Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Wapenveld vergelijken

Profiteren van meer schaduw met zonwering in Wapenveld? Zonwering is er voor binnen en buiten en regel je al vanaf €92,50. Degelijke buitenzonwering zoals een uitvalscherm is praktisch tegen hevige zon. In veel situaties verkrijg je middels een zonnescherm schaduwrijke plekken waar je heel relaxt kunt verblijven. Binnenzonwering zoals o.a. gordijnen of rolgordijnen kan je kopen voor een lagere prijs en is direct een aanvulling op jouw interieur. Er bestaan ontzettend veel afzonderlijke oplossing. Via deze website bieden we een praktische handleiding waarmee jij inzicht krijgt in de opties. In aanvulling daarop bieden we gemiddelde kosten en contactgegevens van erkende zonwering specialisten in Wapenveld (werkgebied).

De praktische voordelen van een zonnescherm

 • Zorgen voor een aangename temperatuur in huis.
 • Biedt een meerwaarde voor je woning.
 • Je bespaart op de energierekening.
 • Het voorkomt inkijk.
 • Heeft een afschrik effect op inbrekers (werkt preventief).
zonwering-vergelijken-wapenveld

Zonnescherm laten plaatsen in Wapenveld

Ben je zelf geen vakman of wil je snel genieten van je nieuwe aankoop? Een voordelig zonnescherm installeren in Wapenveld via een erkende zonwering specialist is dan een uitstekend idee. Je weet dan zeker dat het product op de juiste manier gemonteerd wordt, dat de garantie niet vervalt en je krijgt een uitgebreide demonstratie. Via onze vergelijkingstool vind je gemakkelijk experts in de gemeente. Hieronder vertellen we je stap-voor-stap wat daarvoor nodig is.

Een zonnescherm laten ophangen door een specialist

 1. Een soort kiezen

  Je begint met na te denken over welk type zonwering aansluit bij jouw eisen. De buitenzonwering wordt aan de buitenzijde van het huis geplaatst. Binnenzonwering bevindt zich in het woongedeelte. Beschrijf ook het belangrijkste doel van het knikarmscherm of de rolgordijnen. Zonwering kan diverse rollen vervullen: verkoelen, energie besparingen realiseren, inkijk verminderen, inbraak beperkend, een schaduwplekje creëren, de lichtinval bepalen of je interieur een meer warme uitstraling geven.

 2. Hoe breed en lang is je raam?

  Kies de afmetingen van het model dat je hebt uitgezocht. Verduidelijk ook waar het aangebracht moet worden. Onder andere aan de overkapping of op de eerste verdieping. Voeg eventueel afbeeldingen toe om de monteur duidelijke instructies te geven.

 3. Bediening keuzemogelijkheden

  Zonwering kan op verschillende manieren worden bediend. De goedkoopste modellen zijn de zonwering met handmatige bediening (met een slinger of opwindmechanisme). Ga je voor iets meer luxe, dan kom je uit bij elektrische bediening. Meestal met een handige draaiknop, indien gewenst met tijdschakelaar. De meest kostbare en effectiefste optie is draadloze bediening met App of afstandsbediening.

 4. Leveranciers vergelijken

  Alles ingevuld? Voer dan je telefoonnummer, email en adresgegevens in. Je krijgt snel en volledig vrijblijvend offertes van betrouwbare zonweringsbedrijven uit Wapenveld en nabijgelegen plaatsen. Vergelijk de offertes, en kijk goed naar prijs, referenties, merk producten en nazorg. Kies de meest aantrekkelijke aanbieding en contacteer het bedrijf.

 5. Monteren

  Probeer de oude zonwering te demonteren en zorg voor een opgeruimde werkplek voor de installateurs. De monteur levert het terrasscherm of de jaloezieën op de afgesproken plekken. Toets of de totale constructie correct is vastgezet. Probeer alles direct even uit. Mocht er iets zijn wat niet werkt, dan kan dit direct hersteld worden. Tevens kan je een onderhoudscontract nemen voor een jaarlijkse inspectie.

Zonnewering offertes vergelijken

Meteen een prijsopgave van raambekleders in Wapenveld

Buitenzonwering kopen en laten installeren

Buitenzonwering Wapenveld is het meest doeltreffend om het warme zonlicht in huis te blokkeren. In aanvulling daarop creëert het een heerlijke schaduwplek op je kavel (dicht bij de muren). Het maakt het leven binnen en buiten net wat prettiger. Meerdere opties zoals het rolluik werken inbraakwerend en kunnen de isolatie van een huis verbeteren. Zonwering voor buiten is verkrijgbaar in tientallen verschillende vormen en zowel met handmatige als automatische bediening. De gemiddelde prijzen bedragen tussen de €325 tot €2600. In het volgende hoofdstuk beoordelen we de meest bekende modellen.

