Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Sevenum vergelijken

Een koele woning en een fijne schaduwrijke plek met zonwering in Sevenum? Zonwering is toe te passen aan de binnen- en buitenzijde van je huis en regel je al vanaf €50,00. Kwalitatieve buitenzonwering zoals o.a. een screen is geschikt om een aangenaam binnenklimaat te realiseren. Vaak verkrijg je middels een zonnescherm een groot aantal vierkante meters aan schaduw om lekker te eten. Binnenzonwering zoals bijv. gordijnen of plissés is vaak aantrekkelijk geprijsd en brengt ook wat meer sfeer in de woning. Je hebt de keuze uit tientallen afzonderlijke producten. Op dit platform vind je een gratis keuzegids waar we stilstaan bij alle mogelijke systemen. Ook geven we een kostenindicatie en adresgegevens van regionale zonwering specialisten in Sevenum en omgeving.

Top 5 voordelen van een zonnescherm

 • Je woning voelt koeler aan van binnen.
 • Buiten heb je een fijne plek in de schaduw op het terras.
 • Het isoleert jouw huis wat zorgt voor lagere energiekosten.
 • Minder last van inkijk.
 • Met name rolluiken werken inbraakpreventief.
zonwering-vergelijken-sevenum

Zonnescherm laten plaatsen in Sevenum

Ben je zelf niet handig of wil je snel genieten van je nieuwe aankoop? Een voordelig zonnescherm installeren in Sevenum via een betrouwbare zonwering specialist is een goed idee. Je weet dan zeker dat het geheel degelijk gemonteerd wordt, dat er niks kapot gaat en de vakman zal bovendien een korte demo geven. Via dit platform vind je gemakkelijk bedrijven die werkzaam zijn in de regio. Hieronder leggen we precies uit hoe dit werkt.

Een zonnescherm laten ophangen door een vakspecialist

 1. Kies een systeem

  De beginvraag is altijd om er achter te komen wat voor soort installatie geschikt is voor jouw woning. Een buitenzonwering wordt aan de gevel bevestigd (buitenkant). Maar je hebt ook binnenzonwering dat binnenshuis wordt geplaatst. Kies bewust: denk na over de functionaliteiten van bijv. het knikarmscherm of de gordijnen. Belangrijke elementen zijn: het huis koeler maken, energie besparen, inkijk verminderen, inbrekers afschrikken, comfortabele schaduwrijke zitplekken maken, lichtinval beter controleren of de sfeer in huis versterken.

 2. Wat zijn de afmetingen?

  Meet alle maten goed op van het gewenste model. Noteer ook waar het geïnstalleerd moet worden. Zoals aan de overkapping of op zolder / in de slaapkamer. Upload foto’s of bouwtekeningen voor een compleet en actueel beeld.

 3. Handmatige of elektrische bediening

  Er zijn verschillende soorten bediening. De eenvoudigste keuze is zonwering met handmatige bediening (met stang of band). Een andere mogelijkheid is elektrische bediening. Dat werkt middels een schakelaar of knop, indien gewenst met tijdschakelaar. De meest exclusieve en comfortabelste keuzemogelijkheid is draadloze bediening met App of afstandsbediening.

 4. Montagepartners vergelijken

  Heb je jouw project helemaal in kaart gebracht? Vul dan jouw postcode, huisnummer en contactgegevens in. Per mail ontvang je dan enkele offertes van vakkundige zonweringsbedrijven uit Sevenum en nabije omgeving. Vergelijk de offertes, en kijk goed naar kwaliteit, garantie, nazorg, klantenservice. Kies de meest aantrekkelijke aanbieding en neem contact op met de betreffende partij.

 5. Montage

  Demonteer indien mogelijk de oude zonwering en zorg dat er genoeg werkruimte is voor de monteurs. Het installatiebedrijf plaatst het uitvalscherm of de duettes zoals afgesproken. Controleer zorgvuldig of het volgens de handleiding is vastgezet. Vraag altijd om een demonstratie. Eventuele gebreken kunnen direct worden opgelost. Vaak behoort een onderhoudscontract tot de mogelijkheden.

Maatwerk zonwering offertes ontvangen

Inzicht in de kosten van raambekleders in Sevenum

Buitenzonwering kopen en laten plaatsen

Buitenzonwering Sevenum is zeer handig om de warmte uit je huis te houden. Tevens is het perfect om snel een schaduwplek te creëren in je tuin of op het terras. Je profiteert dus zowel binnen als buiten. Sommige modellen zoals de populaire rolluiken werken inbraakwerend en hebben uitstekende isolatiewaardes. Zonwering voor buiten is er in veel verschillende designs en maten. De kosten variëren tussen de €250 en €2525. In het volgende gedeelte leggen we alles uit over de meest praktische modellen.

