Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Mildam vergelijken

Zoek jij meer informatie over zonwering in Mildam? Zonwering kan je voor binnen en buiten de woning kopen. Het is er al vanaf €50,00. Professionele buitenzonwering als een screen is ideaal om zonnestralen te weren. Tevens biedt een zonnescherm plekjes met schaduw in de tuin. Binnenzonwering als bijv. gordijnen of luxaflex is te bestellen voor gunstige prijzen en brengt extra sfeer in de woning. Je kunt kiezen uit de wereld aan verschillende producten. Op deze pagina doorzoek je een praktische handleiding waarin we alle mogelijkheden bespreken. Eveneens bekijk je een kostenindicatie en contactgegevens van erkende zonwering specialisten in Mildam en omstreken.

Top 5 voordelen van een zonnescherm

 • Altijd een lekkere temperatuur in de woning.
 • Biedt een meerwaarde voor je woning.
 • Een lagere energierekening door meer controle over warmte.
 • Geen volle inkijk vanaf de weg in jouw woning.
 • Het werkt inbraakvertragend.
zonwering-vergelijken-mildam

Zonnescherm laten plaatsen in Mildam

Beschik je niet over het juiste gereedschap of wil je tijd besparen? Een voordelig zonnescherm installeren in Mildam middels een regionale zonwering specialist is een slim idee. Je kunt er dan op vertrouwen dat het scherm juist geïnstalleerd wordt, dat er niks kapot gaat en je krijgt een uitgebreide demonstratie. Via zonweringaanbiedingen.nl vind je snel en zonder gedoe vakspecialisten in de regio. Hieronder lees je precies wat je moet doen.

Een zonnescherm laten ophangen door een specialist

 1. Zoek een geschikt model / systeem

  De beginvraag is altijd om er achter te komen welk soort zonwering aansluit bij jouw eisen. Buitenzonwering komt aan jouw buitengevel te zitten. Ga je voor binnenzonwering, dan wordt dat aan de binnenkant van het kozijn geplaatst. Daarnaast is het goed om na te denken over het doel van de screens of de vouwgordijnen. Belangrijke elementen zijn: het huis koeler maken, extra isolatie, zorgen voor meer privacy, inbrekers afschrikken, een fijne schaduwplek maken, lichtinval regelen of een twist geven aan jouw interieur.

 2. Afmetingen

  Noteer de afmetingen van het gekozen product. Geef ook door waar het aangebracht moet worden. Je kunt kiezen voor o.a. aan de overkapping of op de 1e of 2e verdieping. Selecteer eventueel foto’s zodat het bedrijf een nog beter beeld krijgt.

 3. Kies bediening

  Er bestaan verschillende verschillende bedieningsmogelijkheden. De standaard optie is zonwering met handmatige bediening (hierbij gebruik je een slinger / opwindmechanisme). Een andere gangbare keuze is elektrische bediening. Dit wordt uitgevoerd met een handige draaiknop, eventueel met een tijdschakelaar. De duurste en meest gebruiksvriendelijke oplossing is draadloze bediening met App, afstandsbediening of handzender.

 4. Vergelijk merken en vakmannen

  De details van het project ingevuld? Deel dan je adresgegevens en telefoonnummer. Je kan dan rekenen op meerdere offertes van professionele zonweringsbedrijven uit Mildam en nabijgelegen plaatsen. Vergelijk de prijsindicaties en check kwaliteit, garantie, nazorg, klantenservice. Kies de beste aanbieding en neem contact op met de betreffende partij.

 5. Monteren

  Haal de oude zonwering van de muur af en zorg voor een opgeruimde werkplek voor het montageteam. De installateur levert het zonneschermen of de lamellen zoals overeengekomen. Ga altijd na of het nieuwe apparaat goed is aangebracht. Vaak volgt er nog even een korte demonstratie. Wanneer er iets mis is, dan kom je er direct achter. Tevens kan je meteen een onderhoudscontract afsluiten.

Gratis zonwering offertes vergelijken

Krijg verschillende prijsvoorstellen van raambekleders in Mildam

Buitenzonwering kopen en laten plaatsen

Buitenzonwering Mildam werkt erg goed om meer schaduw rondom je huis te realiseren. Ook creëert het een heerlijke schaduwplek bij ramen, deuren en overkappingen. Het geeft dus een fijn klimaat, zowel binnen als buiten. Diverse artikelen zoals het rolluik schrikken inbrekers af en vergroten de isolatie. Zonwering voor buiten is beschikbaar in diverse vormen en zowel met handmatige als automatische bediening. Gemiddeld betaal je een bedrag tussen de €350 tot €2800. In onderstaande alinea behandelen we de beste toepassingen.

