Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Kronenberg vergelijken

Wil je jouw woning ook uitbreiden met zonwering in Kronenberg? Zonwering kan je aan de binnenkant en aan de buitenkant aanbrengen. Je laat dit al plaatsen vanaf €60,00. Kwalitatieve buitenzonwering zoals o.a. een zonnescherm is praktisch tegen hevige zon. Daarbij geeft een zonnescherm schaduwrijke plekken op jouw terrasruimte. Binnenzonwering als o.a. gordijnen of lamellen is in de basis wat betaalbaarder en brengt extra sfeer in de woning. Je kunt kiezen uit immens veel verschillende oplossing. Via deze website verstrekken we een praktische handleiding waar we alle soorten systemen behandelen. Daarbij doorzoek je gemiddelde tarieven en een lijst met betrouwbare zonwering specialisten in Kronenberg en omstreken.

5 belangrijkste voordelen zonnescherm

 • Realiseer een prettige temperatuur in huis op warme dagen.
 • Sfeervolle toevoeging op uitstraling huis.
 • Besparen op de stookkosten door isolerende werking.
 • Minder last van inkijk.
 • Het werkt ook als inbraakpreventie.
zonwering-vergelijken-kronenberg

Zonnescherm laten plaatsen in Kronenberg

Ben jij zelf niet heel erg handig of heb je geen tijd? Een voordelig zonnescherm installeren in Kronenberg via een professionele zonwering specialist is dan geen overbodige luxe. Je kunt er dan op vertrouwen dat het product op de juiste manier aangebracht wordt, dat je recht blijft houden op garantie en je krijgt een uitgebreide demonstratie. Op dit platform vind je snel en zonder gedoe leveranciers die werkzaam zijn in de regio. In de onderstaande koopgids staat precies beschreven wat er nodig is.

Een zonnescherm laten aanleggen door een specialist

 1. Systeem kiezen

  De beginvraag is altijd om er achter te komen welk type systeem aansluit bij jouw eisen. Buitenzonwering komt aan jouw buitengevel te zitten. In het geval van binnenzonwering wordt dit aan de binnenzijde van het raam bevestigd. Denk ook na over de functie van de screens of de rolgordijnen. Zonwering kan diverse rollen vervullen: verkoeling in huis, extra isolatie, de privacy verbeteren, inbraakpreventie, extra schaduw, de lichtinval bepalen of een aanvulling aanbrengen op jouw interieur.

 2. Wat zijn de afmetingen?

  Kies de afmetingen van jouw installatie. Bepaal ook meteen waar je het wilt laten plaatsen. Kies bijvoorbeeld voor aan de voorkant of bij de slaapkamers. Selecteer eventueel foto’s voor een compleet en actueel beeld.

 3. Selecteer bediening

  Kies de gewenste bediening. De standaard systemen zijn de zonwering met handmatige bediening (men gebruikt dan een opwindmechanisme of slinger). Een andere mogelijkheid is elektrische bediening. Vaak gaat dit met een knop/schakelaar in huis, indien gewenst met tijdschakelaar. De kostbaarste en meest gebruiksvriendelijke optie is draadloze bediening middels een afstandsbediening of mobiele app.

 4. Fabrikanten en verkopers vergelijken

  Al jouw wensen doorgegeven? Voer dan je telefoonnummer, email en adresgegevens in. Je krijgt snel en volledig vrijblijvend offertes van vakkundige zonweringsbedrijven uit Kronenberg en nabijgelegen plaatsen. Vergelijk de aanbiedingen op referenties, garantie en betalingscondities. Selecteer de beste aanbieding en teken de opdrachtbevestiging.

 5. Installatie van het systeem

  Demonteer indien mogelijk de oude zonwering en zorg voor een opgeruimde werkplek voor het montagebedrijf. De specialist installeert het terrasscherm of de duettes zoals gewenst. Test of het volgens de handleiding is aangesloten. Laat hem/haar een demo geven. In dat geval kan de monteur eventuele gebreken nog herstellen. In veel gevallen kun jij ook een onderhoudscontract nemen.

Direct zonwering offertes in je mail?

Krijg verschillende prijsvoorstellen van raambekleders in Kronenberg

Buitenzonwering kopen: alle soorten op een rij

Buitenzonwering Kronenberg is praktisch om meer schaduw rondom je huis te realiseren. Verder geeft het je een prettige schaduwplek in de tuin. Dat is dus genieten binnen- en buitenshuis. Diverse toepassingen zoals met name rolluiken zijn zelfs inbraakproof en kunnen de isolatie van een huis verbeteren. Zonwering voor buiten is beschikbaar in veel verschillende designs en zowel met handmatige als automatische bediening. Gemiddeld betaal je een bedrag tussen de €225 tot €2825. In het volgende gedeelte leggen we alles uit over de meest geziene toepassingen.

