Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Roodeschool vergelijken

Zoek jij een systeem voor zonwering in Roodeschool? Zonwering is beschikbaar voor buiten en binnen en kan je al kopen vanaf €92,50. Professionele buitenzonwering als een screen is geschikt om zonnestralen te weren. Mogelijk geeft een zonnescherm een schaduwrijke en windvrije plek waar je heel relaxt kunt verblijven. Binnenzonwering als gordijnen of duetten is minder duur en het dient tegelijkertijd als raamdecoratie. Je kunt kiezen uit gigantisch veel verschillende producten. Via zonweringaanbiedingen.nl verstrekken we een uitgebreide keuzehulp waar we stilstaan bij alle mogelijke systemen. Bovendien geven we een indicatie van de kosten en een lijst met betrouwbare zonwering specialisten in Roodeschool en de directe omgeving.

Waarom een zonnescherm aanschaffen

 • Realiseer een prettige temperatuur in huis op warme dagen.
 • Buiten heb je een fijne plek in de schaduw op het terras.
 • Een lagere energierekening door meer controle over warmte.
 • Beperkt zonneschade aan meubels en andere spullen.
 • Een veilige woning met rolluiken (inbraakpreventie).
zonwering-vergelijken-roodeschool

Zonnescherm laten plaatsen in Roodeschool

Heb je geen ervaring met het plaatsen van zonwering of heb je geen tijd? Een voordelig zonnescherm installeren in Roodeschool via een erkende zonwering specialist is een goed idee. Je kunt er dan op vertrouwen dat de installatie juist aangesloten wordt, dat niets beschadigt en de vakman zal bovendien een korte demo geven. Via deze vergelijker vind je razendsnel specialisten die ook in jouw wijk werkzaam zijn. In het onderstaande blok staat precies beschreven wat er nodig is.

Een zonnescherm laten plaatsen door een expert

 1. Zoek een geschikt model / systeem

  Om te beginnen kies je welk soort systeem matcht met jouw woning en wensen. Een buitenzonwering wordt aan de gevel bevestigd (buitenkant). Aan de andere kant heb je binnenzonwering dat juist voor in huis is. Waarom wil je bijvoorbeeld gebruik maken van het zonnescherm of de gordijnen. Je kunt het gebruiken voor o.a. verkoelen, de energiekosten verlagen, de privacy verbeteren, inbraakpreventie, schaduwplekken realiseren, de lichtinval reguleren of een toevoeging voor het interieur.

 2. Hoe breed en lang is je raam?

  Kies de afmetingen van jouw installatie. Geef ook door waar je het wilt laten aanbrengen. Dit kan zijn aan de overkapping of op zolder / in de slaapkamer. Maak foto’s zodat de installateur precies weet hoe alles eruit ziet.

 3. Maak een keuze voor de bediening

  Er bestaan verschillende verschillende bedieningsmogelijkheden. De simpelste producten zijn de zonwering met handmatige bediening (met slingerstang of band). Wil je iets meer comfort, dan kies je de elektrische bediening. Doorgaans werkt dit met een schakelaar of knop, eventueel beschikbaar met tijdschakelaar. De meest exclusieve en comfortabelste oplossing is draadloze bediening met App, afstandsbediening of handzender.

 4. Fabrikanten en verkopers vergelijken

  Alles geïnventariseerd? Als laatste vul je jouw adres- en contactgegevens in. Houdt vervolgens rekening met drie offertes van geschikte zonweringsbedrijven uit Roodeschool en omliggende plekken. Vergelijk de offertes, en kijk goed naar referenties, garantie en betalingscondities. Selecteer de beste aanbieding en maak de deal rond.

 5. Installatie van het systeem

  Ruim de oude zonwering netjes op en zorg dat alles opgeruimd is voor de experts. De monteur plaatst het zonnescherm, markiezen of de duettes op de afgesproken plekken. Check of alles juist is aangebracht. Inspecteer de werking en onderdelen goed. In dat geval kan de monteur eventuele gebreken nog herstellen. Tevens kan je een onderhoudscontract afsluiten.

Vraag gratis zonwering offerte op

Snel een prijsindicatie van raambekleders in Roodeschool

Buitenzonwering kopen en laten plaatsen

Buitenzonwering Roodeschool is praktisch om het warme zonlicht in huis te blokkeren. Tevens is het perfect om snel een schaduwplek te creëren in je tuin of op het terras. Binnen en buiten kun je dus fijne temperaturen ervaren. Meerdere systemen zoals rolluiken schrikken inbrekers af en isoleren bovendien de woning. Zonwering voor buiten is er in veel vormen en kan je zowel zelf installeren als laten monteren. De gemiddelde prijzen bedragen tussen de €200 en €2725. In het gedeelte hieronder delen we veel info over de meest verkochte keuzes.