Koopgids terrasschermen en knikarmschermen

Een knikarmscherm houdt in een zonnescherm dat aan de buitengevel van het huis vast zit. Door middel van de vaste knikarmen komt het schermdoek uit de cassette. Door dit mechanisme is de ruimte vrij toegankelijk en geniet je van een fijne schaduwplek rondom de ramen. Noemenswaardig: het scherm moet je meteen weer indraaien als het gaat waaien. De verwachte prijzen komen uit tussen de €800 – €2250.

 • Perfect voor terraszonwering.
 • Je ziet er weinig van wanneer het scherm is ingedraaid.
 • Te bestellen met draadloze bediening.

Koopgids uitvalschermen

Een uitvalscherm is een veel gekozen en een relatief betaalbare manier om de zon buitenshuis te houden. Je bereikt hiermee voldoende schaduw zodat je in huis niet tegen de zon in hoeft te kijken. Een uitkomst voor ramen die dicht blijven waar je niet vaak onder door hoeft te lopen. Het is dan ook een populair systeem bij flats en kantoren. Voor een achtertuin is het dus niet heel geschikt. De gemiddelde prijzen bedragen tussen de €400 en €1250.

 • Dit zonnescherm is verkrijgbaar in veel prijssegmenten.
 • Voor ramen die alleen naar binnen opengaan.
 • Ook leverbaar met elektrische bediening.

Koopgids screens

Screens op maat laten maken in Mildam is de perfecte keuze als je zonlicht wilt verduisteren maar nog wel zicht wil overhouden. Zonnescreens zijn perfect in staat om warmte en zonlicht te beperken en zijn bestand tegen weersinvloeden. De doeken worden gefabriceerd van polyestervezels of glasvezel. De lichtdoorlatendheid kan je zelf bepalen. In situaties met daglicht kan je van binnenuit goed naar buiten kijken. Maar van buiten naar binnen is dit niet mogelijk. Voorwaarden: in het geval je het screendoek hebt uitgedraaid zal het raam niet te gebruiken zijn. De onkosten liggen tussen de €275 tot zo’n €1000.

 • Een relatief onopvallend systeem.
 • Uitdraaien kost maar weinig tijd.
 • Je behoudt jouw privacy.

Alles wat je moet weten over rolluiken

Rolluiken worden steeds vaker toegepast. Dat is niet zo gek: veel keuze qua bediening (handmatig / automatisch), ze houden de warmte buiten het huis, mensen kunnen niet naar binnen kijken, en hebben een isolerende werking. Tevens biedt het een preventieve werken bij inbraak. Tegenwoordig heb je 3 mogelijkheden: het voorzetrolluik is geschikt voor bestaande bouw, bij opbouwrolluiken vormt het raam en de rolluikkast één geheel (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik bevindt zich achter de buitensteen. De verwachte prijzen bedragen tussen de €330 en €1200 voor rolluiken bestellen in Mildam.

 • Perfecte / 100% verduistering.
 • Ideaal als je graag helemaal in het donker slaapt.
 • Belangrijke inbraakwerende eigenschappen.

Kiezen voor markiezen

Een markies is een bijzonder soort systeem met een prachtige uitstraling. In de basis is het een frame fout hout of aluminium waarover een doek wordt gelegd. We zien markiezen vaak bij huizen van begin 1900. Ze geven een boost aan de ambiance van de woning. In aanvulling op de standaard markiezen is er ook een klapmodel en petmodel die je vaak bij winkels ziet. De normale prijzen bedragen tussen de €610 tot wel €1625.

 • Volledig maatwerk mogelijk qua breedte, kleur en materiaal.
 • Het zicht van binnenuit wordt niet verstoord.
 • Sterk systeem dat tegen een stootje kan.

Overige opties voor buiten

 • Verandazonwering: reguleer eenvoudig de temperatuur op de veranda met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: overal neer te hangen door de ogen en touwen die worden meegeleverd.
 • Terrasoverkapping: grote parasols die je kunt verrijden met wieltjes.
 • Buitenjaloezieën: een prachtig product met een luxe uitstraling.

Een aantrekkelijke temperatuur in de woonkamer d.m.v. buitenzonwering!

