Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Zwaag vergelijken

Zoek jij een systeem voor zonwering in Zwaag? Zonwering kan je voor binnen en buiten de woning kopen en is al verkrijgbaar voor €77,50. Buitenzonwering zoals bijvoorbeeld een uitvalscherm is het meest geschikt om de zon buitenshuis te houden. Eveneens creëert een zonnescherm een aantal m2 schaduw om lekker te eten. Binnenzonwering zoals gordijnen of lamellen is doorgaans wat voordeliger en brengt extra sfeer in de woning. Tegenwoordig heb je gigantisch veel verschillende oplossing. Op deze pagina vind je een praktische handleiding waar we de voor- en nadelen van ieder systeem bespreken. In aanvulling daarop vind je gemiddelde tarieven en een lijst met regionale zonwering specialisten in Zwaag en omstreken.

Waarom een zonnescherm aanschaffen

 • Altijd een lekkere temperatuur in de woning.
 • Op RAL-kleur te bestellen (mooie uitstraling).
 • Je bespaart op de energierekening.
 • Je behoudt je privacy.
 • Met name rolluiken werken inbraakpreventief.
zonwering-vergelijken-zwaag

Zonnescherm laten plaatsen in Zwaag

Ben je zelf niet technisch aangelegd of heb je geen tijd? Een voordelig zonnescherm installeren in Zwaag door een professionele zonwering specialist is dan wel zo verstandig. Je mag er dan vanuit gaan dat alles juist geïnstalleerd wordt, dat jouw garantie behouden blijft en dat de bediening perfect werkt. Via zonweringaanbiedingen.nl vind je heel eenvoudig vakmannen in de gemeente. In de onderstaande koopgids lees je tips hoe je dit kunt aanpakken.

Een zonnescherm laten monteren door een professional

 1. Selecteer een systeem

  Je begint met na te denken over wat voor soort installatie geschikt is voor jouw woning. Buitenzonwering wordt aan de buitenkant bevestigd. Binnenzonwering bevindt zich in het woongedeelte. Daarnaast is het goed om na te denken over het doel van het knikarmscherm of de jaloezieën. Belangrijke functies zijn: de warmte buitenshuis houden, het verminderen van energiegebruik, inkijk en geluidsoverlast beperken, inbraakpreventie, een fijne schaduwplek maken, een kamer verduisteren of een twist geven aan jouw interieur.

 2. Afmetingen

  Selecteer de gewenste afmetingen van het systeem. Selecteer ook waar het geplaatst moet worden. Bijvoorbeeld aan de voorkant of bij de slaapkamers. Voeg foto’s toe om jouw project verder te verduidelijken.

 3. Handmatige of elektrische bediening

  Zonwering kan op verschillende manieren worden bediend. De voordeligste bediening is zonwering met handmatige bediening (met een slinger of opwindmechanisme). Een andere mogelijkheid is elektrische bediening. Dit wordt uitgevoerd met een draaischakelaar, die ook als tijdschakelaar kan werken. De meest kostbare en leukste oplossing is draadloze bediening via je smartphone (app) of kleine afstandsbediening.

 4. Vakbedrijven vergelijken

  Alles geïnventariseerd? Voer jouw adresgegevens in. Je krijgt 3 of 4 gratis offertes van betrouwbare zonweringsbedrijven uit Zwaag en nabije omgeving. Vergelijk de voorgestelde tarieven en bekijk prijs, garantie review en klantenservice. Kies de beste totaal-aanbieding en neem contact op met de betreffende partij.

 5. Monteren

  Verwijder de oude zonwering en leg de nieuwe producten klaar voor het montagebedrijf. De monteur installeert het zonneschermen of de plissés zoals besproken. Loop na of alles juist is vastgezet. Vraag altijd om een demonstratie. Eventuele gebreken kan je het beste direct uitsluiten. Vaak behoort een onderhoudscontract tot de mogelijkheden.

Vraag gratis zonwering offerte op

Ontvang de scherpste prijs van raambekleders in Zwaag

Buitenzonwering kopen en laten installeren

Buitenzonwering Zwaag is het meest doeltreffend om de zonnestralen die naar binnen schijnen te weren. In aanvulling daarop zorgt het voor een aangename schaduwplek bij ramen, deuren en overkappingen. Ideaal dus voor zowel binnen als buitengebruik. Diverse producten zoals rolluiken hebben een inbraakwerende werking en isoleren de woning tegen warmte, kou en geluid. Zonwering voor buiten is er vandaag de dag in tientallen verschillende prints en kan je zowel zelf installeren als laten monteren. De kosten liggen zeer uiteen. Tussen de €200 tot wel €2625. In de keuzegids hieronder leggen we alles uit over de meest verkochte toepassingen.

