Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Nieuwe Wetering vergelijken

Een aangename temperatuur in huis met zonwering in Nieuwe Wetering? Zonwering is te plaatsen aan de binnenkant en buitenkant van een raam. De tarieven starten bij zo’n €52,50. Buitenzonwering zoals bijvoorbeeld een rolluik werkt erg goed om zonnewarmte buiten te houden. Daarnaast verkrijg je middels een zonnescherm schaduwrijke plekken waar je heel relaxt kunt verblijven. Binnenzonwering zoals bijv. gordijnen of duetten is doorgaans wat voordeliger en het dient tegelijkertijd als raamdecoratie. Gordijnwinkels hebben enorm veel verschillende toepassingen. Op dit platform check je een praktische handleiding waar we alle mogelijkheden bespreken. Tevens delen we de geschatte kosten en een lijst met diverse zonwering specialisten in Nieuwe Wetering en omgeving.

Belangrijke voordelen van een zonnescherm

 • Op warme dagen beschutting zoeken in je woning.
 • Geeft je woning een mooie uitstraling.
 • Het isoleert waardoor je energiekosten bespaart.
 • Genieten van extra privacy.
 • Vooral rolluiken verkleinen de kans op inbraak.
zonwering-vergelijken-nieuwe-wetering

Zonnescherm laten plaatsen in Nieuwe Wetering

Beschik je niet over het juiste gereedschap of heb je geen tijd? Een voordelig zonnescherm installeren in Nieuwe Wetering via een goed aangeschreven zonwering specialist is dan een uitstekend idee. Je weet dan zeker dat de installatie fatsoenlijk vastgezet wordt, dat je garantie geldig blijft en dat de bediening perfect werkt. Via onze vergelijkingstool vind je snel leveranciers die actief zijn in jouw postcodegebied. In het onderstaande blok vertellen we je stap-voor-stap wat daarvoor nodig is.

Een zonnescherm laten plaatsen door een professional

 1. Welk type heb ik nodig?

  De eerste vraag is welk soort systeem matcht met jouw woning en wensen. Kies je voor buitenzonwering, dan wordt dit gemonteerd aan de buitenmuur. Binnenzonwering bevindt zich in het woongedeelte. Waarom wil je bijvoorbeeld gebruik maken van het uitvalscherm of de jaloezieën. Zonwering kan diverse rollen vervullen: verkoeling in huis, een extra isolerende laag, zorgen voor meer privacy, inbraakwerend, een schaduwplekje creëren, een kamer verduisteren of extra sfeer in de woning brengen.

 2. Nauwkeurig inmeten

  Kies de afmetingen van het systeem. Verduidelijk ook waar het geïnstalleerd moet worden. Bijvoorbeeld plaatsing achter het huis of op de eerste verdieping. Voeg een plattegrond toe zodat de installateur precies weet hoe alles eruit ziet.

 3. Selecteer bediening

  Een belangrijk aspect is de bediening. De voordeligste mogelijkheid is zonwering met handmatige bediening (hierbij gebruik je een slinger / opwindmechanisme). In aanvulling hierop hebben we ook nog elektrische bediening. Doorgaans werkt dit met een draaischakelaar, indien gewenst met tijdschakelaar. De kostbaarste en innovatiefste manier is draadloze bediening die werkt via je telefoon (App), zender of afstandsbediening.

 4. Vergelijk merken en vakmannen

  Heb je jouw project helemaal in kaart gebracht? Als laatste vul je jouw adres- en contactgegevens in. Je krijgt snel en volledig vrijblijvend offertes van professionele zonweringsbedrijven uit Nieuwe Wetering en de directe omgeving. Vergelijk de offertes, en kijk goed naar prijs, referenties, merk producten en nazorg. Ga in op de meest gunstige aanbieding en neem contact op met de betreffende partij.

