Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Kaatsheuvel vergelijken

Wil je jouw woning ook uitbreiden met zonwering in Kaatsheuvel? Zonwering heb je voor elke woning, is voor binnen en buiten. Je laat dit al plaatsen vanaf €92,50. Degelijke buitenzonwering zoals een rolluik is geschikt om zonnestralen te weren. Soms win je met een zonnescherm schaduwrijke plekken waar je prima kunt zitten in de zomer. Binnenzonwering als o.a. gordijnen of plissés is te bestellen voor gunstige prijzen en kan je helemaal aanpassen op jouw stijl. Tegenwoordig heb je ontzettend veel diverse systemen. Via zonweringaanbiedingen.nl verstrekken we een uitgebreide uitleg waar we alle soorten systemen behandelen. Eveneens bieden we een kostenindicatie en adresgegevens van diverse zonwering specialisten in Kaatsheuvel (werkgebied).

Belangrijke voordelen van een zonnescherm

 • Altijd een fijne en comfortabele temperatuur in je woning.
 • Biedt een meerwaarde voor je woning.
 • Lager energieverbruik en dus lagere stookkosten.
 • Bescherm je interieur tegen UV-straling.
 • Een veilige woning met rolluiken (inbraakpreventie).
zonwering-vergelijken-kaatsheuvel

Zonnescherm laten plaatsen in Kaatsheuvel

Ben jij zelf niet heel erg handig of wil je tijd besparen? Een voordelig zonnescherm installeren in Kaatsheuvel door een goede zonwering specialist is een slim idee. Je kunt er dan op vertrouwen dat het product op de juiste wijze aangebracht wordt, dat de garantie niet vervalt en dat de afstandsbediening ook goed werkt. Via deze vergelijker vind je gemakkelijk experts uit de buurt. Hierna bieden we jouw concrete handvatten om dit te realiseren.

Een zonnescherm laten installeren door een specialist

 1. Welk type heb ik nodig?

  De beginvraag is altijd om er achter te komen welk soort zonwering matcht met jouw woning en wensen. Buitenzonwering komt aan jouw buitengevel te zitten. Binnenzonwering is juist bedoeld voor plaatsing in huis. Denk ook na over de functie van het terrasscherm of de shutters. Zonwering kan diverse rollen vervullen: verkoeling in huis, de energiekosten verlagen, inkijk en geluidsoverlast beperken, inbraak belemmerend, een schaduwplekje creëren, een kamer verduisteren of een twist geven aan jouw interieur.

 2. Hoe breed en lang is je raam?

  Selecteer de gewenste afmetingen van jouw installatie. Selecteer ook waar het geïnstalleerd moet worden. Kies bijvoorbeeld voor achter- of naast het huis of op de 1e of 2e verdieping. Upload foto’s of bouwtekeningen zodat de vakman vooraf over alle info beschikt.

 3. Bedieningsmogelijkheden

  Er zijn verschillende soorten bediening. De eenvoudigste bediening is zonwering met handmatige bediening (hierbij gebruik je een slinger / opwindmechanisme). In aanvulling hierop hebben we ook nog elektrische bediening. Doorgaans werkt dit met een handige draaiknop, soms ook uitgevoerd met tijdschakelaar. De hoogst geprijsde en praktische oplossing is draadloze bediening met App of afstandsbediening.

 4. Leveranciers vergelijken

  Al jouw wensen doorgegeven? Vul dan jouw postcode, huisnummer en contactgegevens in. Je kan dan rekenen op meerdere offertes van betrouwbare zonweringsbedrijven uit Kaatsheuvel en de directe omgeving. Vergelijk de aanbiedingen op kwaliteit, garantie, nazorg, klantenservice. Kies de meest aantrekkelijke aanbieding en neem contact op met de betreffende partij.

 5. Installeren

  Ruim de oude zonwering netjes op en leg de nieuwe producten klaar voor het montageteam. De vakman plaatst het zonnescherm, markiezen of de lamellen zoals jij dat wilt. Controleer zorgvuldig of het nieuwe apparaat goed is vastgezet. Inspecteer de werking en onderdelen goed. Eventuele gebreken kunnen direct worden opgelost. In veel gevallen kan je een onderhoudscontract afsluiten.

Gratis zonwering offertes vergelijken

Bekijk mooie deal bij raambekleders in Kaatsheuvel

Buitenzonwering kopen: welk systeem past bij mij?

