Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Haskerdijken vergelijken

Wil jij ook een bestelling doen voor zonwering in Haskerdijken? Zonwering is toe te passen aan de binnen- en buitenzijde van je huis en regel je al vanaf €82,50. Goede buitenzonwering als een uitvalscherm is zeer handig om zonnestralen te weren. In veel situaties creëert een zonnescherm een schaduwrijke plek waar je ontspannen kunt zitten. Binnenzonwering als bijv. gordijnen of jaloezieën is meestal een stuk goedkoper en het dient tegelijkertijd als raamdecoratie. Er bestaan enorm veel diverse combinaties. Via onze site check je een uitgebreide keuzehulp dat zorgt dat je goed voorbereid een offerte kan aanvragen. Daarnaast doorzoek je een kostenindicatie en adresgegevens van verschillende zonwering specialisten in Haskerdijken en omstreken.

Belangrijke voordelen van een zonnescherm

 • Altijd een lekkere temperatuur in de woning.
 • Sfeervolle toevoeging op uitstraling huis.
 • Lager energieverbruik en dus lagere stookkosten.
 • Voorkomt verkleuring van meubels.
 • Heeft een afschrik effect op inbrekers (werkt preventief).
zonwering-vergelijken-haskerdijken

Zonnescherm laten plaatsen in Haskerdijken

Beschik je niet over het juiste gereedschap of simpelweg geen tijd? Een voordelig zonnescherm installeren in Haskerdijken middels een professionele zonwering specialist is een slim idee. Je kunt er dan op vertrouwen dat het geheel goed bevestigd wordt, dat je recht blijft houden op garantie en de installateur laat precies zien hoe het werkt. Via dit platform vind je snel en zonder gedoe experts die ook in jouw wijk werkzaam zijn. In de onderstaande koopgids bieden we jouw concrete handvatten om dit te realiseren.

Een zonnescherm laten aanleggen door een professional

 1. Bepaal welk systeem je gaat toepassen

  Om te beginnen kies je welk type zonwering past bij jouw wensen. De buitenzonwering wordt aan de buitenzijde van het huis geplaatst. Maar je hebt ook binnenzonwering dat binnenshuis wordt geplaatst. Beschrijf ook het belangrijkste doel van het knikarmscherm of de jaloezieën. Zonwering kan diverse rollen vervullen: verkoelen, energie besparen, inkijk en geluidsoverlast beperken, inbraakwerend, een schaduwplekje creëren, lichtinval tegengaan of de sfeer in huis versterken.

 2. Afmetingen

  Geef de maten door van het gewenste model. Bepaal ook meteen waar het geïnstalleerd moet worden. Bijvoorbeeld aan de overkapping of boven bij de slaapvertrekken. Selecteer eventueel foto’s om de opdracht te verduidelijken.

 3. Selecteer bediening

  Er bestaan verschillende verschillende bedieningsmogelijkheden. De simpelste mogelijkheid is zonwering met handmatige bediening (met slingerstang of windwerk). Je kunt ook gaan voor elektrische bediening. Dat werkt middels een schakelaar of knop, soms ook uitgevoerd met tijdschakelaar. De meest kostbare en effectiefste keuzemogelijkheid is draadloze bediening via je smartphone (app) of kleine afstandsbediening.

 4. Aanbieders vergelijken

  Heb je alle vragen beantwoord? Als laatste vul je jouw adres- en contactgegevens in. Per mail ontvang je dan enkele offertes van relevante zonweringsbedrijven uit Haskerdijken en nabijgelegen plaatsen. Vergelijk alle prijsvoorstellen en analyseer prijs, referenties, merk producten en nazorg. Neem de beste aanbieding en kom in contact met deze winkel.

 5. Installeren

  Ruim de oude zonwering netjes op en leg eventuele spullen al klaar voor de specialisten. De installateur hangt het uitvalscherm of de houten jaloezieën zoals jij dat wilt. Toets of het product goed is aangesloten. Vaak volgt er nog even een korte demonstratie. Eventuele gebreken kan je het beste direct uitsluiten. Steeds vaker is er de mogelijkheid om een onderhoudscontract te tekenen.

Online offerte aanvragen voor zonwering

Meteen een prijsopgave van raambekleders in Haskerdijken

Buitenzonwering kopen: welk systeem past bij mij?

Buitenzonwering Haskerdijken is ideaal om de zon en warmte te weren. Bovendien werkt het ook ideaal om een ruime schaduwplek te maken in je tuin of op het terras. Je hebt er dus binnen en buiten genot van. Diverse varianten zoals rolluiken schrikken inbrekers af en kunnen de isolatie van een huis verbeteren. Zonwering voor buiten is verkrijgbaar in talloze dessins en groottes. De gemiddelde prijzen bedragen tussen de €450 en €2925. In het stukje hierna bespreken we de meest gekozen systemen.

