Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Nieuwlande vergelijken

Profiteren van meer schaduw met zonwering in Nieuwlande? Zonwering bestel je online eenvoudig voor de buiten- en binnenkant van je woning. Het is er al vanaf €50,00. Buitenzonwering zoals bijvoorbeeld een uitvalscherm is geschikt tegen hevige zon. Ook biedt een zonnescherm een groot aantal vierkante meters aan schaduw waar jij, als het warm is, kunt zitten. Binnenzonwering als gordijnen of jaloezieën kan je kopen voor een lagere prijs en geeft je woning ook warme uitstraling. Er zijn bijzonder veel verschillende combinaties. Op dit portaal verstrekken we een handige keuzegids dat zorgt dat je goed voorbereid een offerte kan aanvragen. Op dezelfde wijze verstrekken we een kostenindicatie en namen van erkende zonwering specialisten in Nieuwlande en omgeving.

Top 5 voordelen van een zonnescherm

 • Schaduw in de kamer zorgt voor een lagere temperatuur.
 • Je creëert een fijne schaduwrijke plek op het terras.
 • Je kunt besparen op de energierekening door het isolerende effect.
 • Het verhoogt jouw privacy.
 • Heeft een afschrik effect op inbrekers (werkt preventief).
zonwering-vergelijken-nieuwlande

Zonnescherm laten plaatsen in Nieuwlande

Ben je zelf niet technisch aangelegd en wil je zeker zijn dat het goed wordt aangesloten? Een voordelig zonnescherm installeren in Nieuwlande door een erkende zonwering specialist is een goed idee. Je bent er dan zeker van dat het product op de goede manier aangesloten wordt, dat de garantie niet vervalt en dat de afstandsbediening ook goed werkt. Op deze website vind je snel en zonder gedoe specialisten uit de buurt. In het volgende stappenplan lees je tips hoe je dit kunt aanpakken.

Een zonnescherm laten ophangen door een specialist

 1. Een soort kiezen

  Ten eerste bepaal je welk soort zonwering je nodig hebt. De buitenzonwering wordt aan de buitenzijde van het huis geplaatst. Een binnenzonwering wordt in de woning opgehangen (binnenkant). Waarom wil je bijvoorbeeld gebruik maken van het zonnescherm of de rolgordijnen. Dit kan bijvoorbeeld zijn: het huis koeler maken, de energiekosten verlagen, de privacy verbeteren, inbrekers afschrikken, een fijne schaduwplek maken, lichtinval beter controleren of extra sfeer in de woning brengen.

 2. Afmetingen

  Kies de afmetingen van het product. Geef ook door waar je het wilt laten aanbrengen. Dit kan zijn plaatsing achter het huis of in de badkamer. Voeg foto’s toe van de situatie zodat de vakman vooraf over alle info beschikt.

 3. Kies bediening

  Geef aan hoe je het systeem wilt bedienen. De meest basic-bediening is zonwering met handmatige bediening (met slingerstang of band). Ga je voor iets meer luxe, dan kom je uit bij elektrische bediening. Dat werkt middels een draaischakelaar, eventueel met een tijdschakelaar. De hoogst geprijsde en meest actuele manier is draadloze bediening met app voor je telefoon of met afstandsbediening.

 4. Aanbieders vergelijken

  Alles geïnventariseerd? Geef dan jouw contactgegevens door. Je zal dan diverse offertes ontvangen van relevante zonweringsbedrijven uit Nieuwlande en regio. Vergelijk de voorgestelde tarieven en bekijk kwaliteit, garantie, nazorg, klantenservice. Selecteer de beste aanbieding en zoek contact met de leverancier.

 5. Installatie

  Ruim de oude zonwering netjes op en maak alles netjes voor het montagebedrijf. De vakman monteert het zonneschermen of de plissés zoals gewenst. Ga altijd na of de totale constructie correct is geïnstalleerd. Meestal geeft de monteur een korte demo. Als iets niet werkt dan kan dit meteen worden opgepakt. Eventueel kan je meteen een onderhoudscontract afsluiten.

Vraag direct een zonwering offerte aan

Ontvang de scherpste prijs van raambekleders in Nieuwlande

Buitenzonwering kopen: alle soorten op een rij

Buitenzonwering Nieuwlande werkt het beste om warmte in huis te voorkomen. Ook is het ideaal om een fijn schaduwplekje te maken op korte afstand van je huis. Je profiteert dus zowel binnen als buiten. Diverse artikelen zoals met name rolluiken werken inbraakwerend en vergroten de isolatie. Zonwering voor buiten is er in velerlei designs en maten. De kosten variëren tussen de €225 tot zo’n €2750. In de koopgids hierna geven we een toelichting op de meest bekende types.

