Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Haarsteeg vergelijken

Energie besparen en je privacy verhogen met zonwering in Haarsteeg? Zonwering is toe te passen aan de binnen- en buitenzijde van je huis en kan je al kopen vanaf €75,00. Buitenzonwering zoals een knikarmscherm werkt erg goed om de zon en warmte te weren. Vaak behaal je met een zonnescherm schaduwrijke plekken waar je ontspannen kunt zitten. Binnenzonwering zoals gordijnen of lamellen is te bestellen voor gunstige prijzen en geeft je woning ook warme uitstraling. Er zijn enorm veel diverse modellen. Op dit portaal doorzoek je een praktische keuzegids waarmee jij inzicht krijgt in de opties. Tevens bieden we de geschatte kosten en adressen van diverse zonwering specialisten in Haarsteeg en omgeving.

Top 5 voordelen van een zonnescherm

 • Realiseer een prettige temperatuur in huis op warme dagen.
 • Je verhoogt de sfeer in en rond je woning.
 • Heeft een isolerende werking en verminderd stookkosten.
 • Je behoudt je privacy.
 • Heeft een afschrik effect op inbrekers (werkt preventief).
zonwering-vergelijken-haarsteeg

Zonnescherm laten plaatsen in Haarsteeg

Beschik je niet over het juiste gereedschap of heb je geen tijd? Een voordelig zonnescherm installeren in Haarsteeg door een professionele zonwering specialist is een slim idee. Je kunt er dan op vertrouwen dat het scherm fatsoenlijk vastgezet wordt, dat niets beschadigt en je krijgt een uitgebreide demonstratie. Via dit platform regel je gemakkelijk een offerte van vakspecialisten die ook in jouw wijk werkzaam zijn. In het volgende stappenplan staat precies beschreven wat er nodig is.

Een zonnescherm laten plaatsen door een specialist

 1. Een soort kiezen

  De beginvraag is altijd om er achter te komen welk type zonwering geschikt is voor jouw woning. Buitenzonwering komt aan jouw buitengevel te zitten. Binnenzonwering bevindt zich in het woongedeelte. Daarnaast is het goed om na te denken over het doel van het zonnescherm of de shutters. Dit kan bijvoorbeeld zijn: een aangenaam binnenklimaat, extra isolatie, inkijk verminderen, inbraak beperkend, schaduwplekken realiseren, een kamer verduisteren of extra sfeer in de woning brengen.

 2. Breedte en lengte opmeten

  Noteer de afmetingen van het model dat je hebt uitgezocht. Geef ook door waar het aangebracht moet worden. Je kunt kiezen voor o.a. aan de voorkant of boven bij de slaapvertrekken. Voeg schetsen toe om jouw project verder te verduidelijken.

 3. Opties voor de bediening

  Een belangrijk aspect is de bediening. De simpelste systemen zijn de zonwering met handmatige bediening (men gebruikt dan een opwindmechanisme of slinger). Dan heb je de elektrische bediening. Vaak gaat dit met een draaiknop, indien gewenst met tijdschakelaar. De kostbaarste en gebruiksvriendelijkste keuzemogelijkheid is draadloze bediening middels een afstandsbediening of mobiele app.

 4. Vergelijk winkels en producenten

  Heb je jouw project helemaal in kaart gebracht? Voer dan je telefoonnummer, email en adresgegevens in. Je krijgt 3 of 4 gratis offertes van professionele zonweringsbedrijven uit Haarsteeg en omgeving. Vergelijk de offertes, en kijk goed naar kwaliteit, garantie, nazorg, klantenservice. Kies de beste totaal-aanbieding en zoek contact met de leverancier.

 5. Installatie

  Zorg ervoor dat je de oude zonwering verwijderd en zorg dat alles opgeruimd is voor de specialisten. De vakman monteert het terrasscherm of de houten jaloezieën op de afgesproken plekken. Test of de totale constructie correct is aangesloten. Een demonstratie is gebruikelijk. In dat geval kan de monteur eventuele gebreken nog herstellen. Vaak kan je meteen een onderhoudscontract afsluiten.

Vraag direct een zonwering offerte aan

Ontvang offerte van raambekleders in Haarsteeg

Buitenzonwering kopen: welk systeem past bij mij?

Buitenzonwering Haarsteeg is het meest doeltreffend om meer schaduw rondom je huis te realiseren. Bovendien werkt het ook ideaal om een ruime schaduwplek te maken op buitenplekken. Je hebt er dus binnen en buiten genot van. Diverse modellen zoals het rolluik houden inbrekers buiten de deur en hebben een warmte- en geluidsisolerende werking. Zonwering voor buiten is tegenwoordig op de markt in allerlei dessins en afmetingen. De gemiddelde tarieven liggen tussen de €350 en €2700. In de keuzegids hieronder behandelen we de meest verkochte producten.

