Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Schiphol vergelijken

Ben je op zoek naar zonwering in Schiphol? Zonwering is geschikt voor binnen en buiten en regel je al vanaf €77,50. Professionele buitenzonwering als een knikarmscherm is ideaal om te voorkomen dat de zon je ramen inschijnt. Soms verkrijg je middels een zonnescherm een aantal m2 schaduw om lekker te eten. Binnenzonwering als bijv. gordijnen of plissés is globaal gezien goedkoper en is een prima aanvulling op jouw interieur. Tegenwoordig heb je de wereld aan afzonderlijke combinaties. Op deze pagina check je een uitgebreid advies dat zorgt dat je goed voorbereid een offerte kan aanvragen. In aanvulling daarop geven we gemiddelde kosten en een tabel met erkende zonwering specialisten in Schiphol (werkgebied).

5 belangrijkste voordelen zonnescherm

 • Schaduw in de kamer zorgt voor een lagere temperatuur.
 • Je creëert een fijne schaduwrijke plek op het terras.
 • Je bespaart op de energierekening.
 • Voorkomt verkleuring van meubels.
 • Vooral rolluiken verkleinen de kans op inbraak.
zonwering-vergelijken-schiphol

Zonnescherm laten plaatsen in Schiphol

Ben je zelf geen vakman en is het belangrijk dat het deskundig wordt opgehangen? Een voordelig zonnescherm installeren in Schiphol middels een regionale zonwering specialist is een slim idee. Je kunt er dan op vertrouwen dat het geheel goed geïnstalleerd wordt, dat de garantie niet vervalt en je krijgt een uitgebreide demonstratie. Via deze vergelijker kom je eenvoudig in contact met vakmannen die werkzaam zijn in de regio. Hierna vertellen we je stap-voor-stap wat daarvoor nodig is.

Een zonnescherm laten aanbrengen door een expert

 1. Kies een systeem

  Je begint met na te denken over welk type systeem aansluit bij jouw eisen. Buitenzonwering plaats je aan de buitenkant. Maar je hebt ook binnenzonwering dat binnenshuis wordt geplaatst. Daarnaast is het goed om na te denken over het doel van het uitvalscherm of de shutters. Dit kan bijvoorbeeld zijn: het huis koeler maken, energie besparen, zorgen voor meer privacy, inbrekers afschrikken, schaduwplekken realiseren, lichtinval tegengaan of een aanvulling aanbrengen op jouw interieur.

 2. Afmetingen

  Noteer de afmetingen van jouw installatie. Verduidelijk ook waar je het wilt laten plaatsen. Bijvoorbeeld aan de zijkant van het huis of in de badkamer. Voeg schetsen toe zodat het bedrijf een nog beter beeld krijgt.

 3. Selecteer bediening

  Zonwering kan op verschillende manieren worden bediend. De eenvoudigste mogelijkheid is zonwering met handmatige bediening (hierbij gebruik je een slinger / opwindmechanisme). Dan heb je de elektrische bediening. Doorgaans werkt dit met een draaischakelaar, eventueel met een tijdschakelaar. De meest exclusieve en meest comfortabele keuzemogelijkheid is draadloze bediening met app voor je telefoon of met afstandsbediening.

 4. Vakbedrijven vergelijken

  Heb je jouw project helemaal in kaart gebracht? Dan moet je de gegevens van je woning (adres) en telefoon/mail doorgeven. Per mail ontvang je dan enkele offertes van geschikte zonweringsbedrijven uit Schiphol en regio. Vergelijk de aanbiedingen op prijs, garantie review en klantenservice. Kies de beste totaal-aanbieding en plan een montageafspraak in.

 5. Monteren

  Verwijder de oude zonwering en zorg dat er genoeg werkruimte is voor de monteurs. De specialist plaatst het terrasscherm of de plissés zoals afgesproken. Test of het netjes is aangebracht. Vraag altijd om een demonstratie. Eventuele gebreken kunnen direct worden opgelost. Soms kan je een onderhoudscontract nemen voor een jaarlijkse inspectie.

Online offerte aanvragen voor zonwering

Snel een prijsindicatie van raambekleders in Schiphol

Buitenzonwering kopen: welk systeem past bij mij?

Buitenzonwering Schiphol is zeer handig om het warme zonlicht in huis te blokkeren. Verder geeft het je een prettige schaduwplek op je kavel (dicht bij de muren). Je kunt er dus zowel binnen als buiten van genieten. Enkele modellen zoals de populaire rolluiken zorgen voor het verlagen van de inbraakkans en isoleren de woning tegen warmte, kou en geluid. Zonwering voor buiten is beschikbaar in veel verschillende dessins en zowel met handmatige als automatische bediening. Gemiddeld betaal je een bedrag tussen de €300 tot zo’n €2675. In onderstaande alinea vind je info, kosten en voordelen van de meest verkochte systemen.

