Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Hoorn vergelijken

Profiteren van meer schaduw met zonwering in Hoorn? Zonwering is geschikt voor binnen en buiten. Je laat dit al plaatsen vanaf €95,00. Buitenzonwering zoals een zonnescherm is het meest effectief tegen hevige zon. Daarbij biedt een zonnescherm een groot aantal vierkante meters aan schaduw waar je ontspannen kunt zitten. Binnenzonwering zoals bijv. gordijnen of luxaflex is vaak aantrekkelijk geprijsd en is direct een aanvulling op jouw interieur. Gordijnwinkels hebben bijzonder veel afzonderlijke systemen. Via deze website check je een praktische keuzegids dat zorgt dat je goed voorbereid een offerte kan aanvragen. Ook geven we gemiddelde kosten en een tabel met regionale zonwering specialisten in Hoorn (werkgebied).

Top 5 voordelen van een zonnescherm

 • Een koele woonkamer en lekkere temperatuur in de slaapkamer.
 • Voeg extra waarde toe aan je huis met professionele producten.
 • Kan warmte vasthouden en/of afstoten (lager energieverbruik).
 • Genieten van extra privacy.
 • Een veilige woning met rolluiken (inbraakpreventie).
zonwering-vergelijken-hoorn

Zonnescherm laten plaatsen in Hoorn

Ben je zelf geen vakman of simpelweg geen tijd? Een voordelig zonnescherm installeren in Hoorn door een professionele zonwering specialist is dan wel zo verstandig. Je kunt er dan op vertrouwen dat de installatie op de juiste manier geïnstalleerd wordt, dat je recht blijft houden op garantie en de installateur laat precies zien hoe het werkt. Via onze vergelijkingstool vind je snel en zonder gedoe leveranciers die werkzaam zijn in de regio. In het onderstaande blok leggen we precies uit hoe dit werkt.

Een zonnescherm laten aanleggen door een vakspecialist

 1. Zoek een geschikt model / systeem

  Je begint met na te denken over welk type product aansluit bij jouw eisen. Buitenzonwering komt aan de buitenkant van het gebouw te zitten. Binnenzonwering is juist bedoeld voor plaatsing in huis. Denk ook na over de functie van het uitvalscherm of de vouwgordijnen. Belangrijke functies zijn: een kamer koel maken, het verlagen van de energierekening, de inkijk beperken (privacy), inbraakwerend, een schaduwplekje creëren, lichtinval regelen of een aanvulling aanbrengen op jouw interieur.

 2. Meet de maten op

  Geef de maten door van het gewenste model. Bepaal ook meteen waar het geïnstalleerd moet worden. Je kunt kiezen voor o.a. achter- of naast het huis of op de 1e of 2e verdieping. Selecteer eventueel foto’s zodat de installateur precies weet hoe alles eruit ziet.

 3. Opties voor de bediening

  Er bestaan verschillende verschillende bedieningsmogelijkheden. De standaard producten zijn de zonwering met handmatige bediening (hierbij gebruik je een slinger / opwindmechanisme). Wil je iets meer comfort, dan kies je de elektrische bediening. Doorgaans werkt dit met een draaiknop, soms ook uitgevoerd met tijdschakelaar. De meest kostbare en meest hippe keuze is draadloze bediening via je smartphone (app) of kleine afstandsbediening.

 4. Vergelijk merken en vakmannen

  De details van het project ingevuld? Als laatste vul je jouw adres- en contactgegevens in. Houdt vervolgens rekening met drie offertes van betrouwbare zonweringsbedrijven uit Hoorn en regio. Vergelijk alle prijsvoorstellen en analyseer prijs, garantie review en klantenservice. Kies de beste totaal-aanbieding en maak de deal rond.

 5. Montage

  Zorg ervoor dat je de oude zonwering verwijderd en maak alles netjes voor het installatiebedrijf. De montage-specialist monteert het knikarmscherm of de rolgordijnen zoals afgesproken. Check of alles juist is aangebracht. Vaak volgt er nog even een korte demonstratie. In dat geval kan de monteur eventuele gebreken nog herstellen. In veel gevallen behoort een onderhoudscontract tot de mogelijkheden.

Gratis zonwering offertes vergelijken

Krijg verschillende prijsvoorstellen van raambekleders in Hoorn

Buitenzonwering kopen en laten monteren

Buitenzonwering Hoorn wordt gebruikt om meer schaduw rondom je huis te realiseren. In aanvulling daarop geeft het je een prettige schaduwplek op korte afstand van je huis. Het verhoogt het comfort binnen en buiten. Diverse modellen zoals de populaire rolluiken hebben een inbraakwerende werking en hebben een warmte- en geluidsisolerende werking. Zonwering voor buiten is verkrijgbaar in tientallen verschillende kleuren en kan je zowel zelf installeren als laten monteren. Gemiddeld betaal je een bedrag tussen de €275 en €2900. In onderstaande alinea behandelen we de meest praktische toepassingen.

