Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Kolham vergelijken

Privacy behouden en energie besparen met zonwering in Kolham? Zonwering kan je binnen- maar ook buiten aanbrengen en is er al vanaf €92,50. Buitenzonwering zoals bijvoorbeeld een screen werkt erg goed om zonnewarmte buiten te houden. Eveneens realiseert een zonnescherm schaduwrijke plekken op jouw terrasruimte. Binnenzonwering als bijv. gordijnen of duetten kan je kopen voor een lagere prijs en zorgt bovendien voor extra sfeer in huis. Tegenwoordig heb je immens veel diverse modellen. Via onze site delen we een complete gids waar we de voor- en nadelen van ieder systeem bespreken. Op dezelfde wijze vind je de geschatte kosten en adresgegevens van erkende zonwering specialisten in Kolham en de omliggende regio.

Belangrijke voordelen van een zonnescherm

 • Altijd een fijne temperatuur in de woning.
 • Biedt een meerwaarde voor je woning.
 • Besparen op de stookkosten door isolerende werking.
 • Beperkt zonneschade aan meubels en andere spullen.
 • Het sluit de openingen in huis goed af (inbraakpreventief).
zonwering-vergelijken-kolham

Zonnescherm laten plaatsen in Kolham

Wil je alles vakkundig laten installeren of wil je snel genieten van je nieuwe aankoop? Een voordelig zonnescherm installeren in Kolham door een professionele zonwering specialist is een goed idee. Je bent dan verzekerd dat het systeem op de goede manier aangesloten wordt, dat je garantie geldig blijft en dat het geheel goed werkt. Via deze vergelijker kom je eenvoudig in contact met bedrijven uit de buurt. In de onderstaande koopgids lees je tips hoe je dit kunt aanpakken.

Een zonnescherm laten installeren door een specialist

 1. Zoek een geschikt model / systeem

  De beginvraag is altijd om er achter te komen welk model aansluit bij jouw eisen. Kies je voor buitenzonwering, dan wordt dit gemonteerd aan de buitenmuur. Binnenzonwering is juist bedoeld voor plaatsing in huis. Denk ook na over de functie van de screens of de jaloezieën. Je kunt het gebruiken voor o.a. het huis koeler maken, de energiekosten verlagen, zorgen voor meer privacy, inbrekers tegenhouden, een fijne plek in de schaduw maken, lichtinval tegengaan of een toevoeging voor het interieur.

 2. Maten doorgeven

  Geef de maten door van het product. Verduidelijk ook waar het aangebracht moet worden. Kies bijvoorbeeld voor achter- of naast het huis of bij de slaapkamers. Voeg foto’s toe om de opdracht te verduidelijken.

 3. Selecteer bediening

  Er bestaan verschillende verschillende bedieningsmogelijkheden. De meest gunstige producten zijn de zonwering met handmatige bediening (met een slinger of opwindmechanisme). Een alternatief is elektrische bediening. Doorgaans werkt dit met een knop/schakelaar in huis, eventueel met een tijdschakelaar. De meest luxe en meest moderne mogelijkheid is draadloze bediening met app voor je telefoon of met afstandsbediening.

 4. Leveranciers vergelijken

  De details van het project ingevuld? Deel dan je adresgegevens en telefoonnummer. Houdt vervolgens rekening met drie offertes van professionele zonweringsbedrijven uit Kolham en nabijgelegen plaatsen. Vergelijk de prijsindicaties en check referenties, garantie en betalingscondities. Ga in op de meest gunstige aanbieding en kom in contact met deze winkel.

 5. Monteren

  Probeer de oude zonwering te demonteren en maak alles netjes voor het montageteam. De professional monteert de screens of de plissés zoals jij dat wilt. Loop na of het product goed is vastgezet. Vraag altijd om een demonstratie. Mocht er iets zijn wat niet werkt, dan kan dit direct hersteld worden. Steeds vaker kan je een onderhoudscontract afsluiten.

Vraag gratis zonwering offerte op

Bekijk mooie deal bij raambekleders in Kolham

Buitenzonwering kopen en laten installeren

Buitenzonwering Kolham is het meest doeltreffend om de warmte uit je huis te houden. Bovendien werkt het ook ideaal om een ruime schaduwplek te maken op jouw terras. Je profiteert dus zowel binnen als buiten. Diverse producten zoals met name rolluiken werken inbraakwerend en isoleren bovendien de woning. Zonwering voor buiten is tegenwoordig op de markt in velerlei vormen en maten. De gemiddelde prijzen bedragen tussen de €200 – €2775. In de koopgids hierna behandelen we de meest praktische toepassingen.