Het installeren van knikarmschermen / terrasschermen

Met een knikarmscherm wordt bedoeld een zonnescherm dat direct aan de buitengevel wordt gemonteerd. Aan de hand van de slimme knikarmen zal het schermdoek naar buiten worden gedraaid. Zodoende behoud je de vrije doorloop en creëer je een heerlijke schaduwplek op het terras. Noemenswaardig: het schermdoek moet je meteen weer indraaien als het gaat waaien. De kosten bedragen tussen de €850 tot zo’n €2075.

 • Tijdens warme zomers een fijne terraszonwering.
 • Een nette en strakke cassette aan de muur.
 • Handmatige of elektrische bediening.

Informatie over uitvalschermen

Een uitvalscherm is een effectieve en een voordelige manier om een raam in de schaduw te brengen. Je krijgt hierdoor plaatselijk veel schaduw zodat je binnen niet verblind raakt door de zonnestralen. Een vaak gekozen optie bij vaste ramen waar je niet vaak onder door hoeft te lopen. Om die reden zie je ze ook vaak bij flats en kantoren. Het wordt voor een achtertuin niet vaak gekozen. De prijsindicaties komen uit tussen de €350 tot wel €1325.

 • Een goedkoop zonnescherm voor iedere woning.
 • Voor ramen waar je niet onder hoeft te zitten.
 • Zeer windbestendig.

Meer informatie over screens

Screens op maat laten maken in Haarsteeg is het beste advies als je een mooi weggewerkt systeem zoekt. Zonnescreens zijn goed in het filteren van zonlicht en zijn redelijk ongevoelig voor wind. Het doek wordt samengesteld met polyestervezels of glasvezel. Qua verduistering kun je kiezen uit meerdere opties (veel of weinig licht). In het geval van daglicht is er voldoende zicht naar buiten, van buiten naar binnen gaat niet. Voorwaarden: in de situatie waarbij het screendoek naar beneden is kan je het raam niet gebruiken om te luchten. De onkosten liggen zo tussen de €375 t/m €1025.

 • Neemt heel weinig ruimte in.
 • Verkrijgbaar in heel veel kleuren.
 • Ze laten wel licht, maar geen zicht door.

Nieuwe rolluiken

We komen rolluiken tegen bij veel huizen. De voordelen zijn eindeloos: je kunt ze heel eenvoudig bedienen, op maat te bestellen, je hebt minder last van geluid, en ze verduisteren de slaapkamer. Evenzeer schrikken ze inbrekers af. We onderscheiden 3 opties: het voorzetrolluik plaatsen ze aan de buitengevel boven het raam, het opbouwrolluik wordt geïnstalleerd boven de ramen / het kozijn (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt in de muur onzichtbaar weggewerkt. De tarieven bedragen tussen de €260 – €1500 voor rolluiken bestellen in Haarsteeg.

 • Op te rollen in enkele seconden.
 • De gehele slaapkamer is donker.
 • Belangrijke inbraakwerende eigenschappen.

Tips voor markiezen

Een markies is een markante vorm van zonwering die de zon niet alleen van voren – maar ook van opzij weert. In de basis is het een constructie van hout / aluminium wat afgedekt wordt door middel van een doek. Markiezen veelvuldig toegepast bij sfeervolle woningen. Ze hebben invloed op een nostalgische uitstraling van huizen. Naast de basismodellen kan je ook kiezen voor een petmodel of klapmodel die je bij terrassen en etalages vaak ziet. De prijzen variëren tussen de €630 tot €1700.

 • Volledig te customizen (kleur, thema’s en afmetingen).
 • Je blijft een deel van het zicht houden.
 • Relatief weinig windgevoelig.

Andere systemen voor buiten

 • Verandazonwering: altijd aangename temperaturen in de tuin met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: losse doek die je door middel van touwen over kunt ophalen.
 • Terrasoverkapping: een parasol met verrijdbare parasolvoet (multifunctioneel).
 • Buitenjaloezieën: vervaardigd uit lamellen met hoge weerkaatsing van zonlicht.

Het hele jaar door een fijne temperatuur in de kamer via buitenzonwering!

