Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Hippolytushoef vergelijken

Energie besparen en je privacy verhogen met zonwering in Hippolytushoef? Zonwering kan je aan de binnenkant en aan de buitenkant aanbrengen. Het is er al vanaf €67,50. Professionele buitenzonwering als een rolluik werkt het beste om de zon buitenshuis te houden. Meestal biedt een zonnescherm een aantal m2 schaduw om lekker te eten. Binnenzonwering als bijv. gordijnen of lamellen is meestal een stuk goedkoper en is direct een aanvulling op jouw interieur. Winkels verkopen tegenwoordig bijzonder veel diverse modellen. Via zonweringaanbiedingen.nl geven we een handige keuzegids waar we alle soorten systemen behandelen. Eveneens delen we de geschatte kosten en adressen van diverse zonwering specialisten in Hippolytushoef (werkgebied).

5 belangrijkste voordelen zonnescherm

 • Een aangename temperatuur in huis.
 • Het kan bijdragen aan de uitstraling van de woning.
 • Besparen op de stookkosten door isolerende werking.
 • Genieten van extra privacy.
 • Het werkt ook als inbraakpreventie.
zonwering-vergelijken-hippolytushoef

Zonnescherm laten plaatsen in Hippolytushoef

Ben je zelf niet technisch aangelegd of heb je geen tijd? Een voordelig zonnescherm installeren in Hippolytushoef middels een erkende zonwering specialist is dan een uitstekend idee. Je weet dan zeker dat alles op de goede manier gemonteerd wordt, dat er niks stuk gaat en de vakman zal bovendien een korte demo geven. Via zonweringaanbiedingen.nl vind je razendsnel bedrijven in de regio. In de volgende alinea bieden we jouw concrete handvatten om dit te realiseren.

Een zonnescherm laten aanleggen door een vakspecialist

 1. Kies een systeem

  Kies allereerst welk type product het beste past bij jouw eisen. Buitenzonwering komt aan de buitenkant van het gebouw te zitten. Ga je voor binnenzonwering, dan wordt dat aan de binnenkant van het kozijn geplaatst. Waarom wil je bijvoorbeeld gebruik maken van het zonnescherm of de jaloezieën. Denk bijvoorbeeld na over de volgende zaken: verkoelen, het verminderen van energiegebruik, inkijk en geluidsoverlast beperken, inbrekers afschrikken, comfortabele schaduwrijke zitplekken maken, lichtinval regelen of een toevoeging voor het interieur.

 2. Maten doorgeven

  Selecteer de gewenste afmetingen van het gewenste model. Selecteer ook waar het geïnstalleerd moet worden. Bijvoorbeeld aan de zijkant van het huis of op de eerste verdieping. Voeg foto’s toe zodat de vakman vooraf over alle info beschikt.

 3. Kies bediening

  Een belangrijk aspect is de bediening. De goedkoopste bediening is zonwering met handmatige bediening (hierbij gebruik je een slinger / opwindmechanisme). Een andere mogelijkheid is elektrische bediening. Meestal met een draaischakelaar, soms ook uitgevoerd met tijdschakelaar. De kostbaarste en comfortabelste manier is draadloze bediening middels een afstandsbediening of mobiele app.

 4. Vakbedrijven vergelijken

  Alles geïnventariseerd? Dan moet je de gegevens van je woning (adres) en telefoon/mail doorgeven. Per mail ontvang je dan enkele offertes van vakkundige zonweringsbedrijven uit Hippolytushoef en omgeving. Vergelijk de prijsindicaties en check prijs, garantie review en klantenservice. Kies de beste aanbieding en plan de klus in.

 5. Installatie

  Haal de oude zonwering van de muur af en leg eventuele spullen al klaar voor de installateurs. De installateur plaatst het zonneschermen of de jaloezieën zoals afgesproken. Check of het product goed is gemonteerd. Laat hem/haar een demo geven. Eventuele gebreken kunnen direct worden opgelost. Mogelijk behoort een onderhoudscontract tot de mogelijkheden.

Vraag gratis zonwering offerte op

Krijg verschillende prijsvoorstellen van raambekleders in Hippolytushoef

Buitenzonwering kopen: bekijk alle opties

Buitenzonwering Hippolytushoef is ideaal om warmte in huis te voorkomen. Daarnaast is het perfect om snel een schaduwplek te creëren op korte afstand van je huis. Binnen en buiten kun je dus fijne temperaturen ervaren. Diverse toepassingen zoals de populaire rolluiken werken inbraakwerend en isoleren bovendien de woning. Zonwering voor buiten is er vandaag de dag in talloze prints en zowel met handmatige als automatische bediening. Houd rekening met kosten tussen de €300 tot €2800. In de koopgids hierna lees je informatie over de meest geziene modellen.