 5. Het ophangen van het systeem

  Demonteer de oude zonwering en zorg dat er genoeg werkruimte is voor de installateurs. Het installatiebedrijf monteert het uitvalscherm of de duettes zoals besproken. Ga altijd na of het volgens de handleiding is gemonteerd. Laat hem/haar een demo geven. Wanneer er iets mis is, dan kom je er direct achter. Steeds vaker kan je kiezen voor een onderhoudscontract.

Gratis zonwering offertes vergelijken

Ontvang offerte van raambekleders in Nieuwe Wetering

Buitenzonwering kopen: welk systeem past bij mij?

Buitenzonwering Nieuwe Wetering wordt gekocht door mensen om een aangenaam binnenklimaat te realiseren. Bovendien is het perfect om snel een schaduwplek te creëren op je kavel (dicht bij de muren). Je profiteert dus zowel binnen als buiten. Bekende varianten zoals rolluiken werken inbraakwerend en isoleren de woning tegen warmte, kou en geluid. Zonwering voor buiten is beschikbaar in veel verschillende designs en formaten. De gemiddelde prijzen bedragen tussen de €475 tot zo’n €2600. In de koopgids hierna vind je info, kosten en voordelen van de meest moderne producten.

Details over knikarmschermen & terrasschermen

Bij een knikarmscherm hebben we het over een zonnescherm dat boven het raam aan de buitengevel wordt gehangen. Middels 2 knikarmen wordt het schermdoek horizontaal uitgerold. Zo blijft jouw terras optimaal begaanbaar en zal het veel schaduw geven op het terras. Tip: dit model is vatbaar voor extreme weersomstandigheden zoals storm. De gemiddelde prijzen bedragen tussen de €875 tot €2000.

 • Voor iedere woning een geschikte terraszonwering.
 • Een nette en strakke cassette aan de muur.
 • Kan eenvoudig worden ingeschoven.

Uitleg over uitvalschermen

Het uitvalscherm is een doeltreffende en een betaalbare manier om een raam in de schaduw te brengen. Het realiseert op een paar m2 veel schaduw zodat het binnen qua temperatuur aangenaam blijft. Erg handig bij hoger gelegen ramen waar je niet vaak onder door hoeft te lopen. Ze worden vaak gebruikt bij flatgebouwen en kantoren. Het wordt voor een achtertuin niet vaak gekozen. De prijsindicaties bedragen tussen de €450 en €1275.

 • Voordelig zonnescherm voor elke woning.
 • Voor ramen waaronder geen doorloop is.
 • Regen loopt er eenvoudig vanaf (weersbestendig).

Prijzen en voordelen van screens

Screens op maat laten maken in Nieuwe Wetering biedt je design rolluiken voor als je een strakke gevel wilt overhouden. Zonnescreens houden het warme zonlicht tegen en zijn bestand tegen extreem weer. De doeken worden gefabriceerd van acryl of een combinatie van glasvezel en polyestervezels. Je kiest vooraf wat je wensen zijn qua lichtdoorlatendheid. In situaties met daglicht kun je deels naar buiten kijken, andersom is dat niet het geval. Voorwaarden: in het geval je het screendoek hebt uitgedraaid kan het raam niet open en houd je het dicht. De gemiddelde prijzen liggen zo tussen de €325 tot wel €1125.

 • Zowel in het kozijn als op het kozijn mogelijk.
 • Uitdraaien kost maar weinig tijd.
 • Je behoudt jouw privacy.

Genieten van rolluiken

Rolluiken zie je steeds vaker hangen. De voordelen zijn eindeloos: ze zijn eenvoudig in gebruik, ze weren de zon ontzettend goed, je hebt minder last van geluid, en ze verduisteren ook heel goed. Tevens hebben ze een inbraakpreventieve werking. Je kunt kiezen uit 3 opties: een voorzetrolluik wordt tegen de buitengevel aan geplaatst, bij het opbouwrolluik vormen raam en rolluikkast een geheel (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt helemaal weggewerkt in de gevel. De gemiddelde tarieven schommelen tussen de €260 tot zo’n €1375 voor rolluiken bestellen in Nieuwe Wetering.

