Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Lauwersoog vergelijken

Wil je jouw woning ook uitbreiden met zonwering in Lauwersoog? Zonwering is beschikbaar voor buiten en binnen. De tarieven starten bij zo’n €87,50. Kwalitatieve buitenzonwering zoals o.a. een zonnescherm is zeer handig om zonnestralen te weren. Meestal realiseert een zonnescherm plekjes met schaduw waar jij, als het warm is, kunt zitten. Binnenzonwering zoals gordijnen of lamellen is vaak aantrekkelijk geprijsd en kan je helemaal aanpassen op jouw stijl. Winkels verkopen tegenwoordig gigantisch veel verschillende systemen. Op deze pagina doorzoek je een concreet advies waar we stilstaan bij alle mogelijke systemen. In aanvulling daarop bieden we gemiddelde tarieven en een tabel met lokale zonwering specialisten in Lauwersoog en omstreken.

5 belangrijkste voordelen zonnescherm

 • Op warme dagen beschutting zoeken in je woning.
 • Je verhoogt de sfeer in en rond je woning.
 • Besparen op de stookkosten door isolerende werking.
 • Genieten van extra privacy.
 • Het sluit de openingen in huis goed af (inbraakpreventief).
zonwering-vergelijken-lauwersoog

Zonnescherm laten plaatsen in Lauwersoog

Ben jij zelf niet heel erg handig of wil je tijd besparen? Een voordelig zonnescherm installeren in Lauwersoog door een goed aangeschreven zonwering specialist kan jouw dan veel voordeel opleveren. Je weet dan 100% zeker het geheel op de juiste wijze geïnstalleerd wordt, dat er niks stuk gaat en dat de bediening perfect werkt. Via dit platform kom je eenvoudig in contact met experts die ook in jouw wijk werkzaam zijn. In de volgende alinea bieden we jouw concrete handvatten om dit te realiseren.

Een zonnescherm laten plaatsen door een vakspecialist

 1. Een soort kiezen

  Om te beginnen kies je welk type systeem matcht met jouw woning en wensen. Buitenzonwering wordt aan de buitenkant bevestigd. Binnenzonwering bevindt zich in het woongedeelte. Beschrijf ook het belangrijkste doel van het terrasscherm of de shutters. Denk bijvoorbeeld na over de volgende zaken: de warmte buitenshuis houden, een extra isolerende laag, de inkijk beperken (privacy), inbrekers afschrikken, comfortabele schaduwrijke zitplekken maken, lichtinval beter controleren of een twist geven aan jouw interieur.

 2. Meet de maten op

  Selecteer de gewenste afmetingen van het systeem. Bepaal ook meteen waar het aangebracht moet worden. Zoals achter- of naast het huis of op de eerste verdieping. Selecteer eventueel foto’s voor een compleet en actueel beeld.

 3. Kies bediening

  Een belangrijk aspect is de bediening. De eenvoudigste keuze is zonwering met handmatige bediening (men gebruikt dan een opwindmechanisme of slinger). Een andere mogelijkheid is elektrische bediening. Dat werkt middels een knop aan de muur, optioneel met tijdschakelaar. De meest kostbare en comfortabelste keuzemogelijkheid is draadloze bediening via je smartphone (app) of kleine afstandsbediening.

 4. Vakbedrijven vergelijken

  De details van het project ingevuld? Voer jouw adresgegevens in. Houdt vervolgens rekening met drie offertes van professionele zonweringsbedrijven uit Lauwersoog en nabijgelegen plaatsen. Vergelijk de offertes, en kijk goed naar betalingscondities, kosten en nazorg. Kies de beste aanbieding en kom in contact met deze winkel.

 5. Montage

  Demonteer indien mogelijk de oude zonwering en maak alles netjes voor de montagepartner. De vakman hangt het uitvalscherm of de lamellen zoals afgesproken. Test of het product goed is vastgezet. Probeer alles direct even uit. Als iets niet werkt dan kan dit meteen worden opgepakt. Mogelijk kan je een onderhoudscontract nemen voor een jaarlijkse inspectie.

Gratis en vrijblijvende zonwering offertes

Direct actuele prijzen ontvangen van raambekleders in Lauwersoog

Buitenzonwering kopen en laten monteren

Buitenzonwering Lauwersoog is praktisch om de zon en warmte te weren. Tevens creëert het een heerlijke schaduwplek op buitenplekken. Je kunt er dus zowel binnen als buiten van genieten. Enkele modellen zoals met name rolluiken schrikken inbrekers af en isoleren bovendien de woning. Zonwering voor buiten is verkrijgbaar in talloze vormen en kan je zowel zelf installeren als laten monteren. De kosten variëren tussen de €200 tot wel €2775. In onderstaande alinea leggen we alles uit over de meest bekende keuzes.

