Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Schiphol-Rijk vergelijken

Een aangename temperatuur in huis met zonwering in Schiphol-Rijk? Zonwering heb je zowel voor binnen als buiten. De prijzen beginnen vanaf €57,50. Professionele buitenzonwering als een uitvalscherm is ideaal om zonnestralen te weren. Meestal realiseert een zonnescherm plekjes met schaduw in de tuin. Binnenzonwering als bijv. gordijnen of jaloezieën is doorgaans wat voordeliger en zorgt bovendien voor extra sfeer in huis. Er zijn gigantisch veel diverse modellen. Op deze pagina verstrekken we een gratis keuzegids dat zorgt dat je goed voorbereid een offerte kan aanvragen. Daarbij delen we de huidige tarieven en adressen van erkende zonwering specialisten in Schiphol-Rijk en de directe omgeving.

Waarom kiezen voor een zonnescherm

 • Op warme dagen beschutting zoeken in je woning.
 • In de zomer heb je ook buiten altijd beschutting.
 • Het isoleert jouw huis wat zorgt voor lagere energiekosten.
 • Je interieur zal minder snel verkleuren.
 • Rolluiken maken je woning minder aantrekkelijk voor inbrekers.
zonwering-vergelijken-schiphol-rijk

Zonnescherm laten plaatsen in Schiphol-Rijk

Ben je zelf niet handig en is het belangrijk dat het deskundig wordt opgehangen? Een voordelig zonnescherm installeren in Schiphol-Rijk via een regionale zonwering specialist is dan een uitstekend idee. Je bent dan verzekerd dat het systeem goed opgehangen wordt, dat er niks kapot gaat en dat het geheel goed werkt. Via onze vergelijkingstool vind je razendsnel experts uit de buurt. In het onderstaande blok lees je tips hoe je dit kunt aanpakken.

Een zonnescherm laten aanleggen door een specialist

 1. Selecteer een systeem

  Je begint met na te denken over wat voor soort installatie past bij jouw wensen. Buitenzonwering wordt aan de buitenkant bevestigd. Ga je voor binnenzonwering, dan wordt dat aan de binnenkant van het kozijn geplaatst. Krijg voor jezelf duidelijk waarom je zou kiezen voor het knikarmscherm of de lamellen. Dit kan bijvoorbeeld zijn: een aangenaam binnenklimaat, de energiekosten verlagen, inkijk verminderen, inbraken beperken, een fijne schaduwplek maken, lichtinval tegengaan of de sfeer in huis versterken.

 2. Breedte en lengte opmeten

  Geef de maten door van het gewenste model. Noteer ook waar je het wilt laten aanbrengen. Je kunt kiezen voor o.a. achter- of naast het huis of bij de slaapkamers. Voeg schetsen toe om de opdracht te verduidelijken.

 3. Bediening keuzemogelijkheden

  Zonwering kan op verschillende manieren worden bediend. De standaard keuze is zonwering met handmatige bediening (hierbij gebruik je een slinger / opwindmechanisme). Wil je iets meer comfort, dan kies je de elektrische bediening. Vaak gaat dit met een handige draaiknop, soms ook uitgevoerd met tijdschakelaar. De kostbaarste en meest hippe keuzemogelijkheid is draadloze bediening middels een afstandsbediening of mobiele app.

 4. Vergelijken van aanbieders

  Alles ingevuld? Geef dan jouw contactgegevens door. Per mail ontvang je dan enkele offertes van betrouwbare zonweringsbedrijven uit Schiphol-Rijk en omliggende plekken. Vergelijk alle prijzen en duik in de keurmerken, garantie, levertijd. Kies de beste aanbieding en kom in contact met deze winkel.

