Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Heiloo vergelijken

Energie besparen en je privacy verhogen met zonwering in Heiloo? Zonwering kan je aan de binnenkant en aan de buitenkant aanbrengen en regel je al vanaf €75,00. Kwalitatieve buitenzonwering zoals o.a. een screen is ideaal om de zon en warmte te weren. Daarbij verkrijg je middels een zonnescherm een aanzienlijke hoeveelheid schaduw om lekker te eten. Binnenzonwering als o.a. gordijnen of rolgordijnen is te bestellen voor gunstige prijzen en geeft je woning ook warme uitstraling. Je kunt kiezen uit enorm veel verschillende oplossing. Via zonweringaanbiedingen.nl vind je een uitgebreide uitleg waarin we alle mogelijkheden bespreken. Eveneens bekijk je een kostenindicatie en een tabel met regionale zonwering specialisten in Heiloo en omliggende plekken.

5 belangrijkste voordelen zonnescherm

 • Op warme dagen beschutting zoeken in je woning.
 • Je verhoogt de sfeer in en rond je woning.
 • Het isolerende effect maakt dat jouw energieverbruik kan dalen.
 • Bescherm je interieur tegen UV-straling.
 • Verminder de inbraakkans (preventieve werking van robuuste rolluiken).
zonwering-vergelijken-heiloo

Zonnescherm laten plaatsen in Heiloo

Ben je zelf geen vakman of simpelweg geen tijd? Een voordelig zonnescherm installeren in Heiloo middels een goede zonwering specialist is dan een uitstekend idee. Je bent dan verzekerd dat de installatie goed aangesloten wordt, dat jouw garantie behouden blijft en dat het geheel goed werkt. Via zonweringaanbiedingen.nl vind je razendsnel bedrijven die werkzaam zijn in de regio. In de onderstaande koopgids leggen we precies uit hoe dit werkt.

Een zonnescherm laten aanleggen door een vakspecialist

 1. Systeem kiezen

  Om te beginnen kies je welk soort systeem je nodig hebt. Kies je voor buitenzonwering, dan wordt dit gemonteerd aan de buitenmuur. Binnenzonwering is juist bedoeld voor plaatsing in huis. Daarnaast is het goed om na te denken over het doel van het knikarmscherm of de plissé gordijnen. Dit kan bijvoorbeeld zijn: een kamer koel maken, het verlagen van de energierekening, inkijk en geluidsoverlast beperken, inbraakpreventie, een fijne plek in de schaduw maken, lichtinval regelen of een twist geven aan jouw interieur.

 2. Welke maat heb je nodig?

  Kies de afmetingen van het systeem. Selecteer ook waar je het wilt laten plaatsen. Bijvoorbeeld plaatsing achter het huis of boven bij de slaapvertrekken. Voeg foto’s toe zodat de vakman vooraf over alle info beschikt.

 3. Maak een keuze voor de bediening

  Er bestaan verschillende verschillende bedieningsmogelijkheden. De standaard bediening is zonwering met handmatige bediening (met slingerstang of windwerk). In aanvulling hierop hebben we ook nog elektrische bediening. Doorgaans werkt dit met een draaischakelaar, eventueel met een tijdschakelaar. De duurste en meest hippe oplossing is draadloze bediening via je smartphone (app) of kleine afstandsbediening.

 4. Leveranciers vergelijken

  Al jouw wensen doorgegeven? Deel dan je adresgegevens en telefoonnummer. Je ontvangt tot 3 vrijblijvende offertes van betrouwbare zonweringsbedrijven uit Heiloo en omliggende plekken. Vergelijk alle prijsvoorstellen en analyseer betalingscondities, kosten en nazorg. Kies de meest aantrekkelijke aanbieding en zoek contact met de leverancier.

 5. Installatie van het systeem

  Verwijder de oude zonwering en zorg dat er genoeg ruimte is voor de experts. De specialist monteert het terrasscherm of de lamellen zoals afgesproken. Toets of het nieuwe apparaat goed is vastgezet. Een demonstratie is gebruikelijk. Eventuele gebreken kan je het beste direct uitsluiten. Mogelijk bieden ze ook een onderhoudscontract aan.

Zonwering offerte in jouw mailbox

Snel een prijsindicatie van raambekleders in Heiloo

Buitenzonwering kopen en laten monteren

Buitenzonwering Heiloo is geschikt om het warme zonlicht in huis te blokkeren. Bovendien is het perfect om snel een schaduwplek te creëren bij ramen, deuren en overkappingen. Het verhoogt het comfort binnen en buiten. Meerdere modellen zoals de populaire rolluiken werken inbraakwerend en vergroten de isolatie. Zonwering voor buiten is er vandaag de dag in diverse vormen en maten. De kosten liggen zeer uiteen. Tussen de €250 t/m €2825. In onderstaande alinea lees je de voordelen en nadelen van de meest geziene modellen.

