Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Spaarndam vergelijken

Profiteren van meer schaduw met zonwering in Spaarndam? Zonwering kan je aan de binnenkant en aan de buitenkant aanbrengen en is er al vanaf €72,50. Goede buitenzonwering als een rolluik is ideaal om zonnewarmte buiten te houden. Vaak realiseert een zonnescherm schaduwrijke plekken waar je ontspannen kunt zitten. Binnenzonwering zoals gordijnen of luxaflex is minder duur en brengt extra sfeer in de woning. Er zijn immens veel verschillende systemen. Via onze site kan je aan de slag met een uitgebreide keuzehulp dat zorgt dat je goed voorbereid een offerte kan aanvragen. Op dezelfde wijze geven we een indicatie van de kosten en een tabel met erkende zonwering specialisten in Spaarndam (werkgebied).

De praktische voordelen van een zonnescherm

 • Een aangename temperatuur in huis.
 • Sfeervolle toevoeging op uitstraling huis.
 • Je bespaart op de energierekening.
 • Het verhoogt jouw privacy.
 • Beveilig je huis met rolluiken / screens (inbraakwerend).
zonwering-vergelijken-spaarndam

Zonnescherm laten plaatsen in Spaarndam

Ben je zelf geen vakman en wil je zeker zijn dat het goed wordt aangesloten? Een voordelig zonnescherm installeren in Spaarndam door een bekende zonwering specialist kan jouw dan veel voordeel opleveren. Je mag er dan vanuit gaan dat het product juist geïnstalleerd wordt, dat je recht blijft houden op garantie en dat de bediening perfect werkt. Op deze website vind je gemakkelijk experts die ook in jouw wijk werkzaam zijn. Hierna bieden we jouw concrete handvatten om dit te realiseren.

Een zonnescherm laten aanleggen door een vakman

 1. Welk type heb ik nodig?

  Kies allereerst welk type zonwering het beste past bij jouw eisen. Buitenzonwering wordt aan de buitenkant bevestigd. Binnenzonwering bevindt zich in het woongedeelte. Daarnaast is het goed om na te denken over het doel van de screens of de shutters. Interessante functionaliteiten zijn bijv. een aangenaam binnenklimaat, energie besparingen realiseren, zorgen voor meer privacy, inbraak belemmerend, schaduwplekken realiseren, een kamer verduisteren of je interieur een meer warme uitstraling geven.

 2. Hoe breed en lang is je raam?

  Bereken de ideale maten van het gewenste model. Geef ook door waar je het wilt laten aanbrengen. Bijvoorbeeld achter- of naast het huis of op de 1e of 2e verdieping. Upload foto’s of bouwtekeningen om de opdracht te verduidelijken.

 3. Kies bediening

  Zonwering kan op verschillende manieren worden bediend. De meest basic-optie is zonwering met handmatige bediening (hierbij gebruik je een slinger / opwindmechanisme). Wil je iets meer comfort, dan kies je de elektrische bediening. Dit wordt uitgevoerd met een draaiknop, die ook als tijdschakelaar kan werken. De duurste en meest hippe oplossing is draadloze bediening met App of afstandsbediening.

 4. Leveranciers vergelijken

  De details van het project ingevuld? Voer dan je telefoonnummer, email en adresgegevens in. Je zal dan diverse offertes ontvangen van relevante zonweringsbedrijven uit Spaarndam en regio. Vergelijk de prijsindicaties en check prijs, referenties, merk producten en nazorg. Ga in op de meest gunstige aanbieding en maak de deal rond.

 5. Montage

  Verwijder de oude zonwering en zorg dat er genoeg werkruimte is voor het installatiebedrijf. Het installatiebedrijf levert de screens of de shutters op de gewenste manier. Toets of het nieuwe apparaat goed is aangesloten. Meestal geeft de monteur een korte demo. In dat geval kan de monteur eventuele gebreken nog herstellen. Eventueel is er de mogelijkheid om een onderhoudscontract te tekenen.

Gratis en vrijblijvende zonwering offertes

Ontvang de scherpste prijs van raambekleders in Spaarndam

Buitenzonwering kopen en laten installeren

Buitenzonwering Spaarndam is zeer handig om een fijn binnenklimaat te creëren. Bovendien is het perfect om snel een schaduwplek te creëren op buitenplekken. Ideaal dus voor zowel binnen als buitengebruik. Enkele producten zoals het rolluik verkleinen zelfs de kans op inbraak en hebben uitstekende isolatiewaardes. Zonwering voor buiten is tegenwoordig op de markt in veel verschillende vormen en zowel met handmatige als automatische bediening. Gemiddeld betaal je een bedrag tussen de €450 – €2650. In de keuzegids hieronder delen we veel info over de meest gekozen oplossingen.