Handige terrasschermen / knikarmschermen

Met een knikarmscherm wordt bedoeld een zonnescherm dat geïnstalleerd wordt aan de buitengevel van je woning. Via 2 uitstraai-knikarmen komt het schermdoek uit de cassette. Daardoor behoud je de vrije doorloop en creëer je een schaduwrijke plek bij de ramen. Noemenswaardig: het zonnescherm kan verkleuren bij langdurig gebruik. De kosten variëren tussen de €925 – €2000.

 • Voor iedere woning een geschikte terraszonwering.
 • Een nette en strakke cassette aan de muur.
 • Handmatige of elektrische bediening.

Adviezen over uitvalschermen

Een uitvalscherm is een populaire en een slimme manier om en zonlicht en warmte te verminderen. Het zorgt voor ramen die bijna helemaal afgedekt worden zodat je binnen niet verblind raakt door de zonnestralen. Veel gekozen bij grotere ramen waar je in principe niet onder door hoeft te lopen. Met name bij flats zie je dit systeem vaak en kantoren. In de achtertuin heb je er mogelijk zelfs last van. De gemiddelde tarieven bedragen tussen de €350 t/m €1300.

 • Zowel luxe zonneschermen als voordelige opties.
 • Voor ramen die je niet open kunnen.
 • Kwalitatief product dat windvast is.

Het kopen van screens

Screens op maat laten maken in Nieuwlande is de perfecte keuze als je een strakke gevel wilt overhouden. Zonnescreens houden het warme zonlicht tegen en behouden het zicht van binnen naar buiten. Ze worden vaak gemaakt van vezels van polyester of glasvezel. Tijdens het bestellen moet je doorgeven hoe verduisterend ze moeten zijn. Met daglicht heb je altijd zicht naar buiten, maar niet andersom. Disclaimer: als het screendoek omlaag is kan je het raam niet gebruiken om te luchten. De gemiddelde tarieven schommelen tussen de €325 tot wel €1075.

 • De montage kan in de dag en op de dag.
 • Zowel de cassette als het doek in diverse kleuren beschikbaar.
 • Je kunt gewoon van binnen naar buiten kijken.

Informatie over rolluiken

Rolluiken zijn een van de meest toegepaste keuzes. Dat is goed te verklaren: de bediening is eenvoudig (hand- of elektrische bediening), ze zijn zeer warmtewerend, ze zijn geluidsisolerend en realiseren een duidelijke energiebesparing. Ook heeft het een effect op inbraakkans (preventieve werking). Er zijn 3 types: een voorzetluik plaatst men in een kast boven of op het raam, het opbouwrolluik wordt in het kozijn geplaatst (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt boven het raamkozijn achter de gevelstenen gemonteerd. De kosten schommelen tussen de €350 tot €1425 voor rolluiken bestellen in Nieuwlande.

 • Eenvoudige installatie met weinig voorbereiding.
 • Ideaal als je graag helemaal in het donker slaapt.
 • Schrikt inbrekers af.

Adviezen over markiezen

Een markies heeft een opvallende ronde of bolle uitstraling en een echte blikvanger (bijzondere uitstraling). In de basis is het een compact frame van o.a. staal wat afgewerkt is met een sterk doek. Markiezen veelvuldig toegepast bij jaren 30 woningen. Ze hebben invloed op het karakter van van woonhuizen. In aanvulling op de standaard markiezen is er ook een klapmodel en petmodel. Handig voor winkels/horeca als schuilplek voor regen. De normale prijzen schommelen tussen de €630 tot zo’n €1650.

 • Verkrijgbaar in veel afmetingen en kleuren.
 • Men kan nog goed naar binnen en buiten kijken.
 • Er blijft loopruimte over onder de constructie.

Overige systemen voor buiten

 • Verandazonwering: altijd een prettige temperatuur op de terrasoverkapping met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: overal neer te hangen door de ogen en touwen die worden meegeleverd.
 • Terrasoverkapping: mooie losse parasols voor plaatselijke schaduw (gemakkelijk te verplaatsen).
 • Buitenjaloezieën: een hypermodern systeem voor jouw woning.

Altijd de juiste temperatuur in een pand door buitenzonwering!

