Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Stampersgat vergelijken

Een aangename temperatuur in huis met zonwering in Stampersgat? Zonwering is beschikbaar voor buiten en binnen. De tarieven starten bij zo’n €90,00. Buitenzonwering zoals bijvoorbeeld een markies is het meest doeltreffend om een aangenaam binnenklimaat te realiseren. Tevens creëert een zonnescherm een aanzienlijke hoeveelheid schaduw waar je prima kunt zitten in de zomer. Binnenzonwering als bijv. gordijnen of rolgordijnen is in de basis wat betaalbaarder en brengt extra sfeer in de woning. Er zijn tientallen diverse modellen. Op dit portaal verstrekken we een uitgebreide uitleg waarmee jij inzicht krijgt in de opties. Daarbij delen we de geschatte kosten en adressen van verschillende zonwering specialisten in Stampersgat en de omliggende regio.

Belangrijke voordelen van een zonnescherm

 • Tijdens warme zomerdagen toch koel in huis.
 • Voeg extra waarde toe aan je huis met professionele producten.
 • Het isoleert jouw huis wat zorgt voor lagere energiekosten.
 • Het verhoogt jouw privacy.
 • Een veilige woning met rolluiken (inbraakpreventie).
zonwering-vergelijken-stampersgat

Zonnescherm laten plaatsen in Stampersgat

Ben jij zelf niet heel erg handig of wil je snel genieten van je nieuwe aankoop? Een voordelig zonnescherm installeren in Stampersgat middels een lokale zonwering specialist kan jouw dan veel voordeel opleveren. Je weet dan zeker dat het geheel op de juiste manier opgehangen wordt, dat er niks kapot gaat en je krijgt een uitgebreide demonstratie. Via zonweringaanbiedingen.nl vind je snel vakmannen die actief zijn in jouw postcodegebied. In het volgende stappenplan bieden we jouw concrete handvatten om dit te realiseren.

Een zonnescherm laten monteren door een expert

 1. Welk type heb ik nodig?

  Kies allereerst welk soort zonwering aansluit bij jouw eisen. Een buitenzonwering wordt aan de gevel bevestigd (buitenkant). Ga je voor binnenzonwering, dan wordt dat aan de binnenkant van het kozijn geplaatst. Waarom wil je bijvoorbeeld gebruik maken van het knikarmscherm of de jaloezieën. Je kunt het gebruiken voor o.a. het huis koeler maken, de energiekosten verlagen, zorgen voor meer privacy, inbraak beperkend, een fijne plek in de schaduw maken, de lichtinval reguleren of extra sfeer in de woning brengen.

 2. Meet de maten op

  Selecteer de gewenste afmetingen van jouw installatie. Geef ook door waar het geplaatst moet worden. Dit kan zijn aan de achterkant van het huis of in de badkamer. Voeg schetsen toe om de opdracht te verduidelijken.

 3. Opties voor de bediening

  Geef aan hoe je het systeem wilt bedienen. De simpelste keuze is zonwering met handmatige bediening (met slingerstang of band). Dan heb je de elektrische bediening. Meestal met een knop aan de muur, eventueel met een tijdschakelaar. De kostbaarste en meest actuele oplossing is draadloze bediening middels een afstandsbediening of mobiele app.

 4. Aanbieders vergelijken

  Alles ingevuld? Deel dan je adresgegevens en telefoonnummer. Houdt vervolgens rekening met drie offertes van geschikte zonweringsbedrijven uit Stampersgat en omgeving. Vergelijk de prijsindicaties en check referenties, garantie en betalingscondities. Neem de beste aanbieding en maak de deal rond.

 5. Installeren

  Zorg ervoor dat je de oude zonwering verwijderd en zorg voor een opgeruimde werkplek voor het montageteam. De montage-specialist levert de screens of gordijnen op de afgesproken plekken. Loop na of alles juist is aangesloten. Vraag altijd om een demonstratie. Wanneer er iets mis is, dan kom je er direct achter. In sommige gevallen behoort een onderhoudscontract tot de mogelijkheden.

Zonnewering offertes vergelijken

Snel een prijsindicatie van raambekleders in Stampersgat

Buitenzonwering kopen: alle soorten op een rij

Buitenzonwering Stampersgat wordt gebruikt om een fijn binnenklimaat te creëren. In aanvulling daarop is het ideaal om een fijn schaduwplekje te maken in je tuin of op het terras. Binnen en buiten kun je dus fijne temperaturen ervaren. Enkele toepassingen zoals het rolluik verkleinen zelfs de kans op inbraak en hebben een warmte- en geluidsisolerende werking. Zonwering voor buiten is tegenwoordig op de markt in diverse kleuren en kan je zowel zelf installeren als laten monteren. De gemiddelde tarieven liggen tussen de €450 t/m €2550. In het gedeelte hieronder leggen we alles uit over de meest handige producten.

