Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Bemelen vergelijken

Wil jij een koele woning met zonwering in Bemelen? Zonwering bestel je online eenvoudig voor de buiten- en binnenkant van je woning. De tarieven starten bij zo’n €62,50. Professionele buitenzonwering als een uitvalscherm is praktisch om de zon buitenshuis te houden. Daarnaast win je met een zonnescherm een aanzienlijke hoeveelheid schaduw op jouw terras. Binnenzonwering zoals bijv. gordijnen of plissés is minder duur en het dient tegelijkertijd als raamdecoratie. Je kunt kiezen uit geweldig veel diverse modellen. Op deze pagina verstrekken we een praktische handleiding waar we alle soorten systemen behandelen. Daarbij bekijk je een kostenindicatie en adressen van lokale zonwering specialisten in Bemelen (werkgebied).

Top 5 voordelen van een zonnescherm

 • Tijdens warme zomerdagen toch koel in huis.
 • In de zomer heb je ook buiten altijd beschutting.
 • Ze houden je energierekening lager.
 • Minder last van inkijk.
 • Verminder de inbraakkans (preventieve werking van robuuste rolluiken).
zonwering-vergelijken-bemelen

Zonnescherm laten plaatsen in Bemelen

Heb je geen ervaring met het plaatsen van zonwering en is het belangrijk dat het deskundig wordt opgehangen? Een voordelig zonnescherm installeren in Bemelen middels een goed aangeschreven zonwering specialist is een goed idee. Je kunt er dan op vertrouwen dat het product op de juiste manier opgehangen wordt, dat je garantie geldig blijft en dat de bediening perfect werkt. Op dit platform vind je razendsnel vakspecialisten die ook in jouw wijk werkzaam zijn. In de volgende alinea staat precies beschreven wat er nodig is.

Een zonnescherm laten monteren door een specialist

 1. Welk type heb ik nodig?

  Je begint met na te denken over welk type systeem geschikt is voor jouw woning. Buitenzonwering plaats je aan de buitenkant. Binnenzonwering bevindt zich in het woongedeelte. Beschrijf ook het belangrijkste doel van het uitvalscherm of de rolgordijnen. Belangrijke functies zijn: het huis koeler maken, de energiekosten verlagen, je privacy verhogen, inbrekers tegenhouden, een fijne schaduwplek maken, een kamer verduisteren of de sfeer in huis versterken.

 2. Maten doorgeven

  Geef de maten door van het gewenste model. Geef ook aan waar het geplaatst moet worden. Dit kan zijn achter- of naast het huis of op de 1e of 2e verdieping. Selecteer eventueel foto’s zodat het bedrijf een nog beter beeld krijgt.

 3. Opties voor de bediening

  Zonwering kan op verschillende manieren worden bediend. De voordeligste systemen zijn de zonwering met handmatige bediening (men gebruikt dan een opwindmechanisme of slinger). Een andere gangbare keuze is elektrische bediening. Vaak gaat dit met een draaiknop, optioneel met tijdschakelaar. De meest kostbare en meest moderne optie is draadloze bediening met app voor je telefoon of met afstandsbediening.

 4. Vergelijk winkels en producenten

  Al jouw wensen doorgegeven? Vul dan jouw postcode, huisnummer en contactgegevens in. Houdt vervolgens rekening met drie offertes van erkende zonweringsbedrijven uit Bemelen en regio. Vergelijk de offertes, en kijk goed naar betalingscondities, kosten en nazorg. Ga voor de beste aanbieding en plan een montageafspraak in.

 5. Installatie

  Demonteer indien mogelijk de oude zonwering en maak alles netjes voor de installateurs. De monteur levert het knikarmscherm of de shutters zoals jij dat wilt. Controleer zorgvuldig of alles juist is geïnstalleerd. Vaak volgt er nog even een korte demonstratie. Eventuele gebreken kunnen direct worden opgelost. Tevens behoort een onderhoudscontract tot de mogelijkheden.

Direct zonwering offertes in je mail?

Vergelijk de prijzen van raambekleders in Bemelen

Buitenzonwering kopen en laten plaatsen

Buitenzonwering Bemelen werkt erg goed om de temperatuur in de woning te beperken. Tevens zorgt het voor een aangename schaduwplek bij ramen, deuren en overkappingen. Ideaal dus voor zowel binnen als buitengebruik. Sommige systemen zoals de populaire rolluiken werken inbraakwerend en isoleren bovendien de woning. Zonwering voor buiten is beschikbaar in veel verschillende dessins en zowel met handmatige als automatische bediening. De gemiddelde prijzen bedragen tussen de €450 tot wel €2700. In de keuzegids hieronder lees je de voordelen en nadelen van de meest populaire oplossingen.

