Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Sappemeer vergelijken

Wil jij een koele woning met zonwering in Sappemeer? Zonwering heb je in een binnen- en buitenuitvoering en kan je al kopen vanaf €77,50. Buitenzonwering zoals bijvoorbeeld een knikarmscherm is het meest doeltreffend om de zon en warmte te weren. Ook biedt een zonnescherm een groot aantal vierkante meters aan schaduw op jouw terras. Binnenzonwering zoals gordijnen of duetten is globaal gezien goedkoper en is direct een aanvulling op jouw interieur. Gordijnwinkels hebben geweldig veel diverse oplossing. Via zonweringaanbiedingen.nl kan je aan de slag met een praktische handleiding waardoor jij precies weet wat er mogelijk is. Eveneens check je de huidige tarieven en adresgegevens van diverse zonwering specialisten in Sappemeer en omliggende plekken.

Waarom kiezen voor een zonnescherm

 • Op warme dagen beschutting zoeken in je woning.
 • Op RAL-kleur te bestellen (mooie uitstraling).
 • Een lagere energierekening door meer controle over warmte.
 • Voorkomt verkleuring van meubels.
 • Rolluiken maken je woning minder aantrekkelijk voor inbrekers.
zonwering-vergelijken-sappemeer

Zonnescherm laten plaatsen in Sappemeer

Ben jij zelf niet heel erg handig en wil je zeker zijn dat het goed wordt aangesloten? Een voordelig zonnescherm installeren in Sappemeer door een professionele zonwering specialist is dan absoluut het overwegen waard. Je bent dan verzekerd dat het geheel fatsoenlijk bevestigd wordt, dat niets beschadigt en de installateur laat precies zien hoe het werkt. Op dit platform kom je eenvoudig in contact met leveranciers die actief zijn in jouw postcodegebied. Hierna bieden we jouw concrete handvatten om dit te realiseren.

Een zonnescherm laten ophangen door een specialist

 1. Zoek een geschikt model / systeem

  Ten eerste bepaal je welk type systeem past bij jouw wensen. Buitenzonwering wordt aan de buitenkant bevestigd. Binnenzonwering bevindt zich in het woongedeelte. Beschrijf ook het belangrijkste doel van het uitvalscherm of de shutters. Belangrijke elementen zijn: het huis koeler maken, energie besparingen realiseren, wat extra privacy realiseren, inbrekers afschrikken, comfortabele schaduwrijke zitplekken maken, de lichtinval bepalen of je interieur een meer warme uitstraling geven.

 2. Breedte en lengte opmeten

  Geef de maten door van jouw installatie. Verduidelijk ook waar je het wilt laten aanbrengen. Je kunt kiezen voor o.a. aan de achterkant van het huis of bij de slaapkamers. Voeg een plattegrond toe om jouw project verder te verduidelijken.

 3. Maak een keuze voor de bediening

  Kies de gewenste bediening. De standaard systemen zijn de zonwering met handmatige bediening (met slingerstang of windwerk). Een andere mogelijkheid is elektrische bediening. Dat werkt middels een knop/schakelaar in huis, indien gewenst met tijdschakelaar. De meest exclusieve en leukste optie is draadloze bediening met App, afstandsbediening of handzender.

 4. Vergelijken van aanbieders

  De details van het project ingevuld? Voer jouw adresgegevens in. Je krijgt 3 of 4 gratis offertes van betrouwbare zonweringsbedrijven uit Sappemeer en nabijgelegen plaatsen. Vergelijk de prijsindicaties en check betalingscondities, kosten en nazorg. Kies de beste aanbieding en kom in contact met deze winkel.

 5. Monteren

  Probeer de oude zonwering te demonteren en zorg voor een opgeruimde werkplek voor het installatiebedrijf. De professional hangt het zonnescherm, markiezen of de plissés op de gewenste manier. Check of het volgens de handleiding is aangesloten. Vraag altijd om een demonstratie. Wanneer er iets mis is, dan kom je er direct achter. Steeds vaker kun jij ook een onderhoudscontract nemen.

Direct zonwering offertes in je mail?

Ontvang de scherpste prijs van raambekleders in Sappemeer

Buitenzonwering kopen en laten installeren

Buitenzonwering Sappemeer is zeer handig om je woning wat te verkoelen. Ook is het ideaal om een fijn schaduwplekje te maken op jouw terras. Het verhoogt het comfort binnen en buiten. Enkele artikelen zoals met name rolluiken zijn zelfs inbraakproof en isoleren de woning tegen warmte, kou en geluid. Zonwering voor buiten is tegenwoordig op de markt in veel verschillende dessins en zowel met handmatige als automatische bediening. De kosten liggen zeer uiteen. Tussen de €200 tot €2825. In het volgende gedeelte vind je info, kosten en voordelen van de meest moderne keuzes.