De pluspunten van knikarmschermen & terrasschermen

Met een knikarmscherm wordt bedoeld een zonnescherm dat direct aan de buitengevel wordt gemonteerd. Aan de hand van twee uitdraai-knikarmen zal het schermdoek naar buiten worden gedraaid. Zodoende behoud je de vrije doorloop en levert het systeem veel schaduw op in de tuin. Advies: het doek is vatbaar voor extreme weersomstandigheden zoals storm. De onkosten liggen zo tussen de €900 tot zo’n €2075.

 • Wordt vaak gekozen als terraszonwering.
 • Een nette en strakke cassette aan de muur.
 • Optioneel met zon- en windsensor.

Investeren in uitvalschermen

Een uitvalscherm is een populaire en een goedkope manier om om zonlicht te beperken. Het zorgt voor plaatselijk veel schaduw zodat het binnen qua temperatuur aangenaam blijft. Zeer praktisch bij grote ramen of plekken waar je niet vaak langs loopt. Het is dan ook een populair systeem bij flats en kantoren. Voor de achtertuin kun je beter wat anders kiezen. De gemiddelde prijzen variëren tussen de €475 – €1325.

 • Een aantrekkelijk geprijsd type zonnescherm.
 • Voor ramen waaronder geen doorloop is.
 • Kwalitatief product dat windvast is.

Het gemak van screens

Screens op maat laten maken in Stampersgat is een prima keuze als je weinig ruimte hebt. Zonnescreens reflecteren het zonlicht en zijn bestand tegen weersinvloeden. De doeken worden gefabriceerd van glasvezel of polyester met een PVC-coating. Je kunt het doek van het screen zelf samenstellen. In situaties met daglicht kan je altijd van binnen naar buiten kijken. Andersom kan dat niet. Kanttekening: als het screendoek omlaag zit kan je het raam niet even op een kier zetten. De normale tarieven variëren tussen de €275 tot wel €1000.

 • Het hele raam wordt afgedekt.
 • Uitdraaien kost maar weinig tijd.
 • Je bepaalt zelf de lichtdoorlatendheid.

Informatie over rolluiken

Rolluiken zijn populair in woonwijken. Dat is niet zo gek: je kunt ze heel eenvoudig bedienen, je geniet van een aangenaam klimaat in huis, mensen kunnen niet naar binnen kijken, en ze verduisteren de slaapkamer. Daarbij hebben ze een inbraakpreventieve werking. We onderscheiden 3 opties: een voorzetrolluik wordt tegen de buitengevel aan geplaatst, bij het opbouwrolluik vormen raam en rolluikkast een geheel (op de dag / in de dag montage) en inbouwrolluiken bevinden zich in een uitsparing boven de deur of raamopening. De kosten liggen zo tussen de €340 – €1250 voor rolluiken bestellen in Stampersgat.

 • Er komt helemaal geen licht meer binnen.
 • Dempt het geluid en houdt warmte buiten.
 • Enorm lange levensduur.

Advies over markiezen

Een markies is een markante vorm van zonwering die de zon niet alleen van voren – maar ook van opzij weert. In de basis is het een frame fout hout of aluminium waarover een doek wordt gelegd. We zien markiezen vaak bij exclusieve woningen. Het levert een bijdrage aan een unieke uitstraling van (bedrijfs)panden. Los van het normale model heb je de keuze uit een petmodel of klapmodel die je vaak bij winkels ziet. De normale prijzen bedragen tussen de €660 tot wel €1800.

 • Geeft sfeer aan oudere panden en gebouwen.
 • Je kunt gewoon naar buiten blijven kijken.
 • Er blijft loopruimte over onder de constructie.

Andere modellen en systemen

 • Verandazonwering: reguleer eenvoudig de temperatuur op de veranda met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: een doek dat je kun spannen tussen huizen, bomen of palen.
 • Terrasoverkapping: een grote parasol voor gebruik op diverse plekken (verplaatsbaar).
 • Buitenjaloezieën: een prachtig product met een luxe uitstraling.

Een goede temperatuur binnen en buiten met buitenzonwering!

