Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Oude Willem vergelijken

Genieten van een koel huis met zonwering in Oude Willem? Zonwering heb je voor elke woning, is voor binnen en buiten. Een goedkoop systeem is er al voor €77,50. Goede buitenzonwering als een knikarmscherm is het meest doeltreffend om een aangenaam binnenklimaat te realiseren. Daarbij win je met een zonnescherm plekjes met schaduw waar jij, als het warm is, kunt zitten. Binnenzonwering als gordijnen of jaloezieën kan je kopen voor een lagere prijs en is direct een aanvulling op jouw interieur. Er bestaan geweldig veel afzonderlijke systemen. Op dit portaal vind je een handige keuzegids waarmee jij inzicht krijgt in de opties. Ook doorzoek je de geschatte kosten en adressen van erkende zonwering specialisten in Oude Willem en omstreken.

Waarom een zonnescherm aanschaffen

 • Op warme dagen beschutting zoeken in je woning.
 • Het kan bijdragen aan de uitstraling van de woning.
 • Lager energieverbruik en dus lagere stookkosten.
 • Het creëert extra privacy in huis.
 • Het schrikt inbrekers af.
zonwering-vergelijken-oude-willem

Zonnescherm laten plaatsen in Oude Willem

Ben je zelf niet handig of simpelweg geen tijd? Een voordelig zonnescherm installeren in Oude Willem via een regionale zonwering specialist is dan wel zo verstandig. Je mag er dan vanuit gaan dat het product volgens de documentatie bevestigd wordt, dat de garantie niet vervalt en de vakman zal bovendien een korte demo geven. Via zonweringaanbiedingen.nl kom je eenvoudig in contact met vakmannen in de regio. In het onderstaande blok vertellen we je stap-voor-stap wat daarvoor nodig is.

Een zonnescherm laten ophangen door een expert

 1. Systeem kiezen

  De beginvraag is altijd om er achter te komen welk soort zonwering aansluit bij jouw eisen. Buitenzonwering komt aan de buitenkant van het gebouw te zitten. Ga je voor binnenzonwering, dan wordt dat aan de binnenkant van het kozijn geplaatst. Beschrijf ook het belangrijkste doel van de screens of de rolgordijnen. Belangrijke elementen zijn: een kamer koel maken, energie besparen, wat extra privacy realiseren, inbraakkans verminderen, extra schaduw, lichtinval regelen of een aanvulling aanbrengen op jouw interieur.

 2. Hoe breed en lang is je raam?

  Kies de afmetingen van het product. Bepaal ook meteen waar het geïnstalleerd moet worden. Je kunt kiezen voor o.a. plaatsing achter het huis of op de eerste verdieping. Voeg schetsen toe zodat het bedrijf een nog beter beeld krijgt.

 3. Bedieningsmogelijkheden

  Een belangrijk aspect is de bediening. De standaard modellen zijn de zonwering met handmatige bediening (men gebruikt dan een opwindmechanisme of slinger). In aanvulling hierop hebben we ook nog elektrische bediening. Vaak gaat dit met een draaiknop, optioneel met tijdschakelaar. De meest luxe en leukste optie is draadloze bediening die werkt via je telefoon (App), zender of afstandsbediening.

 4. Vakbedrijven vergelijken

  Al jouw wensen doorgegeven? Geef dan jouw contactgegevens door. Je krijgt 3 of 4 gratis offertes van professionele zonweringsbedrijven uit Oude Willem en omliggende plekken. Vergelijk alle prijsvoorstellen en analyseer kwaliteit, garantie, nazorg, klantenservice. Selecteer de beste aanbieding en plan de klus in.

 5. Monteren

  Probeer de oude zonwering te demonteren en zorg dat alles opgeruimd is voor het montageteam. De professional plaatst het terrasscherm of de duettes zoals gewenst. Controleer of alles juist is aangesloten. Een demonstratie is gebruikelijk. Als iets niet werkt dan kan dit meteen worden opgepakt. Mogelijk is er de mogelijkheid om een onderhoudscontract te tekenen.

Zonwering offerte in jouw mailbox

Ontvang de scherpste prijs van raambekleders in Oude Willem

Buitenzonwering kopen en laten installeren

Buitenzonwering Oude Willem is het meest doeltreffend om de zonnestralen die naar binnen schijnen te weren. Bovendien is het ideaal om een fijn schaduwplekje te maken op korte afstand van je huis. Dat is dus genieten binnen- en buitenshuis. Diverse modellen zoals de populaire rolluiken houden inbrekers buiten de deur en isoleren zeer goed. Zonwering voor buiten is beschikbaar in veel prints en zowel met handmatige als automatische bediening. De kosten liggen zeer uiteen. Tussen de €400 – €2825. In het volgende hoofdstuk beoordelen we de meest verkochte oplossingen.

