Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Bruchterveld vergelijken

Genieten van een koel huis met zonwering in Bruchterveld? Zonwering is er voor binnen en buiten. De tarieven starten bij zo’n €52,50. Goede buitenzonwering als een knikarmscherm is ideaal om zonnewarmte buiten te houden. In veel gevallen realiseert een zonnescherm een groot aantal vierkante meters aan schaduw om lekker te eten. Binnenzonwering zoals gordijnen of duetten is doorgaans wat voordeliger en is een prima aanvulling op jouw interieur. Er bestaan bijzonder veel diverse toepassingen. Op dit portaal vind je een uitgebreide keuzehulp waardoor jij precies weet wat er mogelijk is. Daarbij geven we gemiddelde kosten en adresgegevens van betrouwbare zonwering specialisten in Bruchterveld en de omliggende regio.

Waarom een zonnescherm aanschaffen

 • Je woning voelt koeler aan van binnen.
 • Geeft je woning een mooie uitstraling.
 • Je kunt besparen op de energierekening door het isolerende effect.
 • Het voorkomt inkijk.
 • Een veilige woning met rolluiken (inbraakpreventie).
zonwering-vergelijken-bruchterveld

Zonnescherm laten plaatsen in Bruchterveld

Ben je zelf niet technisch aangelegd of wil je tijd besparen? Een voordelig zonnescherm installeren in Bruchterveld door een lokale zonwering specialist is dan wel zo verstandig. Je mag er dan vanuit gaan dat het systeem juist gemonteerd wordt, dat er niks kapot gaat en de installateur laat precies zien hoe het werkt. Via dit platform vind je heel eenvoudig vakmannen die actief zijn in jouw postcodegebied. Hieronder lees je precies wat je moet doen.

Een zonnescherm laten aanleggen door een expert

 1. Kies een systeem

  Ten eerste bepaal je welk type product het beste past bij jouw eisen. Buitenzonwering plaats je aan de buitenkant. Binnenzonwering bevindt zich in het woongedeelte. Daarnaast is het goed om na te denken over het doel van het zonnescherm of de lamellen. Denk bijvoorbeeld na over de volgende zaken: verkoeling in huis, de energiekosten verlagen, de privacy verbeteren, inbraken beperken, schaduwplekken realiseren, een kamer verduisteren of de sfeer in huis versterken.

 2. Breedte en lengte opmeten

  Noteer de afmetingen van het gekozen product. Beschrijf ook waar het opgehangen moet worden. Je kunt kiezen voor o.a. aan de achterkant van het huis of in de badkamer. Voeg foto’s toe van de situatie om de opdracht te verduidelijken.

 3. Bediening keuzemogelijkheden

  Geef aan hoe je het systeem wilt bedienen. De standaard producten zijn de zonwering met handmatige bediening (met stang of band). Een andere mogelijkheid is elektrische bediening. Meestal met een schakelaar of knop, indien gewenst met tijdschakelaar. De meest exclusieve en comfortabelste oplossing is draadloze bediening met app voor je telefoon of met afstandsbediening.

 4. Leveranciers vergelijken

  Alles geïnventariseerd? Deel dan je adresgegevens en telefoonnummer. Houdt vervolgens rekening met drie offertes van relevante zonweringsbedrijven uit Bruchterveld en de directe omgeving. Vergelijk de aanbiedingen op prijs, referenties, merk producten en nazorg. Kies de beste totaal-aanbieding en plan de klus in.

 5. Montage

  Demonteer indien mogelijk de oude zonwering en zorg voor een opgeruimde werkplek voor het montageteam. De montage-specialist installeert het knikarmscherm of gordijnen zoals overeengekomen. Check of het product goed is aangesloten. Een demonstratie is gebruikelijk. Wanneer er iets mis is, dan kom je er direct achter. Tevens kun jij ook een onderhoudscontract nemen.

Gratis en vrijblijvende zonwering offertes

Bekijk mooie deal bij raambekleders in Bruchterveld

Buitenzonwering kopen en laten installeren

Buitenzonwering Bruchterveld is de meest efficiënte manier om warmte in huis tegen te gaan. Bovendien creëert het een heerlijke schaduwplek op jouw terras. Binnen en buiten kun je dus fijne temperaturen ervaren. Veel artikelen zoals het rolluik schrikken inbrekers af en isoleren zeer goed. Zonwering voor buiten kan je bestellen in talloze kleuren en groottes. De kosten liggen zeer uiteen. Tussen de €425 t/m €2950. In het volgende gedeelte geven we een toelichting op de meest bekende types.