Meer informatie over terrasschermen & knikarmschermen

Onder het knikarmscherm verstaan we een zonnescherm dat vrijwel horizontaal aan de gevel hangt. Dankzij de vaste knikarmen kan het schermdoek worden weggedrukt. Zodoende is er een vrije doorloop en heb je een mooie schaduwrijke plek bij de ramen. Tip: dit model kan beschadigd raken door extreme weersomstandigheden. De kosten liggen zo tussen de €825 tot zo’n €2150.

 • Tijdens warme zomers een fijne terraszonwering.
 • Ingedraaid zie je er maar weinig van.
 • Eventueel ook digitaal te bedienen (app).

Kiezen voor uitvalschermen

Het uitvalscherm is een praktische en een eenvoudige manier om om zonlicht te beperken. Je kunt rekenen op ramen die bijna helemaal afgedekt worden zodat je binnen niet verblind raakt door de zonnestralen. Zeer praktisch bij ramen die dicht blijven of naar binnen toe opengaan en waar geen doorloop onder het scherm nodig is. Ze worden vaak gebruikt bij flatgebouwen en kantoren. Het is dus minder geschikt voor een achtertuin. De verwachte prijzen liggen zo tussen de €425 t/m €1350.

 • Een goedkoop zonnescherm voor iedere woning.
 • Zeer geschikt voor hoge kantoren, flats en gebouwen.
 • Kan goed tegen een stootje.

Investeren in screens

Screens op maat laten maken in Zwaag is ideaal als je een strakke gevel wilt overhouden. Zonnescreens houden de warmte buitenshuis en zijn bestand tegen weersinvloeden. Het doek wordt samengesteld met polyestervezels of glasvezel. Tijdens het bestellen moet je doorgeven hoe verduisterend ze moeten zijn. Met daglicht is er voldoende zicht vanuit de woning, andersom is dat niet het geval. Kanttekening: wanneer je het screendoek uitdraait kan je het raam niet gebruiken om te luchten. De prijsindicaties liggen tussen de €375 tot wel €1100.

 • Zowel in het kozijn als op het kozijn mogelijk.
 • Relatief ongevoelig voor wind.
 • Vanuit de kamer kan je wel naar buiten kijken, niet andersom.

Laten plaatsen van rolluiken

Rolluiken zijn een van de meest gekozen opties. Wij zijn er uiterst positief over: ze hebben een hoog gebruikersgemak, ze zijn zeer warmtewerend, ze houden geluiden van straat uitstekend buiten en ze verduisteren ook heel goed. Evenzeer hebben ze een inbraakpreventieve werking. We onderscheiden 3 modellen: een voorzetluik bevestigt men aan de buitenzijde van het raam, een opbouwrolluik is geïntegreerd in het kozijn (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik bevindt zich achter de buitensteen. De verwachte prijzen liggen zo tussen de €360 tot wel €1225 voor rolluiken bestellen in Zwaag.

 • Te monteren op praktische elke gevel.
 • Dempt het geluid en houdt warmte buiten.
 • Schrikt inbrekers af.

Prijzen en voordelen van markiezen

Een markies is een prachtige oud-Hollandse buitenzonwering die de zon niet alleen van voren – maar ook van opzij weert. Dit is een stevig frame van hout of aluminium waarover een doek wordt gelegd. Markiezen zie je met name bij klassieke woningen of restaurants. Ze geven een boost aan het karakter van van het huis. Los van het normale model heb je ook het klapmodel en het petmodel die je bij terrassen en etalages vaak ziet. De onkosten bedragen tussen de €650 – €1600.

 • Authentiek maatwerk mogelijk.
 • Zon wordt tegengehouden, je kunt nog prima naar buiten kijken.
 • Beschermt je woning ook van opzij.

Andere modellen voor buiten

 • Verandazonwering: serrezonwering eventueel met zon- en windautomaat.
 • Zonweringdoek: overal neer te hangen door de ogen en touwen die worden meegeleverd.
 • Terrasoverkapping: een grote parasol voor gebruik op diverse plekken (verplaatsbaar).
 • Buitenjaloezieën: een hypermodern systeem voor jouw woning.

Altijd de juiste temperatuur in een pand via buitenzonwering!

