Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Bontebok vergelijken

Wil je jouw woning ook uitbreiden met zonwering in Bontebok? Zonwering heb je zowel voor binnen als buiten en kan je al kopen vanaf €75,00. Professionele buitenzonwering als een zonnescherm is het meest effectief om de zon buitenshuis te houden. Soms biedt een zonnescherm plekjes met schaduw om lekker te eten. Binnenzonwering zoals o.a. gordijnen of rolgordijnen kan je kopen voor een lagere prijs en kan je helemaal aanpassen op jouw stijl. Je kunt kiezen uit de wereld aan verschillende systemen. Op deze pagina geven we een handige keuzegids waar we stilstaan bij alle mogelijke systemen. Op dezelfde wijze doorzoek je een indicatie van de kosten en adresgegevens van lokale zonwering specialisten in Bontebok en omstreken.

Waarom een zonnescherm aanschaffen

 • Op warme dagen beschutting zoeken in je woning.
 • Voeg extra waarde toe aan je huis met professionele producten.
 • Ze houden je energierekening lager.
 • Het voorkomt inkijk.
 • Het werkt inbraakvertragend.
zonwering-vergelijken-bontebok

Zonnescherm laten plaatsen in Bontebok

Ben je zelf geen vakman en wil je zeker zijn dat het goed wordt aangesloten? Een voordelig zonnescherm installeren in Bontebok via een bekende zonwering specialist is dan wel zo verstandig. Je bent dan verzekerd dat alles juist aangesloten wordt, dat je garantie geldig blijft en dat de afstandsbediening ook goed werkt. Op deze website vind je razendsnel bedrijven die werkzaam zijn in de regio. In het onderstaande blok leggen we precies uit hoe dit werkt.

Een zonnescherm laten aanbrengen door een professional

 1. Een soort kiezen

  De eerste vraag is welk type zonwering matcht met jouw woning en wensen. Kies je voor buitenzonwering, dan wordt dit gemonteerd aan de buitenmuur. Aan de andere kant heb je binnenzonwering dat juist voor in huis is. Beschrijf ook het belangrijkste doel van het zonnescherm of de rolgordijnen. Belangrijke elementen zijn: een ruimte afkoelen, de energiekosten verlagen, de inkijk beperken (privacy), inbraken beperken, extra schaduw, de lichtinval reguleren of een twist geven aan jouw interieur.

 2. Welke maat heb je nodig?

  Bereken de ideale maten van het gekozen product. Selecteer ook waar het opgehangen moet worden. Onder andere aan de zijkant van het huis of op de 1e of 2e verdieping. Voeg foto’s toe om jouw project verder te verduidelijken.

 3. Kies bediening

  Er zijn verschillende soorten bediening. De standaard systemen zijn de zonwering met handmatige bediening (met slingerstang of band). Je kunt ook gaan voor elektrische bediening. Je kunt het dan bedienen met een knop/schakelaar in huis, optioneel met tijdschakelaar. De hoogst geprijsde en effectiefste mogelijkheid is draadloze bediening die werkt via je telefoon (App), zender of afstandsbediening.

 4. Fabrikanten en verkopers vergelijken

  Heb je alle vragen beantwoord? Als laatste vul je jouw adres- en contactgegevens in. Per mail ontvang je dan enkele offertes van geschikte zonweringsbedrijven uit Bontebok en de directe omgeving. Vergelijk alle prijsvoorstellen en analyseer betalingscondities, kosten en nazorg. Neem de beste aanbieding en maak de deal rond.

 5. Installeren

  Haal de oude zonwering van de muur af en zorg dat er genoeg werkruimte is voor het installatiebedrijf. De professional hangt het zonneschermen of de vouwgordijnen op de gewenste manier. Toets of de totale constructie correct is aangebracht. Een demonstratie is gebruikelijk. In dat geval kan de monteur eventuele gebreken nog herstellen. Tevens is er de mogelijkheid om een onderhoudscontract te tekenen.

Online offerte aanvragen voor zonwering

Offerte op maat van raambekleders in Bontebok

Buitenzonwering kopen: alle soorten op een rij

Buitenzonwering Bontebok is het meest effectief om het warme zonlicht in huis te blokkeren. Daarnaast is het perfect om snel een schaduwplek te creëren bij ramen, deuren en overkappingen. Het geeft dus een fijn klimaat, zowel binnen als buiten. Veel producten zoals bijvoorbeeld rolluiken zorgen voor het verlagen van de inbraakkans en vergroten de isolatie. Zonwering voor buiten is verkrijgbaar in veel kleuren en zowel met handmatige als automatische bediening. De gemiddelde tarieven liggen tussen de €200 t/m €2900. In de koopgids hierna bespreken we de meest handige keuzes.

