Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Heesbeen vergelijken

Zoek jij meer informatie over zonwering in Heesbeen? Zonwering kan je binnen- maar ook buiten aanbrengen en regel je al vanaf €52,50. Buitenzonwering zoals bijvoorbeeld een markies werkt het beste om de zon en warmte te weren. Soms realiseert een zonnescherm een groot aantal vierkante meters aan schaduw waar je prima kunt zitten in de zomer. Binnenzonwering zoals bijv. gordijnen of luxaflex is te bestellen voor gunstige prijzen en brengt ook wat meer sfeer in de woning. Er bestaan de wereld aan afzonderlijke oplossing. Via zonweringaanbiedingen.nl bieden we een uitgebreide uitleg waar we stilstaan bij alle mogelijke systemen. Eveneens bekijk je de geschatte kosten en een lijst met betrouwbare zonwering specialisten in Heesbeen en de omliggende regio.

Belangrijke voordelen van een zonnescherm

 • Altijd een fijne en comfortabele temperatuur in je woning.
 • Geeft je woning een mooie uitstraling.
 • Heeft een isolerende werking en verminderd stookkosten.
 • Voorkomt verkleuring van meubels.
 • Het schrikt inbrekers af.
zonwering-vergelijken-heesbeen

Zonnescherm laten plaatsen in Heesbeen

Ben je zelf geen vakman of heb je geen tijd? Een voordelig zonnescherm installeren in Heesbeen door een goede zonwering specialist kan dan uitkomst bieden. Je kunt er dan op vertrouwen dat alles op de goede manier vastgezet wordt, dat er niks kapot gaat en dat het geheel goed werkt. Op deze website vind je snel leveranciers uit de buurt. Hieronder lees je precies wat je moet doen.

Een zonnescherm laten monteren door een professional

 1. Bepaal welk systeem je gaat toepassen

  Om te beginnen kies je welk model aansluit bij jouw eisen. Buitenzonwering komt aan de buitenkant van het gebouw te zitten. Binnenzonwering is juist bedoeld voor plaatsing in huis. Waarom wil je bijvoorbeeld gebruik maken van het uitvalscherm of de vouwgordijnen. Denk bijvoorbeeld na over de volgende zaken: een ruimte afkoelen, energie besparingen realiseren, inkijk verminderen, inbraken beperken, comfortabele schaduwrijke zitplekken maken, lichtinval beter controleren of je interieur een meer warme uitstraling geven.

 2. Welke maat heb je nodig?

  Selecteer de gewenste afmetingen van het gewenste model. Beschrijf ook waar je het wilt laten aanbrengen. Kies bijvoorbeeld voor plaatsing achter het huis of op de 1e of 2e verdieping. Voeg schetsen toe voor een compleet en actueel beeld.

 3. Maak een keuze voor de bediening

  Kies de gewenste bediening. De simpelste keuze is zonwering met handmatige bediening (met een slinger of opwindmechanisme). Ga je voor iets meer luxe, dan kom je uit bij elektrische bediening. Doorgaans werkt dit met een draaischakelaar, soms ook uitgevoerd met tijdschakelaar. De kostbaarste en meest moderne optie is draadloze bediening die werkt via je telefoon (App), zender of afstandsbediening.

 4. Montagepartners vergelijken

  Alles geïnventariseerd? Voer dan je telefoonnummer, email en adresgegevens in. Je krijgt 3 of 4 gratis offertes van vakkundige zonweringsbedrijven uit Heesbeen en nabije omgeving. Vergelijk alle prijsvoorstellen en analyseer kwaliteit, garantie, nazorg, klantenservice. Kies de meest aantrekkelijke aanbieding en plan de klus in.

 5. Installatie van het systeem

  Haal de oude zonwering van de muur af en zorg dat alles opgeruimd is voor het montageteam. De vakman installeert de screens of de houten jaloezieën zoals overeengekomen. Controleer zorgvuldig of de totale constructie correct is geïnstalleerd. Meestal geeft de monteur een korte demo. Mocht er iets zijn wat niet werkt, dan kan dit direct hersteld worden. In sommige gevallen kan je kiezen voor een onderhoudscontract.

Online offerte aanvragen voor zonwering

Ontvang de scherpste prijs van raambekleders in Heesbeen

Buitenzonwering kopen: welk systeem past bij mij?

