Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Reijmerstok vergelijken

Wil je extra verkoeling of meer privacy met zonwering in Reijmerstok? Zonwering heb je voor buiten en binnen en is er al vanaf €60,00. Degelijke buitenzonwering zoals een uitvalscherm is geschikt om de zon en warmte te weren. Daarnaast realiseert een zonnescherm schaduwrijke plekken waar je heel relaxt kunt verblijven. Binnenzonwering als o.a. gordijnen of lamellen is te bestellen voor gunstige prijzen en brengt extra sfeer in de woning. Je hebt de keuze uit ontzettend veel diverse modellen. Via zonweringaanbiedingen.nl bieden we een praktische handleiding waar we de voor- en nadelen van ieder systeem bespreken. Daarnaast bekijk je de huidige tarieven en adresgegevens van lokale zonwering specialisten in Reijmerstok en omliggende plekken.

Belangrijke voordelen van een zonnescherm

 • Realiseer een prettige temperatuur in huis op warme dagen.
 • Buiten heb je een fijne plek in de schaduw op het terras.
 • Lager energieverbruik en dus lagere stookkosten.
 • Het voorkomt inkijk.
 • Het sluit de openingen in huis goed af (inbraakpreventief).
zonwering-vergelijken-reijmerstok

Zonnescherm laten plaatsen in Reijmerstok

Wil je alles vakkundig laten installeren of wil je snel genieten van je nieuwe aankoop? Een voordelig zonnescherm installeren in Reijmerstok via een erkende zonwering specialist is dan geen overbodige luxe. Je weet dan 100% zeker alles op de juiste manier bevestigd wordt, dat je garantie geldig blijft en je krijgt een uitgebreide demonstratie. Via deze vergelijker kom je eenvoudig in contact met leveranciers die ook in jouw wijk werkzaam zijn. Hieronder lees je tips hoe je dit kunt aanpakken.

Een zonnescherm laten aanbrengen door een professional

 1. Systeem kiezen

  De eerste vraag is welk type zonwering aansluit bij jouw eisen. Buitenzonwering komt aan jouw buitengevel te zitten. In het geval van binnenzonwering wordt dit aan de binnenzijde van het raam bevestigd. Waarom wil je bijvoorbeeld gebruik maken van de screens of de lamellen. Denk bijvoorbeeld na over de volgende zaken: verkoeling in huis, energie besparen, wat extra privacy realiseren, inbraakkans verminderen, een fijne schaduwplek maken, de lichtinval bepalen of extra sfeer in de woning brengen.

 2. Breedte en lengte opmeten

  Noteer de afmetingen van het product. Selecteer ook waar je het wilt laten aanbrengen. Onder andere achter- of naast het huis of bij de slaapkamers. Voeg foto’s toe om jouw project verder te verduidelijken.

 3. Bedieningsmogelijkheden

  Geef aan hoe je het systeem wilt bedienen. De goedkoopste bediening is zonwering met handmatige bediening (hierbij gebruik je een slinger / opwindmechanisme). Een andere gangbare keuze is elektrische bediening. Dat werkt middels een schakelaar of knop, soms ook uitgevoerd met tijdschakelaar. De kostbaarste en comfortabelste oplossing is draadloze bediening met App of afstandsbediening.

 4. Fabrikanten en verkopers vergelijken

  Al jouw wensen doorgegeven? Geef dan jouw contactgegevens door. Per mail ontvang je dan enkele offertes van professionele zonweringsbedrijven uit Reijmerstok en omgeving. Vergelijk de offertes, en kijk goed naar keurmerken, garantie, levertijd. Ga in op de meest gunstige aanbieding en kom in contact met deze winkel.

 5. Monteren

  Verwijder de oude zonwering en leg de nieuwe producten klaar voor de vakmannen. De installateur installeert het terrasscherm of de rolgordijnen zoals overeengekomen. Ga altijd na of de totale constructie correct is gemonteerd. Probeer alles direct even uit. Mocht er iets zijn wat niet werkt, dan kan dit direct hersteld worden. Mogelijk kun jij ook een onderhoudscontract nemen.

Gratis zonwering offertes vergelijken

Meteen een prijsopgave van raambekleders in Reijmerstok

Buitenzonwering kopen en laten plaatsen

Buitenzonwering Reijmerstok wordt gebruikt om een fijn binnenklimaat te creëren. Ook creëert het een heerlijke schaduwplek in je tuin of op het terras. Het verhoogt het comfort binnen en buiten. Veel varianten zoals bijvoorbeeld rolluiken verkleinen zelfs de kans op inbraak en vergroten de isolatie. Zonwering voor buiten is er in talloze designs en afmetingen. De kosten liggen zeer uiteen. Tussen de €500 en €2500. In het volgende gedeelte lees je informatie over de meest gekozen types.