Het gemak van knikarmschermen / terrasschermen

Onder het knikarmscherm verstaan we een zonnescherm dat je buiten aan je huis vast monteert. Middels de speciale knikarmen kan het schermdoek met een lichte helling horizontaal uitgedraaid worden. Hierdoor blijft jouw terras optimaal begaanbaar en realiseer je een aangename schaduwplek om te zitten. Advies: het scherm kan beschadigen bij harde wind. De verwachte kosten bedragen tussen de €900 tot €2050.

 • Prettige en comfortabele terraszonwering.
 • Ramen en deuren kan je gewoon blijven openen.
 • Kan eenvoudig worden ingeschoven.

Korte info over uitvalschermen

Een uitvalscherm is een effectieve en een relatief betaalbare manier om een raam te beschermen tegen zon. Je bereikt hiermee voldoende schaduw zodat je bijvoorbeeld lekker tv kunt kijken. Een vaak gekozen optie bij grote ramen en waar geen doorloop onder het scherm nodig is. Je ziet ze dan ook dikwijls bij flats en kantoren. Het is dus minder geschikt voor een achtertuin. De normale prijzen schommelen tussen de €350 – €1350.

 • Het zonnescherm kan geleverd worden in veel prijsklassen.
 • Iets meer privacy in huis (ramen worden half afgeschermd).
 • Is bestand tegen hoge temperaturen.

Advies over screens

Screens op maat laten maken in Kolham biedt je design rolluiken voor als je wilt dat je nog deels naar buiten kan kijken. Zonnescreens zijn perfect in staat om warmte en zonlicht te beperken en zijn bestand tegen weersinvloeden. Het doek bestaat veelal uit polyester of glasvezel. Je kunt kiezen voor lichtdoorlatende en verduisterende screens. Tijdens daglicht is er voldoende zicht naar buiten, maar niet andersom. Aandachtspunt: als het screendoek omlaag zit moet het raam dicht blijven. De prijsindicaties variëren tussen de €250 tot €1175.

 • Het komt strak tegen het raam aan.
 • Verkrijgbaar in heel veel kleuren.
 • Je behoudt jouw privacy.

Genieten van rolluiken

Rolluiken worden steeds vaker toegepast. Dat is niet zo gek: veel keuze qua bediening (handmatig / automatisch), simpel op te meten en te monteren, mensen kunnen niet naar binnen kijken, en realiseren een duidelijke energiebesparing. Eveneens schrikken ze inbrekers af. Je kunt kiezen uit 3 types: het voorzetrolluik bevestig je aan de buitenzijde van het raam, het opbouwrolluik wordt geïnstalleerd boven de ramen / het kozijn (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik bevindt zich achter de buitensteen. De verwachte kosten schommelen tussen de €280 tot zo’n €1200 voor rolluiken bestellen in Kolham.

 • Er komt helemaal geen licht meer binnen.
 • Een volledig verduisterde kamer.
 • Belangrijke inbraakwerende eigenschappen.

Adviezen over markiezen

Een markies is een markante vorm van zonwering die de zon ook van opzij tegenhoudt. Het is eigenlijk een houten of aluminium geraamte dat afgespannen wordt middels een doek. Markiezen zie je met name bij sfeervolle woningen. Het heeft een positief effect op de authenticiteit van het huis. Behalve dit model kan je ook kiezen voor een petmodel of klapmodel. Daar kun je onderdoor lopen / onder schuilen. De onkosten bedragen tussen de €720 tot zo’n €1800.

 • Idyllische uitstraling door de vele kleuren en dessins.
 • Je kunt gewoon naar buiten blijven kijken.
 • Er blijft loopruimte over onder de constructie.

Overige opties voor buiten

 • Verandazonwering: reguleer eenvoudig de temperatuur op de veranda met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: een doek dat je kun spannen tussen huizen, bomen of palen.
 • Terrasoverkapping: creëer lokaal extra schaduw door een verplaatsbare parasol.
 • Buitenjaloezieën: een hypermodern systeem voor jouw woning.

Een koele temperatuur in een ruimte via buitenzonwering!