Een aangenaam klimaat met terrasschermen en knikarmschermen

De definitie van een knikarmscherm is een zonnescherm dat direct aan de buitengevel wordt gemonteerd. Via de knikarmen wordt het schermdoek horizontaal uitgerold. Dankzij dit systeem is de ruimte vrij toegankelijk en creëer je een heerlijke schaduwplek bij de ramen. Tip: dit model kan verkleuren bij langdurig gebruik. De kosten komen uit tussen de €875 tot zo’n €2125.

 • Wordt vaak gekozen als terraszonwering.
 • Binnen in huis blijft het heerlijk koel.
 • In verschillende kleuren, aanpasbaar op jouw woning.

Advies over uitvalschermen

Een uitvalscherm is een veel gekozen en een eenvoudige manier om een raam te beschermen tegen zon. Je kunt rekenen op plaatselijk veel schaduw zodat de binnentemperatuur niet te veel oploopt. Erg handig bij hoger gelegen ramen of plekken waar geen doorloop nodig is. Je ziet ze dan ook dikwijls bij flats en kantoren. In een achtertuin kan het in de weg gaan zitten. De prijzen bedragen tussen de €325 tot €1200.

 • Een aantrekkelijk geprijsd type zonnescherm.
 • Je beperkt de inkijk in je woning (meer privacy).
 • Ook leverbaar met elektrische bediening.

Het kopen van screens

Screens op maat laten maken in Kronenberg biedt je design rolluiken voor als je een mooi weggewerkt systeem zoekt. Zonnescreens reflecteren het zonlicht en kan je helemaal integreren in een kozijn. De doeken worden gefabriceerd van glasvezel of polyester met een PVC-coating. Je kunt het doek van het screen zelf samenstellen. Bij daglicht kun je deels naar buiten kijken, echter kan je van buitenaf niet naar binnen kijken. Let op: wanneer je het screendoek uitdraait moet het raam dicht blijven. De verwachte kosten liggen zo tussen de €225 tot €1000.

 • Te bestellen in iedere afmeting.
 • Zowel de cassette als het doek in diverse kleuren beschikbaar.
 • Een stukje extra privacy in huis.

Waar kiezen voor rolluiken

Rolluiken zijn ontzettend populair in Nederland. Er zijn duidelijke pluspunten: je kunt ze heel eenvoudig bedienen, eenvoudig in te meten, je hebt geen inkijk, en ze verduisteren ook heel goed. Ook houden ze inbrekers buiten de deur. Tegenwoordig heb je 3 producten: voorzetrolluiken worden aan de buitengevel voor het raam gezet, bij opbouwrolluiken vormt het raam en de rolluikkast één geheel (op de dag / in de dag montage) en een inbouwrolluik (wordt tussen het kozijn en de buitenmuur gezet). De prijzen schommelen tussen de €360 tot zo’n €1400 voor rolluiken bestellen in Kronenberg.

 • Houd de warmte buiten je huis.
 • Een koele en donkere slaapkamer (ook overdag).
 • Enorm lange levensduur.

Advies over markiezen

Een markies heeft een opvallende ronde of bolle uitstraling dat een unieke uitstraling aan de woning geeft. Het is eigenlijk een constructie van hout of aluminium waar het doek overheen komt. We zien markiezen vaak bij klassieke woningen. Ze dragen bij aan de uitstraling van huizen. Behalve dit model is er ook een klapmodel en petmodel om een hogere doorloopruimte te realiseren. De normale tarieven variëren tussen de €610 – €1625.

 • Verkrijgbaar in veel afmetingen en kleuren.
 • Er blijven voldoende zichtlijnen over.
 • Relatief weinig windgevoelig.

Overige systemen voor buiten

 • Verandazonwering: serrezonwering eventueel met zon- en windautomaat.
 • Zonweringdoek: overal neer te hangen door de ogen en touwen die worden meegeleverd.
 • Terrasoverkapping: handige parasols die je eenvoudig kunt verplaatsen.
 • Buitenjaloezieën: een prachtig product met een luxe uitstraling.

Een heerlijke temperatuur in een ruimte d.m.v. buitenzonwering!