Waar kiezen voor knikarmschermen en terrasschermen

Een knikarmscherm is een zonnescherm dat aan de gevel gemonteerd wordt. Dankzij twee uitdraai-knikarmen kan het schermdoek worden weggedrukt. Daardoor kan je er gewoon onderdoor lopen en geniet je van een fijne schaduwplek bij de ramen. Let op: het doek kan vies worden door regen. De onkosten liggen tussen de €925 tot €2200.

 • Prettige en comfortabele terraszonwering.
 • Uitval tot wel drie meter.
 • Optioneel met zon- en windsensor.

Handige uitvalschermen

Het uitvalscherm is een praktische en een slimme manier om om zonlicht te beperken. Het biedt op een paar m2 veel schaduw zodat je in huis niet tegen de zon in hoeft te kijken. Erg handig bij ramen die dicht blijven of naar binnen toe opengaan waar je niet vaak onder door hoeft te lopen. Je ziet ze dan ook dikwijls bij flats en kantoren. Voor de achtertuin kun je beter wat anders kiezen. De totale investeringen liggen zo tussen de €475 en €1225.

 • Een zeer betaalbaar zonnescherm.
 • Voor ramen waaronder geen doorloop is.
 • Met sterke wind- en stormvaste armen.

Informatie over screens

Screens op maat laten maken in Reijmerstok is een goed alternatief als je wilt dat het niet te veel opvalt. Zonnescreens reflecteren het zonlicht en zijn niet zo vatbaar voor wind. De screendoeken bestaan uit glasvezel of polyester met een PVC-coating. Je kunt het doek van het screen zelf samenstellen. In het geval van daglicht is er voldoende zicht naar buiten. Maar van buiten naar binnen is dit niet mogelijk. Advies: op het moment dat het screendoek uit is kan je het raam niet even op een kier zetten. De verwachte prijzen liggen zo tussen de €300 t/m €1000.

 • Verkrijgbaar in lengtes tot enkele meters hoog.
 • Relatief ongevoelig voor wind.
 • Ze laten wel licht, maar geen zicht door.

Laten monteren van rolluiken

Rolluiken zijn erg gewild. Er zijn duidelijke pluspunten: ze hebben een hoog gebruikersgemak, ze weerkaatsen het zonlicht, ze zijn geluiddempend en je bespaart ook nog eens op de airco kosten. Eveneens hebben ze een inbraakpreventieve werking. Binnen dit segment heb je 3 varianten: het voorzetrolluik bevestig je aan de buitenzijde van het raam, de opbouwrolluiken komen op het kozijn / gevel te liggen (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt helemaal geïntegreerd in de gevel. De gemiddelde tarieven liggen tussen de €370 tot €1450 voor rolluiken bestellen in Reijmerstok.

 • Te bestellen op kozijnkleur.
 • Een koele en donkere slaapkamer (ook overdag).
 • Belangrijke inbraakwerende eigenschappen.

Het gemak van markiezen

Een markies is een stijlvol systeem dat een unieke uitstraling aan de woning geeft. In de basis is het een constructie van hout / aluminium dat afgespannen wordt middels een doek. We zien markiezen vaak bij jaren 50 woningen. Het levert een bijdrage aan het karakter van van het gebouw. Naast de basismodellen heb je de keuze uit een petmodel of klapmodel. Daar kun je onderdoor lopen / onder schuilen. De verwachte prijzen komen uit tussen de €660 tot zo’n €1875.

 • Authentiek maatwerk mogelijk.
 • Gemakkelijk schoon te houden.
 • Sterke constructie die wel tegen de wind kan.

Andere systemen voor buiten

 • Verandazonwering: reguleer eenvoudig de temperatuur op de veranda met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: overal neer te hangen door de ogen en touwen die worden meegeleverd.
 • Terrasoverkapping: grote verrijdbare parasols van enkele meters breed.
 • Buitenjaloezieën: een van de nieuwste trends op het gebied van zonwering.

Een heerlijke temperatuur in huis door buitenzonwering!

Bekijk de producten van verschillende aanbieders

Raamdecoratie Reijmerstok: alles over inmeten en ophangen

Via binnenzonwering kan je aan de binnenkant van het huis het zonlicht beperken. D.m.v. raambekleding kan je zelf de lichtinval regelen. Zo kan je voorkomen dat zonlicht fel de woning binnenkomt zodat de warmte geweerd wordt. Bovendien zorgt het voor meer sfeer in huis. Een mooi neveneffect: raamdecoratie heeft ook een isolerende werking. De kosten bedragen tussen de €370 tot €950. In het bijgaande stukje beoordelen we de veelbesproken keuzes.

