Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Haarlemmerliede vergelijken

Privacy behouden en energie besparen met zonwering in Haarlemmerliede? Zonwering heb je in een binnen- en buitenuitvoering. De prijzen beginnen vanaf €85,00. Degelijke buitenzonwering zoals een markies werkt het beste om je woning koel te houden. In veel situaties realiseert een zonnescherm een schaduwrijke en windvrije plek waar je heel relaxt kunt verblijven. Binnenzonwering zoals bijv. gordijnen of rolgordijnen is minder duur en brengt extra sfeer in de woning. Er bestaan tientallen verschillende soorten. Op dit portaal doorzoek je een gratis keuzegids dat zorgt dat je goed voorbereid een offerte kan aanvragen. Ook doorzoek je de geschatte kosten en een lijst met verschillende zonwering specialisten in Haarlemmerliede en de omliggende regio.

Waarom kiezen voor een zonnescherm

 • Een aangename temperatuur in huis.
 • In de zomer heb je ook buiten altijd beschutting.
 • Lager energieverbruik en dus lagere stookkosten.
 • Genieten van extra privacy.
 • Heeft een afschrik effect op inbrekers (werkt preventief).
zonwering-vergelijken-haarlemmerliede

Zonnescherm laten plaatsen in Haarlemmerliede

Beschik je niet over het juiste gereedschap en is het belangrijk dat het deskundig wordt opgehangen? Een voordelig zonnescherm installeren in Haarlemmerliede middels een betrouwbare zonwering specialist is dan geen overbodige luxe. Je weet dan 100% zeker de installatie volgens de documentatie vastgezet wordt, dat er niks kapot gaat en de installateur laat precies zien hoe het werkt. Op deze website regel je gemakkelijk een offerte van bedrijven in de regio. Hieronder lees je tips hoe je dit kunt aanpakken.

Een zonnescherm laten plaatsen door een vakspecialist

 1. Selecteer een systeem

  Kies allereerst welk model geschikt is voor jouw woning. Buitenzonwering komt aan jouw buitengevel te zitten. Aan de andere kant heb je binnenzonwering dat juist voor in huis is. Krijg voor jezelf duidelijk waarom je zou kiezen voor het zonnescherm, markiezen of de vouwgordijnen. Dit kan bijvoorbeeld zijn: verkoelen, energie besparingen realiseren, zorgen voor meer privacy, inbraakwerend, schaduwplekken realiseren, lichtinval tegengaan of extra sfeer in de woning brengen.

 2. Welke maat heb je nodig?

  Geef de maten door van het product. Selecteer ook waar je het wilt laten aanbrengen. Je kunt kiezen voor o.a. aan de zijkant van het huis of op de eerste verdieping. Voeg foto’s toe van de situatie voor een compleet en actueel beeld.

 3. Opties voor de bediening

  Een belangrijk aspect is de bediening. De goedkoopste mogelijkheid is zonwering met handmatige bediening (met slingerstang of band). Een andere mogelijkheid is elektrische bediening. Dat werkt middels een handige draaiknop, soms ook uitgevoerd met tijdschakelaar. De hoogst geprijsde en effectiefste mogelijkheid is draadloze bediening met app voor je telefoon of met afstandsbediening.

 4. Vakbedrijven vergelijken

  Heb je jouw project helemaal in kaart gebracht? Geef dan jouw contactgegevens door. Je krijgt snel en volledig vrijblijvend offertes van vakkundige zonweringsbedrijven uit Haarlemmerliede en de directe omgeving. Vergelijk de offertes, en kijk goed naar prijs, referenties, merk producten en nazorg. Selecteer de beste aanbieding en kom in contact met deze winkel.

 5. Het ophangen van het systeem

  Probeer de oude zonwering te demonteren en zorg voor een opgeruimde werkplek voor de vakmannen. De montage-specialist monteert het zonnescherm, markiezen of de houten jaloezieën zoals gewenst. Check of alles juist is aangebracht. Meestal geeft de monteur een korte demo. Eventuele gebreken kan je het beste direct uitsluiten. Mogelijk bieden ze ook een onderhoudscontract aan.

Gratis en vrijblijvende zonwering offertes

Een gespecificeerde prijsopgave van raambekleders in Haarlemmerliede

Buitenzonwering kopen: bekijk alle opties

Buitenzonwering Haarlemmerliede werkt het beste om een fijn binnenklimaat te creëren. Ook werkt het ook ideaal om een ruime schaduwplek te maken op korte afstand van je huis. Het maakt het leven binnen en buiten net wat prettiger. Bekende opties zoals het rolluik houden inbrekers buiten de deur en isoleren bovendien de woning. Zonwering voor buiten is er in tientallen verschillende materialen en kan je zowel zelf installeren als laten monteren. De gemiddelde tarieven liggen tussen de €250 en €2850. In het stukje hierna delen we veel info over de meest geziene toepassingen.

