Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Vijfhuizen vergelijken

Wil jij een koele woning met zonwering in Vijfhuizen? Zonwering heb je voor buiten en binnen en kan je al kopen vanaf €62,50. Buitenzonwering zoals een knikarmscherm is praktisch om zonnewarmte buiten te houden. In veel situaties biedt een zonnescherm een aantal m2 schaduw op jouw terrasruimte. Binnenzonwering zoals gordijnen of plissés is meestal een stuk goedkoper en zorgt bovendien voor extra sfeer in huis. Er bestaan enorm veel diverse oplossing. Via zonweringaanbiedingen.nl doorzoek je een praktische keuzegids waarmee jij inzicht krijgt in de opties. Daarbij vind je een kostenindicatie en namen van betrouwbare zonwering specialisten in Vijfhuizen en de omliggende regio.

5 belangrijkste voordelen zonnescherm

 • Schaduw en lage temperaturen in je huis.
 • Buiten heb je een fijne plek in de schaduw op het terras.
 • Het isolerende effect maakt dat jouw energieverbruik kan dalen.
 • Bescherm je interieur tegen UV-straling.
 • Met name rolluiken werken inbraakpreventief.
zonwering-vergelijken-vijfhuizen

Zonnescherm laten plaatsen in Vijfhuizen

Ben je zelf geen vakman en is het belangrijk dat het deskundig wordt opgehangen? Een voordelig zonnescherm installeren in Vijfhuizen middels een goede zonwering specialist is een goed idee. Je mag er dan vanuit gaan dat alles op de juiste wijze aangesloten wordt, dat niets beschadigt en de installateur laat precies zien hoe het werkt. Via deze vergelijker vind je gemakkelijk bedrijven in de regio. In de onderstaande koopgids leggen we precies uit hoe dit werkt.

Een zonnescherm laten installeren door een specialist

 1. Selecteer een systeem

  Je begint met na te denken over welk soort zonwering past bij jouw wensen. Buitenzonwering komt aan de buitenkant van het gebouw te zitten. In het geval van binnenzonwering wordt dit aan de binnenzijde van het raam bevestigd. Denk ook na over de functie van het terrasscherm of de gordijnen. Interessante functionaliteiten zijn bijv. een aangenaam binnenklimaat, energie besparingen realiseren, wat extra privacy realiseren, inbraakkans verminderen, schaduwplekken realiseren, een kamer verduisteren of de sfeer in huis versterken.

 2. Afmetingen

  Geef de maten door van jouw installatie. Selecteer ook waar het geplaatst moet worden. Bijvoorbeeld aan de voorkant of boven bij de slaapvertrekken. Maak foto’s voor een compleet en actueel beeld.

 3. Handmatige of elektrische bediening

  Een belangrijk aspect is de bediening. De simpelste systemen zijn de zonwering met handmatige bediening (met stang of band). Een andere gangbare keuze is elektrische bediening. Dit wordt uitgevoerd met een draaiknop, optioneel met tijdschakelaar. De meest exclusieve en meest gebruiksvriendelijke keuzemogelijkheid is draadloze bediening via je smartphone (app) of kleine afstandsbediening.

 4. Vergelijk merken en vakmannen

  Heb je jouw project helemaal in kaart gebracht? Geef dan jouw contactgegevens door. Je krijgt 3 of 4 gratis offertes van professionele zonweringsbedrijven uit Vijfhuizen en regio. Vergelijk de aanbiedingen op referenties, garantie en betalingscondities. Kies de beste aanbieding en zoek contact met de leverancier.

 5. Het ophangen van het systeem

  Demonteer indien mogelijk de oude zonwering en zorg dat er genoeg werkruimte is voor de specialisten. De vakman plaatst het zonneschermen of de duettes zoals gewenst. Test of het volgens de handleiding is gemonteerd. Probeer alles direct even uit. Eventuele gebreken kan je het beste direct uitsluiten. Vaak kan je een onderhoudscontract nemen voor een jaarlijkse inspectie.

Zonnewering offertes vergelijken

Een gespecificeerde prijsopgave van raambekleders in Vijfhuizen

Buitenzonwering kopen: welk systeem past bij mij?

Buitenzonwering Vijfhuizen is ideaal om de temperatuur in de woning te beperken. Bovendien zorgt het voor een aangename schaduwplek op korte afstand van je huis. Het geeft dus een fijn klimaat, zowel binnen als buiten. Meerdere varianten zoals met name rolluiken schrikken inbrekers af en kunnen de isolatie van een huis verbeteren. Zonwering voor buiten is verkrijgbaar in tientallen verschillende vormen en groottes. De kosten liggen zeer uiteen. Tussen de €425 – €2825. In het stukje hierna leggen we alles uit over de meest geziene modellen.

