Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Broekhuizenvorst vergelijken

Wil jij een koele woning met zonwering in Broekhuizenvorst? Zonwering is zowel binnen- als buiten toepasbaar. De tarieven starten bij zo’n €82,50. Goede buitenzonwering als een rolluik is het meest effectief om de zon buitenshuis te houden. Meestal behaal je met een zonnescherm plekjes met schaduw waar je prima kunt zitten in de zomer. Binnenzonwering zoals gordijnen of duetten is doorgaans wat voordeliger en geeft je woning ook warme uitstraling. Er bestaan bijzonder veel afzonderlijke modellen. Op deze pagina geven we een praktische handleiding waar we stilstaan bij alle mogelijke systemen. Bovendien bekijk je de huidige tarieven en een lijst met lokale zonwering specialisten in Broekhuizenvorst en omgeving.

Waarom een zonnescherm aanschaffen

 • Altijd een fijne en comfortabele temperatuur in je woning.
 • Een verzorgd uitstraling van de woning (mooie afwerking).
 • Kan warmte vasthouden en/of afstoten (lager energieverbruik).
 • Bescherm je interieur tegen UV-straling.
 • Met name rolluiken werken inbraakpreventief.
zonwering-vergelijken-broekhuizenvorst

Zonnescherm laten plaatsen in Broekhuizenvorst

Beschik je niet over het juiste gereedschap en is het belangrijk dat het deskundig wordt opgehangen? Een voordelig zonnescherm installeren in Broekhuizenvorst middels een professionele zonwering specialist is dan geen overbodige luxe. Je bent dan verzekerd dat het geheel juist aangesloten wordt, dat er niks stuk gaat en dat de afstandsbediening ook goed werkt. Via deze vergelijker kom je eenvoudig in contact met leveranciers die actief zijn in jouw postcodegebied. Hierna geven we een toelichting hoe dat in z’n werk gaat.

Een zonnescherm laten monteren door een vakman

 1. Zoek een geschikt model / systeem

  Kies allereerst welk model aansluit bij jouw eisen. Buitenzonwering plaats je aan de buitenkant. Een binnenzonwering wordt in de woning opgehangen (binnenkant). Beschrijf ook het belangrijkste doel van de screens of de rolgordijnen. Je kunt het gebruiken voor o.a. het huis koeler maken, het verminderen van energiegebruik, inkijk en geluidsoverlast beperken, inbrekers afschrikken, een fijne schaduwplek maken, lichtinval regelen of een toevoeging voor het interieur.

 2. Welke maat heb je nodig?

  Geef de maten door van jouw installatie. Geef ook door waar je het wilt laten aanbrengen. Je kunt kiezen voor o.a. plaatsing achter het huis of in de badkamer. Voeg foto’s toe van de situatie om jouw project verder te verduidelijken.

 3. Automatische of handbediening?

  Een belangrijk aspect is de bediening. De standaard systemen zijn de zonwering met handmatige bediening (men gebruikt dan een opwindmechanisme of slinger). Ga je voor iets meer luxe, dan kom je uit bij elektrische bediening. Dit wordt uitgevoerd met een knop/schakelaar in huis, eventueel met een tijdschakelaar. De meest luxe en meest nieuwe manier is draadloze bediening die werkt via je telefoon (App), zender of afstandsbediening.

 4. Vergelijken van aanbieders

  Al jouw wensen doorgegeven? Voer jouw adresgegevens in. Houdt vervolgens rekening met drie offertes van professionele zonweringsbedrijven uit Broekhuizenvorst en regio. Vergelijk de offertes, en kijk goed naar betalingscondities, kosten en nazorg. Ga voor de beste aanbieding en maak de deal rond.

 5. Monteren

  Demonteer de oude zonwering en zorg dat alles opgeruimd is voor de specialisten. Het installatiebedrijf levert het zonnescherm, markiezen of de plissés zoals afgesproken. Toets of het volgens de handleiding is opgehangen. Probeer alles direct even uit. Eventuele gebreken kan je het beste direct uitsluiten. Mogelijk behoort een onderhoudscontract tot de mogelijkheden.

Online offerte aanvragen voor zonwering

Ontvang offerte van raambekleders in Broekhuizenvorst

Buitenzonwering kopen en laten monteren

Buitenzonwering Broekhuizenvorst wordt gebruikt om de zonnestralen die naar binnen schijnen te weren. Verder zorgt het voor een aangename schaduwplek in je tuin of op het terras. Het verhoogt het comfort binnen en buiten. Enkele artikelen zoals met name rolluiken houden inbrekers buiten de deur en isoleren zeer goed. Zonwering voor buiten is tegenwoordig op de markt in tientallen verschillende vormen en afmetingen. De kosten liggen zeer uiteen. Tussen de €400 tot zo’n €2950. In de koopgids hierna lees je de voordelen en nadelen van de meest moderne oplossingen.

