Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Hoogeveen vergelijken

Privacy behouden en energie besparen met zonwering in Hoogeveen? Zonwering heb je zowel voor binnen als buiten en regel je al vanaf €60,00. Degelijke buitenzonwering zoals een uitvalscherm is zeer handig om je woning koel te houden. Vaak win je met een zonnescherm een aanzienlijke hoeveelheid schaduw waar jij, als het warm is, kunt zitten. Binnenzonwering als bijv. gordijnen of jaloezieën is doorgaans wat voordeliger en brengt extra sfeer in de woning. Je hebt de keuze uit immens veel diverse modellen. Op deze pagina geven we een concreet advies waar we stilstaan bij alle mogelijke systemen. Ook bekijk je gemiddelde kosten en adressen van verschillende zonwering specialisten in Hoogeveen en de omliggende regio.

Waarom een zonnescherm aanschaffen

 • Op warme dagen beschutting zoeken in je woning.
 • Geeft je woning een mooie uitstraling.
 • Het isolerende effect maakt dat jouw energieverbruik kan dalen.
 • Bescherm je interieur tegen UV-straling.
 • Verminder de inbraakkans (preventieve werking van robuuste rolluiken).
zonwering-vergelijken-hoogeveen

Zonnescherm laten plaatsen in Hoogeveen

Heb je geen ervaring met het plaatsen van zonwering of wil je tijd besparen? Een voordelig zonnescherm installeren in Hoogeveen middels een erkende zonwering specialist kan dan uitkomst bieden. Je bent dan verzekerd dat alles volgens de documentatie gemonteerd wordt, dat de garantie niet vervalt en dat het geheel goed werkt. Op deze website vind je heel eenvoudig experts in de gemeente. In het onderstaande blok bieden we jouw concrete handvatten om dit te realiseren.

Een zonnescherm laten ophangen door een expert

 1. Welk type heb ik nodig?

  Kies allereerst welk soort zonwering past bij jouw wensen. Buitenzonwering komt aan de buitenkant van het gebouw te zitten. In het geval van binnenzonwering wordt dit aan de binnenzijde van het raam bevestigd. Krijg voor jezelf duidelijk waarom je zou kiezen voor het terrasscherm of de rolgordijnen. Belangrijke elementen zijn: een kamer koel maken, het verlagen van de energierekening, de inkijk beperken (privacy), inbraakwerend, een schaduwplekje creëren, de lichtinval bepalen of een twist geven aan jouw interieur.

 2. Wat zijn de afmetingen?

  Kies de afmetingen van het systeem. Noteer ook waar het aangebracht moet worden. Je kunt kiezen voor o.a. aan de achterkant van het huis of op zolder / in de slaapkamer. Voeg foto’s toe om jouw project verder te verduidelijken.

 3. Bediening keuzemogelijkheden

  Geef aan hoe je het systeem wilt bedienen. De goedkoopste modellen zijn de zonwering met handmatige bediening (met slingerstang of band). Dan heb je de elektrische bediening. Dat werkt middels een draaiknop, eventueel met een tijdschakelaar. De meest kostbare en innovatiefste oplossing is draadloze bediening middels een afstandsbediening of mobiele app.

 4. Vakbedrijven vergelijken

  Alles ingevuld? Voer jouw adresgegevens in. Je krijgt 3 of 4 gratis offertes van erkende zonweringsbedrijven uit Hoogeveen en omgeving. Vergelijk alle prijzen en duik in de prijs, referenties, merk producten en nazorg. Kies de meest aantrekkelijke aanbieding en kom in contact met deze winkel.

 5. Monteren

  Haal de oude zonwering van de muur af en zorg dat er genoeg ruimte is voor het montageteam. De montage-specialist levert het knikarmscherm of de vouwgordijnen zoals jij dat wilt. Check of het volgens de handleiding is aangesloten. Vaak volgt er nog even een korte demonstratie. In dat geval kan de monteur eventuele gebreken nog herstellen. Eventueel behoort een onderhoudscontract tot de mogelijkheden.

Zonwering offerte in jouw mailbox

Bekijk mooie deal bij raambekleders in Hoogeveen

Buitenzonwering kopen en laten monteren

Buitenzonwering Hoogeveen is het meest effectief om de zon en warmte te weren. In aanvulling daarop creëert het een heerlijke schaduwplek in je tuin of op het terras. Het geeft dus een fijn klimaat, zowel binnen als buiten. Enkele modellen zoals rolluiken houden inbrekers buiten de deur en isoleren de woning tegen warmte, kou en geluid. Zonwering voor buiten kan je bestellen in veel kleuren en afmetingen. De gemiddelde tarieven liggen tussen de €425 tot zo’n €2725. In de koopgids hierna leggen we alles uit over de meest praktische producten.