 5. Installatie van het systeem

  Haal de oude zonwering van de muur af en maak alles netjes voor het installatiebedrijf. De professional monteert de screens of gordijnen op de gewenste manier. Ga altijd na of het nieuwe apparaat goed is aangebracht. Laat hem/haar een demo geven. Eventuele gebreken kan je het beste direct uitsluiten. Soms kan je meteen een onderhoudscontract afsluiten.

Gratis zonwering offertes vergelijken

Direct actuele prijzen ontvangen van raambekleders in Schiphol-Rijk

Buitenzonwering kopen: welk systeem past bij mij?

Buitenzonwering Schiphol-Rijk is de meest efficiënte manier om je woning wat te verkoelen. In aanvulling daarop creëert het een heerlijke schaduwplek op korte afstand van je huis. Dat is dus genieten binnen- en buitenshuis. Veel artikelen zoals met name rolluiken werken inbraakwerend en kunnen de isolatie van een huis verbeteren. Zonwering voor buiten is tegenwoordig op de markt in velerlei prints en zowel met handmatige als automatische bediening. De gemiddelde tarieven liggen tussen de €450 tot zo’n €2825. In het gedeelte hieronder lees je de voordelen en nadelen van de meest bekende types.

Het installeren van terrasschermen / knikarmschermen

Een knikarmscherm is feitelijk een zonnescherm dat aan de buitengevel geïnstalleerd wordt. Dankzij 2 telescopische knikarmen kan het schermdoek worden weggedrukt. Doordat het scherm hoog hangt is het vloeroppervlak eronder goed begaanbaar en creëer je een heerlijke schaduwplek rondom de ramen. Disclaimer: het systeem moet je meteen weer indraaien als het gaat waaien. De tarieven liggen tussen de €900 tot €2025.

 • Veel gekozen model als terraszonwering.
 • De doorloop blijft vrij.
 • In verschillende kleuren, aanpasbaar op jouw woning.

Het installeren van uitvalschermen

Het uitvalscherm is een doeltreffende en een voordelige manier om de zon buitenshuis te houden. Daardoor heb je voldoende schaduw zodat je bijvoorbeeld lekker tv kunt kijken. Het is heel geschikt voor ramen die dicht blijven en waar geen doorloop vereist is. Je ziet ze dan ook dikwijls bij flats en kantoren. Het wordt voor een achtertuin niet vaak gekozen. De gemiddelde prijzen schommelen tussen de €400 tot wel €1275.

 • Veel keuze in zonnescherm: van budget tot luxe.
 • Voor ramen waaronder geen doorloop is.
 • Zeer windbestendig.

Koopgids screens

Screens op maat laten maken in Schiphol-Rijk is ideaal als je een mooi weggewerkt systeem zoekt. Zonnescreens houden het warme zonlicht tegen en behouden het zicht van binnen naar buiten. De keuze qua doek-materiaal is vezels van polyester of glasvezel. Je kunt het doek van het screen zelf samenstellen. Tijdens daglicht kan je altijd van binnen naar buiten kijken, maar niet andersom. Voorwaarden: op het moment dat het screendoek uit is kan je het raam niet openen. De tarieven schommelen tussen de €225 tot zo’n €1025.

 • Compact en elegant systeem.
 • Te koop in diverse RAL-kleuren.
 • Je bepaalt zelf de lichtdoorlatendheid.

Kiezen voor rolluiken

We komen rolluiken tegen bij veel huizen. Wij zijn er uiterst positief over: ze zijn zeer gebruiksvriendelijk, op maat te bestellen, ze houden lawaai tegen, en draagt ook in de winter bij aan minder stookkosten. Als extra voordeel dragen ze bij aan de veiligheid van jouw woning. Er zijn 3 mogelijkheden: het voorzetrolluik plaatsen ze aan de buitengevel boven het raam, het opbouwrolluik wordt in het kozijn geplaatst (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt boven het raamkozijn achter de gevelstenen gemonteerd. De kosten schommelen tussen de €310 tot €1200 voor rolluiken bestellen in Schiphol-Rijk.

