Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Tegelen vergelijken

Op zoek naar multifunctionele zonwering in Tegelen? Zonwering kan je aan de binnenkant en aan de buitenkant aanbrengen. Je laat dit al plaatsen vanaf €72,50. Buitenzonwering zoals een knikarmscherm werkt erg goed om te voorkomen dat de zon je ramen inschijnt. In veel gevallen creëert een zonnescherm een groot aantal vierkante meters aan schaduw op jouw terras. Binnenzonwering zoals gordijnen of luxaflex is meestal een stuk goedkoper en kan je helemaal aanpassen op jouw stijl. Er zijn geweldig veel verschillende producten. Via deze website bieden we een uitgebreide keuzehulp waar we stilstaan bij alle mogelijke systemen. Eveneens verstrekken we de huidige tarieven en adressen van verschillende zonwering specialisten in Tegelen en de omliggende regio.

5 belangrijkste voordelen zonnescherm

 • Altijd een fijne temperatuur in de woning.
 • Buiten heb je een fijne plek in de schaduw op het terras.
 • Je kunt besparen op de energierekening door het isolerende effect.
 • Het creëert extra privacy in huis.
 • Het werkt inbraakvertragend.
zonwering-vergelijken-tegelen

Zonnescherm laten plaatsen in Tegelen

Heb je geen ervaring met het plaatsen van zonwering of heb je geen tijd? Een voordelig zonnescherm installeren in Tegelen door een erkende zonwering specialist kan jouw dan veel voordeel opleveren. Je weet dan zeker dat het geheel goed gemonteerd wordt, dat de garantie niet vervalt en dat het geheel goed werkt. Op dit platform vind je snel vakmannen die actief zijn in jouw postcodegebied. In het onderstaande blok lees je precies wat je moet doen.

Een zonnescherm laten monteren door een professional

 1. Zoek een geschikt model / systeem

  Kies allereerst welk type product matcht met jouw woning en wensen. Een buitenzonwering wordt aan de gevel bevestigd (buitenkant). Aan de andere kant heb je binnenzonwering dat juist voor in huis is. Waarom wil je bijvoorbeeld gebruik maken van het knikarmscherm of de vouwgordijnen. Zonwering kan diverse rollen vervullen: een ruimte afkoelen, een extra isolerende laag, je privacy verhogen, inbrekers afschrikken, een fijne plek in de schaduw maken, lichtinval tegengaan of de sfeer in huis versterken.

 2. Meet de maten op

  Geef de maten door van het gekozen product. Geef ook door waar je het wilt laten aanbrengen. Dit kan zijn achter- of naast het huis of op de 1e of 2e verdieping. Selecteer eventueel foto’s om de monteur duidelijke instructies te geven.

 3. Automatische of handbediening?

  Een belangrijk aspect is de bediening. De standaard modellen zijn de zonwering met handmatige bediening (hierbij gebruik je een slinger / opwindmechanisme). Een andere mogelijkheid is elektrische bediening. Meestal met een draaischakelaar, optioneel met tijdschakelaar. De meest kostbare en effectiefste oplossing is draadloze bediening via je smartphone (app) of kleine afstandsbediening.

 4. Vergelijken van aanbieders

  Alles ingevuld? Voer dan je telefoonnummer, email en adresgegevens in. Je krijgt snel en volledig vrijblijvend offertes van geschikte zonweringsbedrijven uit Tegelen en omliggende plekken. Vergelijk de prijsindicaties en check betalingscondities, kosten en nazorg. Kies de beste totaal-aanbieding en teken de opdrachtbevestiging.

 5. Installeren

  Demonteer de oude zonwering en leg de nieuwe producten klaar voor de montagepartner. De specialist installeert het uitvalscherm of de plissés zoals jij dat wilt. Controleer zorgvuldig of het nieuwe apparaat goed is opgehangen. Vraag altijd om een demonstratie. In dat geval kan de monteur eventuele gebreken nog herstellen. In veel gevallen bieden ze ook een onderhoudscontract aan.

Gratis zonwering offertes vergelijken

Krijg verschillende prijsvoorstellen van raambekleders in Tegelen

Buitenzonwering kopen: bekijk alle opties

Buitenzonwering Tegelen werkt het beste om de zonnestralen die naar binnen schijnen te weren. Verder is het perfect om snel een schaduwplek te creëren op je kavel (dicht bij de muren). Binnen en buiten kun je dus fijne temperaturen ervaren. Enkele modellen zoals met name rolluiken hebben een inbraakwerende werking en hebben een warmte- en geluidsisolerende werking. Zonwering voor buiten is tegenwoordig op de markt in diverse designs en afmetingen. De kosten variëren tussen de €475 t/m €2575. In de keuzegids hieronder leggen we alles uit over de meest geziene toepassingen.