Buitenzonwering Heesbeen wordt gekocht door mensen om meer schaduw rondom je huis te realiseren. Bovendien werkt het ook ideaal om een ruime schaduwplek te maken bij ramen, deuren en overkappingen. Binnen en buiten kun je dus fijne temperaturen ervaren. Sommige systemen zoals rolluiken zijn zelfs inbraakproof en isoleren de woning tegen warmte, kou en geluid. Zonwering voor buiten is beschikbaar in diverse materialen en groottes. De gemiddelde prijzen bedragen tussen de €325 tot €2700. In het volgende hoofdstuk bespreken we de meest gekozen modellen.

Prijzen en voordelen van terrasschermen & knikarmschermen

Onder het knikarmscherm verstaan we een zonnescherm dat geïnstalleerd wordt aan de buitengevel van je woning. Door middel van de twee knikarmen komt het schermdoek uit de cassette. Hiermee is de ruimte vrij toegankelijk en creëer je een heerlijke schaduwplek rondom de ramen. Tip: het scherm kan beschadigd raken door extreme weersomstandigheden. De verwachte prijzen bedragen tussen de €825 en €2150.

 • Zorg voor een aangename terraszonwering.
 • De doorloop blijft vrij.
 • Handmatige of elektrische bediening.

Bestellen van uitvalschermen

Het uitvalscherm is een praktische en een betaalbare manier om de zon buitenshuis te houden. Het realiseert op een paar m2 veel schaduw zodat het binnen aangenaam koel blijft. Erg handig bij ramen die dicht blijven of naar binnen toe opengaan of plekken waar je niet vaak langs loopt. Om die reden zie je ze ook vaak bij flats en kantoren. Voor de achtertuin kun je beter wat anders kiezen. De gemiddelde prijzen variëren tussen de €325 t/m €1300.

 • Een van de meest goedkope zonneschermen.
 • Voor flatgebouwen, kantoren, balkons en voortuinen.
 • Met sterke wind- en stormvaste armen.

Genieten van screens

Screens op maat laten maken in Heesbeen komt perfect tot z’n recht als je zonlicht wilt verduisteren maar nog wel zicht wil overhouden. Zonnescreens zijn perfect in staat om warmte en zonlicht te beperken en kan je helemaal integreren in een kozijn. Het doek is vaak gemaakt van polyester of glasvezel. Tijdens het bestellen moet je doorgeven hoe verduisterend ze moeten zijn. In situaties met daglicht kan je altijd van binnen naar buiten kijken, maar andersom is niet mogelijk. Advies: wanneer je het screendoek uitdraait moet het raam dicht blijven. De onkosten schommelen tussen de €200 t/m €1075.

 • Het hele raam wordt afgedekt.
 • Een zeer effectieve manier om te zon te weren.
 • Je bepaalt zelf de lichtdoorlatendheid.

Informatie over rolluiken

Rolluiken zijn een van de meest gekozen opties. De redenen zijn duidelijk: je kunt ze heel eenvoudig bedienen, ze houden de warmte buiten het huis, je hebt minder last van geluid, en houden in de winter de kou buiten de deur. Als extra pluspunt dragen ze bij aan de veiligheid van jouw woning. Je kunt kiezen uit 3 producten: voorzetrolluiken worden aan de buitengevel voor het raam gezet, een opbouwrolluik is geïntegreerd in het kozijn (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt toegepast bij montage van het kozijn (achter de buitenmuur). De totale investeringen komen uit tussen de €350 tot wel €1225 voor rolluiken bestellen in Heesbeen.

 • Te monteren op praktische elke gevel.
 • De gehele slaapkamer is donker.
 • Enorm lange levensduur.

Tips voor markiezen

Een markies heeft een opvallende ronde of bolle uitstraling die de zon niet alleen van voren – maar ook van opzij weert. Het gaat hier om een frame fout hout of aluminium wat afgewerkt is met een sterk doek. Markiezen veelvuldig toegepast bij landelijke huizen. Het levert een bijdrage aan de authenticiteit van huizen. Los van het normale model is er nog een petmodel en klapmodel die je bij terrassen en etalages vaak ziet. De totale investeringen liggen tussen de €700 tot wel €1950.

 • Stijlvol en klassiek.
 • Het zicht naar buiten wordt minder beperkt.
 • Houdt de zon ook van opzij tegen.

Andere systemen voor buiten

 • Verandazonwering: serrezonwering eventueel met zon- en windautomaat.
 • Zonweringdoek: een los te spannen doek voor in de tuin, op straat of andere plekken.
 • Terrasoverkapping: een parasol met verrijdbare parasolvoet (multifunctioneel).
 • Buitenjaloezieën: eenvoudig open, dicht of half dicht te draaien.

Een fijne temperatuur in de kamer d.m.v. buitenzonwering!