Vraag de mogelijkheden op bij installateurs

Raamdecoratie Kolham: alle systemen voor binnen

Het monteren van binnenzonwering wordt gedaan aan de binnenkant van een gevel / kozijn. Met raambekleding heb je altijd precies de lichtinval die jij wil. Hierdoor minimaliseer je de kans dat de zon de hele dag de kamer in schijnt zodat het minder heet wordt in huis. Soms brengt het extra sfeer in huis. En daarbij komt: je kunt ook de isolatie verbeteren met raamdecoratie. De prijzen komen uit tussen de €390 – €975. In het stukje hieronder beoordelen we de meest gekozen modellen.

Rolgordijnen: alle informatie op een rij

Het rolgordijn is functioneel en kan je eenvoudig afrollen. Een zeer betaalbaar systeem, snel en simpel zelf te plaatsen, simpel af te rollen en het is geschikt voor bijna elk raam. Rolgordijnen kun jij kopen in verscheidene soorten materialen en kleuren zodat het ook altijd in jouw interieur past. Er zijn allerlei types zoals waterafstotende, verduisterende, kiepkantelraam, elektrische, transparante, lichtdoorlatende en speciale duo rolgordijnen. De prijsindicaties bedragen tussen de €50,00 en €165.

 • Goede keuze voor goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Kolham: voor iedereen zelf te plaatsen.
 • Te koop in mooie stoffen en bijzondere modellen.

Vouwgordijnen: een veelzijdig aanbod

Vouwgordijnen helpen mee voor een sfeervolle en brocante uitstraling aan je huis. De bediening is heel erg gemakkelijk. Elk vouwgordijn is uniek door het maatwerk. De stof bepaalt de lichtdoorlatende werking van het gordijn. Bovendien zorgen ze voor een prettige akoestiek in huis. Houd rekening met onkosten van €115 tot zo’n €400.

 • Zowel open en dicht nemen ze weinig ruimte in.
 • Ruime kleurkeuze en altijd maatwerk.
 • Simpel onderhoud: je kunt ze uitwassen.

Plissé: soorten, kleuren en kosten

Plissé gordijnen is een type raamdeco waarbij het doek in een harmonica vorm wordt ingebouwd. Je kan ze moeiteloos bedienen en je kan het zonlicht overal goed tegenhouden. Kortom: luxe en gebruiksvriendelijke raamdeco die bij elke woonstijl past. Je hebt diverse modellen plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes herken je aan de honingraatstructuur. Met Top down – bottom bepaal je zelf jouw mate van privacy. Je moet denken aan kosten van €60 tot wel €175.

 • Elegante vorm van raamdecoratie.
 • Extra isolerende werking.
 • Dupligordijnen op maat: voor bijna ieder raam geschikt.

Jaloezieën Kolham: praktische info en voordelen

Jaloezieën zijn horizontale paneeltjes die je op veel standen kunt opendraaien met een handig koord of ketting. In het assortiment zitten aanzienlijk veel kleuren en materialen zoals o.a. hout, kunststof, aluminium, PVC, bamboe. Door de houten jaloezieën ben je zelf in control wat betreft de gewenste lichtinval en privacy. Advies: er komt veel stof op te liggen (veel schoonmaakwerk). Voorzie kosten van €65 tot zo’n €240.

 • Eenvoudig zelf de lichtinval bepalen.
 • Jaloezieënwinkel: bamboe geeft nog meer sfeer in huis.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: sfeervolle en stoere uitstraling.

Lamellen: functioneel en gebruiksvriendelijk

Lamellen zijn verticale stroken die je in verschillende materialen hebt zoals stof, bamboe, kunststof, pvc, hout. Geschikt voor imposante / grote ramen en sluiten goed aan op een rustig en simpel interieur. Verticale lamellen zijn makkelijk met de hand te sluiten, zijn goed schoon te houden en kan je ook ophangen in de badkamer. De kostprijzen starten bij gemiddeld €85. Voor grotere ramen ga je al gauw richting de €210.

 • Van elegant tot robuust.
 • Bij uitstek geschikt voor grote raampartijen.
 • Montage kunststof kozijn: altijd met enkele jaren garantie.

Shutters: luxe raambekleding in Kolham vakkundig gemonteerd

Shutters zijn houten binnenluiken met een heel eigentijdse look. Het zijn bijzondere waardevolle modellen die iets toevoegen aan jouw interieur. De blinds houden de zon perfect buiten, dragen veel bij aan de waarde van je huis en een duurzame keuze. Te plaatsen op diverse ramen als dakramen, draaikiepramen, uitzetramen, schuiframen, valramen, vaste ramen. Noemenswaardig: shutters zijn niet heel erg voordelig. De investeringen starten vanaf €400. Voor grotere ramen ga je al gauw richting de €920.