Waarom kiezen voor terrasschermen & knikarmschermen

Met een knikarmscherm wordt bedoeld een zonnescherm dat aan de buitengevel van je huis wordt geplaatst. Middels 2 knikarmen wordt het schermdoek horizontaal uitgerold. Omdat het scherm op hoogte wordt geplaatst is het vloeroppervlak eronder goed begaanbaar en levert het systeem veel schaduw op op jouw terras. Advies: het doek moet je meteen weer indraaien als het gaat waaien. De onkosten variëren tussen de €900 tot €2225.

 • Zorg voor een aangename terraszonwering.
 • Binnen in huis blijft het heerlijk koel.
 • Moderne eigentijdse look.

Kiezen voor uitvalschermen

Een uitvalscherm is een populaire en een eenvoudige manier om om zonlicht te beperken. Het biedt ramen die bijna helemaal afgedekt worden zodat je bijvoorbeeld lekker tv kunt kijken. Een uitkomst voor kleine ramen en waar geen doorloop onder het scherm nodig is. Erg populair bij flats, appartementen en kantoren. Voor de achtertuin kun je beter wat anders kiezen. De prijsindicaties liggen tussen de €325 en €1200.

 • Dit zonnescherm is verkrijgbaar in veel prijssegmenten.
 • Ook geschikt voor hoge gebouwen en appartementencomplexen.
 • Kan goed tegen een stootje.

Offerte voor screens

Screens op maat laten maken in Haarlemmerliede is een uitstekende keuze als je een mooi weggewerkt systeem zoekt. Zonnescreens reflecteren het zonlicht en zijn niet zo vatbaar voor wind. Het doek bestaat veelal uit vezels van polyester of glasvezel. Wat betreft de lichtdoorlatendheid kan je veel kanten op. Bij daglicht kan je altijd van binnen naar buiten kijken, echter kan je van buitenaf niet naar binnen kijken. Advies: als het screendoek omlaag zit kan je het raam niet even op een kier zetten. De prijzen variëren tussen de €250 t/m €1175.

 • Compact en elegant systeem.
 • Houdt zon en warmte uitstekend buiten.
 • Een stukje extra privacy in huis.

Waar kiezen voor rolluiken

We komen rolluiken tegen bij veel huizen. Dat is goed te verklaren: ze zijn eenvoudig in gebruik, je geniet van een aangenaam klimaat in huis, ze zijn geluidsisolerend en ze verduisteren de slaapkamer. Evenzeer heeft het een effect op inbraakkans (preventieve werking). Je hebt 3 varianten: het voorzetrolluik is geschikt voor bestaande bouw, een opbouwrolluik wordt in het kozijn verwerkt (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt helemaal weggewerkt in de gevel. De verwachte kosten liggen zo tussen de €320 tot wel €1375 voor rolluiken bestellen in Haarlemmerliede.

 • Perfecte / 100% verduistering.
 • De gehele slaapkamer is donker.
 • Inbrekers buiten de deur houden.

Genieten van markiezen

Een markies is een markante vorm van zonwering wat direct zal opvallen (authentieke uitstraling). Het wordt gekenmerkt door een constructie van hout / aluminium waar het doek overheen komt. Markiezen zie je met name bij klassieke woningen. Ze dragen bij aan de ambiance van het huis. Daarnaast is er ook een klapmodel en petmodel die je ook vaak bij restaurants tegenkomt. De totale investeringen variëren tussen de €650 t/m €1700.

 • Volledig maatwerk mogelijk qua breedte, kleur en materiaal.
 • Het zicht van binnenuit wordt niet verstoord.
 • Relatief weinig windgevoelig.

Overige systemen voor buiten

 • Verandazonwering: serrezonwering voor elk type veranda.
 • Zonweringdoek: een doek dat je kun spannen tussen huizen, bomen of palen.
 • Terrasoverkapping: grote verrijdbare parasols van enkele meters breed.
 • Buitenjaloezieën: een luxe alternatief voor een rolluik of screen.

Een comfortabele temperatuur in huis door buitenzonwering!