Buitenzonwering Kaatsheuvel werkt het beste om warmte in huis te voorkomen. Ook is het perfect om snel een schaduwplek te creëren in de tuin. Het maakt het leven binnen en buiten net wat prettiger. Sommige varianten zoals het welbekende rolluik werken inbraakwerend en kunnen de isolatie van een huis verbeteren. Zonwering voor buiten kan je bestellen in veel verschillende vormen en groottes. De kosten variëren tussen de €200 tot wel €2775. In de koopgids hierna delen we veel info over de beste keuzes.

Bestellen van knikarmschermen / terrasschermen

Een knikarmscherm is een zonnescherm dat vrijwel horizontaal aan de gevel hangt. Middels de scharnierende knikarmen kan het schermdoek worden weggedrukt. Hierdoor blijft jouw terras optimaal begaanbaar en creëer je een heerlijke schaduwplek in de tuin. Let op: het zonnescherm kan kapot waaien bij wind. De prijzen komen uit tussen de €825 tot wel €2150.

 • Een van de populairste vormen van terraszonwering.
 • De doorloop blijft vrij.
 • Te koop met afstandsbediening en schakelaar.

Tips voor uitvalschermen

Een uitvalscherm is een effectieve en een betaalbare manier om de zon in jouw woning te weren. Het zorgt voor ramen die bijna helemaal afgedekt worden zodat je in huis niet tegen de zon in hoeft te kijken. Veel gekozen bij grotere ramen waar je niet vaak onder door hoeft te lopen. Om die reden zie je ze ook vaak bij flats en kantoren. Voor de achtertuin kun je beter wat anders kiezen. De normale prijzen bedragen tussen de €450 en €1275.

 • Een van de meest goedkope zonneschermen.
 • Je kunt het scherm zelf zover uitdraaien als je wil.
 • Zeer windbestendig.

Meer informatie over screens

Screens op maat laten maken in Kaatsheuvel is het beste advies als je wilt dat je nog deels naar buiten kan kijken. Zonnescreens houden het warme zonlicht tegen en kan je helemaal integreren in een kozijn. Het wordt gemaakt van glasvezel of polyester met een PVC-coating. Je kiest vooraf wat je wensen zijn qua lichtdoorlatendheid. Bij daglicht kan je altijd van binnen naar buiten kijken. Andersom kan dat niet. Belangrijk: wanneer je het screendoek uitdraait moet het raam dicht blijven. De prijzen komen uit tussen de €200 – €1000.

 • De cassette is klein en compact.
 • De zon krijgt geen kans om het raam te beschijnen.
 • Je kunt gewoon van binnen naar buiten kijken.

Laten monteren van rolluiken

We komen rolluiken tegen bij veel huizen. En dat is niet vreemd: ze zijn erg gemakkelijk te bedienen, eenvoudig in te meten, je hebt geen inkijk, en ze verduisteren de slaapkamer. Als extra pluspunt heeft het een effect op inbraakkans (preventieve werking). We onderscheiden 3 keuzes: het voorzetrolluik plaatsen ze aan de buitengevel boven het raam, een opbouwrolluik plaatst men voor voor het venster (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt in de gevel gemonteerd. De onkosten schommelen tussen de €340 t/m €1250 voor rolluiken bestellen in Kaatsheuvel.

 • Op te rollen in enkele seconden.
 • Slapen in een volledig donkere slaapkamer.
 • Minder kans op inbraak en vandalisme.

Korte info over markiezen

Een markies is een traditionele zonwering die de zon niet alleen van voren – maar ook van opzij weert. Het is eigenlijk een frame fout hout of aluminium wat afgedekt wordt door middel van een doek. Markiezen veelvuldig toegepast bij landelijke huizen. Het levert een bijdrage aan de ambiance van de woning. In aanvulling op de standaard markiezen kan je ook kiezen voor een petmodel of klapmodel die je bij terrassen en etalages vaak ziet. De kosten schommelen tussen de €630 tot zo’n €1650.

 • Geeft een sfeervolle uitstraling aan het pand.
 • Gemakkelijk schoon te houden.
 • Zeer effectief dankzij de zijschotten.

Andere modellen voor buiten

 • Verandazonwering: serrezonwering voor elk type veranda.
 • Zonweringdoek: losse doek die je door middel van touwen over kunt ophalen.
 • Terrasoverkapping: handige parasols die je eenvoudig kunt verplaatsen.
 • Buitenjaloezieën: een hypermodern systeem voor jouw woning.

Altijd de juiste temperatuur in en rondom jouw woning via buitenzonwering!