Informatie en voordelen van terrasschermen / knikarmschermen

De definitie van een knikarmscherm is een zonnescherm dat geïnstalleerd wordt aan de buitengevel van je woning. Middels 2 knikarmen kan het schermdoek met een lichte helling horizontaal uitgedraaid worden. Omdat het scherm op hoogte wordt geplaatst behoud je de vrije doorloop en creëer je een schaduwrijke plek bij de muren. Tip: het doek moet je direct inklappen bij harde wind. De gemiddelde prijzen liggen zo tussen de €900 en €2250.

 • Tijdens warme zomers een fijne terraszonwering.
 • Ramen en deuren kan je gewoon blijven openen.
 • Te koop met afstandsbediening en schakelaar.

Offerte voor uitvalschermen

Het uitvalscherm is een doeltreffende en een slimme manier om te voorkomen dat het zonlicht naar binnen schijnt. Het realiseert ramen die bijna helemaal afgedekt worden zodat je bijvoorbeeld lekker tv kunt kijken. Een uitkomst voor hoger gelegen ramen en waar geen doorloop onder het scherm nodig is. Om die reden zie je ze ook vaak bij flats en kantoren. Het wordt voor een achtertuin niet vaak gekozen. De normale prijzen schommelen tussen de €375 tot €1250.

 • Een zeer budgetvriendelijk zonnescherm.
 • Zeer geschikt voor hoge kantoren, flats en gebouwen.
 • Minder gevoelig voor wind en regen.

Waarom kiezen voor screens

Screens op maat laten maken in Vijfhuizen is een goed alternatief als je zonlicht wilt verduisteren maar nog wel zicht wil overhouden. Zonnescreens houden het warme zonlicht tegen en zijn redelijk ongevoelig voor wind. Het doek wordt samengesteld met acryl of een combinatie van glasvezel en polyestervezels. Je kunt het doek van het screen zelf samenstellen. Bij daglicht kun je deels naar buiten kijken. Andersom kan dat niet. Advies: als het screendoek omlaag zit kan je het raam niet gebruiken om te luchten. De kosten liggen zo tussen de €400 tot wel €1025.

 • Een relatief onopvallend systeem.
 • Te koop in diverse RAL-kleuren.
 • Te integreren in het kozijn.

Tips voor rolluiken

Rolluiken zijn ontzettend populair in Nederland. Dat is goed te verklaren: ze zijn erg gemakkelijk te bedienen, ze zijn zeer warmtewerend, je hebt geen inkijk, en je bespaart er energie door (in zomer en winter). Eveneens biedt het een preventieve werken bij inbraak. Tegenwoordig heb je 3 opties: het voorzetrolluik bevestig je aan de buitenzijde van het raam, het opbouwrolluik wordt geïnstalleerd boven de ramen / het kozijn (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt helemaal weggewerkt in de gevel. De normale prijzen liggen zo tussen de €360 en €1250 voor rolluiken bestellen in Vijfhuizen.

 • Ramen en kozijnen beschermd tegen extreem weer.
 • Zorgt voor een betere isolatie.
 • Je woning is aanzienlijk beter beschermd.

Het installeren van markiezen

Een markies is een traditionele zonwering wat je huis een kenmerkende uitstraling biedt. Het systeem bestaat uit een compact frame van o.a. staal waar het doek overheen wordt gespannen. Markiezen wordt vaak gekozen door eigenaren van monumenten. Ze geven een boost aan een unieke uitstraling van het gebouw. In aanvulling op de standaard markiezen kan je ook gaan voor een petmodel of klapmodel die doorloop mogelijk maken. De verwachte prijzen schommelen tussen de €610 tot €1625.

 • Verkrijgbaar in veel afmetingen en kleuren.
 • Het zicht naar buiten wordt minder beperkt.
 • Beschermt je woning ook van opzij.

Overige systemen voor buiten

 • Verandazonwering: reguleer eenvoudig de temperatuur op de veranda met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: losse doek die je door middel van touwen over kunt ophalen.
 • Terrasoverkapping: grote parasols die je kunt verrijden met wieltjes.
 • Buitenjaloezieën: het hele jaar door een aangenaam koele woning.

Altijd de juiste temperatuur in huis met buitenzonwering!