Het comfort van terrasschermen & knikarmschermen

De betekenis van een knikarmscherm is een zonnescherm dat geïnstalleerd wordt aan de buitengevel van je woning. Dankzij de vaste knikarmen kan het schermdoek worden uitgerold. Doordat het scherm hoog hangt is er een vrije doorloop en zal het veel schaduw geven bij het raam. Noemenswaardig: het zonnescherm kan beschadigd raken door extreme weersomstandigheden. De kosten schommelen tussen de €875 tot zo’n €2075.

 • Een van de populairste vormen van terraszonwering.
 • Je behoudt de leefruimte.
 • Eenvoudig te bedienen (ook elektrisch leverbaar).

Het gemak van uitvalschermen

Het uitvalscherm is een praktische en een betaalbare manier om de zon in jouw woning te weren. Het biedt voldoende schaduw zodat het binnen qua temperatuur aangenaam blijft. Veel gekozen bij kleine ramen of plekken waar geen doorloop nodig is. Om die reden zie je ze ook vaak bij flats en kantoren. In een achtertuin kan het in de weg gaan zitten. De prijsindicaties schommelen tussen de €425 tot zo’n €1375.

 • Een goedkoop zonnescherm voor iedere woning.
 • Je beperkt de inkijk in je woning (meer privacy).
 • Sterke constructies die tegen windstoten kunnen.

Bestellen van screens

Screens op maat laten maken in Heiloo is een prima keuze als je zoekt naar een mooie en strakke oplossing. Zonnescreens reflecteren het zonlicht en kan je helemaal integreren in een kozijn. Het materiaal polyester of glasvezel. Je hebt zowel lichtdoorlatende als verduisterende modellen. In het geval van daglicht heb je altijd zicht naar buiten, van buiten naar binnen gaat niet. Belangrijk: als het screendoek omlaag zit kan het raam niet open en houd je het dicht. De totale investeringen schommelen tussen de €325 t/m €1025.

 • Beschikbaar voor ieders budget.
 • Houdt zon en warmte uitstekend buiten.
 • Ze laten wel licht, maar geen zicht door.

De beste rolluiken

Rolluiken worden steeds vaker toegepast. De redenen zijn duidelijk: ze zijn zeer gebruiksvriendelijk, ze weren de zon ontzettend goed, ze zijn geluiddempend en je bespaart er energie door (in zomer en winter). Tevens hebben ze een inbraakpreventieve werking. Binnen dit segment heb je 3 varianten: een voorzetrolluik wordt tegen de buitengevel aan geplaatst, bij opbouwrolluiken vormt het raam en de rolluikkast één geheel (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt in de muur onzichtbaar weggewerkt. De normale tarieven bedragen tussen de €270 tot €1300 voor rolluiken bestellen in Heiloo.

 • Er komt helemaal geen licht meer binnen.
 • De rolluiken hebben uitstekende isolatiewaarden.
 • Minder kans op inbraak en vandalisme.

Laten monteren van markiezen

Een markies is een bijzonder soort systeem die ongevoelig zijn voor zijdelingse zoninval. Het bestaat uit een houten of aluminium geraamte waar het doek overheen wordt gespannen. Dit markiezen-systeem zie je vaak nog bij luxe huizen. Het levert een bijdrage aan een romantische uitstraling van het pand. Los van het normale model is er ook een klapmodel en petmodel die doorloop mogelijk maken. De normale tarieven schommelen tussen de €750 tot zo’n €1975.

 • Verkrijgbaar in veel afmetingen en kleuren.
 • Je kunt nog prima naar buiten kijken.
 • Beschermt je woning ook van opzij.

Andere systemen voor buiten

 • Verandazonwering: beschutting op jouw veranda met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: een los doek dat je overal kunt monteren.
 • Terrasoverkapping: grote verrijdbare parasols van enkele meters breed.
 • Buitenjaloezieën: een hypermodern systeem voor jouw woning.

Een aangename temperatuur in een pand door buitenzonwering!