Informatie over terrasschermen & knikarmschermen

Bij een knikarmscherm hebben we het over een zonnescherm dat aan de buitengevel van je huis wordt geplaatst. Aan de hand van de speciale knikarmen zal het schermdoek naar buiten worden gedraaid. Hiermee is het vloeroppervlak eronder goed begaanbaar en realiseer je een aangename schaduwplek op jouw terras. Noemenswaardig: het schermdoek is kwetsbaar bij harde wind. De tarieven variëren tussen de €925 tot zo’n €2000.

 • Een heerlijk overdekt terras met terraszonwering.
 • Ingedraaid zie je er maar weinig van.
 • Eenvoudig te bedienen (ook elektrisch leverbaar).

Koopgids uitvalschermen

Een uitvalscherm is een effectieve en een relatief betaalbare manier om en zonlicht en warmte te verminderen. Je krijgt hierdoor voldoende schaduw zodat je bijvoorbeeld lekker tv kunt kijken. Veel gekozen bij grote ramen of plekken waar je niet vaak langs loopt. Erg populair bij flats, appartementen en kantoren. Voor de achtertuin kun je beter wat anders kiezen. De verwachte tarieven liggen zo tussen de €350 – €1275.

 • Voordelig zonnescherm voor elke woning.
 • Je kunt het scherm zelf zover uitdraaien als je wil.
 • Bediening met motor is mogelijk.

Het installeren van screens

Screens op maat laten maken in Bontebok is een goed alternatief als je zonlicht wilt verduisteren maar nog wel zicht wil overhouden. Zonnescreens reflecteren het zonlicht en kan je helemaal integreren in een kozijn. De keuze qua doek-materiaal is glasvezel of polyester met een PVC-coating. Tijdens het bestellen moet je doorgeven hoe verduisterend ze moeten zijn. In situaties met daglicht is er voldoende zicht naar buiten, van buiten naar binnen gaat niet. Disclaimer: in het geval je het screendoek hebt uitgedraaid kan je het raam niet openen. De prijzen variëren tussen de €300 tot €1200.

 • Verkrijgbaar in lengtes tot enkele meters hoog.
 • Doeltreffende manier om zon te weren.
 • Je behoudt jouw privacy.

Kiezen voor rolluiken

Rolluiken zie je steeds vaker hangen. De redenen zijn duidelijk: ze zijn erg gemakkelijk te bedienen, eenvoudig in te meten, ze zijn geluiddempend en hebben een isolerende werking. Evenzeer werken ze ook inbraakpreventief. Binnen dit segment heb je 3 toepassingen: het voorzetrolluik bevestig je aan de buitenzijde van het raam, bij het opbouwrolluik vormen raam en rolluikkast een geheel (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt boven het raamkozijn achter de gevelstenen gemonteerd. De prijsindicaties komen uit tussen de €320 en €1500 voor rolluiken bestellen in Bontebok.

 • Houd de warmte buiten je huis.
 • Een volledig verduisterde kamer.
 • Enorm lange levensduur.

Bestellen van markiezen

Een markies heeft een opvallende ronde of bolle uitstraling die de zon niet alleen van voren – maar ook van opzij weert. Dit is een constructie van hout of aluminium wat afgewerkt is met een sterk doek. Markiezen zie je met name bij klassieke woningen. Ze dragen bij aan de authenticiteit van woonhuizen. Daarnaast heb je ook het klapmodel en het petmodel die je bij terrassen en etalages vaak ziet. De totale investeringen bedragen tussen de €680 tot zo’n €1625.

 • Stijlvol en klassiek.
 • Gemakkelijk schoon te houden.
 • Zeer effectief dankzij de zijschotten.

Andere modellen en systemen

 • Verandazonwering: serrezonwering eventueel met zon- en windautomaat.
 • Zonweringdoek: een los te spannen doek voor in de tuin, op straat of andere plekken.
 • Terrasoverkapping: een parasol met verrijdbare parasolvoet (multifunctioneel).
 • Buitenjaloezieën: een prachtig product met een luxe uitstraling.

Een aantrekkelijke temperatuur in een ruimte d.m.v. buitenzonwering!