Check de huidige marktprijzen

Raamdecoratie Zwaag: alle systemen voor binnen

Als we het over binnenzonwering hebben dan doelen we ook wel op raamdecoratie. Aan de hand van raambekleding heb je veel vrijheid over hoeveel lichtinval je wilt. Dit beperkt dat er warm zonlicht in huis komt zodat je de hitte buiten kunt houden. Ook is het een toevoeging aan jouw interieur. Een leuke bijkomstigheid: raamdecoratie heeft ook nog eens een isolerende werking. De prijsindicaties bedragen tussen de €360 tot €925. In het gedeelte hieronder bespreken we de meest gekochte toepassingen.

Rolgordijnen: assortiment, info en prijzen

Een rolgordijn kan je – zoals de naam al zegt – op- en afrollen. Ze hebben gunstige prijzen, snel en simpel te installeren, eenvoudig in gebruik en het past op praktisch ieder kozijn. Rolgordijnen stel je samen in verschillende kleurtjes en motiefjes wat het mooie aanvulling op je interieur maakt. Men biedt allerlei types zoals elektrische, dakraam, waterafstotende, verduisterende, kiepkantelraam, lichtdoorlatende en de duo rolgordijnen. De tarieven schommelen tussen de €52,50 tot €190.

 • Veel keuze binnen het goedkope raamdecoratie segment.
 • Rolgordijnen kopen in Zwaag: zonder problemen zelf te plaatsen.
 • Verkrijgbaar in allerlei stoffen en indrukwekkende uitvoeringen.

Vouwgordijnen: wanneer is dit geschikt?

Vouwgordijnen zijn zeer populair, ze geven een luxe en karakteristieke uitstraling aan een ruimte. Je kunt gemakkelijk de hoogte instellen. Ze zijn verkrijgbaar in veel verschillende stoffen. Je kiest zelf hoeveel licht er doorheen komt (lichtdoorlatendheid). Bovendien maken ze het mogelijk om de akoestiek in een ruimte te sturen. Denk aan een kostenplaatje van €95 tot €350.

 • Nemen weinig plek in beslag.
 • Ruime kleurkeuze en altijd maatwerk.
 • Praktisch te onderhouden: wassen met het wolwasprogramma (30 graden).

Plissé: bekijk het assortiment

Plissé gordijnen kan je aan de bovenkant en onderkant open laten. Ze zijn erg eenvoudig te bedienen en je kunt ze perfect afstellen op het zonlicht. Luxueuze raamdeco die aansluit op elk interieur. Ze verkopen diverse uitvoeringen plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan beide kanten een stoflaag (honingraat). Top down – bottom up systemen kun je op diverse manieren openzetten. Verwacht onkosten van €60 oplopend tot €185.

 • Verkrijgbaar in veel verschillende kleuren.
 • Extra isolerende werking.
 • Dupligordijnen op maat: de inmeetservice komt bij je thuis.

Jaloezieën Zwaag: soorten, kleuren en kosten

Jaloezieën zijn horizontale platen die je 2 kanten op kan openzetten met een koord of zelfs met afstandsbediening. In het assortiment zitten tientallen systemen en materialen zoals bijvoorbeeld PVC, stof, bamboe, aluminium, hout. Met jouw houten jaloezieën kun je zelf de perfecte stand kiezen voor de lichtinval en privacy. Tip: ze moeten regelmatig afgestoft worden. Voorzie prijsindicaties van €75 tot €210.

 • Zelf de controle over de hoeveelheid licht in een kamer.
 • Jaloezieënwinkel: bamboe geeft een natuurlijke look.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: kies voor een duurzaam gefabriceerd product.

Lamellen: stijlvol en trendy systeem

Lamellen zijn verticale latten gefabriceerd van o.a. hout, bamboe, kunststof, pvc, stof. Praktisch voor hoge / grote ramen en matchen goed met een smaakvol en basis interieur. Verticale lamellen zijn handmatig te openen en sluiten, zijn gemakkelijk schoon te houden en werken ook heel goed in natte ruimtes. De onkosten beginnen bij zo’n €65. Voor grotere ramen ga je al gauw richting de €195.

 • Past heel mooi bij een lang en brede raampartij.
 • Een populaire keuze bij grote raampartijen.
 • Montage kunststof kozijn: online samenstellen, gemakkelijk zelf plaatsen.

Shutters: luxe raambekleding in Zwaag voor een unieke uitstraling

Shutters zijn bijzondere binnenluiken met een luxueuze uitstraling. Het zijn unieke systemen waarmee je echt iets bijzonders in huis haalt. Blinds zijn sfeervol, je kunt ze meefinancieren in jouw hypotheek en een duurzame optie (goed voor het milieu). Geschikt voor bijna elk raam zoals schuiframen, dakramen, uitzetramen, draaikiepramen, valramen, ronde ramen. Goed om te weten: shutters zijn niet goedkoop! De tarieven beginnen bij circa €480 en lopen op tot €890.