Uitleg over terrasschermen & knikarmschermen

Bij een knikarmscherm hebben we het over een zonnescherm dat direct aan de buitengevel wordt gemonteerd. D.m.v. de slimme knikarmen kan het schermdoek worden uitgedraaid. Door dit mechanisme is er een vrije doorloop en biedt het geheel veel schaduw in de tuin. Tip: het zonnescherm moet je direct inklappen bij harde wind. De gemiddelde tarieven bedragen tussen de €875 tot wel €2200.

 • Ideale keuze voor terraszonwering.
 • Kan compact worden ingerold.
 • Optioneel met zon- en windsensor.

Het kopen van uitvalschermen

Het uitvalscherm is een praktische en een eenvoudige manier om en zonlicht en warmte te verminderen. Het zorgt voor ramen die bijna helemaal afgedekt worden zodat het binnen qua temperatuur aangenaam blijft. Een vaak gekozen optie bij kleine ramen en waar geen doorloop onder het scherm nodig is. Erg populair bij flats, appartementen en kantoren. Voor een achtertuin is het dus niet heel geschikt. De normale prijzen liggen zo tussen de €325 tot zo’n €1275.

 • Zowel luxe zonneschermen als voordelige opties.
 • Je kunt het scherm zelf zover uitdraaien als je wil.
 • Minder gevoelig voor wind en regen.

Advies over screens

Screens op maat laten maken in Hoogeveen is een prima keuze als je wilt dat het niet te veel opvalt. Zonnescreens zijn goed in het filteren van zonlicht en kan je helemaal integreren in een kozijn. Het doek is vaak gemaakt van polyester of glasvezel. Qua verduistering kun je kiezen uit meerdere opties (veel of weinig licht). In het geval van daglicht kun je deels naar buiten kijken, van buiten naar binnen gaat niet. Voorwaarden: wanneer je het screendoek uitdraait kan je het raam niet gebruiken om te luchten. De totale investeringen bedragen tussen de €250 tot €1100.

 • Verkrijgbaar in lengtes tot enkele meters hoog.
 • Ook in de winter te gebruiken ter isolatie.
 • Je kunt er wel door naar buiten kijken, maar niet andersom.

Uitleg over rolluiken

Rolluiken zijn een van de meest gekozen opties. En dat is niet vreemd: ze hebben een hoog gebruikersgemak, je geniet van een aangenaam klimaat in huis, mensen kunnen niet naar binnen kijken, en je bespaart op de energiekosten dankzij de isolerende werking. Evenzeer heeft het een effect op inbraakkans (preventieve werking). Er zijn 3 opties: het voorzetrolluik is geschikt voor bestaande bouw, een opbouwrolluik plaatst men voor voor het venster (op de dag / in de dag montage) en een inbouwrolluik (wordt tussen het kozijn en de buitenmuur gezet). De gemiddelde prijzen komen uit tussen de €330 t/m €1475 voor rolluiken bestellen in Hoogeveen.

 • Er komt helemaal geen licht meer binnen.
 • De rolluiken hebben uitstekende isolatiewaarden.
 • Meer privacy en inbraakwerend.

Het installeren van markiezen

Een markies is een markante vorm van zonwering die het zonlicht ook van opzij tegenhoudt. Het is eigenlijk een stevig frame van hout of aluminium wat afgewerkt is met een sterk doek. We zien markiezen vaak bij rijksmonumenten. Ze beïnvloeden een unieke uitstraling van het gebouw. Naast de basismodellen kan je ook kiezen voor een petmodel of klapmodel. Daar kun je onderdoor lopen / onder schuilen. De normale tarieven variëren tussen de €620 – €1975.

 • Volledig maatwerk mogelijk qua breedte, kleur en materiaal.
 • Je uitzicht blijft behouden.
 • Beschermt je woning ook van opzij.

Alternatieve systemen voor buiten

 • Verandazonwering: serrezonwering voor elk type veranda.
 • Zonweringdoek: beschermt effectief tegen uv-straling en warmte.
 • Terrasoverkapping: een grote parasol voor gebruik op diverse plekken (verplaatsbaar).
 • Buitenjaloezieën: een prachtig product met een luxe uitstraling.

Een heerlijke temperatuur in een ruimte door buitenzonwering!

