Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Broekhuizen vergelijken

Privacy behouden en energie besparen met zonwering in Broekhuizen? Zonwering heb je in een binnen- en buitenuitvoering en is al verkrijgbaar voor €85,00. Buitenzonwering zoals bijvoorbeeld een rolluik werkt erg goed tegen hevige zon. Vaak verkrijg je middels een zonnescherm een groot aantal vierkante meters aan schaduw waar je heel relaxt kunt verblijven. Binnenzonwering zoals gordijnen of rolgordijnen is te bestellen voor gunstige prijzen en kan je helemaal aanpassen op jouw stijl. Je kunt kiezen uit bijzonder veel afzonderlijke producten. Via onze site kan je aan de slag met een uitgebreide uitleg waar we alle soorten systemen behandelen. Op dezelfde wijze vind je gemiddelde tarieven en contactgegevens van regionale zonwering specialisten in Broekhuizen en de omliggende regio.

Top 5 voordelen van een zonnescherm

 • Zorgen voor een aangename temperatuur in huis.
 • Geeft je woning een mooie uitstraling.
 • Het isolerende effect maakt dat jouw energieverbruik kan dalen.
 • Je interieur zal minder snel verkleuren.
 • Het werkt inbraakvertragend.
zonwering-vergelijken-broekhuizen

Zonnescherm laten plaatsen in Broekhuizen

Ben je zelf geen vakman of wil je tijd besparen? Een voordelig zonnescherm installeren in Broekhuizen door een regionale zonwering specialist is dan geen overbodige luxe. Je mag er dan vanuit gaan dat het product op de juiste wijze opgehangen wordt, dat er niks stuk gaat en dat de bediening perfect werkt. Via dit platform vind je snel vakmannen in de gemeente. Hieronder vertellen we je stap-voor-stap wat daarvoor nodig is.

Een zonnescherm laten monteren door een expert

 1. Zoek een geschikt model / systeem

  De beginvraag is altijd om er achter te komen welk soort zonwering aansluit bij jouw eisen. Kies je voor buitenzonwering, dan wordt dit gemonteerd aan de buitenmuur. Een binnenzonwering wordt in de woning opgehangen (binnenkant). Daarnaast is het goed om na te denken over het doel van het zonnescherm of de lamellen. Denk bijvoorbeeld na over de volgende zaken: het huis koeler maken, de energiekosten verlagen, de privacy verbeteren, inbrekers afschrikken, een schaduwplekje creëren, lichtinval tegengaan of extra sfeer in de woning brengen.

 2. Welke maat heb je nodig?

  Selecteer de gewenste afmetingen van jouw installatie. Selecteer ook waar het aangebracht moet worden. Onder andere aan de achterkant van het huis of bij de slaapkamers. Upload foto’s of bouwtekeningen voor een compleet en actueel beeld.

 3. Bedieningsmogelijkheden

  Een belangrijk aspect is de bediening. De voordeligste systemen zijn de zonwering met handmatige bediening (hierbij gebruik je een slinger / opwindmechanisme). Een andere gangbare keuze is elektrische bediening. Dit wordt uitgevoerd met een knop aan de muur, eventueel beschikbaar met tijdschakelaar. De hoogst geprijsde en praktische keuze is draadloze bediening met App of afstandsbediening.

 4. Vergelijk merken en vakmannen

  Alles ingevuld? Als laatste vul je jouw adres- en contactgegevens in. Houdt vervolgens rekening met drie offertes van geschikte zonweringsbedrijven uit Broekhuizen en omliggende plekken. Vergelijk de aanbiedingen op betalingscondities, kosten en nazorg. Kies de meest aantrekkelijke aanbieding en plan een montageafspraak in.

 5. Installatie

  Probeer de oude zonwering te demonteren en zorg dat alles opgeruimd is voor de monteurs. De montage-specialist installeert de screens of de plissés zoals gewenst. Check of alles juist is vastgezet. Probeer alles direct even uit. In dat geval kan de monteur eventuele gebreken nog herstellen. Mogelijk bieden ze ook een onderhoudscontract aan.

Vraag gratis zonwering offerte op

Bekijk mooie deal bij raambekleders in Broekhuizen

Buitenzonwering kopen en laten installeren

Buitenzonwering Broekhuizen is praktisch om warmte in huis tegen te gaan. Tevens zorgt het voor een aangename schaduwplek bij ramen, deuren en overkappingen. Dat is dus genieten binnen- en buitenshuis. Veel varianten zoals de populaire rolluiken zorgen voor het verlagen van de inbraakkans en isoleren de woning tegen warmte, kou en geluid. Zonwering voor buiten is beschikbaar in velerlei dessins en zowel met handmatige als automatische bediening. Houd rekening met kosten tussen de €400 t/m €2525. In het stukje hierna bespreken we de meest praktische toepassingen.