Rolgordijnen: alle types, materialen en prijzen

Het rolgordijn kan je heel gemakkelijk op- en afrollen. Het is een goedkoop model, simpel aan te brengen, simpel af te rollen en de garanties zijn vaak goed. Rolgordijnen kun jij kopen in meerdere kleuren en prints wat maakt dat je interieur onaangetast blijft. Ze bieden allerlei soorten zoals transparante, dakraam, kiepkantelraam, elektrische, lichtdoorlatende, waterafstotende en de duo rolgordijnen. De prijsindicaties bedragen tussen de €60,00 en €175.

 • Veel keuze binnen het goedkope raamdecoratie segment.
 • Rolgordijnen kopen in Reijmerstok: zonder problemen zelf aan te brengen.
 • Op maat verkrijgbaar in verschillende stoffen en indrukwekkende modellen.

Vouwgordijnen: alle types, materialen en prijzen

Vouwgordijnen geven een warme en authentieke uitstraling aan je huis. Ze zijn eenvoudig te bedienen. Een vouwgordijn wordt gemaakt van stof. Je kunt zelf keuzes maken omtrent de lichtdoorlatende werking van het gordijn. Ook zorgen ze voor minder lawaai en een betere akoestiek. Wees voorbereid op een tarief van €100 tot zo’n €300.

 • Geven een sfeervolle uitstraling.
 • Ruime kleurkeuze en altijd maatwerk.
 • Weinig onderhoud: met de hand snel te wassen / reinigen.

Plissé: bekijk het aanbod

Plissé gordijnen is een type raamdeco waarbij het doek in een harmonica vorm wordt ingebouwd. Het bedienen gaat middels een koord en je kan het zonlicht overal goed tegenhouden. Luxueuze raamdeco die weinig ruimte in beslag neemt. Je kunt kiezen uit diverse varianten plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes herken je aan de honingraatstructuur. Met Top down – bottom kan je zelf de lichtinval bepalen. Verwacht een kostenplaatje van €65 tot €170.

 • Laten jouw ruimte sfeervol tot leven komen.
 • Honingraad structuur voor extra isolerende werking.
 • Dupligordijnen op maat: geschikte maten voor elk type kozijn.

Jaloezieën Reijmerstok: praktische info en voordelen

Jaloezieën zijn horizontale panelen die je 2 kanten op kan openzetten met een koord of elektrisch systeem. Je kunt een selectie maken uit mega veel dessins en materialen zoals o.a. PVC, bamboe, hout, stof, aluminium. Met jouw houten jaloezieën kun je zelf de perfecte stand kiezen voor de gewenste lichtinval en privacy. Tip: er komt veel stof op te liggen (veel schoonmaakwerk). Raambekleders werken met tarieven van €70 tot wel €230.

 • Houd de warmte uitstekend tegen.
 • Jaloezieënwinkel: mooie uitstraling met bamboe producten.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: een trendy uitstraling.

Lamellen: trendy binnengordijnen

Lamellen zijn verticale strookjes van producten zoals bamboe, pvc, stof, hout, aluminium. Praktisch voor brede / grote ramen en sluiten goed aan op een smaakvol en basis interieur. Verticale lamellen zijn praktisch in gebruik, eenvoudig te reinigen en werken ook heel goed in natte ruimtes. De investeringen beginnen bij circa €65 en kunnen oplopen tot €200.

 • Eenvoudig lichtinval en inkijk bepalen.
 • Deze binnenzonwering wordt veel toegepast in grotere panden.
 • Montage kunststof kozijn: correcte plaatsing zorgt voor een lange levensduur.

Shutters: luxe raambekleding in Reijmerstok met exclusieve afwerking

Shutters zijn populaire binnenluiken met een heel eigentijdse look. Het zijn unieke systemen die jouw interieur helemaal compleet maken. Blinds zijn erg trendy, je kunt ze zelfs financieren met je hypotheek en zijn ook nog eens hartstikke duurzaam. Toepasbaar op vrijwel elk raam zoals uitzetramen, vaste ramen, valramen, draaikiepramen, dakramen, ronde ramen. Let op: shutters zijn relatief kostbaar. De kosten starten bij gemiddeld €470 en bedragen voor een luxe model zo’n €910.