Waar kiezen voor terrasschermen & knikarmschermen

Een knikarmscherm is een zonnescherm dat vrijwel horizontaal aan de gevel hangt. Middels 2 telescopische knikarmen kan het schermdoek met een lichte helling horizontaal uitgedraaid worden. Omdat het scherm op hoogte wordt geplaatst blijft de ruimte gewoon beloopbaar en zal het veel schaduw geven bij de ramen. Tip: het doek moet je direct inklappen bij harde wind. De onkosten komen uit tussen de €825 tot zo’n €2050.

 • Tijdens warme zomers een fijne terraszonwering.
 • Je behoudt de leefruimte.
 • Eventueel ook digitaal te bedienen (app).

Bestellen van uitvalschermen

Een uitvalscherm is een effectieve en een goedkope manier om een raam te beschermen tegen zon. Daardoor heb je veel schaduw in huis zodat je ongestoord een boek kunt lezen of tv kunt kijken. Veel gekozen bij grote raampartijen en waar geen doorloop onder het scherm nodig is. Je ziet ze dan ook dikwijls bij flats en kantoren. Het is dus minder geschikt voor een achtertuin. De verwachte prijzen komen uit tussen de €325 en €1300.

 • Voordelig zonnescherm voor elke woning.
 • Voor flatgebouwen, kantoren, balkons en voortuinen.
 • Sterke constructies die tegen windstoten kunnen.

Praktische screens

Screens op maat laten maken in Bruchterveld is het beste advies als je zonlicht wilt verduisteren maar nog wel zicht wil overhouden. Zonnescreens zijn zeer effectief in het weren van de zon en behouden het zicht van binnen naar buiten. Het wordt gemaakt van glasvezel of polyester met een PVC-coating. Je kiest vooraf wat je wensen zijn qua lichtdoorlatendheid. In het geval van daglicht kun je deels naar buiten kijken, maar andersom is niet mogelijk. Voorwaarden: op het moment dat het screendoek uit is moet het raam dicht blijven. De verwachte prijzen liggen zo tussen de €325 – €1000.

 • Het komt strak tegen het raam aan.
 • Uitdraaien kost maar weinig tijd.
 • Ze laten wel licht, maar geen zicht door.

Uitleg over rolluiken

Rolluiken zijn ontzettend populair in Nederland. Dat is niet zo gek: ze zijn eenvoudig in gebruik, op maat te bestellen, ze houden geluiden van straat uitstekend buiten en je bespaart er energie door (in zomer en winter). Eveneens houden ze inbrekers buiten de deur. Binnen dit segment heb je 3 types: het voorzetrolluik plaatsen ze aan de buitengevel boven het raam, bij opbouwrolluiken vormt het raam en de rolluikkast één geheel (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt in de gevel gemonteerd. De normale tarieven bedragen tussen de €270 t/m €1425 voor rolluiken bestellen in Bruchterveld.

 • Zeer zonwerend en verduisterend.
 • Een koele en donkere slaapkamer (ook overdag).
 • Biedt ook bescherming tegen inbraak.

Bestellen van markiezen

Een markies is een prachtige oud-Hollandse buitenzonwering dat een unieke uitstraling aan de woning geeft. Het is eigenlijk een frame fout hout of aluminium waarover een doek wordt gelegd. Markiezen veelvuldig toegepast bij huizen van begin 1900. Ze geven een boost aan de ambiance van het gebouw. In aanvulling op de standaard markiezen kan je ook kiezen voor een petmodel of klapmodel zodat de doorloop niet in gedrang komt. De verwachte tarieven schommelen tussen de €670 tot zo’n €1600.

 • Geeft sfeer aan oudere panden en gebouwen.
 • Het zicht naar buiten wordt minder beperkt.
 • Beschermt je woning ook van opzij.

Overige modellen voor buiten

 • Verandazonwering: een aangenaam koele terrasoverkapping met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: uitstekende bescherming tegen UV-straling.
 • Terrasoverkapping: handige verrijdbare parasol voor het terras.
 • Buitenjaloezieën: vervaardigd uit lamellen met hoge weerkaatsing van zonlicht.

Een lage temperatuur in een ruimte d.m.v. buitenzonwering!