 • Duurzaam product.
 • Ook geschikt als roomdivider of kastdeur.
 • Houten kozijnen: eenvoudig op maat laten aansluiten.

Alles wat je moet weten over horren en hordeuren

Maatwerk horren in Kolham geven veel frisse lucht in de kamers en weren bovendien muggen, vliegen en ander ongedierte. Voor elk raam of deur is er een geschikt model: rolhor, voorzethor, plissé hor, hor met scharnier, lamellenhor, inzethor. Heb je veel last van hooikoorts of allergieën? Kies dan voor een pollenwerende hor. Belangrijk: je houdt geen zonlicht tegen met een hor. Wil je dat de hor de zon wel weert? Kies dan voor een totaal duo-plissé hor. Dit alternatief beschermt tegen insecten maar heeft ook een zonwerend doek. De kostprijzen starten bij om en nabij de €70 en lopen op tot €525.

 • Geschikt voor o.a.: vast raam, uitzetraam, tuimelraam, schuifraam, draai-kiepraam, draairaam.
 • Ventileren en luchten zonder dat er beestjes binnenkomen.
 • Ook erg geschikt voor mensen met hooikoorts.

De juiste raamdecoratie voor elke kamer

Ontvang verschillende aanbiedingen van professionele winkels

Kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op woensdag, 24 juli 2024 hangen af van meerdere factoren: de productcategorie, het soort materiaal, de grootte (lengte en breedte) en de manier van bedienen. Hierna vergelijk je de gemiddelde kosten van het laten plaatsen van zonwering in Kolham in juli 2024.

Zonwering typeGrootteGemiddelde kosten
Knikarmscherm200 – 600 cm breed€845 – €2250
Uitvalscherm200 – 600 cm breed€360 – €1425
Screens2 – 4 meter breed€270 – €1150
Rolluik2 – 4 meter breed€305 – €1450
Rolgordijn150 x 190 cm€55 – €165
Lamellen150 x 100 cm€55 – €195
Jaloezieën100 x 200 cm€85 – €280
Plisségordijnen100 breed€120 – €320
Kostenindicatie zonnewering met montage in de Provincie Groningen.

Meest gekozen merken zonwering

Plannen om zonwering te kopen? Er bestaan veel fabrikanten die je kunt kiezen. Welke winkelier heeft zijn unieke toepassingen en prijscategorieën. Vaak gewoon te koop bij de lokale gordijnwinkel in Kolham. In de tabel hierna bespreken we details over de grootste merken. Op basis daarvan kan jij een afgewogen keuze maken.

 • Sunmaster: kwaliteitsproducten die zorgen voor een comfortabel buitenleven.
 • SunCircle: eigen Nederlandse productie, montage en service-afdeling.
 • Verano: specialist voor luxe en exclusieve producten en oplossingen.
 • Zonnelux: voor elk raamtype en ruimte de juiste raamdeco.
 • Heroal: hoogwaardige producten vervaardigd in Duitse productielocaties.
 • Stobag: veel keuze in doeken qua kleuren, materialen en UV-bescherming.
 • Renson: laat de gevelbekleding inmeten en plaatsen door echte professionals.
 • Velux: o.a. verduisterende en transparante rolgordijnen en insectenhorren.
 • Luxaflex: inspirerend ontwerp, innovatieve bediening en hoge kwaliteit.
 • Somfy: elektrische zonneschermen, rolluiken, screens en raamdecoratie bedienen met een app.
 • Unilux / Fractions: ramen beschermen met horren en shutters.
 • Veneta: standaard 8 jaar garantie inclusief gratis advies aan huis.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Hornbach, Gamma, IKEA, Karwei, Praxis & Kwantum, FonQ, Leen Bakker, Bol.com, Wehkamp.
 • Overweeg ook: Weinor, Novoferm, Bece, Roma, Deponti, Husol & Schlappi, Copaco, Swela, Sunway, Dickson, Lumenguard.

Bekijk zonwering experts in de buurt van Midden-Groningen

Goedkope zonwering kopen in Kolham? Of zoek je een bekend zonweringsbedrijf in de omgeving? In het schema hieronder delen we adresgegevens van zonnescherm installateurs en en gordijnwinkels in de buurt. Eventueel kan jij de klus uitbesteden aan deze vakmannen. Op dit portaal bekijk je ook installateurs en showrooms in Sappemeer, Scharmer en Meerstad.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Bekijk soorten zonwering per ruimte

Ieder pand vraagt om een ander soort vitrage die rijmt met de woonbehoefte en woonstijl. We delen nu de meest ideale zonweringsmodellen per ruimte en kamer.