Uitleg over terrasschermen & knikarmschermen

De definitie van een knikarmscherm is een zonnescherm dat vrijwel horizontaal aan de gevel hangt. Middels 2 telescopische knikarmen kan het schermdoek worden weggedrukt. Hiermee is het vloeroppervlak eronder goed begaanbaar en heb je een mooie schaduwrijke plek in de tuin. Belangrijk: het schermdoek kan verkleuren bij langdurig gebruik. De normale tarieven komen uit tussen de €800 tot zo’n €2100.

 • Prettige en comfortabele terraszonwering.
 • Kan compact worden ingerold.
 • Moderne eigentijdse look.

Koopgids uitvalschermen

Het uitvalscherm is een doeltreffende en een eenvoudige manier om te voorkomen dat het zonlicht naar binnen schijnt. Je bereikt hiermee ramen die bijna helemaal afgedekt worden zodat het binnen aangenaam koel blijft. Erg handig bij hoger gelegen ramen of plekken waar geen doorloop nodig is. Om die reden zie je ze ook vaak bij flats en kantoren. Het wordt voor een achtertuin niet vaak gekozen. De gemiddelde tarieven variëren tussen de €400 tot €1300.

 • Een zeer budgetvriendelijk zonnescherm.
 • Voor ramen waar je niet onder hoeft te zitten.
 • Bediening met motor is mogelijk.

Offerte voor screens

Screens op maat laten maken in Lauwersoog is het beste advies als je wilt dat je nog deels naar buiten kan kijken. Zonnescreens zijn perfect in staat om warmte en zonlicht te beperken en kan je helemaal integreren in een kozijn. Het doek bestaat veelal uit vezels van polyester of glasvezel. Je kunt kiezen voor lichtdoorlatende en verduisterende screens. In het geval van daglicht is er voldoende zicht vanuit de woning, maar andersom is niet mogelijk. Belangrijk: als het screendoek omlaag is moet het raam dicht blijven. De onkosten liggen zo tussen de €200 en €1125.

 • Beschikbaar voor ieders budget.
 • Binnen een minuut uitgedraaid.
 • Een stukje extra privacy in huis.

Het installeren van rolluiken

Rolluiken zijn een van de meest toegepaste keuzes. De redenen zijn duidelijk: veel keuze qua bediening (handmatig / automatisch), je geniet van een aangenaam klimaat in huis, ze houden lawaai tegen, en ze verduisteren ook heel goed. Eveneens dragen ze bij aan de veiligheid van jouw woning. We onderscheiden 3 producten: een voorzetluik bevestigt men aan de buitenzijde van het raam, een opbouwrolluik wordt boven het raam op het kozijn gemonteerd (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt helemaal weggewerkt in de gevel. De verwachte kosten bedragen tussen de €370 tot wel €1225 voor rolluiken bestellen in Lauwersoog.

 • Zeer zonwerend en verduisterend.
 • Zorgt voor een betere isolatie.
 • Minder kans op inbraak en vandalisme.

Bestellen van markiezen

Een markies is een stijlvol systeem wat je huis een kenmerkende uitstraling biedt. Dit is een houten of aluminium geraamte dat afgespannen wordt middels een doek. Markiezen wordt vaak gekozen door eigenaren van monumenten. Het heeft een positief effect op de sfeer van het huis. Daarnaast heb je de keuze uit een petmodel of klapmodel. Handig voor winkels/horeca als schuilplek voor regen. De verwachte kosten liggen zo tussen de €620 tot zo’n €1625.

 • Idyllische uitstraling door de vele kleuren en dessins.
 • Je uitzicht blijft behouden.
 • Windvast en uv-lichtbestendig.

Andere systemen voor buiten

 • Verandazonwering: een aangenaam koele terrasoverkapping met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: een los te spannen doek voor in de tuin, op straat of andere plekken.
 • Terrasoverkapping: creëer lokaal extra schaduw door een verplaatsbare parasol.
 • Buitenjaloezieën: een luxe alternatief voor een rolluik of screen.

Een aangename temperatuur in een ruimte door buitenzonwering!

