Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Julianadorp vergelijken

Een aangename temperatuur in huis met zonwering in Julianadorp? Zonwering is toe te passen aan de binnen- en buitenzijde van je huis. Je laat dit al plaatsen vanaf €92,50. Buitenzonwering zoals een zonnescherm is het meest doeltreffend om de zon en warmte te weren. Vaak creëert een zonnescherm een aantal m2 schaduw waar je heel relaxt kunt verblijven. Binnenzonwering zoals gordijnen of duetten is meestal een stuk goedkoper en het dient tegelijkertijd als raamdecoratie. Gordijnwinkels hebben gigantisch veel afzonderlijke combinaties. Op deze pagina kan je aan de slag met een gratis keuzegids dat zorgt dat je goed voorbereid een offerte kan aanvragen. Ook geven we gemiddelde kosten en adresgegevens van betrouwbare zonwering specialisten in Julianadorp en omgeving.

Top 5 voordelen van een zonnescherm

 • Schaduw in de kamer zorgt voor een lagere temperatuur.
 • Voeg extra waarde toe aan je huis met professionele producten.
 • Het isoleert jouw huis wat zorgt voor lagere energiekosten.
 • Het verhoogt jouw privacy.
 • Het sluit de openingen in huis goed af (inbraakpreventief).
zonwering-vergelijken-julianadorp

Zonnescherm laten plaatsen in Julianadorp

Ben jij zelf niet heel erg handig en wil je zeker zijn dat het goed wordt aangesloten? Een voordelig zonnescherm installeren in Julianadorp via een erkende zonwering specialist is een slim idee. Je mag er dan vanuit gaan dat het product fatsoenlijk opgehangen wordt, dat er niks stuk gaat en dat de afstandsbediening ook goed werkt. Via onze vergelijkingstool regel je gemakkelijk een offerte van leveranciers die werkzaam zijn in de regio. In de onderstaande koopgids vertellen we je stap-voor-stap wat daarvoor nodig is.

Een zonnescherm laten monteren door een professional

 1. Een soort kiezen

  De eerste vraag is welk soort zonwering je nodig hebt. Kies je voor buitenzonwering, dan wordt dit gemonteerd aan de buitenmuur. Een binnenzonwering wordt in de woning opgehangen (binnenkant). Krijg voor jezelf duidelijk waarom je zou kiezen voor de screens of de jaloezieën. Belangrijke functies zijn: verkoelen, extra isolatie, de privacy verbeteren, inbraken beperken, comfortabele schaduwrijke zitplekken maken, lichtinval tegengaan of extra sfeer in de woning brengen.

 2. Wat zijn de afmetingen?

  Selecteer de gewenste afmetingen van jouw installatie. Verduidelijk ook waar je het wilt laten plaatsen. Je kunt kiezen voor o.a. plaatsing achter het huis of in de badkamer. Voeg een plattegrond toe om de opdracht te verduidelijken.

 3. Maak een keuze voor de bediening

  Een belangrijk aspect is de bediening. De voordeligste optie is zonwering met handmatige bediening (met stang of band). Ga je voor iets meer luxe, dan kom je uit bij elektrische bediening. Je kunt het dan bedienen met een draaiknop, eventueel met een tijdschakelaar. De kostbaarste en meest nieuwe oplossing is draadloze bediening middels een afstandsbediening of mobiele app.

 4. Vergelijk merken en vakmannen

  Al jouw wensen doorgegeven? Dan moet je de gegevens van je woning (adres) en telefoon/mail doorgeven. Je krijgt 3 of 4 gratis offertes van vakkundige zonweringsbedrijven uit Julianadorp en de directe omgeving. Vergelijk de aanbiedingen op prijs, garantie review en klantenservice. Ga in op de meest gunstige aanbieding en plan de klus in.