Vraag de mogelijkheden op bij installateurs

Raamdecoratie Haarsteeg: alle mogelijkheden voor binnen

Wanneer je kiest voor systemen aan de binnenkant van een raam spreken we over binnenzonwering. Door raambekleding is de lichtinval goed te sturen. Zo kan je voorkomen dat er heel veel zonnestralen de kamer binnenkomen zodat het minder heet wordt in huis. Soms kan het prachtig bijdragen aan jouw interieur. Een leuke bijkomstigheid: je kunt ook de isolatie verbeteren met raamdecoratie. De prijsindicaties bedragen tussen de €390 – €900. In het stukje hieronder bespreken we de meest bestelde opties.

Rolgordijnen: bekijk het assortiment

Het rolgordijn kan je heel gemakkelijk op- en afrollen. Het is voordelig, snel en simpel te monteren, simpele bediening en het past in bijna iedere ruimte. Rolgordijnen stel je samen in diverse designs en kleuren zodat het in iedere woning past. Er zijn diverse modellen zoals kiepkantelraam, dakraam, transparante, elektrische, waterafstotende, verduisterende en unieke duo rolgordijnen. De kosten variëren tussen de €57,50 tot €160.

 • Ruim aanbod binnen het segment goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Haarsteeg: gemakkelijk zelf te installeren.
 • Snel bezorgd in uiteenlopende stoffen en luxe modellen.

Vouwgordijnen: alle informatie op een rij

Vouwgordijnen helpen mee voor een luxueuze en huiselijke ambiance aan een ruimte. Je bepaalt zelf welk deel van het raam bedekt wordt. Ze zijn verkrijgbaar in veel verschillende stoffen. Je kunt zelf keuzes maken omtrent de lichtdoorlatende werking van het gordijn. Daarbij kunnen ze een bijdrage leveren aan de akoestiek in huis. Denk aan onkosten van €115 tot +/- €300.

 • Nemen weinig plek in beslag.
 • Voor alle breedte (maatwerk).
 • Simpel onderhoud: reinigen d.m.v. een handwas.

Plissé: specificaties en kosten

Plissé gordijnen kan je op soepele wijze omhoog en omlaag doen. Ze zijn erg eenvoudig te bedienen en het past op bijna ieder raam. Luxueuze raamdeco die bij vrijwel ieder interieur past. Je hebt meerdere varianten plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes herken je aan de honingraatstructuur. Top down – bottom up modellen zijn op verschillende standen te openen. Denk aan een prijskaartje van €55 tot wel €180.

 • Je bepaalt zelf de lichtdoorlatendheid.
 • Eenvoudige montage (zonder boren).
 • Dupligordijnen op maat: de inmeetservice komt bij je thuis.

Jaloezieën Haarsteeg: alle informatie op een rij

Jaloezieën zijn horizontale latten die je kunt kantelen of omhoog kunt trekken met een koord of zelfs met afstandsbediening. Leveranciers bieden diverse soorten en materialen zoals bijvoorbeeld kunststof, aluminium, hout, bamboe, stof. Via de houten jaloezieën speel je eenvoudig met de gewenste lichtinval en privacy. Tip: ze vergen wel wat meer onderhoud dan andere type gordijnen. Je moet denken aan prijsindicaties van €82,5 tot +/- €260.

 • Eventueel ook half open te zetten.
 • Jaloezieënwinkel: met een product van bamboe haal je iets unieks in huis.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: een trendy uitstraling.

Lamellen: functioneel en gebruiksvriendelijk

Lamellen zijn verticale jaloezieën die je hebt van stof, aluminium, bamboe, hout, kunststof. Praktisch voor lange / grote ramen en zijn erg geschikt voor een smaakvol en basis interieur. Verticale lamellen zijn moeiteloos met de hand te bedienen, zijn gemakkelijk schoon te houden en kan je ook prima toepassen in de badkamer. De kosten starten bij gemiddeld €70 en lopen op tot €180.

 • Geven een lang en elegant beeld van de ruimte.
 • Binnenzonwering voor grote raampartijen.
 • Montage kunststof kozijn: eenvoudig aanbrengen en monteren.

Shutters: luxe raambekleding in Haarsteeg vakkundig gemonteerd

Shutters zijn prachtige binnenluiken met een authentieke of juist industriële look. Het zijn echte blikvangers die je in maar weinig woningen zal tegenkomen. Blinds zijn sfeervol, dragen veel bij aan de waarde van je huis en een duurzame keuze. Te plaatsen op diverse ramen als valramen, uitzetramen, draaikiepramen, vaste ramen, ronde ramen, dakramen. Goed om te weten: shutters zijn behoorlijk kostbaar. De prijzen starten vanaf €480. Voor dure modellen kun je rekenen op €960.

