Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Ten Boer vergelijken

Wil je jouw woning ook uitbreiden met zonwering in Ten Boer? Zonwering heb je voor buiten en binnen en is er al vanaf €85,00. Goede buitenzonwering als een knikarmscherm werkt het beste tegen hevige zon. Eveneens geeft een zonnescherm een schaduwrijke en windvrije plek waar jij, als het warm is, kunt zitten. Binnenzonwering zoals gordijnen of luxaflex is vaak aantrekkelijk geprijsd en kan je helemaal aanpassen op jouw stijl. Er zijn geweldig veel afzonderlijke soorten. Via onze site bieden we een handig stappenplan dat zorgt dat je goed voorbereid een offerte kan aanvragen. Daarnaast bieden we de geschatte kosten en adresgegevens van verschillende zonwering specialisten in Ten Boer (werkgebied).

Belangrijke voordelen van een zonnescherm

 • Schaduw en lage temperaturen in je huis.
 • In de zomer heb je ook buiten altijd beschutting.
 • Het isoleert waardoor je energiekosten bespaart.
 • Het creëert extra privacy in huis.
 • Het werkt inbraakvertragend.
zonwering-vergelijken-ten-boer

Zonnescherm laten plaatsen in Ten Boer

Wil je alles vakkundig laten installeren en wil je zeker zijn dat het goed wordt aangesloten? Een voordelig zonnescherm installeren in Ten Boer door een goede zonwering specialist is dan wel zo verstandig. Je mag er dan vanuit gaan dat alles volgens de documentatie gemonteerd wordt, dat er niks kapot gaat en de vakman zal bovendien een korte demo geven. Op deze website vind je snel experts in de regio. Hieronder bieden we jouw concrete handvatten om dit te realiseren.

Een zonnescherm laten ophangen door een vakman

 1. Zoek een geschikt model / systeem

  Ten eerste bepaal je wat voor soort installatie past bij jouw wensen. Kies je voor buitenzonwering, dan wordt dit gemonteerd aan de buitenmuur. Binnenzonwering is juist bedoeld voor plaatsing in huis. Beschrijf ook het belangrijkste doel van het knikarmscherm of de vouwgordijnen. Belangrijke elementen zijn: verkoelen, het verlagen van de energierekening, wat extra privacy realiseren, inbrekers tegenhouden, extra schaduw, de lichtinval reguleren of een toevoeging voor het interieur.

 2. Nauwkeurig inmeten

  Selecteer de gewenste afmetingen van jouw installatie. Noteer ook waar het aangebracht moet worden. Dit kan zijn aan de overkapping of op de 1e of 2e verdieping. Voeg foto’s toe om jouw project verder te verduidelijken.

 3. Maak een keuze voor de bediening

  Zonwering kan op verschillende manieren worden bediend. De eenvoudigste modellen zijn de zonwering met handmatige bediening (met slingerstang of band). Je kunt ook gaan voor elektrische bediening. Doorgaans werkt dit met een draaiknop, eventueel beschikbaar met tijdschakelaar. De duurste en meest hippe optie is draadloze bediening middels een afstandsbediening of mobiele app.

 4. Vergelijk winkels en producenten

  Alles ingevuld? Deel dan je adresgegevens en telefoonnummer. Je ontvangt tot 3 vrijblijvende offertes van erkende zonweringsbedrijven uit Ten Boer en nabijgelegen plaatsen. Vergelijk de aanbiedingen op referenties, garantie en betalingscondities. Kies de beste aanbieding en contacteer het bedrijf.

 5. Installatie van het systeem

  Ruim de oude zonwering netjes op en leg eventuele spullen al klaar voor de installateurs. De montage-specialist installeert de screens of de houten jaloezieën zoals besproken. Check of het volgens de handleiding is gemonteerd. Inspecteer de werking en onderdelen goed. Als iets niet werkt dan kan dit meteen worden opgepakt. In veel gevallen kun jij ook een onderhoudscontract nemen.

Vraag gratis zonwering offerte op

Direct actuele prijzen ontvangen van raambekleders in Ten Boer

Buitenzonwering kopen: welk systeem past bij mij?

Buitenzonwering Ten Boer wordt gebruikt om de temperatuur in de woning te beperken. Daarnaast is het perfect om snel een schaduwplek te creëren op korte afstand van je huis. Het maakt het leven binnen en buiten net wat prettiger. Diverse artikelen zoals het rolluik houden inbrekers buiten de deur en isoleren bovendien de woning. Zonwering voor buiten is er in diverse vormen en kan je zowel zelf installeren als laten monteren. De gemiddelde prijzen bedragen tussen de €275 tot wel €2825. In het stukje hierna beoordelen we de meest populaire producten.

