Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Ingber vergelijken

Genieten van een koel huis met zonwering in Ingber? Zonwering is beschikbaar voor buiten en binnen en regel je al vanaf €57,50. Buitenzonwering zoals bijvoorbeeld een rolluik is zeer handig om zonnestralen te weren. Vaak biedt een zonnescherm een groot aantal vierkante meters aan schaduw in de tuin. Binnenzonwering als bijv. gordijnen of duetten is meestal een stuk goedkoper en kan je helemaal aanpassen op jouw stijl. Gordijnwinkels hebben ontzettend veel verschillende toepassingen. Via deze website doorzoek je een uitgebreide keuzehulp waarmee jij inzicht krijgt in de opties. Daarnaast doorzoek je een indicatie van de kosten en adresgegevens van regionale zonwering specialisten in Ingber en de omliggende regio.

Waarom kiezen voor een zonnescherm

 • Op warme dagen beschutting zoeken in je woning.
 • Geeft je woning een mooie uitstraling.
 • Ze houden je energierekening lager.
 • Genieten van extra privacy.
 • Het schrikt inbrekers af.
zonwering-vergelijken-ingber

Zonnescherm laten plaatsen in Ingber

Wil je alles vakkundig laten installeren of heb je geen tijd? Een voordelig zonnescherm installeren in Ingber middels een betrouwbare zonwering specialist kan dan uitkomst bieden. Je weet dan zeker dat het geheel goed bevestigd wordt, dat je recht blijft houden op garantie en je krijgt een uitgebreide demonstratie. Op deze website vind je gemakkelijk vakmannen in de regio. In de onderstaande koopgids leggen we precies uit hoe dit werkt.

Een zonnescherm laten plaatsen door een vakman

 1. Een soort kiezen

  Je begint met na te denken over welk type zonwering matcht met jouw woning en wensen. De buitenzonwering wordt aan de buitenzijde van het huis geplaatst. Binnenzonwering bevindt zich in het woongedeelte. Krijg voor jezelf duidelijk waarom je zou kiezen voor het zonnescherm, markiezen of de rolgordijnen. Je kunt het gebruiken voor o.a. een aangenaam binnenklimaat, energie besparingen realiseren, wat extra privacy realiseren, inbrekers afschrikken, een schaduwplekje creëren, de lichtinval reguleren of je interieur een meer warme uitstraling geven.

 2. Meet de maten op

  Kies de afmetingen van het model dat je hebt uitgezocht. Selecteer ook waar je het wilt laten plaatsen. Zoals aan de achterkant van het huis of boven bij de slaapvertrekken. Voeg een plattegrond toe zodat de installateur precies weet hoe alles eruit ziet.

 3. Automatische of handbediening?

  Een belangrijk aspect is de bediening. De simpelste keuze is zonwering met handmatige bediening (met slingerstang of windwerk). In aanvulling hierop hebben we ook nog elektrische bediening. Je kunt het dan bedienen met een handige draaiknop, soms ook uitgevoerd met tijdschakelaar. De meest exclusieve en comfortabelste manier is draadloze bediening die werkt via je telefoon (App), zender of afstandsbediening.

 4. Fabrikanten en verkopers vergelijken

  Alles geïnventariseerd? Voer dan je telefoonnummer, email en adresgegevens in. Je zal dan diverse offertes ontvangen van geschikte zonweringsbedrijven uit Ingber en regio. Vergelijk de voorgestelde tarieven en bekijk keurmerken, garantie, levertijd. Selecteer de beste aanbieding en plan een montageafspraak in.

 5. Installatie van het systeem

  Demonteer indien mogelijk de oude zonwering en zorg dat er genoeg werkruimte is voor de experts. De professional plaatst het terrasscherm of de rolgordijnen op de afgesproken plekken. Controleer of het volgens de handleiding is gemonteerd. Inspecteer de werking en onderdelen goed. Eventuele gebreken kan je het beste direct uitsluiten. Mogelijk is er de mogelijkheid om een onderhoudscontract te tekenen.

Gratis zonwering offertes vergelijken

Bekijk mooie deal bij raambekleders in Ingber

Buitenzonwering kopen: welk systeem past bij mij?

Buitenzonwering Ingber werkt erg goed om een fijn binnenklimaat te creëren. Tevens werkt het ook ideaal om een ruime schaduwplek te maken in je tuin of op het terras. Dat is dus genieten binnen- en buitenshuis. Bekende varianten zoals het welbekende rolluik zorgen voor het verlagen van de inbraakkans en isoleren bovendien de woning. Zonwering voor buiten kan je bestellen in veel vormen en afmetingen. De kosten variëren tussen de €325 en €2750. In het gedeelte hieronder leggen we alles uit over de meest praktische keuzes.