Uitleg over knikarmschermen & terrasschermen

Met knikarmschermen bedoelt men zonnescherm dat aan de buitengevel geïnstalleerd wordt. Aan de hand van de scharnierende knikarmen wordt het schermdoek horizontaal uitgerold. Door dit mechanisme behoud je de vrije doorloop en creëer je een heerlijke schaduwplek op het terras. Noemenswaardig: het scherm is vatbaar voor extreme weersomstandigheden zoals storm. De verwachte prijzen liggen tussen de €925 – €2050.

 • Perfect voor terraszonwering.
 • Binnen in huis blijft het heerlijk koel.
 • Handmatige of elektrische bediening.

Korte info over uitvalschermen

Een uitvalscherm is een veel gekozen en een slimme manier om de zon in jouw woning te weren. Het biedt lekker veel schaduw in huis zodat je binnen niet verblind raakt door de zonnestralen. Zeer praktisch bij ramen die dicht blijven of naar binnen toe opengaan en waar geen doorloop onder het scherm nodig is. Erg populair bij flats, appartementen en kantoren. Voor de achtertuin kun je beter wat anders kiezen. De normale tarieven liggen zo tussen de €425 en €1350.

 • Zeer goedkoop zonnescherm.
 • Perfect voor hoge gebouwen en kantoren.
 • Minder gevoelig voor wind en regen.

Genieten van screens

Screens op maat laten maken in Wapenveld komt perfect tot z’n recht als je weinig ruimte hebt. Zonnescreens houden het warme zonlicht tegen en zijn eenvoudig schoon te houden. Het doek van de screens bestaat uit polyestervezels of glasvezel. Je kunt kiezen voor lichtdoorlatende en verduisterende screens. Tijdens daglicht is er voldoende zicht naar buiten, maar niet andersom. Belangrijk: in het geval je het screendoek hebt uitgedraaid kan je het raam niet gebruiken om te luchten. De onkosten liggen tussen de €400 en €1075.

 • Een relatief onopvallend systeem.
 • Ook in de winter te gebruiken ter isolatie.
 • Vanuit de kamer kan je wel naar buiten kijken, niet andersom.

Praktische rolluiken

Rolluiken zijn erg gewild. Dat is niet zo gek: ze zijn eenvoudig in gebruik, op maat te bestellen, mensen kunnen niet naar binnen kijken, en houden in de winter de kou buiten de deur. Als extra voordeel schrikken ze inbrekers af. We onderscheiden 3 types: een voorzetrolluik wordt voor het raam gemonteerd, bij het opbouwrolluik vormen raam en rolluikkast een geheel (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik bevindt zich achter de buitensteen. De gemiddelde tarieven schommelen tussen de €270 – €1225 voor rolluiken bestellen in Wapenveld.

 • Perfecte / 100% verduistering.
 • Ideaal als je graag helemaal in het donker slaapt.
 • Positief effect op inbraakpreventie.

Nieuwe markiezen

Een markies is een bijzonder soort systeem wat direct zal opvallen (authentieke uitstraling). Het bestaat uit een constructie van hout of aluminium waar het doek overheen komt. Markiezen zie je met name bij oudere woningen. Ze geven een boost aan de authenticiteit van (bedrijfs)panden. Naast de basismodellen is er nog een petmodel en klapmodel. Handig voor winkels/horeca als schuilplek voor regen. De normale tarieven variëren tussen de €700 tot €1700.

 • Bijzondere kleuren en motieven beschikbaar.
 • Het zicht naar buiten wordt minder beperkt.
 • Sterk systeem dat tegen een stootje kan.

Andere modellen en systemen

 • Verandazonwering: het hele jaar genieten in je tuin dankzij serrezonwering.
 • Zonweringdoek: een los te spannen doek voor in de tuin, op straat of andere plekken.
 • Terrasoverkapping: een grote parasol voor gebruik op diverse plekken (verplaatsbaar).
 • Buitenjaloezieën: een van de nieuwste trends op het gebied van zonwering.

Een heerlijke temperatuur in een pand d.m.v. buitenzonwering!

