Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Haren vergelijken

Privacy behouden en energie besparen met zonwering in Haren? Zonwering kan je voor binnen en buiten de woning kopen en is er al vanaf €70,00. Kwalitatieve buitenzonwering zoals o.a. een uitvalscherm is het meest doeltreffend om de zon buitenshuis te houden. In veel situaties biedt een zonnescherm een schaduwrijke plek in de tuin. Binnenzonwering zoals o.a. gordijnen of lamellen is meestal een stuk goedkoper en zorgt bovendien voor extra sfeer in huis. Er bestaan de wereld aan afzonderlijke combinaties. Via onze site doorzoek je een praktische handleiding waar we stilstaan bij alle mogelijke systemen. Bovendien vind je een indicatie van de kosten en een tabel met diverse zonwering specialisten in Haren en de omliggende regio.

De praktische voordelen van een zonnescherm

 • Schaduw in de kamer zorgt voor een lagere temperatuur.
 • In de zomer heb je ook buiten altijd beschutting.
 • Je kunt besparen op de energierekening door het isolerende effect.
 • Geen volle inkijk vanaf de weg in jouw woning.
 • Vooral rolluiken verkleinen de kans op inbraak.
zonwering-vergelijken-haren

Zonnescherm laten plaatsen in Haren

Ben je zelf geen vakman en is het belangrijk dat het deskundig wordt opgehangen? Een voordelig zonnescherm installeren in Haren door een regionale zonwering specialist is dan wel zo verstandig. Je weet dan 100% zeker alles op de juiste wijze gemonteerd wordt, dat je recht blijft houden op garantie en je krijgt een uitgebreide demonstratie. Via dit platform vind je gemakkelijk experts uit de buurt. Hieronder staat precies beschreven wat er nodig is.

Een zonnescherm laten aanbrengen door een professional

 1. Selecteer een systeem

  De beginvraag is altijd om er achter te komen welk type product aansluit bij jouw eisen. Buitenzonwering plaats je aan de buitenkant. Aan de andere kant heb je binnenzonwering dat juist voor in huis is. Kies bewust: denk na over de functionaliteiten van bijv. het uitvalscherm of de rolgordijnen. Belangrijke functies zijn: een ruimte afkoelen, energie besparingen realiseren, de inkijk beperken (privacy), inbraakkans verminderen, een fijne schaduwplek maken, lichtinval regelen of extra sfeer in de woning brengen.

 2. Wat zijn de afmetingen?

  Kies de afmetingen van het gewenste model. Noteer ook waar je het wilt laten plaatsen. Dit kan zijn aan de zijkant van het huis of bij de slaapkamers. Maak foto’s om jouw project verder te verduidelijken.

 3. Kies bediening

  Er bestaan verschillende verschillende bedieningsmogelijkheden. De goedkoopste modellen zijn de zonwering met handmatige bediening (met slingerstang of windwerk). Ga je voor iets meer luxe, dan kom je uit bij elektrische bediening. Doorgaans werkt dit met een knop/schakelaar in huis, soms ook uitgevoerd met tijdschakelaar. De meest luxe en meest comfortabele mogelijkheid is draadloze bediening met App, afstandsbediening of handzender.

 4. Montagepartners vergelijken

  Alles geïnventariseerd? Geef dan jouw contactgegevens door. Per mail ontvang je dan enkele offertes van relevante zonweringsbedrijven uit Haren en omgeving. Vergelijk de aanbiedingen op prijs, referenties, merk producten en nazorg. Kies de beste aanbieding en contacteer het bedrijf.

 5. Installatie

  Ruim de oude zonwering netjes op en zorg dat er genoeg ruimte is voor de installateurs. De specialist monteert het zonnescherm, markiezen of de shutters zoals jij dat wilt. Ga altijd na of het product goed is vastgezet. Een demonstratie is gebruikelijk. Eventuele gebreken kunnen direct worden opgelost. Tevens kan je een onderhoudscontract afsluiten.

Zonwering offerte in jouw mailbox

Meteen een prijsopgave van raambekleders in Haren

Buitenzonwering kopen: alle soorten op een rij

Buitenzonwering Haren is zeer handig om de warmte uit je huis te houden. In aanvulling daarop is het perfect om snel een schaduwplek te creëren bij ramen, deuren en overkappingen. Dat is dus genieten binnen- en buitenshuis. Veel modellen zoals rolluiken zijn zelfs inbraakproof en isoleren bovendien de woning. Zonwering voor buiten is er vandaag de dag in veel prints en maten. De gemiddelde prijzen bedragen tussen de €500 en €2525. In het gedeelte hieronder leggen we alles uit over de beste toepassingen.