 5. Installeren

  Haal de oude zonwering van de muur af en zorg voor een opgeruimde werkplek voor de experts. De installateur plaatst het uitvalscherm of de lamellen op de gewenste manier. Controleer of het volgens de handleiding is geïnstalleerd. Inspecteer de werking en onderdelen goed. Als iets niet werkt dan kan dit meteen worden opgepakt. In sommige gevallen bieden ze ook een onderhoudscontract aan.

Zonnewering offertes vergelijken

Bekijk mooie deal bij raambekleders in Julianadorp

Buitenzonwering kopen en laten monteren

Buitenzonwering Julianadorp is heel erg handig om een fijn binnenklimaat te creëren. Daarnaast is het perfect om snel een schaduwplek te creëren op jouw terras. Dat is dus genieten binnen- en buitenshuis. Diverse toepassingen zoals met name rolluiken houden inbrekers buiten de deur en kunnen de isolatie van een huis verbeteren. Zonwering voor buiten is verkrijgbaar in tientallen verschillende vormen en zowel met handmatige als automatische bediening. De kosten liggen zeer uiteen. Tussen de €225 t/m €2725. In het gedeelte hieronder delen we veel info over de meest handige toepassingen.

Laten monteren van terrasschermen / knikarmschermen

Onder het knikarmscherm verstaan we een zonnescherm dat aan de gevel gemonteerd wordt. Aan de hand van de twee knikarmen kan het schermdoek worden weggedrukt. Omdat het scherm op hoogte wordt geplaatst is het vloeroppervlak eronder goed begaanbaar en creëer je een schaduwrijke plek onder het raam. Advies: dit model kan verkleuren bij langdurig gebruik. De verwachte tarieven bedragen tussen de €825 tot €2200.

 • Zorg voor een aangename terraszonwering.
 • Ramen en deuren kan je gewoon blijven openen.
 • Eenvoudig te bedienen (ook elektrisch leverbaar).

Waarom kiezen voor uitvalschermen

Een uitvalscherm is een veel gekozen en een goedkope manier om een raam te beschermen tegen zon. Je bereikt hiermee op een paar m2 veel schaduw zodat het lekker koel blijft binnen. Het is heel geschikt voor kleinere ramen en waar geen doorloop vereist is. Erg populair bij flats, appartementen en kantoren. In een achtertuin kan het in de weg gaan zitten. De verwachte kosten komen uit tussen de €450 tot €1225.

 • Veel keuze in zonnescherm: van budget tot luxe.
 • Voor ramen die alleen naar binnen opengaan.
 • Sterke constructies die tegen windstoten kunnen.

Handige screens

Screens op maat laten maken in Julianadorp is zeer geschikt als je een systeem zoekt dat weinig ruimte inneemt. Zonnescreens reflecteren het zonlicht en zijn bestand tegen weersinvloeden. Het doek wordt samengesteld met acryl of een combinatie van glasvezel en polyestervezels. De lichtdoorlatendheid kan je zelf bepalen. Met daglicht kan je van binnenuit goed naar buiten kijken, maar niet andersom. Let op: als het screendoek omlaag is moet het raam dicht blijven. De verwachte kosten schommelen tussen de €400 – €1050.

 • Het komt strak tegen het raam aan.
 • Doeken in o.a. de kleuren grijs, zwart, antraciet, metallic etc.
 • Het zicht naar buiten blijft behouden.

Laten monteren van rolluiken

Veel Nederlanders laten rolluiken plaatsen. Er zijn duidelijke pluspunten: veel keuze qua bediening (handmatig / automatisch), simpel op te meten en te monteren, ze houden geluiden van straat uitstekend buiten en realiseren een duidelijke energiebesparing. Tevens heeft het een effect op inbraakkans (preventieve werking). Je kunt kiezen uit 3 mogelijkheden: een voorzetrolluik wordt voor het raam gemonteerd, een opbouwrolluik is geïntegreerd in het kozijn (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt boven het raamkozijn achter de gevelstenen gemonteerd. De prijsindicaties variëren tussen de €300 en €1225 voor rolluiken bestellen in Julianadorp.