Check de huidige marktprijzen

Raamdecoratie Kaatsheuvel: alle soorten voor binnen op een rij

Via binnenzonwering kan je aan de binnenkant van het huis het zonlicht beperken. Door raambekleding bepaal je zelf de mate van lichtinval. Hierdoor minimaliseer je de kans dat er heel veel zonnestralen de kamer binnenkomen zodat het minder heet wordt in huis. Bovendien zorgt het voor meer sfeer in huis. Noemenswaardig: raamdecoratie heeft ook nog eens een isolerende werking. De verwachte prijzen liggen zo tussen de €310 – €875. In het boxje hieronder lees je de voordelen en nadelen van de meest geplaatste installaties.

Rolgordijnen: verkrijgbaar in veel kleuren

Een rolgordijn is een gordijn dat je kunt oprollen. Het is betaalbaar, snel en simpel op te hangen, gemakkelijk af te rollen en het kan toegepast worden op ieder raam. Rolgordijnen kan je bestellen in meerdere soorten materialen en kleuren zodat het altijd aansluit op jouw interieur. Je hebt allerlei types zoals elektrische, lichtdoorlatende, waterafstotende, dakraam, verduisterende, transparante en hippe duo rolgordijnen. De tarieven liggen zo tussen de €47,50 en €180.

 • Een vorm van goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Kaatsheuvel: heel simpel zelf te installeren.
 • Aanbod in diverse stoffen en unieke uitvoeringen.

Vouwgordijnen: voor welke situaties is dit handig?

Vouwgordijnen zorgen voor een speelse en rustieke ambiance aan je huis. Ze hebben een handig bedieningssysteem. Ze zijn verkrijgbaar in veel verschillende stoffen. Je kunt zelf keuzes maken omtrent de mate van lichtdoorlatendheid van de gordijnen. Ook zorgen ze voor een betere geluidsbeleving en akoestiek. Je moet denken aan onkosten van €115 oplopend tot €400.

 • Zowel met lichtdoorlatende als verduisterende stof.
 • Eenvoudig te monteren dankzij maatwerk.
 • Eenvoudig onderhoud: wassen met het wolwasprogramma (30 graden).

Plissé: specificaties en kosten

Plissé gordijnen kan je op soepele wijze omhoog en omlaag doen. Je bedient ze eenvoudig met een trekkoord en jij hebt de volledige controle over de lichtinval. Een prachtig type raamdeco die goed matched met jouw interieur. Er zijn velerlei variaties binnen de plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben meerdere stoflagen (honingraat). Top down – bottom up systemen kun je op diverse manieren openzetten. Raambekleders werken met een prijskaartje van €50 tot €185.

 • Voor elke stijl, van industrieel tot landelijk.
 • Eenvoudige montage (zonder boren).
 • Dupligordijnen op maat: laat een vakman de producten inmeten.

Jaloezieën Kaatsheuvel: bekijk het assortiment

Jaloezieën zijn horizontale stookjes die je kunt kantelen en kunt optrekken met een koord of elektrisch systeem. Het aanbod bestaat uit gigantisch veel dessins en materialen zoals bijv. kunststof, aluminium, stof, PVC, bamboe. Door de houten jaloezieën heb je 100% controle over de kijklijnen, lichtinval en schaduw. Disclaimer: het zijn echte stofvangers die je regelmatig moet schoonmaken. Raambekleders werken met een kostenplaatje van €67,5 tot zo’n €260.

 • Houd de warmte uitstekend tegen.
 • Jaloezieënwinkel: kies voor bamboe als je extra dunne lamellen wil.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: ga voor duurzame en recyclebare modellen.

Lamellen: functioneel en gebruiksvriendelijk

Lamellen zijn verticale stroken van bouwstoffen zoals hout, bamboe, kunststof, aluminium, pvc. Praktisch voor brede / grote ramen en sluiten goed aan op een strak en simpel interieur. Verticale lamellen zijn handmatig te openen en sluiten, eenvoudig te reinigen en zijn vochtbestendig (en dus geschikt voor de badkamer). De prijsindicaties starten bij om en nabij de €50. Voor meer exclusieve lijnen ga je naar de €175.

 • De koordbediening zorgt voor snel openen en sluiten.
 • Geschikte binnenzonwering voor hoge ramen.
 • Montage kunststof kozijn: vaak met een verlengde garantieregeling.

Shutters: luxe raambekleding in Kaatsheuvel vakkundig gemonteerd

Shutters zijn luxe binnenluiken met een heel stoere look. Het zijn ambachtelijke modellen die jouw interieur helemaal compleet maken. De blinds zijn decoratief en functioneel, je kunt ze zelfs financieren met je hypotheek en een milieuvriendelijke keuze. Past op bijna elk raam zoals schuiframen, ronde ramen, dakramen, draaikiepramen, valramen, vaste ramen. Opmerking: shutters zijn niet goedkoop! De prijsindicaties starten vanaf €480 en lopen op tot €910.

