Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Evertsoord vergelijken

Op zoek naar multifunctionele zonwering in Evertsoord? Zonwering is beschikbaar voor buiten en binnen. De tarieven starten bij zo’n €72,50. Kwalitatieve buitenzonwering zoals o.a. een uitvalscherm is zeer handig om een aangenaam binnenklimaat te realiseren. Mogelijk verkrijg je middels een zonnescherm een schaduwrijke en windvrije plek waar je prima kunt zitten in de zomer. Binnenzonwering zoals gordijnen of rolgordijnen is vaak aantrekkelijk geprijsd en geeft je woning ook warme uitstraling. Je hebt de keuze uit gigantisch veel verschillende toepassingen. Via deze website delen we een concreet advies dat zorgt dat je goed voorbereid een offerte kan aanvragen. Daarnaast doorzoek je gemiddelde kosten en adressen van verschillende zonwering specialisten in Evertsoord en omstreken.

Waarom een zonnescherm aanschaffen

 • Een koele woonkamer en lekkere temperatuur in de slaapkamer.
 • Geeft je woning een mooie uitstraling.
 • Ze houden je energierekening lager.
 • Minder last van inkijk.
 • Met name rolluiken werken inbraakpreventief.
zonwering-vergelijken-evertsoord

Zonnescherm laten plaatsen in Evertsoord

Heb je geen ervaring met het plaatsen van zonwering of simpelweg geen tijd? Een voordelig zonnescherm installeren in Evertsoord via een goed aangeschreven zonwering specialist is dan wel zo verstandig. Je weet dan zeker dat de installatie juist bevestigd wordt, dat je garantie geldig blijft en de installateur laat precies zien hoe het werkt. Via dit platform vind je snel en zonder gedoe vakspecialisten in de gemeente. Hieronder lees je precies wat je moet doen.

Een zonnescherm laten monteren door een specialist

 1. Een soort kiezen

  Ten eerste bepaal je welk type systeem het beste past bij jouw eisen. Buitenzonwering komt aan jouw buitengevel te zitten. Ga je voor binnenzonwering, dan wordt dat aan de binnenkant van het kozijn geplaatst. Daarnaast is het goed om na te denken over het doel van het terrasscherm of de rolgordijnen. Belangrijke elementen zijn: het huis koeler maken, het verminderen van energiegebruik, inkijk verminderen, inbrekers tegenhouden, een fijne plek in de schaduw maken, een kamer verduisteren of extra sfeer in de woning brengen.

 2. Meet de maten op

  Meet alle maten goed op van het product. Verduidelijk ook waar het geïnstalleerd moet worden. Je kunt kiezen voor o.a. aan de zijkant van het huis of op de 1e of 2e verdieping. Maak foto’s om jouw project verder te verduidelijken.

 3. Hoe wil je het bedienen?

  Kies de gewenste bediening. De goedkoopste keuze is zonwering met handmatige bediening (hierbij gebruik je een slinger / opwindmechanisme). Een andere gangbare keuze is elektrische bediening. Je kunt het dan bedienen met een draaiknop, soms ook uitgevoerd met tijdschakelaar. De duurste en innovatiefste keuzemogelijkheid is draadloze bediening middels een afstandsbediening of mobiele app.

 4. Vergelijken van aanbieders

  Alles geïnventariseerd? Als laatste vul je jouw adres- en contactgegevens in. Je krijgt snel en volledig vrijblijvend offertes van erkende zonweringsbedrijven uit Evertsoord en omgeving. Vergelijk de offertes, en kijk goed naar prijs, referenties, merk producten en nazorg. Ga in op de meest gunstige aanbieding en teken de opdrachtbevestiging.

 5. Het ophangen van het systeem

  Verwijder de oude zonwering en maak alles netjes voor de vakmannen. De professional monteert het zonneschermen of de plissés zoals jij dat wilt. Check of het product goed is opgehangen. Probeer alles direct even uit. In dat geval kan de monteur eventuele gebreken nog herstellen. In veel gevallen kan je kiezen voor een onderhoudscontract.

Vraag direct een zonwering offerte aan

Meteen een prijsopgave van raambekleders in Evertsoord

Buitenzonwering kopen: bekijk alle opties

Buitenzonwering Evertsoord is ideaal om de temperatuur in de woning te beperken. In aanvulling daarop is het ideaal om een fijn schaduwplekje te maken op korte afstand van je huis. Dat is dus genieten binnen- en buitenshuis. Sommige producten zoals met name rolluiken zijn zelfs inbraakproof en hebben een warmte- en geluidsisolerende werking. Zonwering voor buiten is verkrijgbaar in diverse vormen en afmetingen. Gemiddeld betaal je een bedrag tussen de €425 tot €2900. In het gedeelte hieronder beoordelen we de meest gekozen modellen.

