Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Delden vergelijken

Zoek jij meer informatie over zonwering in Delden? Zonwering is zowel binnen- als buiten toepasbaar. Een goedkoop systeem is er al voor €70,00. Buitenzonwering zoals een rolluik is het meest doeltreffend om de zon en warmte te weren. In veel gevallen biedt een zonnescherm plekjes met schaduw waar je heel relaxt kunt verblijven. Binnenzonwering zoals bijv. gordijnen of rolgordijnen is vaak aantrekkelijk geprijsd en kan je helemaal aanpassen op jouw stijl. Er bestaan enorm veel afzonderlijke producten. Op deze pagina bieden we een uitgebreide uitleg waar we alle soorten systemen behandelen. Bovendien verstrekken we een indicatie van de kosten en contactgegevens van betrouwbare zonwering specialisten in Delden en omgeving.

Top 5 voordelen van een zonnescherm

 • Zorgen voor een aangename temperatuur in huis.
 • Voeg extra waarde toe aan je huis met professionele producten.
 • Een lagere energierekening door meer controle over warmte.
 • Voorkomt verkleuring van meubels.
 • Verminder de inbraakkans (preventieve werking van robuuste rolluiken).
zonwering-vergelijken-delden

Zonnescherm laten plaatsen in Delden

Ben je zelf niet handig of wil je tijd besparen? Een voordelig zonnescherm installeren in Delden door een bekende zonwering specialist is dan absoluut het overwegen waard. Je weet dan 100% zeker het geheel juist aangebracht wordt, dat je garantie geldig blijft en de vakman zal bovendien een korte demo geven. Via zonweringaanbiedingen.nl regel je gemakkelijk een offerte van specialisten die actief zijn in jouw postcodegebied. Hierna lees je precies wat je moet doen.

Een zonnescherm laten aanbrengen door een specialist

 1. Selecteer een systeem

  Ten eerste bepaal je welk type zonwering aansluit bij jouw eisen. Kies je voor buitenzonwering, dan wordt dit gemonteerd aan de buitenmuur. In het geval van binnenzonwering wordt dit aan de binnenzijde van het raam bevestigd. Waarom wil je bijvoorbeeld gebruik maken van het knikarmscherm of de shutters. Zonwering kan diverse rollen vervullen: verkoelen, de energiekosten verlagen, inkijk en geluidsoverlast beperken, inbraakpreventie, een schaduwplekje creëren, de lichtinval bepalen of je interieur een meer warme uitstraling geven.

 2. Wat zijn de afmetingen?

  Geef de maten door van het product. Geef ook door waar het geïnstalleerd moet worden. Dit kan zijn achter- of naast het huis of op zolder / in de slaapkamer. Voeg een plattegrond toe voor een compleet en actueel beeld.

 3. Opties voor de bediening

  Er zijn verschillende soorten bediening. De voordeligste systemen zijn de zonwering met handmatige bediening (met slingerstang of windwerk). Een andere mogelijkheid is elektrische bediening. Dit wordt uitgevoerd met een knop/schakelaar in huis, indien gewenst met tijdschakelaar. De hoogst geprijsde en comfortabelste manier is draadloze bediening met App, afstandsbediening of handzender.

 4. Aanbieders vergelijken

  Alles geïnventariseerd? Deel dan je adresgegevens en telefoonnummer. Je ontvangt tot 3 vrijblijvende offertes van vakkundige zonweringsbedrijven uit Delden en nabijgelegen plaatsen. Vergelijk alle prijzen en duik in de keurmerken, garantie, levertijd. Kies de meest aantrekkelijke aanbieding en neem contact op met de betreffende partij.

 5. Installatie van het systeem

  Zorg ervoor dat je de oude zonwering verwijderd en zorg voor een opgeruimde werkplek voor het installatiebedrijf. De monteur levert het knikarmscherm of gordijnen op de afgesproken plekken. Ga altijd na of het product goed is geïnstalleerd. Een demonstratie is gebruikelijk. In dat geval kan de monteur eventuele gebreken nog herstellen. Vaak kun jij ook een onderhoudscontract nemen.

Zonwering offerte in jouw mailbox

Snel een prijsindicatie van raambekleders in Delden

Buitenzonwering kopen: alle soorten op een rij

Buitenzonwering Delden is de meest efficiënte manier om warmte in huis tegen te gaan. In aanvulling daarop geeft het je een prettige schaduwplek op je kavel (dicht bij de muren). Ideaal dus voor zowel binnen als buitengebruik. Enkele toepassingen zoals het rolluik hebben een inbraakwerende werking en isoleren zeer goed. Zonwering voor buiten is tegenwoordig op de markt in talloze materialen en groottes. Houd rekening met kosten tussen de €400 en €2925. In de keuzegids hieronder bespreken we de meest moderne modellen.