Nieuwe knikarmschermen & terrasschermen

Een knikarmscherm is een zonnescherm dat vrijwel horizontaal aan de gevel hangt. Middels 2 telescopische knikarmen wordt het schermdoek horizontaal uitgerold. Daardoor kan je er gewoon onderdoor lopen en creëer je een heerlijke schaduwplek op het terras. Belangrijk: het systeem is vatbaar voor extreme weersomstandigheden zoals storm. De verwachte tarieven liggen zo tussen de €875 tot wel €2200.

 • Voor iedere woning een geschikte terraszonwering.
 • Binnen in huis blijft het heerlijk koel.
 • In verschillende kleuren, aanpasbaar op jouw woning.

Genieten van uitvalschermen

Een uitvalscherm is een veel gekozen en een betaalbare manier om een raam te beschermen tegen zon. Je krijgt hierdoor lekker veel schaduw in huis zodat het binnen aangenaam koel blijft. Een uitkomst voor kleine ramen of plekken waar je niet vaak langs loopt. Je ziet ze dan ook dikwijls bij flats en kantoren. Het is dus minder geschikt voor een achtertuin. De normale tarieven variëren tussen de €400 – €1300.

 • Veel keuze in zonnescherm: van budget tot luxe.
 • Je kunt het scherm zelf zover uitdraaien als je wil.
 • Kwalitatief product dat windvast is.

Meer informatie over screens

Screens op maat laten maken in Spaarndam is een prima keuze als je een mooi weggewerkt systeem zoekt. Zonnescreens zijn zeer effectief in het weren van de zon en zijn bestand tegen extreem weer. Het doek wordt samengesteld met acryl of een combinatie van glasvezel en polyestervezels. Je hebt zowel lichtdoorlatende als verduisterende modellen. Bij daglicht kan je altijd van binnen naar buiten kijken, van buiten naar binnen gaat niet. Kanttekening: wanneer je het screendoek uitdraait kan je het raam niet gebruiken om te luchten. De kosten komen uit tussen de €350 – €1075.

 • Te bestellen in iedere afmeting.
 • Doeltreffende manier om zon te weren.
 • Een stukje extra privacy in huis.

Een aangenaam klimaat met rolluiken

Rolluiken zijn erg gewild. En dat is niet vreemd: je kunt ze heel eenvoudig bedienen, op maat te bestellen, je hebt minder last van geluid, en ze verduisteren ook heel goed. Evenzeer dragen ze bij aan de veiligheid van jouw woning. We onderscheiden 3 types: een voorzetrolluik wordt tegen de buitengevel aan geplaatst, de opbouwrolluiken komen op het kozijn / gevel te liggen (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt boven het raamkozijn achter de gevelstenen gemonteerd. De tarieven variëren tussen de €370 en €1450 voor rolluiken bestellen in Spaarndam.

 • Eenvoudige installatie met weinig voorbereiding.
 • Een koele en donkere slaapkamer (ook overdag).
 • Positief effect op inbraakpreventie.

Informatie over markiezen

Een markies is een prachtige oud-Hollandse buitenzonwering wat direct zal opvallen (authentieke uitstraling). Dit is een constructie van hout of aluminium wat afgedekt wordt door middel van een doek. We zien markiezen vaak bij jaren 50 woningen. Het heeft een positief effect op een unieke uitstraling van het gebouw. Behalve dit model kan je ook gaan voor een petmodel of klapmodel die doorloop mogelijk maken. De verwachte prijzen liggen zo tussen de €610 en €1750.

 • Volledig te customizen (kleur, thema’s en afmetingen).
 • Je blijft een deel van het zicht houden.
 • Sterke constructie die wel tegen de wind kan.

Alternatieve systemen voor buiten

 • Verandazonwering: een aangenaam koele terrasoverkapping met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: beschermt effectief tegen uv-straling en warmte.
 • Terrasoverkapping: een grote parasol voor gebruik op diverse plekken (verplaatsbaar).
 • Buitenjaloezieën: een hypermodern systeem voor jouw woning.

Een fijne temperatuur in huis via buitenzonwering!