Offerte voor terrasschermen / knikarmschermen

Onder het knikarmscherm verstaan we een zonnescherm dat je buiten aan je huis vast monteert. D.m.v. de slimme knikarmen komt het schermdoek uit de cassette. Hierdoor is de ruimte vrij toegankelijk en creëer je een heerlijke schaduwplek bij het raam. Belangrijk: het zonnescherm kan beschadigen bij harde wind. De verwachte tarieven liggen zo tussen de €825 – €2150.

 • Voor iedere woning een geschikte terraszonwering.
 • Je ziet er weinig van wanneer het scherm is ingedraaid.
 • Handmatige of elektrische bediening.

Adviezen over uitvalschermen

Een uitvalscherm is een populaire en een relatief betaalbare manier om en zonlicht en warmte te verminderen. Het biedt ramen die bijna helemaal afgedekt worden zodat je bijvoorbeeld lekker tv kunt kijken. Een goede keuze bij grote raampartijen waar je niet vaak onder door hoeft te lopen. Met name bij flats zie je dit systeem vaak en kantoren. Voor een achtertuin is het dus niet heel geschikt. De kosten variëren tussen de €400 t/m €1250.

 • Een van de meest goedkope zonneschermen.
 • Voor ramen waar je niet onder hoeft te zitten.
 • Kwalitatief product dat windvast is.

Het gemak van screens

Screens op maat laten maken in Oude Willem is een prima keuze als je zoekt naar een mooie en strakke oplossing. Zonnescreens zijn zeer effectief in het weren van de zon en zijn niet zo vatbaar voor wind. Het doek wordt samengesteld met polyestervezels of glasvezel. Wat betreft de lichtdoorlatendheid kan je veel kanten op. Tijdens daglicht kun je deels naar buiten kijken. Andersom kan dat niet. Kanttekening: wanneer je het screendoek uitdraait kan je het raam niet openen. De prijsindicaties variëren tussen de €300 tot €1075.

 • Verkrijgbaar in lengtes tot enkele meters hoog.
 • De zon krijgt geen kans om het raam te beschijnen.
 • Je kunt er wel door naar buiten kijken, maar niet andersom.

Nieuwe rolluiken

Veel Nederlanders laten rolluiken plaatsen. Wij zijn er uiterst positief over: je kunt ze heel eenvoudig bedienen, op maat te bestellen, ze houden geluiden van straat uitstekend buiten en ze verduisteren de slaapkamer. Ook schrikken ze inbrekers af. Tegenwoordig heb je 3 keuzes: het voorzetrolluik bevestigt men boven het raam aan de buitengevel, een opbouwrolluik wordt boven het raam op het kozijn gemonteerd (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik (wordt achter de stenen geplaatst). De gemiddelde prijzen komen uit tussen de €370 t/m €1500 voor rolluiken bestellen in Oude Willem.

 • Zeer zonwerend en verduisterend.
 • Een donkere en stillere slaapkamer.
 • Enorm lange levensduur.

Het gemak van markiezen

Een markies is een stijlvol systeem wat direct zal opvallen (authentieke uitstraling). Het is eigenlijk een constructie van hout of aluminium waarover een doek wordt gelegd. Markiezen wordt vaak gekozen door eigenaren van luxe huizen. Ze beïnvloeden de ambiance van het pand. Als extra opties naast het standaard product kan je ook gaan voor een petmodel of klapmodel die je ook vaak bij restaurants tegenkomt. De gemiddelde tarieven liggen zo tussen de €730 en €1675.

 • Bijzondere kleuren en motieven beschikbaar.
 • Het vrije zicht blijft behouden.
 • Kan prima tegen een stootje (weersomstandigheden).

Andere modellen en systemen

 • Verandazonwering: serrezonwering eventueel met zon- en windautomaat.
 • Zonweringdoek: losse doek die je door middel van touwen over kunt ophalen.
 • Terrasoverkapping: grote parasols die je kunt verrijden met wieltjes.
 • Buitenjaloezieën: een luxe alternatief voor een rolluik of screen.

Een heerlijke temperatuur in de kamer met buitenzonwering!