Nieuwe terrasschermen en knikarmschermen

Onder het knikarmscherm verstaan we een zonnescherm dat aan de buitengevel geïnstalleerd wordt. Dankzij de vaste knikarmen kan het schermdoek worden uitgedraaid. Hierdoor kan je er gewoon onderdoor lopen en geniet je van een fijne schaduwplek op jouw terras. Belangrijk: het scherm kan kapot waaien bij wind. De normale tarieven variëren tussen de €850 tot wel €2050.

 • Prettige en comfortabele terraszonwering.
 • Binnen in huis blijft het heerlijk koel.
 • Verkrijgbaar met wind- en zonsensor.

Advies over uitvalschermen

Het uitvalscherm is een doeltreffende en een relatief betaalbare manier om de zon in jouw woning te weren. Het zorgt voor voldoende schaduw zodat het binnen qua temperatuur aangenaam blijft. Het is ideaal bij ramen die dicht blijven of naar binnen toe opengaan en waar geen doorloop onder het scherm nodig is. Ze worden vaak gebruikt bij flatgebouwen en kantoren. In de achtertuin heb je er mogelijk zelfs last van. De verwachte tarieven bedragen tussen de €300 tot zo’n €1325.

 • Een aantrekkelijk geprijsd type zonnescherm.
 • Je beperkt de inkijk in je woning (meer privacy).
 • Is bestand tegen hoge temperaturen.

Adviezen over screens

Screens op maat laten maken in Ingber is de perfecte keuze als je wilt dat je nog deels naar buiten kan kijken. Zonnescreens houden de warmte buitenshuis en zijn bestand tegen weersinvloeden. Het doek is vaak gemaakt van glasvezel of polyester. Qua verduistering kun je kiezen uit meerdere opties (veel of weinig licht). In situaties met daglicht kan je van binnenuit goed naar buiten kijken, maar niet andersom. Voorwaarden: als het screendoek omlaag zit kan je het raam niet openen. De verwachte prijzen liggen zo tussen de €275 t/m €1125.

 • Het komt strak tegen het raam aan.
 • Weersbestendig en houden jouw raam schoon.
 • Het zicht naar buiten blijft behouden.

Details over rolluiken

Rolluiken zijn populair in woonwijken. Dat is niet zo gek: ze zijn erg gemakkelijk te bedienen, op maat te bestellen, ze houden lawaai tegen, en ze verduisteren ook heel goed. Als extra pluspunt heeft het een effect op inbraakkans (preventieve werking). Tegenwoordig heb je 3 toepassingen: een voorzetrolluik wordt voor het raam gemonteerd, het opbouwrolluik wordt geïnstalleerd boven de ramen / het kozijn (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt toegepast bij montage van het kozijn (achter de buitenmuur). De totale investeringen schommelen tussen de €270 t/m €1475 voor rolluiken bestellen in Ingber.

 • Er komt helemaal geen licht meer binnen.
 • De rolluiken hebben uitstekende isolatiewaarden.
 • Houd inbrekers buiten de deur.

Laten monteren van markiezen

Een markies is een traditionele zonwering die ongevoelig zijn voor zijdelingse zoninval. Het bestaat uit een constructie van hout of aluminium wat afgewerkt is met een sterk doek. Markiezen wordt vaak gekozen door eigenaren van brocante woningen. Ze geven een boost aan de uitstraling van (bedrijfs)panden. Los van het normale model is er ook een klapmodel en petmodel. Doorloop blijft dan gewoon mogelijk. De verwachte prijzen liggen tussen de €680 en €1750.

 • Volledig maatwerk mogelijk qua breedte, kleur en materiaal.
 • Zon wordt tegengehouden, je kunt nog prima naar buiten kijken.
 • Robuust systeem dat niet erg windgevoelig is.

Andere systemen voor buiten

 • Verandazonwering: serrezonwering eventueel met zon- en windautomaat.
 • Zonweringdoek: overal neer te hangen door de ogen en touwen die worden meegeleverd.
 • Terrasoverkapping: een parasol met verrijdbare parasolvoet (multifunctioneel).
 • Buitenjaloezieën: een van de nieuwste trends op het gebied van zonwering.

Een heerlijke temperatuur binnen en buiten via buitenzonwering!