De pluspunten van terrasschermen en knikarmschermen

Een knikarmscherm is een zonnescherm dat geïnstalleerd wordt aan de buitengevel van je woning. D.m.v. de speciale knikarmen kan het schermdoek worden weggedrukt. Zodoende blijft jouw terras optimaal begaanbaar en creëer je een heerlijke schaduwplek rondom de ramen. Disclaimer: het scherm moet je meteen weer indraaien als het gaat waaien. De normale prijzen schommelen tussen de €850 tot zo’n €2275.

 • Wordt vaak gekozen als terraszonwering.
 • Een nette en strakke cassette aan de muur.
 • Moderne eigentijdse look.

De beste uitvalschermen

Het uitvalscherm is een praktische en een eenvoudige manier om de zon in jouw woning te weren. Daardoor heb je ramen die bijna helemaal afgedekt worden zodat je binnen niet verblind raakt door de zonnestralen. Het is ideaal bij ramen die dicht blijven en waar geen doorloop vereist is. Om die reden zie je ze ook vaak bij flats en kantoren. In een achtertuin kan het in de weg gaan zitten. De prijsindicaties komen uit tussen de €400 – €1325.

 • Een aantrekkelijk geprijsd type zonnescherm.
 • Zeer geschikt voor hoge kantoren, flats en gebouwen.
 • Kwalitatief product dat windvast is.

Het gemak van screens

Screens op maat laten maken in Hippolytushoef is de perfecte keuze als je wilt dat je nog deels naar buiten kan kijken. Zonnescreens reflecteren het zonlicht en zijn redelijk ongevoelig voor wind. De materialen van het doek zijn o.a. acryl of een combinatie van glasvezel en polyestervezels. Je kunt het doek van het screen zelf samenstellen. In situaties met daglicht kan je altijd van binnen naar buiten kijken, maar buitenstaanders kunnen niet naar binnen kijken. Aandachtspunt: wanneer je het screendoek uitdraait zal het raam niet te gebruiken zijn. De prijzen variëren tussen de €350 en €1050.

 • Maatwerk mogelijk: alle breedtes.
 • Doeken in o.a. de kleuren grijs, zwart, antraciet, metallic etc.
 • Je kunt er wel door naar buiten kijken, maar niet andersom.

Prijzen en voordelen van rolluiken

We komen rolluiken tegen bij veel huizen. Wij zijn er uiterst positief over: ze hebben een hoog gebruikersgemak, ze weren de zon ontzettend goed, je hebt minder last van geluid, en je bespaart op de energiekosten dankzij de isolerende werking. Eveneens heeft het een effect op inbraakkans (preventieve werking). Je kunt kiezen uit 3 mogelijkheden: het voorzetrolluik bevestigt men boven het raam aan de buitengevel, het opbouwrolluik wordt in het kozijn geplaatst (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt in de gevel gemonteerd. De verwachte kosten schommelen tussen de €350 tot wel €1350 voor rolluiken bestellen in Hippolytushoef.

 • Zeer zonwerend en verduisterend.
 • Dempt het geluid en houdt warmte buiten.
 • Inbrekers buiten de deur houden.

Adviezen over markiezen

Een markies is een bijzonder soort systeem die het zonlicht ook van opzij tegenhoudt. Het gaat hier om een stevig frame van hout of aluminium waarover een doek wordt gelegd. Markiezen veelvuldig toegepast bij luxe huizen. Het heeft een positief effect op een unieke uitstraling van het pand. Los van het normale model is er ook een klapmodel en petmodel die je ook vaak bij restaurants tegenkomt. De normale prijzen liggen zo tussen de €690 tot €1725.

 • Geeft een sfeervolle uitstraling aan het pand.
 • Gemakkelijk schoon te houden.
 • Beschermt je woning ook van opzij.

Andere modellen voor buiten

 • Verandazonwering: beschutting op jouw veranda met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: overal neer te hangen door de ogen en touwen die worden meegeleverd.
 • Terrasoverkapping: een parasol met verrijdbare parasolvoet (multifunctioneel).
 • Buitenjaloezieën: een prachtig product met een luxe uitstraling.

Een koele temperatuur in huis door buitenzonwering!