 • Verhogen de waarde van de woning.
 • Gemakkelijk open te vouwen.
 • Houten kozijnen: online samenstellen en eenvoudig ophangen.

Voordelige horren en hordeuren voor elk huis

Maatwerk horren in Kaatsheuvel zorgen voor voldoende ventilatie en zijn erg doeltreffend tegen ongedierte en andere insecten. Je kunt o.a. kiezen uit: hordeur, hor met scharnier, lamellenhor, voorzethor, plissé hor, rolhor. Hooikoorts (of andere allergieën? Kies dan voor een pollenwerende hor (met speciaal gaas). Advies: een hor is niet zonwerend. Je kunt je dan beter verdiepen in een intelligente duo-plissé hor. Deze variant weert ongedierte en voorkomt ook dat het erg snel warm wordt in huis. De tarieven starten vanaf €75. Voor luxe versie moet je rekening houden met €575.

 • Geschikt voor o.a.: tuimelraam, draairaam, schuifraam, valraam, uitzetraam, draai-kiepraam.
 • Eenvoudig en gebruiksvriendelijk je woning ventileren.
 • Ideaal als je last hebt van hooikoorts.

De mooiste raamdecoratie voor elk raam of deur

Ontvang gratis 3 aanbiedingen van plaatselijke leveranciers

Vind kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op zaterdag, 20 juli 2024 hangen af van velerlei zaken: het soort model, type materiaal, de noodzakelijke afmetingen en het soort bediening. In het overzicht hierna vind je de gemiddelde prijzen van het laten plaatsen van zonwering in Kaatsheuvel in juli 2024.

Soort zonweringGrootteGemiddelde prijzen
Knikarmscherm2 – 6 meter breed€820 – €2100
Uitvalscherm200 – 600 cm breed€380 – €1375
Screenstot 400 cm breed€260 – €1050
Rolluik300 – 450 cm breed€315 – €1275
Rolgordijn100 x 150 cm€55 – €175
Lamellen200 x 200 cm€60 – €190
Jaloezieën100 x 160 cm€70 – €210
Plisségordijnen160 cm breed€125 – €380
Verwachte kosten zonnewering inclusief monteren in de Provincie Noord-Brabant.

Alle merken zonwering op een rij

Ga je nieuwe zonwering kopen? Er zijn veel leveranciers die je kunt kiezen. Elke montagepartner heeft zo zijn kenmerken en adviesprijs. Vaak te koop via de gordijnwinkel in Kaatsheuvel. In het schema hierna verstrekken we een overzicht met de populairste merken. Dankzij deze vergelijking kan jij nog beter een keuze maken.

 • Sunmaster: ruim 50 jaar toonaangevende producent van buitenzonwering.
 • SunCircle: kwaliteit, ontwikkeling en productie in eigen beheer.
 • Verano: specialist op het gebied van zowel binnen- als buitenzonwering.
 • Zonnelux: de sfeerbepaler in jouw interieur.
 • Heroal: hoge kwaliteit rolluiken en roldeuren voor particulieren.
 • Stobag: bieden o.a. het prijswinnende cassettescherm CAMABOX BX4000.
 • Renson: lichte en robuuste aluminium gevelbekleding.
 • Velux: bekend door zijn hoogwaardige dakramen en dakkapellen.
 • Luxaflex: de marktleider op het gebied van raambekleding.
 • Somfy: smart elektrische zonneschermen voor op ieder terras.
 • Unilux / Fractions: shutters en horren om jouw woning af te maken.
 • Veneta: direct van de fabriek dus tot wel 40% goedkoper dan de winkel.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Karwei, Hubo, Praxis, Gamma, Hornbach en Formido, Leen Bakker, FonQ, Kwantum, Wehkamp.
 • Overige merken: Toppoint, Deponti, Novoferm, Roma, Bece, Weinor & Milano, Lumenguard, Sunway, Dickson, Swela, Copaco.

Gegevens van regionale zonwering experts rondom Loon op Zand

Goedkope zonwering kopen in Kaatsheuvel? Of ben je op zoek naar een erkend zonweringsbedrijf in jouw omgeving? In de volgende tabel bespreken we namen en adressen van raambekleding winkels en gordijnwinkels in de buurt. Wellicht kan je hier terecht voor meer informatie. Via deze vergelijker vergelijk je ook montagebedrijven en shops in Sprang-Capelle, De Moer en Raamsdonk.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Bekijk soorten zonwering per ruimte

Elk kozijn vraagt om een uniek type vitrage die matcht met de uitstraling van de kamer. We gaan nu verder in op de meest ideale zonweringsmodellen voor alle ruimtes in de woning.