Ontvang gratis offertes in jouw mailbox

Raamdecoratie Oude Willem: alles over inmeten en ophangen

Binnenzonwering noemen we ook wel raamdecoratie. Via raambekleding bepaal je zelf de mate van lichtinval. Dit beperkt dat er heel veel zonnestralen de kamer binnenkomen zodat je geniet van een koel huis. Bovendien kan het prachtig bijdragen aan jouw interieur. En daarbij komt: met raamdecoratie verbeter jij de isolatie van je huis. De verwachte prijzen komen uit tussen de €340 – €975. In de box hieronder behandelen we de meest bestelde mogelijkheden.

Rolgordijnen: waarom is dit interessant?

Het rolgordijn kan je heel gemakkelijk op- en afrollen. Beschikbaar voor lage tarieven, makkelijk zelf te plaatsen, iedereen kan het gebruiken en het past in bijna iedere ruimte. Rolgordijnen stel je samen in praktisch alle kleurtjes en motiefjes zodat het in iedere woning past. Je hebt diverse varianten zoals waterafstotende, kiepkantelraam, elektrische, dakraam, lichtdoorlatende, verduisterende en de duo rolgordijnen. De minimale investeringen schommelen tussen de €52,50 – €175.

 • Handige optie voor tijdelijke of goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Oude Willem: zonder problemen zelf te monteren.
 • Te bestellen in diverse stoffen en luxueuze modellen.

Vouwgordijnen: bekijk het aanbod

Vouwgordijnen dragen bij aan een luxe en landelijke ambiance aan je woning. Je kunt gemakkelijk de hoogte instellen. Elk vouwgordijn is uniek door het maatwerk. De keuze voor de stof bepaalt hoe lichtdoorlatend het systeem is. Bovendien maken ze het mogelijk om de akoestiek in een ruimte te sturen. Verwacht een prijskaartje van €100 tot €350.

 • Zowel met lichtdoorlatende als verduisterende stof.
 • Online samenstellen voor maatwerk.
 • Simpel onderhoud: reinigen d.m.v. een handwas.

Plissé: praktische bestelinformatie

Plissé gordijnen kunnen zichzelf opvouwen bij het openen. De bediening is erg simpel en jij hebt de volledige controle over de lichtinval. Kortom: luxe en gebruiksvriendelijke raamdeco die een toffe twist geeft aan jouw interieur. Je hebt de keuze uit veel producten binnen de plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes kun je herkennen aan de honingraat vouw. Met Top down – bottom bepaal je zelf jouw mate van privacy. Wees voorbereid op onkosten van €50 tot €175.

 • Past bij elke interieurstijl.
 • Ook heel geschikt voor kiepkantelramen.
 • Dupligordijnen op maat: voor elke breedte een passend product.

Jaloezieën Oude Willem: bekijk het assortiment

Jaloezieën zijn horizontale latten die je op veel standen kunt opendraaien met een koord of ladderband. Het aanbod bestaat uit gigantisch veel systemen en materialen als bijv. kunststof, bamboe, hout, stof, aluminium. Door te kiezen voor houten jaloezieën heb je 100% controle over de kijklijnen, lichtinval en schaduw. Suggestie: je moet veel schoonmaken (stof dwarrelt neer op de strips). Houd rekening met kosten van €70 tot wel €240.

 • Elke kamer optimaal belichten.
 • Jaloezieënwinkel: bamboe geeft een natuurlijke look.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: een milieuvriendelijke oplossing.

Lamellen: stijlvolle gordijnen voor binnen

Lamellen zijn verticale strookjes gefabriceerd van o.a. pvc, kunststof, bamboe, hout, stof. Praktisch voor kolossale / grote ramen en zijn erg geschikt voor een strak en standaard interieur. Verticale lamellen zijn met 1 beweging te openen, vragen niet om veel onderhoud en werken ook heel goed in natte ruimtes. De tarieven beginnen bij circa €60 en kunnen oplopen tot €195.

 • Voor een strak en minimalistisch interieur.
 • Deze binnenzonwering wordt veel toegepast bij lange kozijnen.
 • Montage kunststof kozijn: altijd met enkele jaren garantie.

Shutters: luxe raambekleding in Oude Willem op maat geproduceerd

Shutters zijn bijzondere binnenluiken met een exclusieve uitstraling. Het zijn eyecatchers die jouw interieur echt afmaken. Blinds zijn erg trendy, ze zijn overal toepasbaar en zijn erg duurzaam. Aan te brengen op diverse ramen zoals vaste ramen, ronde ramen, draaikiepramen, dakramen, valramen, schuiframen. Opmerking: shutters zijn behoorlijk kostbaar. De prijsindicaties beginnen bij €400 en lopen op tot €950.