Vraag de mogelijkheden op bij installateurs

Raamdecoratie Hippolytushoef: bekijk de verschillende gordijnen voor binnen

Binnenzonwering wordt altijd aan de binnenzijde van het raam gemonteerd. Middels raambekleding kan je de lichtinval en lichtintensiteit zelf gemakkelijk regelen. Dit verkleint de kans dat er veel licht in de woning komt zodat de warmte geweerd wordt. Eveneens haal je hiermee extra sfeer in huis. Een leuke bijkomstigheid: de raamdecoratie zorgt ook voor een isolerende laag. De kosten liggen tussen de €310 en €925. Bijgaand beoordelen we de meest gekochte installaties.

Rolgordijnen: bekijk het aanbod

Het rolgordijn is functioneel en kan je eenvoudig afrollen. Voordelig maatwerk, moeiteloos te plaatsen, iedereen kan het gebruiken en het is heel breed inzetbaar Rolgordijnen zijn te bestellen in verschillende dessins en kleuren zodat het altijd aansluit op jouw interieur. Er zijn diverse modellen zoals kiepkantelraam, waterafstotende, verduisterende, elektrische, dakraam, lichtdoorlatende en unieke duo rolgordijnen. De tarieven variëren tussen de €55,00 – €170.

 • Handige optie voor tijdelijke of goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Hippolytushoef: heel simpel zelf te installeren.
 • Te bestellen in prachtige stoffen en unieke uitvoeringen.

Vouwgordijnen: specificaties en kosten

Vouwgordijnen zijn zeer populair, ze geven een luxueuze en huiselijke ambiance aan je woning. Ze hebben een handig bedieningssysteem. Een vouwgordijn wordt gemaakt van stof. Bij de stofkeuze heb je zelf invloed op het lichtdoorlatende karakter van het gordijn. Tevens helpen ze tegen een slechte akoestiek. Denk aan een prijs van €95 tot zo’n €425.

 • Je hebt maar beperkt ruimte nodig boven het kozijn.
 • Maatwerk mogelijk.
 • Handig in onderhoud: reinigen d.m.v. een handwas.

Plissé: waarom is dit interessant?

Plissé gordijnen zijn gordijnen waarbij de stof opvouwt als een accordeon. Het bedienen gaat middels een koord en ze houden de zon goed tegen. Kortom: luxe en gebruiksvriendelijke raamdeco die goed matched met jouw interieur. Je hebt de keuze uit veel uitvoeringen plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben meerdere stoflagen (honingraat). Top down – bottom up modellen zijn op verschillende standen te openen. Wees voorbereid op onkosten van €62,5 oplopend tot €170.

 • Zelf lichtinval en inkijk in je huis bepalen.
 • Zowel voor houten- als kunststof kozijnen.
 • Dupligordijnen op maat: zelf inmeten of laten opmeten.

Jaloezieën Hippolytushoef: alle types, materialen en prijzen

Jaloezieën zijn horizontale stookjes die je 2 kanten op kan openzetten met een koord of band. In het assortiment zitten ontzettend veel systemen en materialen zoals bijv. bamboe, PVC, aluminium, kunststof, hout. Door te kiezen voor houten jaloezieën heb je de volledige vrijheid betreffende de hoeveelheid licht en mate van privacy. Suggestie: je moet ze regelmatig afstoffen. Verwacht tarieven van €72,5 tot wel €250.

 • Eventueel ook half open te zetten.
 • Jaloezieënwinkel: lichtgewicht bamboe biedt een ruimte een bijzondere sfeer.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: werkt met natuurproducten en milieuvriendelijke onderdelen.

Lamellen: binnengordijn voor ieder budget

Lamellen zijn verticale latten gemaakt van bijv. stof, kunststof, hout, bamboe, aluminium. Ideaal voor lange / grote ramen en passen perfect bij een chique en basis interieur. Verticale lamellen zijn makkelijk met de hand te sluiten, makkelijker schoon te houden dan horizontale lamellen en kan je ook ophangen in de badkamer. De prijsindicaties beginnen bij €80. Voor luxe versie moet je rekening houden met €205.

 • Let op: ze kunnen klepperen voor een open raam.
 • Deze binnenzonwering wordt veel toegepast in grotere panden.
 • Montage kunststof kozijn: eenvoudig aanbrengen en monteren.

Shutters: luxe raambekleding in Hippolytushoef voor een unieke uitstraling

Shutters zijn luxe binnenluiken met een exclusieve uitstraling. Het zijn ambachtelijke modellen die je interieur een boost geven. Blinds zijn uniek, je kunt ze integreren in diverse woonstijlen en zijn ook nog eens hartstikke duurzaam. Te monteren op diverse ramen zoals vaste ramen, valramen, ronde ramen, schuiframen, dakramen, uitzetramen. Disclaimer: shutters vergen een behoorlijke investering. De investeringen beginnen bij zo’n €470. Voor meer exclusieve lijnen ga je naar de €890.