Investeren in terrasschermen & knikarmschermen

De definitie van een knikarmscherm is een zonnescherm dat je buiten aan je huis vast monteert. Via 2 telescopische knikarmen kan het schermdoek met een lichte helling horizontaal uitgedraaid worden. Zo is het vloeroppervlak eronder goed begaanbaar en geniet je van een fijne schaduwplek om te zitten. Tip: het doek kan beschadigen bij harde wind. De tarieven liggen tussen de €925 tot €2150.

 • Prettige en comfortabele terraszonwering.
 • Je kan er gewoon onderdoor lopen en onder zitten.
 • In verschillende kleuren, aanpasbaar op jouw woning.

Laten monteren van uitvalschermen

Het uitvalscherm is een klassiek zonnescherm en een goedkope manier om te voorkomen dat het zonlicht naar binnen schijnt. Het biedt plaatselijk veel schaduw zodat je in huis niet tegen de zon in hoeft te kijken. Het is ideaal bij ramen zonder openslaande delen waar je niet vaak onder door hoeft te lopen. Met name bij flats zie je dit systeem vaak en kantoren. Het is dus minder geschikt voor een achtertuin. De normale prijzen variëren tussen de €325 tot €1225.

 • Voordelig zonnescherm voor elke woning.
 • Je beperkt de inkijk in je woning (meer privacy).
 • Kwalitatief product dat windvast is.

Waarom kiezen voor screens

Screens op maat laten maken in Haskerdijken is een uitstekende keuze als je wilt dat je nog deels naar buiten kan kijken. Zonnescreens zijn perfect in staat om warmte en zonlicht te beperken en zijn niet zo vatbaar voor wind. De doeken worden gefabriceerd van glasvezel of polyester. Qua verduistering kun je kiezen uit meerdere opties (veel of weinig licht). In situaties met daglicht is er voldoende zicht naar buiten, maar andersom is niet mogelijk. Let op: als het screendoek omlaag zit moet het raam dicht blijven. De kosten komen uit tussen de €300 – €1000.

 • Het komt strak tegen het raam aan.
 • Weersbestendig en houden jouw raam schoon.
 • Te integreren in het kozijn.

Alles wat je moet weten over rolluiken

Rolluiken zijn bijzonder populair. Dat is goed te verklaren: ze zijn zeer gebruiksvriendelijk, ze zijn zeer warmtewerend, mensen kunnen niet naar binnen kijken, en draagt ook in de winter bij aan minder stookkosten. Evenzeer houden ze inbrekers buiten de deur. Je kunt kiezen uit 3 varianten: een voorzetrolluik wordt tegen de buitengevel aan geplaatst, het opbouwrolluik wordt in het kozijn geplaatst (op de dag / in de dag montage) en inbouwrolluiken bevinden zich in een uitsparing boven de deur of raamopening. De verwachte kosten komen uit tussen de €340 tot €1500 voor rolluiken bestellen in Haskerdijken.

 • Verkrijgbaar met handbediening of elektrische motor.
 • Zorgt voor een betere isolatie.
 • Enorm lange levensduur.

Informatie en voordelen van markiezen

Een markies heeft een opvallende ronde of bolle uitstraling wat je huis een kenmerkende uitstraling biedt. Het wordt gekenmerkt door een stevig frame van hout of aluminium dat afgespannen wordt middels een doek. Markiezen zie je met name bij exclusieve woningen. Het levert een bijdrage aan de uitstraling van huizen. Naast de basismodellen kan je ook gaan voor een petmodel of klapmodel. Handig voor winkels/horeca als schuilplek voor regen. De verwachte kosten komen uit tussen de €650 tot zo’n €1875.

 • Past perfect bij oudere gebouwen en huizen.
 • Het zicht van binnenuit wordt niet verstoord.
 • Windvast en uv-lichtbestendig.

Andere systemen voor buiten

 • Verandazonwering: serrezonwering eventueel met zon- en windautomaat.
 • Zonweringdoek: beschermt effectief tegen uv-straling en warmte.
 • Terrasoverkapping: een parasol met verrijdbare parasolvoet (multifunctioneel).
 • Buitenjaloezieën: eenvoudig open, dicht of half dicht te draaien.

Altijd de juiste temperatuur binnen en buiten d.m.v. buitenzonwering!