Een aangenaam klimaat met terrasschermen en knikarmschermen

Met knikarmschermen bedoelt men zonnescherm dat geïnstalleerd wordt aan de buitengevel van je woning. Aan de hand van de speciale knikarmen wordt het schermdoek horizontaal uitgerold. Omdat het scherm op hoogte wordt geplaatst behoud je de vrije doorloop en realiseer je een aangename schaduwplek bij het raam. Noemenswaardig: het doek moet je meteen weer indraaien als het gaat waaien. De onkosten bedragen tussen de €900 tot wel €2200.

 • Tijdens warme zomers een fijne terraszonwering.
 • De doorloop blijft vrij.
 • Te koop met afstandsbediening en schakelaar.

Laten monteren van uitvalschermen

Het uitvalscherm is een praktische en een eenvoudige manier om de zon in jouw woning te weren. Daardoor heb je lekker veel schaduw in huis zodat je bijvoorbeeld lekker tv kunt kijken. Veel gekozen bij kleinere ramen en waar geen doorloop onder het scherm nodig is. Erg populair bij flats, appartementen en kantoren. In een achtertuin kan het in de weg gaan zitten. De prijzen variëren tussen de €375 en €1200.

 • Een zeer betaalbaar zonnescherm.
 • Iets meer privacy in huis (ramen worden half afgeschermd).
 • Kan goed tegen een stootje.

Korte info over screens

Screens op maat laten maken in Tegelen is zeer geschikt als je zonlicht wilt verduisteren maar nog wel zicht wil overhouden. Zonnescreens reflecteren het zonlicht en kan je helemaal integreren in een kozijn. De keuze qua doek-materiaal is polyestervezels of glasvezel. De lichtdoorlatendheid kan je zelf bepalen. Tijdens daglicht heb je altijd zicht naar buiten, echter kan je van buitenaf niet naar binnen kijken. Disclaimer: in de situatie waarbij het screendoek naar beneden is kan het raam niet open en houd je het dicht. De prijsindicaties komen uit tussen de €225 en €1025.

 • Verkrijgbaar in lengtes tot enkele meters hoog.
 • Binnen een minuut uitgedraaid.
 • Je kunt er wel door naar buiten kijken, maar niet andersom.

Bestellen van rolluiken

We komen rolluiken tegen bij veel huizen. De voordelen zijn eindeloos: ze zijn zeer gebruiksvriendelijk, je geniet van een aangenaam klimaat in huis, je hebt geen inkijk, en hebben een isolerende werking. Als extra voordeel heeft het een effect op inbraakkans (preventieve werking). Er zijn 3 producten: een voorzetrolluik wordt tegen de buitengevel aan geplaatst, een opbouwrolluik wordt boven het raam op het kozijn gemonteerd (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik bevindt zich achter de buitensteen. De gemiddelde tarieven liggen zo tussen de €350 tot €1275 voor rolluiken bestellen in Tegelen.

 • Te monteren op praktische elke gevel.
 • Een volledig verduisterde kamer.
 • Biedt ook bescherming tegen inbraak.

Informatie en voordelen van markiezen

Een markies is een stijlvol systeem wat direct zal opvallen (authentieke uitstraling). In de basis is het een houten of aluminium geraamte dat afgespannen wordt middels een doek. Dit markiezen-systeem zie je vaak nog bij sfeervolle woningen. Het heeft een positief effect op het karakter van van (bedrijfs)panden. Daarnaast heb je ook het klapmodel en het petmodel. Daar kun je onderdoor lopen / onder schuilen. De gemiddelde prijzen variëren tussen de €650 tot €1750.

 • Verkrijgbaar in veel afmetingen en kleuren.
 • Er blijven voldoende zichtlijnen over.
 • Kan prima tegen een stootje (weersomstandigheden).

Andere modellen en systemen

 • Verandazonwering: het hele jaar genieten in je tuin dankzij serrezonwering.
 • Zonweringdoek: een doek dat je kun spannen tussen huizen, bomen of palen.
 • Terrasoverkapping: grote verrijdbare parasols van enkele meters breed.
 • Buitenjaloezieën: een effectief en super modern systeem.

Een aangename temperatuur in de kamer met buitenzonwering!

