Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Harkstede vergelijken

Een koele woning en een fijne schaduwrijke plek met zonwering in Harkstede? Zonwering kan je zowel buiten als binnen toepassen. Je laat dit al plaatsen vanaf €95,00. Buitenzonwering zoals een screen is het meest effectief om de zon en warmte te weren. Eveneens win je met een zonnescherm schaduwrijke plekken waar je heel relaxt kunt verblijven. Binnenzonwering zoals gordijnen of luxaflex is globaal gezien goedkoper en brengt extra sfeer in de woning. Tegenwoordig heb je enorm veel verschillende systemen. Via zonweringaanbiedingen.nl kan je aan de slag met een uitgebreide keuzehulp waarin we alle mogelijkheden bespreken. Op dezelfde wijze bieden we gemiddelde tarieven en een lijst met erkende zonwering specialisten in Harkstede (werkgebied).

Waarom kiezen voor een zonnescherm

 • Je woning voelt koeler aan van binnen.
 • Buiten heb je een fijne plek in de schaduw op het terras.
 • Werkt i.c.m. een airco / warmtepomp ook energieverlagend.
 • Je interieur zal minder snel verkleuren.
 • Het sluit de openingen in huis goed af (inbraakpreventief).
zonwering-vergelijken-harkstede

Zonnescherm laten plaatsen in Harkstede

Ben je zelf geen vakman en wil je zeker zijn dat het goed wordt aangesloten? Een voordelig zonnescherm installeren in Harkstede middels een goede zonwering specialist is een goed idee. Je bent dan verzekerd dat het product juist geïnstalleerd wordt, dat niets beschadigt en dat de afstandsbediening ook goed werkt. Via deze vergelijker vind je snel vakmannen uit de buurt. In het volgende stappenplan lees je tips hoe je dit kunt aanpakken.

Een zonnescherm laten ophangen door een vakspecialist

 1. Selecteer een systeem

  Ten eerste bepaal je welk type zonwering past bij jouw wensen. De buitenzonwering wordt aan de buitenzijde van het huis geplaatst. In het geval van binnenzonwering wordt dit aan de binnenzijde van het raam bevestigd. Beschrijf ook het belangrijkste doel van de screens of de shutters. Interessante functionaliteiten zijn bijv. het huis koeler maken, extra isolatie, inkijk en geluidsoverlast beperken, inbrekers tegenhouden, comfortabele schaduwrijke zitplekken maken, een kamer verduisteren of je interieur een meer warme uitstraling geven.

 2. Welke maat heb je nodig?

  Geef de maten door van jouw installatie. Noteer ook waar het opgehangen moet worden. Je kunt kiezen voor o.a. aan de overkapping of in de badkamer. Voeg een plattegrond toe zodat de vakman vooraf over alle info beschikt.

 3. Kies bediening

  Er bestaan verschillende verschillende bedieningsmogelijkheden. De standaard modellen zijn de zonwering met handmatige bediening (men gebruikt dan een opwindmechanisme of slinger). Je kunt ook gaan voor elektrische bediening. Dat werkt middels een draaischakelaar, eventueel beschikbaar met tijdschakelaar. De kostbaarste en meest nieuwe keuze is draadloze bediening middels een afstandsbediening of mobiele app.

 4. Vergelijk leveranciers

  Al jouw wensen doorgegeven? Deel dan je adresgegevens en telefoonnummer. Je ontvangt tot 3 vrijblijvende offertes van professionele zonweringsbedrijven uit Harkstede en nabijgelegen plaatsen. Vergelijk de prijsindicaties en check prijs, garantie review en klantenservice. Ga voor de beste aanbieding en kom in contact met deze winkel.

 5. Montage

  Zorg ervoor dat je de oude zonwering verwijderd en leg de nieuwe producten klaar voor de monteurs. De monteur hangt het knikarmscherm of de rolgordijnen zoals besproken. Loop na of alles juist is vastgezet. Laat hem/haar een demo geven. In dat geval kan de monteur eventuele gebreken nog herstellen. Mogelijk kan je een onderhoudscontract afsluiten.

Direct zonwering offertes in je mail?

Direct actuele prijzen ontvangen van raambekleders in Harkstede

Buitenzonwering kopen en laten plaatsen

Buitenzonwering Harkstede is het meest doeltreffend om de zonnestralen die naar binnen schijnen te weren. Ook creëert het een heerlijke schaduwplek op je kavel (dicht bij de muren). Het geeft dus een fijn klimaat, zowel binnen als buiten. Meerdere producten zoals het welbekende rolluik hebben een inbraakwerende werking en kunnen de isolatie van een huis verbeteren. Zonwering voor buiten is er vandaag de dag in velerlei kleuren en kan je zowel zelf installeren als laten monteren. Houd rekening met kosten tussen de €200 tot €2600. In het volgende hoofdstuk delen we veel info over de meest praktische modellen.