 • Houtproducten worden afgelakt met speciale verf.
 • Ook geschikt als roomdivider of kastdeur.
 • Houten kozijnen: mooie combinatie van natuurlijke producten.

Alles wat je moet weten over horren en hordeuren

Maatwerk horren in Oude Willem zorgen voor ventilatie in huis en beschermen tegen vliegen en muggen. Je kunt o.a. kiezen uit: voorzethor, plissé hor, rolhor, hordeur, hor met scharnier, inzethor. Hooikoorts (of andere allergieën? Informeer dan naar de pollenwerende hor. Opmerking: een hor is niet zonwerend. Je kunt je dan beter verdiepen in een totaaloplossing, de duo-plissé hor. Dit alternatief houdt muggen, vliegen en ongedierte buitenshuis en houdt ook nog eens de zon buiten. De prijsverwachtingen beginnen bij circa €70. Voor meer exclusieve lijnen ga je naar de €625.

 • Breed inzetbaar: valraam, draairaam, tuimelraam, schuifraam, vast raam, draai-kiepraam.
 • Het hele jaar door zorgeloos je woning ventileren.
 • Ook in de zomer probleemvrij je ramen openen.

Vind de perfecte raamdecoratie die matcht met jouw stijl

Deze week diverse aanbiedingen per e-mail

Vergelijk kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op woensdag, 12 juni 2024 zijn afhankelijk van diverse thema’s: het artikel, de materiaalsoort, de afmetingen en de bedieningsopties. Hieronder bekijk je de verwachte prijzen van het laten plaatsen van zonwering in Oude Willem in juni 2024.

Zonwering systeemGrootteVerwachte kosten
Knikarmscherm2 – 5 meter breed€800 – €2025
Uitvalscherm200 – 600 cm breed€350 – €1275
Screens3 – 4 meter breed€240 – €1150
Rolluik200 cm – 400 cm breed€325 – €1250
Rolgordijn200 x 60 cm€70 – €170
Lamellen100 x 250 cm€75 – €190
Jaloezieën150 x 100 cm€85 – €230
Plisségordijnen130 cm breed€110 – €370
Prijsindicatie zonnewering inclusief monteren in de Provincie Drenthe.

Meest gekozen merken zonwering

Ben je bezig met zonwering kopen? Er zijn ontzettend veel merken die je in je vergelijking kan meenemen. Elk merk heeft zo zijn eigenschappen en adviesprijs. Vaak te koop via de gordijnwinkel in Oude Willem. In de onderstaande tabel vergelijk je een overzicht met de beste verkochte merken. Daardoor kan jij misschien een betere keuze maken.

 • Sunmaster: functioneel, stijlvol en duurzame zonneschermen en rolluiken.
 • SunCircle: eigen Nederlandse productie, montage en service-afdeling.
 • Verano: altijd 100% passende maatwerk producten voor jouw woning.
 • Zonnelux: 100% op maat gemaakt van de beste materialen.
 • Heroal: ook veel oplossingen voor overkappingen en tuinhuizen.
 • Stobag: met het Pergolino doek voorzie je grote oppervlaktes van terrasscherm.
 • Renson: design gevelbekleding voor woningen en kantoorpanden.
 • Velux: bekend door zijn hoogwaardige dakramen en dakkapellen.
 • Luxaflex: hoge kwaliteit raambekleding en uitgebreide kleurencollectie.
 • Somfy: leverancier van motoren voor elektrische zonneschermen.
 • Unilux / Fractions: de meest verkochte hor van NL.
 • Veneta: meer dan 3.200.000 ramen bekleed.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Karwei, Gamma, Hubo, Hornbach, IKEA & FonQ, Formido, Kwantum, Leen Bakker, Bol.com.
 • Overweeg ook: Weinor, Toppoint, Bece, Novoferm, Deponti, Husol & Dickson, Lumenguard, Swela, Sunway, Copaco, Milano.

Gegevens van regionale zonwering experts rondom Westerveld

Goedkope zonwering kopen in Oude Willem? Of ben je op zoek naar een erkend zonweringsbedrijf in de omgeving? In de tabel hieronder verstrekken we namen en adressen van zonnescherm installateurs en en gordijnwinkels in deze regio. Misschien kan je hier terecht voor meer informatie. Via dit platform vergelijk je ook installateurs en bedrijven in Donkerbroek, Terband en Zorgvlied.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Vergelijk type zonwering per ruimte

Ieder pand vraagt om passende vitrage die afgestemd is op de uitstraling van de kamer. We beschrijven nu de meest bestelde zonwering types per ruimte en kamer.