Ontvang gratis offertes in jouw mailbox

Raamdecoratie Spaarndam: alle gordijnen voor binnen

Binnenzonwering wordt altijd aan de binnenzijde van het raam gemonteerd. Middels raambekleding kan je zelf de lichtinval regelen. Hierdoor minimaliseer je de kans dat de zonnestralen jouw woning binnenkomen zodat het binnen aangenaam koel blijft. Evenzeer brengt het extra sfeer in huis. Noemenswaardig: raamdecoratie heeft ook een isolerende werking. De verwachte prijzen schommelen tussen de €330 – €900. In het gedeelte hieronder lees je informatie over de meest interessante types.

Rolgordijnen: informatie en voordelen

Een rolgordijn is een gordijn dat je afrolt richting de kamerkant. Het is een goedkoop model, simpel te monteren, simpele bediening en het kan toegepast worden op ieder raam. Rolgordijnen stel je samen in honderden dessins en kleuren wat het mooie aanvulling op je interieur maakt. Men biedt allerlei soorten zoals lichtdoorlatende, waterafstotende, kiepkantelraam, transparante, elektrische, dakraam en de duo rolgordijnen. De tarieven schommelen tussen de €60,00 tot €160.

 • Prima keuze als je zoekt naar goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Spaarndam: voor iedereen zelf te bevestigen.
 • Te bestellen in diverse stoffen en luxe modellen.

Vouwgordijnen: assortiment, info en prijzen

Vouwgordijnen zijn zeer populair, ze geven een sfeervolle en landelijke ambiance aan een ruimte. Ze hebben een handig bedieningssysteem. Er zijn meerdere vouwgordijn-stoffen beschikbaar. Bij de stofkeuze heb je zelf invloed op de lichtdoorlatendheid van het gordijn. Tevens kunnen ze een bijdrage leveren aan de akoestiek in huis. Wees voorbereid op tarieven van €105 tot +/- €300.

 • In bijna iedere stof leverbaar.
 • Eenvoudig te monteren dankzij maatwerk.
 • Handig in onderhoud: je kan ze zelf wassen.

Plissé: een veelzijdig aanbod

Plissé gordijnen is een type raamdeco waarbij het doek in een harmonica vorm wordt ingebouwd. Je bedient ze eenvoudig met een trekkoord en je kunt spelen met de lichtinval. Luxe ogende raamdeco die een toffe twist geeft aan jouw interieur. Er zijn veel producten binnen de plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben meerdere stoflagen (honingraat). Met Top down – bottom kan je zelf de lichtinval bepalen. Voorzie kosten van €65 tot €165.

 • Je bepaalt zelf de lichtdoorlatendheid.
 • Eenvoudige montage (zonder boren).
 • Dupligordijnen op maat: opmeten en monteren voor perfect passende producten.

Jaloezieën Spaarndam: een veelzijdig aanbod

Jaloezieën zijn horizontale paneeltjes die omhoog gehaald kunnen worden met een koord of elektrisch systeem. Je kunt kiezen uit diverse vormen en materialen als bijv. stof, PVC, aluminium, bamboe, kunststof. Met jouw houten jaloezieën bepaal je zelf de privacy en hoeveelheid licht die naar binnen komt. Disclaimer: het zijn echte stofvangers die je regelmatig moet schoonmaken. Wees voorbereid op onkosten van €65 tot +/- €270.

 • De hele dag door de stand eenvoudig veranderen.
 • Jaloezieënwinkel: kies voor bamboe als je extra dunne lamellen wil.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: een milieuvriendelijke oplossing.

Lamellen: stijlvolle gordijnen voor binnen

Lamellen zijn verticale latten gefabriceerd van o.a. stof, kunststof, pvc, bamboe, aluminium. Geschikt voor lange / grote ramen en zie je vaak terug bij een rustig en zakelijk interieur. Verticale lamellen zijn simpel te bedienen, zijn goed schoon te houden en werken ook heel goed in natte ruimtes. De prijsverwachtingen starten bij gemiddeld €75 en lopen op tot €175.

 • Makkelijk de lichtinval bepalen.
 • Deze binnenzonwering wordt veel toegepast bij lange kozijnen.
 • Montage kunststof kozijn: 100% maatwerk en eenvoudig zelf plaatsen.

Shutters: luxe raambekleding in Spaarndam professioneel geïnstalleerd

Shutters zijn houten binnenluiken met een authentieke of juist industriële look. Het zijn unieke systemen die direct sfeer toevoegen aan jouw woning. Blinds zijn sfeervol, dragen veel bij aan de waarde van je huis en zijn ook nog eens hartstikke duurzaam. Geschikt voor bijna elk raam zoals dakramen, uitzetramen, draaikiepramen, vaste ramen, valramen, schuiframen. Kooptip: shutters vergen een behoorlijke investering. De prijsverwachtingen starten bij om en nabij de €460. Voor een grote raampartij betaal je zo’n €910.