Informatie en voordelen van terrasschermen en knikarmschermen

Een knikarmscherm is feitelijk een zonnescherm dat boven het raam aan de buitengevel wordt gehangen. Middels de speciale knikarmen wordt het schermdoek horizontaal uitgerold. Daardoor behoud je de vrije doorloop en heb je een mooie schaduwrijke plek rondom de ramen. Disclaimer: het schermdoek is vatbaar voor extreme weersomstandigheden zoals storm. De totale investeringen komen uit tussen de €925 tot zo’n €2125.

 • Een heerlijk overdekt terras met terraszonwering.
 • De doorloop blijft vrij.
 • Eenvoudig te bedienen (ook elektrisch leverbaar).

Korte info over uitvalschermen

Het uitvalscherm is een doeltreffende en een voordelige manier om een raam te beschermen tegen zon. Je krijgt hierdoor veel schaduw in huis zodat de binnentemperatuur niet te veel oploopt. Het is ideaal bij ramen zonder openslaande delen waar je in principe niet onder door hoeft te lopen. Het is dan ook een populair systeem bij flats en kantoren. Voor de achtertuin kun je beter wat anders kiezen. De verwachte kosten komen uit tussen de €375 tot zo’n €1200.

 • Veel keuze in zonnescherm: van budget tot luxe.
 • Iets meer privacy in huis (ramen worden half afgeschermd).
 • Minder gevoelig voor wind en regen.

Offerte voor screens

Screens op maat laten maken in Sappemeer is het beste advies als je een systeem zoekt dat weinig ruimte inneemt. Zonnescreens zijn goed in het filteren van zonlicht en kan je helemaal integreren in een kozijn. De screendoeken bestaan uit acryl of een combinatie van glasvezel en polyestervezels. Je hebt zowel lichtdoorlatende als verduisterende modellen. Met daglicht is er voldoende zicht naar buiten, andersom is dat niet het geval. Aandachtspunt: als het screendoek omlaag is kan je het raam niet even op een kier zetten. De totale investeringen liggen zo tussen de €300 en €1100.

 • Te bestellen in iedere afmeting.
 • Weersbestendig en houden jouw raam schoon.
 • Je kunt gewoon van binnen naar buiten kijken.

Kosten en pluspunten van rolluiken

Veel Nederlanders laten rolluiken plaatsen. Dat is niet zo gek: ze hebben een hoog gebruikersgemak, je geniet van een aangenaam klimaat in huis, mensen kunnen niet naar binnen kijken, en ze verduisteren de slaapkamer. Bovendien werken ze ook inbraakpreventief. Er zijn 3 varianten: het voorzetrolluik plaatsen ze aan de buitengevel boven het raam, een opbouwrolluik is geïntegreerd in het kozijn (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt helemaal weggewerkt in de gevel. De tarieven liggen tussen de €260 t/m €1250 voor rolluiken bestellen in Sappemeer.

 • Te bestellen op kozijnkleur.
 • Dempt het geluid en houdt warmte buiten.
 • Werkt inbraakwerend.

Handige markiezen

Een markies heeft een opvallende ronde of bolle uitstraling die het zonlicht ook van opzij tegenhoudt. In de basis is het een compact frame van o.a. staal waar het doek overheen wordt gespannen. Markiezen veelvuldig toegepast bij huizen van begin 1900. Ze dragen bij aan de ambiance van (bedrijfs)panden. Naast de basismodellen heb je ook het klapmodel en het petmodel. Handig voor winkels/horeca als schuilplek voor regen. De normale tarieven variëren tussen de €720 t/m €1950.

 • Idyllische uitstraling door de vele kleuren en dessins.
 • Men kan nog goed naar binnen en buiten kijken.
 • Je kunt er goed onderdoor lopen.

Overige opties voor buiten

 • Verandazonwering: een aangenaam koele terrasoverkapping met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: uitstekende bescherming tegen UV-straling.
 • Terrasoverkapping: grote parasols die je kunt verrijden met wieltjes.
 • Buitenjaloezieën: een luxueus model met veel opties qua standen.

Een heerlijke temperatuur in en rondom jouw woning door buitenzonwering!