Uitleg over terrasschermen & knikarmschermen

Bij een knikarmscherm hebben we het over een zonnescherm dat aan de gevel gemonteerd wordt. Aan de hand van 2 knikarmen kan het schermdoek worden weggedrukt. Doordat het scherm hoog hangt blijft jouw terras optimaal begaanbaar en geniet je van een fijne schaduwplek onder het raam. Belangrijk: dit model kan beschadigd raken door extreme weersomstandigheden. De normale tarieven liggen tussen de €875 tot wel €2150.

 • Een heerlijk overdekt terras met terraszonwering.
 • Een nette en strakke cassette aan de muur.
 • Optioneel met zon- en windsensor.

Koopgids uitvalschermen

Het uitvalscherm is een doeltreffende en een eenvoudige manier om een raam te beschermen tegen zon. Het realiseert ramen die bijna helemaal afgedekt worden zodat het binnen aangenaam koel blijft. Het is ideaal bij ramen die dicht blijven of naar binnen toe opengaan waar je in principe niet onder door hoeft te lopen. Erg populair bij flats, appartementen en kantoren. Voor een achtertuin is het dus niet heel geschikt. De totale investeringen liggen zo tussen de €375 t/m €1375.

 • Veel keuze in zonnescherm: van budget tot luxe.
 • Zorgt voor veel schaduw in huis.
 • Regen loopt er eenvoudig vanaf (weersbestendig).

Het comfort van screens

Screens op maat laten maken in Schiphol biedt je design rolluiken voor als je wilt dat het niet te veel opvalt. Zonnescreens zijn zeer effectief in het weren van de zon en zijn bestand tegen weersinvloeden. Het wordt gemaakt van glasvezel of polyester met een PVC-coating. Je kiest vooraf wat je wensen zijn qua lichtdoorlatendheid. In het geval van daglicht heb je altijd zicht naar buiten. Maar van buiten naar binnen is dit niet mogelijk. Let op: in het geval je het screendoek hebt uitgedraaid zal het raam niet te gebruiken zijn. De tarieven variëren tussen de €325 en €1175.

 • Bedekt het hele raam.
 • Ook in de winter te gebruiken ter isolatie.
 • Je kunt er wel door naar buiten kijken, maar niet andersom.

De beste rolluiken

Rolluiken zijn een van de meest toegepaste keuzes. De voordelen zijn eindeloos: veel keuze qua bediening (handmatig / automatisch), op maat te bestellen, ze zijn geluiddempend en je bespaart ook nog eens op de airco kosten. Daarbij dragen ze bij aan de veiligheid van jouw woning. Er zijn 3 keuzes: een voorzetrolluik wordt voor het raam gemonteerd, een opbouwrolluik wordt boven het raam op het kozijn gemonteerd (op de dag / in de dag montage) en inbouwrolluiken bevinden zich in een uitsparing boven de deur of raamopening. De totale investeringen variëren tussen de €280 en €1275 voor rolluiken bestellen in Schiphol.

 • Houd de warmte buiten je huis.
 • Werkt zeer verduisterend wat zorgt voor betere slaap.
 • Biedt ook bescherming tegen inbraak.

Advies over markiezen

Een markies is een markante vorm van zonwering wat direct zal opvallen (authentieke uitstraling). Het wordt gekenmerkt door een stevig frame van hout of aluminium waarover een doek wordt gelegd. We zien markiezen vaak bij oudere woningen. Het levert een bijdrage aan de authenticiteit van het gebouw. Naast de basismodellen kan je ook kiezen voor een petmodel of klapmodel die je vaak bij winkels ziet. De normale prijzen schommelen tussen de €730 tot zo’n €1700.

 • Stijlvol en klassiek.
 • Je kunt gewoon naar buiten blijven kijken.
 • Je kunt er goed onderdoor lopen.

Andere modellen en systemen

 • Verandazonwering: reguleer eenvoudig de temperatuur op de veranda met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: beschermt effectief tegen uv-straling en warmte.
 • Terrasoverkapping: een parasol met verrijdbare parasolvoet (multifunctioneel).
 • Buitenjaloezieën: een hypermodern systeem voor jouw woning.

Een aangename temperatuur in een pand via buitenzonwering!