Vraag een gids aan met het hele assortiment

Raamdecoratie Bontebok: alle systemen voor binnen

De montage van binnenzonwering gebeurt altijd aan de binnenkant van een raam of kozijn. Met raambekleding kan je zelf de lichtinval regelen. Het voorkomt dat de zon de hele dag de kamer in schijnt zodat je de hitte buiten kunt houden. Evenzeer heeft het ook een decoratieve functie. Handig om te noemen: raamdecoratie heeft ook een isolerende werking. De prijsindicaties liggen zo tussen de €350 en €925. In deze koopgids delen we veel info over de veelbesproken producten.

Rolgordijnen: praktische info en voordelen

Het rolgordijn kan je heel gemakkelijk op- en afrollen. Ze hebben gunstige prijzen, moeiteloos aan te brengen, iedereen kan het gebruiken en het is geschikt voor bijna elk raam. Rolgordijnen stel je samen in diverse kleurtjes en motiefjes zodat het in iedere woning past. Ze bieden verschillende types zoals elektrische, lichtdoorlatende, kiepkantelraam, waterafstotende, transparante, dakraam en het duo rolgordijn. De verwachte prijzen schommelen tussen de €65,00 tot €190.

 • Prima keuze als je zoekt naar goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Bontebok: voor iedereen zelf op te hangen.
 • Te bestellen in verschillende stoffen en luxe modellen.

Vouwgordijnen: praktische info en voordelen

Vouwgordijnen bieden een luxueuze en landelijke ambiance aan een kamer. Je bepaalt zelf welk deel van het raam bedekt wordt. Elk vouwgordijn is uniek door het maatwerk. Bij het kiezen van een stof kies je dus ook het lichtdoorlatende karakter van het gordijn. Ook kunnen ze de akoestiek in huis verbeteren. Houd rekening met kosten van €115 tot €350.

 • Zowel open en dicht nemen ze weinig ruimte in.
 • Gemakkelijk te installeren dankzij maatwerk.
 • Moeiteloos te onderhouden: reinig de stof met water/zeep in een handwas.

Plissé: informatie en voordelen

Plissé gordijnen kan je aan de bovenkant en onderkant open laten. Het bedienen gaat middels een koord en je bepaalt zelf de lichtinval. Een prachtig type raamdeco die weinig ruimte in beslag neemt. Je kunt kiezen uit veel modellen plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben meerdere stoflagen (honingraat). Met Top down – bottom heb je nog meer vrijheid in lichtinval en privacy. Denk aan een tarief van €47,5 tot +/- €175.

 • Je bepaalt zelf de lichtdoorlatendheid.
 • Eenvoudige montage (zonder boren).
 • Dupligordijnen op maat: voor elk raam een geschikte maat.

Jaloezieën Bontebok: bestellen in verschillende materialen

Jaloezieën zijn horizontale panelen die je kunt kantelen of omhoog kunt trekken met een koord of ladderband. Je kunt een selectie maken uit aanzienlijk veel soorten en materialen zoals bijvoorbeeld aluminium, stof, hout, PVC, kunststof. Via de houten jaloezieën kies je zelf de zichtlijnen, licht en beschutting. Niet vergeten: je moet ze regelmatig afstoffen. Verwacht prijzen van €80 tot €260.

 • Zonder moeite open te zetten (of te sluiten).
 • Jaloezieënwinkel: bamboe geeft een rank en verfijnd karakter aan het raam.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: ga voor duurzame en recyclebare modellen.

Lamellen: betaalbaar gordijn voor elk budget

Lamellen zijn verticale latten van bouwstoffen zoals pvc, aluminium, stof, bamboe, hout. Toe te passen voor lange / grote ramen en zijn erg geschikt voor een trendy en simpel interieur. Verticale lamellen zijn handmatig te openen en sluiten, zijn gemakkelijk schoon te houden en geven een lang en elegant beeld van de kamer. De kosten beginnen bij €65. Voor meer exclusieve lijnen ga je naar de €210.

 • Van elegant tot robuust.
 • Zeer praktische binnenzonwering voor lange ramen.
 • Montage kunststof kozijn: eenvoudig aan te brengen.

Shutters: luxe raambekleding in Bontebok op maat

Shutters zijn prachtige binnenluiken met een heel eigentijdse look. Het zijn unieke producten die jouw interieur echt afmaken. Blinds zijn exclusief, je kunt ze integreren in diverse woonstijlen een zeer duurzaam (te recyclen). Te monteren op diverse ramen zoals uitzetramen, vaste ramen, dakramen, valramen, schuiframen, draaikiepramen. Let op: shutters zijn duur in aanschaf. De kosten starten bij om en nabij de €470. Voor dure modellen kun je rekenen op €850.