 • Verhogen de waarde van de woning.
 • Makkelijk te bedienen en goed schoon te maken.
 • Houten kozijnen: de combinaties van hout maken het een luxe geheel.

Horren en hordeuren bestellen

Maatwerk horren in Reijmerstok zorgen voor frisse lucht in huis en zijn goed in het tegenhouden van muggen, vliegen, spinnen en ander ongedierte. Er zijn diverse modellen: rolhor, voorzethor, plissé hor, inzethor, lamellenhor, hor met scharnier. Heb je ieder jaar weer last van hooikoorts of allergieën? Bekijk dan alles over de pollenwerende hor. Kooptip: een hor is niet zonwerend. Wil je dat de hor de zon wel weert? Kies dan voor een totaaloplossing, de duo-plissé hor. Dit type houdt kleine dieren buiten de deur maar heeft ook een zonwerend doek. De prijsverwachtingen starten bij gemiddeld €82,5 en lopen op tot €775.

 • Geschikt voor o.a.: schuifraam, valraam, draairaam, uitzetraam, tuimelraam, draai-kiepraam.
 • Eenvoudiger en veiliger ventileren.
 • Ook erg geschikt voor mensen met hooikoorts.

Multifunctionele raamdecoratie voor elk raam of deur

Direct meerdere aanbiedingen van regionale montagebedrijven

Overzicht met kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op woensdag, 12 juni 2024 zijn afhankelijk van meerdere keuzes: het artikel, materiaaltypes, de grootte van het systeem en de bedieningsmogelijkheden (elektrisch). In het volgende blokje tonen wij de huidige kosten van het laten plaatsen van zonwering in Reijmerstok in juni 2024.

Categorie zonweringAfmetingGemiddelde tarieven
Knikarmscherm2 – 5 meter breed€805 – €2200
Uitvalscherm200 – 400 cm breed€355 – €1425
Screens1 – 3 meter breed€290 – €1175
Rolluik2 – 4 meter breed€330 – €1400
Rolgordijn100 x 150 cm€45 – €165
Lamellen100 x 250 cm€75 – €225
Jaloezieën150 x 180 cm€60 – €220
Plisségordijnen180 cm breed€110 – €300
Gemiddelde prijzen zonnewering met montage in de Provincie Limburg.

Overzicht merken zonwering

Ga je nieuwe zonwering kopen? Er bestaan veel aanbieders die jou goed kunnen ondersteunen. Elk merk heeft zo zijn kenmerken en prijssegmenten. Veel van de merken kan je wel kopen bij de gordijnwinkel in Reijmerstok. In het schema hierna bieden wij uitleg over de beste verkochte merken. Dankzij deze vergelijking kun je wellicht gerichter gaan zoeken.

 • Sunmaster: functioneel, stijlvol en duurzame zonneschermen en rolluiken.
 • SunCircle: snelle leveringen en service door product in Nederland.
 • Verano: topproducten altijd 100% op maat.
 • Zonnelux: raamdecoratie op maat gemaakt.
 • Heroal: rolluiken, zonwering, roldeuren, ramen, deuren, gevels en overkappingen.
 • Stobag: van zonnerolgordijnen uit textiel tot en met glazen terrasdak.
 • Renson: lichte en robuuste aluminium gevelbekleding.
 • Velux: bekend door zijn hoogwaardige dakramen en dakkapellen.
 • Luxaflex: groot assortiment in alle categorieën binnen- en buitenzonwering.
 • Somfy: koppel je elektrische zonneschermen, screens, luiken en raamdeco aan een smart-home app.
 • Unilux / Fractions: design horren, shutters en raamdecoratie.
 • Veneta: bespaar tot wel 40% door directe levering vanaf fabriek.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Praxis, Hornbach, Karwei, Hubo, IKEA & FonQ, Kwantum, Bol.com, Wehkamp, Leen Bakker.
 • Ook interessant: Husol, Roma, Deponti, Weinor, Novoferm, Bece & Sunway, Dickson, Copaco, Swela, Milano, Schlappi.

Zonwering experts in regio van Gulpen-Wittem

Goedkope zonwering kopen in Reijmerstok? Wil jij contact leggen met een gespecialiseerd zonweringsbedrijf uit de buurt? In het schema hieronder vergelijk je bedrijven en adressen van raambekleding winkels en gordijnwinkels in de buurt. Eventueel kunnen ze je advies geven. Op deze zonwering-website bekijk je ook monteurs en bedrijven in Margraten, Heijenrath en Gulpen.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Bekijk type zonwering per ruimte

Elk raam vraagt om een uniek type vitrage die aansluit bij de individuele ruimte. We informeren je graag verder over de meest praktische binnen- en buitenzonweringsproducten voor alle ruimtes in de woning.