Effecten van terrasschermen / knikarmschermen

Een knikarmscherm is feitelijk een zonnescherm dat vrijwel horizontaal aan de gevel hangt. Door middel van twee uitdraai-knikarmen kan het schermdoek met een lichte helling horizontaal uitgedraaid worden. Hierdoor kan je er gewoon onderdoor lopen en geniet je van een fijne schaduwplek rondom de ramen. Let op: het scherm kan beschadigen bij harde wind. De tarieven bedragen tussen de €925 t/m €2175.

 • Ideale keuze voor terraszonwering.
 • Je ziet er weinig van wanneer het scherm is ingedraaid.
 • Kan eenvoudig worden ingeschoven.

Details over uitvalschermen

Het uitvalscherm is een doeltreffende en een goedkope manier om een raam te beschermen tegen zon. Je kunt rekenen op plaatselijk veel schaduw zodat je in huis niet tegen de zon in hoeft te kijken. Het is ideaal bij grotere ramen of plekken waar je niet vaak langs loopt. Ze worden vaak gebruikt bij flatgebouwen en kantoren. Voor de achtertuin kun je beter wat anders kiezen. De normale tarieven komen uit tussen de €350 t/m €1275.

 • Een goedkoop zonnescherm voor iedere woning.
 • Iets meer privacy in huis (ramen worden half afgeschermd).
 • Met sterke wind- en stormvaste armen.

Bestellen van screens

Screens op maat laten maken in Roodeschool is onmisbaar als je zonlicht wilt verduisteren maar nog wel zicht wil overhouden. Zonnescreens zijn zeer effectief in het weren van de zon en zijn eenvoudig schoon te houden. De keuze qua doek-materiaal is polyestervezels of glasvezel. De lichtdoorlatendheid kan je zelf bepalen. Bij daglicht kan je altijd van binnen naar buiten kijken, andersom is dat niet het geval. Let op: in het geval je het screendoek hebt uitgedraaid kan je het raam niet openen. De gemiddelde tarieven bedragen tussen de €225 en €1075.

 • Zowel in het kozijn als op het kozijn mogelijk.
 • Uitdraaien kost maar weinig tijd.
 • Je kunt er wel door naar buiten kijken, maar niet andersom.

Nieuwe rolluiken

Rolluiken zijn populair in woonwijken. Dat is niet zo gek: ze zijn erg gemakkelijk te bedienen, eenvoudig in te meten, mensen kunnen niet naar binnen kijken, en je bespaart op de energiekosten dankzij de isolerende werking. Bovendien dragen ze bij aan de veiligheid van jouw woning. Je hebt 3 types: een voorzetluik bevestigt men aan de buitenzijde van het raam, een opbouwrolluik wordt in het kozijn verwerkt (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt boven het raamkozijn achter de gevelstenen gemonteerd. De gemiddelde tarieven schommelen tussen de €330 en €1225 voor rolluiken bestellen in Roodeschool.

 • Ramen en kozijnen beschermd tegen extreem weer.
 • Ideaal als je graag helemaal in het donker slaapt.
 • Schrikt inbrekers af.

Bestellen van markiezen

Een markies is een stijlvol systeem die de zon niet alleen van voren – maar ook van opzij weert. In de basis is het een houten of aluminium geraamte wat afgedekt wordt door middel van een doek. We zien markiezen vaak bij klassieke woningen. Het heeft een positief effect op de authenticiteit van woningen. Behalve dit model kan je ook kiezen voor een petmodel of klapmodel die je vaak bij winkels ziet. De prijzen variëren tussen de €740 tot €1725.

 • Geeft een sfeervolle uitstraling aan het pand.
 • Het zicht naar buiten wordt minder beperkt.
 • Windvast en uv-lichtbestendig.

Overige modellen voor buiten

 • Verandazonwering: altijd een prettige temperatuur op de terrasoverkapping met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: een los te spannen doek voor in de tuin, op straat of andere plekken.
 • Terrasoverkapping: creëer lokaal extra schaduw door een verplaatsbare parasol.
 • Buitenjaloezieën: een prachtig product met een luxe uitstraling.

Een lage temperatuur in huis d.m.v. buitenzonwering!