Vraag de mogelijkheden op bij installateurs

Raamdecoratie Vijfhuizen: alle systemen voor binnen

Binnenzonwering wordt aan de binnenkant van het raam geplaatst. Via raambekleding kan je zelf de lichtinval regelen. Hiermee voorkom je dat zonlicht fel de woning binnenkomt zodat het minder heet wordt in huis. Daarnaast haal je hiermee extra sfeer in huis. Goed om te weten: raamdecoratie draagt vaak bij aan de totale woningisolatie. De kosten komen uit tussen de €350 – €850. In het stukje hieronder vind je info, kosten en voordelen van de meest gekozen producten.

Rolgordijnen: een veelzijdig aanbod

Een rolgordijn kan je eenvoudig oprollen en afrollen. Beschikbaar voor lage tarieven, snel en simpel te monteren, iedereen kan het gebruiken en het is geschikt voor ieder kozijn. Rolgordijnen kun jij kopen in oneindig veel kleurtjes en motiefjes zodat het in iedere woning past. Je hebt verschillende types zoals kiepkantelraam, lichtdoorlatende, elektrische, waterafstotende, verduisterende, transparante en hippe duo rolgordijnen. De verwachte prijzen komen uit tussen de €45,00 en €170.

 • Handige optie voor tijdelijke of goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Vijfhuizen: gemakkelijk zelf te plaatsen.
 • Aanbod in diverse stoffen en bijzondere modellen.

Vouwgordijnen: verkrijgbaar in veel kleuren

Vouwgordijnen geven een luxe en rustieke uitstraling aan een kamer. Je kunt het super eenvoudig bedienen. Een vouwgordijn wordt gemaakt van stof. De keuze voor de stof bepaalt hoe lichtdoorlatend het systeem is. Ook kunnen ze een bijdrage leveren aan de akoestiek in huis. Voorzie prijzen van €110 tot wel €325.

 • Eenvoudig in hoogte verstelbaar.
 • Direct te plaatsen dankzij maatwerk.
 • Handig in onderhoud: je kunt ze uitwassen.

Plissé: wat zijn de voordelen?

Plissé gordijnen kan je zowel aan de boven- als onderkant omhoog en omlaag doen. Ze zijn erg eenvoudig te bedienen en de zonwerendheid is optimaal. Een prachtig type raamdeco die bij vrijwel ieder interieur past. Raambekleders bieden allerlei uitvoeringen plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan de achterkant een isolerende stof (honingraat uitstraling). Top down – bottom up systemen kun je op diverse manieren openzetten. Voorzie kosten van €57,5 tot zo’n €150.

 • Een speels en vrolijk systeem.
 • Ook heel geschikt voor kiepkantelramen.
 • Dupligordijnen op maat: geschikte maten voor elk type kozijn.

Jaloezieën Vijfhuizen: specificaties en kosten

Jaloezieën zijn horizontale latjes die je in verschillende standen kunt zetten met een handig koord of ketting. Leveranciers bieden diverse vormen en materialen zoals stof, kunststof, bamboe, hout, aluminium. Via de houten jaloezieën ben je zelf in control wat betreft de zichtlijnen, licht en beschutting. Let op: je moet ze regelmatig afstoffen. Verwacht een prijskaartje van €80 oplopend tot €260.

 • Zelf de controle over de hoeveelheid licht in een kamer.
 • Jaloezieënwinkel: kies voor bamboe als je extra dunne lamellen wil.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: een milieuvriendelijke oplossing.

Lamellen: binnengordijn voor ieder budget

Lamellen zijn verticale latten gefabriceerd van o.a. kunststof, pvc, aluminium, stof, hout. Ideaal voor lange / grote ramen en zijn erg geschikt voor een rustig en zakelijk interieur. Verticale lamellen zijn met 1 beweging te openen, makkelijker schoon te houden dan horizontale lamellen en zijn vochtbestendig (en dus geschikt voor de badkamer). De onkosten starten bij om en nabij de €85. Voor grotere ramen ga je al gauw richting de €210.

 • Let op: ze kunnen klepperen voor een open raam.
 • Zeer praktische binnenzonwering voor lange ramen.
 • Montage kunststof kozijn: vaak met een verlengde garantieregeling.

Shutters: luxe raambekleding in Vijfhuizen professioneel geïnstalleerd

Shutters zijn houten binnenluiken met een romantische of strakke look. Het zijn unieke producten die je in maar weinig woningen zal tegenkomen. Blinds zijn erg trendy, ze verhogen de waarde van jouw woning en zijn ook nog eens hartstikke duurzaam. Te plaatsen op diverse ramen als draaikiepramen, schuiframen, uitzetramen, vaste ramen, ronde ramen, valramen. Noemenswaardig: shutters zijn niet goedkoop! De investeringen starten vanaf €490. Voor dure modellen kun je rekenen op €960.