 • Een zeer exclusieve vorm van raamdecoratie.
 • Je kunt het snel reinigen met een vochtige doek.
 • Houten kozijnen: de houtstructuur maakt het 1 geheel.

Informatie over horren en hordeuren

Maatwerk horren in Bontebok zorgen voor ventilatie in huis en blokkeren de toegang voor muggen, wespen, vliegen en andere insecten. Voor elk raam of deur is er een geschikt model: hor met scharnier, plissé hor, hordeur, rolhor, lamellenhor, voorzethor. Hooikoorts of allergieën? Bekijk dan alles over de pollenwerende hor. Kooptip: een hor is niet zonwerend. Je zou kunnen informeren naar een innovatieve duo-plissé hor. Dit alternatief beschermt tegen vliegen, muggen en insecten maar heeft ook een zonwerend doek. De onkosten beginnen bij zo’n €75 en lopen op tot €650.

 • Past op bijna elk raam: tuimelraam, schuifraam, draairaam, uitzetraam, draai-kiepraam, valraam.
 • Ventileren en luchten zonder dat er beestjes binnenkomen.
 • Voor iedereen die last heeft van ongedierte.

Passende raamdecoratie voor elke smaak

Krijg tot 3 gratis aanbiedingen van lokale specialisten

Kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op vrijdag, 21 juni 2024 worden samengesteld a.d.h.v. verschillende keuzes: het soort product, de materiaaltypes, de grootte (lengte en breedte) en het soort bediening. In het schema hieronder tonen wij de gemiddelde kosten van het laten plaatsen van zonwering in Bontebok in juni 2024.

Zonwering systeemFormaatKostenindicatie
Knikarmscherm200 – 600 cm breed€825 – €2225
Uitvalscherm200 – 500 cm breed€360 – €1400
Screenstot 4 meter breed€260 – €1000
Rolluik300 – 400 cm breed€315 – €1275
Rolgordijn200 x 100 cm€55 – €145
Lamellen200 x 180 cm€80 – €195
Jaloezieën100 x 250 cm€60 – €210
Plisségordijnen120 cm breed€100 – €340
Verwachte tarieven zonnewering met monteren in de Provincie Friesland.

Vergelijk merken zonwering

Zit jij na te denken over zonwering kopen? Er zijn ontzettend veel merken die jou goed kunnen ondersteunen. Elke leveranciers heeft zo zijn eigenschappen en adviesprijs. Vaak te koop via de gordijnwinkel in Bontebok. In het overzicht hierna vind je informatie over de populairste merken. Op basis daarvan kan jij een afgewogen keuze maken.

 • Sunmaster: kwaliteitsproducten die zorgen voor een comfortabel buitenleven.
 • SunCircle: eigen Nederlandse productie, montage en service-afdeling.
 • Verano: altijd een Verano partner bij jou in de buurt.
 • Zonnelux: raamdecoratie van Zonnelux wordt op maat gemaakt van de beste materialen.
 • Heroal: rolluiken, zonwering, roldeuren, ramen, deuren, gevels en overkappingen.
 • Stobag: ook hele mooie oplossing voor balkon en terras.
 • Renson: innovatieve gevelbekleding met aluminium lamellen.
 • Velux: binnengordijnen in alle kleuren en dessins.
 • Luxaflex: hoge kwaliteit raambekleding en uitgebreide kleurencollectie.
 • Somfy: geautomatiseerde jaloezieën, gordijnen en elektrische zonneschermen.
 • Unilux / Fractions: unieke gepatenteerde horren en shutters.
 • Veneta: gratis kleurstalen, direct van de fabriek.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Praxis, Hubo, Gamma, Hornbach, IKEA en Formido, Wehkamp, Kwantum, Leen Bakker, FonQ.
 • Check ook: Roma, Novoferm, Bece, Weinor, Deponti, Husol & Dickson, Copaco, Lumenguard, Swela, Sunway, Schlappi.

Adresgegevens van lokale zonwering experts nabij Heerenveen

Goedkope zonwering kopen in Bontebok? Of ben je op zoek naar een erkend zonweringsbedrijf in jouw regio? In het schema hierna vergelijk je gegevens en adressen van zonwering specialisten en gordijnwinkels in de buurt. Mogelijk kun je contact leggen voor een adviesgesprek. Via dit platform vind je ook fabrikanten en verkopers in Hoornsterzwaag, Oldeberkoop en Oudehorne.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Bekijk type zonwering per ruimte

Elk raam vraagt weer om een ander type vitrage die rijmt met de uitstraling van de kamer. We delen nu de meest bestelde zonwering types voor verschillende soorten ruimtes.