Ontvang gratis offertes in jouw mailbox

Raamdecoratie Nieuwlande: bekijk systemen voor binnen

De montage van binnenzonwering gebeurt altijd aan de binnenkant van een raam of kozijn. Met raambekleding is de lichtinval goed te sturen. Zo kan je voorkomen dat de zonnestralen jouw woning binnenkomen zodat je geniet van een koel huis. Tevens haal je hiermee extra sfeer in huis. En het leuke is: raamdecoratie zorgt voor een stukje extra isolatie. De minimale investeringen liggen tussen de €390 en €975. In het boxje hieronder delen we veel info over de meest populaire mogelijkheden.

Rolgordijnen: vind het perfecte model

Een rolgordijn kan je – zoals de naam al zegt – op- en afrollen. Het is een goedkoop model, probleemloos te bevestigen, gemakkelijk af te rollen en het kan toegepast worden op ieder raam. Rolgordijnen zijn verkrijgbaar in talloze kleurtjes en motiefjes wat ervoor zorgt dat het past in jouw interieur. Je hebt diverse varianten zoals elektrische, waterafstotende, lichtdoorlatende, verduisterende, transparante, kiepkantelraam en een duo rolgordijn. De prijsindicaties bedragen tussen de €62,50 – €160.

 • Ideaal voor iedereen die zoekt naar goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Nieuwlande: eenvoudig zelf te monteren.
 • Te koop in verschillende stoffen en unieke uitvoeringen.

Vouwgordijnen: een veelzijdig aanbod

Vouwgordijnen bieden een exclusieve en rustieke uitstraling aan een kamer. Ze zijn eenvoudig te bedienen. Voor jouw vouwgordijn kan je kiezen uit diverse stoffen. Bij de stofkeuze heb je zelf invloed op hoeveel licht er doorheen komt (lichtdoorlatendheid). Ook maken ze het mogelijk om de akoestiek in een ruimte te sturen. Houd rekening met een prijskaartje van €100 tot wel €375.

 • Zijn netjes weg te werken.
 • Online samenstellen voor maatwerk.
 • Moeiteloos te onderhouden: wassen met het wolwasprogramma (30 graden).

Plissé: bekijk voordelen en info

Plissé gordijnen zijn gordijnen waarbij de stof opvouwt als een accordeon. Je bedient ze eenvoudig met een trekkoord en de zonwerendheid is optimaal. Een prachtig type raamdeco die bij elke woonstijl past. Er zijn verschillende modellen plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben meerdere stoflagen (honingraat). Met Top down – bottom heb je nog meer vrijheid in lichtinval en privacy. Verwacht tarieven van €52,5 tot wel €185.

 • Laten jouw ruimte sfeervol tot leven komen.
 • Koorden in het gordijn zijn onzichtbaar.
 • Dupligordijnen op maat: laat een vakman de producten inmeten.

Jaloezieën Nieuwlande: bekijk het aanbod

Jaloezieën zijn horizontale plaatjes die je op veel standen kunt opendraaien met een koord of zelfs met afstandsbediening. Je kunt kiezen uit ontzettend veel kleuren en materialen zoals o.a. PVC, bamboe, aluminium, stof, hout. Dankzij houten jaloezieën heb je de volledige vrijheid betreffende de kijklijnen, lichtinval en schaduw. Niet vergeten: ze moeten regelmatig afgestoft worden. Houd rekening met prijzen van €77,5 tot wel €230.

 • Helemaal opgetrokken zie je weinig van de constructie.
 • Jaloezieënwinkel: mooie uitstraling met bamboe producten.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: makkelijker schoonmaken en duurzaam.

Lamellen: trendy binnengordijnen

Lamellen zijn verticale jaloezieën die je hebt van pvc, kunststof, aluminium, hout, bamboe. Handig voor brede / grote ramen en zijn erg geschikt voor een rustig en basis interieur. Verticale lamellen zijn moeiteloos met de hand te bedienen, kan je vrij eenvoudig schoonhouden en kan je ook ophangen in de badkamer. De prijzen starten bij gemiddeld €55. Meer exclusieve modellen kosten zo’n €210.

 • Geven een lang en elegant beeld van de ruimte.
 • Een populaire keuze bij grote raampartijen.
 • Montage kunststof kozijn: 100% maatwerk en eenvoudig zelf plaatsen.

Shutters: luxe raambekleding in Nieuwlande voor je huis

Shutters zijn populaire binnenluiken met een frisse uitstraling. Het zijn eyecatchers die jouw interieur echt afmaken. Blinds zijn erg gewild, ze verhogen de waarde van jouw woning en een duurzame keuze. Te plaatsen op diverse ramen als valramen, schuiframen, ronde ramen, uitzetramen, dakramen, vaste ramen. Noemenswaardig: shutters zijn niet goedkoop! De onkosten starten bij gemiddeld €490. Voor meer exclusieve lijnen ga je naar de €960.

