Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Eemshaven vergelijken

Energie besparen en je privacy verhogen met zonwering in Eemshaven? Zonwering heb je zowel voor binnen als buiten. De tarieven starten bij zo’n €67,50. Professionele buitenzonwering als een zonnescherm is het meest geschikt om je woning koel te houden. In veel situaties biedt een zonnescherm een groot aantal vierkante meters aan schaduw op jouw terrasruimte. Binnenzonwering zoals gordijnen of lamellen is te bestellen voor gunstige prijzen en brengt ook wat meer sfeer in de woning. Je hebt de keuze uit tientallen afzonderlijke soorten. Op dit platform delen we een complete gids waar we alle soorten systemen behandelen. In aanvulling daarop verstrekken we een indicatie van de kosten en contactgegevens van diverse zonwering specialisten in Eemshaven en omgeving.

5 belangrijkste voordelen zonnescherm

 • Tijdens warme zomerdagen toch koel in huis.
 • Biedt een meerwaarde voor je woning.
 • Werkt i.c.m. een airco / warmtepomp ook energieverlagend.
 • Het creëert extra privacy in huis.
 • Rolluiken maken je woning minder aantrekkelijk voor inbrekers.
zonwering-vergelijken-eemshaven

Zonnescherm laten plaatsen in Eemshaven

Ben je zelf niet technisch aangelegd of wil je tijd besparen? Een voordelig zonnescherm installeren in Eemshaven door een lokale zonwering specialist is een goed idee. Je weet dan 100% zeker het product op de juiste manier vastgezet wordt, dat je recht blijft houden op garantie en de vakman zal bovendien een korte demo geven. Via deze vergelijker vind je gemakkelijk vakspecialisten uit de buurt. In het onderstaande blok lees je precies wat je moet doen.

Een zonnescherm laten aanbrengen door een vakman

 1. Kies een systeem

  Ten eerste bepaal je welk type product het beste past bij jouw eisen. Kies je voor buitenzonwering, dan wordt dit gemonteerd aan de buitenmuur. Binnenzonwering is juist bedoeld voor plaatsing in huis. Denk ook na over de functie van het knikarmscherm of de jaloezieën. Belangrijke elementen zijn: een aangenaam binnenklimaat, het verminderen van energiegebruik, je privacy verhogen, inbraakpreventie, schaduwplekken realiseren, lichtinval tegengaan of een aanvulling aanbrengen op jouw interieur.

 2. Wat zijn de afmetingen?

  Meet alle maten goed op van jouw installatie. Noteer ook waar het opgehangen moet worden. Onder andere aan de zijkant van het huis of op zolder / in de slaapkamer. Voeg foto’s toe van de situatie om jouw project verder te verduidelijken.

 3. Maak een keuze voor de bediening

  Er bestaan verschillende verschillende bedieningsmogelijkheden. De standaard systemen zijn de zonwering met handmatige bediening (met stang of band). Een andere gangbare keuze is elektrische bediening. Meestal met een handige draaiknop, die ook als tijdschakelaar kan werken. De meest kostbare en innovatiefste oplossing is draadloze bediening die werkt via je telefoon (App), zender of afstandsbediening.

 4. Vergelijk merken en vakmannen

  Heb je jouw project helemaal in kaart gebracht? Deel dan je adresgegevens en telefoonnummer. Je zal dan diverse offertes ontvangen van erkende zonweringsbedrijven uit Eemshaven en omliggende plekken. Vergelijk alle prijzen en duik in de prijs, referenties, merk producten en nazorg. Kies de beste totaal-aanbieding en plan een montageafspraak in.

 5. Montage

  Probeer de oude zonwering te demonteren en zorg dat er genoeg werkruimte is voor de vakmannen. De installateur monteert het uitvalscherm of de lamellen zoals gewenst. Ga altijd na of het product goed is gemonteerd. Probeer alles direct even uit. In dat geval kan de monteur eventuele gebreken nog herstellen. In veel gevallen kan je een onderhoudscontract nemen voor een jaarlijkse inspectie.

Gratis en vrijblijvende zonwering offertes

Meteen een prijsopgave van raambekleders in Eemshaven

Buitenzonwering kopen: welk systeem past bij mij?

Buitenzonwering Eemshaven werkt erg goed om meer schaduw rondom je huis te realiseren. Verder geeft het je een prettige schaduwplek bij ramen, deuren en overkappingen. Binnen en buiten kun je dus fijne temperaturen ervaren. Veel varianten zoals de populaire rolluiken schrikken inbrekers af en vergroten de isolatie. Zonwering voor buiten is er vandaag de dag in diverse kleuren en groottes. Houd rekening met kosten tussen de €450 tot €2800. In de keuzegids hieronder behandelen we de meest moderne types.