Genieten van knikarmschermen / terrasschermen

Een knikarmscherm is feitelijk een zonnescherm dat aan de buitengevel van je huis wordt geplaatst. Door middel van 2 uitstraai-knikarmen zal het schermdoek naar buiten worden gedraaid. Door dit mechanisme kan je er gewoon onderdoor lopen en biedt het geheel veel schaduw in de tuin. Let op: dit model kan beschadigd raken door extreme weersomstandigheden. De verwachte tarieven variëren tussen de €825 tot €2050.

 • Voor iedere woning een geschikte terraszonwering.
 • Een nette en strakke cassette aan de muur.
 • Te koop met afstandsbediening en schakelaar.

Informatie over uitvalschermen

Het uitvalscherm is een doeltreffende en een goedkope manier om om zonlicht te beperken. Je krijgt hierdoor veel schaduw in huis zodat je ongestoord een boek kunt lezen of tv kunt kijken. Erg handig bij kleine ramen waar je niet vaak onder door hoeft te lopen. Ze worden vaak gebruikt bij flatgebouwen en kantoren. In een achtertuin kan het in de weg gaan zitten. De tarieven liggen tussen de €300 tot zo’n €1300.

 • Het zonnescherm kan geleverd worden in veel prijsklassen.
 • Zeer geschikt voor hoge kantoren, flats en gebouwen.
 • Minder gevoelig voor wind en regen.

Alles wat je moet weten over screens

Screens op maat laten maken in Broekhuizenvorst is het beste advies als je zonlicht wilt verduisteren maar nog wel zicht wil overhouden. Zonnescreens zijn goed in het filteren van zonlicht en behouden het zicht van binnen naar buiten. Het doek wordt samengesteld met glasvezel of polyester met een PVC-coating. Je kunt kiezen voor lichtdoorlatende en verduisterende screens. In het geval van daglicht kan je altijd van binnen naar buiten kijken, maar niet andersom. Kanttekening: op het moment dat het screendoek uit is kan je het raam niet even op een kier zetten. De gemiddelde prijzen liggen tussen de €225 tot €1025.

 • Een relatief onopvallend systeem.
 • Weersbestendig en houden jouw raam schoon.
 • Mogelijkheid om te integreren in het kozijn.

Het kopen van rolluiken

Rolluiken zijn erg gewild. En dat is niet vreemd: ze zijn eenvoudig in gebruik, simpel op te meten en te monteren, ze zijn geluiddempend en ze verduisteren ook heel goed. Tevens biedt het een preventieve werken bij inbraak. Je hebt 3 mogelijkheden: een voorzetluik plaatst men in een kast boven of op het raam, bij opbouwrolluiken vormt het raam en de rolluikkast één geheel (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt in de gevel gemonteerd. De normale tarieven schommelen tussen de €320 en €1450 voor rolluiken bestellen in Broekhuizenvorst.

 • Eenvoudige installatie met weinig voorbereiding.
 • Een donkere en stillere slaapkamer.
 • Schrikt inbrekers af.

Informatie en voordelen van markiezen

Een markies is een traditionele zonwering dat een unieke uitstraling aan de woning geeft. In de basis is het een stevig frame van hout of aluminium wat afgedekt wordt door middel van een doek. Markiezen wordt vaak gekozen door eigenaren van klassiek getinte huizen. Ze beïnvloeden het karakter van van huizen. Naast het standaard model kan je ook gaan voor een petmodel of klapmodel die je bij terrassen en etalages vaak ziet. De normale prijzen liggen tussen de €610 en €1825.

 • Geeft een sfeervolle uitstraling aan het pand.
 • Je uitzicht blijft behouden.
 • Relatief weinig windgevoelig.

Andere modellen en systemen

 • Verandazonwering: koele zomers en aangename winters met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: een doek dat je kun spannen tussen huizen, bomen of palen.
 • Terrasoverkapping: mooie losse parasols voor plaatselijke schaduw (gemakkelijk te verplaatsen).
 • Buitenjaloezieën: een prachtig product met een luxe uitstraling.

Een heerlijke temperatuur in een ruimte met buitenzonwering!