Bekijk de producten van verschillende aanbieders

Raamdecoratie Bruchterveld: alle systemen voor binnen

Het monteren van binnenzonwering wordt gedaan aan de binnenkant van een gevel / kozijn. Door raambekleding heb je altijd precies de lichtinval die jij wil. Dit maakt de kans kleiner dat de zonnestralen jouw woning binnenkomen zodat de warmte geweerd wordt. Tevens brengt het extra sfeer in huis. En het leuke is: raamdecoratie zorgt voor een stukje extra isolatie. De onkosten bedragen tussen de €390 tot €950. In het gedeelte hieronder behandelen we de meest bestelde installaties.

Rolgordijnen: een veelzijdig aanbod

Een rolgordijn kan je eenvoudig oprollen en afrollen. De prijzen hiervan zijn laag, probleemloos te monteren, gemakkelijk af te rollen en het past in bijna iedere ruimte. Rolgordijnen kun jij kopen in honderden prints en kleuren. zodat het in iedere woning past. Er bestaan diverse modellen zoals kiepkantelraam, waterafstotende, lichtdoorlatende, elektrische, dakraam, verduisterende en unieke duo rolgordijnen. De minimale investeringen bedragen tussen de €50,00 – €160.

 • Prima keuze als je zoekt naar goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Bruchterveld: zonder problemen zelf te installeren.
 • Beschikbaar in uiteenlopende stoffen en luxueuze uitvoeringen.

Vouwgordijnen: specificaties en kosten

Vouwgordijnen zijn zeer populair, ze geven een warme en rustieke ambiance aan je woning. Je bepaalt zelf welk deel van het raam bedekt wordt. Ze zijn verkrijgbaar in veel verschillende stoffen. De stof bepaalt de lichtdoorlatende werking van het gordijn. Tevens zorgen ze voor een prettige akoestiek in huis. Voorzie kosten van €115 tot zo’n €300.

 • In bijna iedere stof leverbaar.
 • Voor alle lengtes (maatwerk).
 • Weinig onderhoud: gemakkelijk wassen op 30 graden.

Plissé: praktische bestelinformatie

Plissé gordijnen kan je zowel aan de boven- als onderkant omhoog en omlaag doen. Je kan ze moeiteloos bedienen en ze houden de zon goed tegen. Een prachtig type raamdeco die aansluit op elk interieur. Er zijn veel soorten plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan de voorkant en achterkant verschillende stoffen (honingraat). Met Top down – bottom heb je nog meer vrijheid in lichtinval en privacy. Voorzie een tarief van €57,5 tot wel €155.

 • Een speels en vrolijk systeem.
 • Eenvoudig monteren met wandsteun of plafondclip.
 • Dupligordijnen op maat: voor elk raam een geschikte maat.

Jaloezieën Bruchterveld: voor welke situaties is dit handig?

Jaloezieën zijn horizontale latjes die je kunt kantelen en kunt optrekken met een koord of ladderband. Het aanbod bestaat uit aanzienlijk veel soorten en materialen zoals onder andere PVC, bamboe, aluminium, stof, hout. Door de houten jaloezieën regel je super eenvoudig de hoeveelheid licht en mate van privacy. Disclaimer: je moet ze regelmatig afstoffen. Je moet denken aan een tarief van €85 tot +/- €220.

 • Zelf de controle over de hoeveelheid licht in een kamer.
 • Jaloezieënwinkel: met een product van bamboe haal je iets unieks in huis.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: Onderhoudsarm en een duurzaam product.

Lamellen: betaalbaar gordijn voor elk budget

Lamellen zijn verticale platen van bouwstoffen zoals aluminium, kunststof, stof, hout, bamboe. Praktisch voor hoge / grote ramen en sluiten goed aan op een eigentijds en minimalistisch interieur. Verticale lamellen zijn handmatig te openen en sluiten, kan je vrij eenvoudig schoonhouden en kan je ook ophangen in de badkamer. De investeringen beginnen bij circa €60. Voor meer exclusieve lijnen ga je naar de €190.

 • Let op: ze kunnen klepperen voor een open raam.
 • Binnenzonwering voor grote raampartijen.
 • Montage kunststof kozijn: altijd met enkele jaren garantie.

Shutters: luxe raambekleding in Bruchterveld met exclusieve afwerking

Shutters zijn bijzondere binnenluiken met een heel eigentijdse look. Het zijn echte blikvangers die iets toevoegen aan jouw interieur. De blinds zijn decoratief en functioneel, ze zijn overal toepasbaar en zijn ook nog eens hartstikke duurzaam. Te plaatsen op diverse ramen als ronde ramen, vaste ramen, uitzetramen, dakramen, valramen, schuiframen. Goed om te weten: shutters vergen een behoorlijke investering. De investeringen starten vanaf €460. Voor luxe versie moet je rekening houden met €880.