Vraag de mogelijkheden op bij installateurs

Raamdecoratie Sappemeer: alle soorten voor binnen op een rij

Binnenzonwering noemen we ook wel raamdecoratie. D.m.v. raambekleding kan jij de lichtinval volledig zelf controleren. Dit maakt de kans kleiner dat zonlicht fel de woning binnenkomt zodat de warmte geweerd wordt. Eveneens kan het prachtig bijdragen aan jouw interieur. Belangrijk: raamdecoratie draagt vaak bij aan de totale woningisolatie. De kosten schommelen tussen de €320 tot €875. In het bijgaande stukje geven we een toelichting op de meest bestelde producten.

Rolgordijnen: praktische info en voordelen

Een rolgordijn is een gordijn dat je kunt oprollen. Ze zijn financieel aantrekkelijk, makkelijk aan te brengen, simpel te gebruiken en het past op praktisch ieder kozijn. Rolgordijnen worden aangeboden in honderden designs en kleuren wat maakt dat je interieur onaangetast blijft. Ze verkopen diverse varianten zoals transparante, dakraam, kiepkantelraam, lichtdoorlatende, waterafstotende, verduisterende en speciale duo rolgordijnen. De prijsindicaties variëren tussen de €45,00 – €185.

 • Veel keuze binnen het goedkope raamdecoratie segment.
 • Rolgordijnen kopen in Sappemeer: heel simpel zelf op te hangen.
 • Op maat verkrijgbaar in verschillende stoffen en unieke modellen.

Vouwgordijnen: vind het perfecte model

Vouwgordijnen dragen bij aan een luxueuze en unieke uitstraling aan een kamer. Ze hebben een handig bedieningssysteem. Er zijn meerdere vouwgordijn-stoffen beschikbaar. De stof bepaalt hoeveel licht er doorheen komt (lichtdoorlatendheid). Daarnaast kunnen ze de akoestiek in huis verbeteren. Houd rekening met een tarief van €90 tot €300.

 • Nemen weinig ruimte in beslag.
 • Ruime kleurkeuze en altijd maatwerk.
 • Weinig onderhoud: reinig de stof met water/zeep in een handwas.

Plissé: specificaties en kosten

Plissé gordijnen kunnen zichzelf opvouwen bij het openen. Door middel van een simpel koord kan je het bedienen en ze zijn erg zonwerend. Kortom: luxe en gebruiksvriendelijke raamdeco die een toffe twist geeft aan jouw interieur. Je hebt diverse modellen plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes kun je herkennen aan de honingraat vouw. Met Top down – bottom kan je zelf de lichtinval bepalen. Voorzie prijzen van €62,5 tot €170.

 • Je bepaalt zelf de lichtdoorlatendheid.
 • Honingraad structuur voor extra isolerende werking.
 • Dupligordijnen op maat: zelf inmeten of laten opmeten.

Jaloezieën Sappemeer: alle informatie op een rij

Jaloezieën zijn horizontale stroken die omhoog gehaald kunnen worden met een koord of elektrisch systeem. Leveranciers bieden gigantisch veel modellen en materialen zoals bamboe, stof, aluminium, hout, PVC. Via de houten jaloezieën heb je 100% controle over de kijklijnen, lichtinval en schaduw. Niet vergeten: je moet veel schoonmaken (stof dwarrelt neer op de strips). Je moet denken aan prijzen van €82,5 tot zo’n €260.

 • Houd de warmte uitstekend tegen.
 • Jaloezieënwinkel: bamboe maakt het gordijn eenvoudig en licht te bedienen.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: kies bewust voor natuurlijke en duurzame systemen.

Lamellen: betaalbaar gordijn voor elk budget

Lamellen zijn verticale strookjes die je in verschillende materialen hebt zoals bamboe, hout, aluminium, stof, pvc. Ideaal voor grote ramen en sluiten goed aan op een chique en standaard interieur. Verticale lamellen zijn moeiteloos met de hand te bedienen, zijn goed schoon te houden en zijn ook geschikt voor vochtige ruimtes. De prijsverwachtingen beginnen bij circa €75. Voor meer exclusieve lijnen ga je naar de €210.

 • Let op: ze kunnen klepperen voor een open raam.
 • Voor hoge/lange ramen een van de beste binnenzonwering.
 • Montage kunststof kozijn: gemakkelijk te monteren.

Shutters: luxe raambekleding in Sappemeer met exclusieve afwerking

Shutters zijn stijlvolle binnenluiken met een luxueuze uitstraling. Het zijn eyecatchers waarmee je echt iets bijzonders in huis haalt. Blinds zijn erg gewild, je kunt ze integreren in diverse woonstijlen en een duurzame optie (goed voor het milieu). Geschikt voor bijna elk raam zoals vaste ramen, uitzetramen, schuiframen, dakramen, valramen, draaikiepramen. Disclaimer: shutters zijn wel relatief duur. De prijzen beginnen bij €450 en kunnen oplopen tot €880.