Vraag een gids aan met het hele assortiment

Raamdecoratie Broekhuizenvorst: bekijk de verschillende gordijnen voor binnen

De montage van binnenzonwering gebeurt altijd aan de binnenkant van een raam of kozijn. Middels raambekleding heb je veel vrijheid over hoeveel lichtinval je wilt. Zo kan je voorkomen dat de zon fel naar binnen schijnt zodat het binnen aangenaam koel blijft. Eveneens brengt het extra sfeer in huis. Goed om te weten: raamdecoratie heeft ook een isolerende werking. De onkosten schommelen tussen de €390 tot €850. Bijgaand behandelen we de meest gekochte mogelijkheden.

Rolgordijnen: verkrijgbaar in veel kleuren

Een rolgordijn is een gordijn dat je kunt oprollen. Ze hebben gunstige prijzen, moeiteloos op te hangen, simpele bediening en het past op praktisch ieder kozijn. Rolgordijnen zijn verkrijgbaar in veel dessins en kleuren wat het mooie aanvulling op je interieur maakt. Men biedt diverse modellen zoals kiepkantelraam, lichtdoorlatende, waterafstotende, elektrische, dakraam, transparante en speciale duo rolgordijnen. De kosten komen uit tussen de €60,00 en €190.

 • Een vorm van goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Broekhuizenvorst: heel simpel zelf te bevestigen.
 • Assortiment in allerlei stoffen en exclusieve uitvoeringen.

Vouwgordijnen: bekijk het aanbod

Vouwgordijnen zijn zeer populair, ze geven een knusse en brocante ambiance aan je huis. Ze hebben een handig bedieningssysteem. Er zijn meerdere vouwgordijn-stoffen beschikbaar. Je kunt zelf keuzes maken omtrent de mate van lichtdoorlatendheid van de gordijnen. Tevens zorgen ze voor een prettige akoestiek in huis. Wees voorbereid op een kostenplaatje van €90 tot €350.

 • Zowel open en dicht nemen ze weinig ruimte in.
 • Voor alle breedte (maatwerk).
 • Goed te onderhouden: reinig de stof met water/zeep in een handwas.

Plissé: verkrijgbaar in veel kleuren

Plissé gordijnen kan je zowel aan de boven- als onderkant omhoog en omlaag doen. Door middel van een simpel koord kan je het bedienen en het past op bijna ieder raam. Fraaie raamdeco die een toffe twist geeft aan jouw interieur. Je hebt diverse types plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben meerdere stoflagen (honingraat). Top down – bottom up kan je van boven en onder openen. Houd rekening met een tarief van €62,5 tot €165.

 • Een speels en vrolijk systeem.
 • Extra isolerende werking.
 • Dupligordijnen op maat: de inmeetservice komt bij je thuis.

Jaloezieën Broekhuizenvorst: verkrijgbaar in veel kleuren

Jaloezieën zijn horizontale paneeltjes die je kunt ophalen of kunt kantelen met een handig koord of ketting. Leveranciers bieden oneindig veel systemen en materialen zoals bijv. bamboe, kunststof, PVC, aluminium, stof. Via de houten jaloezieën kun je zelf de perfecte stand kiezen voor sfeer, licht en privacy. Tip: ze vergen wel wat meer onderhoud dan andere type gordijnen. Denk aan een tarief van €80 tot zo’n €260.

 • Eenvoudig zelf de lichtinval bepalen.
 • Jaloezieënwinkel: kies voor Bamboe voor een natuurlijke look
 • PVC / Aluminium jaloezieën: makkelijker schoonmaken en duurzaam.

Lamellen: betaalbaar gordijn voor elk budget

Lamellen zijn verticale platen van producten zoals kunststof, stof, bamboe, pvc, hout. Geschikt voor grote ramen en matchen goed met een eigentijds en minimalistisch interieur. Verticale lamellen zijn makkelijk met de hand te sluiten, zijn gemakkelijk schoon te houden en zijn vochtbestendig (en dus geschikt voor de badkamer). De investeringen starten bij om en nabij de €65 en bedragen voor een luxe model zo’n €190.

 • Een tijdloze aanblik voor jouw interieur.
 • Voor hoge kozijnen is deze binnenzonwering een ideale oplossing.
 • Montage kunststof kozijn: goed installatiewerk verlengt de levensduur.

Shutters: luxe raambekleding in Broekhuizenvorst direct van de fabriek

Shutters zijn populaire binnenluiken met een luxe uitstraling. Het zijn eyecatchers die iets toevoegen aan jouw interieur. Blinds zijn bijzonder, ze maken je woning meer waard en bovendien erg milieuvriendelijk. Aan te brengen op diverse ramen zoals dakramen, schuiframen, valramen, uitzetramen, draaikiepramen, ronde ramen. Kooptip: shutters zijn niet goedkoop! De prijzen beginnen bij zo’n €440. Voor luxe versie moet je rekening houden met €870.