Bekijk de actuele prijzen van installateurs

Raamdecoratie Heiloo: bekijk de verschillende gordijnen voor binnen

Binnenzonwering noemen we ook wel raamdecoratie. Door raambekleding kan je de lichtinval en lichtintensiteit zelf gemakkelijk regelen. Zo kan je voorkomen dat er warm zonlicht in huis komt waardoor het aangenaam koel blijft. Soms is het een toevoeging aan jouw interieur. En daarbij komt: de raamdecoratie zorgt ook voor een isolerende laag. De prijsindicaties schommelen tussen de €340 en €800. In het onderstaande stuk bespreken we de meest gekozen types.

Rolgordijnen: bekijk het aanbod

Het rolgordijn is functioneel en kan je eenvoudig afrollen. Het is een goedkoop model, moeiteloos zelf te plaatsen, simpel te gebruiken en het is geschikt voor ieder kozijn. Rolgordijnen worden aangeboden in velerlei dessins en kleuren wat ervoor zorgt dat het past in jouw interieur. Men biedt verschillende types zoals dakraam, elektrische, kiepkantelraam, waterafstotende, verduisterende, lichtdoorlatende en een duo rolgordijn. De onkosten schommelen tussen de €52,50 – €185.

 • De juiste keuze als het gaat om goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Heiloo: heel simpel zelf te plaatsen.
 • Snel bezorgd in diverse stoffen en bijzondere uitvoeringen.

Vouwgordijnen: bekijk het assortiment

Vouwgordijnen helpen mee voor een luxe en authentieke ambiance aan een ruimte. Je kunt gemakkelijk de hoogte instellen. Elk vouwgordijn is uniek door het maatwerk. De keuze voor de stof bepaalt de mate van lichtdoorlatendheid van de gordijnen. Daarnaast zorgen ze voor minder lawaai en een betere akoestiek. Raambekleders werken met prijsindicaties van €90 tot wel €300.

 • Zijn netjes weg te werken.
 • 100% maatwerk is mogelijk.
 • Simpel onderhoud: je kunt ze uitwassen.

Plissé: wat zijn de voordelen?

Plissé gordijnen kan je aan de bovenkant en onderkant open laten. Door middel van een simpel koord kan je het bedienen en je kunt ze perfect afstellen op het zonlicht. Kortom: luxe en gebruiksvriendelijke raamdeco die weinig ruimte in beslag neemt. Je kunt kiezen uit verschillende modellen plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben meerdere stoflagen (honingraat). Top down – bottom up modellen zijn op verschillende standen te openen. Wees voorbereid op onkosten van €62,5 tot €185.

 • Een speels en vrolijk systeem.
 • Kies voor honingraad structuur voor extra isolatie.
 • Dupligordijnen op maat: laat alles perfect aansluiten op je kozijn.

Jaloezieën Heiloo: vind het perfecte model

Jaloezieën zijn horizontale latten die je kunt kantelen en kunt optrekken met een koord of elektrisch systeem. Je kunt kiezen uit oneindig veel systemen en materialen als bijvoorbeeld aluminium, bamboe, stof, PVC, hout. Door te kiezen voor houten jaloezieën heb je de volledige vrijheid betreffende de zichtlijnen, licht en beschutting. Disclaimer: je moet ze regelmatig afstoffen. Wees voorbereid op een tarief van €65 tot €270.

 • Helemaal opgetrokken zie je weinig van de constructie.
 • Jaloezieënwinkel: kies voor bamboe voor een geraffineerde look.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: duurzame oplossing voor raamdeco.

Lamellen: betaalbaar gordijn voor elk budget

Lamellen zijn verticale panelen die je in verschillende materialen hebt zoals bamboe, kunststof, aluminium, pvc, stof. Toe te passen voor kolossale / grote ramen en matchen goed met een rustig en minimalistisch interieur. Verticale lamellen zijn met 1 beweging te openen, kan je vrij eenvoudig schoonhouden en kan je ook ophangen in de badkamer. De tarieven starten vanaf €70. Voor dure modellen kun je rekenen op €210.

 • De koordbediening zorgt voor snel openen en sluiten.
 • Prima binnenzonwering voor hoge ramen en brede kozijnen.
 • Montage kunststof kozijn: gemakkelijk te monteren.

Shutters: luxe raambekleding in Heiloo inclusief plaatsing

Shutters zijn prachtige binnenluiken met een exclusieve uitstraling. Het zijn unieke producten die iets toevoegen aan jouw interieur. Blinds zijn exclusief, ze verhogen de waarde van jouw woning en een duurzame optie (goed voor het milieu). Te plaatsen op diverse ramen als dakramen, uitzetramen, ronde ramen, vaste ramen, valramen, schuiframen. Let op: shutters zijn wel relatief duur. De tarieven starten vanaf €470 en lopen op tot €880.