 • Te monteren op praktische elke gevel.
 • De gehele slaapkamer is donker.
 • Houd inbrekers buiten de deur.

Advies over markiezen

Een markies heeft een opvallende ronde of bolle uitstraling die ongevoelig zijn voor zijdelingse zoninval. In de basis is het een constructie van hout of aluminium dat afgespannen wordt middels een doek. Markiezen wordt vaak gekozen door eigenaren van sfeervolle woningen. Het levert een bijdrage aan de ambiance van het pand. Daarnaast heb je ook het klapmodel en het petmodel zodat de doorloop niet in gedrang komt. De verwachte prijzen bedragen tussen de €700 tot €1650.

 • Geven het huis een unieke en charmante uitstraling.
 • Zon wordt tegengehouden, je kunt nog prima naar buiten kijken.
 • Kan prima tegen een stootje (weersomstandigheden).

Overige opties voor buiten

 • Verandazonwering: serrezonwering eventueel met zon- en windautomaat.
 • Zonweringdoek: beschermt effectief tegen uv-straling en warmte.
 • Terrasoverkapping: grote parasols die je kunt verrijden met wieltjes.
 • Buitenjaloezieën: een luxueus model met veel opties qua standen.

Een koele temperatuur binnen en buiten d.m.v. buitenzonwering!

Vraag de mogelijkheden op bij installateurs

Raamdecoratie Julianadorp: alle gordijnen voor binnen

Binnenzonwering wordt altijd aan de binnenzijde van het raam gemonteerd. Via raambekleding kan jij de lichtinval volledig zelf controleren. Hiermee voorkom je dat de zonnestralen jouw woning binnenkomen zodat het binnen aangenaam koel blijft. Bovendien heeft het ook een decoratieve functie. Een leuke bijkomstigheid: door de verschillende lagen heeft het ook een isolerende functie. De minimale investeringen schommelen tussen de €360 en €925. In deze koopgids bespreken we de meest aantrekkelijke mogelijkheden.

Rolgordijnen: alle informatie op een rij

Een rolgordijn is een gordijn dat je kunt oprollen. Een zeer betaalbaar systeem, probleemloos te plaatsen, iedereen kan het gebruiken en het kan toegepast worden op ieder raam. Rolgordijnen worden aangeboden in velerlei kleurtjes en motiefjes zodat je interieur / style goed uit de verf komt. Er zijn allerlei types zoals dakraam, kiepkantelraam, elektrische, transparante, verduisterende, waterafstotende en unieke duo rolgordijnen. De onkosten schommelen tussen de €62,50 – €155.

 • Zeer aantrekkelijke en goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Julianadorp: eenvoudig zelf aan te brengen.
 • Aanbod in mooie stoffen en luxueuze uitvoeringen.

Vouwgordijnen: een veelzijdig aanbod

Vouwgordijnen zorgen voor een exclusieve en rustieke ambiance aan een ruimte. Je kunt gemakkelijk de hoogte instellen. Ze zijn verkrijgbaar in veel verschillende stoffen. De keuze voor de stof bepaalt hoeveel licht er doorheen komt (lichtdoorlatendheid). Verder maken ze het mogelijk om de akoestiek in een ruimte te sturen. Raambekleders werken met een prijskaartje van €105 tot €325.

 • Gemakkelijk zelf in hoogte te verstellen.
 • Voor alle breedte (maatwerk).
 • Goed te onderhouden: zelf wassen op maximaal 30 graden.

Plissé: voor welke situaties is dit handig?

Plissé gordijnen is een type raamdeco waarbij het doek in een harmonica vorm wordt ingebouwd. Het bedienen gaat middels een koord en je kunt spelen met de lichtinval. Kortom: luxe en gebruiksvriendelijke raamdeco die weinig ruimte in beslag neemt. Je kunt kiezen uit verschillende types plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes kun je herkennen aan de honingraat vouw. Met Top down – bottom bepaal je zelf jouw mate van privacy. Wees voorbereid op prijsindicaties van €62,5 tot +/- €160.

