Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Texel vergelijken

Zoek jij meer informatie over zonwering in Texel? Zonwering kan je binnen- maar ook buiten aanbrengen. De tarieven starten bij zo’n €67,50. Buitenzonwering zoals een rolluik is praktisch om de zon en warmte te weren. Ook creëert een zonnescherm een aanzienlijke hoeveelheid schaduw om lekker te eten. Binnenzonwering zoals gordijnen of jaloezieën is doorgaans wat voordeliger en kan je helemaal aanpassen op jouw stijl. Gordijnwinkels hebben immens veel afzonderlijke combinaties. Via deze website bieden we een handige keuzegids dat zorgt dat je goed voorbereid een offerte kan aanvragen. In aanvulling daarop verstrekken we gemiddelde tarieven en contactgegevens van erkende zonwering specialisten in Texel en omliggende plekken.

5 belangrijkste voordelen zonnescherm

 • Tijdens warme zomerdagen toch koel in huis.
 • Sfeervolle toevoeging op uitstraling huis.
 • Het isolerende effect maakt dat jouw energieverbruik kan dalen.
 • Het creëert extra privacy in huis.
 • Verminder de inbraakkans (preventieve werking van robuuste rolluiken).
zonwering-vergelijken-texel

Zonnescherm laten plaatsen in Texel

Ben je zelf geen vakman of simpelweg geen tijd? Een voordelig zonnescherm installeren in Texel middels een regionale zonwering specialist is dan wel zo verstandig. Je bent dan verzekerd dat het scherm op de juiste wijze geïnstalleerd wordt, dat de garantie niet vervalt en de installateur laat precies zien hoe het werkt. Via onze vergelijkingstool vind je snel en zonder gedoe experts die werkzaam zijn in de regio. In de onderstaande koopgids lees je tips hoe je dit kunt aanpakken.

Een zonnescherm laten ophangen door een specialist

 1. Een soort kiezen

  Kies allereerst welk type product het beste past bij jouw eisen. Buitenzonwering wordt aan de buitenkant bevestigd. Binnenzonwering is juist bedoeld voor plaatsing in huis. Krijg voor jezelf duidelijk waarom je zou kiezen voor het terrasscherm of de rolgordijnen. Je kunt het gebruiken voor o.a. een ruimte afkoelen, de energiekosten verlagen, de inkijk beperken (privacy), inbrekers afschrikken, een fijne plek in de schaduw maken, lichtinval tegengaan of extra sfeer in de woning brengen.

 2. Meet de maten op

  Kies de afmetingen van het model dat je hebt uitgezocht. Selecteer ook waar je het wilt laten aanbrengen. Bijvoorbeeld aan de overkapping of in de badkamer. Voeg eventueel afbeeldingen toe om de monteur duidelijke instructies te geven.

 3. Selecteer bediening

  Zonwering kan op verschillende manieren worden bediend. De voordeligste modellen zijn de zonwering met handmatige bediening (hierbij gebruik je een slinger / opwindmechanisme). Dan heb je de elektrische bediening. Meestal met een draaischakelaar, indien gewenst met tijdschakelaar. De meest luxe en meest nieuwe keuze is draadloze bediening met App of afstandsbediening.

 4. Vakbedrijven vergelijken

  Alles geïnventariseerd? Vul dan jouw postcode, huisnummer en contactgegevens in. Houdt vervolgens rekening met drie offertes van professionele zonweringsbedrijven uit Texel en omgeving. Vergelijk alle prijzen en duik in de kwaliteit, garantie, nazorg, klantenservice. Neem de beste aanbieding en kom in contact met deze winkel.

 5. Installatie

  Demonteer indien mogelijk de oude zonwering en zorg voor een opgeruimde werkplek voor het montageteam. De professional plaatst het knikarmscherm of de duettes zoals gewenst. Check of het nieuwe apparaat goed is geïnstalleerd. Een demonstratie is gebruikelijk. Als iets niet werkt dan kan dit meteen worden opgepakt. Soms kan je een onderhoudscontract nemen voor een jaarlijkse inspectie.

Zonwering offerte in jouw mailbox

Vergelijk de prijzen van raambekleders in Texel

Buitenzonwering kopen: welk systeem past bij mij?

Buitenzonwering Texel wordt gebruikt om een fijn binnenklimaat te creëren. Ook creëert het een heerlijke schaduwplek op je kavel (dicht bij de muren). Het maakt het leven binnen en buiten net wat prettiger. Meerdere toepassingen zoals het welbekende rolluik werken inbraakwerend en isoleren de woning tegen warmte, kou en geluid. Zonwering voor buiten is tegenwoordig op de markt in allerlei designs en zowel met handmatige als automatische bediening. De kosten variëren tussen de €200 en €2900. In de koopgids hierna delen we veel info over de beste types.