 • Verhogen de waarde van de woning.
 • Eenvoudig schoon te maken.
 • Houten kozijnen: montage gaat eenvoudig en snel.

Horren en hordeuren bestellen

Maatwerk horren in Heiloo zorgen voor ventilatie in huis en zijn erg doeltreffend tegen muggen, vliegen, spinnen en ander ongedierte. Er zijn diverse modellen: lamellenhor, hordeur, plissé hor, voorzethor, inzethor, rolhor. Allergieën of hooikoorts? Informeer dan naar de pollenwerende hor. Let op: het zonlicht komt wel door het horgaas geen. Tip: vraag eens om een slimme duo-plissé hor. Dit systeem beschermt tegen muggen en vliegen en zorgt bovendien voor een aangenaam klimaat in huis. De kosten starten bij gemiddeld €70. Voor grotere ramen ga je al gauw richting de €500.

 • Past op bijna elk raam: schuifraam, tuimelraam, vast raam, draairaam, uitzetraam, valraam.
 • Ventileren zonder dat er ongedierte naar binnen komt.
 • Voor mensen die een hekel hebben aan insecten.

Vind de perfecte raamdecoratie voor elke ruimte in huis

Gratis een aanbieding in je mailbox

Vergelijk kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op donderdag, 25 juli 2024 hangen af van velerlei onderdelen: het type systeem, materiaaltypes, de afmeting en of je kiest voor handmatige of elektrische bediening. In de volgende tabel bespreken we de actuele tarieven van het laten plaatsen van zonwering in Heiloo in juli 2024.

ZonweringFormaatGemiddelde tarieven
Knikarmscherm200 – 600 cm breed€825 – €2200
Uitvalscherm100 – 500 cm breed€385 – €1450
Screenstot 400 cm breed€250 – €1100
Rolluiktot 4 meter breed€330 – €1425
Rolgordijn150 x 100 cm€65 – €160
Lamellen100 x 250 cm€55 – €225
Jaloezieën100 x 180 cm€70 – €220
Plisségordijnen190 cm breed€105 – €380
Verwachte kosten zonnewering inclusief montage in de Provincie Noord-Holland.

Populaire merken zonwering

Bezig met zonwering kopen? Er zijn veel merken en fabrikanten die je in je overweging mee moet nemen. Iedere fabrikant heeft zijn voordelen en adviesprijs. Vaak te koop via de gordijnwinkel in Heiloo. In de onderstaande tabel bespreken we een aanvulling op de beste verkochte merken. Zo kun je wellicht gerichter gaan zoeken.

 • Sunmaster: sterke en gebruiksvriendelijke producten met een mooi design.
 • SunCircle: eersteklas producten van Nederlandse makelaardij.
 • Verano: specialist voor luxe en exclusieve producten en oplossingen.
 • Zonnelux: hebben voor alle raamtypes geschikte maatwerk oplossingen aan te bieden.
 • Heroal: ook veel oplossingen voor overkappingen en tuinhuizen.
 • Stobag: altijd optimaal en zorgeloos genieten van het terras.
 • Renson: sterk netwerk van lokale specialisten voor al jouw gevelbekleding.
 • Velux: een van de bekendste producenten van dakramen en raamdeco.
 • Luxaflex: producten zijn geschikt voor o.a. dakramen, serres en draai- en kiepramen.
 • Somfy: jouw rolluiken, screens en elektrische zonneschermen geautomatiseerde bedienen.
 • Unilux / Fractions: de meest verkochte hor van NL.
 • Veneta: bespaar tot wel 40% door directe levering vanaf fabriek.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Hornbach, Praxis, IKEA, Hubo, Gamma en Wehkamp, Kwantum, Bol.com, Formido, FonQ.
 • Andere merken: Deponti, Weinor, Novoferm, Roma, Husol, Toppoint en Dickson, Swela, Lumenguard, Milano, Sunway, Copaco.

Adresgegevens van lokale zonwering experts nabij Heiloo

Goedkope zonwering kopen in Heiloo? Of zoek je een professioneel zonweringsbedrijf in jouw omgeving? In de tabel hieronder bieden wij contactgegevens van zonwering specialisten en gordijnwinkels in deze regio. Vaak kunnen ze je advies geven. Op dit portaal vind je ook montagepartners en shops in Bergen Noord-Holland, Texel en Den Helder.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Bekijk soorten zonwering per ruimte

Elke woning vraagt om passende vitrage die afgestemd is op de woonbehoefte en woonstijl. We delen nu de meest praktische soorten zonwering per ruimte en kamer.