Waarom kiezen voor knikarmschermen / terrasschermen

Met knikarmschermen bedoelt men zonnescherm dat aan de buitengevel van je huis wordt geplaatst. Aan de hand van de scharnierende knikarmen kan het schermdoek met een lichte helling horizontaal uitgedraaid worden. Daardoor kan je er gewoon onderdoor lopen en levert het systeem veel schaduw op bij de ramen. Noemenswaardig: het schermdoek is vatbaar voor extreme weersomstandigheden zoals storm. De verwachte prijzen variëren tussen de €900 en €2150.

 • Zorg voor een aangename terraszonwering.
 • Een nette en strakke cassette aan de muur.
 • Moderne eigentijdse look.

Adviezen over uitvalschermen

Een uitvalscherm is een populaire en een eenvoudige manier om en zonlicht en warmte te verminderen. Je kunt rekenen op voldoende schaduw zodat je binnen niet verblind raakt door de zonnestralen. Het is heel geschikt voor vaste ramen of plekken waar geen doorloop nodig is. Om die reden zie je ze ook vaak bij flats en kantoren. In een achtertuin kan het in de weg gaan zitten. De onkosten variëren tussen de €325 – €1200.

 • Een zeer budgetvriendelijk zonnescherm.
 • Voor ramen waar je niet onder hoeft te zitten.
 • Is bestand tegen hoge temperaturen.

Prijzen en voordelen van screens

Screens op maat laten maken in Evertsoord is het beste advies als je een mooi weggewerkt systeem zoekt. Zonnescreens zijn perfect in staat om warmte en zonlicht te beperken en zijn bestand tegen weersinvloeden. De keuze qua doek-materiaal is vezels van polyester of glasvezel. Je kiest vooraf wat je wensen zijn qua lichtdoorlatendheid. In situaties met daglicht kan je altijd van binnen naar buiten kijken, echter kan je van buitenaf niet naar binnen kijken. Disclaimer: in het geval je het screendoek hebt uitgedraaid kan het raam niet open en houd je het dicht. De normale tarieven liggen tussen de €225 t/m €1200.

 • Maatwerk mogelijk: alle breedtes.
 • Verkrijgbaar in heel veel kleuren.
 • Het zicht naar buiten blijft behouden.

Waar kiezen voor rolluiken

We komen rolluiken tegen bij veel huizen. De redenen zijn duidelijk: je kunt ze heel eenvoudig bedienen, eenvoudig in te meten, ze zijn geluidsisolerend en realiseren een duidelijke energiebesparing. Als extra voordeel werken ze ook inbraakpreventief. Er zijn 3 modellen: het voorzetrolluik is geschikt voor bestaande bouw, het opbouwrolluik wordt geïnstalleerd boven de ramen / het kozijn (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt in de gevel gemonteerd. De normale prijzen liggen tussen de €300 tot €1275 voor rolluiken bestellen in Evertsoord.

 • Te monteren op praktische elke gevel.
 • Dempt het geluid en houdt warmte buiten.
 • Houd inbrekers buiten de deur.

Meer informatie over markiezen

Een markies is een traditionele zonwering wat direct zal opvallen (authentieke uitstraling). In de basis is het een houten, stalen of aluminium frame wat afgedekt wordt door middel van een doek. Markiezen zie je met name bij landelijke huizen. Ze hebben invloed op de sfeer van de woning. Naast de basismodellen kan je ook gaan voor een petmodel of klapmodel die je vaak bij winkels ziet. De kosten liggen zo tussen de €720 tot zo’n €1700.

 • Geeft een sfeervolle uitstraling aan het pand.
 • Je kunt gewoon naar buiten blijven kijken.
 • Je kunt er goed onderdoor lopen.

Alternatieve systemen voor buiten

 • Verandazonwering: beschutting op jouw veranda met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: een doek dat je kun spannen tussen huizen, bomen of palen.
 • Terrasoverkapping: een grote parasol voor gebruik op diverse plekken (verplaatsbaar).
 • Buitenjaloezieën: vervaardigd uit lamellen met hoge weerkaatsing van zonlicht.

Een aantrekkelijke temperatuur in huis d.m.v. buitenzonwering!