Vraag een gids aan met het hele assortiment

Raamdecoratie Lauwersoog: bekijk de verschillende gordijnen voor binnen

Het monteren van binnenzonwering wordt gedaan aan de binnenkant van een gevel / kozijn. Middels raambekleding heb je altijd precies de lichtinval die jij wil. Dit beperkt dat er heel veel zonnestralen de kamer binnenkomen zodat het minder heet wordt in huis. Vaak kan het prachtig bijdragen aan jouw interieur. En het leuke is: raamdecoratie draagt vaak bij aan de totale woningisolatie. De kosten liggen zo tussen de €360 – €825. In deze koopgids geven we een toelichting op de meest aantrekkelijke keuzes.

Rolgordijnen: assortiment, info en prijzen

Het rolgordijn is functioneel en kan je eenvoudig afrollen. Het is betaalbaar, eenvoudig te bevestigen, simpel af te rollen en het past in bijna iedere ruimte. Rolgordijnen zijn verkrijgbaar in velerlei kleuren en prints wat het mooie aanvulling op je interieur maakt. Men biedt diverse modellen zoals elektrische, verduisterende, lichtdoorlatende, kiepkantelraam, dakraam, waterafstotende en een duo rolgordijn. De onkosten komen uit tussen de €47,50 – €180.

 • De juiste keuze als het gaat om goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Lauwersoog: eenvoudig zelf te monteren.
 • Te koop in prachtige stoffen en luxueuze uitvoeringen.

Vouwgordijnen: assortiment, info en prijzen

Vouwgordijnen dragen bij aan een sfeervolle en unieke uitstraling aan je huis. Je kunt gemakkelijk de hoogte instellen. Een vouwgordijn is vaak maatwerk. Je kiest zelf hoe lichtdoorlatend het systeem is. Bovendien kunnen ze een bijdrage leveren aan de akoestiek in huis. Denk aan kosten van €95 tot +/- €375.

 • Zijn netjes weg te werken.
 • Eenvoudig op maat laten maken (maatwerk).
 • Probleemloos te onderhouden: zelf wassen op maximaal 30 graden.

Plissé: bestellen in verschillende materialen

Plissé gordijnen is een type raamdeco waarbij het doek in een harmonica vorm wordt ingebouwd. Door middel van een simpel koord kan je het bedienen en je kunt ze perfect afstellen op het zonlicht. Luxueuze raamdeco die aansluit op elk interieur. In de winkel vind je verschillende producten binnen de plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes kun je herkennen aan de honingraat vouw. Met Top down – bottom kan je een specifiek deel van je raam afschermen. Denk aan onkosten van €65 tot wel €155.

 • Zeer flexibel en elegant systeem.
 • Honingraad structuur voor extra isolerende werking.
 • Dupligordijnen op maat: de inmeetservice komt bij je thuis.

Jaloezieën Lauwersoog: verkrijgbaar in veel kleuren

Jaloezieën zijn horizontale latjes die je kunt ophalen of kunt kantelen met een koord of stang. Je kunt kiezen uit tientallen systemen en materialen zoals bamboe, PVC, stof, aluminium, kunststof. Door de houten jaloezieën speel je eenvoudig met de gewenste lichtinval en privacy. Let op: het zijn echte stofvangers die je regelmatig moet schoonmaken. Raambekleders werken met onkosten van €65 tot wel €280.

 • Snel en simpel bij te stellen wanneer de zon schijnt.
 • Jaloezieënwinkel: kies voor bamboe voor een geraffineerde look.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: werkt met natuurproducten en milieuvriendelijke onderdelen.

Lamellen: stijlvol en trendy systeem

Lamellen zijn verticale latten van producten zoals bamboe, kunststof, stof, aluminium, pvc. Handig voor hoge / grote ramen en passen perfect bij een smaakvol en eenvoudig interieur. Verticale lamellen zijn makkelijk met de hand te sluiten, zijn goed schoon te houden en zijn vochtbestendig (en dus geschikt voor de badkamer). De onkosten starten bij om en nabij de €70. Voor luxe versie moet je rekening houden met €210.

 • Van elegant tot robuust.
 • Deze binnenzonwering wordt veel toegepast bij lange kozijnen.
 • Montage kunststof kozijn: gemakkelijk te monteren.

Shutters: luxe raambekleding in Lauwersoog voor een unieke uitstraling

Shutters zijn stijlvolle binnenluiken met een heel natuurlijke look. Het zijn eyecatchers die je niet in veel andere huizen tegenkomt. De blinds houden de zon perfect buiten, ze maken je woning meer waard en bovendien erg milieuvriendelijk. Aan te brengen op diverse ramen zoals vaste ramen, draaikiepramen, valramen, uitzetramen, schuiframen, ronde ramen. Aankooptip: shutters vergen een behoorlijke investering. De prijsindicaties starten vanaf €490 en kunnen oplopen tot €900.