 • Verkrijgbaar in veel verschillende kleuren.
 • Ook te monteren zonder boren.
 • Dupligordijnen op maat: laat alles perfect aansluiten op je kozijn.

Jaloezieën Julianadorp: bekijk het aanbod

Jaloezieën zijn horizontale paneeltjes die je in verschillende standen kunt zetten met een koord of elektrisch systeem. Je kunt kiezen uit aanzienlijk veel kleuren en materialen zoals bamboe, hout, aluminium, stof, PVC. Door de houten jaloezieën kun je zelf de perfecte stand kiezen voor de zichtlijnen, licht en beschutting. Suggestie: je moet veel schoonmaken (stof dwarrelt neer op de strips). Raambekleders werken met prijzen van €70 oplopend tot €200.

 • Zelf de controle over de hoeveelheid licht in een kamer.
 • Jaloezieënwinkel: bamboe maakt het gordijn eenvoudig en licht te bedienen.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: kies voor een duurzaam gefabriceerd product.

Lamellen: stijlvol en trendy systeem

Lamellen zijn verticale platen van materialen zoals aluminium, stof, hout, bamboe, kunststof. Perfect voor kolossale / grote ramen en zijn erg geschikt voor een strak en eenvoudig interieur. Verticale lamellen zijn moeiteloos met de hand te bedienen, zijn gemakkelijk schoon te houden en zijn ook geschikt voor vochtige ruimtes. De prijsverwachtingen starten bij gemiddeld €50. Meer exclusieve modellen kosten zo’n €200.

 • Makkelijker schoon te houden dan horizontale lamellen.
 • Deze binnenzonwering wordt veel toegepast in grotere panden.
 • Montage kunststof kozijn: gemakkelijk te monteren.

Shutters: luxe raambekleding in Julianadorp op maat

Shutters zijn bijzondere binnenluiken met een luxe uitstraling. Het zijn bijzondere waardevolle modellen die direct sfeer toevoegen aan jouw woning. Blinds zijn exclusief, ze verhogen de waarde van jouw woning en een duurzame optie (goed voor het milieu). Past op bijna elk raam zoals vaste ramen, valramen, ronde ramen, uitzetramen, dakramen, schuiframen. Disclaimer: shutters zijn relatief kostbaar. De tarieven beginnen bij €440. Voor meer exclusieve lijnen ga je naar de €930.

 • Zit vast aan de woning (meefinancieren in hypotheek).
 • Geen touwtjes waar kinderen in vast kunnen blijven zitten.
 • Houten kozijnen: altijd maatwerk zodat het naadloos aansluit.

Informatie over horren en hordeuren

Maatwerk horren in Julianadorp geven veel frisse lucht in de kamers en zorgen dat je eindelijk af bent van ongedierte en andere insecten. Vergelijk verschillende producten zoals: hordeur, voorzethor, rolhor, hor met scharnier, lamellenhor, plissé hor. Allergieën of hooikoorts? Overweeg dan ook een pollenwerende hor. Let op: een hor is niet zonwerend. Je kunt je dan beter verdiepen in een speciale duo-plissé hor. Deze houdt muggen en vliegen buitenshuis en zorgt ook dat de zon niet fel naar binnen schijnt. De prijsindicaties starten bij om en nabij de €67,5. Voor luxe versie moet je rekening houden met €525.

 • Geschikt voor o.a.: draai-kiepraam, draairaam, valraam, vast raam, schuifraam, tuimelraam.
 • Je ramen en deuren gemakkelijk openzetten om te ventileren.
 • Voor mensen die een hekel hebben aan insecten.