Tips voor terrasschermen en knikarmschermen

Een knikarmscherm is feitelijk een zonnescherm dat geïnstalleerd wordt aan de buitengevel van je woning. Door middel van de slimme knikarmen komt het schermdoek uit de cassette. Omdat het scherm op hoogte wordt geplaatst is er een vrije doorloop en biedt het geheel veel schaduw op het terras. Noemenswaardig: het zonnescherm kan beschadigen bij harde wind. De onkosten schommelen tussen de €850 tot €2000.

 • Tijdens warme zomers een fijne terraszonwering.
 • Kan compact worden ingerold.
 • Kan eenvoudig worden ingeschoven.

De beste uitvalschermen

Een uitvalscherm is een populaire en een goedkope manier om te voorkomen dat het zonlicht naar binnen schijnt. Je bereikt hiermee veel schaduw in huis zodat het binnen qua temperatuur aangenaam blijft. Veel gekozen bij hoger gelegen ramen en waar geen doorloop vereist is. Je ziet ze dan ook dikwijls bij flats en kantoren. Het is dus minder geschikt voor een achtertuin. De verwachte tarieven komen uit tussen de €375 t/m €1375.

 • Veel keuze in zonnescherm: van budget tot luxe.
 • Je beperkt de inkijk in je woning (meer privacy).
 • Zeer windbestendig.

Kosten en pluspunten van screens

Screens op maat laten maken in Bemelen is het beste advies als je zoekt naar een mooie en strakke oplossing. Zonnescreens houden de warmte buitenshuis en zijn niet zo vatbaar voor wind. De materialen van het doek zijn o.a. polyestervezels of glasvezel. De lichtdoorlatendheid kan je zelf bepalen. Tijdens daglicht heb je altijd zicht naar buiten, maar niet andersom. Voorwaarden: in de situatie waarbij het screendoek naar beneden is kan je het raam niet openen. De prijzen variëren tussen de €400 en €1100.

 • Te bestellen in iedere afmeting.
 • Uitdraaien kost maar weinig tijd.
 • Een stukje extra privacy in huis.

Het installeren van rolluiken

We komen rolluiken tegen bij veel huizen. Wij zijn er uiterst positief over: je kunt ze heel eenvoudig bedienen, ze houden de warmte buiten het huis, ze houden geluiden van straat uitstekend buiten en je bespaart op de energiekosten dankzij de isolerende werking. Bovendien werken ze ook inbraakpreventief. Er zijn 3 mogelijkheden: het voorzetrolluik bevestigt men boven het raam aan de buitengevel, een opbouwrolluik is geïntegreerd in het kozijn (op de dag / in de dag montage) en een inbouwrolluik (wordt tussen het kozijn en de buitenmuur gezet). De normale tarieven liggen tussen de €290 tot zo’n €1475 voor rolluiken bestellen in Bemelen.

 • Te koop met band/koord of motor.
 • Dempt het geluid en houdt warmte buiten.
 • Minder kans op inbraak en vandalisme.

Tips voor markiezen

Een markies is een prachtige oud-Hollandse buitenzonwering wat direct zal opvallen (authentieke uitstraling). Het is eigenlijk een stevig frame van hout of aluminium waarover een doek wordt gelegd. Markiezen zie je met name bij monumenten. Ze dragen bij aan een romantische uitstraling van woonhuizen. In aanvulling op de standaard markiezen heb je de keuze uit een petmodel of klapmodel. Doorloop blijft dan gewoon mogelijk. De verwachte prijzen variëren tussen de €690 t/m €1750.

 • Volledig te customizen (kleur, thema’s en afmetingen).
 • Het zicht van binnenuit wordt niet verstoord.
 • Sterk systeem dat tegen een stootje kan.

Alternatieve systemen voor buiten

 • Verandazonwering: een aangenaam koele terrasoverkapping met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: losse doek die je door middel van touwen over kunt ophalen.
 • Terrasoverkapping: een grote parasol voor gebruik op diverse plekken (verplaatsbaar).
 • Buitenjaloezieën: vervaardigd uit lamellen met hoge weerkaatsing van zonlicht.

Een lage temperatuur binnen en buiten met buitenzonwering!