Bekijk de producten van verschillende aanbieders

Raamdecoratie Wapenveld: alle mogelijkheden voor binnen

Binnenzonwering wordt altijd aan de binnenzijde van het raam gemonteerd. Aan de hand van raambekleding is de lichtinval goed te sturen. Dit verkleint de kans dat er heel veel zonnestralen de kamer binnenkomen waardoor het aangenaam koel blijft. Evenzeer zorgt het voor meer sfeer in huis. Handig om te noemen: raamdecoratie draagt vaak bij aan de totale woningisolatie. De tarieven komen uit tussen de €320 tot €850. In deze koopgids leggen we alles uit over de meest populaire modellen.

Rolgordijnen: alle types, materialen en prijzen

Het rolgordijn kan je heel gemakkelijk op- en afrollen. Beschikbaar voor lage tarieven, gemakkelijk te bevestigen, simpele bediening en het past op praktisch ieder kozijn. Rolgordijnen kan je op maat laten maken in oneindig veel kleurtjes en motiefjes zodat het altijd aansluit op jouw interieur. Er bestaan diverse varianten zoals elektrische, transparante, kiepkantelraam, lichtdoorlatende, verduisterende, waterafstotende en de duo rolgordijnen. De tarieven komen uit tussen de €50,00 tot €165.

 • Ideaal voor iedereen die zoekt naar goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Wapenveld: voor iedereen zelf te installeren.
 • Beschikbaar in uiteenlopende stoffen en indrukwekkende modellen.

Vouwgordijnen: specificaties en kosten

Vouwgordijnen bieden een knusse en brocante uitstraling aan een ruimte. De bediening is heel erg gemakkelijk. Ze zijn verkrijgbaar in veel verschillende stoffen. Bij de stofkeuze heb je zelf invloed op hoe lichtdoorlatend het gordijn is. Daarnaast kunnen ze een bijdrage leveren aan de akoestiek in huis. Je moet denken aan een prijskaartje van €105 tot zo’n €300.

 • Nemen weinig plek in beslag.
 • Zelf online samenstellen voor maatwerk.
 • Simpel onderhoud: met water en zeep handmatig te reinigen / wassen.

Plissé: specificaties en kosten

Plissé gordijnen zijn gordijnen waarbij de stof opvouwt als een accordeon. Door middel van een simpel koord kan je het bedienen en jij hebt de volledige controle over de lichtinval. Luxe ogende raamdeco die weinig ruimte in beslag neemt. Er bestaan verschillende types plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes kun je herkennen aan de honingraat vouw. Met Top down – bottom kan je een specifiek deel van je raam afschermen. Je moet denken aan prijsindicaties van €52,5 oplopend tot €150.

 • Past bij elke interieurstijl.
 • Eenvoudig monteren met wandsteun of plafondclip.
 • Dupligordijnen op maat: voor elke breedte een passend product.

Jaloezieën Wapenveld: bekijk het assortiment

Jaloezieën zijn horizontale panelen die je kunt ophalen of kunt kantelen met een handig koord of ketting. Leveranciers bieden tientallen modellen en materialen zoals onder andere aluminium, hout, kunststof, bamboe, stof. Door te kiezen voor houten jaloezieën kies je zelf de zichtlijnen, licht en beschutting. Advies: het zijn echte stofvangers die je regelmatig moet schoonmaken. Je moet denken aan prijzen van €65 tot zo’n €230.

 • Elke kamer optimaal belichten.
 • Jaloezieënwinkel: bamboe geeft een natuurlijke look.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: werkt met natuurproducten en milieuvriendelijke onderdelen.

Lamellen: binnengordijn voor ieder budget

Lamellen zijn verticale platen die je hebt van hout, stof, kunststof, aluminium, bamboe. Ideaal voor imposante / grote ramen en sluiten goed aan op een smaakvol en minimalistisch interieur. Verticale lamellen zijn moeiteloos met de hand te bedienen, zijn goed schoon te houden en zijn vochtbestendig (en dus geschikt voor de badkamer). De prijsverwachtingen starten bij gemiddeld €50 en bedragen voor een luxe model zo’n €205.

 • Eenvoudig lichtinval en inkijk bepalen.
 • Binnenzonwering voor grote raampartijen.
 • Montage kunststof kozijn: gemakkelijk te monteren.

Shutters: luxe raambekleding in Wapenveld met exclusieve afwerking

Shutters zijn stijlvolle binnenluiken met een heel natuurlijke look. Het zijn unieke producten waarmee je echt iets bijzonders in huis haalt. De blinds zijn decoratief en functioneel, dragen veel bij aan de waarde van je huis een zeer duurzaam (te recyclen). Te plaatsen op diverse ramen als vaste ramen, draaikiepramen, ronde ramen, valramen, uitzetramen, schuiframen. Let op: shutters zijn niet goedkoop! De onkosten starten bij gemiddeld €460 en bedragen voor een luxe model zo’n €890.