Prijzen en voordelen van knikarmschermen en terrasschermen

De definitie van een knikarmscherm is een zonnescherm dat direct aan de buitengevel wordt gemonteerd. D.m.v. 2 knikarmen kan het schermdoek worden uitgedraaid. Door dit mechanisme is het vloeroppervlak eronder goed begaanbaar en heb je een mooie schaduwrijke plek op het terras. Noemenswaardig: het scherm is vatbaar voor extreme weersomstandigheden zoals storm. De prijsindicaties variëren tussen de €925 tot zo’n €2075.

 • Ideale keuze voor terraszonwering.
 • Je behoudt de leefruimte.
 • Handmatige of elektrische bediening.

Adviezen over uitvalschermen

Het uitvalscherm is een doeltreffende en een voordelige manier om te voorkomen dat het zonlicht naar binnen schijnt. Daardoor heb je voldoende schaduw zodat de binnentemperatuur niet te veel oploopt. Veel gekozen bij ramen die dicht blijven en waar geen doorloop onder het scherm nodig is. Je ziet ze dan ook dikwijls bij flats en kantoren. Het wordt voor een achtertuin niet vaak gekozen. De verwachte kosten variëren tussen de €350 – €1275.

 • Een zeer betaalbaar zonnescherm.
 • Je beperkt de inkijk in je woning (meer privacy).
 • Bediening met motor is mogelijk.

Laten monteren van screens

Screens op maat laten maken in Harkstede is zeer geschikt als je wilt dat het niet te veel opvalt. Zonnescreens reflecteren het zonlicht en zijn niet zo vatbaar voor wind. Ze worden vaak gemaakt van acryl of een combinatie van glasvezel en polyestervezels. Wat betreft de lichtdoorlatendheid kan je veel kanten op. Met daglicht is er voldoende zicht naar buiten. Maar van buiten naar binnen is dit niet mogelijk. Kanttekening: als het screendoek omlaag zit kan het raam niet open en houd je het dicht. De verwachte tarieven komen uit tussen de €350 en €1125.

 • Beschikbaar voor ieders budget.
 • Uitdraaien kost maar weinig tijd.
 • Ze laten wel licht, maar geen zicht door.

Korte info over rolluiken

Rolluiken zijn een van de meest toegepaste keuzes. Dat is niet zo gek: ze hebben een hoog gebruikersgemak, ze weren de zon ontzettend goed, ze houden geluiden van straat uitstekend buiten en realiseren een duidelijke energiebesparing. Evenzeer heeft het een effect op inbraakkans (preventieve werking). Je hebt 3 keuzes: het voorzetrolluik is geschikt voor bestaande bouw, een opbouwrolluik wordt boven het raam op het kozijn gemonteerd (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt toegepast bij montage van het kozijn (achter de buitenmuur). De kosten liggen tussen de €260 tot zo’n €1200 voor rolluiken bestellen in Harkstede.

 • Ramen en kozijnen beschermd tegen extreem weer.
 • Een koele en donkere slaapkamer (ook overdag).
 • Je woning is aanzienlijk beter beschermd.

Offerte voor markiezen

Een markies is een markante vorm van zonwering met een prachtige uitstraling. Het bestaat uit een houten of aluminium geraamte wat afgedekt wordt door middel van een doek. Markiezen veelvuldig toegepast bij landelijke huizen. Het levert een bijdrage aan het karakter van van woonhuizen. Daarnaast kan je ook kiezen voor een petmodel of klapmodel zodat de doorloop niet in gedrang komt. De gemiddelde prijzen komen uit tussen de €640 tot wel €1675.

 • Geeft een sfeervolle uitstraling aan het pand.
 • Het zicht van binnenuit wordt niet verstoord.
 • Sterk systeem dat tegen een stootje kan.

Andere systemen voor buiten

 • Verandazonwering: beschutting op jouw veranda met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: losse doeken die je eenvoudig kunt spannen.
 • Terrasoverkapping: grote parasols die je kunt verrijden met wieltjes.
 • Buitenjaloezieën: een luxe alternatief voor een rolluik of screen.

Een goede temperatuur in de kamer d.m.v. buitenzonwering!