 • Een van de meest luxe soorten raambekleding.
 • Erg kindvriendelijk systeem.
 • Houten kozijnen: online samenstellen en eenvoudig ophangen.

Voordelige horren en hordeuren voor elk huis

Maatwerk horren in Haarsteeg zorgen voor frisse lucht in huis en werken uitstekend tegen vliegen en muggen. Denk bijvoorbeeld aan: voorzethor, lamellenhor, rolhor, plissé hor, hor met scharnier, inzethor. Hooikoorts (of andere allergieën? Kies dan voor een pollenwerende hor. Disclaimer: horren werken niet als zonnewering. Er bestaat ook een vernuftige duo-plissé hor. Deze houdt muggen en vliegen buiten de deur en zorgt bovendien voor een aangenaam klimaat in huis. De kostprijzen starten bij om en nabij de €75. Voor dure modellen kun je rekenen op €800.

 • Geschikt voor o.a.: vast raam, valraam, draai-kiepraam, draairaam, schuifraam, tuimelraam.
 • Het hele jaar door zorgeloos je woning ventileren.
 • Ook ideaal voor hooikoortspatiënten.

Vind de perfecte raamdecoratie die past in jouw interieur

Gratis een aanbieding van erkende aanbieders

Vergelijk kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op zondag, 21 juli 2024 zijn afhankelijk van verschillende thema’s: het soort model, materiaaltypes, de afmeting en het soort bediening. Hierna bekijk je de actuele tarieven van het laten plaatsen van zonwering in Haarsteeg in juli 2024.

Categorie zonweringAfmetingGemiddelde kosten
Knikarmscherm2 – 6 meter breed€845 – €2075
Uitvalschermtot 4 meter breed€370 – €1425
Screenstot 400 cm breed€250 – €1150
Rolluik200 cm – 400 cm breed€300 – €1225
Rolgordijn150 x 250 cm€60 – €165
Lamellen100 x 50 cm€80 – €225
Jaloezieën100 x 160 cm€65 – €210
Plisségordijnen100 breed€125 – €380
Gemiddelde kosten zonnewering inclusief monteren in de Provincie Noord-Brabant.

Vergelijk merken zonwering

Sta je op het punt van zonwering kopen? Er bestaan veel fabrikanten die je in je overweging mee moet nemen. Elke leveranciers heeft zo zijn eigenschappen en richtprijs. Deze vind je vaak wel bij de gordijnwinkel in Haarsteeg. Hieronder tref je uitleg over de grootste merken. Zodoende kan jij misschien een betere keuze maken.

 • Sunmaster: functionele producten volgens de laatste lifestyle trends.
 • SunCircle: snelle leveringen en service door product in Nederland.
 • Verano: staat garantie voor maximale kwaliteit en garantie.
 • Zonnelux: hebben voor alle raamtypes geschikte maatwerk oplossingen aan te bieden.
 • Heroal: kwaliteitsproducten made in Germany.
 • Stobag: veel keuze in doeken qua kleuren, materialen en UV-bescherming.
 • Renson: unieke totaalconcepten voor gevelbekleding projecten groot en klein.
 • Velux: modulaire lichtstraten en dakramen inclusief verduistering.
 • Luxaflex: inspirerend ontwerp, innovatieve bediening en hoge kwaliteit.
 • Somfy: elektrische zonneschermen, rolluiken, screens en raamdecoratie bedienen met een app.
 • Unilux / Fractions: design horren, shutters en raamdecoratie.
 • Veneta: meer dan 3.200.000 ramen bekleed.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Praxis, Hornbach, Gamma, Hubo, Karwei & Formido, Kwantum, Wehkamp, FonQ, Bol.com.
 • Overweeg ook: Novoferm, Deponti, Husol, Weinor, Roma, Bece en Milano, Lumenguard, Swela, Schlappi, Copaco, Sunway.

Zonwering experts in regio van Heusden

Goedkope zonwering kopen in Haarsteeg? Of zoek je een bekend zonweringsbedrijf in de omgeving? In de volgende tabel bespreken we contactgegevens van buitenzonwering experts en gordijnwinkels in jouw omgeving. Vaak kun je contact leggen voor een adviesgesprek. Via deze vergelijker bekijk je ook monteurs en showrooms in Rosmalen, Doeveren en Vlijmen.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Informatie zonwering per ruimte

Elke kamer vraagt om een uniek type vitrage die afgestemd is op de stijl van de kamer. We informeren je graag verder over de meest handige zonwering voor binnen en buiten voor alle ruimtes in de woning.