Ontvang gratis offertes in jouw mailbox

Raamdecoratie Roodeschool: alle gordijnen voor binnen

Binnenzonwering wordt aan de binnenkant van het raam geplaatst. D.m.v. raambekleding is de lichtinval goed te sturen. Zo kan je voorkomen dat er veel licht in de woning komt zodat het binnen aangenaam koel blijft. Tevens brengt het extra sfeer in huis. Een mooi neveneffect: met raamdecoratie verbeter jij de isolatie van je huis. De tarieven bedragen tussen de €360 tot €900. In de box hieronder geven we een toelichting op de meest populaire modellen.

Rolgordijnen: informatie en voordelen

Een rolgordijn kan je – zoals de naam al zegt – op- en afrollen. Het is een goedkoop model, probleemloos te monteren, simpel af te rollen en het is heel breed inzetbaar Rolgordijnen zijn te bestellen in tientallen kleuren en prints wat het mooie aanvulling op je interieur maakt. Er bestaan verschillende varianten zoals lichtdoorlatende, dakraam, transparante, kiepkantelraam, waterafstotende, elektrische en het duo rolgordijn. De kosten liggen zo tussen de €52,50 tot €160.

 • Een vorm van goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Roodeschool: zonder problemen zelf aan te brengen.
 • Verkrijgbaar in interessante stoffen en bijzondere modellen.

Vouwgordijnen: bekijk voordelen en info

Vouwgordijnen dragen bij aan een warme en brocante uitstraling aan je woning. Je kunt gemakkelijk de hoogte instellen. Een vouwgordijn wordt gemaakt van stof. De stof bepaalt de lichtdoorlatendheid van het gordijn. Tevens zorgen ze voor een prettige akoestiek in huis. Je moet denken aan tarieven van €105 tot zo’n €350.

 • Gemakkelijk zelf in hoogte te verstellen.
 • Maatwerk is voor elk raam mogelijk.
 • Goed te onderhouden: wassen met het wolwasprogramma (30 graden).

Plissé: bekijk het aanbod

Plissé gordijnen is een type raamdeco waarbij het doek in een harmonica vorm wordt ingebouwd. Je kan ze moeiteloos bedienen en je kunt spelen met de lichtinval. Kortom: luxe en gebruiksvriendelijke raamdeco die aansluit op elk interieur. Je kunt kiezen uit meerdere variaties binnen de plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan beide kanten een stoflaag (honingraat). Top down – bottom up modellen zijn op verschillende standen te openen. Raambekleders werken met onkosten van €62,5 tot €160.

 • Zelf lichtinval en inkijk in je huis bepalen.
 • Eenvoudige montage (zonder boren).
 • Dupligordijnen op maat: geschikte maten voor elk type kozijn.

Jaloezieën Roodeschool: een veelzijdig aanbod

Jaloezieën zijn horizontale latten die je kunt ophalen of kunt kantelen met een koord of band. Het aanbod bestaat uit mega veel kleuren en materialen zoals kunststof, hout, PVC, stof, bamboe. Via de houten jaloezieën heb je de volledige vrijheid betreffende de kijklijnen, lichtinval en schaduw. Advies: ze moeten regelmatig afgestoft worden. Verwacht prijzen van €85 tot wel €220.

 • Zelf de controle over de hoeveelheid licht in een kamer.
 • Jaloezieënwinkel: lichtgewicht bamboe biedt een ruimte een bijzondere sfeer.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: kies voor een duurzaam gefabriceerd product.

Lamellen: functioneel en gebruiksvriendelijk

Lamellen zijn verticale panelen gefabriceerd van o.a. hout, pvc, stof, bamboe, kunststof. Praktisch voor hoge / grote ramen en passen perfect bij een modern en eenvoudig interieur. Verticale lamellen zijn handmatig te openen en sluiten, zijn makkelijk te reinigen en werken ook heel goed in natte ruimtes. De investeringen starten bij gemiddeld €50 en lopen op tot €190.

 • Snel open en dicht draaien met het handkoord.
 • Zeer praktische binnenzonwering voor lange ramen.
 • Montage kunststof kozijn: online samenstellen, gemakkelijk zelf plaatsen.

Shutters: luxe raambekleding in Roodeschool voor je huis

Shutters zijn strakke binnenluiken met een exclusieve uitstraling. Het zijn ambachtelijke modellen die iets toevoegen aan jouw interieur. Blinds zijn erg gewild, je kunt ze integreren in diverse woonstijlen en zijn ook nog eens hartstikke duurzaam. Toepasbaar op vrijwel elk raam zoals valramen, schuiframen, draaikiepramen, vaste ramen, uitzetramen, ronde ramen. Noemenswaardig: shutters zijn relatief kostbaar. De tarieven beginnen bij circa €490. Voor meer exclusieve lijnen ga je naar de €960.