Bekijk de actuele prijzen van installateurs

Raamdecoratie Bemelen: alle soorten voor binnen op een rij

Binnenzonwering noemen we ook wel raamdecoratie. Middels raambekleding bepaal je zelf de mate van lichtinval. Hiermee voorkom je dat de zon de hele dag de kamer in schijnt zodat je de hitte buiten kunt houden. Ook zorgt het voor meer sfeer in huis. Een leuke bijkomstigheid: door de verschillende lagen heeft het ook een isolerende functie. De tarieven liggen zo tussen de €300 – €900. Bijgaand beoordelen we de meest gekochte systemen.

Rolgordijnen: wanneer is dit geschikt?

Een rolgordijn kan je eenvoudig oprollen en afrollen. Het is voordelig, snel en simpel te monteren, eenvoudig in gebruik en het kan toegepast worden op ieder raam. Rolgordijnen stel je samen in praktisch alle prints en kleuren. zodat het een aanvulling is op jouw interieur. Men biedt diverse varianten zoals kiepkantelraam, verduisterende, dakraam, elektrische, transparante, lichtdoorlatende en de duo rolgordijnen. De prijzen liggen tussen de €52,50 tot €155.

 • Goede keuze voor goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Bemelen: gemakkelijk zelf aan te brengen.
 • Beschikbaar in diverse stoffen en luxe modellen.

Vouwgordijnen: alle types, materialen en prijzen

Vouwgordijnen helpen mee voor een knusse en rustieke uitstraling aan een ruimte. Je kunt gemakkelijk de hoogte instellen. Elk vouwgordijn is uniek door het maatwerk. Bij het kiezen van een stof kies je dus ook hoe lichtdoorlatend het gordijn is. Ook zorgen ze voor minder lawaai en een betere akoestiek. Je moet denken aan prijsindicaties van €110 tot wel €400.

 • Je hebt maar beperkt ruimte nodig boven het kozijn.
 • Ruime kleurkeuze en altijd maatwerk.
 • Weinig onderhoud: met water en zeep handmatig te reinigen / wassen.

Plissé: een veelzijdig aanbod

Plissé gordijnen kun je open zetten zoals jij wat wilt. Het bedienen gaat middels een koord en jij hebt de volledige controle over de lichtinval. Het is een fraaie vorm van raamdeco die bij vrijwel ieder interieur past. In de winkel vind je velerlei varianten plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes herken je aan de honingraatstructuur. Top down – bottom up systemen kun je op diverse manieren openzetten. Denk aan onkosten van €60 tot +/- €155.

 • Voor elke stijl, van industrieel tot landelijk.
 • Eenvoudig aan te brengen d.m.v. plakstrips.
 • Dupligordijnen op maat: laat een vakman de producten inmeten.

Jaloezieën Bemelen: praktische bestelinformatie

Jaloezieën zijn horizontale stroken die je 2 kanten op kan openzetten met een koord of band. Leveranciers bieden oneindig veel kleuren en materialen zoals bijv. PVC, hout, aluminium, bamboe, stof. Door te kiezen voor houten jaloezieën kies je zelf de gewenste lichtinval en privacy. Suggestie: je moet veel schoonmaken (stof dwarrelt neer op de strips). Denk aan prijsindicaties van €75 tot €240.

 • Elke kamer optimaal belichten.
 • Jaloezieënwinkel: mooie uitstraling met bamboe producten.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: Onderhoudsarm en een duurzaam product.

Lamellen: stijlvol en trendy systeem

Lamellen zijn verticale platen die je in verschillende materialen hebt zoals aluminium, bamboe, pvc, hout, kunststof. Geschikt voor lange / grote ramen en bij een trendy en minimalistisch interieur. Verticale lamellen zijn handmatig te openen en sluiten, kan je vrij eenvoudig schoonhouden en zijn ook geschikt voor vochtige ruimtes. De investeringen starten vanaf €50 en bedragen voor een luxe model zo’n €180.

 • Geven een lang en elegant beeld van de ruimte.
 • Voor hoge kozijnen is deze binnenzonwering een ideale oplossing.
 • Montage kunststof kozijn: bij goed onderhoud heb je lange garantie.

Shutters: luxe raambekleding in Bemelen voor jouw woning

Shutters zijn luxe binnenluiken met een romantische of strakke look. Het zijn echte blikvangers die jouw interieur helemaal compleet maken. Blinds zijn sfeervol, je kunt ze meefinancieren in jouw hypotheek en een duurzame optie (goed voor het milieu). Toepasbaar op vrijwel elk raam zoals dakramen, valramen, vaste ramen, ronde ramen, schuiframen, draaikiepramen. Goed om te weten: shutters zijn behoorlijk kostbaar. De kostprijzen starten vanaf €450 en bedragen voor een luxe model zo’n €930.