 • Er komt helemaal geen licht meer binnen.
 • Een donkere en stillere slaapkamer.
 • Inbrekers buiten de deur houden.

Waar kiezen voor markiezen

Een markies is een traditionele zonwering wat direct zal opvallen (authentieke uitstraling). Het is eigenlijk een compact frame van o.a. staal waar het doek overheen wordt gespannen. Dit markiezen-systeem zie je vaak nog bij rijksmonumenten. Ze beïnvloeden de uitstraling van het huis. Los van het normale model kan je ook kiezen voor een petmodel of klapmodel. Handig voor winkels/horeca als schuilplek voor regen. De verwachte tarieven bedragen tussen de €700 – €1650.

 • Authentiek maatwerk mogelijk.
 • Je blijft een deel van het zicht houden.
 • Sterke constructie die wel tegen de wind kan.

Alternatieve systemen voor buiten

 • Verandazonwering: beschutting op jouw veranda met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: uitstekende bescherming tegen UV-straling.
 • Terrasoverkapping: handige parasols die je eenvoudig kunt verplaatsen.
 • Buitenjaloezieën: een effectief en super modern systeem.

Een heerlijke temperatuur in een pand d.m.v. buitenzonwering!

Vraag nu direct offertes aan

Raamdecoratie Schiphol-Rijk: bekijk de verschillende gordijnen voor binnen

Wanneer je kiest voor systemen aan de binnenkant van een raam spreken we over binnenzonwering. Via raambekleding kan je de lichtinval en lichtintensiteit zelf gemakkelijk regelen. Dit maakt de kans kleiner dat er heel veel zonnestralen de kamer binnenkomen zodat je de hitte buiten kunt houden. Bovendien kan het prachtig bijdragen aan jouw interieur. En het leuke is: raamdecoratie heeft ook nog eens een isolerende werking. De verwachte prijzen liggen zo tussen de €340 – €900. In het bijgaande stukje vind je info, kosten en voordelen van de meest bestelde mogelijkheden.

Rolgordijnen: wanneer is dit geschikt?

Een rolgordijn kan je eenvoudig oprollen en afrollen. Ze hebben gunstige prijzen, simpel aan te brengen, simpel te gebruiken en het past op praktisch ieder kozijn. Rolgordijnen stel je samen in honderden kleuren en prints zodat het ook altijd in jouw interieur past. Je hebt diverse modellen zoals verduisterende, dakraam, waterafstotende, lichtdoorlatende, transparante, kiepkantelraam en de duo rolgordijnen. De kosten variëren tussen de €50,00 en €185.

 • Goede keuze voor goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Schiphol-Rijk: gemakkelijk zelf te plaatsen.
 • Op maat verkrijgbaar in allerlei stoffen en bijzondere uitvoeringen.

Vouwgordijnen: soorten, kleuren en kosten

Vouwgordijnen geven een luxe en karaktervolle ambiance aan je huis. Je kunt het super eenvoudig bedienen. Een vouwgordijn is vaak maatwerk. Je kiest zelf het lichtdoorlatende karakter van het gordijn. Daarbij maken ze het mogelijk om de akoestiek in een ruimte te sturen. Denk aan prijsindicaties van €90 tot €300.

 • Zowel met lichtdoorlatende als verduisterende stof.
 • Zelf online samenstellen voor maatwerk.
 • Praktisch te onderhouden: reinig de stof met water/zeep in een handwas.

Plissé: bekijk het aanbod

Plissé gordijnen is een type raamdeco waarbij het doek in een harmonica vorm wordt ingebouwd. Je kan ze moeiteloos bedienen en ze zijn erg zonwerend. Het is een fraaie vorm van raamdeco die goed matched met jouw interieur. Je kunt kiezen uit velerlei modellen plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan de voorkant en achterkant verschillende stoffen (honingraat). Top down – bottom up systemen kun je op diverse manieren openzetten. Raambekleders werken met kosten van €52,5 tot €170.