Laten plaatsen van terrasschermen / knikarmschermen

Met een knikarmscherm wordt bedoeld een zonnescherm dat aan de buitengevel van het huis vast zit. D.m.v. 2 knikarmen wordt het schermdoek horizontaal uitgerold. Omdat het scherm op hoogte wordt geplaatst is het vloeroppervlak eronder goed begaanbaar en creëer je een heerlijke schaduwplek om te zitten. Advies: het zonnescherm is kwetsbaar bij harde wind. De gemiddelde prijzen komen uit tussen de €875 tot €2050.

 • Zeer geschikt als terraszonwering.
 • Je kan er gewoon onderdoor lopen en onder zitten.
 • Kan eenvoudig worden ingeschoven.

Het gemak van uitvalschermen

Het uitvalscherm is een praktische en een eenvoudige manier om te voorkomen dat het zonlicht naar binnen schijnt. Je krijgt hierdoor plaatselijk veel schaduw zodat je in huis niet tegen de zon in hoeft te kijken. Het is ideaal bij grote raampartijen waar je niet vaak onder door hoeft te lopen. Je ziet ze dan ook dikwijls bij flats en kantoren. In de achtertuin heb je er mogelijk zelfs last van. De onkosten komen uit tussen de €475 t/m €1200.

 • Dit zonnescherm is verkrijgbaar in veel prijssegmenten.
 • Voor ramen waaronder geen doorloop is.
 • Ook leverbaar met elektrische bediening.

Offerte voor screens

Screens op maat laten maken in Delden is ideaal als je een strakke gevel wilt overhouden. Zonnescreens zijn zeer effectief in het weren van de zon en zijn bestand tegen weersinvloeden. Het doek wordt samengesteld met polyestervezels of glasvezel. Qua verduistering kun je kiezen uit meerdere opties (veel of weinig licht). Tijdens daglicht kan je vanuit de kamer wel naar buiten kijken. Maar van buiten naar binnen is dit niet mogelijk. Let op: op het moment dat het screendoek uit is kan het raam niet open en houd je het dicht. De onkosten liggen zo tussen de €250 – €1200.

 • Compact en elegant systeem.
 • Relatief ongevoelig voor wind.
 • Vanuit de kamer kan je wel naar buiten kijken, niet andersom.

Details over rolluiken

Rolluiken worden steeds vaker toegepast. Dat is goed te verklaren: je kunt ze heel eenvoudig bedienen, ze zijn zeer warmtewerend, ze houden lawaai tegen, en je bespaart ook nog eens op de airco kosten. Evenzeer schrikken ze inbrekers af. Er zijn 3 types: het voorzetrolluik plaatsen ze aan de buitengevel boven het raam, de opbouwrolluiken komen op het kozijn / gevel te liggen (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt toegepast bij montage van het kozijn (achter de buitenmuur). De verwachte kosten komen uit tussen de €340 tot zo’n €1250 voor rolluiken bestellen in Delden.

 • Verkrijgbaar in diverse kleuren.
 • Een volledig verduisterde kamer.
 • Altijd met goede garantie.

Kiezen voor markiezen

Een markies is een bijzonder soort systeem met een prachtige uitstraling. Het wordt gekenmerkt door een constructie van hout of aluminium waar het doek overheen komt. Dit markiezen-systeem zie je vaak nog bij klassieke woningen. Het heeft een positief effect op het karakter van van het huis. Los van het normale model kan je ook kiezen voor een petmodel of klapmodel die je bij terrassen en etalages vaak ziet. De kosten bedragen tussen de €630 tot €1775.

 • Stijlvol en klassiek.
 • Je blijft een deel van het zicht houden.
 • Robuust systeem dat niet erg windgevoelig is.

Andere modellen voor buiten

 • Verandazonwering: het hele jaar genieten in je tuin dankzij serrezonwering.
 • Zonweringdoek: losse doeken die je eenvoudig kunt spannen.
 • Terrasoverkapping: grote parasols die je kunt verrijden met wieltjes.
 • Buitenjaloezieën: een effectief en super modern systeem.

Een lage temperatuur in de kamer via buitenzonwering!