 • Verhogen de waarde van de woning.
 • Geen touwtjes waar kinderen in vast kunnen blijven zitten.
 • Houten kozijnen: de houtstructuur maakt het 1 geheel.

Horren en hordeur op maat

Maatwerk horren in Spaarndam zorgen voor een hygiënische leefomgeving en hebben een gunstig effect op muggen, vliegen, spinnen en ander ongedierte. Er zijn talloze opties: inzethor, lamellenhor, rolhor, hordeur, hor met scharnier, plissé hor. Hooikoorts of allergieën? Informeer dan naar de pollenwerende hor. Advies: je kunt geen zonlicht blokkeren met horren. Wil je dat de hor de zon wel weert? Kies dan voor een innovatieve duo-plissé hor. Dit model weert muggen en vliegen en voorkomt ook dat het erg snel warm wordt in huis. De prijsverwachtingen starten bij gemiddeld €87,5. Voor een grote raampartij betaal je zo’n €700.

 • Past op bijna elk type raam: vast raam, uitzetraam, draai-kiepraam, tuimelraam, schuifraam, valraam.
 • Je woning ventileren op een gebruiksvriendelijke manier.
 • Voor mensen die een hekel hebben aan insecten.

De leukste raamdecoratie voor iedere ruimte in huis

Ontvang gratis 3 aanbiedingen van vakmannen uit de buurt

Bekijk de kosten van zonwering 2024

De prijzen van zonwering op donderdag, 25 juli 2024 hangen af van diverse zaken: het soort model, het materiaal, de grootte van het systeem en de bedieningsmogelijkheden (elektrisch). In het overzicht hierna vind je de huidige kosten van het laten plaatsen van zonwering in Spaarndam in juli 2024.

Zonwering typeFormaatGemiddelde tarieven
Knikarmschermtot 6 meter breed€845 – €2075
Uitvalscherm2 – 6 meter breed€365 – €1550
Screens100 cm – 300 cm breed€280 – €975
Rolluik1 – 4 meter breed€290 – €1375
RolgordijnTot 250 cm breed€45 – €140
Lamellen100 x 50 cm€55 – €215
Jaloezieën100 x 200 cm€70 – €200
Plisségordijnen120 cm breed€105 – €310
Verwachte tarieven zonnewering inclusief montage in de Provincie Noord-Holland.

Alle merken zonwering op een rij

Zit jij na te denken over zonwering kopen? Er zijn veel leveranciers die je kunt kiezen. Iedere fabrikant heeft wel een onderscheidend aspect en prijssegmenten. Veel van de merken kan je wel kopen bij de gordijnwinkel in Spaarndam. Hierna vergelijk je uitleg over de meest verkochte merken. Zodoende hopen we jou te helpen bij het maken van een keuze.

 • Sunmaster: de beste knikarmschermen, uitvalschermen, screens en rolluiken.
 • SunCircle: maatwerk producten gemaakt in Nederland.
 • Verano: een van de grootste fabrikanten in de Benelux.
 • Zonnelux: bieden leuke technologische oplossingen en online bediening.
 • Heroal: hoogwaardige aluminium systemen.
 • Stobag: innovatieve producten die wind en regenbestendig zijn.
 • Renson: verbeter je binnenklimaat met innovatieve gevelbekleding.
 • Velux: complete ramen inclusief gordijnen en horren.
 • Luxaflex: producten zijn geschikt voor o.a. dakramen, serres en draai- en kiepramen.
 • Somfy: innovatieve en gemakkelijk te bedienen elektrische zonneschermen.
 • Unilux / Fractions: extra comfort in huis met design shutters en horren.
 • Veneta: gratis meetverzekering dus bestellen zonder risico.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Karwei, IKEA, Hubo, Gamma, Hornbach & FonQ, Leen Bakker, Bol.com, Kwantum, Wehkamp.
 • Check ook: Toppoint, Husol, Novoferm, Roma, Bece, Deponti & Swela, Schlappi, Copaco, Lumenguard, Sunway, Milano.

Gegevens van regionale zonwering experts rondom Haarlemmermeer

Goedkope zonwering kopen in Spaarndam? Of zoek je een vakkundig zonweringsbedrijf in de regio? In het overzicht hierna verstrekken we namen en adressen van zonnescherm installateurs en en gordijnwinkels in dit postcodegebied. Tevens kunnen deze specialisten jou voorzien van tips en advies. Via deze website vind je ook installatiepartners en showrooms in Velserbroek, Haarlemmerliede en Overveen.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Uitleg over zonwering per ruimte

Elke woning heeft een bepaalde vitrage nodig die matcht met de uitstraling van de kamer. We geven nu een toelichting op de meest gekochte zonweringssystemen voor alle ruimtes in de woning.