Korte info over terrasschermen / knikarmschermen

Met een knikarmscherm wordt bedoeld een zonnescherm dat vrijwel horizontaal aan de gevel hangt. Aan de hand van de vaste knikarmen komt het schermdoek uit de cassette. Door dit mechanisme blijft jouw terras optimaal begaanbaar en heb je een mooie schaduwrijke plek bij het raam. Tip: het doek kan kapot waaien bij wind. De kosten liggen tussen de €800 tot wel €2150.

 • Ideale keuze voor terraszonwering.
 • Je kan er gewoon onderdoor lopen en onder zitten.
 • Eventueel ook digitaal te bedienen (app).

Kiezen voor uitvalschermen

Een uitvalscherm is een populaire en een voordelige manier om te voorkomen dat het zonlicht naar binnen schijnt. Het realiseert veel schaduw in huis zodat het lekker koel blijft binnen. Een goede keuze bij grotere ramen waar je niet vaak onder door hoeft te lopen. Je ziet ze dan ook dikwijls bij flats en kantoren. Het is dus minder geschikt voor een achtertuin. De gemiddelde prijzen schommelen tussen de €325 en €1300.

 • Een zeer betaalbaar zonnescherm.
 • Ook geschikt voor hoge gebouwen en appartementencomplexen.
 • Voorkomt inkijk en zorgt voor meer privacy.

Korte info over screens

Screens op maat laten maken in Ten Boer is het beste advies als je weinig ruimte hebt. Zonnescreens reflecteren het zonlicht en zijn redelijk ongevoelig voor wind. De keuze qua doek-materiaal is acryl of een combinatie van glasvezel en polyestervezels. Qua verduistering kun je kiezen uit meerdere opties (veel of weinig licht). In het geval van daglicht kun je deels naar buiten kijken, van buiten naar binnen gaat niet. Aandachtspunt: als het screendoek omlaag zit moet het raam dicht blijven. De prijzen bedragen tussen de €225 en €1050.

 • Beschikbaar voor ieders budget.
 • De zon krijgt geen kans om het raam te beschijnen.
 • Mogelijkheid om te integreren in het kozijn.

Details over rolluiken

Rolluiken zijn erg gewild. Dat is niet zo gek: ze zijn eenvoudig in gebruik, eenvoudig in te meten, mensen kunnen niet naar binnen kijken, en draagt ook in de winter bij aan minder stookkosten. Daarbij hebben ze een inbraakpreventieve werking. Binnen dit segment heb je 3 modellen: het voorzetrolluik plaatsen ze aan de buitengevel boven het raam, de opbouwrolluiken komen op het kozijn / gevel te liggen (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt boven het raamkozijn achter de gevelstenen gemonteerd. De onkosten schommelen tussen de €290 t/m €1200 voor rolluiken bestellen in Ten Boer.

 • Er komt helemaal geen licht meer binnen.
 • Een donkere en stillere slaapkamer.
 • Minder kans op inbraak en vandalisme.

Waar kiezen voor markiezen

Een markies is een prachtige oud-Hollandse buitenzonwering dat een unieke uitstraling aan de woning geeft. Het systeem bestaat uit een constructie van hout of aluminium waarover een doek wordt gelegd. Markiezen wordt vaak gekozen door eigenaren van rijksmonumenten. Ze dragen bij aan het karakter van van het gebouw. Naast de basismodellen heb je ook het klapmodel en het petmodel. Daar kun je onderdoor lopen / onder schuilen. De normale prijzen komen uit tussen de €660 tot wel €1700.

 • Geeft een sfeervolle uitstraling aan het pand.
 • Je kunt gewoon naar buiten blijven kijken.
 • Kan prima tegen een stootje (weersomstandigheden).

Andere modellen voor buiten

 • Verandazonwering: een aangenaam koele terrasoverkapping met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: losse doek die je door middel van touwen over kunt ophalen.
 • Terrasoverkapping: grote parasols die je kunt verrijden met wieltjes.
 • Buitenjaloezieën: eenvoudig open, dicht of half dicht te draaien.

Een aangename temperatuur in de woonkamer via buitenzonwering!

Vraag een gids aan met het hele assortiment

Raamdecoratie Ten Boer: bekijk systemen voor binnen

De montage van binnenzonwering gebeurt altijd aan de binnenkant van een raam of kozijn. Met raambekleding bepaal je zelf de mate van lichtinval. Het voorkomt dat de zon fel naar binnen schijnt zodat je de hitte buiten kunt houden. Ook is het een toevoeging aan jouw interieur. Een mooi neveneffect: raamdecoratie zorgt voor een stukje extra isolatie. De prijsindicaties bedragen tussen de €360 en €875. In het stukje hieronder geven we een toelichting op de veelbesproken keuzes.