Tips voor terrasschermen / knikarmschermen

De definitie van een knikarmscherm is een zonnescherm dat vrijwel horizontaal aan de gevel hangt. Met behulp van de slimme knikarmen kan het schermdoek met een lichte helling horizontaal uitgedraaid worden. Dankzij dit systeem blijft de ruimte gewoon beloopbaar en levert het systeem veel schaduw op bij het raam. Advies: het zonnescherm moet je meteen weer indraaien als het gaat waaien. De totale investeringen bedragen tussen de €875 tot wel €2100.

 • Wordt vaak gekozen als terraszonwering.
 • Kan compact worden ingerold.
 • Kan eenvoudig worden ingeschoven.

Bestellen van uitvalschermen

Een uitvalscherm is een veel gekozen en een slimme manier om een raam in de schaduw te brengen. Je krijgt hierdoor op een paar m2 veel schaduw zodat de binnentemperatuur niet te veel oploopt. Een goede keuze bij ramen zonder openslaande delen waar je niet vaak onder door hoeft te lopen. Ze worden vaak gebruikt bij flatgebouwen en kantoren. In de achtertuin heb je er mogelijk zelfs last van. De kosten komen uit tussen de €350 – €1325.

 • Een zeer budgetvriendelijk zonnescherm.
 • Perfect voor hoge gebouwen en kantoren.
 • Ook leverbaar met elektrische bediening.

Het installeren van screens

Screens op maat laten maken in Broekhuizen is een prima keuze als je zoekt naar een mooie en strakke oplossing. Zonnescreens zijn perfect in staat om warmte en zonlicht te beperken en behouden het zicht van binnen naar buiten. De screendoeken bestaan uit glasvezel of polyester. De lichtdoorlatendheid kan je zelf bepalen. In het geval van daglicht heb je altijd zicht naar buiten, van buiten naar binnen gaat niet. Belangrijk: in het geval je het screendoek hebt uitgedraaid kan het raam niet open en houd je het dicht. De prijsindicaties liggen tussen de €200 – €1100.

 • Verkrijgbaar in lengtes tot enkele meters hoog.
 • Binnen een minuut uitgedraaid.
 • Mogelijkheid om te integreren in het kozijn.

Koopgids rolluiken

Rolluiken zijn een van de meest gekozen opties. De voordelen zijn eindeloos: je kunt ze heel eenvoudig bedienen, simpel op te meten en te monteren, ze houden geluiden van straat uitstekend buiten en je bespaart op de energiekosten dankzij de isolerende werking. Bovendien houden ze inbrekers buiten de deur. Je kunt kiezen uit 3 keuzes: een voorzetluik bevestigt men aan de buitenzijde van het raam, de opbouwrolluiken komen op het kozijn / gevel te liggen (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt helemaal geïntegreerd in de gevel. De normale prijzen liggen tussen de €340 tot wel €1425 voor rolluiken bestellen in Broekhuizen.

 • Eenvoudige installatie met weinig voorbereiding.
 • Een koele en donkere slaapkamer (ook overdag).
 • Houd inbrekers buiten de deur.

Het gemak van markiezen

Een markies is een traditionele zonwering die de zon ook van opzij tegenhoudt. Het bestaat uit een stevig frame van hout of aluminium dat afgespannen wordt middels een doek. Markiezen veelvuldig toegepast bij landelijke huizen. Ze geven een boost aan de authenticiteit van het huis. Behalve dit model heb je ook het klapmodel en het petmodel die je bij terrassen en etalages vaak ziet. De normale prijzen liggen tussen de €710 – €1975.

 • Geeft een sfeervolle uitstraling aan het pand.
 • Je kunt gewoon naar buiten blijven kijken.
 • Zeer effectief dankzij de zijschotten.

Andere systemen voor buiten

 • Verandazonwering: een aangenaam koele terrasoverkapping met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: uitstekende bescherming tegen UV-straling.
 • Terrasoverkapping: grote parasols die je kunt verrijden met wieltjes.
 • Buitenjaloezieën: het hele jaar door een aangenaam koele woning.

Een koele temperatuur in een pand met buitenzonwering!