 • Zit vast aan de woning (meefinancieren in hypotheek).
 • Vochtbestendig dus ook voor de badkamer geschikt.
 • Houten kozijnen: online samenstellen en eenvoudig ophangen.

Horren en hordeuren bestellen

Maatwerk horren in Zwaag zorgen voor frisse lucht in huis en hebben een gunstig effect op muggen, vliegen en ander ongedierte. Vergelijk verschillende producten zoals: hor met scharnier, rolhor, plissé hor, lamellenhor, inzethor, hordeur. Heb je veel last van hooikoorts of allergieën? Informeer dan naar de pollenwerende hor. Opmerking: horren hebben geen zonwerend effect. Je kunt je dan beter verdiepen in een vernuftige duo-plissé hor. Deze weert ongedierte en zorgt ook dat de zon niet fel naar binnen schijnt. De investeringen starten bij om en nabij de €65 en lopen op tot €750.

 • Te monteren op: valraam, vast raam, tuimelraam, schuifraam, uitzetraam, draai-kiepraam.
 • Je woning ventileren op een gebruiksvriendelijke manier.
 • Altijd zorgeloos een raam openzetten.

Vind de perfecte raamdecoratie voor iedere ruimte in huis

Krijg tot 3 gratis aanbiedingen van vakmannen uit de buurt

Gemiddelde kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op dinsdag, 23 april 2024 hangen af van diverse opties: het type product, het materiaal, de afmetingen en handmatige of elektrische bediening. In de tabel hieronder tonen wij de gemiddelde tarieven van het laten plaatsen van zonwering in Zwaag in april 2024.

Categorie zonweringGrootteVerwachte prijzen
Knikarmscherm2 – 6 meter breed€850 – €2050
Uitvalscherm100 – 400 cm breed€400 – €1450
Screenstot 400 cm breed€245 – €1200
Rolluik300 – 450 cm breed€315 – €1400
Rolgordijn200 x 100 cm€55 – €140
Lamellen200 x 200 cm€55 – €200
Jaloezieën100 x 250 cm€85 – €200
Plisségordijnen100 x 200 cm€120 – €340
Gemiddelde onkosten zonnewering incl. montage in de Provincie Noord-Holland.

Overzicht merken zonwering

Wil je zonwering kopen? Er bestaan veel fabrikanten die jou goed kunnen ondersteunen. Elke aanbieder heeft zo zijn kenmerken en richtprijs. Deze vind je vaak wel bij de gordijnwinkel in Zwaag. Hierna vergelijk je een toelichting op de meest verkochte merken. Daarmee kun je wellicht gerichter gaan zoeken.

 • Sunmaster: ruim 50 jaar toonaangevende producent van buitenzonwering.
 • SunCircle: strakke en luxe modellen en kwalitatieve hoogwaardige producten.
 • Verano: een van de grootste fabrikanten in de Benelux.
 • Zonnelux: uitsluitend de beste en mooiste producten bij jou thuis.
 • Heroal: vervaardigd uit hoogwaardige aluminium grondstoffen.
 • Stobag: met het Pergolino doek voorzie je grote oppervlaktes van terrasscherm.
 • Renson: meer uitstraling van de buitengevel met unieke gevelbekleding.
 • Velux: binnengordijnen in alle kleuren en dessins.
 • Luxaflex: zelf ophangen of laten monteren door een ervaren monteur.
 • Somfy: de beste elektrische zonneschermen en slimme motoren voor raamdecoratie.
 • Unilux / Fractions: kwaliteitsleverancier van horren, plissé deuren en shutters.
 • Veneta: meer dan 3.200.000 ramen bekleed.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Karwei, Gamma, Hubo, Hornbach, Praxis en Kwantum, FonQ, Wehkamp, Formido, Leen Bakker.
 • Overige merken: Roma, Toppoint, Bece, Deponti, Novoferm, Weinor en Swela, Sunway, Lumenguard, Dickson, Copaco, Schlappi.

Adresgegevens van lokale zonwering experts nabij Hoorn

Goedkope zonwering kopen in Zwaag? Meer informatie over een gespecialiseerd zonweringsbedrijf in de regio? In het volgende schema delen we contactgegevens van buitenzonwering experts en gordijnwinkels in jouw omgeving. Wellicht kan jij de klus uitbesteden aan deze vakmannen. Op deze site bekijk je ook leveranciers en bedrijven in Zwaagdijk-West, Hauwert en Wognum.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Toelichtingen op zonwering per ruimte

Ieder pand vraagt om passende vitrage die perfect past bij de woonbehoefte en woonstijl. We delen nu de beste zonwering types per ruimte.