Doorzoek het aanbod van populaire merken

Raamdecoratie Stampersgat: alle gordijnen voor binnen

Binnenzonwering wordt aan de binnenkant van het raam geplaatst. Met raambekleding bepaal je zelf de mate van lichtinval. Dit verkleint de kans dat er veel licht in de woning komt zodat de warmte geweerd wordt. Ook zorgt het voor meer sfeer in huis. Handig om te noemen: raamdecoratie heeft ook nog eens een isolerende werking. De onkosten liggen tussen de €340 – €850. Bijgaand beoordelen we de meest bestelde modellen.

Rolgordijnen: een veelzijdig aanbod

Een rolgordijn kan je – zoals de naam al zegt – op- en afrollen. Ze hebben gunstige prijzen, makkelijk te plaatsen, simpele bediening en de kwaliteit is tegenwoordig erg hoog. Rolgordijnen worden aangeboden in verscheidene prints en kleuren. zodat het ook altijd in jouw interieur past. Ze bieden verschillende varianten zoals kiepkantelraam, verduisterende, lichtdoorlatende, elektrische, waterafstotende, transparante en een duo rolgordijn. De tarieven variëren tussen de €50,00 en €185.

 • Ruim aanbod binnen het segment goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Stampersgat: voor iedereen zelf te bevestigen.
 • Snel bezorgd in uiteenlopende stoffen en luxueuze uitvoeringen.

Vouwgordijnen: verkrijgbaar in veel kleuren

Vouwgordijnen geven een luxe en karakteristieke ambiance aan een ruimte. Je bepaalt zelf welk deel van het raam bedekt wordt. Een vouwgordijn is vaak maatwerk. De stof bepaalt het lichtdoorlatende karakter van het gordijn. Tevens zorgen ze voor een betere geluidsbeleving en akoestiek. Je moet denken aan tarieven van €110 oplopend tot €375.

 • Zowel open en dicht nemen ze weinig ruimte in.
 • Eenvoudig op maat laten maken (maatwerk).
 • Probleemloos te onderhouden: reinig de stof met water/zeep in een handwas.

Plissé: een veelzijdig aanbod

Plissé gordijnen kunnen zichzelf opvouwen bij het openen. Je bedient ze eenvoudig met een trekkoord en jij hebt de volledige controle over de lichtinval. Fraaie raamdeco die goed matched met jouw interieur. Er zijn veel types plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben meerdere stoflagen (honingraat). Top down – bottom up systemen kun je op diverse manieren openzetten. Je moet denken aan een prijskaartje van €62,5 tot €155.

 • Verkrijgbaar in veel verschillende kleuren.
 • Honingraad structuur voor extra isolerende werking.
 • Dupligordijnen op maat: geschikte maten voor elk type kozijn.

Jaloezieën Stampersgat: bekijk het aanbod

Jaloezieën zijn horizontale paneeltjes die je kunt kantelen of omhoog kunt trekken met een handig koord of ketting. Tijdens het bestellen kan je kiezen uit ontzettend veel vormen en materialen zoals aluminium, PVC, hout, bamboe, stof. Via de houten jaloezieën bepaal je zelf de hoeveelheid licht en mate van privacy. Disclaimer: je moet ze regelmatig afstoffen. Wees voorbereid op een tarief van €70 tot +/- €220.

 • Zonder moeite open te zetten (of te sluiten).
 • Jaloezieënwinkel: mooie uitstraling met bamboe producten.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: een milieuvriendelijke oplossing.

Lamellen: functioneel en gebruiksvriendelijk

Lamellen zijn verticale strookjes die worden gemaakt van stof, kunststof, bamboe, pvc, aluminium. Perfect voor kolossale / grote ramen en zijn erg geschikt voor een eigentijds en zakelijk interieur. Verticale lamellen zijn simpel te bedienen, eenvoudig te reinigen en werken ook heel goed in natte ruimtes. De prijzen beginnen bij zo’n €50 en kunnen oplopen tot €185.

 • Past heel mooi bij een lang en brede raampartij.
 • Voor hoge/lange ramen een van de beste binnenzonwering.
 • Montage kunststof kozijn: altijd met enkele jaren garantie.

Shutters: luxe raambekleding in Stampersgat in alle vormen en maten

Shutters zijn prachtige binnenluiken met een romantische of strakke look. Het zijn unieke systemen die je interieur een boost geven. Blinds zijn uniek, ze zijn overal toepasbaar en bovendien erg milieuvriendelijk. Aan te brengen op diverse ramen zoals uitzetramen, ronde ramen, dakramen, draaikiepramen, valramen, vaste ramen. Let op: shutters zijn wel relatief duur. De onkosten beginnen bij €480 en lopen op tot €850.