Vraag een gids aan met het hele assortiment

Raamdecoratie Tegelen: alle gordijnen voor binnen

In het geval van binnenzonwering worden de systemen aan de binnenkant van het kozijn geplaatst. Via raambekleding heb je veel vrijheid over hoeveel lichtinval je wilt. Hierdoor minimaliseer je de kans dat zonlicht fel de woning binnenkomt zodat je geniet van een koel huis. Daarbij heeft het ook een decoratieve functie. En het leuke is: raamdecoratie heeft ook nog eens een isolerende werking. De onkosten liggen zo tussen de €320 en €800. In het bijgaande stukje bespreken we de meest gekozen keuzes.

Rolgordijnen: wanneer is dit geschikt?

Het rolgordijn is functioneel en kan je eenvoudig afrollen. De prijzen hiervan zijn laag, probleemloos te installeren, simpel te gebruiken en het is bijna in elke ruimte toepasbaar. Rolgordijnen zijn te bestellen in diverse dessins en kleuren wat ervoor zorgt dat het past in jouw interieur. Ze bieden diverse modellen zoals lichtdoorlatende, verduisterende, transparante, kiepkantelraam, elektrische, waterafstotende en speciale duo rolgordijnen. De verwachte prijzen liggen zo tussen de €47,50 tot €155.

 • Ideaal voor iedereen die zoekt naar goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Tegelen: gemakkelijk zelf te installeren.
 • Beschikbaar in diverse stoffen en exclusieve uitvoeringen.

Vouwgordijnen: wanneer is dit geschikt?

Vouwgordijnen helpen mee voor een warme en karakteristieke ambiance aan je huis. Ze zijn eenvoudig te bedienen. Er zijn meerdere vouwgordijn-stoffen beschikbaar. De keuze voor de stof bepaalt de mate van lichtdoorlatendheid van de gordijnen. Daarbij zorgen ze voor een betere geluidsbeleving en akoestiek. Je moet denken aan een prijskaartje van €100 tot zo’n €375.

 • Nemen weinig plek in beslag.
 • Gemakkelijk te installeren dankzij maatwerk.
 • Moeiteloos te onderhouden: reinig de stof met water/zeep in een handwas.

Plissé: soorten, kleuren en kosten

Plissé gordijnen kan je op soepele wijze omhoog en omlaag doen. De bediening is erg simpel en je kan het zonlicht overal goed tegenhouden. Fraaie raamdeco die goed matched met jouw interieur. Er bestaan veel variaties binnen de plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan de achterkant een isolerende stof (honingraat uitstraling). Top down – bottom up systemen kun je op diverse manieren openzetten. Raambekleders werken met prijzen van €65 tot €170.

 • Elegante vorm van raamdecoratie.
 • Koorden in het gordijn zijn onzichtbaar.
 • Dupligordijnen op maat: laat een vakman de producten inmeten.

Jaloezieën Tegelen: waarom is dit interessant?

Jaloezieën zijn horizontale lamellen die omhoog gehaald kunnen worden met een koord of elektrisch systeem. Het aanbod bestaat uit oneindig veel systemen en materialen als o.a. aluminium, kunststof, PVC, bamboe, hout. Via de houten jaloezieën regel je met één beweging de hoeveelheid licht en mate van privacy. Niet vergeten: je moet veel schoonmaken (stof dwarrelt neer op de strips). Denk aan een prijs van €70 oplopend tot €260.

 • Zonder moeite open te zetten (of te sluiten).
 • Jaloezieënwinkel: bamboe geeft nog meer sfeer in huis.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: makkelijker schoonmaken en duurzaam.

Lamellen: stijlvolle gordijnen voor binnen

Lamellen zijn verticale strookjes van producten zoals stof, kunststof, aluminium, hout, bamboe. Geschikt voor imposante / grote ramen en passen perfect bij een strak en basis interieur. Verticale lamellen zijn makkelijk met de hand te sluiten, vragen niet om veel onderhoud en kan je ook ophangen in de badkamer. De prijsverwachtingen beginnen bij circa €65. Voor een grote raampartij betaal je zo’n €190.

 • Snel open en dicht draaien met het handkoord.
 • Prima binnenzonwering voor hoge ramen en brede kozijnen.
 • Montage kunststof kozijn: eenvoudig aan te brengen.

Shutters: luxe raambekleding in Tegelen vakkundig gemonteerd

Shutters zijn stijlvolle binnenluiken met een luxe uitstraling. Het zijn unieke producten die je niet in veel andere huizen tegenkomt. De blinds zijn decoratief en functioneel, dragen veel bij aan de waarde van je huis en zijn ook nog eens hartstikke duurzaam. Te monteren op diverse ramen zoals dakramen, valramen, uitzetramen, ronde ramen, draaikiepramen, schuiframen. Opmerking: shutters vergen een behoorlijke investering. De onkosten beginnen bij zo’n €440. Voor een grote raampartij betaal je zo’n €930.