Bekijk de producten van verschillende aanbieders

Raamdecoratie Mildam: alle gordijnen voor binnen

Wanneer je kiest voor systemen aan de binnenkant van een raam spreken we over binnenzonwering. Met raambekleding kan je zelf de lichtinval regelen. Dit verkleint de kans dat er veel licht in de woning komt zodat je de hitte buiten kunt houden. Soms kan het ook echt een eyecatcher zijn. Een mooi neveneffect: de raamdecoratie zorgt ook voor een isolerende laag. De onkosten bedragen tussen de €360 tot €925. In het bijgaande stukje lees je de voordelen en nadelen van de veelbesproken toepassingen.

Rolgordijnen: alle types, materialen en prijzen

Het rolgordijn is functioneel en kan je eenvoudig afrollen. Het is betaalbaar, makkelijk op te hangen, iedereen kan het gebruiken en het is bijna in elke ruimte toepasbaar. Rolgordijnen zijn te bestellen in meerdere kleurtjes en motiefjes zodat het een aanvulling is op jouw interieur. Je hebt allerlei soorten zoals waterafstotende, lichtdoorlatende, dakraam, kiepkantelraam, verduisterende, elektrische en speciale duo rolgordijnen. De prijzen variëren tussen de €55,00 – €155.

 • De juiste keuze als het gaat om goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Mildam: zonder problemen zelf te installeren.
 • Aanbod in mooie stoffen en luxueuze modellen.

Vouwgordijnen: bekijk het aanbod

Vouwgordijnen zorgen voor een exclusieve en landelijke ambiance aan een ruimte. Je kunt ze gemakkelijk in hoogte verstellen. Er zijn meerdere vouwgordijn-stoffen beschikbaar. Bij de stofkeuze heb je zelf invloed op de mate van lichtdoorlatendheid van de gordijnen. Daarbij kunnen ze de akoestiek in huis verbeteren. Raambekleders werken met tarieven van €100 tot zo’n €300.

 • Zijn netjes weg te werken.
 • Direct te plaatsen dankzij maatwerk.
 • Weinig onderhoud: je kunt ze uitwassen.

Plissé: vind het perfecte model

Plissé gordijnen is een type raamdeco waarbij het doek in een harmonica vorm wordt ingebouwd. Het bedienen gaat middels een koord en je kunt ze perfect afstellen op het zonlicht. Fraaie raamdeco die bij elke woonstijl past. Er zijn verschillende soorten plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben meerdere stoflagen (honingraat). Met Top down – bottom kan je een specifiek deel van je raam afschermen. Raambekleders werken met een prijs van €60 oplopend tot €170.

 • Laten jouw ruimte sfeervol tot leven komen.
 • Uitstekende isolatiewaarden en dus energiebesparend.
 • Dupligordijnen op maat: de inmeetservice komt bij je thuis.

Jaloezieën Mildam: vind het perfecte model

Jaloezieën zijn horizontale paneeltjes die je kunt kantelen en kunt optrekken met een koord of elektrisch systeem. Je kunt kiezen uit aanzienlijk veel vormen en materialen als onder andere aluminium, hout, stof, kunststof, PVC. Door te kiezen voor houten jaloezieën speel je eenvoudig met de gewenste lichtinval en privacy. Disclaimer: ze vergen wel wat meer onderhoud dan andere type gordijnen. Houd rekening met prijzen van €72,5 oplopend tot €260.

 • In enkele seconden een ruimte verduisterd.
 • Jaloezieënwinkel: met een product van bamboe haal je iets unieks in huis.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: makkelijker schoonmaken en duurzaam.

Lamellen: stijlvol en trendy systeem

Lamellen zijn verticale strookjes gefabriceerd van o.a. pvc, hout, aluminium, bamboe, stof. Toe te passen voor kolossale / grote ramen en passen perfect bij een trendy en minimalistisch interieur. Verticale lamellen zijn met 1 beweging te openen, vragen niet om veel onderhoud en zijn vochtbestendig (en dus geschikt voor de badkamer). De kosten starten vanaf €80 en bedragen voor een luxe model zo’n €190.

 • Makkelijk de lichtinval bepalen.
 • Binnenzonwering voor grote raampartijen.
 • Montage kunststof kozijn: bij goed onderhoud heb je lange garantie.

Shutters: luxe raambekleding in Mildam op maat

Shutters zijn luxe binnenluiken met een heel stoere look. Het zijn echte blikvangers die iets toevoegen aan jouw interieur. De blinds zijn decoratief en functioneel, ze maken je woning meer waard en zijn ook nog eens hartstikke duurzaam. Past op bijna elk raam zoals draaikiepramen, schuiframen, valramen, vaste ramen, dakramen, uitzetramen. Aankooptip: shutters zijn duur in aanschaf. De kosten beginnen bij €420 en bedragen voor een luxe model zo’n €850.