Vraag nu direct offertes aan

Raamdecoratie Heesbeen: alles over inmeten en ophangen

Het monteren van binnenzonwering wordt gedaan aan de binnenkant van een gevel / kozijn. D.m.v. raambekleding is de lichtinval goed te sturen. Zo kan je voorkomen dat er warm zonlicht in huis komt zodat de warmte geweerd wordt. Bovendien kan het ook echt een eyecatcher zijn. Handig om te noemen: raamdecoratie draagt vaak bij aan de totale woningisolatie. De minimale investeringen schommelen tussen de €380 tot €800. In de box hieronder leggen we alles uit over de meest aantrekkelijke systemen.

Rolgordijnen: bestellen in verschillende materialen

Een rolgordijn is een gordijn dat je kunt oprollen. Het is voordelig, simpel te plaatsen, eenvoudig in gebruik en het kan toegepast worden op ieder raam. Rolgordijnen zijn verkrijgbaar in veel designs en kleuren zodat het in iedere woning past. Er bestaan allerlei types zoals lichtdoorlatende, verduisterende, transparante, dakraam, kiepkantelraam, waterafstotende en de duo rolgordijnen. De onkosten liggen tussen de €50,00 en €155.

 • Groot aanbod in goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Heesbeen: heel simpel zelf op te hangen.
 • Verkrijgbaar in verschillende stoffen en indrukwekkende modellen.

Vouwgordijnen: alle types, materialen en prijzen

Vouwgordijnen zorgen voor een speelse en huiselijke uitstraling aan je woning. Je kunt gemakkelijk de hoogte instellen. Ze zijn verkrijgbaar in veel verschillende stoffen. Je kiest zelf hoe lichtdoorlatend het gordijn is. Daarbij maken ze het mogelijk om de akoestiek in een ruimte te sturen. Wees voorbereid op prijzen van €115 oplopend tot €375.

 • Zowel open en dicht nemen ze weinig ruimte in.
 • Altijd maatwerk (zelf samenstellen).
 • Handig in onderhoud: reinig de stof met water/zeep in een handwas.

Plissé: voor welke situaties is dit handig?

Plissé gordijnen is een type raamdeco waarbij het doek in een harmonica vorm wordt ingebouwd. Je bedient ze eenvoudig met een trekkoord en je bepaalt zelf de lichtinval. Fraaie raamdeco die aansluit op elk interieur. Er bestaan diverse soorten plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan de voorkant en achterkant verschillende stoffen (honingraat). Met Top down – bottom heb je nog meer vrijheid in lichtinval en privacy. Verwacht prijzen van €65 tot €150.

 • Elegant en flexibel systeem.
 • Extra isolerende werking.
 • Dupligordijnen op maat: zelf inmeten of laten opmeten.

Jaloezieën Heesbeen: wat zijn de voordelen?

Jaloezieën zijn horizontale lamellen die omhoog gehaald kunnen worden met een koord of elektrisch systeem. In het assortiment zitten ontzettend veel soorten en materialen zoals bijvoorbeeld stof, PVC, bamboe, aluminium, hout. Dankzij houten jaloezieën heb je 100% controle over sfeer, licht en privacy. Tip: er komt veel stof op te liggen (veel schoonmaakwerk). Denk aan een tarief van €65 tot zo’n €250.

 • De hele dag door de stand eenvoudig veranderen.
 • Jaloezieënwinkel: bamboe geeft een rank en verfijnd karakter aan het raam.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: een milieuvriendelijke oplossing.

Lamellen: functioneel en gebruiksvriendelijk

Lamellen zijn verticale jaloezieën gemaakt van bijv. aluminium, stof, bamboe, kunststof, hout. Praktisch voor brede / grote ramen en zijn erg geschikt voor een strak en simpel interieur. Verticale lamellen zijn simpel te bedienen, vragen niet om veel onderhoud en kan je ook in een badkamer ophangen. De kostprijzen beginnen bij zo’n €60. Voor dure modellen kun je rekenen op €180.

 • Eenvoudig lichtinval en inkijk bepalen.
 • Perfect voor grote ramen.
 • Montage kunststof kozijn: vaak met een verlengde garantieregeling.

Shutters: luxe raambekleding in Heesbeen voor jouw woning

Shutters zijn luxe binnenluiken met een luxe uitstraling. Het zijn eyecatchers waarmee je echt iets bijzonders in huis haalt. Blinds zijn sfeervol, ze maken je woning meer waard en een duurzame keuze. Toepasbaar op vrijwel elk raam zoals uitzetramen, draaikiepramen, dakramen, valramen, schuiframen, vaste ramen. Let op: shutters zijn vaak wel wat duurder. De prijsindicaties starten vanaf €480. Voor grotere ramen ga je al gauw richting de €880.