 • Keuken: zoek een goede combinatie tussen praktisch en mooi.
 • Badkamer: kies een vochtbestendig materiaal zoals PVC of kunststof in de douche.
 • Woonkamer: kies voor verduisterende gordijnen om comfortabel in huis te kunnen zitten.
 • Slaapkamer: het monteren van geluidswerende rolluiken is aan te raden voor een koelere en stillere ruimte.
 • Zolderraam: je kunt kiezen voor betaalbare rolgordijnen voor het draai-kiepraam.
 • Dakkapel: meet alle is, koop rolgordijnen op maat en monteer de producten binnen enkele minuten.
 • Balkon: monteer een sterk balkondoek en/of zonnescherm om heerlijk te kunnen zitten.

Mogelijkheden voor serre & terras
Tijdens de warme zomerdagen kan het al snel 30 graden worden. Er bestaan meerdere soorten buiten- en serrezonwering. Populaire opties zijn automatisch zonneschermen of terrasoverkapping, eenvoudige parasols of bijzondere houten buitenjaloezieën voor een overkapping. Een zonnescherm voor een glazen dak kan je zowel vanaf binnen als buiten laten monteren. Bezoek ook onze pagina over: Plissegordijnen.

Wat moet ik weten over mijn woning verkoelen?

Hoe kan ik de beste zonwering kopen?

Elke woning is anders. De best passende zonnewering in jouw individuele situatie kan jij opzoeken door een check te doen op: de hoogte van je ramen, de actuele situatie rondom de woning (tuin), de gevels / kozijnen en jouw maximale budget. Wat binnenzonnewering zo ideaal maakt is dat je het kunt kopen in oneindig veel kleuren, stoffen en afmetingen. Het kozijn moet hiervoor natuurlijk wel geschikt zijn. Buitenzonwering is een stuk doeltreffender, brengt significante verkoeling, maar trekt wel meer de aandacht (aan de buitenzijde van de woning).

Hoe hoog zijn de kosten van zonnewering in Oude Willem?

De prijsindicaties van zonwering zijn per situatie anders. De actuele onkosten hebben we kort uiteengezet. Markiezen kosten zo’n €675. Buitenscreens €200 per raam. Op het moment dat je kiest voor een terras-knikarmscherm betaal je al snel €1250. Bij een uitvalscherm ben je goedkoper uit (+/- €725). Een normaal rolluik kost €450. Voor jaloezieën betaal je zo’n €300 per raam. Shutters zijn ook voor binnen, maar wel een stukje duurder (+/- €775). Gunstiger geprijsde soorten raambekleding zijn plisségordijnen, lamellen en rolgordijnen (te koop vanaf €145 per raam / kozijn). De totale investeringen worden berekend a.d.h.v. type systeem, het formaat, de bedieningsmogelijkheden, materiaaltypes, motiefjes en installatiekosten.

Wat is het nut van inmeten en montageservice in Oude Willem?

Zoek je zonweringsproducten? Dan heb je veel keuze. Bepaal vooraf wat je wilt doen als het gaat om het opmeten en monteren. Je kunt zelf de maten opmeten voor maatwerkproducten, echt kan je ook profiteren van montage & inmeetservice in Oude Willem. Er komt dan een lokale installateur die kozijnen, gevels en ramen deskundig bekijkt en opmeet. Als de gehele bestelling binnen is zal een installateur het model goed bevestigen. Dankzij deze service heb je gegarandeerd effectieve zonnewering, maximale (verlengde) garantie en een uitgebreide demonstratie.

Wat is slimme of automatische zonwering?

Je kunt kiezen voor handmatige bediening, elektrische bediening met zender of een online domotica systeem met mobiele app? Slimme zonwering is een wens van veel huishoudens. Handmatige zonwering met slinger is voldoende, alleen het kan gebruiksvriendelijker. Draadloze bediening (middels een mobiele app, draaiknop, afstandsbediening, handzender) heeft als effect dat het veel tijd bespaart bij het gebruik. Als het flink gaat waaien kan het zonnescherm zich automatisch inklappen In het geval van een felle zon zal het scherm ook direct reageren. Gordijnen, shutters en jaloezieën kan je zelfs tijdens je vakantie automatisch open en dicht laten gaan. Een systeem dat je online kunt beheren maakt jouw woning zuiniger en slimmer. De gemiddelde kosten van smart rolluiken of screens bedragen zo’n €400.

Geschreven door: Michiel. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 8439

Plaats een reactie