Doorzoek het aanbod van populaire merken

Raamdecoratie Ingber: alle mogelijkheden voor binnen

Het monteren van binnenzonwering wordt gedaan aan de binnenkant van een gevel / kozijn. Middels raambekleding heb je altijd precies de lichtinval die jij wil. Het voorkomt dat er warm zonlicht in huis komt waardoor het aangenaam koel blijft. Ook zorgt het voor meer sfeer in huis. Een leuke bijkomstigheid: raamdecoratie draagt vaak bij aan de totale woningisolatie. De tarieven bedragen tussen de €320 – €925. In het gedeelte hieronder beoordelen we de meest bestelde producten.

Rolgordijnen: specificaties en kosten

Een rolgordijn kan je eenvoudig oprollen en afrollen. Ze zijn voordelig, eenvoudig te monteren, simpel te gebruiken en het kan toegepast worden op ieder raam. Rolgordijnen kan je bestellen in talloze soorten materialen en kleuren zodat het altijd aansluit op jouw interieur. Er zijn allerlei types zoals lichtdoorlatende, dakraam, elektrische, kiepkantelraam, transparante, waterafstotende en het duo rolgordijn. De onkosten komen uit tussen de €65,00 en €165.

 • Zeer aantrekkelijke en goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Ingber: zonder problemen zelf te monteren.
 • Te bestellen in uiteenlopende stoffen en unieke modellen.

Vouwgordijnen: wat zijn de pluspunten?

Vouwgordijnen zijn zeer populair, ze geven een speelse en rustieke ambiance aan een kamer. De bediening is heel erg gemakkelijk. Er zijn meerdere vouwgordijn-stoffen beschikbaar. De keuze voor de stof bepaalt hoe lichtdoorlatend het gordijn is. Verder kunnen ze een bijdrage leveren aan de akoestiek in huis. Voorzie onkosten van €100 tot €300.

 • Zowel open en dicht nemen ze weinig ruimte in.
 • Voor alle lengtes (maatwerk).
 • Weinig onderhoud: reinigen d.m.v. een handwas.

Plissé: wanneer is dit geschikt?

Plissé gordijnen zijn gordijnen waarbij de stof opvouwt als een accordeon. Je bedient ze eenvoudig met een trekkoord en ze zijn erg zonwerend. Luxueuze raamdeco die goed matched met jouw interieur. Je hebt meerdere producten binnen de plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben meerdere stoflagen (honingraat). Top down – bottom up modellen zijn op verschillende standen te openen. Verwacht tarieven van €50 tot €185.

 • Verkrijgbaar in veel verschillende kleuren.
 • Extra isolerende werking.
 • Dupligordijnen op maat: voor elke breedte een passend product.

Jaloezieën Ingber: vind het perfecte model

Jaloezieën zijn horizontale stookjes die je kunt kantelen of omhoog kunt trekken met een koord of elektrisch systeem. Het aanbod bestaat uit gigantisch veel systemen en materialen als onder andere kunststof, bamboe, PVC, hout, aluminium. Door de houten jaloezieën kun je zelf de perfecte stand kiezen voor de kijklijnen, lichtinval en schaduw. Niet vergeten: het zijn echte stofvangers die je regelmatig moet schoonmaken. Denk aan onkosten van €67,5 tot €280.

 • De hele dag door de stand eenvoudig veranderen.
 • Jaloezieënwinkel: lichtgewicht bamboe biedt een ruimte een bijzondere sfeer.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: een trendy uitstraling.

Lamellen: stijlvol en trendy systeem

Lamellen zijn verticale platen die worden gemaakt van pvc, stof, bamboe, kunststof, hout. Geschikt voor hoge / grote ramen en zijn erg geschikt voor een trendy en minimalistisch interieur. Verticale lamellen zijn makkelijk met de hand te sluiten, zijn gemakkelijk schoon te houden en zijn ook geschikt voor vochtige ruimtes. De prijsverwachtingen starten bij om en nabij de €80. Meer exclusieve modellen kosten zo’n €210.

 • Makkelijker schoon te houden dan horizontale lamellen.
 • Een populaire keuze bij grote raampartijen.
 • Montage kunststof kozijn: bij goed onderhoud heb je lange garantie.

Shutters: luxe raambekleding in Ingber voor een unieke uitstraling

Shutters zijn houten binnenluiken met een frisse uitstraling. Het zijn bijzondere waardevolle modellen die jouw interieur helemaal compleet maken. Blinds zijn authentiek, je kunt ze zelfs financieren met je hypotheek en zijn ook nog eens hartstikke duurzaam. Aan te brengen op diverse ramen zoals valramen, ronde ramen, schuiframen, vaste ramen, uitzetramen, draaikiepramen. Belangrijk: shutters zijn relatief kostbaar. De tarieven beginnen bij zo’n €420. Voor dure modellen kun je rekenen op €870.