Prijzen en voordelen van terrasschermen en knikarmschermen

Een knikarmscherm is feitelijk een zonnescherm dat aan de buitengevel van het huis vast zit. Aan de hand van twee uitdraai-knikarmen komt het schermdoek uit de cassette. Omdat het scherm op hoogte wordt geplaatst is de ruimte vrij toegankelijk en realiseer je een aangename schaduwplek bij de muren. Disclaimer: het scherm moet je meteen weer indraaien als het gaat waaien. De verwachte tarieven schommelen tussen de €850 tot zo’n €2200.

 • Wordt vaak gekozen als terraszonwering.
 • Binnen in huis blijft het heerlijk koel.
 • Te bestellen met draadloze bediening.

Prijzen en voordelen van uitvalschermen

Een uitvalscherm is een veel gekozen en een slimme manier om de zon in jouw woning te weren. Daardoor heb je op een paar m2 veel schaduw zodat je in huis niet tegen de zon in hoeft te kijken. Handig voor vaste ramen of plekken waar je niet vaak langs loopt. Ze worden vaak gebruikt bij flatgebouwen en kantoren. Het wordt voor een achtertuin niet vaak gekozen. De kosten liggen zo tussen de €400 tot €1200.

 • Een zeer betaalbaar zonnescherm.
 • Je beperkt de inkijk in je woning (meer privacy).
 • Voorkomt inkijk en zorgt voor meer privacy.

Effecten van screens

Screens op maat laten maken in Texel is onmisbaar als je wilt dat je nog deels naar buiten kan kijken. Zonnescreens zijn perfect in staat om warmte en zonlicht te beperken en zijn eenvoudig schoon te houden. De doeken worden gefabriceerd van polyestervezels of glasvezel. De lichtdoorlatendheid kan je zelf bepalen. In situaties met daglicht is er voldoende zicht vanuit de woning, maar niet andersom. Belangrijk: in de situatie waarbij het screendoek naar beneden is moet het raam dicht blijven. De normale tarieven schommelen tussen de €300 tot zo’n €1150.

 • Beschikbaar voor ieders budget.
 • Zowel de cassette als het doek in diverse kleuren beschikbaar.
 • Je behoudt jouw privacy.

Uitleg over rolluiken

Rolluiken zijn een van de meest gekozen opties. De voordelen zijn eindeloos: ze zijn erg gemakkelijk te bedienen, op maat te bestellen, ze zijn geluidsisolerend en ze verduisteren ook heel goed. Bovendien hebben ze een inbraakpreventieve werking. Je kunt kiezen uit 3 types: voorzetrolluiken worden aan de buitengevel voor het raam gezet, een opbouwrolluik is geïntegreerd in het kozijn (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt boven het raamkozijn achter de gevelstenen gemonteerd. De prijzen komen uit tussen de €290 tot zo’n €1325 voor rolluiken bestellen in Texel.

 • Op te rollen in enkele seconden.
 • Zorgt voor een betere isolatie.
 • Biedt ook bescherming tegen inbraak.

Kiezen voor markiezen

Een markies heeft een opvallende ronde of bolle uitstraling wat direct zal opvallen (authentieke uitstraling). In de basis is het een houten, stalen of aluminium frame waar het doek overheen komt. Markiezen wordt vaak gekozen door eigenaren van jaren 50 woningen. Het heeft een positief effect op een unieke uitstraling van het pand. Daarnaast is er nog een petmodel en klapmodel. Daar kun je onderdoor lopen / onder schuilen. De gemiddelde prijzen liggen tussen de €640 t/m €1925.

 • Stijlvol en klassiek.
 • Er blijven voldoende zichtlijnen over.
 • Houdt de zon ook van opzij tegen.

Alternatieve systemen voor buiten

 • Verandazonwering: een aangenaam koele terrasoverkapping met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: overal neer te hangen door de ogen en touwen die worden meegeleverd.
 • Terrasoverkapping: een grote parasol voor gebruik op diverse plekken (verplaatsbaar).
 • Buitenjaloezieën: een hypermodern systeem voor jouw woning.

Een aantrekkelijke temperatuur in huis door buitenzonwering!