Informatie over terrasschermen / knikarmschermen

Onder het knikarmscherm verstaan we een zonnescherm dat je buiten aan je huis vast monteert. Middels 2 uitstraai-knikarmen komt het schermdoek uit de cassette. Dankzij dit systeem kan je er gewoon onderdoor lopen en zal het veel schaduw geven om te zitten. Advies: het zonnescherm kan beschadigd raken door extreme weersomstandigheden. De gemiddelde prijzen liggen tussen de €825 – €2075.

 • Wordt vaak gekozen als terraszonwering.
 • Je behoudt de leefruimte.
 • Meerdere bedieningsmogelijkheden.

Informatie over uitvalschermen

Een uitvalscherm is een veel gekozen en een slimme manier om een raam te beschermen tegen zon. Het biedt ramen die bijna helemaal afgedekt worden zodat je binnen niet verblind raakt door de zonnestralen. Het is heel geschikt voor grotere ramen waar je in principe niet onder door hoeft te lopen. Om die reden zie je ze ook vaak bij flats en kantoren. In de achtertuin heb je er mogelijk zelfs last van. De verwachte prijzen bedragen tussen de €425 tot €1275.

 • Een van de meest goedkope zonneschermen.
 • Voor ramen waaronder geen doorloop is.
 • Kwalitatief product dat windvast is.

Het kopen van screens

Screens op maat laten maken in Hoorn komt perfect tot z’n recht als je een systeem zoekt dat weinig ruimte inneemt. Zonnescreens zijn zeer effectief in het weren van de zon en zijn redelijk ongevoelig voor wind. De keuze qua doek-materiaal is vezels van polyester of glasvezel. De lichtdoorlatendheid kan je zelf bepalen. Tijdens daglicht kan je altijd van binnen naar buiten kijken, maar andersom is niet mogelijk. Disclaimer: op het moment dat het screendoek uit is kan je het raam niet gebruiken om te luchten. De normale tarieven liggen tussen de €400 en €1175.

 • Compact en elegant systeem.
 • Te koop in diverse RAL-kleuren.
 • Vanuit de kamer kan je wel naar buiten kijken, niet andersom.

Praktische rolluiken

Rolluiken zijn populair in woonwijken. Dat is goed te verklaren: je kunt ze heel eenvoudig bedienen, ze houden de warmte buiten het huis, ze houden geluiden van straat uitstekend buiten en draagt ook in de winter bij aan minder stookkosten. Daarbij schrikken ze inbrekers af. Tegenwoordig heb je 3 type systemen: het voorzetrolluik plaatsen ze aan de buitengevel boven het raam, een opbouwrolluik plaatst men voor voor het venster (op de dag / in de dag montage) en inbouwrolluiken bevinden zich in een uitsparing boven de deur of raamopening. De gemiddelde tarieven komen uit tussen de €310 tot zo’n €1350 voor rolluiken bestellen in Hoorn.

 • Te koop met band/koord of motor.
 • Ideaal als je graag helemaal in het donker slaapt.
 • Positief effect op inbraakpreventie.

Een aangenaam klimaat met markiezen

Een markies is een prachtige oud-Hollandse buitenzonwering en een echte blikvanger (bijzondere uitstraling). Het bestaat uit een constructie van hout / aluminium waar het doek overheen wordt gespannen. Markiezen wordt vaak gekozen door eigenaren van luxe huizen. Ze beïnvloeden een nostalgische uitstraling van de woning. Als extra opties naast het standaard product heb je ook het klapmodel en het petmodel die je ook vaak bij restaurants tegenkomt. De onkosten liggen zo tussen de €700 en €1675.

 • Volledig te customizen (kleur, thema’s en afmetingen).
 • Je uitzicht blijft behouden.
 • Windvast en uv-lichtbestendig.

Overige modellen voor buiten

 • Verandazonwering: een aangenaam koele terrasoverkapping met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: een los te spannen doek voor in de tuin, op straat of andere plekken.
 • Terrasoverkapping: een grote parasol voor gebruik op diverse plekken (verplaatsbaar).
 • Buitenjaloezieën: een hypermodern systeem voor jouw woning.

Een goede temperatuur in de woonkamer door buitenzonwering!