Vind de perfecte raamdecoratie die matcht met jouw stijl

Vrijblijvend 3 aanbiedingen op de mail

Kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op donderdag, 25 april 2024 worden samengesteld a.d.h.v. velerlei thema’s: het type product, de materiaaltypes, de gewenste afmeting en het soort bediening. In de tabel hieronder verstrekken we de huidige tarieven van het laten plaatsen van zonwering in Julianadorp in april 2024.

ZonweringFormaatVerwachte kosten
Knikarmscherm200 – 500 cm breed€840 – €2275
Uitvalschermtot 5 meter breed€350 – €1450
Screenstot 400 cm breed€275 – €1050
Rolluik300 – 450 cm breed€280 – €1325
Rolgordijntot 3 meter breed€50 – €155
Lamellen200 x 180 cm€45 – €190
Jaloezieën150 x 250 cm€65 – €220
Plisségordijnen100 x 200 cm€105 – €350
Verwachte tarieven zonnewering met montage in de Provincie Noord-Holland.

De beste merken zonwering

Wil je zonwering kopen? Er zijn ontzettend veel merken met een uitstekend aanbod. Elke aanbieder heeft zo zijn eigenschappen en prijskaartje. Vaak gewoon verkrijgbaar bij de gordijnwinkel in Julianadorp. In de tabel hierna bieden wij een toelichting op de meest bekende merken. Dankzij deze vergelijking kun je wellicht gerichter gaan zoeken.

 • Sunmaster: de beste knikarmschermen, uitvalschermen, screens en rolluiken.
 • SunCircle: zonwering op maat, gemaakt in Nederland.
 • Verano: een begrip in de zonweringbranche.
 • Zonnelux: altijd verzekerd van raamdecoratie die perfect past.
 • Heroal: toonaangevend aluminium zonwering systemen.
 • Stobag: zonwering en weerbescherming op maat.
 • Renson: creëer bijzondere sferen in de voor- en achtertuin met gevelbekleding.
 • Velux: gordijnen aanpassen aan jouw kamer, stijl en smaak.
 • Luxaflex: kwaliteitssystemen in talloze kleuren en dessins.
 • Somfy: bedien je elektrische zonneschermen met een handig app op je telefoon.
 • Unilux / Fractions: de beste hordeuren en shutters van Nederland.
 • Veneta: direct van de fabriek dus tot wel 40% goedkoper dan de winkel.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Gamma, Praxis, Karwei, Hornbach, IKEA en Leen Bakker, FonQ, Formido, Wehkamp, Kwantum.
 • Andere merken: Bece, Roma, Novoferm, Deponti, Weinor, Husol & Milano, Lumenguard, Sunway, Dickson, Copaco, Schlappi.

Zonwering experts in regio van Den Helder

Goedkope zonwering kopen in Julianadorp? Zoeken naar een hoog aangeschreven zonweringsbedrijf in jouw regio? In het schema hieronder delen we contactgegevens van buitenzonwering experts en gordijnwinkels in jouw omgeving. Vaak kun je contact leggen voor een adviesgesprek. Op deze zonwering-website ontdek je ook montagepartners en verkooppunten in Hippolytushoef, Huisduinen en Westerland.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Vergelijk soorten zonwering per ruimte

Elke woning vraagt weer om een ander type vitrage die matcht met jouw interieurstijl. We informeren je graag verder over de meest gekochte zonweringssystemen voor iedere ruimte in de woning.

 • Keuken: kies een onderhoudsvriendelijk materiaal dat vochtbestendig is.
 • Badkamer: kies voor raamdeco in de douche die veel privacy biedt en vochtbestendig is.
 • Woonkamer: door het toepassen van verduisterende gordijnen of duettes bepaal je zelf hoeveel lichtinval je hebt.
 • Slaapkamer: kies voor geluidswerende gordijnen voor minder lawaai en betere akoestiek.
 • Zolderraam: rolgordijnen, jaloezieën of plisségordijnen bieden uitkomst voor draai-kiepramen.
 • Dakkapel: jouw rolgordijnen op maat laten maken en zelf monteren.
 • Balkon: een balkondoek of zonnescherm beschermt jouw balkon tegen wind en zon.