Ontvang gratis offertes in jouw mailbox

Raamdecoratie Schiphol: bekijk systemen voor binnen

Bij binnenzonwering worden de producten aan de binnenzijde van het raam geplaatst. Aan de hand van raambekleding bepaal je zelf de mate van lichtinval. Dit beperkt dat er warm zonlicht in huis komt zodat je geniet van een koel huis. Soms haal je hiermee extra sfeer in huis. Een leuke bijkomstigheid: raamdecoratie draagt vaak bij aan de totale woningisolatie. De tarieven komen uit tussen de €340 tot €925. In de box hieronder geven we een toelichting op de veelbesproken toepassingen.

Rolgordijnen: voor welke situaties is dit handig?

Een rolgordijn kan je – zoals de naam al zegt – op- en afrollen. Ze hebben gunstige prijzen, moeiteloos zelf te plaatsen, gemakkelijk af te rollen en het past op praktisch ieder kozijn. Rolgordijnen worden aangeboden in praktisch alle designs en kleuren zodat het ook altijd in jouw interieur past. Er zijn verschillende types zoals transparante, elektrische, waterafstotende, verduisterende, dakraam, lichtdoorlatende en unieke duo rolgordijnen. De minimale investeringen komen uit tussen de €50,00 – €185.

 • Goede keuze voor goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Schiphol: zonder problemen zelf te monteren.
 • Op maat verkrijgbaar in mooie stoffen en luxe modellen.

Vouwgordijnen: alle types, materialen en prijzen

Vouwgordijnen bieden een speelse en brocante uitstraling aan je woning. Je kunt ze gemakkelijk in hoogte verstellen. Een vouwgordijn is vaak maatwerk. Je kiest zelf het lichtdoorlatende karakter van het gordijn. Verder kunnen ze een bijdrage leveren aan de akoestiek in huis. Je moet denken aan kosten van €105 tot +/- €425.

 • Geven een sfeervolle uitstraling.
 • Online samenstellen voor maatwerk.
 • Weinig onderhoud: je kunt ze uitwassen.

Plissé: bekijk voordelen en info

Plissé gordijnen is een type raamdeco waarbij het doek in een harmonica vorm wordt ingebouwd. Het bedienen gaat middels een koord en de zonwerendheid is optimaal. Het is een fraaie vorm van raamdeco die weinig ruimte in beslag neemt. In de winkel vind je meerdere soorten plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan beide kanten een stoflaag (honingraat). Met Top down – bottom kan je zelf de lichtinval bepalen. Denk aan een kostenplaatje van €55 oplopend tot €180.

 • Zelf lichtinval en inkijk in je huis bepalen.
 • Koorden in het gordijn zijn onzichtbaar.
 • Dupligordijnen op maat: laat alles perfect aansluiten op je kozijn.

Jaloezieën Schiphol: vind het perfecte model

Jaloezieën zijn horizontale latten die je 2 kanten op kan openzetten met een ophaalsysteem. In het assortiment zitten diverse dessins en materialen zoals bijv. kunststof, PVC, bamboe, hout, aluminium. Dankzij houten jaloezieën regel je met één beweging de kijklijnen, lichtinval en schaduw. Advies: ze vergen wel wat meer onderhoud dan andere type gordijnen. Raambekleders werken met kosten van €75 oplopend tot €280.

 • Elke kamer optimaal belichten.
 • Jaloezieënwinkel: mooie uitstraling met bamboe producten.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: duurzame oplossing voor raamdeco.

Lamellen: betaalbaar gordijn voor elk budget

Lamellen zijn verticale strookjes gefabriceerd van o.a. pvc, kunststof, aluminium, hout, bamboe. Toe te passen voor hoge / grote ramen en sluiten goed aan op een modern en simpel interieur. Verticale lamellen zijn handmatig te openen en sluiten, vragen niet om veel onderhoud en zijn ook geschikt voor vochtige ruimtes. De prijsindicaties starten bij gemiddeld €65 en bedragen voor een luxe model zo’n €200.

 • Voor een strak en minimalistisch interieur.
 • Geschikte binnenzonwering voor hoge ramen.
 • Montage kunststof kozijn: bij goed onderhoud heb je lange garantie.

Shutters: luxe raambekleding in Schiphol direct van de fabriek

Shutters zijn houten binnenluiken met een romantische of strakke look. Het zijn unieke producten die iets toevoegen aan jouw interieur. Blinds zijn sfeervol, ze verhogen de waarde van jouw woning en zijn erg duurzaam. Aan te brengen op diverse ramen zoals dakramen, valramen, uitzetramen, vaste ramen, schuiframen, draaikiepramen. Disclaimer: shutters zijn duur in aanschaf. De kosten beginnen bij circa €420. Voor een grote raampartij betaal je zo’n €940.