 • Keuken: zoek een goede combinatie tussen praktisch en mooi.
 • Badkamer: geen inkijk meer met waterbestendige jaloezieën en plissés in de douche.
 • Woonkamer: bestel direct verduisterende gordijnen op maat om de belangrijkste plekken in huis te koelen.
 • Slaapkamer: geluidswerende gordijnen zorgen dat een deel van het geluid gedempt wordt.
 • Zolderraam: mooie esthetische producten voor draai-kiepramen op jouw zolder.
 • Dakkapel: je kunt de rolgordijnen op maat eenvoudig zelf monteren.
 • Balkon: een balkondoek of zonnescherm beschermt jouw balkon tegen wind en zon.

Opties voor terras & serre
Tijdens hete dagen kan het anders erg warm worden. Men biedt diverse modellen buiten- en serrezonwering. Tegenwoordig heb je o.a. automatisch zonneschermen / terrasoverkapping, basic-parasols of unieke houten buitenjaloezieën voor je overkapping of serre. Buitenzonwering voor een glazen dak kan je van buiten en binnen laten integreren. Bekijk ook meer informatie over:

FAQ met vragen over een koele woning

De beste zonwering, welk systeem past bij mij?

Iedere woning is anders. De juiste zonnewering voor jouw situatie kun je uitzoeken aan de hand van: de raamgrootte, hoe jouw tuin is ingericht, de stijl van de woning en jouw maximale budget. Veel mensen geven de voorkeur aan binnenzonnewering omdat het geleverd kan worden in verschillende kleuren, vormen en maatvoeringen. Het zijn niet de meest effectieve producten. Buitenzonwering is meer effectief in het tegenhouden van de zon, geeft ook buiten verkoeling, maar is wel meer zichtbaar (aan de buitenzijde van de woning).

Wat zijn de actuele kosten van zonnewering in Heiloo?

De verwachte prijzen van zonwering zijn voor iedereen anders. De gemiddelde tarieven hebben we kort uiteengezet. Voor markiezen moet je rekenen op minimaal €750. Zonnescreens €280 per raam / kozijn. Wanneer je kiest voor een zonnescherm stijgen de kosten al gauw naar €1100. Een uitvalscherm is een stuk aantrekkelijker geprijsd (+/- €625). Een basis rolluik kost €480. Voor hippe jaloezieën ga je richting de €260 per raam. Shutters zijn een stuk kostbaarder (plusminus €830). Budget soorten raambekleding zijn plisségordijnen, lamellen en rolgordijnen (te bestellen vanaf €110 op basis van 1 raam). De totale prijzen worden berekend a.d.h.v. de gekozen constructie, de grootte van het systeem, handmatige of elektrische bediening, de materiaaltypes, kleuren en prints en kosten van installatie.

Kan ik ook gebruik maken van de inmeetservice en montageservice in Heiloo?

Ten aanzien van zonweringsproducten kan het soms lastig zijn om iets te kiezen. Daarbij moet je zeker goed letten op het inmeten en monteren. Je kunt zelf de maten opmeten voor maatwerkproducten, maar je kunt ook kiezen voor de montage & inmeetservice in Heiloo. Er komt dan een gespecialiseerde professional die ieder kozijn bekijkt en opmeet. Als alle spullen binnen zijn kan de vakman het zonnescherm degelijk vastzetten. Dankzij deze service heb je gegarandeerd perfecte zonnewering, extra fabrieksgarantie en deskundige hulp bij vragen.

Wat zijn de voordelen van slimme zonnewering?

Grofweg onderscheiden we de standaard handmatige bediening, handzender of een volledig geïntegreerd domotica systeem? Slimme zonwering heeft veel voordelen. Een handmatig systeem met slinger of band is op zich ok, maar het kan toch nog makkelijker. Draadloze bediening (via een tijdschakelaar, mobiele app, handzender, draaiknop) is steeds meer in opkomst omdat je gemakkelijker het scherm kunt bedienen. Bij extreem weer kan het zonnescherm zich automatisch inklappen Als de zon gaat schijnen kan je met 1 druk op de knop alle rolluiken of screens dicht laten gaan. Jaloezieën, shutters en gordijnen kan je op ingestelde tijden automatisch open en dicht laten gaan. Een model dat je kunt aansluiten op het internet maakt jouw woning zuiniger en slimmer. De kosten van smart rolluiken en screens starten bij €525.

Geschreven door: Joost. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 1850, 1851, 1852, 1853, 1906

Plaats een reactie