Rolgordijnen: alle informatie op een rij

Een rolgordijn is een gordijn dat je afrolt richting de kamerkant. Ze hebben gunstige prijzen, simpel zelf te plaatsen, gemakkelijk af te rollen en het past op praktisch ieder kozijn. Rolgordijnen zijn te bestellen in diverse dessins en kleuren zodat het een aanvulling is op jouw interieur. Je hebt verschillende types zoals dakraam, kiepkantelraam, elektrische, transparante, waterafstotende, lichtdoorlatende en een duo rolgordijn. De verwachte prijzen liggen tussen de €60,00 en €190.

 • Ruim aanbod binnen het segment goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Ten Boer: gemakkelijk zelf te installeren.
 • Verkrijgbaar in diverse stoffen en indrukwekkende uitvoeringen.

Vouwgordijnen: bekijk voordelen en info

Vouwgordijnen geven een warme en huiselijke ambiance aan je woning. Je kunt gemakkelijk de hoogte instellen. Voor jouw vouwgordijn kan je kiezen uit diverse stoffen. Bij het kiezen van een stof kies je dus ook de mate van lichtdoorlatendheid van de gordijnen. Verder zorgen ze voor een prettige akoestiek in huis. Voorzie prijsindicaties van €115 tot +/- €325.

 • Voor een knus interieur.
 • Online samenstellen voor maatwerk.
 • Moeiteloos te onderhouden: met de hand snel te wassen / reinigen.

Plissé: bekijk het assortiment

Plissé gordijnen kan je aan de bovenkant en onderkant open laten. Door middel van een simpel koord kan je het bedienen en het past op bijna ieder raam. Luxe ogende raamdeco die weinig ruimte in beslag neemt. Je kunt kiezen uit velerlei systemen binnen de plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan beide kanten een stoflaag (honingraat). Top down – bottom up kan je van boven en onder openen. Voorzie kosten van €65 tot €180.

 • Zeer flexibel en elegant systeem.
 • Honingraad structuur voor extra isolerende werking.
 • Dupligordijnen op maat: laat alles perfect aansluiten op je kozijn.

Jaloezieën Ten Boer: waarom is dit interessant?

Jaloezieën zijn horizontale stookjes die omhoog gehaald kunnen worden met een handig koord of ketting. Het aanbod bestaat uit mega veel vormen en materialen als o.a. PVC, kunststof, bamboe, aluminium, hout. Met houten jaloezieën kun je zelf de perfecte stand kiezen voor de gewenste lichtinval en privacy. Tip: je moet veel schoonmaken (stof dwarrelt neer op de strips). Denk aan een tarief van €67,5 tot €200.

 • De hele dag door de stand eenvoudig veranderen.
 • Jaloezieënwinkel: kies voor bamboe voor een geraffineerde look.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: een trendy uitstraling.

Lamellen: binnengordijn voor ieder budget

Lamellen zijn verticale platen gemaakt van bijv. kunststof, bamboe, aluminium, pvc, hout. Toe te passen voor grote ramen en sluiten goed aan op een eigentijds en zakelijk interieur. Verticale lamellen zijn praktisch in gebruik, zijn gemakkelijk schoon te houden en kan je ook in een badkamer ophangen. De kostprijzen beginnen bij zo’n €80. Voor grotere ramen ga je al gauw richting de €190.

 • Snel open en dicht draaien met het handkoord.
 • Bij uitstek geschikt voor grote raampartijen.
 • Montage kunststof kozijn: eenvoudig aanbrengen en monteren.

Shutters: luxe raambekleding in Ten Boer voor een unieke uitstraling

Shutters zijn populaire binnenluiken met een romantische of strakke look. Het zijn unieke producten die jouw interieur echt afmaken. Blinds zijn erg trendy, dragen veel bij aan de waarde van je huis en een milieuvriendelijke keuze. Toepasbaar op vrijwel elk raam zoals uitzetramen, dakramen, ronde ramen, valramen, draaikiepramen, schuiframen. Opmerking: shutters zijn duur in aanschaf. De kostprijzen starten bij om en nabij de €420. Voor een grote raampartij betaal je zo’n €960.

 • Meefinancieren bij het afsluiten van hypotheek.
 • Ook geschikt als roomdivider of kastdeur.
 • Houten kozijnen: de houtstructuren komen mooi overeen.