 • Een zeer exclusieve vorm van raamdecoratie.
 • Vochtbestendig dus ook voor de badkamer geschikt.
 • Houten kozijnen: online samenstellen en eenvoudig ophangen.

Alles wat je moet weten over horren en hordeuren

Maatwerk horren in Lauwersoog zorgen voor frisse lucht in huis en werken uitstekend tegen insecten en ongedierte. Voor elk raam of deur is er een geschikt model: rolhor, hor met scharnier, voorzethor, plissé hor, hordeur, inzethor. Last van allergieën of hooikoorts? Bestel dan de speciale pollenwerende horren. Disclaimer: een hor is niet zonwerend. Er bestaat ook een totaal duo-plissé hor. Dit systeem beschermt tegen kleine dieren en houdt tevens de warmte van de zon buiten. De kostprijzen starten bij gemiddeld €87,5. Meer exclusieve modellen kosten zo’n €675.

 • Past op bijna elk type raam: valraam, uitzetraam, vast raam, draairaam, draai-kiepraam, tuimelraam.
 • Ventileren zonder dat er insecten je huis binnenkomen.
 • Ideaal als je last hebt van hooikoorts.

Multifunctionele raamdecoratie die matcht met jouw stijl

Snel een aanbieding van erkende aanbieders

Overzicht met kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op zondag, 26 mei 2024 hangen af van diverse factoren: het soort systeem, het soort materiaal, de afmetingen en afwerking plus bediening. In de tabel hieronder vind je de gemiddelde prijzen van het laten plaatsen van zonwering in Lauwersoog in mei 2024.

Model zonweringAfmetingGemiddelde tarieven
Knikarmschermtot 6 meter breed€810 – €2150
Uitvalscherm100 – 500 cm breed€365 – €1625
Screens200 cm – 400 cm breed€265 – €975
Rolluik300 – 400 cm breed€280 – €1275
Rolgordijn200 x 60 cm€50 – €140
Lamellen100 x 50 cm€45 – €220
Jaloezieën100 x 180 cm€65 – €280
Plisségordijnen100 breed€115 – €330
Gemiddelde kosten zonnewering incl. monteren in de Provincie Groningen.

Alle merken zonwering op een rij

Plannen om zonwering te kopen? Er zijn ontzettend veel merken die je in je vergelijking kan meenemen. Elke winkel heeft zijn voordelen en richtprijs. Deze vind je vaak wel bij de gordijnwinkel in Lauwersoog. In het overzicht hierna bieden wij informatie over de grootste merken. Dankzij deze vergelijking heb jij een goed beeld van het aanbod.

 • Sunmaster: kwaliteitsproducten die zorgen voor een comfortabel buitenleven.
 • SunCircle: eigen Nederlandse productie, montage en service-afdeling.
 • Verano: jarenlange ervaring op het gebied van buitenzonwering.
 • Zonnelux: 100% op maat gemaakt van de beste materialen.
 • Heroal: vervaardigd uit hoogwaardige aluminium grondstoffen.
 • Stobag: ook hele mooie oplossing voor balkon en terras.
 • Renson: lichte en robuuste aluminium gevelbekleding.
 • Velux: bekend door zijn hoogwaardige dakramen en dakkapellen.
 • Luxaflex: groot assortiment in alle categorieën binnen- en buitenzonwering.
 • Somfy: de meest gemakkelijke bediening van jouw elektrische zonnescherm.
 • Unilux / Fractions: maatwerk horren en shutters.
 • Veneta: direct van de fabriek geleverd (snel in huis).
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Hubo, Praxis, Karwei, Hornbach, IKEA & Bol.com, Wehkamp, Kwantum, Formido, Leen Bakker.
 • Andere merken: Bece, Roma, Novoferm, Deponti, Weinor, Husol en Copaco, Dickson, Lumenguard, Swela, Milano, Sunway.

Gegevens van regionale zonwering experts rondom Het Hogeland

Goedkope zonwering kopen in Lauwersoog? Meer informatie over een erkend zonweringsbedrijf in de omgeving? Hieronder delen we bedrijven en adressen van buitenzonwering experts en gordijnwinkels in deze regio. Vervolgens kun je contact leggen voor een adviesgesprek. Via dit platform bekijk je ook leveranciers en winkels in Houwerzijl, Kloosterburen en Zoutkamp.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Vergelijk soorten zonwering per ruimte

Elk raam heeft een bepaalde vitrage nodig die in lijn is met de stijl van de kamer. We informeren je graag verder over de beste zonwering voor buiten en binnen voor alle ruimtes in de woning.