 • Keuken: ga voor een type dat zowel praktisch is als stijlvol.
 • Badkamer: let met name op vochtbestendigheid en privacy in de douche.
 • Woonkamer: met een verduisterend gordijn houd je de warme in de winter binnen.
 • Slaapkamer: laat geluidswerende rolluiken installeren en je kunt rustig slapen.
 • Zolderraam: ook goede oplossingen voor draai-kiepramen op de zolder.
 • Dakkapel: laat jouw rolgordijnen op maat bestellen voor een uitbouw.
 • Balkon: monteer een sterk balkondoek en/of zonnescherm om heerlijk te kunnen zitten.

Opties voor terras & serre
Tijdens de warme zomerdagen zijn temperaturen van 30 graden of meer geen uitzondering meer. Er bestaan verschillende type buiten- en serrezonwering. Wat te denken van automatisch zonneschermen / terrasoverkapping, gewoon parasols of luxueuze houten buitenjaloezieën voor serre of overkapping. Een zonnescherm voor een glazen dak kan je vanaf de binnenkant of buitenkant laten aanbrengen. Bezoek ook onze pagina over: Screens.

FAQ: zo kan jij je woning eenvoudig verkoelen

Wat is voor mij de beste zonwering?

Elke woning is anders. De perfecte zonnewering die past bij jouw wensen hangt af van het type raam, hoe je tuin gelegen is, de buitenmuren (kozijnen) en jouw maximale budget. Het fijne van binnenzonnewering is dat het verkrijgbaar is in meerdere kleuren, vormen en prijzen. Het laat vaak wel wat zonlicht door. Buitenzonwering is doorgaans net wat effectiever, geeft net dat beetje extra verkoeling, maar zit wel altijd in het zicht (het wordt aan de buitenkant op de gevel of het kozijn geplaatst).

Wat zijn de actuele kosten van zonnewering in Reijmerstok?

De kosten van zonwering zijn afhankelijk van jouw wensen. De gemiddelde prijsindicaties bieden we hierna aan. Voor markiezen betaal je zo’n €575. Zonnescreens €290 per raam / kozijn. Bij een zonnescherm ben je zeker een bedrag kwijt van +/- €1175. Een uitvalscherm is vergelijkbaar maar een stuk goedkoper (+/- €750). Een normaal rolluik kost €495. Bij jaloezieën voor binnen ben je wat goedkoper uit met €300 per raam / kozijn. Shutters zijn een stuk kostbaarder (zo’n €845). Betaalbare opties zijn rolgordijnen, lamellen en plisségordijnen (te koop vanaf €100 per raam / kozijn). De totale onkosten worden opgesteld door te kijken naar het type / model, de noodzakelijke afmetingen, de bedieningsmogelijkheden, materiaaltypes, kleuren en prints en kosten van installatie.

Wat is het voordeel van de inmeetservice en montageservice in Reijmerstok?

Voor het bestellen van zonweringsproducten is het aanbod gigantisch groot. Let goed op zaken als het inmeten en monteren. Je kunt zelf maatwerkproducten inmeten, maar je kunt ook kiezen voor montage plus inmeetservice in Reijmerstok. Hierbij komt een gespecialiseerde professional die kozijnen, gevels en ramen opmeet aan huis. Als alle dingen zijn besteld komt de expert het systeem goed bevestigen. Met deze klusservice heb je gegarandeerd correct werkende zonnewering, langere garantieperiodes en deskundige hulp bij vragen.

Wat zijn slimme rolluiken, screens en raamdecoratie?

Je kunt kiezen voor de normale handmatige bediening, elektrische bediening met zender of een online domotica systeem met mobiele app? Slimme zonwering wordt door steeds meer mensen gekocht. Handmatige bediening met stang of band is werkbaar, alleen het kan praktischer. Draadloze bediening (middels een handzender, tijdschakelaar, mobiele app, draaiknop) zorgt ervoor dat je op afstand de installatie kan bedienen. Bij extreem weer kan jouw zonnescherm soms automatisch reageren. Als de zon gaat schijnen zal het scherm ook direct reageren. Shutters, jaloezieën en gordijnen kan je zo instellen dat deze automatisch open en dicht gaan. Een model dat je kunt aansluiten op het internet maakt jouw woning zuiniger en slimmer. De kosten van smart rolluiken & schermen komen uit rond de €525.

Geschreven door: Nancy. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 6274

Plaats een reactie