Doorzoek het aanbod van populaire merken

Raamdecoratie Evertsoord: alle mogelijkheden voor binnen

In het geval van binnenzonwering worden de systemen aan de binnenkant van het kozijn geplaatst. D.m.v. raambekleding kan je de lichtinval en lichtintensiteit zelf gemakkelijk regelen. Hierdoor minimaliseer je de kans dat de zon fel naar binnen schijnt zodat je geniet van een koel huis. Tevens haal je hiermee extra sfeer in huis. Goed om te weten: je kunt ook de isolatie verbeteren met raamdecoratie. De onkosten liggen tussen de €370 en €850. Bijgaand geven we een toelichting op de meest interessante types.

Rolgordijnen: een veelzijdig aanbod

Een rolgordijn is een gordijn dat je kunt oprollen. Het is een goedkoop model, gemakkelijk zelf te plaatsen, iedereen kan het gebruiken en het past op praktisch ieder kozijn. Rolgordijnen zijn te koop in meerdere prints en kleuren. zodat het altijd aansluit op jouw interieur. Je hebt diverse modellen zoals verduisterende, lichtdoorlatende, elektrische, transparante, waterafstotende, dakraam en het duo rolgordijn. De prijsindicaties komen uit tussen de €65,00 tot €190.

 • Zeer aantrekkelijke en goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Evertsoord: relatief eenvoudig zelf te monteren.
 • Op maat verkrijgbaar in interessante stoffen en exclusieve modellen.

Vouwgordijnen: specificaties en kosten

Vouwgordijnen zijn zeer populair, ze geven een luxe en landelijke ambiance aan een ruimte. Ze hebben een handig bedieningssysteem. Elk vouwgordijn is uniek door het maatwerk. De keuze voor de stof bepaalt het lichtdoorlatende karakter van het gordijn. Tevens helpen ze tegen een slechte akoestiek. Denk aan onkosten van €95 tot €400.

 • Gemakkelijk zelf in hoogte te verstellen.
 • Gemakkelijk te installeren dankzij maatwerk.
 • Moeiteloos te onderhouden: reinigen d.m.v. een handwas.

Plissé: specificaties en kosten

Plissé gordijnen is een type raamdeco waarbij het doek in een harmonica vorm wordt ingebouwd. Het bedienen gaat middels een koord en je kunt spelen met de lichtinval. Kortom: luxe en gebruiksvriendelijke raamdeco die een toffe twist geeft aan jouw interieur. Je kunt kiezen uit veel types plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan de voorkant en achterkant verschillende stoffen (honingraat). Met Top down – bottom kan je zelf de lichtinval bepalen. Denk aan kosten van €65 tot €155.

 • Zelf lichtinval en inkijk in je huis bepalen.
 • Uitstekende isolatiewaarden en dus energiebesparend.
 • Dupligordijnen op maat: voor elke lengte een geschikt model.

Jaloezieën Evertsoord: bekijk het aanbod

Jaloezieën zijn horizontale latjes die je op veel standen kunt opendraaien met een koord of zelfs met afstandsbediening. Je kunt een selectie maken uit tientallen kleuren en materialen zoals o.a. aluminium, hout, PVC, bamboe, stof. Met jouw houten jaloezieën regel je met één beweging de zichtlijnen, licht en beschutting. Suggestie: je moet ze wel regelmatig afstoffen en onderhouden. Denk aan prijsindicaties van €82,5 tot €210.

 • Helemaal opgetrokken zie je weinig van de constructie.
 • Jaloezieënwinkel: een extra natuurlijke sfeer met bamboe.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: werkt met natuurproducten en milieuvriendelijke onderdelen.

Lamellen: binnengordijn voor ieder budget

Lamellen zijn verticale panelen van bouwstoffen zoals aluminium, kunststof, stof, hout, pvc. Handig voor lange / grote ramen en sluiten goed aan op een eigentijds en eenvoudig interieur. Verticale lamellen zijn handmatig te openen en sluiten, eenvoudig te reinigen en kan je ook prima toepassen in de badkamer. De prijzen starten vanaf €50. Voor meer exclusieve lijnen ga je naar de €195.

 • Let op: ze kunnen klepperen voor een open raam.
 • Geschikte binnenzonwering voor hoge ramen.
 • Montage kunststof kozijn: eenvoudig aan te brengen.

Shutters: luxe raambekleding in Evertsoord vakkundig gemonteerd

Shutters zijn strakke binnenluiken met een luxueuze uitstraling. Het zijn eyecatchers waarmee je echt iets bijzonders in huis haalt. De blinds houden de zon perfect buiten, ze verhogen de waarde van jouw woning en zijn erg duurzaam. Toepasbaar op vrijwel elk raam zoals valramen, draaikiepramen, dakramen, vaste ramen, schuiframen, ronde ramen. Belangrijk: shutters zijn relatief kostbaar. De prijsverwachtingen beginnen bij zo’n €460. Voor dure modellen kun je rekenen op €900.