Vraag een gids aan met het hele assortiment

Raamdecoratie Kronenberg: bekijk systemen voor binnen

Wanneer je kiest voor systemen aan de binnenkant van een raam spreken we over binnenzonwering. Met raambekleding kan je zelf de lichtinval regelen. Het voorkomt dat zonlicht fel de woning binnenkomt zodat het minder heet wordt in huis. Vaak kan het prachtig bijdragen aan jouw interieur. En daarbij komt: je kunt ook de isolatie verbeteren met raamdecoratie. De verwachte prijzen liggen tussen de €330 – €800. In het stukje hieronder lees je de voordelen en nadelen van de meest gekozen types.

Rolgordijnen: praktische info en voordelen

Het rolgordijn is functioneel en kan je eenvoudig afrollen. Ze zijn financieel aantrekkelijk, moeiteloos te plaatsen, eenvoudig in gebruik en de garanties zijn vaak goed. Rolgordijnen stel je samen in oneindig veel designs en kleuren wat maakt dat je interieur onaangetast blijft. Er zijn allerlei types zoals lichtdoorlatende, verduisterende, kiepkantelraam, dakraam, elektrische, waterafstotende en het duo rolgordijn. De onkosten liggen zo tussen de €45,00 – €165.

 • Ruim aanbod binnen het segment goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Kronenberg: heel simpel zelf te plaatsen.
 • Beschikbaar in allerlei stoffen en indrukwekkende modellen.

Vouwgordijnen: bekijk het aanbod

Vouwgordijnen zorgen voor een luxueuze en authentieke ambiance aan je huis. Je kunt het super eenvoudig bedienen. Voor jouw vouwgordijn kan je kiezen uit diverse stoffen. Bij de stofkeuze heb je zelf invloed op de lichtdoorlatendheid van het gordijn. Bovendien maken ze het mogelijk om de akoestiek in een ruimte te sturen. Denk aan een tarief van €90 oplopend tot €350.

 • Zowel met lichtdoorlatende als verduisterende stof.
 • Ruime kleurkeuze en altijd maatwerk.
 • Goed te onderhouden: met water en zeep handmatig te reinigen / wassen.

Plissé: praktische info en voordelen

Plissé gordijnen kan je aan de bovenkant en onderkant open laten. Je kan ze moeiteloos bedienen en jij hebt de volledige controle over de lichtinval. Kortom: luxe en gebruiksvriendelijke raamdeco die een toffe twist geeft aan jouw interieur. Je hebt veel types plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben meerdere stoflagen (honingraat). Met Top down – bottom kan je zelf de lichtinval bepalen. Voorzie een tarief van €55 tot +/- €150.

 • Elegant en flexibel systeem.
 • Uitstekende isolatiewaarden en dus energiebesparend.
 • Dupligordijnen op maat: zelf inmeten of laten opmeten.

Jaloezieën Kronenberg: assortiment, info en prijzen

Jaloezieën zijn horizontale panelen die je kunt kantelen en kunt optrekken met een koord of elektrisch systeem. Je kunt een selectie maken uit tientallen soorten en materialen zoals aluminium, bamboe, hout, stof, kunststof. Door de houten jaloezieën regel je super eenvoudig de kijklijnen, lichtinval en schaduw. Suggestie: ze moeten regelmatig afgestoft worden. Verwacht prijzen van €70 tot €230.

 • Elke kamer optimaal belichten.
 • Jaloezieënwinkel: kies voor bamboe voor een geraffineerde look.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: duurzame oplossing voor raamdeco.

Lamellen: functioneel en gebruiksvriendelijk

Lamellen zijn verticale panelen van materialen zoals pvc, bamboe, aluminium, hout, kunststof. Handig voor kolossale / grote ramen en zie je vaak terug bij een trendy en standaard interieur. Verticale lamellen zijn met 1 beweging te openen, makkelijker schoon te houden dan horizontale lamellen en zijn ook geschikt voor vochtige ruimtes. De prijsindicaties beginnen bij zo’n €65. Voor meer exclusieve lijnen ga je naar de €195.

 • Voor een open raam kan het tikken en klepperen.
 • Voor hoge kozijnen is deze binnenzonwering een ideale oplossing.
 • Montage kunststof kozijn: online samenstellen, gemakkelijk zelf plaatsen.

Shutters: luxe raambekleding in Kronenberg professioneel geïnstalleerd

Shutters zijn bijzondere binnenluiken met een romantische of strakke look. Het zijn unieke producten die jouw interieur echt afmaken. Blinds zijn erg trendy, je kunt ze meefinancieren in jouw hypotheek en zijn ook nog eens hartstikke duurzaam. Aan te brengen op diverse ramen zoals uitzetramen, draaikiepramen, valramen, schuiframen, ronde ramen, vaste ramen. Goed om te weten: shutters zijn niet heel erg voordelig. De prijzen beginnen bij circa €470. Meer exclusieve modellen kosten zo’n €870.