Bekijk de actuele prijzen van installateurs

Raamdecoratie Haskerdijken: alle soorten voor binnen op een rij

In het geval van binnenzonwering worden de systemen aan de binnenkant van het kozijn geplaatst. Via raambekleding is lichtinval heel nauwkeurig te beïnvloeden. Hierdoor minimaliseer je de kans dat de zon fel naar binnen schijnt zodat je geniet van een koel huis. Bovendien is het een toevoeging aan jouw interieur. Goed om te weten: raamdecoratie heeft ook een isolerende werking. De prijzen variëren tussen de €330 en €950. In het gedeelte hieronder lees je informatie over de meest populaire mogelijkheden.

Rolgordijnen: bekijk het aanbod

Een rolgordijn is een gordijn dat je kunt oprollen. Voordelig maatwerk, eenvoudig aan te brengen, simpele bediening en het kan toegepast worden op ieder raam. Rolgordijnen zijn verkrijgbaar in praktisch alle dessins en kleuren wat het mooie aanvulling op je interieur maakt. Er zijn verschillende types zoals dakraam, transparante, elektrische, kiepkantelraam, waterafstotende, verduisterende en de duo rolgordijnen. De verwachte prijzen liggen zo tussen de €57,50 en €190.

 • Groot aanbod in goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Haskerdijken: voor iedereen zelf te bevestigen.
 • Te bestellen in prachtige stoffen en bijzondere uitvoeringen.

Vouwgordijnen: voor welke situaties is dit handig?

Vouwgordijnen zorgen voor een warme en karaktervolle uitstraling aan een kamer. Je kunt gemakkelijk de hoogte instellen. Elk vouwgordijn is uniek door het maatwerk. Bij de stofkeuze heb je zelf invloed op hoeveel licht er doorheen komt (lichtdoorlatendheid). Bovendien kunnen ze de akoestiek in huis verbeteren. Houd rekening met onkosten van €105 tot zo’n €300.

 • Voor een knus interieur.
 • Voor alle lengtes (maatwerk).
 • Eenvoudig onderhoud: met de hand snel te wassen / reinigen.

Plissé: een veelzijdig aanbod

Plissé gordijnen is een type raamdeco waarbij het doek in een harmonica vorm wordt ingebouwd. Het bedienen gaat middels een koord en de zonwerendheid is optimaal. Een prachtig type raamdeco die een toffe twist geeft aan jouw interieur. Er zijn meerdere soorten plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes kun je herkennen aan de honingraat vouw. Top down – bottom up systemen kun je op diverse manieren openzetten. Denk aan prijzen van €65 tot €165.

 • Laten jouw ruimte sfeervol tot leven komen.
 • Koorden in het gordijn zijn onzichtbaar.
 • Dupligordijnen op maat: laat alles perfect aansluiten op je kozijn.

Jaloezieën Haskerdijken: alle types, materialen en prijzen

Jaloezieën zijn horizontale plaatjes die je kunt ophalen of kunt kantelen met een koord of zelfs met afstandsbediening. Leveranciers bieden oneindig veel kleuren en materialen als onder andere PVC, bamboe, hout, stof, kunststof. Met houten jaloezieën kun je zelf de perfecte stand kiezen voor de zichtlijnen, licht en beschutting. Disclaimer: je moet ze wel regelmatig afstoffen en onderhouden. Wees voorbereid op een kostenplaatje van €65 oplopend tot €230.

 • Helemaal opgetrokken zie je weinig van de constructie.
 • Jaloezieënwinkel: kies voor Bamboe voor een natuurlijke look
 • PVC / Aluminium jaloezieën: een trendy uitstraling.

Lamellen: functioneel en gebruiksvriendelijk

Lamellen zijn verticale panelen gemaakt van bijv. hout, aluminium, stof, pvc, kunststof. Praktisch voor lange / grote ramen en zie je vaak terug bij een elegant en basis interieur. Verticale lamellen zijn praktisch in gebruik, zijn makkelijk te reinigen en kan je ook in een badkamer ophangen. De kostprijzen starten bij gemiddeld €85. Voor luxe versie moet je rekening houden met €205.

 • De koordbediening zorgt voor snel openen en sluiten.
 • Binnenzonwering voor grote raampartijen.
 • Montage kunststof kozijn: altijd met enkele jaren garantie.

Shutters: luxe raambekleding in Haskerdijken met exclusieve afwerking

Shutters zijn populaire binnenluiken met een luxe uitstraling. Het zijn echte blikvangers die je interieur de finishing touch geven. Blinds zijn uniek, ze maken je woning meer waard en een duurzame optie (goed voor het milieu). Past op bijna elk raam zoals draaikiepramen, ronde ramen, dakramen, uitzetramen, vaste ramen, valramen. Aankooptip: shutters zijn niet heel erg voordelig. De kosten beginnen bij circa €430. Voor grotere ramen ga je al gauw richting de €920.