 • Een zeer exclusieve vorm van raamdecoratie.
 • Je kunt het snel reinigen met een vochtige doek.
 • Houten kozijnen: online samenstellen en eenvoudig ophangen.

Voordelige horren en hordeuren voor elk huis

Maatwerk horren in Wapenveld geven veel frisse lucht in de kamers en beschermen tegen muggen, wespen, vliegen en andere insecten. Vergelijk verschillende producten zoals: plissé hor, hor met scharnier, lamellenhor, inzethor, rolhor, voorzethor. Last van allergieën of hooikoorts? Overweeg dan ook een pollenwerende hor. Adviespunt: het zonlicht komt wel door het horgaas geen. Wil je dit wel? Kies dan voor een innovatieve duo-plissé hor. Dit model weert kleine dieren en zorgt voor een aangename temperatuur in huis. De prijsverwachtingen beginnen bij €80. Meer exclusieve modellen kosten zo’n €725.

 • Voor bijna ieder raamtype: uitzetraam, draai-kiepraam, schuifraam, vast raam, tuimelraam, draairaam.
 • Ventileren zonder dat er ongedierte naar binnen komt.
 • Ook erg geschikt voor mensen met hooikoorts.

De juiste raamdecoratie die matcht met jouw stijl

Vrijblijvend 3 aanbiedingen van vakmannen uit de buurt

Vergelijk kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op dinsdag, 25 juni 2024 zijn altijd onderhevig aan allerlei factoren: het soort model, het soort materiaal, de afmeting en de bedieningsmogelijkheden (elektrisch). In de onderstaande tabel tref je de huidige prijzen van het laten plaatsen van zonwering in Wapenveld in juni 2024.

Zonwering systeemFormaatVerwachte tarieven
Knikarmscherm200 – 500 cm breed€825 – €2125
Uitvalscherm1 – 5 meter breed€400 – €1250
Screens300 cm – 400 cm breed€290 – €950
Rolluik300 – 450 cm breed€300 – €1275
Rolgordijn150 x 250 cm€60 – €175
Lamellen100 x 250 cm€65 – €210
Jaloezieën150 x 180 cm€80 – €230
Plisségordijnen130 cm breed€110 – €370
Verwachte prijzen zonnewering inclusief monteren in de Provincie Gelderland.

Meest gekozen merken zonwering

Zit jij na te denken over zonwering kopen? Er zijn tal van merken met een uitstekend aanbod. Elke leveranciers heeft zijn pluspunten en prijssegmenten. Veel van de merken kan je wel kopen bij de gordijnwinkel in Wapenveld. In de tabel hieronder bespreken we uitleg over de meest gekozen merken. Daarmee kun je wellicht gerichter gaan zoeken.

 • Sunmaster: oerdegelijke producten met een hoog gebruikersgemak.
 • SunCircle: zeven jaar garantie op de Excellent en 5 jaar op basic producten.
 • Verano: staat garantie voor maximale kwaliteit en garantie.
 • Zonnelux: raamdecoratie van Zonnelux wordt op maat gemaakt van de beste materialen.
 • Heroal: toonaangevend aluminium zonwering systemen.
 • Stobag: veel keuze in doeken qua kleuren, materialen en UV-bescherming.
 • Renson: sterk netwerk van lokale specialisten voor al jouw gevelbekleding.
 • Velux: verduisterend plisségordijnen voor lichtkoepels en lichtstraten.
 • Luxaflex: zelf ophangen of laten monteren door een ervaren monteur.
 • Somfy: elektrische zonneschermen, rolluiken, screens en raamdecoratie bedienen met een app.
 • Unilux / Fractions: maatwerk horren en shutters.
 • Veneta: altijd 100% maatwerk, gratis advies en goedkoper dan de winkel.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Gamma, IKEA, Karwei, Praxis, Hornbach en Formido, Leen Bakker, Bol.com, Kwantum, Wehkamp.
 • Zie ook: Bece, Toppoint, Weinor, Roma, Deponti, Novoferm & Copaco, Schlappi, Dickson, Lumenguard, Swela, Milano.

Vergelijk zonwering experts in de regio Heerde

Goedkope zonwering kopen in Wapenveld? Of ben je op zoek naar een professioneel zonweringsbedrijf in jouw omgeving? In het schema hierna vind je bedrijven en adressen van raambekleders en gordijnwinkels in de regio. Soms kunnen ze je advies geven. Via deze vergelijker bekijk je ook montagebedrijven en bedrijven in Emst, Vorchten en Oene.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Vergelijk type zonwering per ruimte

Iedere ruimte vraagt om een uniek type vitrage die in lijn is met de stijl van de kamer. We verstrekken hieronder wat details over de meest bestelde zonweringsmodellen voor iedere ruimte in de woning.