Vraag nu direct offertes aan

Raamdecoratie Harkstede: alle gordijnen voor binnen

Wanneer je kiest voor systemen aan de binnenkant van een raam spreken we over binnenzonwering. Via raambekleding is lichtinval heel nauwkeurig te beïnvloeden. Dit maakt de kans kleiner dat de zon de hele dag de kamer in schijnt zodat je geniet van een koel huis. Soms kan het prachtig bijdragen aan jouw interieur. Een mooi neveneffect: de raamdecoratie zorgt ook voor een isolerende laag. De tarieven schommelen tussen de €320 tot €925. In het boxje hieronder behandelen we de meest populaire modellen.

Rolgordijnen: vind het perfecte model

Het rolgordijn is functioneel en kan je eenvoudig afrollen. Ze hebben gunstige prijzen, makkelijk aan te brengen, simpel af te rollen en de kwaliteit is tegenwoordig erg hoog. Rolgordijnen zijn te koop in honderden designs en kleuren zodat ze niet misstaan bij je interieur. Er zijn allerlei types zoals lichtdoorlatende, dakraam, transparante, waterafstotende, kiepkantelraam, verduisterende en unieke duo rolgordijnen. De minimale investeringen liggen tussen de €45,00 en €160.

 • Veel keuze binnen het goedkope raamdecoratie segment.
 • Rolgordijnen kopen in Harkstede: zonder problemen zelf aan te brengen.
 • Beschikbaar in allerlei stoffen en luxueuze uitvoeringen.

Vouwgordijnen: voor welke situaties is dit handig?

Vouwgordijnen helpen mee voor een sfeervolle en huiselijke uitstraling aan je huis. Ze zijn eenvoudig te bedienen. Voor jouw vouwgordijn kan je kiezen uit diverse stoffen. De keuze voor de stof bepaalt de lichtdoorlatende werking van het gordijn. Daarnaast helpen ze tegen een slechte akoestiek. Voorzie onkosten van €110 tot €375.

 • Gemakkelijk zelf in hoogte te verstellen.
 • Maatwerk mogelijk.
 • Eenvoudig onderhoud: je kunt ze uitwassen.

Plissé: bekijk het aanbod

Plissé gordijnen kan je op soepele wijze omhoog en omlaag doen. Je bedient ze eenvoudig met een trekkoord en het past op bijna ieder raam. Fraaie raamdeco die weinig ruimte in beslag neemt. Je hebt de keuze uit diverse variaties binnen de plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes kun je herkennen aan de honingraat vouw. Met Top down – bottom kan je een specifiek deel van je raam afschermen. Voorzie een tarief van €62,5 tot €160.

 • Elegant en flexibel systeem.
 • Zowel voor houten- als kunststof kozijnen.
 • Dupligordijnen op maat: voor bijna ieder raam geschikt.

Jaloezieën Harkstede: wanneer is dit geschikt?

Jaloezieën zijn horizontale lamellen die je kunt kantelen en kunt optrekken met een koord of ladderband. Tijdens het bestellen kan je kiezen uit gigantisch veel systemen en materialen zoals o.a. aluminium, stof, bamboe, PVC, kunststof. Door de houten jaloezieën kies je zelf de gewenste lichtinval en privacy. Advies: er komt veel stof op te liggen (veel schoonmaakwerk). Verwacht prijsindicaties van €80 oplopend tot €280.

 • Elke kamer optimaal belichten.
 • Jaloezieënwinkel: bamboe geeft een rank en verfijnd karakter aan het raam.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: werkt met natuurproducten en milieuvriendelijke onderdelen.

Lamellen: binnengordijn voor ieder budget

Lamellen zijn verticale jaloezieën die je hebt van kunststof, pvc, bamboe, aluminium, stof. Toe te passen voor imposante / grote ramen en sluiten goed aan op een modern en simpel interieur. Verticale lamellen zijn handmatig te openen en sluiten, kan je vrij eenvoudig schoonhouden en zijn vochtbestendig (en dus geschikt voor de badkamer). De kostprijzen beginnen bij €65. Meer exclusieve modellen kosten zo’n €200.

 • Voor een strak en minimalistisch interieur.
 • Deze binnenzonwering wordt veel toegepast bij lange kozijnen.
 • Montage kunststof kozijn: online samenstellen, gemakkelijk zelf plaatsen.

Shutters: luxe raambekleding in Harkstede op maat

Shutters zijn stijlvolle binnenluiken met een heel eigentijdse look. Het zijn ambachtelijke modellen die je interieur de finishing touch geven. Blinds zijn authentiek, je kunt ze zelfs financieren met je hypotheek een zeer duurzaam (te recyclen). Past op bijna elk raam zoals schuiframen, uitzetramen, ronde ramen, valramen, dakramen, draaikiepramen. Opmerking: shutters zijn wel relatief duur. De prijzen starten bij gemiddeld €470. Voor meer exclusieve lijnen ga je naar de €950.