 • Een echte blikvanger in huis.
 • Eenvoudig schoon te maken.
 • Houten kozijnen: mooie combinatie van natuurlijke producten.

Horren en hordeur op maat

Maatwerk horren in Haskerdijken zorgen voor voldoende ventilatie en zijn erg doeltreffend tegen vliegen en muggen. Er zijn talloze opties: hordeur, lamellenhor, hor met scharnier, plissé hor, rolhor, inzethor. Hooikoorts (of andere allergieën? Bekijk dan alles over de pollenwerende hor. Adviespunt: horren werken niet als zonnewering. Er bestaat ook een totaal duo-plissé hor. Dit model beschermt tegen muggen, vliegen en ongedierte en zorgt ook dat de zon niet fel naar binnen schijnt. De onkosten beginnen bij circa €67,5. Voor luxe versie moet je rekening houden met €700.

 • Voor bijna ieder raamtype: draai-kiepraam, tuimelraam, uitzetraam, schuifraam, draairaam, vast raam.
 • Eenvoudig en gebruiksvriendelijk je woning ventileren.
 • Voor iedereen die last heeft van ongedierte.

De mooiste raamdecoratie die past bij jouw stijl

Direct meerdere aanbiedingen per e-mail

Gemiddelde kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op woensdag, 12 juni 2024 worden gecalculeerd via velerlei onderdelen: het soort product, het materiaal, het inmeten (afmetingen) en handmatige of elektrische bediening. In de volgende tabel bieden wij de huidige kosten van het laten plaatsen van zonwering in Haskerdijken in juni 2024.

Zonwering systeemGroottePrijsindicatie
Knikarmscherm200 – 600 cm breed€815 – €2250
Uitvalscherm2 – 6 meter breed€355 – €1350
Screens2 – 4 meter breed€270 – €1000
Rolluiktot 4,5 meter breed€295 – €1225
Rolgordijn150 x 190 cm€50 – €145
Lamellen200 x 180 cm€75 – €210
Jaloezieën150 x 250 cm€70 – €250
Plisségordijnen100 x 220 cm€100 – €300
Verwachte kosten zonnewering met monteren in de Provincie Friesland.

Overzicht merken zonwering

Ook geïnteresseerd in zonwering kopen? Er zijn tal van merken die goede producten en service leveren. Welke winkelier heeft zijn pluspunten en prijssegmenten. Veel van de merken kan je wel kopen bij de gordijnwinkel in Haskerdijken. In de volgende tabel vind je een overzicht met de grootste merken. Zo kan jij nog beter een keuze maken.

 • Sunmaster: functionele producten volgens de laatste lifestyle trends.
 • SunCircle: buiten comfort in alle seizoenen.
 • Verano: een van de grootste fabrikanten in de Benelux.
 • Zonnelux: 100% op maat gemaakt van de beste materialen.
 • Heroal: ook veel oplossingen voor overkappingen en tuinhuizen.
 • Stobag: met het Pergolino doek voorzie je grote oppervlaktes van terrasscherm.
 • Renson: ongekend mooie en unieke design gevelbekleding voor scherpe prijzen.
 • Velux: altijd vrijblijvend een goed en passend advies van de specialisten.
 • Luxaflex: werken met materialen zoals Stof, Hout, Aluminium en PVC.
 • Somfy: elektrische zonneschermen eenvoudig te bedienen.
 • Unilux / Fractions: unieke gepatenteerde horren en shutters.
 • Veneta: productielocaties in China, Portugal, Tsjechië en Nederland.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Karwei, Gamma, Hubo, Praxis, IKEA & Bol.com, Kwantum, FonQ, Formido, Wehkamp.
 • Zie ook: Roma, Husol, Toppoint, Deponti, Novoferm, Bece en Lumenguard, Milano, Sunway, Schlappi, Copaco, Dickson.

Vergelijk zonwering experts in de regio Heerenveen

Goedkope zonwering kopen in Haskerdijken? Zoeken naar een bekend zonweringsbedrijf in de regio? In het schema hieronder vind je namen en adressen van woonwinkels en gordijnwinkels in jouw omgeving. Soms kan jij de klus uitbesteden aan deze vakmannen. Op deze site ontdek je ook installatiepartners en winkels in Oudehaske, Nieuwebrug en Nijehaske.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Uitleg over zonwering per ruimte

Elke kamer vraagt om een uniek type vitrage die matcht met de stijl van de kamer. We verstrekken hieronder wat details over de meest praktische soorten zonwering voor verschillende soorten ruimtes.