 • Een echte blikvanger in huis.
 • Erg gemakkelijk in gebruik.
 • Houten kozijnen: de combinaties van hout maken het een luxe geheel.

Horren en hordeuren bestellen

Maatwerk horren in Broekhuizenvorst zorgen voor frisse lucht in huis en zijn goed in het tegenhouden van insecten en ongedierte. Er zijn diverse modellen: plissé hor, hordeur, inzethor, rolhor, hor met scharnier, voorzethor. Heb je veel last van hooikoorts of allergieën? Bestel dan de speciale pollenwerende horren. Kooptip: het zonlicht komt wel door het horgaas geen. Je kunt je dan beter verdiepen in een vernuftige duo-plissé hor. Dit type weert kleine dieren en zorgt ook dat de zon niet fel naar binnen schijnt. De tarieven beginnen bij circa €67,5. Meer exclusieve modellen kosten zo’n €525.

 • Geschikt voor o.a.: valraam, draai-kiepraam, draairaam, tuimelraam, schuifraam, uitzetraam.
 • Ventileren zonder dat er ongedierte naar binnen komt.
 • Ideaal voor mensen met hooikoorts.

Passende raamdecoratie voor elke smaak

Ontvang verschillende aanbiedingen van lokale vakbedrijven

Bekijk de kosten van zonwering 2024

De prijzen van zonwering op dinsdag, 25 juni 2024 worden samengesteld a.d.h.v. velerlei opties: het soort systeem, de materiaaltypes, de maximale breedte en de bedieningsmogelijkheden (elektrisch). In het volgende schema bespreken we de huidige kosten van het laten plaatsen van zonwering in Broekhuizenvorst in juni 2024.

ZonweringGrootteVerwachte prijzen
Knikarmscherm200 – 500 cm breed€835 – €2050
Uitvalscherm1 – 4 meter breed€390 – €1525
Screens200 cm – 400 cm breed€265 – €1100
Rolluik2 – 4 meter breed€305 – €1275
Rolgordijntot 3 meter breed€60 – €175
Lamellen250 x 250 cm€50 – €220
Jaloezieën100 x 180 cm€60 – €210
Plisségordijnen150 cm breed€100 – €360
Gemiddelde kosten zonnewering incl. montage in de Provincie Limburg.

Overzicht merken zonwering

Ben je bezig met zonwering kopen? Er zijn veel leveranciers om uit te kiezen. Elke winkel heeft wel een onderscheidend aspect en richtprijs. Deze vind je vaak wel bij de gordijnwinkel in Broekhuizenvorst. In het overzicht hierna vind je informatie over de meest verkochte merken. Zo kun je wellicht gerichter gaan zoeken.

 • Sunmaster: toonaangevende fabrikant van zonschermen, screens en rolluiken.
 • SunCircle: eersteklas kwaliteit door productie in eigen handen.
 • Verano: een begrip in de zonweringbranche.
 • Zonnelux: advies op maat, inmeten en montage.
 • Heroal: hoogwaardige producten vervaardigd in Duitse productielocaties.
 • Stobag: terrasschermen die tegen een stootje kunnen.
 • Renson: lichte en robuuste aluminium gevelbekleding.
 • Velux: gordijnen aanpassen aan jouw kamer, stijl en smaak.
 • Luxaflex: producten zijn geschikt voor o.a. dakramen, serres en draai- en kiepramen.
 • Somfy: smart home merk met o.a. elektrische zonneschermen.
 • Unilux / Fractions: kwaliteit maatwerk hordeuren en raamhorren.
 • Veneta: standaard 8 jaar garantie inclusief gratis advies aan huis.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Hornbach, Karwei, Praxis, Hubo, IKEA en FonQ, Kwantum, Leen Bakker, Formido, Wehkamp.
 • Overige merken: Deponti, Husol, Bece, Toppoint, Novoferm, Roma & Swela, Dickson, Copaco, Lumenguard, Sunway, Milano.

Zonwering experts in regio van Horst aan de Maas

Goedkope zonwering kopen in Broekhuizenvorst? Wil jij contact leggen met een hoog aangeschreven zonweringsbedrijf in jouw regio? In het schema hieronder verstrekken we bedrijven en adresgegevens van buitenzonwering experts en gordijnwinkels in deze regio. Mogelijk kun je contact leggen voor een adviesgesprek. Via deze website kom je ook in contact met installatiepartners en verkopers in Meerlo, Broekhuizen en Tienray.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Informatie zonwering per ruimte

Ieder raam en elke deur behoeft een vitrage die afgestemd is op de woonbehoefte en woonstijl. We beschrijven nu de meest handige soorten zonwering voor de meest gangbare ruimtes.