Adviezen over knikarmschermen / terrasschermen

Onder het knikarmscherm verstaan we een zonnescherm dat aan de buitengevel van het huis vast zit. D.m.v. de knikarmen kan het schermdoek met een lichte helling horizontaal uitgedraaid worden. Zo blijft de ruimte gewoon beloopbaar en creëer je een heerlijke schaduwplek onder het raam. Disclaimer: het schermdoek is vatbaar voor extreme weersomstandigheden zoals storm. De tarieven bedragen tussen de €850 en €2075.

 • Een van de populairste vormen van terraszonwering.
 • Je ziet er weinig van wanneer het scherm is ingedraaid.
 • Te bestellen met draadloze bediening.

Een aangenaam klimaat met uitvalschermen

Een uitvalscherm is een veel gekozen en een relatief betaalbare manier om de zon in jouw woning te weren. Je krijgt hierdoor veel schaduw in huis zodat het lekker koel blijft binnen. Handig voor grotere ramen en waar geen doorloop vereist is. Je ziet ze dan ook dikwijls bij flats en kantoren. Het wordt voor een achtertuin niet vaak gekozen. De normale tarieven liggen zo tussen de €425 tot €1250.

 • Een zonnescherm voor ieder budget.
 • Iets meer privacy in huis (ramen worden half afgeschermd).
 • Kwalitatief product dat windvast is.

Adviezen over screens

Screens op maat laten maken in Sevenum is zeer geschikt als je wilt dat het niet te veel opvalt. Zonnescreens zijn zeer effectief in het weren van de zon en zijn bestand tegen weersinvloeden. Het doek van de screens bestaat uit polyestervezels of glasvezel. Je kunt het doek van het screen zelf samenstellen. In situaties met daglicht kan je vanuit de kamer wel naar buiten kijken, andersom is dat niet het geval. Disclaimer: in de situatie waarbij het screendoek naar beneden is kan het raam niet open en houd je het dicht. De gemiddelde tarieven schommelen tussen de €250 tot zo’n €1000.

 • Beschikbaar voor ieders budget.
 • Doeltreffende manier om zon te weren.
 • Je bepaalt zelf de lichtdoorlatendheid.

Offerte voor rolluiken

Rolluiken zijn erg gewild. Dat is niet zo gek: je kunt ze heel eenvoudig bedienen, op maat te bestellen, je hebt minder last van geluid, en ze verduisteren de slaapkamer. Ook schrikken ze inbrekers af. Je kunt kiezen uit 3 keuzes: een voorzetrolluik wordt voor het raam gemonteerd, een opbouwrolluik wordt boven het raam op het kozijn gemonteerd (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt helemaal geïntegreerd in de gevel. De prijzen schommelen tussen de €280 t/m €1500 voor rolluiken bestellen in Sevenum.

 • Te bestellen op kozijnkleur.
 • De gehele slaapkamer is donker.
 • Biedt ook bescherming tegen inbraak.

Bestellen van markiezen

Een markies is een prachtige oud-Hollandse buitenzonwering die het zonlicht ook van opzij tegenhoudt. Het wordt gekenmerkt door een compact frame van o.a. staal waar het doek overheen komt. De markiezen zie je veel bij landelijke huizen. Ze dragen bij aan de authenticiteit van het gebouw. Als extra opties naast het standaard product heb je ook het klapmodel en het petmodel die je ook vaak bij restaurants tegenkomt. De tarieven liggen zo tussen de €700 t/m €1775.

 • Authentiek maatwerk mogelijk.
 • Het zicht naar buiten wordt minder beperkt.
 • Er blijft loopruimte over onder de constructie.

Overige opties voor buiten

 • Verandazonwering: serrezonwering eventueel met zon- en windautomaat.
 • Zonweringdoek: een los doek dat je overal kunt monteren.
 • Terrasoverkapping: een parasol met verrijdbare parasolvoet (multifunctioneel).
 • Buitenjaloezieën: eenvoudig open, dicht of half dicht te draaien.

Een comfortabele temperatuur in een pand via buitenzonwering!