 • Keuken: populair zijn de plisségordijnen en de jaloezieën.
 • Badkamer: let met name op vochtbestendigheid en privacy in de douche.
 • Woonkamer: je kunt je woning in de zomer goed koelen met verduisterende gordijnen of rolluiken.
 • Slaapkamer: kies voor geluidswerend rolluiken of screens om rustig en ontspannen de nacht door te komen.
 • Zolderraam: verduister jouw draai kiepraam bijvoorbeeld met VELUX of FAKRO.
 • Dakkapel: jouw rolgordijnen op maat laten maken en zelf monteren.
 • Balkon: een betaalbaar zonnescherm maken met jouw eigen balkondoek.

Producten voor serre & terras
In de de zomermaanden kan de temperatuur flink oplopen. Men verkoopt diverse producten buiten- en serrezonwering. Je kunt bijvoorbeeld investeren in automatisch zonneschermen & terrasoverkapping, eenvoudige parasols of unieke houten buitenjaloezieën voor serre of overkapping. Bescherming voor een glazen dak kan je zowel vanaf binnen als buiten laten monteren. Klik eventueel direct verder naar: Binnenzonwering.

FAQ: hoe kan ik mijn huis koel houden?

Wat is de beste zonwering om te installeren?

Elke situatie is weer verschillend. De beste zonnewering voor jouw pand heeft te maken met: de grootte van je ramen, de ligging van de tuin, jouw woonsituatie en natuurlijk jouw maximale budget. Waarom wij binnenzonnewering aanraden? Omdat het verkrijgbaar is in een heleboel kleuren, designs en budgetten. Het laat vaak wel wat zonlicht door. Buitenzonwering is doorgaans net wat effectiever, geeft ook buiten verkoeling, maar valt wel meer op (vanaf de buitenkant).

Waar moet ik aan denken qua kosten van zonnewering in Kaatsheuvel?

De investingen in zonwering zijn per situatie anders. De actuele prijzen bieden we hierna aan. Voor markiezen moet je rekenen op minimaal €550. Zonnescreens €260 per raam / kozijn. Gaat je voorkeur uit naar een terrasscherm komen de prijzen uit op zo’n €1050. Je kunt iets besparen met een uitvalscherm (+/- €600). Een instap-rolluik kost €460. Liever jaloezieën? Dan betaal je zo’n €255 per raam / kozijn. Luxe shutter zijn iets minder betaalbaar (zo’n €775). Overige keuzes zijn plissegordijnen, rolgordijnen en lamellen (verkrijgbaar vanaf €145 per raam). De totale investeringen worden opgesteld door te kijken naar de gekozen constructie, de grootte (lengte en breedte), handmatige of elektrische bediening, type materiaal, designs en plaatsingskosten.

Wat zijn de voordelen van inmeten en de montageservice in Kaatsheuvel?

Zoek je zonweringsproducten? Dan kan het soms lastig zijn om iets te kiezen. Zoek vooraf alles goed uit omtrent inmeten en montage. Je kunt zelf maatwerkproducten inmeten, echt kan je ook profiteren van de montage en inmeetservice in Kaatsheuvel. Hierbij komt een lokale professional die elk raam / kozijn deskundig bekijkt en opmeet. Hij zal daarna de benodigde producten bestellen. Kort daarna komt de expert de producten vakkundig installeren. Dankzij deze dienstverlening ben je verzekerd van correct werkende zonnewering, langere garantieperiodes en ondersteuning bij problemen.

Waarom kiezen voor slimme raamdecoratie?

In de basis kennen we handbediening, handzenders / afstandbedieningen of wil je jouw rolluiken opnemen in het domotica systeem? Slimme zonwering is de toekomst. Een handmatig systeem met een handslinger is werkbaar, maar het kan makkelijker. Draadloze bediening (mobiele app, handzender, tijdschakelaar, draaiknop) wordt steeds vaker gekozen omdat je van een afstand jouw schermen kunt beheren. Bij harde wind kan je ervoor zorgen dat het zonnescherm automatisch zal inklappen. Als de zon hevig schijnt kan jij een screen of rolluik automatisch laten dichtzakken. Gordijnen, jaloezieën en shutters kan je op ingestelde tijden automatisch open en dicht laten gaan. Een systeem dat werkt via internet geeft je meer flexibiliteit. De gemiddelde kosten van smart rolluiken & schermen liggen rond de €500.

Geschreven door: Joost. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 5170, 5171, 5172

Plaats een reactie