Bekijk de actuele prijzen van installateurs

Raamdecoratie Hoorn: bekijk de verschillende gordijnen voor binnen

Het monteren van binnenzonwering wordt gedaan aan de binnenkant van een gevel / kozijn. Via raambekleding kan jij de lichtinval volledig zelf controleren. Dit verkleint de kans dat de zonnestralen jouw woning binnenkomen zodat je de hitte buiten kunt houden. Bovendien haal je hiermee extra sfeer in huis. Goed om te weten: door de verschillende lagen heeft het ook een isolerende functie. De onkosten liggen tussen de €380 en €825. In de box hieronder delen we veel info over de meest gekozen installaties.

Rolgordijnen: bekijk voordelen en info

Een rolgordijn kan je eenvoudig oprollen en afrollen. Ze zijn voordelig, moeiteloos te bevestigen, simpel af te rollen en het kan toegepast worden op ieder raam. Rolgordijnen zijn te bestellen in honderden kleuren en prints wat het mooie aanvulling op je interieur maakt. Er zijn diverse modellen zoals dakraam, kiepkantelraam, verduisterende, transparante, lichtdoorlatende, waterafstotende en unieke duo rolgordijnen. De onkosten liggen tussen de €50,00 en €175.

 • Veel keuze binnen het goedkope raamdecoratie segment.
 • Rolgordijnen kopen in Hoorn: zonder problemen zelf te installeren.
 • Beschikbaar in diverse stoffen en bijzondere modellen.

Vouwgordijnen: assortiment, info en prijzen

Vouwgordijnen helpen mee voor een exclusieve en authentieke ambiance aan je huis. Je kunt ze gemakkelijk in hoogte verstellen. Er zijn meerdere vouwgordijn-stoffen beschikbaar. De stof bepaalt de lichtdoorlatende werking van het gordijn. Verder zorgen ze voor een prettige akoestiek in huis. Verwacht kosten van €105 oplopend tot €400.

 • Zowel met lichtdoorlatende als verduisterende stof.
 • Voor alle breedte (maatwerk).
 • Eenvoudig onderhoud: met de hand snel te wassen / reinigen.

Plissé: soorten, kleuren en kosten

Plissé gordijnen kun je open zetten zoals jij wat wilt. Het bedienen gaat middels een koord en de zonwerendheid is optimaal. Een stijlvolle raamdeco die een toffe twist geeft aan jouw interieur. Je hebt diverse producten binnen de plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan de voorkant en achterkant verschillende stoffen (honingraat). Met Top down – bottom kan je zelf de lichtinval bepalen. Raambekleders werken met prijsindicaties van €57,5 tot €165.

 • Een speels en vrolijk systeem.
 • Uitstekende isolatiewaarden en dus energiebesparend.
 • Dupligordijnen op maat: zelf inmeten of laten opmeten.

Jaloezieën Hoorn: specificaties en kosten

Jaloezieën zijn horizontale platen die omhoog gehaald kunnen worden met een koord of elektrisch systeem. Het aanbod bestaat uit oneindig veel modellen en materialen als bijv. stof, aluminium, bamboe, hout, kunststof. Door de houten jaloezieën bepaal je zelf de lichtinval en privacy. Advies: ze vergen wel wat meer onderhoud dan andere type gordijnen. Je moet denken aan tarieven van €70 tot zo’n €200.

 • Eenvoudig zelf de lichtinval bepalen.
 • Jaloezieënwinkel: bamboe geeft een natuurlijke look.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: een milieuvriendelijke oplossing.

Lamellen: binnengordijn voor ieder budget

Lamellen zijn verticale latten die je in verschillende materialen hebt zoals hout, stof, kunststof, bamboe, aluminium. Toe te passen voor imposante / grote ramen en passen perfect bij een rustig en standaard interieur. Verticale lamellen zijn praktisch in gebruik, zijn makkelijk te reinigen en zijn vochtbestendig (en dus geschikt voor de badkamer). De onkosten beginnen bij €50. Meer exclusieve modellen kosten zo’n €175.

 • Voor een open raam kan het tikken en klepperen.
 • Voor hoge kozijnen is deze binnenzonwering een ideale oplossing.
 • Montage kunststof kozijn: correcte plaatsing zorgt voor een lange levensduur.

Shutters: luxe raambekleding in Hoorn vakkundig gemonteerd

Shutters zijn houten binnenluiken met een frisse uitstraling. Het zijn ambachtelijke modellen waarmee je echt iets bijzonders in huis haalt. Blinds zijn authentiek, je kunt ze integreren in diverse woonstijlen en een duurzame keuze. Geschikt voor bijna elk raam zoals schuiframen, draaikiepramen, vaste ramen, ronde ramen, dakramen, valramen. Advies: shutters zijn niet goedkoop! De kostprijzen beginnen bij circa €490. Meer exclusieve modellen kosten zo’n €860.