 • Eventueel in de hypotheek mee te financieren.
 • Erg kindvriendelijk systeem.
 • Houten kozijnen: eenvoudig op maat laten aansluiten.

Horren en hordeuren bestellen

Maatwerk horren in Vijfhuizen zorgen voor een hygiënische leefomgeving en hebben een gunstig effect op muggen, wespen, vliegen en andere insecten. Voor elk raam of deur is er een geschikt model: plissé hor, hordeur, voorzethor, hor met scharnier, lamellenhor, inzethor. Hooikoorts of allergieën? Bekijk dan alles over de pollenwerende hor. Disclaimer: een hor is niet zonwerend. Je zou kunnen informeren naar een intelligente duo-plissé hor. Dit type houdt ongedierte buiten de deur en houdt tevens de warmte van de zon buiten. De onkosten beginnen bij €80. Voor meer exclusieve lijnen ga je naar de €625.

 • Geschikt voor o.a.: valraam, vast raam, uitzetraam, draai-kiepraam, schuifraam, tuimelraam.
 • Eenvoudiger en veiliger ventileren.
 • Ook ideaal voor hooikoortspatiënten.

De juiste raamdecoratie voor elke woning

Krijg tot 3 gratis aanbiedingen in je mailbox

Bekijk de kosten van zonwering 2024

De prijzen van zonwering op maandag, 4 maart 2024 worden gecalculeerd op basis van verschillende zaken: het soort product, materiaaltypes, de noodzakelijke afmetingen en of je kiest voor handmatige of elektrische bediening. In het volgende schema tref je de actuele kosten van het laten plaatsen van zonwering in Vijfhuizen in maart 2024.

Model zonweringFormaatGemiddelde onkosten
Knikarmschermtot 6 meter breed€840 – €2000
Uitvalscherm100 – 400 cm breed€385 – €1350
Screens3 – 4 meter breed€240 – €1175
Rolluiktot 4,5 meter breed€290 – €1425
Rolgordijntot 2 meter breed€55 – €165
Lamellen180 x 180 cm€70 – €200
Jaloezieën100 x 250 cm€60 – €260
Plisségordijnen170 cm breed€105 – €350
Gemiddelde prijzen zonnewering incl. monteren in de Provincie Noord-Holland.

Meest gekozen merken zonwering

Ga je nieuwe zonwering kopen? Er zijn ontzettend veel merken met allemaal een uniek aanbod. Iedere fabrikant heeft zijn unieke toepassingen en richtprijs. Deze vind je vaak wel bij de gordijnwinkel in Vijfhuizen. Hieronder bespreken we een overzicht met de beste verkochte merken. Daardoor kan jij een afgewogen keuze maken.

 • Sunmaster: toonaangevende fabrikant van zonschermen, screens en rolluiken.
 • SunCircle: eigen Nederlandse productie, montage en service-afdeling.
 • Verano: jarenlange ervaring op het gebied van buitenzonwering.
 • Zonnelux: bieden leuke technologische oplossingen en online bediening.
 • Heroal: toonaangevend aluminium zonwering systemen.
 • Stobag: veel keuze in doeken qua kleuren, materialen en UV-bescherming.
 • Renson: meer uitstraling van de buitengevel met unieke gevelbekleding.
 • Velux: degelijke dakraamsystemen, daglichtsystemen, dakkapellen, lichtkoepels.
 • Luxaflex: inspirerend ontwerp, innovatieve bediening en hoge kwaliteit.
 • Somfy: smart elektrische zonneschermen voor op ieder terras.
 • Unilux / Fractions: kwaliteit maatwerk hordeuren en raamhorren.
 • Veneta: zonder risico bestellen dankzij de gratis meetverzekering.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Karwei, Hornbach, IKEA, Hubo, Praxis & Formido, Kwantum, FonQ, Wehkamp, Bol.com.
 • Overige merken: Husol, Roma, Novoferm, Weinor, Deponti, Bece & Lumenguard, Dickson, Swela, Schlappi, Sunway, Copaco.

Zonwering experts zoeken in de buurt van Haarlemmermeer

Goedkope zonwering kopen in Vijfhuizen? Meer informatie over een professioneel zonweringsbedrijf in jouw regio? Hieronder bespreken we bedrijven en adresgegevens van raambekleders en gordijnwinkels in deze gemeente. Vervolgens kunnen zij jou verder helpen bij jouw klus. Op deze zonwering-website check je ook installateurs en winkels in Bennebroek, Cruquius en Hoofddorp.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Toelichtingen op zonwering per ruimte

Ieder pand vraagt om een ander soort vitrage die matcht met jouw interieurstijl. We geven nu een toelichting op de meest populaire zonweringsproducten per ruimte en kamer.