 • Een zeer exclusieve vorm van raamdecoratie.
 • Ook geschikt als roomdivider of kastdeur.
 • Houten kozijnen: de houtstructuur maakt het 1 geheel.

Horren en hordeur op maat

Maatwerk horren in Roodeschool bieden frisse lucht in de woning en hebben een gunstig effect op vliegen, motten, wespen en muggen. Je kunt o.a. kiezen uit: plissé hor, voorzethor, rolhor, inzethor, hordeur, lamellenhor. Hooikoorts (of andere allergieën? Koop dan een unieke pollenwerende hor. Disclaimer: de hor houdt de zon niet tegen. Wil je dat de hor de zon wel weert? Kies dan voor een intelligente duo-plissé hor. Dit systeem weert ongedierte en houdt tevens de warmte van de zon buiten. De investeringen starten bij gemiddeld €87,5 en lopen op tot €550.

 • Past op bijna elk type raam: tuimelraam, vast raam, schuifraam, uitzetraam, valraam, draai-kiepraam.
 • Je woning ventileren op een gebruiksvriendelijke manier.
 • Houden insecten en ongedierte buiten de deur.

De mooiste raamdecoratie die matcht met jouw stijl

Snel een aanbieding op de mail

Bekijk de kosten van zonwering 2024

De prijzen van zonwering op maandag, 22 juli 2024 worden gecalculeerd via allerlei zaken: het soort product, het materiaal, de afmetingen en de bediening. In het overzicht hierna bekijk je de gemiddelde kosten van het laten plaatsen van zonwering in Roodeschool in juli 2024.

ZonweringAfmetingVerwachte kosten
Knikarmscherm200 – 500 cm breed€810 – €2025
Uitvalscherm2 – 6 meter breed€395 – €1475
Screens200 cm – 400 cm breed€265 – €1175
Rolluiktot 4 meter breed€280 – €1225
Rolgordijn100 x 175 cm€45 – €170
Lamellen180 x 180 cm€55 – €210
Jaloezieën100 x 220 cm€70 – €230
Plisségordijnen100 x 180 cm€115 – €360
Verwachte kosten zonnewering met monteren in de Provincie Groningen.

Alle merken zonwering op een rij

Wil je zonwering kopen? Er zijn tal van merken die je kunt kiezen. Ieder merk heeft wel een onderscheidend aspect en adviesprijs. Vaak te koop via de gordijnwinkel in Roodeschool. In het schema hieronder bespreken we een toelichting op de beste verkochte merken. Daarmee kan jij een afgewogen keuze maken.

 • Sunmaster: meesters in zonwering en rolluiken.
 • SunCircle: kwaliteit, ontwikkeling en productie in eigen beheer.
 • Verano: expert voor tuin, terras, gevel en raambekleding.
 • Zonnelux: raamdecoratie op maat gemaakt.
 • Heroal: familiebedrijf sinds meer dan 140 jaar.
 • Stobag: innovatieve producten die wind en regenbestendig zijn.
 • Renson: sterk netwerk van lokale specialisten voor al jouw gevelbekleding.
 • Velux: expert in dakkapellen, dakramen, zonwering en rolgordijnen.
 • Luxaflex: hoge kwaliteit raambekleding en uitgebreide kleurencollectie.
 • Somfy: slimme elektrische zonneschermen die geregeld wordt door sensoren.
 • Unilux / Fractions: ramen beschermen met horren en shutters.
 • Veneta: zonder risico bestellen dankzij de gratis meetverzekering.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Karwei, Hornbach, Praxis, IKEA, Gamma en FonQ, Kwantum, Formido, Bol.com, Wehkamp.
 • Overige merken: Weinor, Husol, Toppoint, Bece, Novoferm, Deponti en Milano, Swela, Dickson, Lumenguard, Copaco, Sunway.

Zonwering experts in regio van Het Hogeland

Goedkope zonwering kopen in Roodeschool? In contact komen met een gespecialiseerd zonweringsbedrijf in de regio? In het schema hierna tref je namen en adressen van zonwering specialisten en gordijnwinkels in jouw omgeving. Tevens kan jij de klus uitbesteden aan deze vakmannen. Op deze site vind je ook installateurs en verkopers in Eemshaven, Oudeschip en Uithuizen.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Details over zonwering per ruimte

Elke raampartij heeft weer andere vitrage nodig die afgestemd is op de individuele ruimte. We delen nu de mooiste zonweringsproducten per ruimte.