 • Een van de meest luxe soorten raambekleding.
 • Eenvoudig schoon te maken.
 • Houten kozijnen: de combinaties van hout maken het een luxe geheel.

Horren en hordeur op maat

Maatwerk horren in Schiphol zorgen voor voldoende ventilatie en zijn erg doeltreffend tegen muggen, vliegen, spinnen en ander ongedierte. Er zijn diverse modellen: hordeur, hor met scharnier, plissé hor, rolhor, inzethor, voorzethor. Hooikoorts of allergieën? Overweeg dan ook een pollenwerende hor. Adviespunt: een hor is niet zonwerend. Je kunt wel kiezen voor een slimme duo-plissé hor. Dit systeem houdt muggen en vliegen tegen maar heeft ook een zonwerend doek. De prijzen beginnen bij circa €65. Voor grotere ramen ga je al gauw richting de €675.

 • Voor bijna ieder raamtype: vast raam, tuimelraam, valraam, uitzetraam, draai-kiepraam, draairaam.
 • Het hele jaar door zorgeloos je woning ventileren.
 • Altijd zorgeloos een raam openzetten.

Passende raamdecoratie voor iedere ruimte in huis

Gratis een aanbieding van plaatselijke leveranciers

Kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op dinsdag, 23 april 2024 hangen af van een aantal keuzes: het soort product, de materiaalkeuze, het formaat en de keuzes qua bediening (handmatig of automatisch). In de tabel hierna bekijk je de verwachte kosten van het laten plaatsen van zonwering in Schiphol in april 2024.

ZonweringFormaatVerwachte kosten
Knikarmscherm2 – 6 meter breed€830 – €2225
Uitvalscherm1 – 5 meter breed€350 – €1275
Screenstot 400 cm breed€245 – €1175
Rolluik200 cm – 400 cm breed€295 – €1250
Rolgordijn100 x 175 cm€70 – €155
Lamellen150 x 100 cm€80 – €210
Jaloezieën100 x 220 cm€70 – €210
Plisségordijnen160 cm breed€100 – €310
Verwachte prijzen zonnewering incl. monteren in de Provincie Noord-Holland.

De beste merken zonwering

Sta je op het punt van zonwering kopen? Er zijn tal van merken die je in je overweging mee moet nemen. Welke winkelier heeft wel een onderscheidend aspect en prijscategorieën. Vaak gewoon te koop bij de lokale gordijnwinkel in Schiphol. In de onderstaande tabel verstrekken we informatie over de beste verkochte merken. Dankzij deze vergelijking hopen we jou te helpen bij het maken van een keuze.

 • Sunmaster: degelijk merk met een uitgebreid montagenetwerk.
 • SunCircle: buiten comfort in alle seizoenen.
 • Verano: expert voor tuin, terras, gevel en raambekleding.
 • Zonnelux: bieden leuke technologische oplossingen en online bediening.
 • Heroal: systeemoplossingen voor een lager energieverbruik en maximale efficiëntie.
 • Stobag: bieden normale acryldoeken en zogenaamde screen-doeken (transparantie).
 • Renson: maatwerk en inmeet- / montageservice voor de beste gevelbekleding.
 • Velux: de beste dakramen met verduisterend rolgordijn.
 • Luxaflex: van rolgordijnen, shades en shutters tot rolluiken en zonneschermen.
 • Somfy: leverancier van motoren voor elektrische zonneschermen.
 • Unilux / Fractions: shutters en horren om jouw woning af te maken.
 • Veneta: gratis kleurstalen, direct van de fabriek.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Hornbach, Praxis, IKEA, Hubo, Karwei & Leen Bakker, Kwantum, FonQ, Bol.com, Wehkamp.
 • Overweeg ook: Weinor, Roma, Toppoint, Bece, Novoferm, Deponti & Milano, Lumenguard, Schlappi, Sunway, Copaco, Dickson.

Zonwering experts in regio van Haarlemmermeer

Goedkope zonwering kopen in Schiphol? Meer informatie over een ervaren zonweringsbedrijf in je direct omgeving? Hieronder delen we adresgegevens van woonwinkels en gordijnwinkels in deze gemeente. Wellicht kun je contact leggen voor een adviesgesprek. Via deze website bekijk je ook montagepartners en verkopers in Katwoude, Schiphol-Rijk en Amsterdam-Duivendrecht.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Informatie zonwering per ruimte

Elke raampartij heeft een bepaalde vitrage nodig die rijmt met de individuele ruimte. We vertellen graag wat meer over de meest praktische soorten zonwering per ruimte.