Vraag nu direct offertes aan

Raamdecoratie Broekhuizen: alle gordijnen voor binnen

Via binnenzonwering kan je aan de binnenkant van het huis het zonlicht beperken. Door raambekleding bepaal je zelf de mate van lichtinval. Het voorkomt dat er warm zonlicht in huis komt waardoor het aangenaam koel blijft. Daarnaast heeft het ook een decoratieve functie. Een mooi neveneffect: raamdecoratie heeft ook een isolerende werking. De onkosten schommelen tussen de €350 tot €975. In het boxje hieronder vind je info, kosten en voordelen van de meest interessante types.

Rolgordijnen: bekijk het assortiment

Een rolgordijn is een gordijn dat je afrolt richting de kamerkant. Ze zijn financieel aantrekkelijk, eenvoudig te installeren, simpele bediening en de garanties zijn vaak goed. Rolgordijnen kan je bestellen in oneindig veel designs en kleuren wat ervoor zorgt dat het past in jouw interieur. Je hebt verschillende varianten zoals kiepkantelraam, dakraam, lichtdoorlatende, transparante, verduisterende, elektrische en hippe duo rolgordijnen. De onkosten bedragen tussen de €45,00 tot €150.

 • Goede keuze voor goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Broekhuizen: voor iedereen zelf op te hangen.
 • Assortiment in mooie stoffen en exclusieve modellen.

Vouwgordijnen: specificaties en kosten

Vouwgordijnen helpen mee voor een sfeervolle en huiselijke uitstraling aan een ruimte. Je kunt gemakkelijk de hoogte instellen. Een vouwgordijn wordt gemaakt van stof. Je kiest zelf de lichtdoorlatendheid van het gordijn. Ook zorgen ze voor een betere geluidsbeleving en akoestiek. Je moet denken aan tarieven van €110 tot €325.

 • Nemen weinig plek in beslag.
 • Eenvoudig op maat laten maken (maatwerk).
 • Moeiteloos te onderhouden: reinigen d.m.v. een handwas.

Plissé: wanneer is dit geschikt?

Plissé gordijnen is een type raamdeco waarbij het doek in een harmonica vorm wordt ingebouwd. Door middel van een simpel koord kan je het bedienen en de zonwerendheid is optimaal. Kortom: luxe en gebruiksvriendelijke raamdeco die een toffe twist geeft aan jouw interieur. Je hebt diverse varianten plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben meerdere stoflagen (honingraat). Top down – bottom up modellen zijn op verschillende standen te openen. Je moet denken aan prijzen van €60 tot wel €165.

 • Past bij elke interieurstijl.
 • Eenvoudig monteren met wandsteun of plafondclip.
 • Dupligordijnen op maat: voor elk raam een geschikte maat.

Jaloezieën Broekhuizen: wanneer is dit geschikt?

Jaloezieën zijn horizontale lamellen die je 2 kanten op kan openzetten met een koord of zelfs met afstandsbediening. Je kunt een selectie maken uit aanzienlijk veel soorten en materialen zoals bijvoorbeeld kunststof, stof, PVC, aluminium, bamboe. Dankzij houten jaloezieën ben je zelf in control wat betreft de zichtlijnen, licht en beschutting. Disclaimer: het zijn echte stofvangers die je regelmatig moet schoonmaken. Houd rekening met een prijskaartje van €85 tot €240.

 • Zelf de controle over de hoeveelheid licht in een kamer.
 • Jaloezieënwinkel: met een product van bamboe haal je iets unieks in huis.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: sfeervolle en stoere uitstraling.

Lamellen: binnengordijn voor ieder budget

Lamellen zijn verticale jaloezieën van materialen zoals stof, aluminium, hout, pvc, kunststof. Praktisch voor hoge / grote ramen en zijn erg geschikt voor een chique en eenvoudig interieur. Verticale lamellen zijn moeiteloos met de hand te bedienen, zijn makkelijk te reinigen en geven een lang en elegant beeld van de kamer. De kostprijzen beginnen bij €85. Voor dure modellen kun je rekenen op €180.

 • De koordbediening zorgt voor snel openen en sluiten.
 • Een populaire keuze bij grote raampartijen.
 • Montage kunststof kozijn: eenvoudig aan te brengen.

Shutters: luxe raambekleding in Broekhuizen op maat

Shutters zijn luxe binnenluiken met een unieke look. Het zijn unieke systemen die direct sfeer toevoegen aan jouw woning. Blinds zijn uniek, je kunt ze integreren in diverse woonstijlen een zeer duurzaam (te recyclen). Aan te brengen op diverse ramen zoals vaste ramen, ronde ramen, valramen, draaikiepramen, dakramen, schuiframen. Let op: shutters zijn wel relatief duur. De prijzen beginnen bij zo’n €450 en bedragen voor een luxe model zo’n €930.