 • Keuken: praktisch en sfeervol kunnen perfect samengaan.
 • Badkamer: let met name op vochtbestendigheid en privacy in de douche.
 • Woonkamer: je kunt je woning in de zomer goed koelen met verduisterende gordijnen of rolluiken.
 • Slaapkamer: door rolluiken (geluidswerend) te installeren maak jij de ruimte koel, stil en aangenaam.
 • Zolderraam: voordelige raamdeco voor een draai-kiepraam op thuiskantoor of hobbykamer.
 • Dakkapel: laat jouw rolgordijnen op maat bestellen voor een uitbouw.
 • Balkon: laat een zonnescherm of balkondoek plaatsen en maak schaduwrijke plekken.

Mogelijkheden voor serre & terras
Tijdens hete dagen kan het anders erg warm worden. Het huidige assortiment bestaat uit allerlei soorten buiten- en serrezonwering. Je kunt bijvoorbeeld investeren in automatisch zonneschermen of terrasoverkapping, gewoon parasols of speciale houten buitenjaloezieën voor een serre, overdekt terras of overkapping. Een zonnescherm voor een glazen dak kan je zowel vanaf binnen als buiten laten werken. Wellicht vind je dit ook interessant: Screens.

Wat moet ik weten over mijn woning verkoelen?

Wat is de beste zonwering om te kopen?

Iedere woning is anders. De meest geschikte zonnewering voor jouw woning heeft te maken met: de breedte van de ramen, hoe je tuin gelegen is, jouw woonsituatie en jouw maximale budget. Waarom wij binnenzonnewering aanraden? Omdat het te koop is in een heleboel kleuren, soorten materialen en prijzen. Je interieur moet hier natuur wel schikt voor zijn. Buitenzonwering werkt beter om de zon te weren, brengt significante verkoeling, maar is wel meer zichtbaar (je monteert het aan de gevel of kozijn).

Wat zijn de gemiddelde kosten van zonnewering in Broekhuizenvorst?

De tarieven van zonwering zijn per situatie anders. De geschatte tarieven hebben we hierna kort toegelicht. Denk bij markiezen aan +/- €625. Zonnescreens €215 op basis van één kozijn. Op het moment dat je kiest voor een terrasscherm stijgen de kosten al gauw naar €1000. Met een uitvalscherm ben je een stuk goedkoper uit (+/- €650). Een handmatig-rolluik kost €455. Liever jaloezieën? Dan betaal je zo’n €250 op basis van één kozijn. Shutters zijn een stuk kostbaarder (+/- €775). Alternatieve producten voor binnen zijn plisségordijnen, lamellen en rolgordijnen (reken op minimaal €110 per raam / kozijn). De totale tarieven worden opgesteld door te kijken naar type systeem, de gewenste afmeting, soort bediening, het soort materiaal, vormen / kleuren en installatiewerk.

Wat zijn de pluspunten van inmeten en montageservice in Broekhuizenvorst?

Voor het bestellen van zonweringsproducten heb jij genoeg te kiezen. Daarbij moet je zeker goed letten op de afmetingen en montage-eisen. Je kunt zelf de maten opmeten voor maatwerkproducten, maar ook gebruik maken van de montage & inmeetservice in Broekhuizenvorst. In dat geval komt in ervaren monteur die elk raam / kozijn inmeet bij je thuis. Als de gehele bestelling binnen is zal een installateur de producten volgens de documentatie vastzetten. Met deze klusservice geniet je altijd van fantastische zonnewering, garantie en service en ondersteuning bij problemen.

Wat is slimme zonwering?

Ga jij voor de handmatig met slingerstang of band, handzender of een volledig geïntegreerd domotica systeem? Slimme zonwering gaan we de komende jaren veel zien. Een handmatig systeem met slinger werkt in de basis mooi, echter het kan gebruiksvriendelijker. Draadloze bediening (tijdschakelaar, draaiknop, afstandsbediening, mobiele app) maakt het mogelijk dat je van een afstand jouw schermen kunt beheren. Bij extreem weer kan het zonnescherm zich automatisch inklappen Als de zon doorbreekt kunnen de screens automatisch sluiten. Shutters, jaloezieën en gordijnen kan je op ingestelde tijden automatisch open en dicht laten gaan. Bediening via internet geeft je nog meer grip op het klimaat in huis. De prijzen van smart rolluiken en screens bedragen zo’n €500.

Geschreven door: Michiel. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 5871

Plaats een reactie