 • Eventueel in de hypotheek mee te financieren.
 • Een heel kindvriendelijk product.
 • Houten kozijnen: altijd maatwerk zodat het naadloos aansluit.

Horren en hordeuren bestellen

Maatwerk horren in Evertsoord zorgen voor voldoende ventilatie en hebben een gunstig effect op muggen, vliegen, spinnen en ander ongedierte. Je kunt o.a. kiezen uit: lamellenhor, plissé hor, inzethor, hor met scharnier, hordeur, voorzethor. Heb je veel last van hooikoorts of allergieën? Kies dan voor een pollenwerende hor (met speciaal gaas). Advies: je houdt geen zonlicht tegen met een hor. Wil je dit wel? Kies dan voor een speciale duo-plissé hor. Deze houdt muggen, vliegen en ongedierte buiten de deur en voorkomt ook dat het erg snel warm wordt in huis. De prijsverwachtingen beginnen bij €72,5. Voor luxe versie moet je rekening houden met €600.

 • Te monteren op: vast raam, tuimelraam, schuifraam, draairaam, valraam, uitzetraam.
 • Ventileren zonder dat er ongedierte naar binnen komt.
 • Ook ideaal voor hooikoortspatiënten.

Maatwerk raamdecoratie voor iedere ruimte in huis

Gratis een aanbieding per e-mail

De actuele kosten van zonwering 2024

De prijzen van zonwering op dinsdag, 25 juni 2024 hangen af van meerdere factoren: het soort systeem, de materiaalsoort, het formaat en of je kiest voor handmatige of elektrische bediening. In het volgende schema tonen wij de gemiddelde prijzen van het laten plaatsen van zonwering in Evertsoord in juni 2024.

Zonwering typeFormaatGemiddelde prijzen
Knikarmscherm2 – 6 meter breed€870 – €2025
Uitvalschermtot 4 meter breed€400 – €1500
Screens100 cm – 300 cm breed€245 – €1200
Rolluik200 cm – 400 cm breed€320 – €1450
Rolgordijn120 x 100 cm€50 – €175
Lamellen100 x 250 cm€60 – €195
Jaloezieën100 x 200 cm€80 – €250
Plisségordijnen110 cm breed€125 – €350
Verwachte kosten zonnewering met montage in de Provincie Limburg.

De beste merken zonwering

Zit jij na te denken over zonwering kopen? Er bestaan flink wat merken met een uitstekend aanbod. Elke winkel heeft wel een onderscheidend aspect en prijskaartje. Vaak gewoon verkrijgbaar bij de gordijnwinkel in Evertsoord. In het overzicht hierna vergelijk je details over de meest bekende merken. Zodoende kun je wellicht gerichter gaan zoeken.

 • Sunmaster: aandacht voor lifestyle en design.
 • SunCircle: altijd gemonteerd door ervaren en deskundige monteurs.
 • Verano: specialist op het gebied van zowel binnen- als buitenzonwering.
 • Zonnelux: uitsluitend de beste en mooiste producten bij jou thuis.
 • Heroal: individueel ontwerp qua maat, materiaal, kleur en afwerking.
 • Stobag: eigen producten met award winning designs en functionaliteiten.
 • Renson: innovatieve gevelbekleding met aluminium lamellen.
 • Velux: de VELUX montageservice komt bij jou aan huis.
 • Luxaflex: groot assortiment in alle categorieën binnen- en buitenzonwering.
 • Somfy: smart elektrische zonneschermen voor op ieder terras.
 • Unilux / Fractions: perfect passende systemen, eenvoudig te monteren.
 • Veneta: altijd 100% maatwerk, gratis advies en goedkoper dan de winkel.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Gamma, Praxis, Hubo, IKEA, Hornbach en Leen Bakker, Kwantum, Wehkamp, FonQ, Bol.com.
 • Andere merken: Husol, Bece, Weinor, Toppoint, Roma, Deponti en Lumenguard, Milano, Copaco, Schlappi, Sunway, Swela.

Zonwering experts zoeken in de buurt van Horst aan de Maas

Goedkope zonwering kopen in Evertsoord? Meer informatie over een vakkundig zonweringsbedrijf in je direct omgeving? In het volgende blokje vergelijk je gegevens en adressen van buitenzonwering experts en gordijnwinkels in jouw omgeving. Eventueel kunnen ze je advies geven. Via deze website bekijk je ook installatiepartners en winkels in Lottum, Panningen en Sevenum.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Toelichtingen op zonwering per ruimte

Elke gevel behoeft een vitrage die matcht met de woonbehoefte en woonstijl. We geven nu een toelichting op de meest bestelde soorten zonwering voor de meest gangbare ruimtes.