 • Houtproducten worden afgelakt met speciale verf.
 • Geen touwtjes waar kinderen in vast kunnen blijven zitten.
 • Houten kozijnen: de combinaties van hout maken het een luxe geheel.

Voordelige horren en hordeuren voor elk huis

Maatwerk horren in Hippolytushoef zorgen voor voldoende ventilatie en zijn erg doeltreffend tegen muggen, vliegen, spinnen en ander ongedierte. Voor elk raam of deur is er een geschikt model: inzethor, lamellenhor, plissé hor, rolhor, hordeur, voorzethor. Hooikoorts (of andere allergieën? Koop dan een unieke pollenwerende hor. Adviespunt: horren werken niet als zonnewering. Je kunt wel kiezen voor een speciale duo-plissé hor. Deze variant weert vliegen, muggen en insecten en zorgt voor een aangename temperatuur in huis. De onkosten starten bij gemiddeld €65. Meer exclusieve modellen kosten zo’n €575.

 • Past op bijna elk raam: valraam, tuimelraam, uitzetraam, draairaam, schuifraam, vast raam.
 • Ventileren zonder dat er insecten je huis binnenkomen.
 • Voor mensen die een hekel hebben aan insecten.

De leukste raamdecoratie voor elke woning

Gratis een aanbieding in je mailbox

De actuele kosten van zonwering 2024

De prijzen van zonwering op woensdag, 24 juli 2024 hangen af van allerlei factoren: het soort systeem, de materiaalsoort, de maximale breedte en het soort bediening. In het volgende blokje delen we de actuele tarieven van het laten plaatsen van zonwering in Hippolytushoef in juli 2024.

ZonweringFormaatVerwachte prijzen
Knikarmscherm200 – 600 cm breed€805 – €2150
Uitvalscherm2 – 6 meter breed€380 – €1300
Screenstot 400 cm breed€250 – €1050
Rolluik100 cm – 400 cm breed€320 – €1375
Rolgordijn150 x 250 cm€80 – €145
Lamellen100 x 50 cm€80 – €210
Jaloezieën150 x 180 cm€75 – €210
Plisségordijnen150 cm breed€125 – €380
Gemiddelde kosten zonnewering incl. monteren in de Provincie Noord-Holland.

De beste merken zonwering

Plannen om zonwering te kopen? Er bestaan veel fabrikanten met een uitstekend aanbod. Welke winkelier heeft zijn unieke toepassingen en prijscategorieën. Vaak gewoon te koop bij de lokale gordijnwinkel in Hippolytushoef. In de tabel hierna tref je een toelichting op de meest verkochte merken. Daardoor kan jij misschien een betere keuze maken.

 • Sunmaster: toonaangevende fabrikant van zonschermen, screens en rolluiken.
 • SunCircle: zonwering op maat, gemaakt in Nederland.
 • Verano: specialist zonwering, terrasoverkappingen, glaswanden en raamdecoratie.
 • Zonnelux: levering via lokale retailer en specialisten in de buurt.
 • Heroal: individueel ontwerp qua maat, materiaal, kleur en afwerking.
 • Stobag: een uitgebreid assortiment voor particulieren en zakelijke markt.
 • Renson: moderne gevelbekleding systemen die gemakkelijk te plaatsen zijn.
 • Velux: expert in dakkapellen, dakramen, zonwering en rolgordijnen.
 • Luxaflex: de marktleider op het gebied van raambekleding.
 • Somfy: de beste elektrische zonneschermen en slimme motoren voor raamdecoratie.
 • Unilux / Fractions: op maat gemaakte shutters en horren.
 • Veneta: direct van de fabriek geleverd (snel in huis).
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Karwei, Gamma, Praxis, Hubo, IKEA en FonQ, Bol.com, Kwantum, Leen Bakker, Wehkamp.
 • Overweeg ook: Bece, Weinor, Roma, Husol, Toppoint, Deponti en Schlappi, Copaco, Milano, Lumenguard, Dickson, Sunway.

Bekijk zonwering experts in de buurt van Hollands Kroon

Goedkope zonwering kopen in Hippolytushoef? Of ben je op zoek naar een vakkundig zonweringsbedrijf in jouw omgeving? In de volgende tabel vind je contactgegevens van raambekleding winkels en gordijnwinkels in jouw omgeving. Eventueel kunnen ze je advies geven. Via dit platform ontdek je ook installatiepartners en shops in Kreileroord, Westerland en Slootdorp.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Bekijk soorten zonwering per ruimte

Elke raampartij heeft een bepaalde vitrage nodig die matcht met de stijl van de kamer. We vertellen graag wat meer over de meest ideale binnen- en buitenzonweringsproducten voor alle ruimtes in de woning.