 • Meefinancieren bij het afsluiten van hypotheek.
 • Gemakkelijk open te vouwen.
 • Houten kozijnen: altijd maatwerk zodat het naadloos aansluit.

Horren en hordeur op maat

Maatwerk horren in Mildam zorgen voor een hygiënische leefomgeving en blokkeren de toegang voor vliegen, motten, wespen en muggen. Vergelijk verschillende producten zoals: voorzethor, hor met scharnier, inzethor, rolhor, hordeur, lamellenhor. Heb je ieder jaar weer last van hooikoorts of allergieën? Informeer dan naar de pollenwerende hor. Adviespunt: je houdt geen zonlicht tegen met een hor. Je zou kunnen informeren naar een totaaloplossing, de duo-plissé hor. Dit model houdt vliegen, muggen en insecten buitenshuis en voorkomt ook dat het erg snel warm wordt in huis. De prijzen beginnen bij zo’n €80. Meer exclusieve modellen kosten zo’n €800.

 • Te monteren op: draai-kiepraam, valraam, tuimelraam, draairaam, schuifraam, uitzetraam.
 • Eenvoudiger en veiliger ventileren.
 • Altijd zorgeloos een raam openzetten.

Multifunctionele raamdecoratie voor elke woning

Snel een aanbieding van lokale vakbedrijven

De actuele kosten van zonwering 2024

De prijzen van zonwering op dinsdag, 25 juni 2024 hangen af van diverse zaken: het soort systeem, het soort materiaal, de grootte van het systeem en de bediening. In het schema hierna delen we de huidige tarieven van het laten plaatsen van zonwering in Mildam in juni 2024.

Model zonweringAfmetingPrijsindicatie
Knikarmscherm200 – 500 cm breed€875 – €2125
Uitvalscherm1 – 4 meter breed€400 – €1475
Screens200 cm – 400 cm breed€260 – €950
Rolluik2 – 4 meter breed€295 – €1250
Rolgordijn120 x 100 cm€55 – €165
Lamellen150 x 100 cm€50 – €190
Jaloezieën150 x 250 cm€70 – €260
Plisségordijnen170 cm breed€100 – €370
Gemiddelde kosten zonnewering incl. monteren in de Provincie Friesland.

Alle merken zonwering op een rij

Ook geïnteresseerd in zonwering kopen? Er bestaan veel fabrikanten met allemaal een uniek aanbod. Elke aanbieder heeft zijn voordelen en prijscategorieën. Vaak gewoon te koop bij de lokale gordijnwinkel in Mildam. Hierna vind je details over de meest bekende merken. Dankzij deze vergelijking heb jij een goed beeld van het aanbod.

 • Sunmaster: degelijk merk met een uitgebreid montagenetwerk.
 • SunCircle: eersteklas producten van Nederlandse makelaardij.
 • Verano: expert voor tuin, terras, gevel en raambekleding.
 • Zonnelux: advies op maat, inmeten en montage.
 • Heroal: familiebedrijf sinds meer dan 140 jaar.
 • Stobag: ook hele mooie oplossing voor balkon en terras.
 • Renson: moderne gevelbekleding systemen die gemakkelijk te plaatsen zijn.
 • Velux: verduisterende buitenzonwering voor dakramen en dakkapellen.
 • Luxaflex: ook voor serrezonwering, buitenjaloezieën en vensterzonwering.
 • Somfy: langer genieten van je terras met elektrische zonneschermen.
 • Unilux / Fractions: op maat gemaakte shutters en horren.
 • Veneta: standaard 8 jaar garantie inclusief gratis advies aan huis.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Hornbach, Hubo, IKEA, Karwei, Praxis & Wehkamp, Formido, Leen Bakker, Kwantum, FonQ.
 • Overweeg ook: Weinor, Toppoint, Roma, Husol, Deponti, Novoferm en Copaco, Sunway, Milano, Dickson, Schlappi, Lumenguard.

Bekijk zonwering experts in de buurt van Heerenveen

Goedkope zonwering kopen in Mildam? Of zoek je een vakkundig zonweringsbedrijf in jouw omgeving? In de volgende tabel bekijk je adresgegevens van zonwering specialisten en gordijnwinkels in dit postcodegebied. Wellicht kan je hier terecht voor meer informatie. Via deze vergelijker bekijk je ook leveranciers en bedrijven in Oudeschoot, Katlijk en Nieuweschoot.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Vergelijk type zonwering per ruimte

Elke kamer heeft unieke afmetingen en vitrage behoefte die afgestemd is op de woonbehoefte en woonstijl. We verstrekken hieronder wat details over de meest handige zonweringsproducten per ruimte.