 • Een echte blikvanger in huis.
 • Geen touwtjes waar kinderen in vast kunnen blijven zitten.
 • Houten kozijnen: montage gaat eenvoudig en snel.

Horren en hordeuren bestellen

Maatwerk horren in Heesbeen bieden frisse lucht in de woning en werken uitstekend tegen muggen, vliegen, spinnen en ander ongedierte. Er zijn talloze opties: rolhor, voorzethor, plissé hor, lamellenhor, hor met scharnier, inzethor. Last van allergieën of hooikoorts? Bestel dan de speciale pollenwerende horren. Advies: een hor is niet zonwerend. Wil je dit wel? Kies dan voor een slimme duo-plissé hor. Deze variant houdt ongedierte buitenshuis en zorgt voor een aangename temperatuur in huis. De kostprijzen starten bij gemiddeld €80. Voor luxe versie moet je rekening houden met €725.

 • Geschikt voor o.a.: uitzetraam, draai-kiepraam, draairaam, schuifraam, vast raam, valraam.
 • Het hele jaar door zorgeloos je woning ventileren.
 • Ook ideaal voor hooikoortspatiënten.

Passende raamdecoratie die past bij jouw stijl

Snel een aanbieding van plaatselijke leveranciers

Gemiddelde kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op donderdag, 25 juli 2024 worden berekend door te kijken naar een aantal factoren: het soort systeem, het materiaal, de grootte van het systeem en de bedieningsmogelijkheden (elektrisch). In het overzicht hierna tonen wij de huidige kosten van het laten plaatsen van zonwering in Heesbeen in juli 2024.

Zonwering typeFormaatGemiddelde prijzen
Knikarmschermtot 6 meter breed€835 – €2125
Uitvalschermtot 5 meter breed€360 – €1300
Screens3 – 4 meter breed€275 – €1175
Rolluik300 – 400 cm breed€310 – €1325
Rolgordijn150 x 190 cm€75 – €165
Lamellen250 x 250 cm€50 – €210
Jaloezieën100 x 180 cm€75 – €250
Plisségordijnen180 cm breed€120 – €370
Kostenindicatie zonnewering met monteren in de Provincie Noord-Brabant.

Alle merken zonwering op een rij

Ben je bezig met zonwering kopen? Er zijn veel leveranciers die je kunt kiezen. Iedere leveranciers heeft zijn unieke toepassingen en richtprijs. Deze vind je vaak wel bij de gordijnwinkel in Heesbeen. Hieronder bekijk je een overzicht met de meest verkochte merken. Op basis daarvan kan jij misschien een betere keuze maken.

 • Sunmaster: oerdegelijke producten met een hoog gebruikersgemak.
 • SunCircle: tot 7 jaar garantie op alle geregistreerde producten.
 • Verano: specialist voor luxe en exclusieve producten en oplossingen.
 • Zonnelux: 100% op maat gemaakt van de beste materialen.
 • Heroal: vervaardigd uit hoogwaardige aluminium grondstoffen.
 • Stobag: eigen producten met award winning designs en functionaliteiten.
 • Renson: verbeter je binnenklimaat met innovatieve gevelbekleding.
 • Velux: verduisterend plisségordijnen voor lichtkoepels en lichtstraten.
 • Luxaflex: groot assortiment in alle categorieën binnen- en buitenzonwering.
 • Somfy: jouw rolluiken, screens en elektrische zonneschermen geautomatiseerde bedienen.
 • Unilux / Fractions: ramen beschermen met horren en shutters.
 • Veneta: meer dan 3.200.000 ramen bekleed.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: IKEA, Hornbach, Karwei, Hubo, Praxis en Wehkamp, Kwantum, Formido, Leen Bakker, FonQ.
 • Bekijk ook: Roma, Deponti, Toppoint, Husol, Novoferm, Bece en Lumenguard, Swela, Schlappi, Copaco, Sunway, Dickson.

Vergelijk zonwering experts in de regio Heusden

Goedkope zonwering kopen in Heesbeen? Wil jij contact leggen met een professioneel zonweringsbedrijf uit de buurt? In de tabel hieronder bekijk je bedrijven en adresgegevens van zonnescherm installateurs en en gordijnwinkels in deze regio. Mogelijk kunnen zij jou verder helpen bij jouw klus. Via deze website check je ook montagebedrijven en bedrijven in Haarsteeg, Herpt en Doeveren.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Vergelijk soorten zonwering per ruimte

Elk raam vraagt om een uniek type vitrage die matcht met de uitstraling van de kamer. We geven je nu een verdieping in de meest populaire zonweringssystemen per ruimte en kamer.