 • Keuken: zoek een goede combinatie tussen praktisch en mooi.
 • Badkamer: let met name op vochtbestendigheid en privacy in de douche.
 • Woonkamer: door het toepassen van verduisterende gordijnen of duettes bepaal je zelf hoeveel lichtinval je hebt.
 • Slaapkamer: speciale geluidswerende gordijnen zorgen voor een rustige en stille kamer.
 • Zolderraam: kies bij draai-kiepramen voor montage op de dag.
 • Dakkapel: jouw rolgordijnen op maat laten maken en zelf monteren.
 • Balkon: monteer een sterk balkondoek en/of zonnescherm om heerlijk te kunnen zitten.

Terras & Serre
In de zomerperiode kan de temperatuur flink oplopen. We onderscheiden diverse soorten buiten- en serrezonwering. Zo kan je kiezen voor automatisch zonneschermen / terrasoverkapping, innovatie parasols of maatwerk houten buitenjaloezieën voor een serre, overdekt terras of overkapping. Buitenzonwering voor een glazen dak kan je vanaf de binnenkant of buitenkant laten aanbrengen. Bezoek ook onze pagina over: Shutters.

FAQ: hoe kan ik mijn huis koel houden?

Wat is voor mij de beste zonwering?

Elke situatie is weer verschillend. De meest geschikte zonnewering voor jouw pand realiseer je door te kijken naar: de benodigde afmetingen, de actuele situatie rondom de woning (tuin), jouw specifieke wensen en je financiële middelen. De grootste pluspunten van binnenzonnewering zijn dat het te bestellen is in diverse kleuren, vormen en afmetingen. Er komt echter wel altijd wat licht binnen. Buitenzonwering is meer effectief in het tegenhouden van de zon, geeft net dat beetje extra verkoeling, maar is wel meer zichtbaar (het wordt aan de buitenkant op de gevel of het kozijn geplaatst).

Wat zijn de actuele kosten van zonnewering in Hippolytushoef?

De prijzen van zonwering zijn afhankelijk van jouw wensen. De gemiddelde kosten hebben we hierna voor je opgesomd. Markiezen zijn zo’n €650. Buitenscreens €260 per raam / kozijn. Wanneer je kiest voor een terras-knikarmscherm stijgen de kosten al gauw naar €1225. Wil je besparen? Neem dan een uitvalscherm (+/- €775). Een normaal rolluik kost €450. Jaloezieën zijn nog weer een stukje voordeliger, al vanaf €295 per raam / kozijn. Luxe shutter zijn iets minder betaalbaar (zo’n €840). Betaalbare soorten raamdecoratie zijn rolgordijnen, lamellen en plisségordijnen (verkrijgbaar vanaf €115 per raam / kozijn). De totale bedragen hangen af van: het product, het formaat, handmatige of elektrische bediening, het gewenste materiaal, dessins en montagekosten.

Kan ik ook gebruik maken van de inmeetservice en montageservice in Hippolytushoef?

Rondom zonweringsproducten zijn de keuzes enorm. Bepaal vooraf wat je wilt doen als het gaat om het inmeten en monteren. Het is een optie om maatwerkproducten zelf thuis in te meten, maar ook gebruik maken van montage en inmeetservice in Hippolytushoef. In die situaties komt een gediplomeerde montagepartner die ieder raam bekijkt en opmeet. Hij zal daarna de benodigde producten bestellen. Kort daarna komt de expert het model goed installeren. Dankzij de montageservice ben je zeker van effectieve zonnewering, garantie en service en snelle hulp / ondersteuning bij problemen.

Wat zijn de voordelen van slimme zonnewering?

In de basis heb je handmatig met slingerstang of band, elektrische bediening met zender of een online domotica systeem met mobiele app? Slimme zonwering levert veel op. Handmatige bediening met slinger of band werkt prima, maar het kan handzamer. Draadloze bediening (a.d.h.v. een mobiele app, afstandsbediening, handzender, draaiknop) wordt steeds vaker gekozen omdat je van een afstand jouw schermen kunt beheren. Bij harde wind kunnen de lamellen bijvoorbeeld automatisch sluiten. In het geval van een felle zon gaat het scherm automatisch omlaag. Shutters, jaloezieën en gordijnen kan je op ingestelde tijden automatisch open en dicht laten gaan. Een model dat je kunt aansluiten op het internet maakt jouw woning dus een stuk slimmer. De gemiddelde kosten van smart rolluiken & screens liggen rond de €500.

Geschreven door: Michiel. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 1777, 1778

Plaats een reactie