Adviezen over terrasschermen / knikarmschermen

Bij een knikarmscherm hebben we het over een zonnescherm dat je buiten aan je huis vast monteert. Met behulp van 2 telescopische knikarmen kan het schermdoek worden weggedrukt. Zodoende is de ruimte vrij toegankelijk en levert het systeem veel schaduw op op het terras. Belangrijk: het scherm kan kapot waaien bij wind. De normale prijzen liggen tussen de €925 – €2100.

 • Prettige en comfortabele terraszonwering.
 • Uitval tot wel drie meter.
 • Eventueel ook digitaal te bedienen (app).

Meer informatie over uitvalschermen

Een uitvalscherm is een populaire en een goedkope manier om de zon buitenshuis te houden. Je bereikt hiermee plaatselijk veel schaduw zodat je ongestoord een boek kunt lezen of tv kunt kijken. Een uitkomst voor kleine ramen of plekken waar geen doorloop nodig is. Je ziet ze dan ook dikwijls bij flats en kantoren. Voor de achtertuin kun je beter wat anders kiezen. De normale prijzen bedragen tussen de €400 t/m €1200.

 • Een van de meest goedkope zonneschermen.
 • Iets meer privacy in huis (ramen worden half afgeschermd).
 • Kan goed tegen een stootje.

Het kopen van screens

Screens op maat laten maken in Eemshaven biedt je design rolluiken voor als je zonlicht wilt verduisteren maar nog wel zicht wil overhouden. Zonnescreens houden het warme zonlicht tegen en zijn bestand tegen extreem weer. Het doek wordt samengesteld met glasvezel of polyester met een PVC-coating. Je kunt kiezen voor lichtdoorlatende en verduisterende screens. In het geval van daglicht kun je deels naar buiten kijken, maar niet andersom. Disclaimer: wanneer je het screendoek uitdraait zal het raam niet te gebruiken zijn. De totale investeringen bedragen tussen de €200 – €1000.

 • De montage kan in de dag en op de dag.
 • Ook in de winter te gebruiken ter isolatie.
 • Je kunt er wel door naar buiten kijken, maar niet andersom.

Tips voor rolluiken

Rolluiken zie je steeds vaker hangen. Wij zijn er uiterst positief over: de bediening is eenvoudig (hand- of elektrische bediening), je geniet van een aangenaam klimaat in huis, je hebt minder last van geluid, en ze verduisteren de slaapkamer. Daarbij hebben ze een inbraakpreventieve werking. Er zijn 3 opties: het voorzetrolluik bevestig je aan de buitenzijde van het raam, bij opbouwrolluiken vormt het raam en de rolluikkast één geheel (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt in de muur onzichtbaar weggewerkt. De normale tarieven schommelen tussen de €270 tot zo’n €1350 voor rolluiken bestellen in Eemshaven.

 • Houd de warmte buiten je huis.
 • Dempt het geluid en houdt warmte buiten.
 • Positief effect op inbraakpreventie.

Waarom kiezen voor markiezen

Een markies is een bijzonder soort systeem die het zonlicht ook van opzij tegenhoudt. Het bestaat uit een constructie van hout / aluminium waar het doek overheen komt. We zien markiezen vaak bij luxe huizen. Ze beïnvloeden een unieke uitstraling van gebouwen. Naast het standaard model heb je de keuze uit een petmodel of klapmodel die doorloop mogelijk maken. De gemiddelde prijzen liggen zo tussen de €700 – €1800.

 • Een ideale match met sfeervolle oude panden.
 • Je kunt gewoon naar buiten blijven kijken.
 • Er blijft loopruimte over onder de constructie.

Andere modellen en systemen

 • Verandazonwering: serrezonwering eventueel met zon- en windautomaat.
 • Zonweringdoek: beschermt effectief tegen uv-straling en warmte.
 • Terrasoverkapping: een parasol met verrijdbare parasolvoet (multifunctioneel).
 • Buitenjaloezieën: een van de nieuwste trends op het gebied van zonwering.

Een aantrekkelijke temperatuur in een ruimte door buitenzonwering!