 • Een zeer exclusieve vorm van raamdecoratie.
 • Geen touwtjes waar kinderen in vast kunnen blijven zitten.
 • Houten kozijnen: eenvoudig op maat laten aansluiten.

Informatie over horren en hordeuren

Maatwerk horren in Kronenberg bieden frisse lucht in de woning en blokkeren de toegang voor muggen, vliegen en ander ongedierte. Denk bijvoorbeeld aan: hor met scharnier, inzethor, lamellenhor, hordeur, voorzethor, rolhor. Last van allergieën of hooikoorts? Koop dan een unieke pollenwerende hor. Disclaimer: het zonlicht komt wel door het horgaas geen. Je kunt je dan beter verdiepen in een vernuftige duo-plissé hor. Dit systeem houdt ongedierte buiten de deur en zorgt bovendien voor een aangenaam klimaat in huis. De onkosten starten bij om en nabij de €87,5. Voor luxe versie moet je rekening houden met €550.

 • Past op bijna elk type raam: valraam, draai-kiepraam, schuifraam, draairaam, tuimelraam, uitzetraam.
 • Natuurlijk ventileren zonder muggen en vliegen in huis.
 • Kan ook pollen weren.

Maatwerk raamdecoratie voor elke kamer

Vrijblijvend 3 aanbiedingen van plaatselijke leveranciers

Vind kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op donderdag, 13 juni 2024 zijn altijd onderhevig aan diverse aspecten: het soort model, materiaalgebruik, het formaat en afwerking plus bediening. In de tabel hierna bespreken we de verwachte kosten van het laten plaatsen van zonwering in Kronenberg in juni 2024.

ZonweringAfmetingVerwachte kosten
Knikarmscherm100 – 600 cm breed€840 – €2225
Uitvalscherm2 – 5 meter breed€370 – €1600
Screens100 cm – 300 cm breed€255 – €1075
Rolluiktot 4,5 meter breed€280 – €1250
Rolgordijn150 x 190 cm€80 – €165
Lamellen100 x 250 cm€50 – €210
Jaloezieën100 x 180 cm€85 – €230
Plisségordijnen100 x 220 cm€100 – €300
Verwachte kosten zonnewering incl. monteren in de Provincie Limburg.

Populaire merken zonwering

Sta je op het punt van zonwering kopen? Er zijn tal van merken die je in je vergelijking kan meenemen. Iedere leverancier heeft zijn voordelen en prijsklasse. Verkrijgbaar bij een gordijnwinkel in Kronenberg. In het overzicht hierna bieden wij uitleg over de meest verkochte merken. Op basis daarvan kan jij nog beter een keuze maken.

 • Sunmaster: functioneel, stijlvol en duurzame zonneschermen en rolluiken.
 • SunCircle: eersteklas producten van Nederlandse makelaardij.
 • Verano: geproduceerd in Nederland, volgens alle richtlijnen.
 • Zonnelux: flexibel maatwerk voor elk type raam of kozijn.
 • Heroal: hoogwaardige producten vervaardigd in Duitse productielocaties.
 • Stobag: terrasschermen die tegen een stootje kunnen.
 • Renson: design gevelbekleding voor woningen en kantoorpanden.
 • Velux: binnengordijnen in alle kleuren en dessins.
 • Luxaflex: de marktleider op het gebied van raambekleding.
 • Somfy: de meest gemakkelijke bediening van jouw elektrische zonnescherm.
 • Unilux / Fractions: kwaliteitsleverancier van horren, plissé deuren en shutters.
 • Veneta: 100% maatwerk en 100% tevredenheidsgarantie op jouw bestellingen.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Karwei, Praxis, Hubo, Gamma, IKEA en FonQ, Kwantum, Formido, Bol.com, Leen Bakker.
 • Bekijk ook: Deponti, Husol, Toppoint, Weinor, Bece, Novoferm en Sunway, Swela, Copaco, Dickson, Lumenguard, Schlappi.

Zonwering experts in regio van Horst aan de Maas

Goedkope zonwering kopen in Kronenberg? Meer informatie over een gespecialiseerd zonweringsbedrijf uit de buurt? In het volgende schema delen we adresgegevens van raambekleders en gordijnwinkels in de buurt. Misschien kan je hier terecht voor meer informatie. Via deze vergelijker kom je ook in contact met montagepartners en bedrijven in Grubbenvorst, Evertsoord en Lottum.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Vergelijk type zonwering per ruimte

Ieder pand heeft unieke afmetingen en vitrage behoefte die aansluit bij de woonbehoefte en woonstijl. We geven je nu een verdieping in de meest handige zonwering voor buiten en binnen voor iedere ruimte in de woning.