 • Keuken: populair zijn de plisségordijnen en de jaloezieën.
 • Badkamer: kies voor waterbestendige rolgordijnen of luiken om de privacy in de douche te waarborgen.
 • Woonkamer: kies normale verduisterende gordijnen of screens aan de buitenzijde van de woning.
 • Slaapkamer: laat geluidswerende rolluiken installeren en je kunt rustig slapen.
 • Zolderraam: rolgordijnen, jaloezieën of plisségordijnen bieden uitkomst voor draai-kiepramen.
 • Dakkapel: goedkope rolgordijnen op maat kan je zelf plaatsen.
 • Balkon: met een balkondoek creëer je jouw eigen zonnescherm.

Serre & Terras
Ook in ons land kan het anders erg warm worden. We onderscheiden veel modellen buiten- en serrezonwering. Populaire opties zijn automatisch zonneschermen of terrasoverkapping, gewoon parasols of unieke houten buitenjaloezieën voor een overkapping. Bescherming voor een glazen dak kan je vanaf binnen of buiten laten toepassen. Bezoek ook onze pagina over: Rolgordijnen.

FAQ: hoe kan ik mijn huis koel houden?

Wat is voor mij de beste zonwering?

Elk pand is uniek. De meest ideale zonnewering voor jouw situatie heeft te maken met: het soort raam, hoe je tuin ligt, de stijl van de woning en wat je eraan wilt uitgeven. Waarom wij binnenzonnewering aanraden? Omdat het verkrijgbaar is in een groot aantal kleuren, stoffen en budgetten. Het laat vaak wel wat zonlicht door. Buitenzonwering is doorgaans net wat effectiever, geeft ook buiten verkoeling, maar is wel meer zichtbaar (je monteert het aan de gevel of kozijn).

Wat zijn de huidige kosten van zonnewering in Bontebok?

De prijzen van zonwering beginnen bij €100 en lopen op tot duizenden euro’s. De huidige investeringen tref je hierna. Denk bij markiezen aan +/- €725. Screens €290 op basis van één kozijn. Kies je voor een terrasscherm moet je rekening houden met minimaal €1050. Een uitvalscherm is minder duur (+/- €750). Een gemiddeld rolluik kost €495. Bij jaloezieën voor binnen ben je wat goedkoper uit met €285 op basis van één kozijn. Shutters zijn een stuk kostbaarder (+/- €755). Gunstiger geprijsde soorten raamdecoratie zijn plisségordijnen, lamellen en rolgordijnen (verkrijgbaar vanaf €125 op basis van 1 raam). De totale bedragen worden berekend a.d.h.v. het model, de grootte van het systeem, elektrische of handmatige bediening, materiaalgebruik, dessins en kosten van installatie.

Wat is het voordeel van de inmeetservice en montageservice in Bontebok?

Als je je oriënteert op zonweringsproducten, dan kan je kiezen uit veel producten. Let goed op zaken als het inmeten en monteren. Je kan ervoor kiezen om de maatwerkproducten zelf in te meten, maar je kunt ook kiezen voor de montage & inmeetservice in Bontebok. In die situaties komt een gespecialiseerde montagepartner die ieder kozijn opmeet aan huis. Hij zal daarna de benodigde producten bestellen. Kort daarna komt de installateur de producten fatsoenlijk aanbrengen. Met deze klusservice profiteer je van perfecte zonnewering, garantie en nazorg en een mooi passend product.

Wat is slimme of automatische zonwering?

In de basis heb je handbediening, bediening met een afstandsbediening of een domotica systeem met WiFi? Slimme zonwering kent diverse pluspunten. Een handmatig zonnescherm met stang of band is op zich ok, toch kan het gebruiksvriendelijker. Draadloze bediening (met een handzender, afstandsbediening, draaiknop, tijdschakelaar) wordt steeds vaker gekozen omdat je op afstand de installatie kan bedienen. Bij slecht weer kan het zonnescherm bijvoorbeeld zichzelf sluiten. Als de zon doorbreekt zal het scherm ook direct reageren. Shutters, jaloezieën en gordijnen kan je zelfs tijdens je vakantie automatisch open en dicht laten gaan. Een product dat werkt met internet geeft je nog meer grip op het klimaat in huis. De gemiddelde prijzen van smart rolluiken en schermen zitten op zo’n €550.

Geschreven door: Michiel. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 8415

Plaats een reactie