Ontdek het gemak van knikarmschermen / terrasschermen

Een knikarmscherm is een zonnescherm dat je buiten aan je huis vast monteert. Dankzij de knikarmen kan het schermdoek met een lichte helling horizontaal uitgedraaid worden. Hiermee blijft jouw terras optimaal begaanbaar en heb je een mooie schaduwrijke plek op jouw terras. Advies: het doek kan vies worden door regen. De totale investeringen komen uit tussen de €925 tot €2025.

 • Een van de populairste vormen van terraszonwering.
 • Je kan er gewoon onderdoor lopen en onder zitten.
 • Meerdere bedieningsmogelijkheden.

Offerte voor uitvalschermen

Het uitvalscherm is een praktische en een relatief betaalbare manier om om zonlicht te beperken. Het zorgt voor lekker veel schaduw in huis zodat het binnen qua temperatuur aangenaam blijft. Een goede keuze bij grotere ramen en waar geen doorloop vereist is. Ze worden vaak gebruikt bij flatgebouwen en kantoren. Het wordt voor een achtertuin niet vaak gekozen. De normale prijzen schommelen tussen de €325 en €1350.

 • Dit zonnescherm is verkrijgbaar in veel prijssegmenten.
 • Houdt de zon buiten en zorgt voor extra privacy.
 • Minder gevoelig voor wind en regen.

Adviezen over screens

Screens op maat laten maken in Haren is een uitstekende keuze als je wilt dat je nog deels naar buiten kan kijken. Zonnescreens zijn goed in het filteren van zonlicht en behouden het zicht van binnen naar buiten. Het doek bestaat veelal uit polyester of glasvezel. Er zijn diverse merken met elk een andere lichtdoorlatendheid. Tijdens daglicht is er voldoende zicht naar buiten, van buiten naar binnen gaat niet. Let op: in het geval je het screendoek hebt uitgedraaid moet het raam dicht blijven. De normale prijzen variëren tussen de €300 tot €1150.

 • Maatwerk mogelijk: alle breedtes.
 • Doeken in o.a. de kleuren grijs, zwart, antraciet, metallic etc.
 • Te integreren in het kozijn.

Het gemak van rolluiken

We komen rolluiken tegen bij veel huizen. Dat is niet zo gek: veel keuze qua bediening (handmatig / automatisch), op maat te bestellen, je hebt geen inkijk, en houden in de winter de kou buiten de deur. Evenzeer schrikken ze inbrekers af. Er zijn 3 opties: het voorzetrolluik plaatsen ze aan de buitengevel boven het raam, een opbouwrolluik is geïntegreerd in het kozijn (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt toegepast bij montage van het kozijn (achter de buitenmuur). De onkosten variëren tussen de €260 tot €1275 voor rolluiken bestellen in Haren.

 • Ramen en kozijnen beschermd tegen extreem weer.
 • Ideaal als je graag helemaal in het donker slaapt.
 • Positief effect op inbraakpreventie.

Alles wat je moet weten over markiezen

Een markies is een markante vorm van zonwering die de zon niet alleen van voren – maar ook van opzij weert. Dit is een frame fout hout of aluminium wat afgedekt wordt door middel van een doek. We zien markiezen vaak bij exclusieve woningen. Ze dragen bij aan een unieke uitstraling van huizen. Als extra opties naast het standaard product heb je de keuze uit een petmodel of klapmodel. Doorloop blijft dan gewoon mogelijk. De kosten bedragen tussen de €670 tot zo’n €1850.

 • Stijlvol en klassiek.
 • Er blijven voldoende zichtlijnen over.
 • Windvast en uv-lichtbestendig.

Andere modellen en systemen

 • Verandazonwering: reguleer eenvoudig de temperatuur op de veranda met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: uitstekende bescherming tegen UV-straling.
 • Terrasoverkapping: een parasol met verrijdbare parasolvoet (multifunctioneel).
 • Buitenjaloezieën: een luxueus model met veel opties qua standen.

Altijd de juiste temperatuur in een pand met buitenzonwering!

Vraag nu direct offertes aan

Raamdecoratie Haren: bekijk systemen voor binnen

Het monteren van binnenzonwering wordt gedaan aan de binnenkant van een gevel / kozijn. Door raambekleding kan je de lichtinval en lichtintensiteit zelf gemakkelijk regelen. Hiermee voorkom je dat zonlicht fel de woning binnenkomt zodat het minder heet wordt in huis. Daarbij heeft het ook een decoratieve functie. En het leuke is: raamdecoratie heeft ook een isolerende werking. De prijsindicaties komen uit tussen de €330 – €925. In het stukje hieronder bespreken we de meest bestelde installaties.