Bekijk de producten van verschillende aanbieders

Raamdecoratie Sevenum: alle mogelijkheden voor binnen

Het monteren van binnenzonwering wordt gedaan aan de binnenkant van een gevel / kozijn. Door raambekleding is de lichtinval goed te sturen. Dit verkleint de kans dat er veel licht in de woning komt waardoor het aangenaam koel blijft. Soms haal je hiermee extra sfeer in huis. Een mooi neveneffect: raamdecoratie draagt vaak bij aan de totale woningisolatie. De verwachte prijzen variëren tussen de €300 en €950. In de onderstaande keuzegids leggen we alles uit over de meest bestelde systemen.

Rolgordijnen: alle informatie op een rij

Een rolgordijn kan je – zoals de naam al zegt – op- en afrollen. Het is voordelig, probleemloos zelf te plaatsen, simpel af te rollen en de kwaliteit is tegenwoordig erg hoog. Rolgordijnen zijn verkrijgbaar in velerlei kleuren en prints zodat het in iedere woning past. Men biedt verschillende varianten zoals transparante, dakraam, elektrische, waterafstotende, kiepkantelraam, lichtdoorlatende en hippe duo rolgordijnen. De prijsindicaties komen uit tussen de €50,00 tot €175.

 • Goede keuze voor goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Sevenum: relatief eenvoudig zelf te bevestigen.
 • Assortiment in allerlei stoffen en bijzondere modellen.

Vouwgordijnen: bestellen in verschillende materialen

Vouwgordijnen helpen mee voor een luxe en brocante uitstraling aan een ruimte. Ze zijn eenvoudig te bedienen. Een vouwgordijn wordt gemaakt van stof. De stof bepaalt de mate van lichtdoorlatendheid van de gordijnen. Tevens zorgen ze voor een prettige akoestiek in huis. Raambekleders werken met een prijskaartje van €90 oplopend tot €325.

 • In bijna iedere stof leverbaar.
 • Online samenstellen voor maatwerk.
 • Handig in onderhoud: reinig de stof met water/zeep in een handwas.

Plissé: praktische bestelinformatie

Plissé gordijnen zijn gordijnen waarbij de stof opvouwt als een accordeon. Door middel van een simpel koord kan je het bedienen en jij hebt de volledige controle over de lichtinval. Een stijlvolle raamdeco die een toffe twist geeft aan jouw interieur. In de winkel vind je allerlei types plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben meerdere stoflagen (honingraat). Met Top down – bottom bepaal je zelf jouw mate van privacy. Denk aan onkosten van €65 tot €180.

 • Zelf lichtinval en inkijk in je huis bepalen.
 • Kies voor honingraad structuur voor extra isolatie.
 • Dupligordijnen op maat: opmeten en monteren voor perfect passende producten.

Jaloezieën Sevenum: voor welke situaties is dit handig?

Jaloezieën zijn horizontale paneeltjes die je kunt kantelen of omhoog kunt trekken met een trekkoord. Je kunt een selectie maken uit ontzettend veel modellen en materialen als o.a. PVC, kunststof, aluminium, bamboe, hout. Door te kiezen voor houten jaloezieën regel je super eenvoudig de hoeveelheid licht en mate van privacy. Tip: ze vergen wel wat meer onderhoud dan andere type gordijnen. Je moet denken aan een kostenplaatje van €70 oplopend tot €270.

 • Elke kamer optimaal belichten.
 • Jaloezieënwinkel: bamboe geeft een rank en verfijnd karakter aan het raam.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: werkt met natuurproducten en milieuvriendelijke onderdelen.

Lamellen: stijlvol en trendy systeem

Lamellen zijn verticale strookjes gefabriceerd van o.a. aluminium, pvc, bamboe, kunststof, hout. Praktisch voor hoge / grote ramen en sluiten goed aan op een modern en zakelijk interieur. Verticale lamellen zijn simpel te bedienen, zijn goed schoon te houden en kan je ook prima toepassen in de badkamer. De kostprijzen starten vanaf €55 en lopen op tot €210.

 • Past heel mooi bij een lang en brede raampartij.
 • Voor hoge/lange ramen een van de beste binnenzonwering.
 • Montage kunststof kozijn: eenvoudig aan te brengen.

Shutters: luxe raambekleding in Sevenum voor jouw woning

Shutters zijn strakke binnenluiken met een authentieke of juist industriële look. Het zijn unieke producten die je interieur de finishing touch geven. Blinds zijn uniek, ze verhogen de waarde van jouw woning en zijn erg duurzaam. Geschikt voor bijna elk raam zoals schuiframen, dakramen, draaikiepramen, ronde ramen, valramen, uitzetramen. Noemenswaardig: shutters zijn behoorlijk kostbaar. De investeringen beginnen bij €410 en kunnen oplopen tot €960.