 • Duurzaam product.
 • Erg kindvriendelijk systeem.
 • Houten kozijnen: eenvoudig op maat laten aansluiten.

Alles wat je moet weten over horren en hordeuren

Maatwerk horren in Tegelen geven veel frisse lucht in de kamers en blokkeren de toegang voor vliegen en muggen. Voor elk raam of deur is er een geschikt model: voorzethor, plissé hor, lamellenhor, hordeur, hor met scharnier, rolhor. Hooikoorts (of andere allergieën? Overweeg dan ook een pollenwerende hor. Advies: de hor houdt de zon niet tegen. Je kunt wel kiezen voor een intelligente duo-plissé hor. Dit alternatief houdt kleine dieren buitenshuis maar heeft ook een zonwerend doek. De prijsverwachtingen beginnen bij zo’n €70 en bedragen voor een luxe model zo’n €725.

 • Past op bijna elk raam: valraam, draai-kiepraam, schuifraam, draairaam, vast raam, tuimelraam.
 • Natuurlijk ventileren zonder muggen en vliegen in huis.
 • Kan ook pollen weren.

De juiste raamdecoratie die past in jouw interieur

Deze week diverse aanbiedingen van lokale vakbedrijven

Overzicht met kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op vrijdag, 21 juni 2024 worden berekend door te kijken naar een aantal zaken: het soort product, materiaaltypes, de grootte (lengte en breedte) en handmatige of elektrische bediening. In het volgende schema vind je de gemiddelde prijzen van het laten plaatsen van zonwering in Tegelen in juni 2024.

Soort zonweringGrootteVerwachte kosten
Knikarmscherm1 – 6 meter breed€855 – €2000
Uitvalscherm200 – 400 cm breed€350 – €1425
Screens3 – 4 meter breed€265 – €1200
Rolluik1 – 4 meter breed€305 – €1325
Rolgordijn150 x 100 cm€80 – €160
Lamellen200 x 180 cm€70 – €225
Jaloezieën150 x 250 cm€60 – €240
Plisségordijnen130 cm breed€120 – €370
Gemiddelde kosten zonnewering inclusief montage in de Provincie Limburg.

Populaire merken zonwering

Ga je nieuwe zonwering kopen? Er zijn veel leveranciers om uit te kiezen. Elke fabrikant heeft zo zijn eigenschappen en adviesprijs. Vaak te koop via de gordijnwinkel in Tegelen. In de tabel hierna tonen wij uitleg over de meest gekozen merken. Zo kan jij nog beter een keuze maken.

 • Sunmaster: sterke en gebruiksvriendelijke producten met een mooi design.
 • SunCircle: maatwerk producten gemaakt in Nederland.
 • Verano: topproducten altijd 100% op maat.
 • Zonnelux: 100% op maat gemaakt van de beste materialen.
 • Heroal: hoogwaardige producten vervaardigd in Duitse productielocaties.
 • Stobag: bieden o.a. het prijswinnende cassettescherm CAMABOX BX4000.
 • Renson: hele mooie gevelbekleding voor elke type woning of tuin.
 • Velux: modulaire lichtstraten en dakramen inclusief verduistering.
 • Luxaflex: raambekleding op maat gemaakt.
 • Somfy: elektrische zonneschermen eenvoudig te bedienen.
 • Unilux / Fractions: de beste hordeuren en shutters van Nederland.
 • Veneta: direct van de fabriek geleverd (snel in huis).
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Hubo, Hornbach, Karwei, IKEA, Praxis en Kwantum, Leen Bakker, Formido, Bol.com, FonQ.
 • Overige merken: Novoferm, Roma, Toppoint, Deponti, Husol, Weinor en Dickson, Sunway, Copaco, Swela, Schlappi, Milano.

Gegevens van regionale zonwering experts rondom Venlo

Goedkope zonwering kopen in Tegelen? Of ben je op zoek naar een bekend zonweringsbedrijf uit de buurt? In de onderstaande tabel delen we namen en adressen van zonwering specialisten en gordijnwinkels in dit postcodegebied. Soms kunnen ze je advies geven. Via deze website check je ook montagebedrijven en verkooppunten in Swolgen, Steyl en Broekhuizenvorst.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Advies over zonwering per ruimte

Iedere ruimte vraagt om een uniek type vitrage die aansluit bij de woonbehoefte en woonstijl. We beschrijven nu de meest handige zonwering voor binnen en buiten voor de meest gangbare ruimtes.