 • Houtproducten worden afgelakt met speciale verf.
 • Een heel kindvriendelijk product.
 • Houten kozijnen: mooie combinatie van natuurlijke producten.

Horren en hordeur op maat

Maatwerk horren in Broekhuizen zorgen voor een hygiënische leefomgeving en beschermen tegen insecten en ongedierte. Vergelijk verschillende producten zoals: plissé hor, hordeur, lamellenhor, rolhor, hor met scharnier, inzethor. Hooikoorts of allergieën? Bekijk dan alles over de pollenwerende hor. Advies: de hor houdt de zon niet tegen. Er bestaat ook een vernuftige duo-plissé hor. Deze houdt ongedierte buiten de deur en zorgt ook dat de zon niet fel naar binnen schijnt. De kostprijzen starten bij gemiddeld €70. Voor luxe versie moet je rekening houden met €700.

 • Voor bijna ieder raamtype: tuimelraam, schuifraam, uitzetraam, valraam, draairaam, vast raam.
 • Ventileren zonder dat er ongedierte naar binnen komt.
 • Kan ook pollen weren.

De juiste raamdecoratie voor elke smaak

Direct meerdere aanbiedingen in je mailbox

Vergelijk kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op zondag, 23 juni 2024 worden samengesteld a.d.h.v. verschillende opties: het type systeem, type materiaal, het formaat en afwerking plus bediening. In de tabel hieronder tonen wij de gemiddelde tarieven van het laten plaatsen van zonwering in Broekhuizen in juni 2024.

Zonwering systeemGrootteVerwachte prijzen
Knikarmscherm200 – 600 cm breed€815 – €2125
Uitvalscherm1 – 6 meter breed€390 – €1425
Screenstot 4 meter breed€280 – €950
Rolluik300 – 450 cm breed€295 – €1375
Rolgordijntot 2 meter breed€60 – €170
Lamellen100 x 250 cm€75 – €210
Jaloezieën150 x 150 cm€70 – €240
Plisségordijnen130 cm breed€125 – €370
Gemiddelde kosten zonnewering met monteren in de Provincie Limburg.

Overzicht merken zonwering

Ben je bezig met zonwering kopen? Er zijn veel leveranciers die jou goed kunnen ondersteunen. Iedere fabrikant heeft wel een onderscheidend aspect en prijscategorieën. Vaak gewoon te koop bij de lokale gordijnwinkel in Broekhuizen. In het volgende blokje verstrekken we een aanvulling op de beste verkochte merken. Op die manier kan jij nog beter een keuze maken.

 • Sunmaster: degelijk merk met een uitgebreid montagenetwerk.
 • SunCircle: eersteklas kwaliteit door productie in eigen handen.
 • Verano: altijd tot op de millimeter nauwkeurig.
 • Zonnelux: voor grote als kleine ramen mooie op maat gemaakte raambekleding.
 • Heroal: hoogwaardige producten vervaardigd in Duitse productielocaties.
 • Stobag: bieden o.a. het prijswinnende cassettescherm CAMABOX BX4000.
 • Renson: ongekend mooie en unieke design gevelbekleding voor scherpe prijzen.
 • Velux: complete ramen inclusief gordijnen en horren.
 • Luxaflex: uitgebreide collectie met raamdeco en binnenzonwering.
 • Somfy: koppel je elektrische zonneschermen, screens, luiken en raamdeco aan een smart-home app.
 • Unilux / Fractions: tot de millimeter op maat gemaakte hordeuren en raamhorren.
 • Veneta: gratis meetverzekering dus bestellen zonder risico.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Gamma, Karwei, Hubo, Hornbach, IKEA en Formido, Wehkamp, Leen Bakker, FonQ, Kwantum.
 • Check ook: Bece, Deponti, Novoferm, Weinor, Husol, Roma en Sunway, Copaco, Dickson, Milano, Swela, Lumenguard.

Zonwering experts in regio van Horst aan de Maas

Goedkope zonwering kopen in Broekhuizen? Of zoek je een hoog aangeschreven zonweringsbedrijf uit de buurt? In het overzicht hierna vergelijk je contactgegevens van zonnescherm installateurs en en gordijnwinkels in deze regio. Tevens kan jij de klus uitbesteden aan deze vakmannen. Op deze site kom je ook in contact met fabrikanten en shops in Tienray, Tegelen en Swolgen.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Bekijk soorten zonwering per ruimte

Ieder pand heeft weer andere vitrage nodig die afgestemd is op de individuele ruimte. We delen nu de meest handige zonwering voor buiten en binnen voor iedere ruimte in de woning.