Check de huidige marktprijzen

Raamdecoratie Eemshaven: alle systemen voor binnen

Wanneer je kiest voor systemen aan de binnenkant van een raam spreken we over binnenzonwering. Door raambekleding kan jij de lichtinval volledig zelf controleren. Dit maakt de kans kleiner dat zonlicht fel de woning binnenkomt waardoor de temperatuur in huis aangenaam blijft. Tevens haal je hiermee extra sfeer in huis. Een mooi neveneffect: raamdecoratie heeft ook een isolerende werking. De minimale investeringen liggen tussen de €380 – €900. In het gedeelte hieronder lees je informatie over de meest bestelde keuzes.

Rolgordijnen: informatie en voordelen

Het rolgordijn kan je heel gemakkelijk op- en afrollen. Beschikbaar voor lage tarieven, snel en simpel op te hangen, iedereen kan het gebruiken en het is heel breed inzetbaar Rolgordijnen stel je samen in praktisch alle dessins en kleuren zodat het in iedere woning past. Je hebt diverse modellen zoals lichtdoorlatende, elektrische, waterafstotende, dakraam, transparante, kiepkantelraam en hippe duo rolgordijnen. De prijsindicaties bedragen tussen de €55,00 en €190.

 • Groot aanbod in goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Eemshaven: zonder problemen zelf aan te brengen.
 • Te bestellen in prachtige stoffen en luxe uitvoeringen.

Vouwgordijnen: assortiment, info en prijzen

Vouwgordijnen bieden een exclusieve en landelijke uitstraling aan je woning. Je kunt gemakkelijk de hoogte instellen. Elk vouwgordijn is uniek door het maatwerk. Bij de stofkeuze heb je zelf invloed op het lichtdoorlatende karakter van het gordijn. Daarnaast maken ze het mogelijk om de akoestiek in een ruimte te sturen. Je moet denken aan een prijskaartje van €110 oplopend tot €375.

 • Nemen weinig plek in beslag.
 • Eenvoudig te monteren dankzij maatwerk.
 • Simpel onderhoud: reinig de stof met water/zeep in een handwas.

Plissé: assortiment, info en prijzen

Plissé gordijnen kun je open zetten zoals jij wat wilt. Ze zijn erg eenvoudig te bedienen en ze zijn erg zonwerend. Luxueuze raamdeco die bij elke woonstijl past. Raambekleders bieden meerdere varianten plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes kun je herkennen aan de honingraat vouw. Met Top down – bottom bepaal je zelf jouw mate van privacy. Wees voorbereid op prijzen van €60 tot €160.

 • Een subtiel product voor ieder raam.
 • Eenvoudig monteren met wandsteun of plafondclip.
 • Dupligordijnen op maat: geschikte maten voor elk type kozijn.

Jaloezieën Eemshaven: assortiment, info en prijzen

Jaloezieën zijn horizontale panelen die je op veel standen kunt opendraaien met een ophaalsysteem. Leveranciers bieden ontzettend veel systemen en materialen als bijvoorbeeld kunststof, PVC, hout, aluminium, stof. Met houten jaloezieën regel je met één beweging de zichtlijnen, licht en beschutting. Let op: ze vergen wel wat meer onderhoud dan andere type gordijnen. Verwacht een tarief van €70 tot zo’n €200.

 • Zonder moeite open te zetten (of te sluiten).
 • Jaloezieënwinkel: bamboe geeft nog meer sfeer in huis.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: sfeervolle en stoere uitstraling.

Lamellen: trendy binnengordijnen

Lamellen zijn verticale platen van producten zoals stof, kunststof, aluminium, hout, bamboe. Perfect voor kolossale / grote ramen en zie je vaak terug bij een rustig en zakelijk interieur. Verticale lamellen zijn moeiteloos met de hand te bedienen, zijn makkelijk te reinigen en kan je ook ophangen in de badkamer. De tarieven beginnen bij zo’n €55. Voor meer exclusieve lijnen ga je naar de €180.

 • Een tijdloze aanblik voor jouw interieur.
 • Een populaire keuze bij grote raampartijen.
 • Montage kunststof kozijn: eenvoudig aanbrengen en monteren.

Shutters: luxe raambekleding in Eemshaven op maat

Shutters zijn prachtige binnenluiken met een heel natuurlijke look. Het zijn bijzondere waardevolle modellen die jouw interieur helemaal compleet maken. Blinds zijn authentiek, ze maken je woning meer waard en bovendien erg milieuvriendelijk. Toepasbaar op vrijwel elk raam zoals draaikiepramen, vaste ramen, ronde ramen, schuiframen, dakramen, uitzetramen. Goed om te weten: shutters vergen een behoorlijke investering. De tarieven starten vanaf €450. Voor dure modellen kun je rekenen op €860.