Vraag de mogelijkheden op bij installateurs

Raamdecoratie Texel: bekijk systemen voor binnen

Als we het over binnenzonwering hebben dan doelen we ook wel op raamdecoratie. Via raambekleding kan je zelf de lichtinval regelen. Dit verkleint de kans dat de zon de hele dag de kamer in schijnt zodat je geniet van een koel huis. Ook is het een toevoeging aan jouw interieur. Handig om te noemen: je kunt ook de isolatie verbeteren met raamdecoratie. De tarieven liggen tussen de €350 en €975. In het onderstaande stuk lees je informatie over de meest bestelde installaties.

Rolgordijnen: wat zijn de pluspunten?

Het rolgordijn is functioneel en kan je eenvoudig afrollen. Beschikbaar voor lage tarieven, makkelijk te plaatsen, gemakkelijk af te rollen en het is heel breed inzetbaar Rolgordijnen stel je samen in praktisch alle soorten materialen en kleuren wat het mooie aanvulling op je interieur maakt. Ze bieden verschillende types zoals elektrische, waterafstotende, transparante, kiepkantelraam, lichtdoorlatende, dakraam en unieke duo rolgordijnen. De tarieven schommelen tussen de €65,00 – €165.

 • De juiste keuze als het gaat om goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Texel: voor iedereen zelf te bevestigen.
 • Aanbod in uiteenlopende stoffen en unieke modellen.

Vouwgordijnen: alle types, materialen en prijzen

Vouwgordijnen dragen bij aan een exclusieve en unieke uitstraling aan een ruimte. Je kunt gemakkelijk de hoogte instellen. Ze zijn verkrijgbaar in veel verschillende stoffen. Bij de stofkeuze heb je zelf invloed op hoe lichtdoorlatend het systeem is. Daarnaast maken ze het mogelijk om de akoestiek in een ruimte te sturen. Voorzie prijzen van €100 tot +/- €375.

 • Zowel open en dicht nemen ze weinig ruimte in.
 • Eenvoudig op maat laten maken (maatwerk).
 • Goed te onderhouden: reinigen d.m.v. een handwas.

Plissé: praktische info en voordelen

Plissé gordijnen kan je dankzij de plooi eenvoudig omhoog en omlaag doen. Je bedient ze eenvoudig met een trekkoord en jij hebt de volledige controle over de lichtinval. Luxueuze raamdeco die aansluit op elk interieur. Ze verkopen meerdere soorten plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes herken je aan de honingraatstructuur. Top down – bottom up modellen zijn op verschillende standen te openen. Denk aan prijsindicaties van €50 tot €160.

 • Een subtiel product voor ieder raam.
 • Extra isolerende werking.
 • Dupligordijnen op maat: voor elke breedte een passend product.

Jaloezieën Texel: specificaties en kosten

Jaloezieën zijn horizontale stroken die je op veel standen kunt opendraaien met een koord of elektrisch systeem. Je kunt kiezen uit oneindig veel modellen en materialen zoals o.a. PVC, bamboe, hout, stof, kunststof. Met houten jaloezieën kies je zelf de zichtlijnen, licht en beschutting. Tip: het zijn echte stofvangers die je regelmatig moet schoonmaken. Denk aan tarieven van €67,5 oplopend tot €200.

 • Eenvoudig zelf de lichtinval bepalen.
 • Jaloezieënwinkel: kies voor bamboe voor een geraffineerde look.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: een trendy uitstraling.

Lamellen: trendy binnengordijnen

Lamellen zijn verticale jaloezieën van materialen zoals bamboe, aluminium, kunststof, pvc, stof. Handig voor hoge / grote ramen en bij een rustig en basis interieur. Verticale lamellen zijn moeiteloos met de hand te bedienen, eenvoudig te reinigen en werken ook heel goed in natte ruimtes. De prijsverwachtingen beginnen bij circa €60 en bedragen voor een luxe model zo’n €200.

 • Geven een lang en elegant beeld van de ruimte.
 • Perfect voor grote ramen.
 • Montage kunststof kozijn: vaak met een verlengde garantieregeling.

Shutters: luxe raambekleding in Texel vakkundig gemonteerd

Shutters zijn prachtige binnenluiken met een heel natuurlijke look. Het zijn eyecatchers die je interieur de finishing touch geven. Blinds zijn authentiek, ze verhogen de waarde van jouw woning en zijn ook nog eens hartstikke duurzaam. Past op bijna elk raam zoals valramen, vaste ramen, uitzetramen, dakramen, schuiframen, ronde ramen. Opmerking: shutters vergen een behoorlijke investering. De tarieven beginnen bij €400 en bedragen voor een luxe model zo’n €900.

 • Een echte blikvanger in huis.
 • Geen touwtjes waar kinderen in vast kunnen blijven zitten.
 • Houten kozijnen: op verschillende manier te monteren.