 • Keuken: zoek een goede combinatie tussen praktisch en mooi.
 • Badkamer: kies voor raamdeco in de douche die veel privacy biedt en vochtbestendig is.
 • Woonkamer: koop verduisterende gordijnen om ook overdag te genieten van heerlijke koele temperaturen.
 • Slaapkamer: maak jouw slaapkamer helemaal geluidsdicht met geluidswerende gordijnen.
 • Zolderraam: kies bijvoorbeeld voor betaalbare rolgordijnen voor jouw draai-kiepraam.
 • Dakkapel: simpele rolgordijnen op maat kun je bestellen voor lage prijzen.
 • Balkon: een zonnescherm of balkondoek is de perfecte manier voor extra schaduw.

Serre of Terras
Ook in ons land kan het anders erg warm worden. Er zijn diverse soorten buiten- en serrezonwering. Neem nou bijvoorbeeld automatisch zonneschermen of terrasoverkapping, goedkope parasols of moderne buitenjaloezieën voor je overkapping of serre. Bescherming voor een glazen dak kan je zowel vanaf binnen als buiten laten werken. Bekijk ook meer informatie over: Buitenjaloezieën.

FAQ: meer schaduw en een gekoeld huis

Wat is de beste zonwering?

Elke woning is anders. De ideaalste zonnewering voor jouw situatie realiseer je door te kijken naar: de hoogte van je ramen, hoe je huis ligt ten opzichte van de zon, jouw specifieke wensen en hoeveel je maximaal wilt investeren. De grootste pluspunten van binnenzonnewering zijn dat het te koop is in diverse kleuren, dessins en prijscategorieën. Er komt echter wel altijd wat licht binnen. Buitenzonwering is vaak wat beter in het bestrijden van direct zonlicht, zorgt voor net wat meer schaduw, maar is wel meer zichtbaar (vanaf de buitenkant).

Hoe hoog zijn de kosten van zonnewering in Spaarndam?

De verwachte prijzen van zonwering zijn per situatie anders. De actuele tarieven bieden we hierna aan. Markiezen kosten zo’n €575. Screens €265 per kozijn. Kies je voor een knikarmscherm betaal je ongeveer €1025. Bij een uitvalscherm ben je goedkoper uit (+/- €800). Een basis rolluik kost €500. Bij jaloezieën voor binnen ben je wat goedkoper uit met €280 op basis van één kozijn. Shutters zijn ook voor binnen, maar wel een stukje duurder (zo’n €805). Betaalbare opties zijn rolgordijnen, lamellen en plisségordijnen (te verkrijgen vanaf €125 per kozijn). De totale prijzen worden berekend a.d.h.v. de gewenste producten, het formaat, bediening, materiaalgebruik, prints en montagetarieven.

Waar zou ik kiezen voor inmeten met montageservice in Spaarndam?

Als je kijkt naar zonweringsproducten, dan kan het soms lastig zijn om iets te kiezen. Let goed op zaken als inmeten en montage. Je kunt zelf de maten opmeten voor maatwerkproducten, echter bestaat er ook de montage & inmeetservice in Spaarndam. Dan komt er een lokale professional die ieder kozijn inmeet bij je thuis. Als alle dingen zijn besteld komt de expert de producten goed aanbrengen. Dankzij deze service ben je zeker van uitstekende zonnewering, maximale (verlengde) garantie en eventueel een jaarlijks onderhoud.

Wat zijn de voordelen van slimme zonnewering?

De meest gangbare keuzes zijn de standaard handbediening, elektrische bediening met zender of een volledig geïntegreerd domotica systeem? Slimme zonwering heeft veel voordelen. Een handmatig zonnescherm met windwerk of slingerstang is werkbaar, niettemin kan het makkelijker. Draadloze bediening (draaiknop, handzender, afstandsbediening, mobiele app) biedt al voordeel dat je van een afstand jouw schermen kunt beheren. Bij extreem weer kan het zonnescherm bijvoorbeeld zichzelf sluiten. In de zomerperiode met warm zonlicht gaat het scherm automatisch omlaag. Gordijnen, jaloezieën en shutters kunnen ook automatisch open en dicht gaan op bepaalde tijden. Een product dat werkt met internet geeft je meer flexibiliteit. De prijzen van smart rolluiken & schermen beginnen bij €475.

Geschreven door: Nancy. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 2064

Plaats een reactie