Serre & Terras
In de zomerperiode zijn temperaturen van 30 graden of meer geen uitzondering meer. We onderscheiden diverse producten buiten- en serrezonwering. Zo kan je kijken naar automatisch zonneschermen / terrasoverkapping, handige parasols of maatwerk houten buitenjaloezieën voor een tuinhuis, serre of overkapping. Een zonnescherm voor een glazen dak kun je van binnenuit of buitenaf laten plaatsen. Klik eventueel direct verder naar: Rolluiken.

Veelgestelde vragen omtrent het koelen van je huis

Wat is de beste zonwering om te installeren?

Elke woning is anders. De beste zonnewering voor jouw pand heeft te maken met: het soort raam, hoe je huis ligt ten opzichte van de zon, jouw woonsituatie en jouw maximale budget. Wat binnenzonnewering zo ideaal maakt is dat je het kunt kopen in een heleboel kleuren, stoffen en maatvoeringen. Je interieur moet hier natuur wel schikt voor zijn. Buitenzonwering is een stuk doeltreffender, geeft ook buiten verkoeling, maar springt wel meer in het oog (je ziet het altijd zitten op de gevel of het kozijn).

Waar moet ik aan denken qua kosten van zonnewering in Julianadorp?

De prijzen van zonwering lopen flink uiteen. De huidige prijzen tref je hierna. Denk bij markiezen aan +/- €725. Buitenscreens €230 per raam / kozijn. Wanneer je kiest voor een terrasscherm betaal je om en nabij de €1225. Wil je besparen? Neem dan een uitvalscherm (+/- €650). Een handmatig-rolluik kost €455. Voor hippe jaloezieën ga je richting de €270 op basis van één kozijn. Voor shutters is de investering wat hoger (+/- €765). Betaalbare opties zijn plissegordijnen, rolgordijnen en lamellen (te koop vanaf €115 per raampartij). De totale bedragen zijn afhankelijk van; de gekozen constructie, het inmeten (afmetingen), de keuzes in bediening, het gewenste materiaal, vormen / kleuren en aanlegkosten.

Wat is het voordeel van de inmeetservice en montageservice in Julianadorp?

Als je kijkt naar zonweringsproducten, dan heb jij genoeg te kiezen. Let goed op zaken als het juist inmeten en monteren van de producten. Het is een optie om maatwerkproducten zelf thuis in te meten, maar er is soms ook een optie voor montage met inmeetservice in Julianadorp. Er komt dan een gediplomeerde monteur die elk raam / kozijn inspecteert, gewoon op locatie. Als alle dingen zijn besteld komt de montagepartner het zonnescherm goed ophangen. Met deze klusservice geniet je altijd van goede zonnewering, langere garantie, klantenservice en eventueel een jaarlijks onderhoud.

Hoe werkt slimme zonwering?

De meest gangbare keuzes zijn handmatig met slingerstang of band, draadloze bediening of ga jij voor een all-in domotica systeem? Slimme zonwering is de toekomst. Handmatige bediening met opwindmechanisme is op zich ok, toch kan het simpeler. Draadloze bediening (via een tijdschakelaar, handzender, mobiele app, draaiknop) heeft als effect dat je op afstand de installatie kan bedienen. Bij veel wind kunnen de lamellen bijvoorbeeld automatisch sluiten. Als de zon doorkomt zal het scherm ook direct reageren. Jaloezieën, gordijnen en shutters kan je – ook als je niet thuis bent – automatisch open en dicht laten gaan. Een systeem dat werkt via internet geeft je meer flexibiliteit. De tarieven van smart rolluiken of screens komen uit rond de €525.

Geschreven door: Sandra. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 1787, 1788

Plaats een reactie