 • Laten jouw ruimte sfeervol tot leven komen.
 • Eenvoudig aan te brengen d.m.v. plakstrips.
 • Dupligordijnen op maat: voor elk raam een geschikte maat.

Jaloezieën Schiphol-Rijk: alle types, materialen en prijzen

Jaloezieën zijn horizontale stroken die je op veel standen kunt opendraaien met een koord of stang. Leveranciers bieden ontzettend veel kleuren en materialen zoals bijvoorbeeld stof, bamboe, kunststof, aluminium, hout. Door de houten jaloezieën heb je 100% controle over de privacy en hoeveelheid licht die naar binnen komt. Disclaimer: je moet ze wel regelmatig afstoffen en onderhouden. Je moet denken aan prijzen van €65 tot €200.

 • Snel en simpel bij te stellen wanneer de zon schijnt.
 • Jaloezieënwinkel: bamboe maakt het gordijn eenvoudig en licht te bedienen.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: een milieuvriendelijke oplossing.

Lamellen: stijlvolle gordijnen voor binnen

Lamellen zijn verticale stroken van producten zoals aluminium, kunststof, bamboe, stof, pvc. Perfect voor grote ramen en zijn erg geschikt voor een eigentijds en zakelijk interieur. Verticale lamellen zijn makkelijk met de hand te sluiten, zijn goed schoon te houden en kan je ook prima toepassen in de badkamer. De onkosten starten bij gemiddeld €60 en lopen op tot €175.

 • Past heel mooi bij een lang en brede raampartij.
 • Zeer praktische binnenzonwering voor lange ramen.
 • Montage kunststof kozijn: eenvoudig aan te brengen.

Shutters: luxe raambekleding in Schiphol-Rijk direct van de fabriek

Shutters zijn prachtige binnenluiken met een luxueuze uitstraling. Het zijn unieke systemen die jouw interieur echt afmaken. Blinds zijn uniek, ze maken je woning meer waard en zijn erg duurzaam. Toepasbaar op vrijwel elk raam zoals valramen, schuiframen, draaikiepramen, vaste ramen, uitzetramen, dakramen. Advies: shutters zijn duur in aanschaf. De kosten starten bij om en nabij de €480 en kunnen oplopen tot €850.

 • Gemaakt van hout uit verantwoord beheerde bossen.
 • Gemakkelijk open te vouwen.
 • Houten kozijnen: mooie combinatie van natuurlijke producten.

Voordelige horren en hordeuren voor elk huis

Maatwerk horren in Schiphol-Rijk geven veel frisse lucht in de kamers en hebben een gunstig effect op muggen, vliegen en ander ongedierte. Voor elk raam of deur is er een geschikt model: hor met scharnier, voorzethor, lamellenhor, hordeur, plissé hor, rolhor. Last van allergieën of hooikoorts? Koop dan een unieke pollenwerende hor. Adviespunt: horren hebben geen zonwerend effect. Tip: vraag eens om een slimme duo-plissé hor. Deze houdt muggen, vliegen en ongedierte buiten de deur en zorgt ook dat de zon niet fel naar binnen schijnt. De onkosten starten bij om en nabij de €87,5. Voor een grote raampartij betaal je zo’n €600.

 • Geschikt voor o.a.: tuimelraam, draai-kiepraam, draairaam, uitzetraam, schuifraam, valraam.
 • Eenvoudiger en veiliger ventileren.
 • Ideaal voor mensen met hooikoorts.

De tofste raamdecoratie die past bij jouw stijl

Direct meerdere aanbiedingen van lokale specialisten

Vergelijk kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op donderdag, 25 juli 2024 zijn afhankelijk van een aantal aspecten: het soort product, het materiaal, de maximale lengte en de bedieningsmogelijkheden (elektrisch). Hieronder bespreken we de huidige tarieven van het laten plaatsen van zonwering in Schiphol-Rijk in juli 2024.