Check de huidige marktprijzen

Raamdecoratie Hoogeveen: alle gordijnen voor binnen

Bij binnenzonwering worden de producten aan de binnenzijde van het raam geplaatst. Met raambekleding kan jij de lichtinval volledig zelf controleren. Hierdoor minimaliseer je de kans dat de zonnestralen jouw woning binnenkomen waardoor de temperatuur in huis aangenaam blijft. Evenzeer brengt het extra sfeer in huis. Noemenswaardig: raamdecoratie draagt vaak bij aan de totale woningisolatie. De minimale investeringen schommelen tussen de €310 en €975. In het boxje hieronder lees je informatie over de meest populaire installaties.

Rolgordijnen: wat zijn de pluspunten?

Een rolgordijn is een gordijn dat je afrolt richting de kamerkant. Voordelig maatwerk, simpel aan te brengen, simpel te gebruiken en het is geschikt voor ieder kozijn. Rolgordijnen zijn verkrijgbaar in talloze dessins en kleuren wat ervoor zorgt dat het past in jouw interieur. Er zijn diverse modellen zoals kiepkantelraam, elektrische, transparante, waterafstotende, verduisterende, dakraam en de duo rolgordijnen. De tarieven liggen zo tussen de €55,00 en €155.

 • Goede keuze voor goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Hoogeveen: heel simpel zelf op te hangen.
 • Op maat verkrijgbaar in interessante stoffen en unieke modellen.

Vouwgordijnen: alle types, materialen en prijzen

Vouwgordijnen helpen mee voor een sfeervolle en huiselijke ambiance aan je woning. Je kunt ze gemakkelijk in hoogte verstellen. Een vouwgordijn is vaak maatwerk. Bij de stofkeuze heb je zelf invloed op de mate van lichtdoorlatendheid van de gordijnen. Bovendien zorgen ze voor minder lawaai en een betere akoestiek. Wees voorbereid op prijzen van €105 tot €425.

 • Zijn netjes weg te werken.
 • Zelf online samenstellen voor maatwerk.
 • Eenvoudig onderhoud: wassen met het wolwasprogramma (30 graden).

Plissé: bekijk het aanbod

Plissé gordijnen kan je op soepele wijze omhoog en omlaag doen. Ze zijn erg eenvoudig te bedienen en ze zijn erg zonwerend. Luxe ogende raamdeco die aansluit op elk interieur. In de winkel vind je allerlei modellen plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes kun je herkennen aan de honingraat vouw. Met Top down – bottom kan je een specifiek deel van je raam afschermen. Wees voorbereid op een prijskaartje van €65 tot +/- €155.

 • Elegant en flexibel systeem.
 • Eenvoudig aan te brengen d.m.v. plakstrips.
 • Dupligordijnen op maat: laat alles perfect aansluiten op je kozijn.

Jaloezieën Hoogeveen: vind het perfecte model

Jaloezieën zijn horizontale stookjes die je op veel standen kunt opendraaien met een koord of band. Het aanbod bestaat uit diverse systemen en materialen als bijv. hout, bamboe, aluminium, kunststof, PVC. Via de houten jaloezieën heb je 100% controle over de kijklijnen, lichtinval en schaduw. Tip: ze vergen wel wat meer onderhoud dan andere type gordijnen. Raambekleders werken met een kostenplaatje van €85 tot zo’n €250.

 • Helemaal opgetrokken zie je weinig van de constructie.
 • Jaloezieënwinkel: met een product van bamboe haal je iets unieks in huis.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: sfeervolle en stoere uitstraling.

Lamellen: trendy binnengordijnen

Lamellen zijn verticale latten van producten zoals pvc, hout, aluminium, kunststof, stof. Toe te passen voor kolossale / grote ramen en bij een rustig en standaard interieur. Verticale lamellen zijn praktisch in gebruik, vragen niet om veel onderhoud en zijn vochtbestendig (en dus geschikt voor de badkamer). De onkosten beginnen bij zo’n €75. Voor meer exclusieve lijnen ga je naar de €185.

 • Let op: ze kunnen klepperen voor een open raam.
 • Binnenzonwering voor grote raampartijen.
 • Montage kunststof kozijn: altijd met enkele jaren garantie.

Shutters: luxe raambekleding in Hoogeveen inclusief plaatsing

Shutters zijn populaire binnenluiken met een romantische of strakke look. Het zijn echte blikvangers die direct sfeer toevoegen aan jouw woning. Blinds zijn bijzonder, ze verhogen de waarde van jouw woning en een duurzame keuze. Aan te brengen op diverse ramen zoals dakramen, vaste ramen, uitzetramen, schuiframen, valramen, ronde ramen. Belangrijk: shutters zijn vaak wel wat duurder. De prijsverwachtingen beginnen bij zo’n €410. Voor grotere ramen ga je al gauw richting de €920.