 • Keuken: kies voor een product met voldoende licht wat onderhoudsvriendelijk is.
 • Badkamer: kies voor raamdeco in de douche die veel privacy biedt en vochtbestendig is.
 • Woonkamer: je kunt je woning in de zomer goed koelen met verduisterende gordijnen of rolluiken.
 • Slaapkamer: door rolluiken (geluidswerend) te installeren maak jij de ruimte koel, stil en aangenaam.
 • Zolderraam: praktische screens, luiken en shutters voor jouw draai-kiepramen op zolder.
 • Dakkapel: kies bijvoorbeeld voor rolgordijnen op maat (eenvoudig zelf aanbrengen).
 • Balkon: een balkondoek of zonnescherm beschermt jouw balkon tegen wind en zon.

Terras of Serre
Van juni t/m september kan het al snel 30 graden worden. Er zijn veel modellen buiten- en serrezonwering. Neem nou bijvoorbeeld automatisch zonneschermen of terrasoverkapping, betaalbare parasols of unieke houten buitenjaloezieën voor een veranda, overkapping of serre. Zonwering voor een glazen dak kan je vanaf de binnenkant of buitenkant laten installeren. Bezoek ook onze pagina over: Shutters.

FAQ: hoe kan ik mijn huis koel houden?

Wat is op dit moment de beste zonwering?

Iedere woning is anders. De meest ideale zonnewering hangt af van het type raam, de ligging van de tuin, de kozijnen (kunststof / hout) en wat je eraan wilt uitgeven. Waarom wij binnenzonnewering aanraden? Omdat je het kunt kopen in een groot aantal kleuren, modellen en budgetten. Helaas kan er wel altijd wat licht doorschijnen. Buitenzonwering houdt de zon al tegen voordat het de woning binnenkomt, geeft ook meer verkoeling, maar valt wel meer op (het zit aan de buitengevel vast).

Waar moet ik aan denken qua kosten van zonnewering in Haarsteeg?

De prijzen van zonwering zijn voor iedereen anders. De geschatte prijsindicaties bieden we hierna aan. Markiezen kosten zo’n €750. Zonnescreens €285 per raam / kozijn. Kies je voor een terraszonwering moet je rekening houden met minimaal €1150. Bij een uitvalscherm ben je goedkoper uit (+/- €725). Een normaal rolluik kost €460. Bij jaloezieën voor binnen ben je wat goedkoper uit met €300 per raampartij. Voor shutters is de investering wat hoger (plusminus €830). Voordelige gordijnen voor binnen zijn plissegordijnen, rolgordijnen en lamellen (te bestellen vanaf €125 per raampartij). De totale prijzen zijn afhankelijk van; de gewenste producten, de maximale lengte, de bedieningsmogelijkheden, type materiaal, dessins en plaatsingskosten.

Waar zou ik kiezen voor inmeten met montageservice in Haarsteeg?

Met betrekking tot zonweringsproducten kan het soms lastig zijn om iets te kiezen. Daarbij moet je zeker goed letten op inmeten en montage. Je kan ervoor kiezen om de maatwerkproducten zelf in te meten, echter kun jij soms beter kiezen voor de montage & inmeetservice in Haarsteeg. In die situaties komt een deskundige monteur die elk raam / kozijn inmeet bij je thuis. Als je aankoop binnen is gekomen bij de winkel kom een professional het model op de juiste manier installeren. Dankzij deze service ben je zeker van perfecte zonnewering, een gunstige garantieperiode en een perfect aangesloten product.

Wat zijn slimme rolluiken, screens en raamdecoratie?

Kies jij voor handmatige bediening, draadloze bediening of ga jij voor een all-in domotica systeem? Slimme zonwering kan jou veel opleveren. Een handmatig model met windwerk of slingerstang is werkbaar, toch kan het gebruiksvriendelijker. Draadloze bediening (a.d.h.v. een afstandsbediening, handzender, draaiknop, mobiele app) is steeds meer in opkomst omdat je van een afstand jouw schermen kunt beheren. Bij regen of wind kun jij ervoor kiezen dat het zonnescherm direct automatisch in zal klappen. Als de zon op het raam schijnt zal het scherm ook direct reageren. Gordijnen, shutters en jaloezieën kun je ook automatisch open en dicht laten gaan. Een toepassing met online functies heeft veel voordelen. De verwachte kosten van smart rolluiken of screens komen uit rond de €475.

Geschreven door: Hans. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 5254, 5256

Plaats een reactie