 • Meefinancieren bij het afsluiten van hypotheek.
 • Erg gemakkelijk in gebruik.
 • Houten kozijnen: op verschillende manier te monteren.

Informatie over horren en hordeuren

Maatwerk horren in Ingber bieden frisse lucht in de woning en zijn goed in het tegenhouden van ongedierte en andere insecten. Je kunt o.a. kiezen uit: plissé hor, inzethor, lamellenhor, voorzethor, rolhor, hordeur. Heb je ieder jaar weer last van hooikoorts of allergieën? Overweeg dan ook een pollenwerende hor. Advies: je houdt geen zonlicht tegen met een hor. Wel zit er in het assortiment een combinerende duo-plissé hor. Deze houdt vliegen, muggen en insecten buitenshuis en houdt tevens de warmte van de zon buiten. De prijsverwachtingen beginnen bij zo’n €85. Voor dure modellen kun je rekenen op €575.

 • Voor bijna ieder raamtype: draairaam, valraam, tuimelraam, draai-kiepraam, schuifraam, vast raam.
 • Ventileren zonder dat er ongedierte naar binnen komt.
 • Ideaal voor mensen met hooikoorts.

De juiste raamdecoratie voor iedere ruimte in huis

Krijg tot 3 gratis aanbiedingen op de mail

Vind kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op woensdag, 12 juni 2024 worden gecalculeerd via diverse opties: de productcategorie, het gewenste materiaal, de afmetingen en de bediening. In de volgende tabel tref je de actuele prijzen van het laten plaatsen van zonwering in Ingber in juni 2024.

Zonwering systeemAfmetingGemiddelde tarieven
Knikarmscherm200 – 600 cm breed€815 – €2275
Uitvalschermtot 5 meter breed€385 – €1500
Screenstot 400 cm breed€245 – €1200
Rolluik3 – 4 meter breed€310 – €1375
RolgordijnTot 300 cm breed€60 – €140
Lamellen250 x 250 cm€45 – €215
Jaloezieën100 x 250 cm€80 – €280
Plisségordijnen170 cm breed€125 – €340
Verwachte kosten zonnewering incl. monteren in de Provincie Limburg.

Overzicht merken zonwering

Ga je nieuwe zonwering kopen? Er bestaan flink wat merken die goede producten en service leveren. Elke winkel heeft zijn unieke toepassingen en prijsklasse. Verkrijgbaar bij een gordijnwinkel in Ingber. In het schema hieronder vind je informatie over de beste verkochte merken. Daardoor kan jij misschien een betere keuze maken.

 • Sunmaster: specialisten in heel Nederland.
 • SunCircle: zonwering op maat, gemaakt in Nederland.
 • Verano: een begrip in de zonweringbranche.
 • Zonnelux: flexibel maatwerk voor elk type raam of kozijn.
 • Heroal: kwaliteitsproducten made in Germany.
 • Stobag: zonwering en weerbescherming op maat.
 • Renson: innovatieve gevelbekleding met aluminium lamellen.
 • Velux: modulaire lichtstraten en dakramen inclusief verduistering.
 • Luxaflex: raambekleding op maat gemaakt.
 • Somfy: koppel je elektrische zonneschermen, screens, luiken en raamdeco aan een smart-home app.
 • Unilux / Fractions: kwaliteit maatwerk hordeuren en raamhorren.
 • Veneta: vraag gratis kleurstalen aan de designs te inspecteren.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Hornbach, Karwei, Gamma, Praxis, Hubo en Leen Bakker, Wehkamp, Formido, Kwantum, FonQ.
 • Andere merken: Weinor, Toppoint, Husol, Deponti, Novoferm, Bece & Swela, Lumenguard, Copaco, Dickson, Schlappi, Milano.

Zonwering experts in de buurt van Gulpen-Wittem

Goedkope zonwering kopen in Ingber? In contact komen met een erkend zonweringsbedrijf in jouw omgeving? In het volgende blokje bekijk je gegevens en adressen van zonnescherm installateurs en en gordijnwinkels in deze regio. Eventueel kunnen zij jou verder helpen bij jouw klus. Via deze vergelijker kom je ook in contact met montagebedrijven en showrooms in Bemelen, Reijmerstok en Margraten.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Informatie zonwering per ruimte

Ieder raam en elke deur heeft een bepaalde vitrage nodig die matcht met de woonbehoefte en woonstijl. We delen nu de beste zonwering voor buiten en binnen voor iedere ruimte in de woning.