Vraag een gids aan met het hele assortiment

Raamdecoratie Haarlemmerliede: alle systemen voor binnen

Via binnenzonwering kan je aan de binnenkant van het huis het zonlicht beperken. Middels raambekleding bepaal je zelf de mate van lichtinval. Dit maakt de kans kleiner dat de zonnestralen jouw woning binnenkomen zodat de warmte geweerd wordt. Daarnaast kan het ook echt een eyecatcher zijn. En daarbij komt: door de verschillende lagen heeft het ook een isolerende functie. De minimale investeringen variëren tussen de €330 tot €925. In het bijgaande stukje beoordelen we de meest bestelde keuzes.

Rolgordijnen: informatie en voordelen

Een rolgordijn is een gordijn dat je afrolt richting de kamerkant. Ze zijn voordelig, moeiteloos te plaatsen, iedereen kan het gebruiken en het is geschikt voor ieder kozijn. Rolgordijnen kan je op maat laten maken in talloze designs en kleuren zodat ze niet misstaan bij je interieur. Je hebt verschillende types zoals verduisterende, elektrische, waterafstotende, dakraam, lichtdoorlatende, transparante en het duo rolgordijn. De tarieven schommelen tussen de €52,50 – €185.

 • Handige optie voor tijdelijke of goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Haarlemmerliede: zonder problemen zelf te monteren.
 • Snel bezorgd in diverse stoffen en luxe uitvoeringen.

Vouwgordijnen: wat zijn de voordelen?

Vouwgordijnen dragen bij aan een luxueuze en rustieke uitstraling aan je woning. Ze hebben een handig bedieningssysteem. Elk vouwgordijn is uniek door het maatwerk. De keuze voor de stof bepaalt de lichtdoorlatende werking van het gordijn. Tevens zorgen ze voor minder lawaai en een betere akoestiek. Denk aan een tarief van €110 tot €350.

 • Nemen weinig ruimte in beslag.
 • Maatwerk is voor elk raam mogelijk.
 • Weinig onderhoud: met de hand snel te wassen / reinigen.

Plissé: bekijk het aanbod

Plissé gordijnen kunnen zichzelf opvouwen bij het openen. Ze zijn erg eenvoudig te bedienen en jij hebt de volledige controle over de lichtinval. Luxueuze raamdeco die bij elke woonstijl past. Er bestaan diverse modellen plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes herken je aan de honingraatstructuur. Met Top down – bottom heb je nog meer vrijheid in lichtinval en privacy. Wees voorbereid op prijsindicaties van €52,5 oplopend tot €150.

 • Zeer flexibel en elegant systeem.
 • Koorden in het gordijn zijn onzichtbaar.
 • Dupligordijnen op maat: voor elk raam een geschikte maat.

Jaloezieën Haarlemmerliede: wanneer is dit geschikt?

Jaloezieën zijn horizontale lamellen die omhoog gehaald kunnen worden met een trekkoord. Het aanbod bestaat uit aanzienlijk veel kleuren en materialen zoals onder andere aluminium, bamboe, stof, kunststof, PVC. Dankzij houten jaloezieën kies je zelf de hoeveelheid licht en mate van privacy. Disclaimer: je moet ze regelmatig afstoffen. Je moet denken aan tarieven van €65 tot €250.

 • Houd de warmte uitstekend tegen.
 • Jaloezieënwinkel: bamboe geeft een natuurlijke look.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: duurzame oplossing voor raamdeco.

Lamellen: betaalbaar gordijn voor elk budget

Lamellen zijn verticale strookjes die je in verschillende materialen hebt zoals aluminium, kunststof, stof, hout, pvc. Geschikt voor grote ramen en matchen goed met een chique en simpel interieur. Verticale lamellen zijn handmatig te openen en sluiten, vragen niet om veel onderhoud en kan je ook prima toepassen in de badkamer. De investeringen starten vanaf €55 en kunnen oplopen tot €185.

 • Voor een open raam kan het tikken en klepperen.
 • Voor hoge kozijnen is deze binnenzonwering een ideale oplossing.
 • Montage kunststof kozijn: eenvoudig aanbrengen en monteren.

Shutters: luxe raambekleding in Haarlemmerliede voor een unieke uitstraling

Shutters zijn prachtige binnenluiken met een heel stoere look. Het zijn ambachtelijke modellen die iets toevoegen aan jouw interieur. Blinds zijn bijzonder, ze maken je woning meer waard en een duurzame optie (goed voor het milieu). Toepasbaar op vrijwel elk raam zoals valramen, dakramen, schuiframen, vaste ramen, ronde ramen, uitzetramen. Let op: shutters vergen een behoorlijke investering. De kostprijzen beginnen bij circa €430. Voor meer exclusieve lijnen ga je naar de €950.