 • Een zeer exclusieve vorm van raamdecoratie.
 • Erg gemakkelijk in gebruik.
 • Houten kozijnen: de houtstructuren komen mooi overeen.

Horren en hordeuren bestellen

Maatwerk horren in Nieuwlande bieden frisse lucht in de woning en blokkeren de toegang voor muggen, vliegen, spinnen en ander ongedierte. Je kunt o.a. kiezen uit: rolhor, lamellenhor, hor met scharnier, voorzethor, hordeur, plissé hor. Heb je veel last van hooikoorts of allergieën? Koop dan een unieke pollenwerende hor. Let op: een hor is niet zonwerend. Je zou kunnen informeren naar een intelligente duo-plissé hor. Deze beschermt tegen insecten en zorgt bovendien voor een aangenaam klimaat in huis. De prijsindicaties starten bij om en nabij de €72,5 en bedragen voor een luxe model zo’n €500.

 • Geschikt voor o.a.: uitzetraam, tuimelraam, draai-kiepraam, schuifraam, vast raam, draairaam.
 • Natuurlijk ventileren zonder muggen en vliegen in huis.
 • Ideaal als je last hebt van hooikoorts.

Vind de perfecte raamdecoratie voor elk raam of deur

Ontvang gratis 3 aanbiedingen per e-mail

Bekijk de kosten van zonwering 2024

De prijzen van zonwering op zondag, 23 juni 2024 worden berekend door te kijken naar diverse aspecten: het type systeem, het soort materiaal, de afmetingen en handmatige of elektrische bediening. In de tabel hieronder tref je de huidige kosten van het laten plaatsen van zonwering in Nieuwlande in juni 2024.

Model zonweringGrootteVerwachte tarieven
Knikarmscherm200 – 600 cm breed€800 – €2025
Uitvalscherm100 – 500 cm breed€365 – €1250
Screens200 cm – 400 cm breed€280 – €1200
Rolluik2 – 4 meter breed€310 – €1325
RolgordijnTot 250 cm breed€80 – €165
Lamellen200 x 250 cm€70 – €220
Jaloezieën100 x 220 cm€60 – €200
Plisségordijnen180 cm breed€110 – €340
Gemiddelde kosten zonnewering inclusief montage in de Provincie Drenthe.

Overzicht merken zonwering

Ben je bezig met zonwering kopen? Er zijn veel merken en fabrikanten die jou goed kunnen ondersteunen. Iedere leverancier heeft zo zijn kenmerken en adviesprijs. Vaak te koop via de gordijnwinkel in Nieuwlande. In de volgende tabel tonen wij een toelichting op de populairste merken. Daarmee hopen we jou te helpen bij het maken van een keuze.

 • Sunmaster: ruim 50 jaar toonaangevende producent van buitenzonwering.
 • SunCircle: altijd gemonteerd door ervaren en deskundige monteurs.
 • Verano: jarenlange ervaring op het gebied van buitenzonwering.
 • Zonnelux: flexibel maatwerk voor elk type raam of kozijn.
 • Heroal: individueel ontwerp qua maat, materiaal, kleur en afwerking.
 • Stobag: bieden o.a. het prijswinnende cassettescherm CAMABOX BX4000.
 • Renson: laat de gevelbekleding inmeten en plaatsen door echte professionals.
 • Velux: de beste dakramen met verduisterend rolgordijn.
 • Luxaflex: de trendsetter in de wereld van raambekleding.
 • Somfy: bedien je elektrische zonneschermen met een handig app op je telefoon.
 • Unilux / Fractions: sterke horren voor elke raam of deur.
 • Veneta: vraag gratis kleurstalen aan de designs te inspecteren.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Hubo, Praxis, IKEA, Gamma, Karwei & FonQ, Formido, Wehkamp, Bol.com, Leen Bakker.
 • Overweeg ook: Bece, Deponti, Novoferm, Toppoint, Weinor, Roma en Lumenguard, Swela, Copaco, Milano, Dickson, Schlappi.

Zoek zonwering experts in de regio Hoogeveen

Goedkope zonwering kopen in Nieuwlande? Wil jij contact leggen met een goed zonweringsbedrijf in de omgeving? Hierna tonen wij namen en adressen van raambekleders en gordijnwinkels in de regio. Vaak kunnen ze je advies geven. Op deze site kom je ook in contact met installateurs en showrooms in Alteveer, Linde en Elim.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Bekijk soorten zonwering per ruimte

Elk raam behoeft een vitrage die aansluit bij de woonbehoefte en woonstijl. We geven je nu een verdieping in de meest ideale zonweringsproducten voor de meest gangbare ruimtes.