 • Duurzaam product.
 • Je kunt het snel reinigen met een vochtige doek.
 • Houten kozijnen: de houtstructuren komen mooi overeen.

Informatie over horren en hordeuren

Maatwerk horren in Sappemeer bieden frisse lucht in de woning en blokkeren de toegang voor insecten en ongedierte. Voor elk raam of deur is er een geschikt model: hor met scharnier, plissé hor, voorzethor, inzethor, lamellenhor, hordeur. Allergieën of hooikoorts? Bekijk dan alles over de pollenwerende hor. Advies: een hor is niet zonwerend. Je zou kunnen informeren naar een combinerende duo-plissé hor. Dit model weert ongedierte en zorgt ook dat de zon niet fel naar binnen schijnt. De kosten starten bij gemiddeld €77,5. Meer exclusieve modellen kosten zo’n €650.

 • Past op bijna elk type raam: uitzetraam, valraam, vast raam, draairaam, tuimelraam, schuifraam.
 • Eenvoudiger en veiliger ventileren.
 • Altijd zorgeloos een raam openzetten.

De leukste raamdecoratie voor elke smaak

Ontvang verschillende aanbiedingen van regionale montagebedrijven

Kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op maandag, 22 juli 2024 worden gecalculeerd op basis van allerlei aspecten: het type model, het materiaal, de gewenste afmeting en de bedieningsopties. In het volgende schema vind je de gemiddelde kosten van het laten plaatsen van zonwering in Sappemeer in juli 2024.

Zonwering typeGrootteGemiddelde tarieven
Knikarmscherm1 – 6 meter breed€840 – €2300
Uitvalscherm2 – 6 meter breed€365 – €1525
Screens200 cm – 400 cm breed€285 – €1075
Rolluik300 – 400 cm breed€295 – €1250
RolgordijnTot 300 cm breed€70 – €155
Lamellen150 x 100 cm€70 – €210
Jaloezieën100 x 160 cm€80 – €210
Plisségordijnen100 x 200 cm€110 – €350
Gemiddelde prijzen zonnewering met montage in de Provincie Groningen.

Overzicht merken zonwering

Zit jij na te denken over zonwering kopen? Er bestaan flink wat merken die jou goed kunnen ondersteunen. Iedere leveranciers heeft zijn unieke toepassingen en richtprijs. Deze vind je vaak wel bij de gordijnwinkel in Sappemeer. In het schema hierna vergelijk je details over de beste verkochte merken. Zo kan jij nog beter een keuze maken.

 • Sunmaster: degelijk merk met een uitgebreid montagenetwerk.
 • SunCircle: maatwerk producten gemaakt in Nederland.
 • Verano: specialist op het gebied van zowel binnen- als buitenzonwering.
 • Zonnelux: voor ieder raam een passende oplossing.
 • Heroal: familiebedrijf sinds meer dan 140 jaar.
 • Stobag: zon- en weerbeschermingsoplossingen voor huis en tuin.
 • Renson: laat de gevelbekleding inmeten en plaatsen door echte professionals.
 • Velux: een van de bekendste producenten van dakramen en raamdeco.
 • Luxaflex: van rolgordijnen, shades en shutters tot rolluiken en zonneschermen.
 • Somfy: koppel je elektrische zonneschermen, screens, luiken en raamdeco aan een smart-home app.
 • Unilux / Fractions: robuuste horren op maat voor elk raam of deur.
 • Veneta: standaard 8 jaar garantie inclusief gratis advies aan huis.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Hubo, IKEA, Gamma, Hornbach, Karwei & Wehkamp, Kwantum, FonQ, Bol.com, Leen Bakker.
 • Ook interessant: Roma, Toppoint, Novoferm, Husol, Bece, Deponti & Swela, Schlappi, Milano, Sunway, Dickson, Lumenguard.

Vergelijk zonwering experts in de regio Midden-Groningen

Goedkope zonwering kopen in Sappemeer? Zoeken naar een professioneel zonweringsbedrijf in de regio? In het volgende blokje bieden wij gegevens en adressen van buitenzonwering experts en gordijnwinkels in de buurt. Vervolgens kunnen zij jou verder helpen bij jouw klus. Via dit platform bekijk je ook leveranciers en verkopers in Foxhol, Meerstad en Westerbroek.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Details over zonwering per ruimte

Elke gevel heeft unieke afmetingen en vitrage behoefte die matcht met jouw interieurstijl. We beschrijven nu de meest gekozen soorten zonwering voor iedere ruimte in de woning.