Zonwering systeemFormaatVerwachte prijzen
Knikarmscherm2 – 6 meter breed€815 – €2250
Uitvalscherm2 – 4 meter breed€375 – €1525
Screens1 – 3 meter breed€255 – €1125
Rolluik300 – 450 cm breed€295 – €1300
Rolgordijn200 x 100 cm€70 – €140
Lamellen100 x 50 cm€45 – €210
Jaloezieën150 x 250 cm€80 – €250
Plisségordijnen160 cm breed€120 – €300
Verwachte prijzen zonnewering met montage in de Provincie Noord-Holland.

Vergelijk merken zonwering

Ga je nieuwe zonwering kopen? Er bestaan veel fabrikanten die je in je overweging mee moet nemen. Elke aanbieder heeft zo zijn kenmerken en prijsklasse. Verkrijgbaar bij een gordijnwinkel in Schiphol-Rijk. Hierna bieden wij uitleg over de grootste merken. Daarmee kan jij misschien een betere keuze maken.

 • Sunmaster: sterke en gebruiksvriendelijke producten met een mooi design.
 • SunCircle: oer-Hollandse leverancier met groot aanbod.
 • Verano: geproduceerd in Nederland, volgens alle richtlijnen.
 • Zonnelux: voor ieder raam een passende oplossing.
 • Heroal: familiebedrijf sinds meer dan 140 jaar.
 • Stobag: mooie producten voor veranda’s, overkappingen en glazen daken.
 • Renson: creëer bijzondere sferen in de voor- en achtertuin met gevelbekleding.
 • Velux: altijd vrijblijvend een goed en passend advies van de specialisten.
 • Luxaflex: kindveilige systemen op maat gemaakt en vakkundig gemonteerd.
 • Somfy: geautomatiseerde jaloezieën, gordijnen en elektrische zonneschermen.
 • Unilux / Fractions: kwaliteitsleverancier van horren, plissé deuren en shutters.
 • Veneta: vraag gratis kleurstalen aan de designs te inspecteren.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Gamma, Hornbach, Praxis, Karwei, Hubo & Formido, Bol.com, Kwantum, Wehkamp, FonQ.
 • Overige merken: Weinor, Roma, Novoferm, Husol, Deponti, Bece en Sunway, Schlappi, Dickson, Milano, Lumenguard, Swela.

Zonwering experts in regio van Haarlemmermeer

Goedkope zonwering kopen in Schiphol-Rijk? In contact komen met een bekend zonweringsbedrijf in jouw regio? In het overzicht hierna verstrekken we namen en adressen van woonwinkels en gordijnwinkels in de buurt. Soms kunnen ze je advies geven. Via deze website vergelijk je ook installateurs en shops in Amsterdam-Duivendrecht, Den Ilp en Duivendrecht.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Toelichtingen op zonwering per ruimte

Elke woning heeft unieke afmetingen en vitrage behoefte die aansluit bij de stijl van de woning. We gaan nu verder in op de meest bestelde buiten- en binnenzonweringsproducten per ruimte.

 • Keuken: veel mensen kiezen voor shutters en duettes aan de binnenzijde.
 • Badkamer: meer privacy tijdens het douchen door vochtwerende raambekleding.
 • Woonkamer: door het toepassen van verduisterende gordijnen of duettes bepaal je zelf hoeveel lichtinval je hebt.
 • Slaapkamer: kies voor geluidswerende gordijnen voor minder lawaai en betere akoestiek.
 • Zolderraam: praktische screens, luiken en shutters voor jouw draai-kiepramen op zolder.
 • Dakkapel: meet alle is, koop rolgordijnen op maat en monteer de producten binnen enkele minuten.
 • Balkon: laat een zonnescherm of balkondoek plaatsen en maak schaduwrijke plekken.