 • Een bijzondere eyecatcher.
 • Geen touwtjes waar kinderen in vast kunnen blijven zitten.
 • Houten kozijnen: hout op hout staat erg mooi.

Voordelige horren en hordeuren voor elk huis

Maatwerk horren in Haarlemmerliede zorgen voor voldoende ventilatie en zijn goed in het tegenhouden van vliegen, motten, wespen en muggen. Vergelijk verschillende producten zoals: voorzethor, rolhor, inzethor, lamellenhor, plissé hor, hor met scharnier. Hooikoorts of allergieën? Informeer dan naar de pollenwerende hor. Opmerking: horren hebben geen zonwerend effect. Er bestaat ook een totaaloplossing, de duo-plissé hor. Dit systeem houdt muggen, vliegen en ongedierte buiten de deur en houdt tevens de warmte van de zon buiten. De kosten starten vanaf €87,5 en kunnen oplopen tot €775.

 • Past op bijna elk raam: valraam, draai-kiepraam, vast raam, draairaam, schuifraam, uitzetraam.
 • Eenvoudig en gebruiksvriendelijk je woning ventileren.
 • Ideaal voor mensen met hooikoorts.

De mooiste raamdecoratie die past in jouw interieur

Direct meerdere aanbiedingen van erkende aanbieders

Overzicht met kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op zondag, 26 mei 2024 zijn afhankelijk van diverse aspecten: het type product, materiaaltypes, de noodzakelijke afmetingen en de keuzes qua bediening (handmatig of automatisch). In het schema hieronder vergelijk je de verwachte kosten van het laten plaatsen van zonwering in Haarlemmerliede in mei 2024.

Soort zonweringAfmetingKostenindicatie
Knikarmscherm100 – 600 cm breed€800 – €2225
Uitvalscherm1 – 6 meter breed€400 – €1525
Screens100 cm – 400 cm breed€280 – €1000
Rolluik300 – 450 cm breed€305 – €1300
RolgordijnTot 250 cm breed€55 – €155
Lamellen100 x 250 cm€50 – €210
Jaloezieën100 x 160 cm€70 – €230
Plisségordijnen130 cm breed€105 – €320
Verwachte prijzen zonnewering met montage in de Provincie Noord-Holland.

Populaire merken zonwering

Wil je zonwering kopen? Er bestaan veel fabrikanten die jou goed kunnen ondersteunen. Ieder merk heeft zijn pluspunten en richtprijs. Deze vind je vaak wel bij de gordijnwinkel in Haarlemmerliede. In het volgende schema bieden wij uitleg over de meest verkochte merken. Op basis daarvan kan jij een afgewogen keuze maken.

 • Sunmaster: specialisten in heel Nederland.
 • SunCircle: eersteklas producten van Nederlandse makelaardij.
 • Verano: topproducten altijd 100% op maat.
 • Zonnelux: breed assortiment aan kwalitatieve raamdecoratie.
 • Heroal: kwaliteitsproducten made in Germany.
 • Stobag: een uitgebreid assortiment voor particulieren en zakelijke markt.
 • Renson: ongekend mooie en unieke design gevelbekleding voor scherpe prijzen.
 • Velux: altijd vrijblijvend een goed en passend advies van de specialisten.
 • Luxaflex: kindveilige systemen op maat gemaakt en vakkundig gemonteerd.
 • Somfy: de beste elektrische zonneschermen en slimme motoren voor raamdecoratie.
 • Unilux / Fractions: robuuste horren op maat voor elk raam of deur.
 • Veneta: 100% maatwerk en 100% tevredenheidsgarantie op jouw bestellingen.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Karwei, IKEA, Gamma, Praxis, Hornbach en Bol.com, Kwantum, Wehkamp, Formido, Leen Bakker.
 • Zie ook: Weinor, Roma, Husol, Bece, Deponti, Novoferm & Swela, Sunway, Dickson, Milano, Copaco, Lumenguard.

Zonwering experts in de buurt van Haarlemmermeer

Goedkope zonwering kopen in Haarlemmerliede? Of zoek je een ervaren zonweringsbedrijf in je direct omgeving? In het overzicht hierna delen we contactgegevens van woonwinkels en gordijnwinkels in deze regio. Vaak kunnen zij jou verder helpen bij jouw klus. Op deze zonwering-website vergelijk je ook fabrikanten en winkels in Overveen, Spaarnwoude en Spaarndam.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Vergelijk type zonwering per ruimte

Ieder pand vraagt om passende vitrage die in lijn is met jouw interieurstijl. We informeren je graag verder over de meest praktische binnen- en buitenzonweringsproducten voor verschillende soorten ruimtes.