Check de huidige marktprijzen

Raamdecoratie Delden: alle soorten voor binnen op een rij

Wanneer je kiest voor systemen aan de binnenkant van een raam spreken we over binnenzonwering. Via raambekleding bepaal je zelf de mate van lichtinval. Dit maakt de kans kleiner dat zonlicht fel de woning binnenkomt zodat het minder heet wordt in huis. Ook zorgt het voor meer sfeer in huis. En daarbij komt: raamdecoratie heeft ook nog eens een isolerende werking. De tarieven liggen zo tussen de €380 en €800. In deze koopgids delen we veel info over de meest interessante keuzes.

Rolgordijnen: specificaties en kosten

Een rolgordijn kan je – zoals de naam al zegt – op- en afrollen. Het is voordelig, snel en simpel te monteren, gemakkelijk af te rollen en het kan toegepast worden op ieder raam. Rolgordijnen zijn verkrijgbaar in verschillende soorten materialen en kleuren zodat ze niet misstaan bij je interieur. Er zijn allerlei soorten zoals verduisterende, transparante, waterafstotende, dakraam, elektrische, kiepkantelraam en hippe duo rolgordijnen. De verwachte prijzen schommelen tussen de €52,50 en €175.

 • Ideaal voor iedereen die zoekt naar goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Delden: relatief eenvoudig zelf te monteren.
 • Assortiment in prachtige stoffen en luxe uitvoeringen.

Vouwgordijnen: vind het perfecte model

Vouwgordijnen zorgen voor een warme en unieke uitstraling aan je huis. De bediening is heel erg gemakkelijk. Een vouwgordijn is vaak maatwerk. Bij het kiezen van een stof kies je dus ook de lichtdoorlatendheid van het gordijn. Verder kunnen ze de akoestiek in huis verbeteren. Voorzie een prijs van €90 oplopend tot €325.

 • Zowel met lichtdoorlatende als verduisterende stof.
 • Eenvoudig te monteren dankzij maatwerk.
 • Praktisch te onderhouden: reinig de stof met water/zeep in een handwas.

Plissé: specificaties en kosten

Plissé gordijnen kan je zowel aan de boven- als onderkant omhoog en omlaag doen. Je bedient ze eenvoudig met een trekkoord en het past op bijna ieder raam. Een stijlvolle raamdeco die een toffe twist geeft aan jouw interieur. Raambekleders bieden veel systemen binnen de plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben meerdere stoflagen (honingraat). Met Top down – bottom bepaal je zelf jouw mate van privacy. Denk aan een prijs van €47,5 tot +/- €150.

 • Elegant en flexibel systeem.
 • Extra isolerende werking.
 • Dupligordijnen op maat: geschikte maten voor elk type kozijn.

Jaloezieën Delden: alle types, materialen en prijzen

Jaloezieën zijn horizontale stroken die je kunt kantelen en kunt optrekken met een ophaalsysteem. Leveranciers bieden aanzienlijk veel soorten en materialen als bijv. stof, hout, aluminium, PVC, bamboe. Dankzij houten jaloezieën heb je de volledige vrijheid betreffende de zichtlijnen, licht en beschutting. Niet vergeten: ze vergen wel wat meer onderhoud dan andere type gordijnen. Wees voorbereid op een prijskaartje van €72,5 tot €280.

 • Eventueel ook half open te zetten.
 • Jaloezieënwinkel: lichtgewicht bamboe biedt een ruimte een bijzondere sfeer.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: ga voor duurzame en recyclebare modellen.

Lamellen: trendy binnengordijnen

Lamellen zijn verticale stroken gefabriceerd van o.a. aluminium, kunststof, stof, bamboe, hout. Perfect voor imposante / grote ramen en zijn erg geschikt voor een eigentijds en standaard interieur. Verticale lamellen zijn moeiteloos met de hand te bedienen, kan je vrij eenvoudig schoonhouden en kan je ook ophangen in de badkamer. De prijsindicaties starten bij om en nabij de €85. Voor grotere ramen ga je al gauw richting de €185.

 • Voor een strak en minimalistisch interieur.
 • Perfect voor grote ramen.
 • Montage kunststof kozijn: eenvoudig aan te brengen.

Shutters: luxe raambekleding in Delden met exclusieve afwerking

Shutters zijn strakke binnenluiken met een romantische of strakke look. Het zijn unieke systemen die jouw interieur echt afmaken. Blinds zijn sfeervol, dragen veel bij aan de waarde van je huis en zijn erg duurzaam. Toepasbaar op vrijwel elk raam zoals ronde ramen, vaste ramen, uitzetramen, dakramen, draaikiepramen, schuiframen. Aankooptip: shutters zijn vaak wel wat duurder. De prijsverwachtingen beginnen bij zo’n €400. Voor grotere ramen ga je al gauw richting de €850.