 • Keuken: let goed op vochtbestendigheid en hoe makkelijk het te reinigen is.
 • Badkamer: privacy verhogen in de douche met vochtbestendige producten.
 • Woonkamer: je kunt je woning in de zomer goed koelen met verduisterende gordijnen of rolluiken.
 • Slaapkamer: maak jouw slaapkamer helemaal geluidsdicht met geluidswerende gordijnen.
 • Zolderraam: draai-kiepramen afschermen maakt de zolder in de zomer weer leefbaar (Verkoelend).
 • Dakkapel: gemakkelijk rolgordijnen op maat bestellen en zelf plaatsen.
 • Balkon: ook met hoge temperaturen lekker koel zitten onder je balkondoek of zonnescherm.

Terras & Serre
Ook in ons land wordt het al gauw 30 graden of warmer. Men verkoopt verschillende soorten buiten- en serrezonwering. Populaire opties zijn automatisch zonneschermen / terrasoverkapping, slimme parasols of luxueuze houten buitenjaloezieën voor een serre, overdekt terras of overkapping. Een zonnescherm voor een glazen dak kan je van buiten en binnen laten aanbrengen. Check ook aanvullende info over: Jaloezieën.

Vragen en antwoorden rondom woning verkoelen

De beste zonwering, welk systeem past bij mij?

Elke woning heeft eigen karakteristieken. De perfecte zonnewering voor jouw situatie kun je uitzoeken aan de hand van: de raamgrootte, hoe jouw tuin is ingericht, jouw specifieke wensen en je financiële middelen. Het handige aan binnenzonnewering is dat je het kunt kopen in een heleboel kleuren, designs en maatvoeringen. Het kozijn moet hiervoor natuurlijk wel geschikt zijn. Buitenzonwering is doorgaans net wat effectiever, geeft een gezond binnenklimaat, maar trekt wel meer de aandacht (je ziet het altijd zitten op de gevel of het kozijn).

Hoe hoog zijn de kosten van zonnewering in Evertsoord?

De onkosten voor zonwering wisselen enorm. De standaard tarieven hebben we kort uiteengezet. Denk bij markiezen aan +/- €700. Zonnescreens €265 op basis van 1 raam. Wanneer je de voorkeur geeft aan een terras-knikarmscherm moet je denken aan minimaal €1000. Bij een uitvalscherm ben je goedkoper uit (+/- €675). Een instap-rolluik kost €480. Jaloezieën zijn nog weer een stukje voordeliger, al vanaf €295 per raam / kozijn. Voor shutters is de investering wat hoger (+/- €845). Voordelige soorten raambekleding zijn plissegordijnen, rolgordijnen en lamellen (te verkrijgen vanaf €125 per raampartij). De totale tarieven zijn afhankelijk van; de gekozen constructie, de grootte van het systeem, de bedieningsmogelijkheden, materiaalgebruik, motiefjes en montage.

Wat is het nut van inmeten en montageservice in Evertsoord?

Met betrekking tot zonweringsproducten is het aanbod gigantisch groot. Let goed op zaken als correct inmeten en de montage. De mogelijkheid bestaat om voor maatwerkproducten zelf de afmetingen door te geven, echter bestaat er ook de montage plus inmeetservice in Evertsoord. In die situaties komt een lokale montagepartner die kozijnen, gevels en ramen bekijkt en opmeet. Kort daarna kan de expert het zonnescherm op de goede manier vastzetten. Dankzij deze service ben je zeker van optimale zonnewering, maximale (verlengde) garantie en soms een onderhoudsbeurt.

Wat is slimme of automatische zonwering?

In de basis kennen we de normale handmatige bediening, elektrische bediening met zender of een compleet domotica systeem met app? Slimme zonwering zal de nieuwe standaard worden. Een handmatig systeem met slinger is voldoende, toch kan het praktischer. Draadloze bediening (a.d.h.v. een afstandsbediening, draaiknop, handzender, mobiele app) is ideaal omdat je gemakkelijker het scherm kunt bedienen. Bij extreem weer kan het zonnescherm bijvoorbeeld zichzelf sluiten. Bij de aanwezigheid van fel zonlicht zal het scherm direct sluiten om jouw woning te beschermen. Gordijnen, jaloezieën en shutters kun je ook automatisch open en dicht laten gaan. Een product dat werkt met internet maakt jouw woning slimmer. De verwachte kosten van smart rolluiken of screens komen uit rond de €425.

Geschreven door: Sandra. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 5977

Plaats een reactie