 • Keuken: jaloezieën, shutters en plissés zijn de meest gekozen opties.
 • Badkamer: meer privacy in de douche met waterafstotende jaloezieën.
 • Woonkamer: koop verduisterende gordijnen om ook overdag te genieten van heerlijke koele temperaturen.
 • Slaapkamer: laat geluidswerende rolluiken installeren en je kunt rustig slapen.
 • Zolderraam: kies bij draai-kiepramen voor montage op de dag.
 • Dakkapel: jouw rolgordijnen op maat laten maken en zelf monteren.
 • Balkon: in de zomer heerlijk genieten van je privé dakterras met balkondoek en/of zonnescherm.

Serre & Terras
Ook in ons land kan het al snel 30 graden worden. Je kunt kiezen uit allerlei soorten buiten- en serrezonwering. Zo kan je kiezen voor automatisch zonneschermen / terrasoverkapping, slimme parasols of moderne buitenjaloezieën voor een serre, overdekt terras of overkapping. Bescherming voor een glazen dak kan je van buiten en binnen laten ophangen. Bezoek ook onze pagina over: Jaloezieën.

Veelgestelde vragen omtrent het koelen van je huis

Wat is de beste zonwering?

Elke woning is anders. De juiste zonnewering die aansluit op jouw behoefte heeft te maken met: het soort raam, de ligging van je huis, de gevels / kozijnen en je financiële middelen. Wat binnenzonnewering zo ideaal maakt is dat het te koop is in veel kleuren, dessins en prijscategorieën. Er komt echter wel altijd wat licht binnen. Buitenzonwering is meer effectief in het tegenhouden van de zon, geeft je meer controle over temperatuurbeheersing, maar zit wel altijd in het zicht (het wordt aan de buitenkant op de gevel of het kozijn geplaatst).

Wat zijn de gemiddelde kosten van zonnewering in Sappemeer?

De verwachte kosten van zonwering beginnen bij €100 en lopen op tot duizenden euro’s. De normale prijzen vind je hieronder. Denk bij markiezen aan +/- €650. Zonnescreens €250 per raam / kozijn. Bij een terras-knikarmscherm komen de prijzen uit op zo’n €1100. Een uitvalscherm is minder duur (+/- €625). Een gemiddeld rolluik kost €450. Producten zoals jaloezieën zijn nog voordeliger, vanaf €295 op basis van één kozijn. Luxe shutter zijn iets minder betaalbaar (plusminus €785). Voordelige producten voor binnen zijn rolgordijnen, plissé gordijnen en lamellen (te verkrijgen vanaf €140 per kozijn). De totale onkosten worden opgesteld door te kijken naar het model, het formaat, handmatige of elektrische bediening, type materiaal, kleuren en prints en installatiekosten.

Wat zijn de pluspunten van inmeten en montageservice in Sappemeer?

Als je je oriënteert op zonweringsproducten, dan heb je veel keuze. Houdt wel altijd rekening met het inmeten en monteren. Het is een optie om maatwerkproducten zelf thuis in te meten, echter kun jij soms beter kiezen voor montage plus inmeetservice in Sappemeer. In dat geval komt in gediplomeerde monteur die kozijnen, gevels en ramen bekijkt en opmeet. Als je aankoop binnen is gekomen bij de winkel kom een monteur het zonnescherm volgens de documentatie aanbrengen. Dankzij de montageservice ben je zeker van perfecte zonnewering, extra fabrieksgarantie en een perfect aangesloten product.

Wat zijn de voordelen van slimme zonnewering?

Kies jij voor handmatige bediening, elektrische bediening met zender of een domotica systeem met WiFi? Slimme zonwering is de toekomst. Handmatige bediening met opwindmechanisme is voldoende, alleen het kan makkelijker. Draadloze bediening (via een mobiele app, handzender, tijdschakelaar, draaiknop) maakt het mogelijk dat het veel tijd bespaart bij het gebruik. Bij slecht weer kunnen de rolluiken of screens automatisch aangestuurd worden. Als de zon hevig schijnt kan jij een screen of rolluik automatisch laten dichtzakken. Shutters, jaloezieën en gordijnen kunnen ook automatisch open en dicht gaan op bepaalde tijden. Een model dat je kunt aansluiten op het internet maakt jouw woning zuiniger en slimmer. De gemiddelde prijzen van smart rolluiken en screens beginnen bij €525.

Geschreven door: Sandra. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 9610, 9611

Plaats een reactie