 • Gemaakt van hout uit verantwoord beheerde bossen.
 • Eenvoudig schoon te maken.
 • Houten kozijnen: op verschillende manier te monteren.

Horren en hordeur op maat

Maatwerk horren in Eemshaven zorgen voor frisse lucht in huis en weren bovendien insecten en ongedierte. Je kunt o.a. kiezen uit: hor met scharnier, hordeur, inzethor, plissé hor, rolhor, lamellenhor. Hooikoorts of allergieën? Informeer dan naar de pollenwerende hor. Kooptip: je houdt geen zonlicht tegen met een hor. Er bestaat ook een innovatieve duo-plissé hor. Dit alternatief houdt ongedierte buiten de deur maar heeft ook een zonwerend doek. De kostprijzen beginnen bij circa €87,5. Meer exclusieve modellen kosten zo’n €550.

 • Past op bijna elk raam: vast raam, valraam, tuimelraam, draairaam, draai-kiepraam, uitzetraam.
 • Het hele jaar door zorgeloos je woning ventileren.
 • Ook in de zomer probleemvrij je ramen openen.

De leukste raamdecoratie voor elke kamer

Snel een aanbieding per e-mail

Gemiddelde kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op zaterdag, 20 juli 2024 zijn altijd onderhevig aan velerlei onderdelen: het model, materiaalgebruik, de maximale breedte en de keuzes qua bediening (handmatig of automatisch). In het volgende blokje bespreken we de gemiddelde prijzen van het laten plaatsen van zonwering in Eemshaven in juli 2024.

Type zonweringAfmetingGemiddelde onkosten
Knikarmschermtot 6 meter breed€835 – €2200
Uitvalscherm100 – 400 cm breed€390 – €1450
Screens1 – 4 meter breed€280 – €1150
Rolluik2 – 4 meter breed€285 – €1400
Rolgordijn150 x 100 cm€45 – €165
Lamellen100 x 250 cm€50 – €225
Jaloezieën100 x 130 cm€60 – €210
Plisségordijnen160 cm breed€105 – €310
Gemiddelde tarieven zonnewering incl. monteren in de Provincie Groningen.

Alle merken zonwering op een rij

Zit jij na te denken over zonwering kopen? Er zijn veel merken en fabrikanten die je in je overweging mee moet nemen. Welke winkelier heeft wel een onderscheidend aspect en prijscategorieën. Vaak gewoon te koop bij de lokale gordijnwinkel in Eemshaven. In het volgende schema vind je uitleg over de meest gekozen merken. Op die manier hopen we jou te helpen bij het maken van een keuze.

 • Sunmaster: meesters in zonwering en rolluiken.
 • SunCircle: zeven jaar garantie op de Excellent en 5 jaar op basic producten.
 • Verano: altijd tot op de millimeter nauwkeurig.
 • Zonnelux: flexibel maatwerk voor elk type raam of kozijn.
 • Heroal: kwaliteitsproducten made in Germany.
 • Stobag: van zonnerolgordijnen uit textiel tot en met glazen terrasdak.
 • Renson: moderne gevelbekleding systemen die gemakkelijk te plaatsen zijn.
 • Velux: verduisterend plisségordijnen voor lichtkoepels en lichtstraten.
 • Luxaflex: hoge kwaliteit raambekleding en uitgebreide kleurencollectie.
 • Somfy: elektrische zonneschermen eenvoudig te bedienen.
 • Unilux / Fractions: ramen beschermen met horren en shutters.
 • Veneta: meer dan 3.200.000 ramen bekleed.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: IKEA, Praxis, Hornbach, Karwei, Gamma & Wehkamp, FonQ, Kwantum, Bol.com, Leen Bakker.
 • Overweeg ook: Toppoint, Roma, Deponti, Husol, Bece, Novoferm & Schlappi, Dickson, Lumenguard, Sunway, Milano, Copaco.

Zonwering experts in regio van Het Hogeland

Goedkope zonwering kopen in Eemshaven? Zoeken naar een gespecialiseerd zonweringsbedrijf in jouw regio? In het overzicht hierna tonen wij namen en adressen van raambekleding winkels en gordijnwinkels in deze regio. Vervolgens kan jij de klus uitbesteden aan deze vakmannen. Via dit platform vind je ook fabrikanten en shops in Lauwersoog, Uithuizen en Kloosterburen.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Bekijk soorten zonwering per ruimte

Ieder raam en elke deur vraagt om een uniek type vitrage die rijmt met de individuele ruimte. We vertellen graag wat meer over de meest gekozen zonweringssystemen voor alle ruimtes in de woning.