 • Gemaakt van hout uit verantwoord beheerde bossen.
 • Gemakkelijk open te vouwen.
 • Houten kozijnen: montage gaat eenvoudig en snel.

Horren en hordeuren bestellen

Maatwerk horren in Hoorn bieden frisse lucht in de woning en hebben een gunstig effect op insecten en ongedierte. Je kunt o.a. kiezen uit: hor met scharnier, plissé hor, inzethor, hordeur, lamellenhor, rolhor. Heb je ieder jaar weer last van hooikoorts of allergieën? Kies dan voor een pollenwerende hor. Adviespunt: je kunt geen zonlicht blokkeren met horren. Er bestaat ook een speciale duo-plissé hor. Dit alternatief beschermt tegen muggen en vliegen en houdt tevens de warmte van de zon buiten. De prijsverwachtingen starten bij gemiddeld €87,5 en lopen op tot €750.

 • Past op bijna elk type raam: vast raam, tuimelraam, draairaam, uitzetraam, draai-kiepraam, schuifraam.
 • Eenvoudiger en veiliger ventileren.
 • Houden insecten en ongedierte buiten de deur.

De perfecte raamdecoratie voor elke woning

Snel een aanbieding van professionele winkels

Overzicht met kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op donderdag, 25 juli 2024 worden berekend door te kijken naar diverse thema’s: het soort model, het soort materiaal, de afmeting en de bediening. In het volgende schema tonen wij de actuele kosten van het laten plaatsen van zonwering in Hoorn in juli 2024.

Zonwering systeemGrootteGemiddelde tarieven
Knikarmscherm1 – 6 meter breed€815 – €2250
Uitvalscherm200 – 600 cm breed€370 – €1600
Screenstot 400 cm breed€250 – €1000
Rolluik200 cm – 400 cm breed€330 – €1225
RolgordijnTot 300 cm breed€45 – €165
Lamellen200 x 250 cm€50 – €205
Jaloezieën150 x 250 cm€75 – €280
Plisségordijnen100 x 150 cm€125 – €360
Verwachte kosten zonnewering incl. montage in de Provincie Noord-Holland.

Alle merken zonwering op een rij

Plannen om zonwering te kopen? Er zijn ontzettend veel merken om uit te kiezen. Elke aanbieder heeft zijn unieke toepassingen en adviesprijs. Vaak te koop via de gordijnwinkel in Hoorn. In het volgende schema vergelijk je een aanvulling op de grootste merken. Op die manier kan jij misschien een betere keuze maken.

 • Sunmaster: kwaliteitsproducten die zorgen voor een comfortabel buitenleven.
 • SunCircle: kwaliteit, ontwikkeling en productie in eigen beheer.
 • Verano: specialist op het gebied van zowel binnen- als buitenzonwering.
 • Zonnelux: de sfeerbepaler in jouw interieur.
 • Heroal: hoge kwaliteit rolluiken en roldeuren voor particulieren.
 • Stobag: innovatieve producten die wind en regenbestendig zijn.
 • Renson: creëer bijzondere sferen in de voor- en achtertuin met gevelbekleding.
 • Velux: bekend door zijn hoogwaardige dakramen en dakkapellen.
 • Luxaflex: inspirerend ontwerp, innovatieve bediening en hoge kwaliteit.
 • Somfy: elektrische zonneschermen eenvoudig te bedienen.
 • Unilux / Fractions: de meest verkochte hor van NL.
 • Veneta: gratis kleurstalen, direct van de fabriek.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Hornbach, Karwei, Gamma, Hubo, Praxis en Wehkamp, Bol.com, Formido, FonQ, Leen Bakker.
 • Check ook: Husol, Weinor, Novoferm, Bece, Deponti, Toppoint & Milano, Lumenguard, Dickson, Sunway, Schlappi, Copaco.

Zonwering experts in de buurt van Hoorn

Goedkope zonwering kopen in Hoorn? Zoeken naar een bekend zonweringsbedrijf uit de buurt? In de volgende tabel bieden wij contactgegevens van raambekleders en gordijnwinkels in dit postcodegebied. Soms kan jij de klus uitbesteden aan deze vakmannen. Op deze zonwering-website bekijk je ook monteurs en showrooms in Koggenland, Stede Broec en Enkhuizen.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Vergelijk type zonwering per ruimte

Elke woning behoeft een vitrage die rijmt met de individuele ruimte. We geven je nu een verdieping in de meest ideale binnen- en buitenzonweringsproducten voor alle ruimtes in de woning.