 • Een zeer exclusieve vorm van raamdecoratie.
 • Ook geschikt als roomdivider of kastdeur.
 • Houten kozijnen: online samenstellen en eenvoudig ophangen.

Vind horren of hordeur voor jouw woning

Maatwerk horren in Stampersgat geven veel frisse lucht in de kamers en werken uitstekend tegen vliegen en muggen. Voor elk raam of deur is er een geschikt model: hordeur, hor met scharnier, lamellenhor, rolhor, voorzethor, plissé hor. Heb je ieder jaar weer last van hooikoorts of allergieën? Bekijk dan alles over de pollenwerende hor. Belangrijk: de hor houdt de zon niet tegen. Je zou kunnen informeren naar een totaal duo-plissé hor. Deze variant houdt muggen, vliegen en ongedierte tegen en zorgt bovendien voor een aangenaam klimaat in huis. De kostprijzen beginnen bij zo’n €87,5 en bedragen voor een luxe model zo’n €650.

 • Te monteren op: draairaam, valraam, tuimelraam, schuifraam, draai-kiepraam, vast raam.
 • Fijne manier om woning te ventileren.
 • Voor mensen die een hekel hebben aan insecten.

De juiste raamdecoratie voor elke woning

Deze week diverse aanbiedingen in je mailbox

Gemiddelde kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op donderdag, 30 mei 2024 worden samengesteld a.d.h.v. meerdere keuzes: het type systeem, materiaaltypes, het formaat en de keuzes qua bediening (handmatig of automatisch). In de volgende tabel bekijk je de huidige kosten van het laten plaatsen van zonwering in Stampersgat in mei 2024.

Soort zonweringGrootteGemiddelde tarieven
Knikarmscherm100 – 600 cm breed€800 – €2075
Uitvalscherm200 – 400 cm breed€380 – €1475
Screens1 – 4 meter breed€275 – €1075
Rolluiktot 4,5 meter breed€320 – €1425
Rolgordijn100 x 175 cm€45 – €140
Lamellen200 x 200 cm€80 – €210
Jaloezieën100 x 200 cm€70 – €250
Plisségordijnen195 cm breed€100 – €300
Gemiddelde prijzen zonnewering inclusief monteren in de Provincie Noord-Brabant.

Overzicht merken zonwering

Ga je nieuwe zonwering kopen? Er bestaan veel fabrikanten die jou goed kunnen ondersteunen. Iedere leverancier heeft zo zijn kenmerken en prijskaartje. Vaak gewoon verkrijgbaar bij de gordijnwinkel in Stampersgat. In de volgende tabel vind je een aanvulling op de populairste merken. Zodoende kan jij een afgewogen keuze maken.

 • Sunmaster: sterke en gebruiksvriendelijke producten met een mooi design.
 • SunCircle: maatwerk producten gemaakt in Nederland.
 • Verano: uitgebreide landelijk netwerk met winkels en monteurs.
 • Zonnelux: bieden leuke technologische oplossingen en online bediening.
 • Heroal: kwaliteitsproducten made in Germany.
 • Stobag: bieden normale acryldoeken en zogenaamde screen-doeken (transparantie).
 • Renson: kwalitatieve gevelbekleding die je huis een luxe uitstraling geven.
 • Velux: een van de bekendste producenten van dakramen en raamdeco.
 • Luxaflex: hoge kwaliteit raambekleding en uitgebreide kleurencollectie.
 • Somfy: leverancier van motoren voor elektrische zonneschermen.
 • Unilux / Fractions: de meest verkochte hor van NL.
 • Veneta: direct van de fabriek dus tot wel 40% goedkoper dan de winkel.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Gamma, Karwei, IKEA, Praxis, Hornbach & Wehkamp, FonQ, Bol.com, Leen Bakker, Formido.
 • Andere merken: Deponti, Bece, Weinor, Novoferm, Roma, Toppoint en Swela, Schlappi, Milano, Copaco, Lumenguard, Dickson.

Zonwering experts in de buurt van Halderberge

Goedkope zonwering kopen in Stampersgat? Zoeken naar een goed zonweringsbedrijf in de regio? In het volgende blokje vergelijk je adresgegevens van woonwinkels en gordijnwinkels in de regio. Mogelijk kan je hier terecht voor meer informatie. Via deze vergelijker bekijk je ook installatiepartners en winkels in Hoeven, Kruisland en Bosschenhoofd.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Tips voor zonwering per ruimte

Elk raam heeft een bepaalde vitrage nodig die rijmt met jouw stijl. We geven je nu een verdieping in de mooiste binnen- en buitenzonweringsproducten per ruimte en kamer.