 • Meefinancieren bij het afsluiten van hypotheek.
 • Een heel kindvriendelijk product.
 • Houten kozijnen: de houtstructuren komen mooi overeen.

Voordelige horren en hordeuren voor elk huis

Maatwerk horren in Sevenum zorgen voor frisse lucht in huis en zijn erg doeltreffend tegen vliegen, motten, wespen en muggen. Voor elk raam of deur is er een geschikt model: voorzethor, lamellenhor, hor met scharnier, plissé hor, rolhor, inzethor. Heb je ieder jaar weer last van hooikoorts of allergieën? Kies dan voor een pollenwerende hor (met speciaal gaas). Kooptip: de hor houdt de zon niet tegen. Wil je dat de hor de zon wel weert? Kies dan voor een slimme duo-plissé hor. Dit type weert vliegen, muggen en insecten en houdt ook nog eens de zon buiten. De kosten starten bij gemiddeld €75. Voor meer exclusieve lijnen ga je naar de €675.

 • Geschikt voor o.a.: schuifraam, draai-kiepraam, valraam, tuimelraam, uitzetraam, vast raam.
 • Je woning ventileren op een gebruiksvriendelijke manier.
 • Voor mensen die een hekel hebben aan insecten.

De tofste raamdecoratie voor elke woning

Direct meerdere aanbiedingen van erkende aanbieders

Gemiddelde kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op vrijdag, 21 juni 2024 zijn afhankelijk van meerdere thema’s: de productcategorie, het materiaal, de grootte van het systeem en afwerking plus bediening. In het volgende blokje bekijk je de huidige kosten van het laten plaatsen van zonwering in Sevenum in juni 2024.

ZonweringFormaatVerwachte prijzen
Knikarmscherm2 – 6 meter breed€865 – €2175
Uitvalschermtot 5 meter breed€350 – €1350
Screenstot 400 cm breed€260 – €1100
Rolluik1 – 4 meter breed€280 – €1425
Rolgordijntot 3 meter breed€60 – €140
Lamellen200 x 200 cm€65 – €215
Jaloezieën150 x 250 cm€60 – €230
Plisségordijnen160 cm breed€120 – €330
Verwachte tarieven zonnewering inclusief montage in de Provincie Limburg.

Alle merken zonwering op een rij

Plannen om zonwering te kopen? Er zijn veel leveranciers die je in je overweging mee moet nemen. Elke winkel heeft zijn pluspunten en prijsklasse. Verkrijgbaar bij een gordijnwinkel in Sevenum. In de tabel hierna bekijk je een aanvulling op de meest bekende merken. Dankzij deze vergelijking kan jij misschien een betere keuze maken.

 • Sunmaster: functionele producten volgens de laatste lifestyle trends.
 • SunCircle: strakke en luxe modellen en kwalitatieve hoogwaardige producten.
 • Verano: een van de grootste fabrikanten in de Benelux.
 • Zonnelux: voor ieder raam een passende oplossing.
 • Heroal: familiebedrijf sinds meer dan 140 jaar.
 • Stobag: ook hele mooie oplossing voor balkon en terras.
 • Renson: sterk netwerk van lokale specialisten voor al jouw gevelbekleding.
 • Velux: modulaire lichtstraten en dakramen inclusief verduistering.
 • Luxaflex: uitgebreide collectie met raamdeco en binnenzonwering.
 • Somfy: innovatieve en gemakkelijk te bedienen elektrische zonneschermen.
 • Unilux / Fractions: kwaliteitsleverancier van horren, plissé deuren en shutters.
 • Veneta: direct van de fabriek dus tot wel 40% goedkoper dan de winkel.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Hubo, IKEA, Karwei, Gamma, Praxis en Bol.com, Leen Bakker, FonQ, Wehkamp, Formido.
 • Overweeg ook: Deponti, Toppoint, Roma, Weinor, Novoferm, Bece en Sunway, Swela, Schlappi, Lumenguard, Copaco, Milano.

Zoek zonwering experts in de regio Horst aan de Maas

Goedkope zonwering kopen in Sevenum? Meer informatie over een goed zonweringsbedrijf in de omgeving? In de tabel hieronder tref je namen en adressen van buitenzonwering experts en gordijnwinkels in deze regio. Misschien kunnen ze je advies geven. Via deze website kom je ook in contact met monteurs en bedrijven in America, Kronenberg en Grubbenvorst.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Details over zonwering per ruimte

Elke kamer heeft weer andere vitrage nodig die afgestemd is op de woonbehoefte en woonstijl. We geven je nu een verdieping in de mooiste zonweringsproducten voor alle ruimtes in de woning.