 • Keuken: zorgt voor sfeer en heeft een praktische functie.
 • Badkamer: plisségordijn in de douche kan je makkelijk schoonmaken en eenvoudig bedienen.
 • Woonkamer: door het toepassen van verduisterende gordijnen of duettes bepaal je zelf hoeveel lichtinval je hebt.
 • Slaapkamer: met comfortabele geluidswerend rolluiken en shades creëer jij een stille en aangename ruimte.
 • Zolderraam: verduister jouw draai kiepraam bijvoorbeeld met VELUX of FAKRO.
 • Dakkapel: ideaal voor producten zoals rolgordijnen op maat en plaats ze zelf.
 • Balkon: kies voor een balkondoek of zonnescherm voor schaduw op hoogte.

Serre & Terras
Van juni t/m september wordt het al gauw 30 graden of warmer. Je kunt kiezen uit diverse producten buiten- en serrezonwering. Wat dacht je van automatisch zonneschermen of terrasoverkapping, handige parasols of luxueuze houten buitenjaloezieën voor een tuinhuis, serre of overkapping. Buitenzonwering voor een glazen dak kan je van buiten en binnen laten installeren. Klik eventueel direct verder naar: Knikarmscherm.

FAQ: vragen over mijn woning koel houden

Wat is de beste zonwering?

Elke woning heeft eigen karakteristieken. De juiste zonnewering voor jouw pand kun je uitzoeken aan de hand van: de raamgrootte, de ligging van je huis, jouw woonsituatie en je financiële middelen. Waarom wij binnenzonnewering aanraden? Omdat je het kunt kopen in meerdere kleuren, vormen en maatvoeringen. Het zijn niet de meest effectieve producten. Buitenzonwering is meer effectief in het tegenhouden van de zon, brengt significante verkoeling, maar zit wel altijd in het zicht (het wordt aan de buitenkant op de gevel of het kozijn geplaatst).

Wat zijn de actuele kosten van zonnewering in Mildam?

De uitgaven voor zonwering lopen flink uiteen. De actuele onkosten hebben we hierna voor je opgesomd. Voor markiezen betaal je zo’n €675. Screens €205 per kozijn. Wanneer je kiest voor een terras-knikarmscherm betaal je om en nabij de €1200. Bij een uitvalscherm ben je goedkoper uit (+/- €650). Een normaal rolluik kost €480. Voor binnenzonwering zoals jaloezieën betaal je €275 per raam. Luxe shutter zijn iets minder betaalbaar (+/- €750). Overige producten voor binnen zijn rolgordijnen, plissé gordijnen en lamellen (te koop vanaf €140 per raam / kozijn). De totale bedragen worden gecalculeerd door te kijken naar type systeem, de afmetingen, bediening, materiaaltypes, vormen / kleuren en installatiekosten.

Waarom kiezen voor inmeten en montageservice in Mildam?

Zoek je zonweringsproducten? Dan kan het soms lastig zijn om iets te kiezen. Je moet altijd rekening houden met het juist inmeten en monteren van de producten. Het is een optie om maatwerkproducten zelf thuis in te meten, maar je kunt ook kiezen voor de montage plus inmeetservice in Mildam. Hierbij komt een deskundige monteur die ieder raam bekijkt en opmeet. Vervolgens kan de montagepartner het model juist bevestigen. Dankzij de montageservice profiteer je van optimale zonnewering, een gunstige garantieperiode en een uitgebreide demonstratie.

Wat zijn slimme rolluiken, screens en raamdecoratie?

In de basis heb je de normale handbediening, elektrische bediening met zender of een volledig geïntegreerd domotica systeem? Slimme zonwering levert veel op. Handmatige bediening met stang of band werkt in de basis mooi, maar het kan toch nog slimmer. Draadloze bediening (mobiele app, draaiknop, tijdschakelaar, afstandsbediening) wordt steeds vaker gekozen omdat je gemakkelijker het scherm kunt bedienen. Bij slecht weer kan je het zonnescherm automatisch laten indraaien. Als de zon hevig schijnt kan jij een screen of rolluik automatisch laten dichtzakken. Shutters, jaloezieën en gordijnen kan je op ingestelde tijden automatisch open en dicht laten gaan. Een product dat werkt met internet maakt jouw woning zuiniger en slimmer. De gemiddelde kosten van smart rolluiken of screens komen uit rond de €550.

Geschreven door: Sandra. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 8454

Plaats een reactie