 • Keuken: kies voor een product met voldoende licht wat onderhoudsvriendelijk is.
 • Badkamer: meer privacy tijdens het douchen door vochtwerende raambekleding.
 • Woonkamer: kies normale verduisterende gordijnen of screens aan de buitenzijde van de woning.
 • Slaapkamer: kies voor geluidswerend rolluiken of screens om rustig en ontspannen de nacht door te komen.
 • Zolderraam: populaire keuzes voor het draai-kiepraam zijn rolgordijnen en plissés.
 • Dakkapel: kies voor een voordelige optie zoals rolgordijnen op maat en plaats het zelf.
 • Balkon: kies voor een balkondoek of zonnescherm voor schaduw op hoogte.

Serre & Terras
Tijdens hete dagen kan het anders erg warm worden. Het huidige assortiment bestaat uit allerlei type buiten- en serrezonwering. Wat dacht je van automatisch zonneschermen / terrasoverkapping, basic-parasols of speciale houten buitenjaloezieën voor serre of overkapping. Een zonnescherm voor een glazen dak kan je vanaf binnen of buiten laten werken. Wellicht vind je dit ook interessant: Rolluiken.

Wat moet ik weten over mijn woning verkoelen?

De beste zonwering voor je woning zoeken?

Elke huis heeft weer andere wensen. De ideaalste zonnewering die aansluit op jouw behoefte kun je uitzoeken aan de hand van: de benodigde afmetingen, hoe je tuin ligt, jouw woonsituatie en natuurlijk jouw maximale budget. Binnenzonnewering heeft als voordelen dat het te bestellen is in praktisch alle kleuren, designs en prijssegmenten. Het zijn niet de meest effectieve producten. Buitenzonwering is een stuk doeltreffender, zorgt voor net wat meer schaduw, maar zit wel altijd in het zicht (het zit aan de buitengevel vast).

Hoe hoog zijn de kosten van zonnewering in Haskerdijken?

De investingen in zonwering zijn voor iedereen anders. De normale kosten tref je hierna. Markiezen kosten zo’n €675. Zonnescreens €280 per raampartij. Kies je voor een terraszonwering komen de prijzen uit op zo’n €1075. Bij een uitvalscherm ben je goedkoper uit (+/- €625). Een instap-rolluik kost €470. Liever jaloezieën? Dan betaal je zo’n €290 op basis van 1 raam. Shutters zijn ook voor binnen, maar wel een stukje duurder (+/- €840). Gunstiger geprijsde binnengordijnen zijn rolgordijnen, plissé gordijnen en lamellen (te verkrijgen vanaf €135 per raam / kozijn). De totale kosten worden gecalculeerd door te kijken naar het model, de gewenste afmeting, de keuzes in bediening, het gewenste materiaal, vormen / kleuren en plaatsingskosten.

Wat betekent inmeten en de montageservice in Haskerdijken?

Met betrekking tot zonweringsproducten zijn de keuzes enorm. Let goed op zaken als het inmeten en monteren. Je kan ervoor kiezen om de maatwerkproducten zelf in te meten, echter kun jij soms beter kiezen voor de montage en inmeetservice in Haskerdijken. Dan komt er een ervaren montagepartner die de deuren en/of ramen opmeet aan huis. Kort daarna kan de vakman het model goed bevestigen. Met deze klusservice heb je gegarandeerd uitstekende zonnewering, langere garantie, klantenservice en een fraai afgewerkt product.

Wat is slimme zonwering?

Kies jij voor handmatige bediening, elektrische bediening met zender of wil je jouw rolluiken opnemen in het domotica systeem? Slimme zonwering zal de nieuwe standaard worden. Handmatige bediening met een handslinger is werkbaar, maar het kan toch nog handzamer. Draadloze bediening (d.m.v. een draaiknop, tijdschakelaar, handzender, afstandsbediening) heeft als effect dat je daarmee flink wat tijd kunt besparen. Als het regent kunnen de lamellen bijvoorbeeld automatisch sluiten. Als de zon doorbreekt zal het scherm direct sluiten om jouw woning te beschermen. Shutters, gordijnen en jaloezieën kan je op ingestelde tijden automatisch open en dicht laten gaan. Een toepassing met online functies maakt jouw woning dus een stuk slimmer. De onkosten van smart rolluiken en schermen beginnen bij €575.

Geschreven door: Sandra. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 8468

Plaats een reactie