 • Keuken: kies voor een product met voldoende licht wat onderhoudsvriendelijk is.
 • Badkamer: meer privacy in de douche met waterafstotende jaloezieën.
 • Woonkamer: met verduisterende gordijnen kun je genieten van meer schaduw en comfort in de living.
 • Slaapkamer: met geluidswerende raamdeco filter je zoveel mogelijk het geluid van buiten.
 • Zolderraam: mooie esthetische producten voor draai-kiepramen op jouw zolder.
 • Dakkapel: kies een geschikt rolgordijnen op maat, plaats je bestelling en monteer ze zelf.
 • Balkon: een balkondoek of zonnescherm beschermt jouw balkon tegen wind en zon.

Opties voor terras & serre
Tijdens de warme zomerdagen zijn temperaturen van 30 graden of meer geen uitzondering meer. Er zijn allerlei soorten buiten- en serrezonwering. Tegenwoordig heb je o.a. automatisch zonneschermen & terrasoverkapping, handige parasols of unieke houten buitenjaloezieën voor je overkapping of serre. Bescherming voor een glazen dak kan je vanaf binnen of buiten laten plaatsen. Klik eventueel direct verder naar:

Veelgestelde vragen over woning koel houden

De beste zonwering voor je woning zoeken?

Iedere woning is anders. De meest geschikte zonnewering voor jouw huis kun je uitzoeken aan de hand van: de breedte van de ramen, de actuele situatie rondom de woning (tuin), de kozijnen (kunststof / hout) en wat je eraan wilt uitgeven. De voordelen van binnenzonnewering zijn dat het te bestellen is in praktisch alle kleuren, prints en maatvoeringen. Het zijn niet de meest effectieve producten. Buitenzonwering is een stuk doeltreffender, geeft je meer controle over temperatuurbeheersing, maar valt wel meer op (aan de buitenzijde van de woning).

Wat zijn de actuele kosten van zonnewering in Hoorn?

De verwachte prijzen van zonwering zijn voor iedereen anders. De actuele tarieven vind je hieronder. Voor markiezen rekenen ze doorgaans wel €650. Screens €250 per raam / kozijn. Kies je voor een terras-knikarmscherm ben je zeker een bedrag kwijt van +/- €1000. Een uitvalscherm is een stuk aantrekkelijker geprijsd (+/- €775). Een instap-rolluik kost €485. Producten zoals jaloezieën zijn nog voordeliger, vanaf €265 op basis van 1 raam. Shutters zijn een stuk duurder (+/- €755). Gunstiger geprijsde producten voor binnen zijn lamellen, plisse gordijnen en rolgordijnen (te koop vanaf €120 op basis van één kozijn). De totale investeringen worden opgesteld door te kijken naar de gewenste producten, de afmetingen, soort bediening, het materiaal, kleuren en prints en montagekosten.

Wat zijn de pluspunten van inmeten en montageservice in Hoorn?

Met betrekking tot zonweringsproducten kan je kiezen uit veel producten. Houdt wel altijd rekening met inmeten en montage. Het is mogelijk om maatwerkproducten zelfstandig op te meten, echter kun jij soms beter kiezen voor montage plus inmeetservice in Hoorn. In dat geval komt in gediplomeerde montagepartner die elk raam / kozijn inmeet bij je thuis. Hierna zal de installateur de producten goed monteren. Met deze klusservice ben je verzekerd van effectieve zonnewering, een gunstige garantieperiode en een mooi passend product.

Wat is slimme of automatische zonwering?

Ga jij voor de handmatige bediening, afstandsbediening of ga jij voor een all-in domotica systeem? Slimme zonwering levert veel op. Handmatige bediening met stang of band werkt in de basis mooi, niettemin kan het simpeler. Draadloze bediening (mobiele app, afstandsbediening, tijdschakelaar, handzender) maakt het mogelijk dat je op afstand de installatie kan bedienen. Bij extreem weer kun jij ervoor kiezen dat het zonnescherm direct automatisch in zal klappen. Wanneer de zon aanwezig is kan je met 1 druk op de knop alle rolluiken of screens dicht laten gaan. Shutters, gordijnen en jaloezieën kan je zo instellen dat deze automatisch open en dicht gaan. Een toepassing met online functies maakt jouw woning zuiniger en slimmer. De gemiddelde kosten van smart rolluiken en screens bedragen zo’n €425.

Geschreven door: Hans. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 1689Bekijk plaatsen in de gemeente:

Plaats een reactie