Alles wat je moet weten over horren en hordeuren

Maatwerk horren in Texel zorgen voor frisse lucht in huis en weren bovendien vliegen, motten, wespen en muggen. Voor elk raam of deur is er een geschikt model: plissé hor, lamellenhor, inzethor, hor met scharnier, hordeur, voorzethor. Heb je veel last van hooikoorts of allergieën? Bekijk dan alles over de pollenwerende hor. Belangrijk: de hor houdt de zon niet tegen. Wil je dat de hor de zon wel weert? Kies dan voor een combinerende duo-plissé hor. Deze variant weert vliegen, muggen en insecten en houdt tevens de warmte van de zon buiten. De prijzen beginnen bij circa €67,5. Voor een grote raampartij betaal je zo’n €600.

 • Past op bijna elk raam: uitzetraam, tuimelraam, schuifraam, valraam, draai-kiepraam, draairaam.
 • Natuurlijk ventileren zonder muggen en vliegen in huis.
 • Houden insecten en ongedierte buiten de deur.

Vind de perfecte raamdecoratie die matcht met jouw stijl

Krijg tot 3 gratis aanbiedingen van erkende aanbieders

Bekijk de kosten van zonwering 2024

De prijzen van zonwering op zondag, 26 mei 2024 worden gecalculeerd via meerdere keuzes: het type model, het gewenste materiaal, het formaat en of je kiest voor handmatige of elektrische bediening. In het schema hieronder bespreken we de huidige kosten van het laten plaatsen van zonwering in Texel in mei 2024.

Zonwering typeAfmetingPrijsindicatie
Knikarmscherm200 – 500 cm breed€815 – €2125
Uitvalscherm2 – 4 meter breed€400 – €1625
Screens200 cm – 400 cm breed€260 – €1050
Rolluik300 – 400 cm breed€325 – €1250
Rolgordijn100 x 175 cm€65 – €175
Lamellen150 x 100 cm€60 – €210
Jaloezieën150 x 180 cm€65 – €260
Plisségordijnen100 x 200 cm€100 – €350
Verwachte tarieven zonnewering incl. monteren in de Provincie Noord-Holland.

Meest gekozen merken zonwering

Wil je zonwering kopen? Er bestaan veel fabrikanten met allemaal een uniek aanbod. Iedere leveranciers heeft zijn pluspunten en prijskaartje. Vaak gewoon verkrijgbaar bij de gordijnwinkel in Texel. In de tabel hierna bekijk je informatie over de grootste merken. Op die manier kan jij misschien een betere keuze maken.

 • Sunmaster: de beste knikarmschermen, uitvalschermen, screens en rolluiken.
 • SunCircle: kwaliteit, ontwikkeling en productie in eigen beheer.
 • Verano: altijd 100% passende maatwerk producten voor jouw woning.
 • Zonnelux: advies op maat, inmeten en montage.
 • Heroal: tot 95% gerecycled aluminium gebruikt in de productie.
 • Stobag: mooie producten voor veranda’s, overkappingen en glazen daken.
 • Renson: moderne gevelbekleding systemen die gemakkelijk te plaatsen zijn.
 • Velux: verduisterende buitenzonwering voor dakramen en dakkapellen.
 • Luxaflex: uitgebreide collectie met raamdeco en binnenzonwering.
 • Somfy: leverancier van motoren voor elektrische zonneschermen.
 • Unilux / Fractions: op maat gemaakte shutters en horren.
 • Veneta: goedkoop, uitstekende garantie en volledig op maakt.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Karwei, Gamma, IKEA, Hornbach, Praxis & Wehkamp, FonQ, Formido, Leen Bakker, Bol.com.
 • Bekijk ook: Weinor, Deponti, Novoferm, Roma, Toppoint, Husol & Schlappi, Milano, Swela, Sunway, Copaco, Lumenguard.

Adresgegevens van lokale zonwering experts nabij Texel

Goedkope zonwering kopen in Texel? Of ben je op zoek naar een professioneel zonweringsbedrijf in de omgeving? Hierna vind je adresgegevens van zonwering specialisten en gordijnwinkels in deze regio. Eventueel kunnen ze je advies geven. Via deze website vergelijk je ook installateurs en showrooms in Alkmaar, Hollands Kroon en Schagen.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Bekijk soorten zonwering per ruimte

Elke woning heeft een bepaalde vitrage nodig die in lijn is met de individuele ruimte. We beschrijven nu de beste zonweringsmodellen per ruimte en kamer.