 • Keuken: kies voor praktische jaloezieën of voor sfeervolle vouwgordijnen.
 • Badkamer: ideaal zijn waterafstotende plisse gordijnen (privacy verhogend).
 • Woonkamer: met een verduisterend gordijn houd je de warme in de winter binnen.
 • Slaapkamer: met geluidswerende raamdeco filter je zoveel mogelijk het geluid van buiten.
 • Zolderraam: voordelige raamdeco voor een draai-kiepraam op thuiskantoor of hobbykamer.
 • Dakkapel: bestel rolgordijnen op maat en laat het vakkundig plaatsen (of doe het zelf).
 • Balkon: een goedkoop zonnescherm realiseer je met een balkondoek.

Opties voor terras & serre
In de zomerperiode kunnen de dagelijkse temperaturen zeer hoog worden. Men verkoopt veel modellen buiten- en serrezonwering. Tegenwoordig heb je o.a. automatisch zonneschermen & terrasoverkapping, betaalbare parasols of unieke houten buitenjaloezieën voor een tuinhuis, serre of overkapping. Buitenzonwering voor een glazen dak kan je van buiten en binnen laten toepassen. Bekijk snel meer details over: Zonwering offerte.

Veelgestelde vragen over woning koel houden

Wat is op dit moment de beste zonwering?

Elke woning heeft eigen karakteristieken. De juiste zonnewering die aansluit op jouw behoefte kun je uitzoeken aan de hand van: de raamgrootte, de ligging van de tuin, jouw woonsituatie en hoeveel je maximaal wilt investeren. Het handige aan binnenzonnewering is dat het geleverd kan worden in een heleboel kleuren, prints en prijscategorieën. Het zijn niet de meest effectieve producten. Buitenzonwering is vaak wat beter in het bestrijden van direct zonlicht, geeft je meer controle over temperatuurbeheersing, maar is wel meer zichtbaar (aan de buitenzijde van de woning).

Waar moet ik aan denken qua kosten van zonnewering in Roodeschool?

De prijsindicaties van zonwering zijn weer anders per woning. De geschatte tarieven bieden we hierna aan. Voor markiezen moet je rekenen op minimaal €675. Buitenscreens €245 per raam / kozijn. Gaat je voorkeur uit naar een zonnescherm lopen de kosten op tot zo’n €1175. Een uitvalscherm is wat voordeliger (+/- €600). Een normaal rolluik kost €450. Voor jaloezieën betaal je zo’n €250 op basis van één kozijn. Shutters zijn een stuk kostbaarder (plusminus €775). Alternatieve producten voor binnen zijn plisségordijnen, lamellen en rolgordijnen (verkrijgbaar vanaf €125 op basis van één kozijn). De totale kosten worden berekend a.d.h.v. het product, de maximale breedte, handmatige of elektrische bediening, het soort materiaal, motiefjes en montage.

Wat betekent inmeten en de montageservice in Roodeschool?

Ten aanzien van zonweringsproducten is het aanbod gigantisch groot. Daarbij moet je zeker goed letten op correct inmeten en de montage. Het is mogelijk om maatwerkproducten zelfstandig op te meten, maar je kunt ook kiezen voor de montage met inmeetservice in Roodeschool. In dat geval komt in gediplomeerde installateur die kozijnen, gevels en ramen goed inspecteert en opmeet. Als je aankoop binnen is gekomen bij de winkel kom een montagepartner de producten op de goede manier ophangen. Dankzij deze dienstverlening geniet je van ideale zonnewering, garantie en service en deskundige hulp bij vragen.

Wat is slimme zonwering?

In de basis kennen we de standaard handbediening, draadloze bediening of een compleet domotica systeem met app? Slimme zonwering wordt door steeds meer mensen gekocht. Een handmatige installatie met slinger werkt in de basis mooi, toch kan het eenvoudiger. Draadloze bediening (middels een tijdschakelaar, mobiele app, draaiknop, afstandsbediening) is ideaal omdat je op afstand de installatie kan bedienen. Bij harde wind kan het zonnescherm bijvoorbeeld zichzelf sluiten. In het geval van een felle zon gaat het scherm automatisch omlaag. Gordijnen, shutters en jaloezieën kun je ook automatisch open en dicht laten gaan. Een systeem dat je online kunt beheren geeft je nog meer grip op het klimaat in huis. De onkosten van smart rolluiken en screens liggen rond de €500.

Geschreven door: Sandra. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 9983

Plaats een reactie