 • Keuken: kies bij voorkeur voor een vuil- en vochtbestendig materiaal.
 • Badkamer: onbezorgd douchen met waterafstotende jaloezieën en extra beschutting.
 • Woonkamer: dankzij verduisterende gordijnen koelt het minder af in te winder en houd je de warmte buiten in de zomer.
 • Slaapkamer: met geluidswerend rolluiken maak jij de nachten stiller en koeler.
 • Zolderraam: verduister jouw draai kiepraam bijvoorbeeld met VELUX of FAKRO.
 • Dakkapel: gemakkelijk rolgordijnen op maat bestellen en zelf plaatsen.
 • Balkon: een betaalbaar zonnescherm maken met jouw eigen balkondoek.

Terras of Serre
Ook in ons land kunnen de dagelijkse temperaturen zeer hoog worden. Men verkoopt veel modellen buiten- en serrezonwering. Wat dacht je van automatisch zonneschermen & terrasoverkapping, goedkope parasols of unieke houten buitenjaloezieën voor serre of overkapping. Een zonnescherm voor een glazen dak kan je vanaf binnen of buiten laten ophangen. Wellicht vind je dit ook interessant: Buitenjaloezieën.

FAQ met vragen over een koele woning

De beste zonwering, welk systeem past bij mij?

Elke woning is anders. De ideaalste zonnewering voor jouw woning hangt af van de benodigde afmetingen, hoe jouw tuin is ingericht, jouw specifieke wensen en natuurlijk jouw maximale budget. Het handige aan binnenzonnewering is dat het geleverd kan worden in meerdere kleuren, materiaaltypes en prijscategorieën. Helaas kan er wel altijd wat licht doorschijnen. Buitenzonwering is doorgaans net wat effectiever, brengt significante verkoeling, maar trekt wel meer de aandacht (je monteert het aan de gevel of kozijn).

Wat zijn de huidige kosten van zonnewering in Sevenum?

De investingen in zonwering zijn afhankelijk van jouw wensen. De huidige investeringen hebben we hierna kort toegelicht. Denk bij markiezen aan +/- €725. Screens €280 per raam / kozijn. Kies je voor een zonnescherm betaal je om en nabij de €1025. Bij een uitvalscherm ben je goedkoper uit (+/- €850). Een basis rolluik kost €480. Jaloezieën zijn nog weer een stukje voordeliger, al vanaf €300 per raam / kozijn. Shutters zijn een stuk duurder (+/- €820). Overige opties zijn lamellen, plisse gordijnen en rolgordijnen (te verkrijgen vanaf €130 op basis van 1 raam). De totale tarieven worden berekend a.d.h.v. het type / model, de grootte (lengte en breedte), elektrische of handmatige bediening, materiaalgebruik, prints en montagetarieven.

Wat is het nut van inmeten en montageservice in Sevenum?

Rondom zonweringsproducten kan je kiezen uit veel producten. Zoek vooraf alles goed uit omtrent de afmetingen en montage-eisen. Het is een optie om maatwerkproducten zelf thuis in te meten, maar ook gebruik maken van de montage met inmeetservice in Sevenum. In dat geval komt in deskundige installateur die elk raam / kozijn inmeet bij je thuis. Als je aankoop binnen is gekomen bij de winkel kom een expert de zonwering op de juiste manier bevestigen. Dankzij de montageservice ben je zeker van optimale zonnewering, maximale (verlengde) garantie en ondersteuning bij problemen.

Wat is slimme of automatische zonwering?

De meest gangbare keuzes zijn handbediening, bediening met een afstandsbediening of ga jij voor een all-in domotica systeem? Slimme zonwering is de toekomst. Handmatige bediening met slinger of band is werkbaar, maar het kan makkelijker. Draadloze bediening (handzender, mobiele app, afstandsbediening, tijdschakelaar) zorgt ervoor dat je gemakkelijker het scherm kunt bedienen. Bij extreem weer kun jij ervoor kiezen dat het zonnescherm direct automatisch in zal klappen. Als de zon gaat schijnen kan jij een screen of rolluik automatisch laten dichtzakken. Gordijnen, jaloezieën en shutters kan je – ook als je niet thuis bent – automatisch open en dicht laten gaan. Een systeem dat je online kunt beheren geeft je nog meer grip op het klimaat in huis. De onkosten van smart rolluiken en screens starten bij €500.

Geschreven door: Hans. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 5975

Plaats een reactie