 • Gemaakt van hout uit verantwoord beheerde bossen.
 • Geen touwtjes waar kinderen in vast kunnen blijven zitten.
 • Houten kozijnen: online samenstellen en eenvoudig ophangen.

Informatie over horren en hordeuren

Maatwerk horren in Bruchterveld zorgen voor ventilatie in huis en zijn erg doeltreffend tegen muggen, vliegen, spinnen en ander ongedierte. Denk bijvoorbeeld aan: voorzethor, plissé hor, lamellenhor, hordeur, inzethor, hor met scharnier. Heb je veel last van hooikoorts of allergieën? Koop dan een unieke pollenwerende hor. Opmerking: horren werken niet als zonnewering. Wil je dat de hor de zon wel weert? Kies dan voor een intelligente duo-plissé hor. Deze houdt ongedierte tegen en houdt tevens de warmte van de zon buiten. De kosten beginnen bij circa €75 en lopen op tot €650.

 • Breed inzetbaar: draai-kiepraam, schuifraam, valraam, uitzetraam, draairaam, tuimelraam.
 • Je ramen en deuren gemakkelijk openzetten om te ventileren.
 • Ideaal voor mensen met hooikoorts.

Vind de perfecte raamdecoratie die matcht met jouw stijl

Vrijblijvend 3 aanbiedingen van regionale montagebedrijven

Overzicht met kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op vrijdag, 21 juni 2024 zijn altijd onderhevig aan verschillende thema’s: het type model, de materiaalsoort, de grootte (lengte en breedte) en de manier van bedienen. In het schema hierna vind je de verwachte tarieven van het laten plaatsen van zonwering in Bruchterveld in juni 2024.

Type zonweringGrootteGemiddelde kosten
Knikarmschermtot 7 meter breed€830 – €2175
Uitvalscherm1 – 5 meter breed€360 – €1450
Screenstot 4 meter breed€280 – €1050
Rolluik200 cm – 400 cm breed€300 – €1350
Rolgordijn200 x 100 cm€55 – €160
Lamellen250 x 250 cm€55 – €210
Jaloezieën100 x 160 cm€80 – €280
Plisségordijnen150 cm breed€105 – €320
Prijsindicatie zonnewering met montage in de Provincie Overijssel.

Meest gekozen merken zonwering

Ook geïnteresseerd in zonwering kopen? Er zijn ontzettend veel merken die jou goed kunnen ondersteunen. Ieder merk heeft zijn pluspunten en adviesprijs. Vaak te koop via de gordijnwinkel in Bruchterveld. In het schema hierna bekijk je informatie over de meest gekozen merken. Zo heb jij een goed beeld van het aanbod.

 • Sunmaster: meer dan 50 jaar kennis en ervaring.
 • SunCircle: oer-Hollandse leverancier met groot aanbod.
 • Verano: topproducten altijd 100% op maat.
 • Zonnelux: raamdecoratie op maat gemaakt.
 • Heroal: duurzame, kwalitatieve en veilige systemen.
 • Stobag: de beste oplossingen tegen zon, wind en regen.
 • Renson: maatwerk en inmeet- / montageservice voor de beste gevelbekleding.
 • Velux: expert in dakramen, dakkapellen, lichtkoepels en raamdecoratie.
 • Luxaflex: hoge kwaliteit raambekleding en uitgebreide kleurencollectie.
 • Somfy: smart elektrische zonneschermen voor op ieder terras.
 • Unilux / Fractions: op maat gemaakte shutters en horren.
 • Veneta: gratis kleurstalen, direct van de fabriek.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Praxis, Karwei, IKEA, Hornbach, Gamma & Kwantum, Wehkamp, Bol.com, Formido, FonQ.
 • Check ook: Toppoint, Bece, Weinor, Husol, Deponti, Novoferm & Schlappi, Copaco, Lumenguard, Swela, Dickson, Milano.

Zoek zonwering experts in de regio Hardenberg

Goedkope zonwering kopen in Bruchterveld? In contact komen met een vakkundig zonweringsbedrijf in jouw omgeving? In de tabel hieronder tonen wij namen en adressen van zonnescherm installateurs en en gordijnwinkels in deze regio. Soms kunnen ze je advies geven. Op deze site bekijk je ook fabrikanten en bedrijven in Mariënberg, Brucht en Sibculo.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Tips voor zonwering per ruimte

Elk raam heeft een bepaalde vitrage nodig die perfect past bij jouw interieurstijl. We beschrijven nu de meest praktische zonwering voor buiten en binnen voor alle ruimtes in de woning.