Rolgordijnen: specificaties en kosten

Een rolgordijn is een gordijn dat je afrolt richting de kamerkant. Beschikbaar voor lage tarieven, probleemloos zelf te plaatsen, iedereen kan het gebruiken en de kwaliteit is tegenwoordig erg hoog. Rolgordijnen worden aangeboden in velerlei kleuren en prints zodat het in iedere woning past. Je hebt diverse varianten zoals waterafstotende, elektrische, kiepkantelraam, dakraam, transparante, lichtdoorlatende en hippe duo rolgordijnen. De prijzen komen uit tussen de €47,50 en €180.

 • Veel keuze binnen het goedkope raamdecoratie segment.
 • Rolgordijnen kopen in Haren: heel simpel zelf aan te brengen.
 • Op maat verkrijgbaar in prachtige stoffen en bijzondere modellen.

Vouwgordijnen: verkrijgbaar in veel kleuren

Vouwgordijnen dragen bij aan een sfeervolle en unieke uitstraling aan je huis. Je bepaalt zelf welk deel van het raam bedekt wordt. Voor jouw vouwgordijn kan je kiezen uit diverse stoffen. Je kunt zelf keuzes maken omtrent hoe lichtdoorlatend het gordijn is. Daarnaast helpen ze tegen een slechte akoestiek. Je moet denken aan prijsindicaties van €100 tot €400.

 • Nemen weinig ruimte in beslag.
 • Ruime kleurkeuze en altijd maatwerk.
 • Goed te onderhouden: reinig de stof met water/zeep in een handwas.

Plissé: soorten, kleuren en kosten

Plissé gordijnen kan je zowel aan de boven- als onderkant omhoog en omlaag doen. De bediening is erg simpel en jij hebt de volledige controle over de lichtinval. Een prachtig type raamdeco die weinig ruimte in beslag neemt. Je hebt de keuze uit meerdere uitvoeringen plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes kun je herkennen aan de honingraat vouw. Met Top down – bottom heb je nog meer vrijheid in lichtinval en privacy. Houd rekening met onkosten van €62,5 tot wel €160.

 • Een subtiel product voor ieder raam.
 • Uitstekende isolatiewaarden en dus energiebesparend.
 • Dupligordijnen op maat: opmeten en monteren voor perfect passende producten.

Jaloezieën Haren: wanneer is dit geschikt?

Jaloezieën zijn horizontale stookjes die je kunt kantelen en kunt optrekken met een handig koord of ketting. Leveranciers bieden aanzienlijk veel dessins en materialen als onder andere kunststof, aluminium, bamboe, PVC, hout. Met houten jaloezieën heb je 100% controle over de privacy en hoeveelheid licht die naar binnen komt. Let op: ze vergen wel wat meer onderhoud dan andere type gordijnen. Houd rekening met een tarief van €82,5 tot €280.

 • Eventueel ook half open te zetten.
 • Jaloezieënwinkel: kies voor bamboe als je extra dunne lamellen wil.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: werkt met natuurproducten en milieuvriendelijke onderdelen.

Lamellen: binnengordijn voor ieder budget

Lamellen zijn verticale strookjes van producten zoals hout, kunststof, pvc, bamboe, stof. Perfect voor hoge / grote ramen en bij een modern en zakelijk interieur. Verticale lamellen zijn simpel te bedienen, zijn makkelijk te reinigen en kan je ook ophangen in de badkamer. De prijsverwachtingen starten bij gemiddeld €70 en lopen op tot €205.

 • Let op: ze kunnen klepperen voor een open raam.
 • Geschikte binnenzonwering voor hoge ramen.
 • Montage kunststof kozijn: vaak met een verlengde garantieregeling.

Shutters: luxe raambekleding in Haren op maat geproduceerd

Shutters zijn stijlvolle binnenluiken met een heel natuurlijke look. Het zijn unieke systemen die je niet in veel andere huizen tegenkomt. Blinds zijn exclusief, ze verhogen de waarde van jouw woning en een duurzame keuze. Aan te brengen op diverse ramen zoals uitzetramen, schuiframen, draaikiepramen, vaste ramen, dakramen, valramen. Let op: shutters zijn behoorlijk kostbaar. De prijsindicaties starten bij om en nabij de €460 en kunnen oplopen tot €890.