Horren en hordeur op maat

Maatwerk horren in Ten Boer zorgen voor ventilatie in huis en blokkeren de toegang voor muggen, vliegen, spinnen en ander ongedierte. Je kunt o.a. kiezen uit: hor met scharnier, voorzethor, lamellenhor, hordeur, rolhor, plissé hor. Heb je ieder jaar weer last van hooikoorts of allergieën? Bekijk dan alles over de pollenwerende hor. Opmerking: je houdt geen zonlicht tegen met een hor. Er bestaat ook een slimme duo-plissé hor. Dit alternatief houdt muggen, vliegen en ongedierte tegen en voorkomt ook dat het erg snel warm wordt in huis. De prijsverwachtingen starten bij gemiddeld €80. Voor een grote raampartij betaal je zo’n €650.

 • Geschikt voor o.a.: vast raam, draai-kiepraam, draairaam, schuifraam, uitzetraam, tuimelraam.
 • Ventileren en luchten zonder dat er beestjes binnenkomen.
 • Ook in de zomer probleemvrij je ramen openen.

Multifunctionele raamdecoratie die past in jouw interieur

Gratis een aanbieding van lokale specialisten

Bekijk de kosten van zonwering 2024

De prijzen van zonwering op zondag, 21 juli 2024 worden gecalculeerd via meerdere zaken: het soort product, de materiaaltypes, de afmeting en handmatige of elektrische bediening. In de tabel hierna vergelijk je de actuele kosten van het laten plaatsen van zonwering in Ten Boer in juli 2024.

Categorie zonweringAfmetingVerwachte tarieven
Knikarmscherm2 – 6 meter breed€820 – €2150
Uitvalscherm1 – 6 meter breed€350 – €1350
Screens1 – 3 meter breed€275 – €1125
Rolluik1 – 4 meter breed€280 – €1325
Rolgordijn150 x 100 cm€55 – €175
Lamellen180 x 180 cm€45 – €225
Jaloezieën150 x 150 cm€85 – €270
Plisségordijnen100 x 150 cm€120 – €300
Gemiddelde tarieven zonnewering inclusief montage in de Provincie Groningen.

De beste merken zonwering

Ook geïnteresseerd in zonwering kopen? Er zijn ontzettend veel merken die je in je vergelijking kan meenemen. Elke montagepartner heeft wel een onderscheidend aspect en richtprijs. Deze vind je vaak wel bij de gordijnwinkel in Ten Boer. In de volgende tabel verstrekken we uitleg over de meest gekozen merken. Zo kun je wellicht gerichter gaan zoeken.

 • Sunmaster: sterke en duurzame materialen met veel aandacht voor design.
 • SunCircle: zonwering op maat, gemaakt in Nederland.
 • Verano: topproducten altijd 100% op maat.
 • Zonnelux: levering via lokale retailer en specialisten in de buurt.
 • Heroal: tot 95% gerecycled aluminium gebruikt in de productie.
 • Stobag: ook hele mooie oplossing voor balkon en terras.
 • Renson: hele mooie gevelbekleding voor elke type woning of tuin.
 • Velux: expert in dakramen, dakkapellen, lichtkoepels en raamdecoratie.
 • Luxaflex: werken met materialen zoals Stof, Hout, Aluminium en PVC.
 • Somfy: innovatieve en gemakkelijk te bedienen elektrische zonneschermen.
 • Unilux / Fractions: kwaliteit maatwerk hordeuren en raamhorren.
 • Veneta: altijd 100% maatwerk, gratis advies en goedkoper dan de winkel.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Hornbach, IKEA, Gamma, Hubo, Praxis en FonQ, Kwantum, Wehkamp, Leen Bakker, Formido.
 • Check ook: Bece, Toppoint, Roma, Novoferm, Husol, Weinor & Milano, Dickson, Swela, Schlappi, Copaco, Sunway.

Zonwering experts zoeken in de buurt van Groningen

Goedkope zonwering kopen in Ten Boer? Of ben je op zoek naar een vakkundig zonweringsbedrijf in de omgeving? In het schema hierna verstrekken we namen en adressen van zonnescherm installateurs en en gordijnwinkels in deze gemeente. Soms kunnen zij jou verder helpen bij jouw klus. Op deze zonwering-website kom je ook in contact met installatiepartners en verkooppunten in Wetsinge, Ten Post en Adorp.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Toelichtingen op zonwering per ruimte

Elke raampartij vraagt weer om een ander type vitrage die in lijn is met de stijl van de woning. We vertellen graag wat meer over de meest ideale zonwering voor buiten en binnen per ruimte en kamer.