 • Eventueel in de hypotheek mee te financieren.
 • Ook geschikt als roomdivider of kastdeur.
 • Houten kozijnen: mooie combinatie van natuurlijke producten.

Horren en hordeur op maat

Maatwerk horren in Harkstede zorgen voor frisse lucht in huis en blokkeren de toegang voor vliegen, motten, wespen en muggen. Voor elk raam of deur is er een geschikt model: lamellenhor, plissé hor, hor met scharnier, voorzethor, hordeur, rolhor. Hooikoorts of allergieën? Koop dan een unieke pollenwerende hor. Opmerking: je kunt geen zonlicht blokkeren met horren. Wil je dat de hor de zon wel weert? Kies dan voor een totaal duo-plissé hor. Deze houdt muggen en vliegen tegen en zorgt voor een aangename temperatuur in huis. De prijsverwachtingen starten bij gemiddeld €85. Voor dure modellen kun je rekenen op €625.

 • Breed inzetbaar: schuifraam, tuimelraam, uitzetraam, draairaam, valraam, vast raam.
 • Je ramen en deuren gemakkelijk openzetten om te ventileren.
 • Ook erg geschikt voor mensen met hooikoorts.

De juiste raamdecoratie voor elke kamer

Ontvang verschillende aanbiedingen van lokale specialisten

Kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op zaterdag, 20 juli 2024 zijn afhankelijk van verschillende zaken: het soort product, type materiaal, de maximale lengte en het soort bediening. In de volgende tabel bekijk je de huidige tarieven van het laten plaatsen van zonwering in Harkstede in juli 2024.

Categorie zonweringAfmetingGemiddelde prijzen
Knikarmscherm200 – 600 cm breed€875 – €2100
Uitvalscherm1 – 5 meter breed€375 – €1350
Screens3 – 4 meter breed€250 – €1025
Rolluik100 cm – 400 cm breed€290 – €1250
Rolgordijn200 x 60 cm€60 – €175
Lamellen180 x 180 cm€55 – €210
Jaloezieën100 x 200 cm€80 – €260
Plisségordijnen100 x 180 cm€125 – €380
Gemiddelde prijzen zonnewering incl. montage in de Provincie Groningen.

Overzicht merken zonwering

Zit jij na te denken over zonwering kopen? Er zijn tal van merken die jou goed kunnen ondersteunen. Iedere fabrikant heeft zijn unieke toepassingen en prijssegmenten. Veel van de merken kan je wel kopen bij de gordijnwinkel in Harkstede. In het schema hierna bekijk je een aanvulling op de meest gekozen merken. Op die manier heb jij een goed beeld van het aanbod.

 • Sunmaster: meesters in zonwering en rolluiken.
 • SunCircle: buiten comfort in alle seizoenen.
 • Verano: specialist voor luxe en exclusieve producten en oplossingen.
 • Zonnelux: levering via lokale retailer en specialisten in de buurt.
 • Heroal: individueel ontwerp qua maat, materiaal, kleur en afwerking.
 • Stobag: de beste oplossingen tegen zon, wind en regen.
 • Renson: Gevelbekleding voor een gezond binnenklimaat.
 • Velux: de beste dakramen met verduisterend rolgordijn.
 • Luxaflex: kindveilige systemen op maat gemaakt en vakkundig gemonteerd.
 • Somfy: smart elektrische zonneschermen voor op ieder terras.
 • Unilux / Fractions: kwaliteitsleverancier van horren, plissé deuren en shutters.
 • Veneta: volledig op maat gemaakt, levering in heel Nederland.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: IKEA, Praxis, Gamma, Hubo, Karwei en Leen Bakker, Bol.com, Wehkamp, FonQ, Formido.
 • Ook interessant: Roma, Deponti, Husol, Bece, Toppoint, Weinor & Swela, Lumenguard, Sunway, Copaco, Milano, Schlappi.

Bekijk zonwering experts in de buurt van Groningen

Goedkope zonwering kopen in Harkstede? In contact komen met een professioneel zonweringsbedrijf in jouw omgeving? In de onderstaande tabel vergelijk je bedrijven en adresgegevens van raambekleding winkels en gordijnwinkels in jouw omgeving. Soms kun je contact leggen voor een adviesgesprek. Via dit platform ontdek je ook fabrikanten en verkopers in Waterhuizen, Kolham en Sappemeer.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Advies over zonwering per ruimte

Elke kamer behoeft een vitrage die aansluit bij de stijl van de kamer. We vertellen graag wat meer over de meest bestelde zonwering voor binnen en buiten voor verschillende soorten ruimtes.