 • Keuken: jaloezieën, shutters en plissés zijn de meest gekozen opties.
 • Badkamer: onbezorgd douchen met waterafstotende jaloezieën en extra beschutting.
 • Woonkamer: kies bijvoorbeeld voor een verduisterend gordijn voor extra isolatie.
 • Slaapkamer: geluidswerende of geluiddempende gordijnen zorgen voor een aangename nachtrust.
 • Zolderraam: ook goede oplossingen voor draai-kiepramen op de zolder.
 • Dakkapel: bestel rolgordijnen op maat en laat het vakkundig plaatsen (of doe het zelf).
 • Balkon: een zonnescherm of balkondoek is de perfecte manier voor extra schaduw.

Terras of Serre
Van juni t/m september kan het al snel 30 graden worden. Je kunt kiezen uit verschillende type buiten- en serrezonwering. Tegenwoordig heb je o.a. automatisch zonneschermen / terrasoverkapping, slimme parasols of moderne buitenjaloezieën voor een veranda, overkapping of serre. Een zonnescherm voor een glazen dak kan je vanaf binnen of buiten laten aanbrengen. Check ook aanvullende info over: Screens.

FAQ met vragen over een koele woning

Hoe kan ik de beste zonwering kopen?

Elke situatie is weer verschillend. De beste zonnewering voor jouw situatie hangt af van het type raam, hoe je tuin ligt, de kozijnen (kunststof / hout) en hoeveel je maximaal wilt investeren. Veel mensen geven de voorkeur aan binnenzonnewering omdat je het kunt kopen in veel kleuren, prints en prijscategorieën. Helaas kan er wel altijd wat licht doorschijnen. Buitenzonwering houdt het zonlicht echt buiten de deur, geeft je meer controle over temperatuurbeheersing, maar zit wel altijd in het zicht (het wordt aan de buitenkant op de gevel of het kozijn geplaatst).

Hoe hoog zijn de kosten van zonnewering in Bruchterveld?

De verwachte kosten van zonwering zijn afhankelijk van jouw wensen. De huidige prijsindicaties vind je hieronder. Voor markiezen betaal je zo’n €725. Buitenscreens €220 op basis van één kozijn. Wanneer je de voorkeur geeft aan een terras-knikarmscherm moet je rekening houden met minimaal €1125. Wil je besparen? Neem dan een uitvalscherm (+/- €850). Een normaal rolluik kost €455. Voor hippe jaloezieën ga je richting de €270 op basis van 1 raam. Shutters zijn ook voor binnen, maar wel een stukje duurder (plusminus €810). Overige producten voor binnen zijn lamellen, rolgordijnen en plissegordijnen (reken op minimaal €105 per raampartij). De totale prijzen hangen af van: type systeem, het inmeten (afmetingen), bediening, type materiaal, prints en aanlegkosten.

Wat zijn de pluspunten van inmeten en montageservice in Bruchterveld?

Voor het bestellen van zonweringsproducten zijn de keuzes enorm. Zoek vooraf alles goed uit omtrent het juist inmeten en monteren van de producten. De mogelijkheid bestaat om voor maatwerkproducten zelf de afmetingen door te geven, echter kun jij soms beter kiezen voor montage en inmeetservice in Bruchterveld. Hierbij komt een deskundige monteur die kozijnen, gevels en ramen deskundig bekijkt en opmeet. Kort daarna kan de installateur het product degelijk ophangen. Door te kiezen voor dit stukje service geniet je altijd van correct werkende zonnewering, langere garantie, klantenservice en soms een onderhoudsbeurt.

Wat zijn slimme rolluiken, screens en raamdecoratie?

De meest gangbare keuzes zijn de normale handmatige bediening, handzenders / afstandbedieningen of een compleet domotica systeem met app? Slimme zonwering kent diverse pluspunten. Handmatige bediening met stang of band is op zich ok, toch kan het simpeler. Draadloze bediening (tijdschakelaar, mobiele app, afstandsbediening, handzender) zorgt ervoor dat je daarmee flink wat tijd kunt besparen. Bij slecht weer kan je het zonnescherm automatisch laten indraaien. Als de zon hevig schijnt zal het scherm direct sluiten om jouw woning te beschermen. Jaloezieën, shutters en gordijnen kun je ook automatisch open en dicht laten gaan. Bediening via internet maakt jouw woning zuiniger en slimmer. De kosten van smart rolluiken & screens starten bij €400.

Geschreven door: Joost. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 7695

Plaats een reactie