 • Een van de meest luxe soorten raambekleding.
 • Geen touwtjes waar kinderen in vast kunnen blijven zitten.
 • Houten kozijnen: de houtstructuren komen mooi overeen.

Voordelige horren en hordeuren voor elk huis

Maatwerk horren in Delden zorgen voor voldoende ventilatie en weren bovendien ongedierte en andere insecten. Vergelijk verschillende producten zoals: hor met scharnier, hordeur, lamellenhor, plissé hor, inzethor, rolhor. Hooikoorts (of andere allergieën? Kies dan voor een pollenwerende hor. Belangrijk: je kunt geen zonlicht blokkeren met horren. Wil je dit wel? Kies dan voor een slimme duo-plissé hor. Deze variant houdt kleine dieren buiten de deur en houdt tevens de warmte van de zon buiten. De onkosten starten vanaf €82,5. Voor luxe versie moet je rekening houden met €675.

 • Past op bijna elk type raam: draai-kiepraam, schuifraam, valraam, tuimelraam, draairaam, vast raam.
 • Het hele jaar door zorgeloos je woning ventileren.
 • Ook erg geschikt voor mensen met hooikoorts.

De leukste raamdecoratie voor elk raam of deur

Snel een aanbieding van professionele winkels

De actuele kosten van zonwering 2024

De prijzen van zonwering op dinsdag, 25 juni 2024 worden samengesteld a.d.h.v. meerdere factoren: het soort model, materiaalgebruik, de afmetingen en de bedieningsopties. In de tabel hierna tonen wij de verwachte kosten van het laten plaatsen van zonwering in Delden in juni 2024.

ZonweringFormaatGemiddelde tarieven
Knikarmschermtot 7 meter breed€830 – €2275
Uitvalscherm2 – 4 meter breed€385 – €1375
Screens100 cm – 400 cm breed€260 – €1150
Rolluik2 – 4 meter breed€310 – €1300
Rolgordijn100 x 150 cm€60 – €155
Lamellen200 x 180 cm€55 – €210
Jaloezieën150 x 150 cm€75 – €250
Plisségordijnen170 cm breed€120 – €330
Gemiddelde onkosten zonnewering incl. montage in de Provincie Overijssel.

Meest gekozen merken zonwering

Wil je zonwering kopen? Er bestaan veel aanbieders die jou goed kunnen ondersteunen. Elke leveranciers heeft zo zijn eigenschappen en prijscategorieën. Vaak gewoon te koop bij de lokale gordijnwinkel in Delden. In het volgende schema bespreken we een aanvulling op de beste verkochte merken. Dankzij deze vergelijking kun je wellicht gerichter gaan zoeken.

 • Sunmaster: specialisten in heel Nederland.
 • SunCircle: oer-Hollandse leverancier met groot aanbod.
 • Verano: staat garantie voor maximale kwaliteit en garantie.
 • Zonnelux: voor elk raamtype en ruimte de juiste raamdeco.
 • Heroal: vervaardigd uit hoogwaardige aluminium grondstoffen.
 • Stobag: ook hele mooie oplossing voor balkon en terras.
 • Renson: ongekend mooie en unieke design gevelbekleding voor scherpe prijzen.
 • Velux: gordijnen aanpassen aan jouw kamer, stijl en smaak.
 • Luxaflex: van rolgordijnen, shades en shutters tot rolluiken en zonneschermen.
 • Somfy: de meest gemakkelijke bediening van jouw elektrische zonnescherm.
 • Unilux / Fractions: de hoogste kwaliteit hordeuren en raamhorren.
 • Veneta: direct van de fabriek dus tot wel 40% goedkoper dan de winkel.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: IKEA, Praxis, Gamma, Hornbach, Hubo & FonQ, Formido, Bol.com, Leen Bakker, Kwantum.
 • Bekijk ook: Deponti, Roma, Bece, Weinor, Husol, Novoferm & Sunway, Schlappi, Milano, Dickson, Copaco, Lumenguard.

Zoek zonwering experts in de regio Hof van Twente

Goedkope zonwering kopen in Delden? In contact komen met een gespecialiseerd zonweringsbedrijf in de omgeving? In de tabel hierna verstrekken we bedrijven en adressen van zonwering specialisten en gordijnwinkels in jouw omgeving. Vaak kunnen zij jou verder helpen bij jouw klus. Op deze site check je ook installateurs en verkopers in Goor, Ambt Delden en Markelo.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Toelichtingen op zonwering per ruimte

Elke woning heeft unieke afmetingen en vitrage behoefte die afgestemd is op de uitstraling van de kamer. We verstrekken hieronder wat details over de meest gekozen zonwering voor buiten en binnen voor de meest gangbare ruimtes.