 • Houtproducten worden afgelakt met speciale verf.
 • Makkelijk te bedienen en goed schoon te maken.
 • Houten kozijnen: eenvoudig op maat laten aansluiten.

Horren en hordeuren bestellen

Maatwerk horren in Hoogeveen geven veel frisse lucht in de kamers en blokkeren de toegang voor ongedierte en andere insecten. Er zijn talloze opties: hor met scharnier, lamellenhor, plissé hor, voorzethor, rolhor, inzethor. Heb je ieder jaar weer last van hooikoorts of allergieën? Koop dan een unieke pollenwerende hor. Kooptip: de hor houdt de zon niet tegen. Tip: vraag eens om een slimme duo-plissé hor. Dit alternatief weert muggen, vliegen en ongedierte maar heeft ook een zonwerend doek. De tarieven beginnen bij zo’n €82,5 en lopen op tot €675.

 • Geschikt voor o.a.: schuifraam, vast raam, tuimelraam, uitzetraam, valraam, draairaam.
 • Het hele jaar door zorgeloos je woning ventileren.
 • Ook ideaal voor hooikoortspatiënten.

De perfecte raamdecoratie voor elke smaak

Direct meerdere aanbiedingen van regionale montagebedrijven

De actuele kosten van zonwering 2024

De prijzen van zonwering op donderdag, 25 april 2024 worden gecalculeerd op basis van velerlei keuzes: het type model, de materiaaltypes, de afmeting en de bedieningsmogelijkheden (elektrisch). Hieronder tonen wij de gemiddelde tarieven van het laten plaatsen van zonwering in Hoogeveen in april 2024.

Zonwering systeemFormaatGemiddelde kosten
Knikarmscherm2 – 6 meter breed€860 – €2200
Uitvalscherm2 – 5 meter breed€365 – €1575
Screens200 cm – 400 cm breed€270 – €1125
Rolluiktot 4 meter breed€320 – €1425
Rolgordijn150 x 250 cm€80 – €155
Lamellen180 x 180 cm€80 – €215
Jaloezieën100 x 160 cm€80 – €260
Plisségordijnen100 x 220 cm€120 – €300
Kostenindicatie zonnewering incl. montage in de Provincie Drenthe.

Overzicht merken zonwering

Sta je op het punt van zonwering kopen? Er zijn veel merken en fabrikanten die jou goed kunnen ondersteunen. Ieder merk heeft zo zijn kenmerken en prijscategorieën. Vaak gewoon te koop bij de lokale gordijnwinkel in Hoogeveen. Hierna verstrekken we een toelichting op de meest gekozen merken. Zo kan jij een afgewogen keuze maken.

 • Sunmaster: meer dan 50 jaar kennis en ervaring.
 • SunCircle: montage door ervaren en deskundige monteurs.
 • Verano: expert voor tuin, terras, gevel en raambekleding.
 • Zonnelux: de sfeerbepaler in jouw interieur.
 • Heroal: systeemoplossingen voor een lager energieverbruik en maximale efficiëntie.
 • Stobag: de beste oplossingen tegen zon, wind en regen.
 • Renson: creëer bijzondere sferen in de voor- en achtertuin met gevelbekleding.
 • Velux: verduisterende buitenzonwering voor dakramen en dakkapellen.
 • Luxaflex: uitgebreide collectie met raamdeco en binnenzonwering.
 • Somfy: innovatieve en gemakkelijk te bedienen elektrische zonneschermen.
 • Unilux / Fractions: sterke horren voor elke raam of deur.
 • Veneta: productielocaties in China, Portugal, Tsjechië en Nederland.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Karwei, Gamma, Hubo, IKEA, Hornbach & FonQ, Bol.com, Leen Bakker, Wehkamp, Formido.
 • Ook interessant: Novoferm, Roma, Husol, Toppoint, Deponti, Weinor en Dickson, Sunway, Copaco, Lumenguard, Schlappi, Milano.

Zoek zonwering experts in de regio Hoogeveen

Goedkope zonwering kopen in Hoogeveen? In contact komen met een erkend zonweringsbedrijf in je direct omgeving? In het volgende schema bieden wij gegevens en adressen van raambekleders en gordijnwinkels in de regio. Wellicht kunnen ze je advies geven. Via deze vergelijker vergelijk je ook montagepartners en shops in De Wolden, Emmen en Hardenberg.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Advies over zonwering per ruimte

Elke gevel vraagt om passende vitrage die in lijn is met de woonbehoefte en woonstijl. We vertellen graag wat meer over de mooiste zonweringsmodellen voor alle ruimtes in de woning.