 • Keuken: kies voor een product met voldoende licht wat onderhoudsvriendelijk is.
 • Badkamer: geen inkijk meer met waterbestendige jaloezieën en plissés in de douche.
 • Woonkamer: je kunt je woning in de zomer goed koelen met verduisterende gordijnen of rolluiken.
 • Slaapkamer: maak jouw slaapkamer helemaal geluidsdicht met geluidswerende gordijnen.
 • Zolderraam: ook goede oplossingen voor draai-kiepramen op de zolder.
 • Dakkapel: meet alle is, koop rolgordijnen op maat en monteer de producten binnen enkele minuten.
 • Balkon: een zonnescherm of balkondoek is de perfecte manier voor extra schaduw.

Terras of Serre
Van juni t/m september kan de temperatuur flink oplopen. We onderscheiden veel modellen buiten- en serrezonwering. Wat dacht jij van automatisch zonneschermen & terrasoverkapping, innovatie parasols of luxueuze houten buitenjaloezieën voor een serre, overdekt terras of overkapping. Een zonnescherm voor een glazen dak kan je vanaf de binnenkant of buitenkant laten aanbrengen. Bezoek ook onze pagina over: Knikarmscherm.

FAQ: vragen over mijn woning koel houden

Wat is op dit moment de beste zonwering?

Iedere woning is anders. De meest ideale zonnewering in jouw specifieke situatie kan jij opzoeken door een check te doen op: de hoogte van je ramen, de ligging van je huis, de stijl van de woning en je budget. Het fijne van binnenzonnewering is dat het verkrijgbaar is in veel kleuren, prints en prijscategorieën. Je interieur moet hier natuur wel schikt voor zijn. Buitenzonwering is een stuk doeltreffender, geeft je meer controle over temperatuurbeheersing, maar zal wel wat meer opvallen (het wordt aan de buitenkant op de gevel of het kozijn geplaatst).

Wat zijn de huidige kosten van zonnewering in Stampersgat?

De onkosten voor zonwering zijn afhankelijk van jouw wensen. De huidige onkosten hebben we voor je uitgezocht. Voor markiezen betaal je zo’n €750. Zonnescreens €240 per kozijn. Op het moment dat je kiest voor een zonnescherm moet je rekening houden met minimaal €1150. Een uitvalscherm is minder duur (+/- €750). Een handmatig-rolluik kost €460. Bij jaloezieën voor binnen ben je wat goedkoper uit met €260 per raam / kozijn. Luxe shutter zijn iets minder betaalbaar (+/- €790). Gunstiger geprijsde soorten raambekleding zijn rolgordijnen, plissé gordijnen en lamellen (te koop vanaf €140 per raam). De totale kosten worden gecalculeerd door te kijken naar type systeem, het inmeten (afmetingen), elektrische of handmatige bediening, materiaaltypes, prints en installatiekosten.

Waarom kiezen voor inmeten en montageservice in Stampersgat?

Voor het bestellen van zonweringsproducten zijn de keuzes enorm. Houdt wel altijd rekening met het inmeten en monteren. De mogelijkheid bestaat om voor maatwerkproducten zelf de afmetingen door te geven, echter bestaat er ook de de montage met inmeetservice in Stampersgat. In die situaties komt een gediplomeerde expert die kozijnen, gevels en ramen inspecteert, gewoon op locatie. Kort daarna kan de installateur de zonwering op de juiste wijze monteren. Dankzij de montageservice geniet je van ideale zonnewering, extra fabrieksgarantie en een perfect aangesloten product.

Hoe werkt slimme zonwering?

Wil jij een de standaard handbediening, elektrische bediening met zender of een domotica systeem met WiFi? Slimme zonwering is de toekomst. Een handmatige installatie met slinger of band is werkbaar, maar het kan toch nog praktischer. Draadloze bediening (d.m.v. een draaiknop, afstandsbediening, handzender, mobiele app) heeft als effect dat de producten automatisch bediend kunnen worden. Als het flink gaat waaien kan het zonnescherm bijvoorbeeld zichzelf sluiten. Als de zon op het raam schijnt zal het scherm ook direct reageren. Jaloezieën, shutters en gordijnen kunnen ook automatisch open en dicht gaan op bepaalde tijden. Een systeem dat je online kunt beheren geeft je meer flexibiliteit. De gemiddelde kosten van smart rolluiken of screens komen uit rond de €500.

Geschreven door: Michiel. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 4754

Plaats een reactie