 • Een echte blikvanger in huis.
 • Vochtbestendig dus ook voor de badkamer geschikt.
 • Houten kozijnen: montage gaat eenvoudig en snel.

Alles wat je moet weten over horren en hordeuren

Maatwerk horren in Haren zorgen voor ventilatie in huis en hebben een gunstig effect op muggen, vliegen en ander ongedierte. Vergelijk verschillende producten zoals: inzethor, rolhor, voorzethor, lamellenhor, hordeur, plissé hor. Hooikoorts (of andere allergieën? Bekijk dan alles over de pollenwerende hor. Belangrijk: horren werken niet als zonnewering. Wil je dit wel? Kies dan voor een slimme duo-plissé hor. Deze houdt vliegen, muggen en insecten buitenshuis maar heeft ook een zonwerend doek. De kostprijzen beginnen bij €77,5. Voor meer exclusieve lijnen ga je naar de €675.

 • Breed inzetbaar: draairaam, draai-kiepraam, vast raam, schuifraam, tuimelraam, valraam.
 • Je woning ventileren op een gebruiksvriendelijke manier.
 • Ook ideaal voor hooikoortspatiënten.

Passende raamdecoratie voor elke smaak

Ontvang gratis 3 aanbiedingen in je mailbox

Bekijk de kosten van zonwering 2024

De prijzen van zonwering op zondag, 21 juli 2024 worden gecalculeerd via verschillende factoren: het type systeem, materiaalgebruik, het inmeten (afmetingen) en de manier van bedienen. Hierna bespreken we de actuele kosten van het laten plaatsen van zonwering in Haren in juli 2024.

ZonweringFormaatGemiddelde tarieven
Knikarmscherm1 – 6 meter breed€800 – €2375
Uitvalscherm2 – 5 meter breed€350 – €1575
Screenstot 400 cm breed€255 – €1150
Rolluik2 – 4 meter breed€295 – €1225
Rolgordijn200 x 60 cm€75 – €175
Lamellen250 x 250 cm€70 – €190
Jaloezieën100 x 160 cm€65 – €200
Plisségordijnen100 breed€120 – €350
Gemiddelde prijzen zonnewering incl. montage in de Provincie Groningen.

Alle merken zonwering op een rij

Ben je bezig met zonwering kopen? Er zijn veel leveranciers met allemaal een uniek aanbod. Iedere fabrikant heeft zo zijn kenmerken en richtprijs. Deze vind je vaak wel bij de gordijnwinkel in Haren. In de tabel hierna bieden wij informatie over de beste verkochte merken. Daardoor hopen we jou te helpen bij het maken van een keuze.

 • Sunmaster: sterke en gebruiksvriendelijke producten met een mooi design.
 • SunCircle: strakke en luxe modellen en kwalitatieve hoogwaardige producten.
 • Verano: gratis brochure en gratis kleurstalen opvraagbaar.
 • Zonnelux: de sfeerbepaler in jouw interieur.
 • Heroal: tot 95% gerecycled aluminium gebruikt in de productie.
 • Stobag: extra comfort door de automatisering en besturingssystemen.
 • Renson: ongekend mooie en unieke design gevelbekleding voor scherpe prijzen.
 • Velux: complete ramen inclusief gordijnen en horren.
 • Luxaflex: producten zijn geschikt voor o.a. dakramen, serres en draai- en kiepramen.
 • Somfy: elektrische zonneschermen, rolluiken, screens en raamdecoratie bedienen met een app.
 • Unilux / Fractions: perfect passende systemen, eenvoudig te monteren.
 • Veneta: volledig op maat gemaakt, levering in heel Nederland.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Hornbach, Hubo, Gamma, Praxis, IKEA & Leen Bakker, Kwantum, Formido, FonQ, Bol.com.
 • Overige merken: Husol, Roma, Toppoint, Weinor, Bece, Novoferm en Milano, Schlappi, Sunway, Lumenguard, Copaco, Swela.

Adresgegevens van lokale zonwering experts nabij Groningen

Goedkope zonwering kopen in Haren? Of ben je op zoek naar een goed zonweringsbedrijf uit de buurt? Hierna bespreken we bedrijven en adresgegevens van buitenzonwering experts en gordijnwinkels in de buurt. Wellicht kan jij de klus uitbesteden aan deze vakmannen. Via dit platform vergelijk je ook installateurs en verkopers in Wedde, Onnen en Vriescheloo.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Toelichtingen op zonwering per ruimte

Elk kozijn heeft unieke afmetingen en vitrage behoefte die afgestemd is op jouw stijl. We informeren je graag verder over de meest gekozen buiten- en binnenzonweringsproducten per ruimte.