 • Keuken: zoek een goede combinatie tussen praktisch en mooi.
 • Badkamer: maak jouw douche echt privé met waterbestendige plissés en shutters.
 • Woonkamer: kies voor vitrage, inbetween of verduisterende gordijnen.
 • Slaapkamer: met comfortabele geluidswerend rolluiken en shades creëer jij een stille en aangename ruimte.
 • Zolderraam: kies bij draai-kiepramen voor montage op de dag.
 • Dakkapel: denk aan rolgordijnen op maat (die je gemakkelijk zelf kunt plaatsen).
 • Balkon: neem een voordelig balkondoek en maak jouw eigen zonnescherm.

Mogelijkheden voor serre & terras
In de zomerperiode kan het al snel 30 graden worden. Men verkoopt meerdere soorten buiten- en serrezonwering. Wat te denken van automatisch zonneschermen of terrasoverkapping, innovatie parasols of luxe houten buitenjaloezieën voor een veranda, overkapping of serre. Bescherming voor een glazen dak kan je zowel vanaf binnen als buiten laten ophangen. Bezoek ook onze pagina over: Knikarmscherm.

FAQ: vragen over mijn woning koel houden

De beste zonwering voor je woning zoeken?

Elke huis heeft weer andere wensen. De perfecte zonnewering voor jouw huis heeft te maken met: de benodigde afmetingen, hoe je tuin ligt, de staat van de gevels en het kozijn en jouw maximale budget. Wat binnenzonnewering zo ideaal maakt is dat het te bestellen is in praktisch alle kleuren, motiefjes en prijzen. Helaas kan er wel altijd wat licht doorschijnen. Buitenzonwering is doorgaans net wat effectiever, geeft ook meer verkoeling, maar valt wel meer op (je monteert het aan de gevel of kozijn).

Wat zijn de huidige kosten van zonnewering in Schiphol?

De investingen in zonwering lopen flink uiteen. De gemiddelde investeringen hebben we kort uiteengezet. Markiezen zijn zo’n €625. Buitenscreens €235 per raam / kozijn. Kies je voor een zonnescherm betaal je ongeveer €1100. Een uitvalscherm is wat voordeliger (+/- €650). Een normaal rolluik kost €455. Voor jaloezieën betaal je zo’n €260 per raampartij. Shutters zijn een stuk duurder (plusminus €760). Budget gordijnen voor binnen zijn plissegordijnen, rolgordijnen en lamellen (te koop vanaf €100 op basis van één kozijn). De totale kosten worden berekend a.d.h.v. de gewenste producten, de noodzakelijke afmetingen, de bedieningsmogelijkheden, de materiaaltypes, vormen / kleuren en montage.

Wat zijn de mogelijkheden rondom inmeten en montageservice in Schiphol?

Als je je oriënteert op zonweringsproducten, dan is het aanbod gigantisch groot. Bepaal vooraf wat je wilt doen als het gaat om het inmeten en monteren. Je kunt zelf maatwerkproducten inmeten, maar je kunt ook kiezen voor de montage & inmeetservice in Schiphol. In dat geval komt in gediplomeerde monteur die kozijnen, gevels en ramen inspecteert, gewoon op locatie. Hierna zal de installateur het model op de goede manier aanbrengen. Met deze klusservice profiteer je van efficiënte zonnewering, langere garantieperiodes en een mooi passend product.

Wat is slimme of automatische zonwering?

Kies jij voor de normale handbediening, afstandsbediening of een compleet domotica systeem met app? Slimme zonwering zal de nieuwe standaard worden. Handmatige zonwering met opwindmechanisme is voldoende, alleen het kan makkelijker. Draadloze bediening (middels een tijdschakelaar, draaiknop, afstandsbediening, handzender) zorgt ervoor dat de producten automatisch bediend kunnen worden. Bij harde wind kun jij ervoor kiezen dat het zonnescherm direct automatisch in zal klappen. Bij de aanwezigheid van fel zonlicht kan je met 1 druk op de knop alle rolluiken of screens dicht laten gaan. Jaloezieën, gordijnen en shutters kun je ook automatisch open en dicht laten gaan. Een toepassing met online functies maakt jouw woning zuiniger en slimmer. De tarieven van smart rolluiken & schermen beginnen bij €500.

Geschreven door: Michiel. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 1117, 1118, 2131

Plaats een reactie