 • Keuken: kies bij voorkeur voor een vuil- en vochtbestendig materiaal.
 • Badkamer: meer privacy tijdens het douchen door vochtwerende raambekleding.
 • Woonkamer: kies normale verduisterende gordijnen of screens aan de buitenzijde van de woning.
 • Slaapkamer: met geluidswerend rolluiken maak jij de nachten stiller en koeler.
 • Zolderraam: voordelige raamdeco voor een draai-kiepraam op thuiskantoor of hobbykamer.
 • Dakkapel: kies bijvoorbeeld voor rolgordijnen op maat (eenvoudig zelf aanbrengen).
 • Balkon: koop een voordelig balkondoek en maak jouw eigen zonnescherm.

Mogelijkheden voor serre & terras
Tijdens de warme zomerdagen kan het anders erg warm worden. Er zijn verschillende soorten buiten- en serrezonwering. Populaire opties zijn automatisch zonneschermen / terrasoverkapping, gewoon parasols of luxe houten buitenjaloezieën voor serre of overkapping. Zonwering voor een glazen dak kan je zowel vanaf binnen als buiten laten monteren. Klik eventueel direct verder naar: Markiezen.

FAQ: vragen over mijn woning koel houden

Wat is op dit moment de beste zonwering?

Elk pand is uniek. De meest ideale zonnewering in jouw specifieke situatie komt tot stand door: de hoogte van je ramen, de actuele situatie rondom de woning (tuin), het karakter van jouw huis en je financiële middelen. Waarom jij voor binnenzonnewering moet kiezen? Omdat je het kunt kopen in praktisch alle kleuren, prints en afmetingen. Het laat vaak wel wat zonlicht door. Buitenzonwering is een stuk doeltreffender, geeft net dat beetje extra verkoeling, maar zal wel wat meer opvallen (het zit aan de buitengevel vast).

Wat zijn de gemiddelde kosten van zonnewering in Broekhuizen?

De uitgaven voor zonwering zijn per situatie anders. De geschatte onkosten hebben we voor je uitgezocht. Voor markiezen betaal je zo’n €750. Screens €270 per raam / kozijn. Kies je voor een knikarmscherm betaal je ongeveer €1050. Bij een uitvalscherm ben je goedkoper uit (+/- €675). Een gemiddeld rolluik kost €490. Bij jaloezieën voor binnen ben je wat goedkoper uit met €275 op basis van één kozijn. Shutters zijn ook voor binnen, maar wel een stukje duurder (zo’n €765). Gunstiger geprijsde binnengordijnen zijn lamellen, plisse gordijnen en rolgordijnen (te verkrijgen vanaf €110 op basis van 1 raam). De totale onkosten worden opgesteld door te kijken naar het product, het formaat, de bedieningsmogelijkheden, materiaalgebruik, prints en montagetarieven.

Wat zijn de pluspunten van inmeten en montageservice in Broekhuizen?

Als je kijkt naar zonweringsproducten, dan zijn de keuzes enorm. Bepaal vooraf wat je wilt doen als het gaat om het juist inmeten en monteren van de producten. Je kunt zelf maatwerkproducten inmeten, maar ook gebruik maken van montage met inmeetservice in Broekhuizen. Als je hiervoor kiest dan plan je een afspraak met een deskundige professional die elk raam / kozijn inmeet bij je thuis. Als de gehele bestelling binnen is zal een montagepartner de zonwering op de juiste manier installeren. Door te kiezen voor dit stukje service geniet je van efficiënte zonnewering, een gunstige garantieperiode en soms een onderhoudsbeurt.

Wat is slimme of automatische zonwering?

In de basis kennen we de normale handbediening, handzenders / afstandbedieningen of een volledig geïntegreerd domotica systeem? Slimme zonwering kan jou veel opleveren. Een handmatig model met opwindmechanisme werkt in de basis mooi, echter het kan makkelijker. Draadloze bediening (a.d.h.v. een afstandsbediening, tijdschakelaar, handzender, draaiknop) zorgt ervoor dat het veel tijd bespaart bij het gebruik. Als het flink gaat waaien kunnen de lamellen bijvoorbeeld automatisch sluiten. Als de zon doorkomt zal het scherm direct sluiten om jouw woning te beschermen. Jaloezieën, gordijnen en shutters kan je zo instellen dat deze automatisch open en dicht gaan. Een model dat je kunt aansluiten op het internet maakt jouw woning dus een stuk slimmer. De tarieven van smart rolluiken of screens liggen rond de €400.

Geschreven door: Hans. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 5872

Plaats een reactie