 • Keuken: ga voor een type dat zowel praktisch is als stijlvol.
 • Badkamer: met waterafstotende plissés heb je meer privacy in de douche.
 • Woonkamer: dankzij verduisterende gordijnen koelt het minder af in te winder en houd je de warmte buiten in de zomer.
 • Slaapkamer: maak jouw slaapkamer helemaal geluidsdicht met geluidswerende gordijnen.
 • Zolderraam: kies bij draai-kiepramen voor montage op de dag.
 • Dakkapel: bestel rolgordijnen op maat en laat het vakkundig plaatsen (of doe het zelf).
 • Balkon: monteer een sterk balkondoek en/of zonnescherm om heerlijk te kunnen zitten.

Producten voor serre & terras
In de de zomermaanden kunnen de dagelijkse temperaturen zeer hoog worden. Er zijn verschillende soorten buiten- en serrezonwering. Tegenwoordig heb je o.a. automatisch zonneschermen of terrasoverkapping, gewoon parasols of speciale houten buitenjaloezieën voor een overkapping. Systemen voor een glazen dak kan je vanaf binnen of buiten laten werken. Check ook aanvullende info over: Buitenjaloezieën.

Veelgestelde vragen over woning koel houden

De beste zonwering voor je woning zoeken?

Elke huis heeft weer andere wensen. De juiste zonnewering die aansluit op jouw behoefte kan jij opzoeken door een check te doen op: de grootte van je ramen, de ligging van de tuin, de buitenmuren (kozijnen) en wat je eraan wilt uitgeven. De grootste pluspunten van binnenzonnewering zijn dat het verkrijgbaar is in een heleboel kleuren, prints en prijsgroepen. Het kozijn moet hiervoor natuurlijk wel geschikt zijn. Buitenzonwering werkt beter om de zon te weren, geeft verkoeling in huis, brengt schaduw maar valt wel meer op (je monteert het aan de gevel of kozijn).

Hoe zit het met de kosten van zonnewering in Tegelen?

De verwachte kosten van zonwering zijn voor iedereen anders. De verwachte prijzen helder naast elkaar gezet. Voor markiezen rekenen ze doorgaans wel €600. Zonnescreens €260 op basis van 1 raam. Wanneer je de voorkeur geeft aan een zonnescherm moet je rekening houden met minimaal €1150. Een uitvalscherm is wat voordeliger (+/- €775). Een handmatig-rolluik kost €485. Voor jaloezieën betaal je zo’n €295 per raam / kozijn. Voor shutters is de investering wat hoger (plusminus €775). Overige producten voor binnen zijn lamellen, plisse gordijnen en rolgordijnen (beginnend bij €110 per kozijn). De totale prijzen worden berekend a.d.h.v. het model, de grootte (lengte en breedte), soort bediening, materiaaltypes, dessins en kosten van installatie.

Waarom kiezen voor inmeten en montageservice in Tegelen?

Ten aanzien van zonweringsproducten heb je veel keuze. Let goed op zaken als het inmeten en monteren. Het is een optie om maatwerkproducten zelf thuis in te meten, maar je kunt ook kiezen voor de montage plus inmeetservice in Tegelen. Dan komt er een capabele vakman die de gevels en raamkozijnen inmeet bij je thuis. Als alle dingen zijn besteld komt de installateur het systeem op de juiste manier bevestigen. Zo geniet je van goede zonnewering, een gunstige garantieperiode en een mooi passend product.

Wat is slimme zonwering?

In de basis heb je de normale handmatige bediening, draadloze bediening of wil je jouw rolluiken opnemen in het domotica systeem? Slimme zonwering levert veel op. Handmatige bediening met windwerk of slingerstang werkt prima, maar het kan simpeler. Draadloze bediening (middels een afstandsbediening, handzender, tijdschakelaar, mobiele app) maakt het mogelijk dat je van een afstand jouw schermen kunt beheren. Bij extreem weer kun jij ervoor kiezen dat het zonnescherm direct automatisch in zal klappen. Als de zon gaat schijnen zal het scherm ook direct reageren. Gordijnen, shutters en jaloezieën kun je ook automatisch open en dicht laten gaan. Een toepassing met online functies geeft je nog meer grip op het klimaat in huis. De tarieven van smart rolluiken & schermen komen uit rond de €525.

Geschreven door: Michiel. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 5930, 5931, 5932

Plaats een reactie