 • Keuken: jaloezieën, shutters en plissés zijn de meest gekozen opties.
 • Badkamer: meer privacy tijdens het douchen door vochtwerende raambekleding.
 • Woonkamer: kies bijvoorbeeld voor een verduisterend gordijn voor extra isolatie.
 • Slaapkamer: geluidswerende gordijnen zorgen dat een deel van het geluid gedempt wordt.
 • Zolderraam: kies voor mooie transparante- of beperk lichtdoorlatende screens voor de draai-kiepramen.
 • Dakkapel: jouw rolgordijnen op maat laten maken en zelf monteren.
 • Balkon: een goedkoop zonnescherm realiseer je met een balkondoek.

Terras & Serre
In de zomerperiode zijn temperaturen van 30 graden of meer geen uitzondering meer. Je kunt kiezen uit allerlei soorten buiten- en serrezonwering. Neem nou bijvoorbeeld automatisch zonneschermen & terrasoverkapping, goedkope parasols of luxe houten buitenjaloezieën voor je overkapping of serre. Een zonnescherm voor een glazen dak kun je van binnenuit of buitenaf laten ophangen. Check ook aanvullende info over: Zonnescherm.

Vragen en antwoorden rondom woning verkoelen

De beste zonwering voor je woning zoeken?

Elke situatie is weer verschillend. De juiste zonnewering voor jouw huis kan jij opzoeken door een check te doen op: de breedte van de ramen, hoe je huis ligt ten opzichte van de zon, jouw woonsituatie en je financiële middelen. De grootste pluspunten van binnenzonnewering zijn dat het te verkrijgen is in meerdere kleuren, stoffen en budgetten. Het kozijn moet hiervoor natuurlijk wel geschikt zijn. Buitenzonwering is een stuk doeltreffender, geeft ook buiten verkoeling, maar zit wel altijd in het zicht (je ziet het altijd zitten op de gevel of het kozijn).

Wat zijn de huidige kosten van zonnewering in Haren?

De prijzen van zonwering zijn per situatie anders. De actuele prijsindicaties hebben we voor je uitgezocht. Voor markiezen rekenen ze doorgaans wel €575. Zonnescreens €210 per raampartij. In het geval van een terrasscherm moet je rekening houden met minimaal €1125. Wil je besparen? Neem dan een uitvalscherm (+/- €800). Een standaard rolluik kost €485. Voor jaloezieën betaal je zo’n €300 op basis van 1 raam. Luxe shutter zijn iets minder betaalbaar (zo’n €775). Betaalbare opties zijn rolgordijnen, lamellen en plisségordijnen (verkrijgbaar vanaf €135 per raampartij). De totale kosten zijn afhankelijk van; het model, de grootte (lengte en breedte), soort bediening, type materiaal, kleuren en montagetarieven.

Wat is het nut van inmeten en montageservice in Haren?

Als je kijkt naar zonweringsproducten, dan zijn de keuzes enorm. Zoek vooraf alles goed uit omtrent het inmeten en monteren. Het is mogelijk om maatwerkproducten zelfstandig op te meten, maar er is soms ook een optie voor montage met inmeetservice in Haren. In dat geval komt in gespecialiseerde monteur die de gevels en raamkozijnen deskundig bekijkt en opmeet. Vervolgens kan de expert de zonwering fatsoenlijk monteren. Op die manier geniet je van effectieve zonnewering, garantie en nazorg en snelle hulp / ondersteuning bij problemen.

Wat is slimme of automatische zonwering?

Kies jij voor de standaard handbediening, draadloze bediening of een volledig geïntegreerd domotica systeem? Slimme zonwering heeft veel voordelen. Handmatige bediening met slinger of band is acceptabel, maar het kan slimmer. Draadloze bediening (middels een handzender, mobiele app, afstandsbediening, draaiknop) heeft als effect dat je op afstand de installatie kan bedienen. Bij veel wind kunnen de lamellen bijvoorbeeld automatisch sluiten. Als de zon op het raam schijnt kan je met 1 druk op de knop alle rolluiken of screens dicht laten gaan. Jaloezieën, shutters en gordijnen kan je zo instellen dat deze automatisch open en dicht gaan. Bediening via internet geeft je nog meer grip op het klimaat in huis. De onkosten van smart rolluiken en screens beginnen bij €450.

Geschreven door: Michiel. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 9751, 9752, 9753

Plaats een reactie