 • Keuken: jaloezieën, shutters en plissés zijn de meest gekozen opties.
 • Badkamer: kies voor raamdeco in de douche die veel privacy biedt en vochtbestendig is.
 • Woonkamer: kies voor verduisterende gordijnen om comfortabel in huis te kunnen zitten.
 • Slaapkamer: speciale geluidswerende gordijnen zorgen voor een rustige en stille kamer.
 • Zolderraam: je kunt kiezen voor betaalbare rolgordijnen voor het draai-kiepraam.
 • Dakkapel: meet alle is, koop rolgordijnen op maat en monteer de producten binnen enkele minuten.
 • Balkon: neem een voordelig balkondoek en maak jouw eigen zonnescherm.

Terras of Serre
In de zomerperiode kan de temperatuur flink oplopen. Het huidige assortiment bestaat uit verschillende soorten buiten- en serrezonwering. Zo kan je kiezen voor automatisch zonneschermen of terrasoverkapping, innovatie parasols of exclusieve houten buitenjaloezieën voor een veranda, overkapping of serre. Systemen voor een glazen dak kan je zowel vanaf binnen als buiten laten ophangen. Bekijk ook meer informatie over: Rolgordijnen.

FAQ: vragen over mijn woning koel houden

De beste zonwering, hoe kan ik die bestellen?

Elk pand is uniek. De ideaalste zonnewering die past bij jouw wensen komt tot stand door: de afmetingen van je ramen, hoe jouw tuin is ingericht, de buitenmuren (kozijnen) en jouw maximale budget. Wat binnenzonnewering zo ideaal maakt is dat het verkrijgbaar is in veel kleuren, dessins en afmetingen. Er komt echter wel altijd wat licht binnen. Buitenzonwering werkt beter om de zon te weren, geeft net dat beetje extra verkoeling, maar is wel meer zichtbaar (aan de buitenzijde van de woning).

Wat zijn de kosten van zonnewering in Eemshaven?

De uitgaven voor zonwering zijn afhankelijk van jouw wensen. De normale kosten vind je hieronder. Voor markiezen betaal je zo’n €700. Screens €255 op basis van één kozijn. Bij een terrasscherm betaal je al snel €1225. Je kunt iets besparen met een uitvalscherm (+/- €600). Een instap-rolluik kost €500. Voor binnenzonwering zoals jaloezieën betaal je €260 op basis van één kozijn. Shutters zijn ook voor binnen, maar wel een stukje duurder (+/- €785). Budget binnengordijnen zijn lamellen, rolgordijnen en plissegordijnen (te koop vanaf €140 per kozijn). De totale prijzen worden beïnvloed door: de gekozen constructie, de grootte (lengte en breedte), handmatige of elektrische bediening, materiaaltypes, vormen / kleuren en installatiewerk.

Wat is het nut van inmeten en montageservice in Eemshaven?

Rondom zonweringsproducten kan het soms lastig zijn om iets te kiezen. Houdt wel altijd rekening met correct inmeten en de montage. Het is mogelijk om maatwerkproducten zelfstandig op te meten, echt kan je ook profiteren van montage plus inmeetservice in Eemshaven. In dat geval komt in gediplomeerde montagepartner die elk raam / kozijn inmeet bij je thuis. Als alle spullen binnen zijn kan de installateur het model degelijk ophangen. Op die manier profiteer je van correct werkende zonnewering, een gunstige garantieperiode en een perfect aangesloten product.

Wat zijn de voordelen van slimme zonnewering?

In de basis kennen we de standaard handmatige bediening, afstandsbediening of wil je jouw rolluiken opnemen in het domotica systeem? Slimme zonwering zal de nieuwe standaard worden. Handmatige zonwering met opwindmechanisme werkt in de basis mooi, toch kan het handzamer. Draadloze bediening (middels een handzender, draaiknop, mobiele app, afstandsbediening) maakt het mogelijk dat het veel tijd bespaart bij het gebruik. Als het flink gaat waaien kan je ervoor zorgen dat het zonnescherm automatisch zal inklappen. Als de zon gaat schijnen kunnen de screens automatisch sluiten. Shutters, jaloezieën en gordijnen kan je op ingestelde tijden automatisch open en dicht laten gaan. Een systeem dat werkt via internet biedt nieuwe mogelijkheden. De tarieven van smart rolluiken of schermen komen uit rond de €425.

Geschreven door: Hans. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 9979

Plaats een reactie