 • Keuken: let goed op vochtbestendigheid en hoe makkelijk het te reinigen is.
 • Badkamer: plisségordijn in de douche kan je makkelijk schoonmaken en eenvoudig bedienen.
 • Woonkamer: kies bijvoorbeeld voor een verduisterend gordijn voor extra isolatie.
 • Slaapkamer: laat geluidswerende rolluiken installeren en je kunt rustig slapen.
 • Zolderraam: onmisbaar op zolder zijn de rolgordijnen en plisse-gordijnen voor jouw draai-kiepramen.
 • Dakkapel: kies bijvoorbeeld voor rolgordijnen op maat (eenvoudig zelf aanbrengen).
 • Balkon: een betaalbaar zonnescherm maken met jouw eigen balkondoek.

Terras of Serre
Ook in ons land kan het anders erg warm worden. Het huidige assortiment bestaat uit meerdere soorten buiten- en serrezonwering. Wat dacht jij van automatisch zonneschermen & terrasoverkapping, handige parasols of luxe houten buitenjaloezieën voor je overkapping of serre. Buitenzonwering voor een glazen dak kan je zowel vanaf binnen als buiten laten integreren. Bekijk ook meer informatie over: Shutters.

Wat moet ik weten over mijn woning verkoelen?

Wat is op dit moment de beste zonwering?

Iedere woning is anders. De juiste zonnewering voor jouw woning heeft te maken met: de breedte van de ramen, de ligging van je huis, jouw specifieke wensen en hoeveel je maximaal wilt investeren. Binnenzonnewering heeft als voordelen dat het verkrijgbaar is in oneindig veel kleuren, motiefjes en budgetten. Je interieur moet hier natuur wel schikt voor zijn. Buitenzonwering is doorgaans net wat effectiever, geeft een gezond binnenklimaat, maar zal wel wat meer opvallen (het wordt aan de buitenkant op de gevel of het kozijn geplaatst).

Wat zijn de actuele kosten van zonnewering in Delden?

De prijzen van zonwering beginnen bij €100 en lopen op tot duizenden euro’s. De huidige kosten helder naast elkaar gezet. Markiezen kosten zo’n €550. Zonnescreens €260 per raam. Wanneer je de voorkeur geeft aan een zonnescherm betaal je al snel €1075. Een uitvalscherm is minder duur (+/- €800). Een standaard rolluik kost €465. Bij jaloezieën voor binnen ben je wat goedkoper uit met €250 per raampartij. Stijlvolle shutters zijn iets duurder (+/- €755). Overige keuzes zijn lamellen, plisse gordijnen en rolgordijnen (te bestellen vanaf €105 op basis van 1 raam). De totale tarieven hangen af van: type systeem, de maximale lengte, soort bediening, de materiaaltypes, motiefjes en montagekosten.

Waarom kiezen voor inmeten en montageservice in Delden?

Voor het bestellen van zonweringsproducten heb je veel keuze. Bepaal vooraf wat je wilt doen als het gaat om het inmeten en monteren. Het is mogelijk om maatwerkproducten zelfstandig op te meten, echter kun jij soms beter kiezen voor de montage met inmeetservice in Delden. In die situaties komt een ervaren monteur die kozijnen, gevels en ramen inmeet bij je thuis. Als de gehele bestelling binnen is zal een expert het product vakkundig monteren. Op die manier ben je zeker van correct werkende zonnewering, garantie en service en een mooi passend product.

Wat is slimme of automatische zonwering?

In de basis kennen we de normale handmatige bediening, handzender of een volledig geïntegreerd domotica systeem? Slimme zonwering kent diverse pluspunten. Een handmatig zonnescherm met windwerk of slingerstang is op zich ok, alleen het kan simpeler. Draadloze bediening (d.m.v. een mobiele app, draaiknop, handzender, tijdschakelaar) is ideaal omdat de producten automatisch bediend kunnen worden. Als het regent kun jij ervoor kiezen dat het zonnescherm direct automatisch in zal klappen. In de zomerperiode met warm zonlicht laat je het rolluik of de screens snel zakken. Gordijnen, shutters en jaloezieën kan je zo instellen dat deze automatisch open en dicht gaan. Een model dat je kunt aansluiten op het internet geeft je meer flexibiliteit. De gemiddelde prijzen van smart rolluiken en screens beginnen bij €400.

Geschreven door: Joost. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 7490, 7491

Plaats een reactie