 • Keuken: praktisch en sfeervol kunnen perfect samengaan.
 • Badkamer: maak jouw douche echt privé met waterbestendige plissés en shutters.
 • Woonkamer: kies normale verduisterende gordijnen of screens aan de buitenzijde van de woning.
 • Slaapkamer: kies voor geluidswerend rolluiken of screens om rustig en ontspannen de nacht door te komen.
 • Zolderraam: handig duettes, horren en plissés voor de draai-kiepramen op zolder.
 • Dakkapel: ideaal voor producten zoals rolgordijnen op maat en plaats ze zelf.
 • Balkon: met een zonnescherm of balkondoek zit je altijd lekker in de schaduw.

Terras en Serre
Van juni t/m september kunnen de dagelijkse temperaturen zeer hoog worden. Men verkoopt verschillende type buiten- en serrezonwering. Wat te denken van automatisch zonneschermen / terrasoverkapping, innovatie parasols of unieke houten buitenjaloezieën voor een serre, overdekt terras of overkapping. Buitenzonwering voor een glazen dak kan je van buiten en binnen laten aanbrengen. Bekijk snel meer details over: Binnenzonwering.

FAQ: hoe kan ik mijn huis koel houden?

Wat is voor mij de beste zonwering?

Iedere woning is anders. De beste zonnewering voor jouw woning is afhankelijk van de breedte van de ramen, hoe jouw tuin is ingericht, de stijl van de woning en wat je maximaal wilt uitgeven. Waarom jij voor binnenzonnewering moet kiezen? Omdat het te koop is in oneindig veel kleuren, dessins en prijscategorieën. Je interieur moet hier natuur wel schikt voor zijn. Buitenzonwering is vaak wat beter in het bestrijden van direct zonlicht, geeft net dat beetje extra verkoeling, maar zal wel wat meer opvallen (je monteert het aan de gevel of kozijn).

Waar moet ik aan denken qua kosten van zonnewering in Kronenberg?

De investingen in zonwering zijn afhankelijk van jouw wensen. De gemiddelde onkosten tref je hierna. Voor markiezen betaal je zo’n €650. Buitenscreens €290 op basis van één kozijn. Bij een zonnescherm betaal je ongeveer €1150. Wil je besparen? Neem dan een uitvalscherm (+/- €775). Een basis rolluik kost €495. Liever jaloezieën? Dan betaal je zo’n €300 per raam. Voor shutters is de investering wat hoger (+/- €760). Voordelige producten voor binnen zijn plisségordijnen, lamellen en rolgordijnen (te koop vanaf €130 per kozijn). De totale prijzen worden beïnvloed door: de gewenste producten, het formaat, bediening, het materiaal, prints en montagekosten.

Wat zijn de pluspunten van inmeten en montageservice in Kronenberg?

Als je kijkt naar zonweringsproducten, dan kan je kiezen uit veel producten. Je moet altijd rekening houden met het inmeten en monteren. Je kan ervoor kiezen om de maatwerkproducten zelf in te meten, echter bestaat er ook de de montage plus inmeetservice in Kronenberg. In die situaties komt een deskundige installateur die de deuren en/of ramen goed inspecteert en opmeet. Hierna zal de professional de producten vakkundig monteren. Op die manier profiteer je van optimale zonnewering, extra fabrieksgarantie en een fraai afgewerkt product.

Wat is slimme zonwering?

Grofweg onderscheiden we de standaard handbediening, handzender of een online domotica systeem met mobiele app? Slimme zonwering heeft veel voordelen. Handmatige bediening met slinger werkt prima, maar het kan toch nog simpeler. Draadloze bediening (a.d.h.v. een mobiele app, draaiknop, afstandsbediening, tijdschakelaar) wordt steeds vaker gekozen omdat je van een afstand jouw schermen kunt beheren. Bij regen of wind kan het zonnescherm bijvoorbeeld zichzelf sluiten. Als de zon doorkomt kan je met 1 druk op de knop alle rolluiken of screens dicht laten gaan. Shutters, gordijnen en jaloezieën kan je zelfs tijdens je vakantie automatisch open en dicht laten gaan. Een model dat je kunt aansluiten op het internet heeft veel voordelen. De verwachte prijzen van smart rolluiken & screens bedragen zo’n €525.

Geschreven door: Nancy. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 5976

Plaats een reactie