 • Keuken: praktisch en sfeervol kunnen perfect samengaan.
 • Badkamer: elke privé douche mooi afwerken met vochtafstotende modellen en materialen.
 • Woonkamer: bestel direct verduisterende gordijnen op maat om de belangrijkste plekken in huis te koelen.
 • Slaapkamer: rolluiken zorgen voor verkoeling en maken de omgeving extra stil (geluidswerend).
 • Zolderraam: mooie esthetische producten voor draai-kiepramen op jouw zolder.
 • Dakkapel: stel rolgordijnen op maat online samen en plaats ze zelf.
 • Balkon: met een balkondoek creëer je jouw eigen zonnescherm.

Producten voor serre & terras
Van juni t/m september kan het al snel 30 graden worden. Er bestaan verschillende type buiten- en serrezonwering. Je kunt bijvoorbeeld investeren in automatisch zonneschermen / terrasoverkapping, goedkope parasols of bijzondere houten buitenjaloezieën voor een veranda, overkapping of serre. Een zonnescherm voor een glazen dak kan je vanaf de binnenkant of buitenkant laten toepassen. Wellicht vind je dit ook interessant: Binnenzonwering.

FAQ: zo kan jij je woning eenvoudig verkoelen

Wat is de beste zonwering?

Elke woning heeft eigen karakteristieken. De beste zonnewering voor jouw huis hangt af van de grootte van je ramen, hoe je tuin ligt, jouw stijl en smaak en wat je eraan wilt uitgeven. De voordelen van binnenzonnewering zijn dat het verkrijgbaar is in verschillende kleuren, prints en maatvoeringen. Het zijn niet de meest effectieve producten. Buitenzonwering is meer effectief in het tegenhouden van de zon, geeft een gezond binnenklimaat, maar zal wel wat meer opvallen (je ziet het altijd zitten op de gevel of het kozijn).

Wat zijn de actuele kosten van zonnewering in Haarlemmerliede?

De prijsindicaties van zonwering zijn weer anders per woning. De standaard tarieven helder naast elkaar gezet. Voor markiezen moet je rekenen op minimaal €700. Screens €285 per raam / kozijn. Wanneer je de voorkeur geeft aan een terrasscherm betaal je al snel €1075. Wil je besparen? Neem dan een uitvalscherm (+/- €800). Een instap-rolluik kost €470. Jaloezieën zijn nog weer een stukje voordeliger, al vanaf €275 per raam / kozijn. Shutters zijn een stuk duurder (+/- €765). Gunstiger geprijsde gordijnen voor binnen zijn plissegordijnen, rolgordijnen en lamellen (beginnend bij €115 per raam / kozijn). De totale prijzen zijn afhankelijk van; de gewenste producten, het inmeten (afmetingen), elektrische of handmatige bediening, het gewenste materiaal, designs en montage.

Wat zijn de voordelen van inmeten en de montageservice in Haarlemmerliede?

Zoek je zonweringsproducten? Dan zijn de keuzes enorm. Zoek vooraf alles goed uit omtrent de afmetingen en montage-eisen. Je kan ervoor kiezen om de maatwerkproducten zelf in te meten, maar ook gebruik maken van de montage met inmeetservice in Haarlemmerliede. In die situaties komt een capabele montagepartner die ieder raam deskundig bekijkt en opmeet. Als je aankoop binnen is gekomen bij de winkel kom een vakman het zonnescherm volgens de documentatie ophangen. Met deze klusservice heb je gegarandeerd uitstekende zonnewering, maximale (verlengde) garantie en snelle hulp / ondersteuning bij problemen.

Hoe werkt slimme zonwering?

De meest gangbare keuzes zijn handmatige bediening, handzenders / afstandbedieningen of een compleet domotica systeem met app? Slimme zonwering kent diverse pluspunten. Een handmatig model met opwindmechanisme is op zich ok, alleen het kan makkelijker. Draadloze bediening (afstandsbediening, mobiele app, handzender, draaiknop) wordt steeds vaker gekozen omdat je van een afstand jouw schermen kunt beheren. Bij extreem weer is het mogelijk dat jouw zonnescherm direct automatisch ingedraaid wordt. In de zomerperiode met warm zonlicht gaat het scherm automatisch omlaag. Jaloezieën, shutters en gordijnen kan je op ingestelde tijden automatisch open en dicht laten gaan. Een product dat werkt met internet maakt jouw woning zuiniger en slimmer. De prijzen van smart rolluiken en screens starten bij €500.

Geschreven door: Hans. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 2064

Plaats een reactie