 • Keuken: ga voor een type dat zowel praktisch is als stijlvol.
 • Badkamer: ideaal zijn waterafstotende plisse gordijnen (privacy verhogend).
 • Woonkamer: bestel direct verduisterende gordijnen op maat om de belangrijkste plekken in huis te koelen.
 • Slaapkamer: het monteren van geluidswerende rolluiken is aan te raden voor een koelere en stillere ruimte.
 • Zolderraam: kies voor mooie transparante- of beperk lichtdoorlatende screens voor de draai-kiepramen.
 • Dakkapel: gemakkelijk rolgordijnen op maat bestellen en zelf plaatsen.
 • Balkon: laat een zonnescherm of balkondoek plaatsen en maak schaduwrijke plekken.

Terras of Serre
Van juni t/m september kunnen de temperaturen behoorlijk hoog zijn. Men verkoopt veel modellen buiten- en serrezonwering. Wat te denken van automatisch zonneschermen & terrasoverkapping, goedkope parasols of unieke houten buitenjaloezieën voor een tuinhuis, serre of overkapping. Bescherming voor een glazen dak kan je vanaf binnen of buiten laten monteren. Bekijk snel meer details over: Houten jaloezieën.

FAQ: meer schaduw en een gekoeld huis

De beste zonwering voor je woning zoeken?

Elke woning is anders. De meest geschikte zonnewering die aansluit op jouw behoefte heeft te maken met: het type raam, hoe jouw tuin is ingericht, de stijl van de woning en je budget. Veel mensen geven de voorkeur aan binnenzonnewering omdat het te verkrijgen is in oneindig veel kleuren, vormen en prijscategorieën. Het zijn niet de meest effectieve producten. Buitenzonwering is doorgaans net wat effectiever, geeft verkoeling in huis, brengt schaduw maar zal wel wat meer opvallen (het wordt aan de buitenkant op de gevel of het kozijn geplaatst).

Hoe hoog zijn de kosten van zonnewering in Zwaag?

De kosten van zonwering wisselen enorm. De geschatte onkosten hebben we kort uiteengezet. Denk bij markiezen aan +/- €750. Zonnescreens €210 per kozijn. Bij een knikarmscherm lopen de kosten op tot zo’n €1250. Een uitvalscherm is minder duur (+/- €675). Een basis rolluik kost €480. Voor binnenzonwering zoals jaloezieën betaal je €295 op basis van één kozijn. Shutters zijn ook voor binnen, maar wel een stukje duurder (+/- €770). Overige opties zijn lamellen, plisse gordijnen en rolgordijnen (te koop vanaf €115 per raam / kozijn). De totale onkosten worden beïnvloed door: de gekozen constructie, de maximale lengte, elektrische of handmatige bediening, de materiaaltypes, kleuren en prints en aanlegkosten.

Wat betekent inmeten en de montageservice in Zwaag?

Rondom zonweringsproducten is het assortiment enorm. Let goed op zaken als het juist inmeten en monteren van de producten. Je kunt zelf de maten opmeten voor maatwerkproducten, echter bestaat er ook de de montage en inmeetservice in Zwaag. In dat geval komt in lokale monteur die ieder kozijn inmeet bij je thuis. Kort daarna kan de montagepartner het systeem vakkundig monteren. Op die manier geniet je van optimale zonnewering, een gunstige garantieperiode en een uitgebreide demonstratie.

Wat zijn de voordelen van slimme zonnewering?

Kies jij voor de normale handbediening, handzenders / afstandbedieningen of wil je jouw rolluiken opnemen in het domotica systeem? Slimme zonwering gaan we de komende jaren veel zien. Handmatige bediening met slinger werkt prima, niettemin kan het gebruiksvriendelijker. Draadloze bediening (via een afstandsbediening, mobiele app, handzender, tijdschakelaar) wordt steeds vaker gekozen omdat je op afstand de installatie kan bedienen. Bij regen of wind is het mogelijk dat jouw zonnescherm direct automatisch ingedraaid wordt. Als de zon hevig schijnt gaat het scherm automatisch omlaag. Shutters, jaloezieën en gordijnen kunnen ook automatisch open en dicht gaan op bepaalde tijden. Een product dat werkt met internet heeft veel voordelen. De kosten van smart rolluiken & schermen bedragen zo’n €475.

Geschreven door: Michiel. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 1689

Plaats een reactie