 • Keuken: kies een onderhoudsvriendelijk materiaal dat vochtbestendig is.
 • Badkamer: met waterafstotende plissés heb je meer privacy in de douche.
 • Woonkamer: kies voor verduisterende gordijnen om comfortabel in huis te kunnen zitten.
 • Slaapkamer: door rolluiken (geluidswerend) te installeren maak jij de ruimte koel, stil en aangenaam.
 • Zolderraam: populaire keuzes voor het draai-kiepraam zijn rolgordijnen en plissés.
 • Dakkapel: bestel rolgordijnen op maat en laat het vakkundig plaatsen (of doe het zelf).
 • Balkon: met een balkondoek creëer je jouw eigen zonnescherm.

Mogelijkheden voor serre & terras
Van juni t/m september kan het anders erg warm worden. Er bestaan veel soorten buiten- en serrezonwering. Wat te denken van automatisch zonneschermen / terrasoverkapping, gewoon parasols of speciale houten buitenjaloezieën voor een overkapping. Zonwering voor een glazen dak kan je van buiten en binnen laten toepassen. Klik eventueel direct verder naar:

FAQ met vragen over een koele woning

De beste zonwering, welk systeem past bij mij?

Elke situatie is weer verschillend. De meest geschikte zonnewering voor jouw woning realiseer je door te kijken naar: de breedte van de ramen, de ligging van je huis, het karakter van jouw huis en je budget. Veel mensen geven de voorkeur aan binnenzonnewering omdat het te bestellen is in meerdere kleuren, modellen en prijscategorieën. Helaas kan er wel altijd wat licht doorschijnen. Buitenzonwering is vaak wat beter in het bestrijden van direct zonlicht, geeft net dat beetje extra verkoeling, maar valt wel meer op (vanaf de buitenkant).

Wat zijn de kosten van zonnewering in Hoogeveen?

De onkosten voor zonwering lopen flink uiteen. De gemiddelde onkosten hebben we kort uiteengezet. Denk bij markiezen aan +/- €700. Screens €275 op basis van één kozijn. Bij een terras-knikarmscherm ben je zeker een bedrag kwijt van +/- €1250. Bij een uitvalscherm ben je goedkoper uit (+/- €700). Een basis rolluik kost €470. Liever jaloezieën? Dan betaal je zo’n €280 per raampartij. Shutters zijn ook voor binnen, maar wel een stukje duurder (zo’n €760). Alternatieve soorten raambekleding zijn plisségordijnen, lamellen en rolgordijnen (reken op minimaal €110 per raam). De totale onkosten worden berekend a.d.h.v. het product, de gewenste afmeting, de bedieningsopties, de materiaalsoort, motiefjes en kosten van installatie.

Wat is het nut van inmeten en montageservice in Hoogeveen?

Ten aanzien van zonweringsproducten heb jij genoeg te kiezen. Bepaal vooraf wat je wilt doen als het gaat om inmeten en montage. Het is mogelijk om maatwerkproducten zelfstandig op te meten, echter kun jij soms beter kiezen voor de montage & inmeetservice in Hoogeveen. Dan komt er een lokale expert die elk raam / kozijn inmeet bij je thuis. Vervolgens kan de professional de zonwering op de juiste manier vastzetten. Dankzij deze service ben je zeker van ideale zonnewering, garantie en service en deskundige hulp bij vragen.

Wat is slimme zonwering?

De meest gangbare keuzes zijn handbediening, elektrische bediening met zender of een domotica systeem met WiFi? Slimme zonwering is een wens van veel huishoudens. Handmatige bediening met slinger is op zich ok, alleen het kan handzamer. Draadloze bediening (d.m.v. een draaiknop, mobiele app, handzender, afstandsbediening) wordt steeds vaker gekozen omdat de producten automatisch bediend kunnen worden. Als het flink gaat waaien kunnen de rolluiken of screens automatisch aangestuurd worden. In de zomerperiode met warm zonlicht zal het scherm ook direct reageren. Jaloezieën, gordijnen en shutters kan je op ingestelde tijden automatisch open en dicht laten gaan. Een model dat je kunt aansluiten op het internet biedt nieuwe mogelijkheden. De verwachte prijzen van smart rolluiken of schermen starten bij €550.

Geschreven door: Sandra. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 7900, 7901, 7902, 7903, 7904, 7905, 7906, 7907, 7908, 7909Bekijk plaatsen in de gemeente:

Plaats een reactie