 • Keuken: kies voor een product met voldoende licht wat onderhoudsvriendelijk is.
 • Badkamer: onbezorgd douchen met waterafstotende jaloezieën en extra beschutting.
 • Woonkamer: kies bijvoorbeeld voor een verduisterend gordijn voor extra isolatie.
 • Slaapkamer: het monteren van geluidswerende rolluiken is aan te raden voor een koelere en stillere ruimte.
 • Zolderraam: je kunt kiezen voor betaalbare rolgordijnen voor het draai-kiepraam.
 • Dakkapel: kies een geschikt rolgordijnen op maat, plaats je bestelling en monteer ze zelf.
 • Balkon: monteer een sterk balkondoek en/of zonnescherm om heerlijk te kunnen zitten.

Terras of Serre
Ook in Nederland kunnen de temperaturen behoorlijk hoog zijn. We onderscheiden diverse modellen buiten- en serrezonwering. Tegenwoordig heb je o.a. automatisch zonneschermen / terrasoverkapping, slimme parasols of exclusieve houten buitenjaloezieën voor een tuinhuis, serre of overkapping. Bescherming voor een glazen dak kan je vanaf de binnenkant of buitenkant laten plaatsen. Bezoek ook onze pagina over: Buitenzonwering.

FAQ met vragen en antwoorden over je woning verkoelen

Wat is de beste zonwering?

Elke huis heeft weer andere wensen. De meest ideale zonnewering in jouw individuele situatie is afhankelijk van de benodigde afmetingen, de ligging van de tuin, het karakter van jouw huis en jouw maximale budget. Waarom jij voor binnenzonnewering moet kiezen? Omdat het geleverd kan worden in verschillende kleuren, vormen en maatvoeringen. Je interieur moet hier natuur wel schikt voor zijn. Buitenzonwering werkt nog een stuk effectiever, geeft ook buiten verkoeling, maar springt wel meer in het oog (vanaf de buitenkant).

Waar moet ik aan denken qua kosten van zonnewering in Ten Boer?

De prijzen van zonwering zijn afhankelijk van jouw wensen. De gemiddelde prijsindicaties hebben wij voor je op een rijtje gezet. Markiezen kosten zo’n €625. Buitenscreens €285 per kozijn. Gaat je voorkeur uit naar een terras-knikarmscherm lopen de kosten op tot zo’n €1175. Met een uitvalscherm ben je een stuk goedkoper uit (+/- €850). Een handmatig-rolluik kost €455. Liever jaloezieën? Dan betaal je zo’n €285 op basis van 1 raam. Voor shutters is de investering wat hoger (+/- €785). Betaalbare opties zijn plisségordijnen, lamellen en rolgordijnen (reken op minimaal €110 op basis van 1 raam). De totale tarieven worden berekend a.d.h.v. de gekozen constructie, de afmetingen, de bedieningsopties, materiaaltypes, prints en installatiekosten.

Waar zou ik kiezen voor inmeten met montageservice in Ten Boer?

Rondom zonweringsproducten kan het soms lastig zijn om iets te kiezen. Daarbij moet je zeker goed letten op het juist inmeten en monteren van de producten. Je kan ervoor kiezen om de maatwerkproducten zelf in te meten, maar ook gebruik maken van montage plus inmeetservice in Ten Boer. Als je hiervoor kiest dan plan je een afspraak met een deskundige expert die ieder raam bekijkt en opmeet. Als alle spullen binnen zijn kan de vakman het product op de goede manier installeren. Dankzij de montageservice heb je gegarandeerd uitstekende zonnewering, extra fabrieksgarantie en eventueel een jaarlijks onderhoud.

Hoe werkt slimme zonwering?

In de basis heb je de standaard handbediening, handzenders / afstandbedieningen of wil je jouw rolluiken opnemen in het domotica systeem? Slimme zonwering is de toekomst. Een handmatig zonnescherm met windwerk of slingerstang is acceptabel, maar het kan toch nog slimmer. Draadloze bediening (middels een afstandsbediening, handzender, mobiele app, tijdschakelaar) is ideaal omdat het veel tijd bespaart bij het gebruik. Als het flink gaat waaien is het mogelijk dat jouw zonnescherm direct automatisch ingedraaid wordt. Als de zon hevig schijnt zal het scherm ook direct reageren. Jaloezieën, gordijnen en shutters kun je ook automatisch open en dicht laten gaan. Een model dat je kunt aansluiten op het internet biedt nieuwe mogelijkheden. De prijzen van smart rolluiken & schermen liggen rond de €575.

Geschreven door: Michiel. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 9790, 9791

Plaats een reactie