 • Keuken: zoek een goede combinatie tussen praktisch en mooi.
 • Badkamer: kies voor waterbestendige rolgordijnen of luiken om de privacy in de douche te waarborgen.
 • Woonkamer: met verduisterende gordijnen of shutters kun je een prima sfeer realiseren.
 • Slaapkamer: met geluidswerende raamdeco filter je zoveel mogelijk het geluid van buiten.
 • Zolderraam: kies bij draai-kiepramen voor montage op de dag.
 • Dakkapel: gemakkelijk rolgordijnen op maat bestellen en zelf plaatsen.
 • Balkon: met een balkondoek creëer je jouw eigen zonnescherm.

Terras & Serre
Ook in ons land kan het al snel 30 graden worden. Men biedt veel modellen buiten- en serrezonwering. Je kunt bijvoorbeeld investeren in automatisch zonneschermen & terrasoverkapping, eenvoudige parasols of moderne buitenjaloezieën voor een serre, overdekt terras of overkapping. Buitenzonwering voor een glazen dak kan je vanaf binnen of buiten laten plaatsen. Bezoek ook onze pagina over: Plissegordijnen.

Wat moet ik weten over mijn woning verkoelen?

De beste zonwering voor je woning zoeken?

Iedere woning is anders. De best passende zonnewering in jouw specifieke situatie realiseer je door te kijken naar: de breedte van de ramen, hoe jouw tuin is ingericht, jouw specifieke wensen en natuurlijk jouw maximale budget. Waarom wij binnenzonnewering aanraden? Omdat het te verkrijgen is in veel kleuren, stoffen en budgetten. Het laat vaak wel wat zonlicht door. Buitenzonwering is meer effectief in het tegenhouden van de zon, geeft verkoeling in huis, brengt schaduw maar trekt wel meer de aandacht (vanaf de buitenkant).

Hoe hoog zijn de kosten van zonnewering in Kolham?

De prijsindicaties van zonwering zijn van veel factoren afhankelijk. De huidige investeringen vind je hieronder. Markiezen kosten zo’n €750. Zonnescreens €215 op basis van 1 raam. Op het moment dat je kiest voor een terraszonwering moet je rekening houden met minimaal €1250. Met een uitvalscherm ben je een stuk goedkoper uit (+/- €825). Een normaal rolluik kost €495. Bij jaloezieën voor binnen ben je wat goedkoper uit met €275 op basis van één kozijn. Voor shutters ben je meer kwijt (+/- €805). Overige opties zijn plissegordijnen, rolgordijnen en lamellen (te bestellen vanaf €145 per kozijn). De totale investeringen zijn afhankelijk van; de gekozen constructie, de noodzakelijke afmetingen, de keuzes in bediening, het gewenste materiaal, prints en installatiekosten.

Wat zijn de mogelijkheden rondom inmeten en montageservice in Kolham?

Rondom zonweringsproducten kan je kiezen uit veel producten. Je moet altijd rekening houden met het inmeten en monteren. Je kunt zelf maatwerkproducten inmeten, maar je kunt ook kiezen voor montage & inmeetservice in Kolham. Als je hiervoor kiest dan plan je een afspraak met een capabele professional die ieder raam opmeet aan huis. Vervolgens kan de professional de producten op de juiste manier monteren. Met deze klusservice ben je zeker van perfecte zonnewering, garantie en service en snelle hulp / ondersteuning bij problemen.

Wat is slimme zonwering?

Ga jij voor de de standaard handbediening, afstandsbediening of wil je jouw rolluiken opnemen in het domotica systeem? Slimme zonwering heeft veel voordelen. Handmatige zonwering met een handslinger is voldoende, toch kan het gebruiksvriendelijker. Draadloze bediening (handzender, draaiknop, afstandsbediening, mobiele app) is ideaal omdat je op afstand de installatie kan bedienen. Bij extreem weer kunnen de rolluiken of screens automatisch aangestuurd worden. Als de zon hevig schijnt laat je het rolluik of de screens snel zakken. Shutters, gordijnen en jaloezieën kan je op ingestelde tijden automatisch open en dicht laten gaan. Een product dat werkt met internet maakt jouw woning dus een stuk slimmer. De gemiddelde kosten van smart rolluiken en schermen komen uit rond de €550.

Geschreven door: Sandra. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 9615, 9616, 9619

Plaats een reactie