 • Gemaakt van hout uit verantwoord beheerde bossen.
 • Prettig te bedienen.
 • Houten kozijnen: eenvoudig op maat laten aansluiten.

Vind horren of hordeur voor jouw woning

Maatwerk horren in Bemelen zorgen voor voldoende ventilatie en zorgen dat je eindelijk af bent van insecten en ongedierte. Er zijn talloze opties: rolhor, lamellenhor, hor met scharnier, hordeur, voorzethor, inzethor. Heb je ieder jaar weer last van hooikoorts of allergieën? Bekijk dan alles over de pollenwerende hor. Opmerking: horren werken niet als zonnewering. Er bestaat ook een speciale duo-plissé hor. Deze houdt vliegen, muggen en insecten buitenshuis maar heeft ook een zonwerend doek. De kosten beginnen bij €87,5 en bedragen voor een luxe model zo’n €800.

 • Voor bijna ieder raamtype: valraam, draai-kiepraam, draairaam, schuifraam, vast raam, uitzetraam.
 • Eenvoudig en gebruiksvriendelijk je woning ventileren.
 • Ideaal voor mensen met hooikoorts.

Maatwerk raamdecoratie voor elke interieurstijl

Direct meerdere aanbiedingen van lokale vakbedrijven

Gemiddelde kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op zondag, 23 juni 2024 worden gecalculeerd op basis van allerlei aspecten: het type product, het materiaal, de maximale lengte en de bediening. In de tabel hierna delen we de actuele tarieven van het laten plaatsen van zonwering in Bemelen in juni 2024.

Categorie zonweringGrootteGemiddelde prijzen
Knikarmscherm2 – 5 meter breed€840 – €2025
Uitvalscherm100 – 500 cm breed€360 – €1625
Screens200 cm – 400 cm breed€245 – €975
Rolluik300 – 400 cm breed€290 – €1350
Rolgordijn150 x 190 cm€80 – €140
Lamellen250 x 150 cm€75 – €225
Jaloezieën100 x 200 cm€75 – €220
Plisségordijnen190 cm breed€115 – €310
Gemiddelde kosten zonnewering inclusief montage in de Provincie Limburg.

Vergelijk merken zonwering

Bezig met zonwering kopen? Er zijn ontzettend veel merken om uit te kiezen. Elk merk heeft zo zijn eigenschappen en prijssegmenten. Veel van de merken kan je wel kopen bij de gordijnwinkel in Bemelen. In de onderstaande tabel bieden wij een toelichting op de beste verkochte merken. Daarmee kan jij misschien een betere keuze maken.

 • Sunmaster: degelijk merk met een uitgebreid montagenetwerk.
 • SunCircle: eersteklas kwaliteit door productie in eigen handen.
 • Verano: geproduceerd in Nederland, volgens alle richtlijnen.
 • Zonnelux: hebben voor alle raamtypes geschikte maatwerk oplossingen aan te bieden.
 • Heroal: hoogwaardige producten vervaardigd in Duitse productielocaties.
 • Stobag: zon- en weerbeschermingsoplossingen voor huis en tuin.
 • Renson: lichte en robuuste aluminium gevelbekleding.
 • Velux: degelijke dakraamsystemen, daglichtsystemen, dakkapellen, lichtkoepels.
 • Luxaflex: raambekleding op maat gemaakt.
 • Somfy: langer genieten van je terras met elektrische zonneschermen.
 • Unilux / Fractions: ramen beschermen met horren en shutters.
 • Veneta: gratis kleurstalen, direct van de fabriek.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Gamma, Praxis, Karwei, Hubo, Hornbach & Bol.com, Formido, Wehkamp, FonQ, Leen Bakker.
 • Check ook: Deponti, Weinor, Toppoint, Novoferm, Bece, Husol en Sunway, Dickson, Swela, Milano, Schlappi, Copaco.

Zonwering experts in de buurt van Eijsden-Margraten

Goedkope zonwering kopen in Bemelen? Wil jij contact leggen met een hoog aangeschreven zonweringsbedrijf in de omgeving? In de tabel hieronder vergelijk je gegevens en adressen van zonnescherm installateurs en en gordijnwinkels in de buurt. Mogelijk kan je hier terecht voor meer informatie. Via dit platform ontdek je ook installateurs en verkopers in Banholt, Margraten en Sint Geertruid.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Vergelijk soorten zonwering per ruimte

Elke kamer behoeft een vitrage die rijmt met de individuele ruimte. We geven je nu een verdieping in de meest gekozen binnen- en buitenzonweringsproducten per ruimte.