 • Keuken: kies voor een product met voldoende licht wat onderhoudsvriendelijk is.
 • Badkamer: meer privacy in de douche met waterafstotende jaloezieën.
 • Woonkamer: koop verduisterende gordijnen om ook overdag te genieten van heerlijke koele temperaturen.
 • Slaapkamer: geluidswerende of geluiddempende gordijnen zorgen voor een aangename nachtrust.
 • Zolderraam: ook goede oplossingen voor draai-kiepramen op de zolder.
 • Dakkapel: jouw rolgordijnen op maat laten maken en zelf monteren.
 • Balkon: een goedkoop zonnescherm realiseer je met een balkondoek.

Terras en Serre
Tijdens hete dagen kunnen de temperaturen behoorlijk hoog zijn. Het huidige assortiment bestaat uit verschillende soorten buiten- en serrezonwering. Zo kan je kijken naar automatisch zonneschermen & terrasoverkapping, betaalbare parasols of exclusieve houten buitenjaloezieën voor een serre, overdekt terras of overkapping. Zonwering voor een glazen dak kan je vanaf de binnenkant of buitenkant laten monteren. Wellicht vind je dit ook interessant: Rolgordijnen.

Wat moet ik weten over mijn woning verkoelen?

De beste zonwering, hoe kan ik die bestellen?

Elke huis heeft weer andere wensen. De juiste zonnewering voor jouw pand kan jij opzoeken door een check te doen op: de breedte van de ramen, de ligging van je huis, de gevels / kozijnen en wat je eraan wilt uitgeven. Het fijne van binnenzonnewering is dat het geleverd kan worden in veel kleuren, soorten materialen en prijsgroepen. Je interieur moet hier natuur wel schikt voor zijn. Buitenzonwering houdt het zonlicht echt buiten de deur, geeft ook meer verkoeling, maar valt wel meer op (je ziet het altijd zitten op de gevel of het kozijn).

Wat zijn de gemiddelde kosten van zonnewering in Wapenveld?

De prijzen van zonwering zijn per situatie anders. De geschatte investeringen hebben we hierna kort toegelicht. Voor markiezen rekenen ze doorgaans wel €625. Screens €205 op basis van 1 raam. Op het moment dat je kiest voor een terrasscherm ben je zeker een bedrag kwijt van +/- €1000. Een uitvalscherm is een stuk aantrekkelijker geprijsd (+/- €700). Een handmatig-rolluik kost €490. Voor jaloezieën betaal je zo’n €270 op basis van 1 raam. Voor shutters ben je meer kwijt (zo’n €805). Budget keuzes zijn rolgordijnen, plissé gordijnen en lamellen (te koop vanaf €135 op basis van één kozijn). De totale tarieven worden beïnvloed door: het model, de grootte (lengte en breedte), bediening, het soort materiaal, designs en installatiekosten.

Wat betekent inmeten en de montageservice in Wapenveld?

Ten aanzien van zonweringsproducten zijn de keuzes enorm. Let goed op zaken als de afmetingen en montage-eisen. Je kan ervoor kiezen om de maatwerkproducten zelf in te meten, echter kun jij soms beter kiezen voor de montage met inmeetservice in Wapenveld. Dan komt er een lokale installateur die kozijnen, gevels en ramen goed inspecteert en opmeet. Als de gehele bestelling binnen is zal een expert het model goed installeren. Door te kiezen voor dit stukje service heb je gegarandeerd correct werkende zonnewering, een gunstige garantieperiode en deskundige hulp bij vragen.

Hoe werkt slimme zonwering?

Ga jij voor de handmatige bediening, handzenders / afstandbedieningen of een volledig geïntegreerd domotica systeem? Slimme zonwering kent diverse pluspunten. Een handmatig systeem met slinger is op zich ok, maar het kan toch nog handzamer. Draadloze bediening (via een draaiknop, handzender, afstandsbediening, mobiele app) zorgt ervoor dat je op afstand de installatie kan bedienen. Bij regen of wind kunnen de lamellen bijvoorbeeld automatisch sluiten. Als de zon op het raam schijnt zal het scherm ook direct reageren. Jaloezieën, shutters en gordijnen kunnen ook automatisch open en dicht gaan op bepaalde tijden. Een systeem dat werkt via internet geeft je meer flexibiliteit. De onkosten van smart rolluiken of schermen komen uit rond de €550.

Geschreven door: Joost. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 8181, 8190, 8191

Plaats een reactie