 • Keuken: kies voor een product met voldoende licht wat onderhoudsvriendelijk is.
 • Badkamer: kies een vochtbestendig materiaal zoals PVC of kunststof in de douche.
 • Woonkamer: kies voor verduisterende gordijnen om comfortabel in huis te kunnen zitten.
 • Slaapkamer: rolluiken zorgen voor verkoeling en maken de omgeving extra stil (geluidswerend).
 • Zolderraam: praktische screens, luiken en shutters voor jouw draai-kiepramen op zolder.
 • Dakkapel: bestel rolgordijnen op maat en laat het vakkundig plaatsen (of doe het zelf).
 • Balkon: een goedkoop zonnescherm realiseer je met een balkondoek.

Opties voor terras & serre
Tijdens de warme zomerdagen kan het anders erg warm worden. Het huidige assortiment bestaat uit meerdere soorten buiten- en serrezonwering. Wat te denken van automatisch zonneschermen & terrasoverkapping, betaalbare parasols of luxe houten buitenjaloezieën voor een overkapping. Buitenzonwering voor een glazen dak kan je vanaf de binnenkant of buitenkant laten werken. Check ook aanvullende info over: Zonnescherm.

FAQ: hoe zorg ik voor schaduw en een koele woning?

Wat is de beste zonwering om te installeren?

Elke woning heeft eigen karakteristieken. De meest optimale zonnewering voor jouw situatie kan jij opzoeken door een check te doen op: het type raam, hoe je tuin ligt, de kozijnen (kunststof / hout) en je financiële middelen. Het fijne van binnenzonnewering is dat het te verkrijgen is in een heleboel kleuren, prints en prijzen. Helaas kan er wel altijd wat licht doorschijnen. Buitenzonwering is een stuk doeltreffender, geeft ook meer verkoeling, maar zal wel wat meer opvallen (aan de buitenzijde van de woning).

Hoe hoog zijn de kosten van zonnewering in Vijfhuizen?

De investingen in zonwering beginnen bij €100 en lopen op tot duizenden euro’s. De huidige kosten bieden we hierna aan. Voor markiezen rekenen ze doorgaans wel €550. Zonnescreens €230 op basis van 1 raam. Kies je voor een zonnescherm komen de prijzen uit op zo’n €1175. Wil je besparen? Neem dan een uitvalscherm (+/- €650). Een gemiddeld rolluik kost €455. Jaloezieën zijn nog weer een stukje voordeliger, al vanaf €295 per raampartij. Stijlvolle shutters zijn iets duurder (+/- €830). Alternatieve opties zijn rolgordijnen, lamellen en plisségordijnen (beginnend bij €135 per kozijn). De totale tarieven worden opgesteld door te kijken naar de gekozen constructie, de grootte (lengte en breedte), de bedieningsmogelijkheden, het materiaal, motiefjes en montagekosten.

Wat zijn de voordelen van inmeten en de montageservice in Vijfhuizen?

Rondom zonweringsproducten zijn de keuzes enorm. Let goed op zaken als inmeten en montage. Je kunt zelf de maten opmeten voor maatwerkproducten, maar ook gebruik maken van de montage & inmeetservice in Vijfhuizen. Als je hiervoor kiest dan plan je een afspraak met een ervaren professional die kozijnen, gevels en ramen bekijkt en opmeet. Vervolgens kan de expert het zonnescherm fatsoenlijk monteren. Dankzij deze dienstverlening heb je gegarandeerd perfecte zonnewering, maximale (verlengde) garantie en een perfect aangesloten product.

Wat is slimme zonwering?

Wil jij een handbediening, draadloze bediening of een compleet domotica systeem met app? Slimme zonwering heeft veel voordelen. Een handmatig systeem met opwindmechanisme is voldoende, toch kan het gebruiksvriendelijker. Draadloze bediening (via een mobiele app, handzender, afstandsbediening, draaiknop) is ideaal omdat je daarmee flink wat tijd kunt besparen. Bij harde wind kan het zonnescherm zich automatisch inklappen Als de zon op het raam schijnt kan jij een screen of rolluik automatisch laten dichtzakken. Shutters, jaloezieën en gordijnen kunnen op tijd automatisch open en dicht. Bediening via internet geeft je nog meer grip op het klimaat in huis. De prijzen van smart rolluiken of screens liggen rond de €525.

Geschreven door: Michiel. Laatste update: 1 maart 2024
Postcodegebied: 2140, 2141

Plaats een reactie