 • Keuken: zorgt voor sfeer en heeft een praktische functie.
 • Badkamer: elke privé douche mooi afwerken met vochtafstotende modellen en materialen.
 • Woonkamer: door het toepassen van verduisterende gordijnen of duettes bepaal je zelf hoeveel lichtinval je hebt.
 • Slaapkamer: met comfortabele geluidswerend rolluiken en shades creëer jij een stille en aangename ruimte.
 • Zolderraam: voordelige raamdeco voor een draai-kiepraam op thuiskantoor of hobbykamer.
 • Dakkapel: bestel rolgordijnen op maat en laat het vakkundig plaatsen (of doe het zelf).
 • Balkon: een goedkoop zonnescherm realiseer je met een balkondoek.

Serre & Terras
Tijdens hete dagen kan het al snel 30 graden worden. We onderscheiden allerlei type buiten- en serrezonwering. Wat te denken van automatisch zonneschermen of terrasoverkapping, slimme parasols of speciale houten buitenjaloezieën voor een overkapping. Systemen voor een glazen dak kun je van binnenuit of buitenaf laten installeren. Bezoek ook onze pagina over: Rolgordijnen.

Veelgestelde vragen omtrent het koelen van je huis

Wat is op dit moment de beste zonwering?

Iedere woning is anders. De juiste zonnewering in jouw specifieke situatie hangt af van de grootte van je ramen, de ligging van je huis, de buitenmuren (kozijnen) en natuurlijk jouw maximale budget. Het fijne van binnenzonnewering is dat je het kunt kopen in meerdere kleuren, vormen en budgetten. Het kozijn moet hiervoor natuurlijk wel geschikt zijn. Buitenzonwering werkt beter om de zon te weren, brengt significante verkoeling, maar trekt wel meer de aandacht (je monteert het aan de gevel of kozijn).

Waar moet ik aan denken qua kosten van zonnewering in Harkstede?

De prijzen van zonwering zijn afhankelijk van jouw wensen. De gemiddelde prijzen bieden we hierna aan. Voor markiezen moet je rekenen op minimaal €575. Buitenscreens €270 op basis van 1 raam. Wanneer je de voorkeur geeft aan een terrasscherm komen de prijzen uit op zo’n €1225. Een uitvalscherm is minder duur (+/- €825). Een gemiddeld rolluik kost €475. Voor hippe jaloezieën ga je richting de €285 op basis van één kozijn. Luxe shutter zijn iets minder betaalbaar (+/- €765). Voordelige gordijnen voor binnen zijn rolgordijnen, plissé gordijnen en lamellen (te verkrijgen vanaf €130 op basis van 1 raam). De totale kosten zijn afhankelijk van; de gekozen constructie, de grootte (lengte en breedte), handmatige of elektrische bediening, de materiaaltypes, kleur en installatiewerk.

Waar zou ik kiezen voor inmeten met montageservice in Harkstede?

Rondom zonweringsproducten kan je kiezen uit veel producten. Bepaal vooraf wat je wilt doen als het gaat om het inmeten en monteren. Het is een optie om maatwerkproducten zelf thuis in te meten, maar je kunt ook kiezen voor de montage & inmeetservice in Harkstede. Dan komt er een ervaren monteur die de gevels en raamkozijnen deskundig bekijkt en opmeet. Als je aankoop binnen is gekomen bij de winkel kom een expert de zonwering volgens de documentatie bevestigen. Dankzij deze dienstverlening geniet je van goede zonnewering, een gunstige garantieperiode en een uitgebreide demonstratie.

Waarom kiezen voor slimme raamdecoratie?

Je kunt kiezen voor handmatige bediening, draadloze bediening of een online domotica systeem met mobiele app? Slimme zonwering levert veel op. Een handmatig systeem met een handslinger is werkbaar, alleen het kan praktischer. Draadloze bediening (middels een handzender, mobiele app, draaiknop, tijdschakelaar) zorgt ervoor dat je op afstand de installatie kan bedienen. Bij veel wind kan je het zonnescherm automatisch laten indraaien. Als de zon doorbreekt kan jij een screen of rolluik automatisch laten dichtzakken. Jaloezieën, gordijnen en shutters kan je zelfs tijdens je vakantie automatisch open en dicht laten gaan. Een model dat je kunt aansluiten op het internet maakt jouw woning dus een stuk slimmer. De verwachte kosten van smart rolluiken en screens beginnen bij €575.

Geschreven door: Michiel. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 9614

Plaats een reactie