 • Keuken: veel mensen kiezen voor shutters en duettes aan de binnenzijde.
 • Badkamer: kies voor raamdeco in de douche die veel privacy biedt en vochtbestendig is.
 • Woonkamer: kies bijvoorbeeld voor een verduisterend gordijn voor extra isolatie.
 • Slaapkamer: het monteren van geluidswerende rolluiken is aan te raden voor een koelere en stillere ruimte.
 • Zolderraam: populaire keuzes voor het draai-kiepraam zijn rolgordijnen en plissés.
 • Dakkapel: kies bijvoorbeeld voor rolgordijnen op maat (eenvoudig zelf aanbrengen).
 • Balkon: met een zonnescherm of balkondoek zit je altijd lekker in de schaduw.

Producten voor serre & terras
Ook in ons land kunnen de temperaturen behoorlijk hoog zijn. Men verkoopt verschillende soorten buiten- en serrezonwering. Neem nou bijvoorbeeld automatisch zonneschermen of terrasoverkapping, innovatie parasols of exclusieve houten buitenjaloezieën voor een overkapping. Buitenzonwering voor een glazen dak kan je zowel vanaf binnen als buiten laten integreren. Bekijk ook meer informatie over: Buitenzonwering.

Vragen en antwoorden rondom woning verkoelen

De beste zonwering, hoe kan ik die bestellen?

Elk pand is uniek. De meest geschikte zonnewering voor jouw woning kan jij opzoeken door een check te doen op: het soort raam, hoe je tuin gelegen is, jouw specifieke wensen en je budget. Het fijne van binnenzonnewering is dat het geleverd kan worden in meerdere kleuren, dessins en maatvoeringen. Er komt echter wel altijd wat licht binnen. Buitenzonwering werkt beter om de zon te weren, brengt significante verkoeling, maar trekt wel meer de aandacht (aan de buitenzijde van de woning).

Hoe hoog zijn de kosten van zonnewering in Bemelen?

De verwachte prijzen van zonwering beginnen bij €100 en lopen op tot duizenden euro’s. De huidige onkosten hebben we hierna kort toegelicht. Voor markiezen moet je rekenen op minimaal €575. Zonnescreens €260 per raampartij. Kies je voor een zonnescherm komen de prijzen uit op zo’n €1150. Bij een uitvalscherm ben je goedkoper uit (+/- €625). Een handmatig-rolluik kost €485. Voor jaloezieën betaal je zo’n €280 per raam / kozijn. Voor shutters ben je meer kwijt (zo’n €790). Betaalbare binnengordijnen zijn plisségordijnen, lamellen en rolgordijnen (reken op minimaal €105 op basis van één kozijn). De totale investeringen worden berekend a.d.h.v. type systeem, de afmetingen, de bedieningsmogelijkheden, het soort materiaal, designs en kosten van installatie.

Kan ik ook gebruik maken van de inmeetservice en montageservice in Bemelen?

Voor het bestellen van zonweringsproducten heb je veel keuze. Houdt wel altijd rekening met het juist inmeten en monteren van de producten. Het is mogelijk om maatwerkproducten zelfstandig op te meten, maar je kunt ook kiezen voor montage & inmeetservice in Bemelen. Hierbij komt er een ervaren montagepartner die de deuren en/of ramen deskundig bekijkt en opmeet. Als je aankoop binnen is gekomen bij de winkel kom een vakman het product fatsoenlijk monteren. Dankzij deze dienstverlening profiteer je van effectieve zonnewering, garantie en nazorg en een perfect aangesloten product.

Waarom kiezen voor slimme raamdecoratie?

Wil jij een handbediening, draadloze bediening of een online domotica systeem met mobiele app? Slimme zonwering gaan we de komende jaren veel zien. Een handmatig systeem met een handslinger is op zich ok, maar het kan toch nog makkelijker. Draadloze bediening (mobiele app, tijdschakelaar, afstandsbediening, draaiknop) heeft als effect dat de producten automatisch bediend kunnen worden. Bij veel wind kunnen de rolluiken of screens automatisch aangestuurd worden. Als de zon doorkomt kan jij een screen of rolluik automatisch laten dichtzakken. Jaloezieën, gordijnen en shutters kun je ook automatisch open en dicht laten gaan. Een systeem dat je online kunt beheren geeft je nog meer grip op het klimaat in huis. De onkosten van smart rolluiken & schermen zitten op zo’n €475.

Geschreven door: Nancy. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 6268

Plaats een reactie