Serre of Terras
Tijdens de warme zomerdagen zijn temperaturen van 30 graden of meer geen uitzondering meer. Het huidige assortiment bestaat uit veel modellen buiten- en serrezonwering. Zo kan je kiezen voor automatisch zonneschermen & terrasoverkapping, gewoon parasols of bijzondere houten buitenjaloezieën voor een veranda, overkapping of serre. Buitenzonwering voor een glazen dak kan je vanaf binnen of buiten laten monteren. Klik eventueel direct verder naar: Zonnescherm.

Veelgestelde vragen omtrent het koelen van je huis

De beste zonwering, hoe kan ik die bestellen?

Elke situatie is weer verschillend. De meest ideale zonnewering voor jouw woning is afhankelijk van het soort raam, de actuele situatie rondom de woning (tuin), het karakter van jouw huis en jouw maximale budget. Binnenzonnewering heeft als voordelen dat het te verkrijgen is in oneindig veel kleuren, stoffen en prijscategorieën. Het kozijn moet hiervoor natuurlijk wel geschikt zijn. Buitenzonwering is doorgaans net wat effectiever, geeft verkoeling in huis, brengt schaduw maar zal wel wat meer opvallen (het zit aan de buitengevel vast).

Hoe hoog zijn de kosten van zonnewering in Schiphol-Rijk?

De investingen in zonwering lopen flink uiteen. De actuele prijzen vind je hieronder. Voor markiezen betaal je zo’n €550. Screens €240 op basis van 1 raam. Wanneer je de voorkeur geeft aan een terrasscherm stijgen de kosten al gauw naar €1125. Met een uitvalscherm ben je een stuk goedkoper uit (+/- €625). Een normaal rolluik kost €490. Liever jaloezieën? Dan betaal je zo’n €265 per raampartij. Stijlvolle shutters zijn iets duurder (+/- €775). Betaalbare soorten raamdecoratie zijn lamellen, plisse gordijnen en rolgordijnen (te koop vanaf €110 per raam / kozijn). De totale onkosten hangen af van: het type / model, de grootte van het systeem, de bedieningsopties, de materiaalsoort, prints en montagekosten.

Wat zijn de mogelijkheden rondom inmeten en montageservice in Schiphol-Rijk?

Voor het bestellen van zonweringsproducten kan het soms lastig zijn om iets te kiezen. Houdt wel altijd rekening met het opmeten en monteren. Het is een optie om maatwerkproducten zelf thuis in te meten, echter bestaat er ook de de montage met inmeetservice in Schiphol-Rijk. In die situaties komt een capabele installateur die ieder kozijn bekijkt en opmeet. Kort daarna kan de montagepartner de zonwering op de goede manier installeren. Dankzij de montageservice ben je verzekerd van perfecte zonnewering, langere garantie, klantenservice en eventueel een jaarlijks onderhoud.

Waarom kiezen voor slimme raamdecoratie?

In de basis heb je de normale handbediening, elektrische bediening met zender of een volledig geïntegreerd domotica systeem? Slimme zonwering kan jou veel opleveren. Een handmatig zonnescherm met opwindmechanisme is op zich ok, maar het kan toch nog gebruiksvriendelijker. Draadloze bediening (middels een tijdschakelaar, mobiele app, handzender, draaiknop) is steeds meer in opkomst omdat je gemakkelijker het scherm kunt bedienen. Als het regent kan je ervoor zorgen dat het zonnescherm automatisch zal inklappen. Als de zon doorbreekt laat je een rolluik of screen automatisch zakken. Jaloezieën, gordijnen en shutters kan je op ingestelde tijden automatisch open en dicht laten gaan. Een toepassing met online functies geeft je nog meer grip op het klimaat in huis. De gemiddelde kosten van smart rolluiken & screens beginnen bij €475.

Geschreven door: Hans. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 1118, 1119

Plaats een reactie