 • Keuken: praktisch en sfeervol kunnen perfect samengaan.
 • Badkamer: elke privé douche mooi afwerken met vochtafstotende modellen en materialen.
 • Woonkamer: je kunt je woning in de zomer goed koelen met verduisterende gordijnen of rolluiken.
 • Slaapkamer: met geluidswerend rolluiken maak jij de nachten stiller en koeler.
 • Zolderraam: handig duettes, horren en plissés voor de draai-kiepramen op zolder.
 • Dakkapel: gemakkelijk rolgordijnen op maat bestellen en zelf plaatsen.
 • Balkon: neem een voordelig balkondoek en maak jouw eigen zonnescherm.

Terras en Serre
Tijdens de warme zomerdagen wordt het al gauw 30 graden of warmer. Het actuele aanbod bestaat uit allerlei soorten buiten- en serrezonwering. Neem nou bijvoorbeeld automatisch zonneschermen & terrasoverkapping, betaalbare parasols of moderne buitenjaloezieën voor een serre, overdekt terras of overkapping. Een zonnescherm voor een glazen dak kan je vanaf de binnenkant of buitenkant laten werken. Check ook aanvullende info over: Zonnescherm.

FAQ met vragen over een koele woning

Wat is voor mij de beste zonwering?

Ieder huis vraagt om een eigen aanpak. De best passende zonnewering voor jouw woning hangt af van de hoogte van je ramen, hoe je tuin ligt, de staat van de gevels en het kozijn en jouw maximale budget. Wat binnenzonnewering zo ideaal maakt is dat het te bestellen is in verschillende kleuren, prints en maatvoeringen. Het zijn niet de meest effectieve producten. Buitenzonwering is meer effectief in het tegenhouden van de zon, geeft net dat beetje extra verkoeling, maar valt wel meer op (het wordt aan de buitenkant op de gevel of het kozijn geplaatst).

Waar moet ik aan denken qua kosten van zonnewering in Ingber?

De verwachte prijzen van zonwering zijn weer anders per woning. De gemiddelde tarieven hebben we hierna kort toegelicht. Voor markiezen rekenen ze doorgaans wel €750. Zonnescreens €265 per kozijn. Wanneer je kiest voor een terras-knikarmscherm betaal je ongeveer €1250. Een uitvalscherm is wat voordeliger (+/- €625). Een normaal rolluik kost €465. Liever jaloezieën? Dan betaal je zo’n €255 per kozijn. Voor shutters ben je meer kwijt (plusminus €815). Voordelige soorten raamdecoratie zijn rolgordijnen, plissé gordijnen en lamellen (te bestellen vanaf €130 per raampartij). De totale prijzen worden opgesteld door te kijken naar de gewenste producten, de grootte van het systeem, de bedieningsmogelijkheden, het gewenste materiaal, designs en installatiekosten.

Wat zijn de mogelijkheden rondom inmeten en montageservice in Ingber?

Als je je oriënteert op zonweringsproducten, dan is het aanbod gigantisch groot. Houdt wel altijd rekening met inmeten en montage. De mogelijkheid bestaat om voor maatwerkproducten zelf de afmetingen door te geven, echter bestaat er ook de montage plus inmeetservice in Ingber. In dat geval komt in deskundige montagepartner die de raampartij goed inspecteert en opmeet. Hij zal daarna de benodigde producten bestellen. Kort daarna komt de vakman de producten juist monteren. Zo ben je zeker van optimale zonnewering, garantie en service en snelle hulp / ondersteuning bij problemen.

Wat zijn slimme rolluiken, screens en raamdecoratie?

De meest gangbare keuzes zijn de standaard handbediening, bediening met een afstandsbediening of wil je jouw rolluiken opnemen in het domotica systeem? Slimme zonwering heeft veel voordelen. Een handmatig model met stang of band werkt prima, echter het kan gebruiksvriendelijker. Draadloze bediening (mobiele app, handzender, afstandsbediening, tijdschakelaar) is ideaal omdat je van een afstand jouw schermen kunt beheren. Bij harde wind kun jij ervoor kiezen dat het zonnescherm direct automatisch in zal klappen. Als de zon op het raam schijnt kan jij een screen of rolluik automatisch laten dichtzakken. Jaloezieën, shutters en gordijnen kan je zelfs tijdens je vakantie automatisch open en dicht laten gaan. Bediening via internet maakt jouw woning dus een stuk slimmer. De kosten van smart rolluiken en schermen komen uit rond de €525.

Geschreven door: Joost. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 6273

Plaats een reactie