 • Keuken: let goed op vochtbestendigheid en hoe makkelijk het te reinigen is.
 • Badkamer: onbezorgd douchen met waterafstotende jaloezieën en extra beschutting.
 • Woonkamer: met een verduisterend gordijn houd je de warme in de winter binnen.
 • Slaapkamer: rolluiken zorgen voor verkoeling en maken de omgeving extra stil (geluidswerend).
 • Zolderraam: ook goede oplossingen voor draai-kiepramen op de zolder.
 • Dakkapel: denk aan rolgordijnen op maat (die je gemakkelijk zelf kunt plaatsen).
 • Balkon: laat een zonnescherm of balkondoek plaatsen en maak schaduwrijke plekken.

Serre of Terras
Tijdens hete dagen kan het anders erg warm worden. We onderscheiden verschillende soorten buiten- en serrezonwering. Wat dacht je van automatisch zonneschermen & terrasoverkapping, betaalbare parasols of luxueuze houten buitenjaloezieën voor een tuinhuis, serre of overkapping. Een zonnescherm voor een glazen dak kan je van buiten en binnen laten integreren. Check ook aanvullende info over: Zonnescherm.

FAQ: hoe kan ik mijn huis koel houden?

De beste zonwering, hoe kan ik die bestellen?

Ieder huis vraagt om een eigen aanpak. De perfecte zonnewering realiseer je door te kijken naar: de afmetingen van je ramen, hoe jouw tuin is ingericht, de staat van de gevels en het kozijn en hoeveel je maximaal wilt investeren. Het handige aan binnenzonnewering is dat je het kunt kopen in praktisch alle kleuren, soorten materialen en prijscategorieën. Helaas kan er wel altijd wat licht doorschijnen. Buitenzonwering werkt nog een stuk effectiever, geeft ook buiten verkoeling, maar trekt wel meer de aandacht (aan de buitenzijde van de woning).

Wat zijn de kosten van zonnewering in Nieuwlande?

De prijsindicaties van zonwering zijn voor iedereen anders. De huidige prijzen hebben we hierna kort toegelicht. Voor markiezen moet je rekenen op minimaal €725. Screens €215 per raam. Gaat je voorkeur uit naar een knikarmscherm betaal je ongeveer €1100. Met een uitvalscherm ben je een stuk goedkoper uit (+/- €775). Een normaal rolluik kost €495. Jaloezieën zijn nog weer een stukje voordeliger, al vanaf €255 per raam / kozijn. Stijlvolle shutters zijn iets duurder (+/- €825). Alternatieve producten voor binnen zijn plisségordijnen, lamellen en rolgordijnen (beginnend bij €110 per raam / kozijn). De totale prijzen worden berekend a.d.h.v. het type / model, het inmeten (afmetingen), soort bediening, het soort materiaal, kleuren en kosten van installatie.

Waarom kiezen voor inmeten en montageservice in Nieuwlande?

Ten aanzien van zonweringsproducten is het aanbod gigantisch groot. Bepaal vooraf wat je wilt doen als het gaat om inmeten en montage. Je kan ervoor kiezen om de maatwerkproducten zelf in te meten, echt kan je ook profiteren van montage plus inmeetservice in Nieuwlande. In die situaties komt een ervaren expert die de gevels en raamkozijnen goed inspecteert en opmeet. Als alle spullen binnen zijn kan de montagepartner de producten degelijk monteren. Door te kiezen voor dit stukje service heb je gegarandeerd uitstekende zonnewering, extra fabrieksgarantie en een perfect aangesloten product.

Wat is slimme of automatische zonwering?

Je kunt kiezen voor de normale handmatige bediening, handzenders / afstandbedieningen of een online domotica systeem met mobiele app? Slimme zonwering kent diverse pluspunten. Een handmatig model met windwerk of slingerstang is acceptabel, alleen het kan eenvoudiger. Draadloze bediening (middels een mobiele app, handzender, draaiknop, tijdschakelaar) is steeds meer in opkomst omdat de producten automatisch bediend kunnen worden. Als het flink gaat waaien kan je het zonnescherm automatisch laten indraaien. Als de zon hevig schijnt zal het scherm direct sluiten om jouw woning te beschermen. Shutters, jaloezieën en gordijnen kan je – ook als je niet thuis bent – automatisch open en dicht laten gaan. Een product dat werkt met internet maakt jouw woning dus een stuk slimmer. De verwachte prijzen van smart rolluiken of screens bedragen zo’n €475.

Geschreven door: Hans. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 7918

Plaats een reactie