 • Keuken: zoek een goede combinatie tussen praktisch en mooi.
 • Badkamer: maak jouw douche echt privé met waterbestendige plissés en shutters.
 • Woonkamer: bestel direct verduisterende gordijnen op maat om de belangrijkste plekken in huis te koelen.
 • Slaapkamer: met geluidswerend rolluiken maak jij de nachten stiller en koeler.
 • Zolderraam: rolgordijnen, jaloezieën of plisségordijnen bieden uitkomst voor draai-kiepramen.
 • Dakkapel: stel rolgordijnen op maat online samen en plaats ze zelf.
 • Balkon: een zonnescherm of balkondoek is de perfecte manier voor extra schaduw.

Terras & Serre
Van juni t/m september zijn temperaturen van 30 graden of meer geen uitzondering meer. Je kunt kiezen uit verschillende soorten buiten- en serrezonwering. Populaire opties zijn automatisch zonneschermen & terrasoverkapping, handige parasols of exclusieve houten buitenjaloezieën voor een serre, overdekt terras of overkapping. Buitenzonwering voor een glazen dak kan je vanaf de binnenkant of buitenkant laten werken. Bezoek ook onze pagina over:

FAQ: op welke manier krijg ik schaduw en koele temperaturen in huis?

De beste zonwering voor je woning zoeken?

Ieder huis vraagt om een eigen aanpak. De ideaalste zonnewering voor jouw situatie kun je uitzoeken aan de hand van: de grootte van je ramen, hoe je huis ligt ten opzichte van de zon, jouw woonsituatie en je financiële middelen. Veel mensen geven de voorkeur aan binnenzonnewering omdat het geleverd kan worden in een groot aantal kleuren, vormen en prijscategorieën. Het kozijn moet hiervoor natuurlijk wel geschikt zijn. Buitenzonwering houdt het zonlicht echt buiten de deur, zorgt voor net wat meer schaduw, maar zit wel altijd in het zicht (het zit aan de buitengevel vast).

Hoe zit het met de kosten van zonnewering in Texel?

De investingen in zonwering zijn weer anders per woning. De gemiddelde kosten bieden we hierna aan. Markiezen kosten zo’n €750. Screens €290 per raam. Gaat je voorkeur uit naar een terrasscherm ben je zeker een bedrag kwijt van +/- €1225. Een uitvalscherm is minder duur (+/- €675). Een instap-rolluik kost €480. Producten zoals jaloezieën zijn nog voordeliger, vanaf €255 per raam. Voor shutters is de investering wat hoger (plusminus €780). Gunstiger geprijsde producten voor binnen zijn lamellen, rolgordijnen en plissegordijnen (te verkrijgen vanaf €105 per kozijn). De totale onkosten worden beïnvloed door: het type / model, de afmetingen, handmatige of elektrische bediening, materiaalgebruik, dessins en montagetarieven.

Wat zijn de voordelen van inmeten en de montageservice in Texel?

Voor het bestellen van zonweringsproducten kan het soms lastig zijn om iets te kiezen. Zoek vooraf alles goed uit omtrent de afmetingen en montage-eisen. Je kunt zelf de maten opmeten voor maatwerkproducten, maar ook gebruik maken van montage & inmeetservice in Texel. Hierbij komt een deskundige expert die ieder kozijn inspecteert, gewoon op locatie. Als alle dingen zijn besteld komt de expert het zonnescherm goed bevestigen. Door te kiezen voor dit stukje service heb je gegarandeerd efficiënte zonnewering, een gunstige garantieperiode en snelle hulp / ondersteuning bij problemen.

Wat is slimme of automatische zonwering?

De meest gangbare keuzes zijn handbediening, afstandsbediening of een online domotica systeem met mobiele app? Slimme zonwering is de toekomst. Handmatige zonwering met slinger is voldoende, maar het kan toch nog handzamer. Draadloze bediening (a.d.h.v. een afstandsbediening, handzender, tijdschakelaar, draaiknop) maakt het mogelijk dat je van een afstand jouw schermen kunt beheren. Als het regent is het mogelijk dat jouw zonnescherm direct automatisch ingedraaid wordt. In het geval van een felle zon kan jij een screen of rolluik automatisch laten dichtzakken. Shutters, gordijnen en jaloezieën kan je op ingestelde tijden automatisch open en dicht laten gaan. Een model dat je kunt aansluiten op het internet biedt nieuwe mogelijkheden. De gemiddelde kosten van smart rolluiken of schermen zitten op zo’n €400.

Geschreven door: Nancy. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 1792Bekijk plaatsen in de gemeente:

Plaats een reactie