 • Keuken: kies bij voorkeur voor een vuil- en vochtbestendig materiaal.
 • Badkamer: geen inkijk meer met waterbestendige jaloezieën en plissés in de douche.
 • Woonkamer: kies voor vitrage, inbetween of verduisterende gordijnen.
 • Slaapkamer: geluidswerende of geluiddempende gordijnen zorgen voor een aangename nachtrust.
 • Zolderraam: verduister jouw draai kiepraam bijvoorbeeld met VELUX of FAKRO.
 • Dakkapel: kies voor een voordelige optie zoals rolgordijnen op maat en plaats het zelf.
 • Balkon: koop een voordelig balkondoek en maak jouw eigen zonnescherm.

Serre & Terras
Tijdens de warme zomerdagen kan de temperatuur flink oplopen. Het huidige assortiment bestaat uit allerlei type buiten- en serrezonwering. Zo kan je kijken naar automatisch zonneschermen of terrasoverkapping, slimme parasols of houten buitenjaloezieën voor een veranda, overkapping of serre. Zonwering voor een glazen dak kan je zowel vanaf binnen als buiten laten integreren. Check ook aanvullende info over: Binnenzonwering.

FAQ: vragen over mijn woning koel houden

Wat is op dit moment de beste zonwering?

Elke woning is anders. De ideaalste zonnewering voor jouw woning hangt af van de grootte van je ramen, hoe je tuin gelegen is, het karakter van jouw huis en wat je maximaal wilt uitgeven. Het handige aan binnenzonnewering is dat het te bestellen is in meerdere kleuren, designs en prijscategorieën. Het kozijn moet hiervoor natuurlijk wel geschikt zijn. Buitenzonwering is vaak wat beter in het bestrijden van direct zonlicht, geeft ook buiten verkoeling, maar zal wel wat meer opvallen (aan de buitenzijde van de woning).

Wat zijn de actuele kosten van zonnewering in Lauwersoog?

De investingen in zonwering beginnen bij €100 en lopen op tot duizenden euro’s. De gemiddelde investeringen tref je hierna. Voor markiezen rekenen ze doorgaans wel €725. Zonnescreens €280 op basis van 1 raam. Gaat je voorkeur uit naar een zonnescherm lopen de kosten op tot zo’n €1250. Een uitvalscherm is minder duur (+/- €825). Een normaal rolluik kost €455. Voor binnenzonwering zoals jaloezieën betaal je €250 per raam / kozijn. Shutters zijn een stuk duurder (plusminus €780). Budget opties zijn lamellen, rolgordijnen en plissegordijnen (te bestellen vanaf €100 per kozijn). De totale bedragen worden gecalculeerd door te kijken naar het type / model, de maximale breedte, de bedieningsopties, de materiaaltypes, motiefjes en installatiekosten.

Waar zou ik kiezen voor inmeten met montageservice in Lauwersoog?

Voor het bestellen van zonweringsproducten kan het soms lastig zijn om iets te kiezen. Let goed op zaken als het inmeten en monteren. De mogelijkheid bestaat om voor maatwerkproducten zelf de afmetingen door te geven, maar ook gebruik maken van de montage plus inmeetservice in Lauwersoog. Er komt dan een gediplomeerde vakman die de raampartij goed inspecteert en opmeet. Kort daarna kan de monteur het systeem degelijk monteren. Door te kiezen voor dit stukje service geniet je altijd van efficiënte zonnewering, garantie en service en een uitgebreide demonstratie.

Wat is slimme zonwering?

In de basis heb je handmatige bediening, afstandsbediening of wil je jouw rolluiken opnemen in het domotica systeem? Slimme zonwering zal de nieuwe standaard worden. Handmatige bediening met stang of band is acceptabel, maar het kan toch nog praktischer. Draadloze bediening (mobiele app, afstandsbediening, handzender, tijdschakelaar) is ideaal omdat je van een afstand jouw schermen kunt beheren. Als het flink gaat waaien kan je het zonnescherm automatisch laten indraaien. Als de zon doorbreekt laat je een rolluik of screen automatisch zakken. Shutters, gordijnen en jaloezieën kunnen ook automatisch open en dicht gaan op bepaalde tijden. Een product dat werkt met internet heeft veel voordelen. De gemiddelde prijzen van smart rolluiken en schermen liggen rond de €475.

Geschreven door: Nancy. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 9976

Plaats een reactie