 • Keuken: kies bij voorkeur voor een vuil- en vochtbestendig materiaal.
 • Badkamer: kies voor waterbestendige rolgordijnen of luiken om de privacy in de douche te waarborgen.
 • Woonkamer: met verduisterende gordijnen kun je genieten van meer schaduw en comfort in de living.
 • Slaapkamer: rolluiken zorgen voor verkoeling en maken de omgeving extra stil (geluidswerend).
 • Zolderraam: praktische screens, luiken en shutters voor jouw draai-kiepramen op zolder.
 • Dakkapel: kies een geschikt rolgordijnen op maat, plaats je bestelling en monteer ze zelf.
 • Balkon: kies voor een balkondoek of zonnescherm voor schaduw op hoogte.

Opties voor terras & serre
Van juni t/m september zijn temperaturen van 30 graden of meer geen uitzondering meer. Er bestaan verschillende type buiten- en serrezonwering. Tegenwoordig heb je o.a. automatisch zonneschermen & terrasoverkapping, goedkope parasols of maatwerk houten buitenjaloezieën voor een veranda, overkapping of serre. Systemen voor een glazen dak kan je vanaf de binnenkant of buitenkant laten monteren. Klik eventueel direct verder naar: Rolluiken.

FAQ: hoe kan ik mijn huis koel houden?

Wat is de beste zonwering om te kopen?

Elke woning heeft eigen karakteristieken. De meest ideale zonnewering voor jouw situatie heeft te maken met: het type raam, de actuele situatie rondom de woning (tuin), het karakter van jouw huis en wat je eraan wilt uitgeven. Waarom jij voor binnenzonnewering moet kiezen? Omdat het te koop is in veel kleuren, prints en afmetingen. Het kozijn moet hiervoor natuurlijk wel geschikt zijn. Buitenzonwering is doorgaans net wat effectiever, geeft je meer controle over temperatuurbeheersing, maar zal wel wat meer opvallen (aan de buitenzijde van de woning).

Hoe hoog zijn de kosten van zonnewering in Heesbeen?

De verwachte kosten van zonwering zijn per situatie anders. De normale investeringen helder naast elkaar gezet. Denk bij markiezen aan +/- €725. Zonnescreens €230 per raam. Wanneer je kiest voor een terrasscherm betaal je om en nabij de €1100. Wil je besparen? Neem dan een uitvalscherm (+/- €725). Een standaard rolluik kost €455. Liever jaloezieën? Dan betaal je zo’n €275 op basis van één kozijn. Voor shutters ben je meer kwijt (zo’n €750). Budget soorten raambekleding zijn rolgordijnen, lamellen en plisségordijnen (beginnend bij €120 op basis van 1 raam). De totale tarieven worden beïnvloed door: de gewenste producten, de grootte van het systeem, de bedieningsmogelijkheden, materiaaltypes, kleuren en installatiekosten.

Kan ik ook gebruik maken van de inmeetservice en montageservice in Heesbeen?

Als je je oriënteert op zonweringsproducten, dan heb je veel keuze. Zoek vooraf alles goed uit omtrent correct inmeten en de montage. Je kan ervoor kiezen om de maatwerkproducten zelf in te meten, maar ook gebruik maken van montage met inmeetservice in Heesbeen. Dan komt er een lokale expert die elk raam / kozijn bekijkt en opmeet. Als alle spullen binnen zijn kan de vakman de producten op de juiste manier vastzetten. Dankzij de montageservice geniet je altijd van perfecte zonnewering, garantie en service en een uitgebreide demonstratie.

Wat zijn slimme rolluiken, screens en raamdecoratie?

Je kunt kiezen voor de standaard handmatige bediening, draadloze bediening of een online domotica systeem met mobiele app? Slimme zonwering zal de nieuwe standaard worden. Handmatige zonwering met een handslinger is voldoende, toch kan het slimmer. Draadloze bediening (d.m.v. een handzender, afstandsbediening, tijdschakelaar, draaiknop) is ideaal omdat je van een afstand jouw schermen kunt beheren. Bij extreem weer kunnen de rolluiken of screens automatisch aangestuurd worden. Als de zon gaat schijnen kan je met 1 druk op de knop alle rolluiken of screens dicht laten gaan. Gordijnen, jaloezieën en shutters kun je ook automatisch open en dicht laten gaan. Bediening via internet maakt jouw woning slimmer. De gemiddelde prijzen van smart rolluiken en screens bedragen zo’n €425.

Geschreven door: Joost. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 5256

Plaats een reactie