 • Verkrijgbaar met handbediening of elektrische motor.
 • Een koele en donkere slaapkamer (ook overdag).
 • Meer privacy en inbraakwerend.

Een aangenaam klimaat met markiezen

Een markies is een traditionele zonwering wat je huis een kenmerkende uitstraling biedt. Het is eigenlijk een frame fout hout of aluminium waar het doek overheen wordt gespannen. Markiezen wordt vaak gekozen door eigenaren van landelijke huizen. Ze hebben invloed op het karakter van van woningen. Als extra opties naast het standaard product is er nog een petmodel en klapmodel zodat de doorloop niet in gedrang komt. De verwachte prijzen variëren tussen de €720 tot €1875.

 • Geeft een sfeervolle uitstraling aan het pand.
 • Men kan nog goed naar binnen en buiten kijken.
 • Robuust systeem dat niet erg windgevoelig is.

Overige opties voor buiten

 • Verandazonwering: koele zomers en aangename winters met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: uitstekende bescherming tegen UV-straling.
 • Terrasoverkapping: een grote parasol voor gebruik op diverse plekken (verplaatsbaar).
 • Buitenjaloezieën: eenvoudig open, dicht of half dicht te draaien.

Een goede temperatuur in een ruimte via buitenzonwering!

Vraag de mogelijkheden op bij installateurs

Raamdecoratie Nieuwe Wetering: alle mogelijkheden voor binnen

De montage van binnenzonwering gebeurt altijd aan de binnenkant van een raam of kozijn. D.m.v. raambekleding heb je altijd precies de lichtinval die jij wil. Dit beperkt dat er heel veel zonnestralen de kamer binnenkomen waardoor het aangenaam koel blijft. Soms is het een toevoeging aan jouw interieur. Belangrijk: raamdecoratie draagt vaak bij aan de totale woningisolatie. De prijzen bedragen tussen de €340 – €900. In het bijgaande stukje bespreken we de meest bestelde toepassingen.

Rolgordijnen: waarom is dit interessant?

Een rolgordijn kan je eenvoudig oprollen en afrollen. Beschikbaar voor lage tarieven, eenvoudig te bevestigen, simpel te gebruiken en het past in bijna iedere ruimte. Rolgordijnen kan je op maat laten maken in oneindig veel soorten materialen en kleuren zodat je interieur / style goed uit de verf komt. Er zijn allerlei soorten zoals dakraam, transparante, elektrische, waterafstotende, verduisterende, kiepkantelraam en hippe duo rolgordijnen. De kosten variëren tussen de €62,50 en €170.

 • Prima keuze als je zoekt naar goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Nieuwe Wetering: voor iedereen zelf op te hangen.
 • Op maat verkrijgbaar in diverse stoffen en exclusieve modellen.

Vouwgordijnen: verkrijgbaar in veel kleuren

Vouwgordijnen helpen mee voor een luxueuze en unieke ambiance aan een ruimte. Ze zijn eenvoudig te bedienen. Voor jouw vouwgordijn kan je kiezen uit diverse stoffen. Bij de stofkeuze heb je zelf invloed op het lichtdoorlatende karakter van het gordijn. Daarnaast helpen ze tegen een slechte akoestiek. Verwacht tarieven van €110 tot +/- €425.

 • Gemakkelijk zelf in hoogte te verstellen.
 • Ruime kleurkeuze en altijd maatwerk.
 • Weinig onderhoud: met water en zeep handmatig te reinigen / wassen.

Plissé: bestellen in verschillende materialen

Plissé gordijnen is een type raamdeco waarbij het doek in een harmonica vorm wordt ingebouwd. Ze zijn erg eenvoudig te bedienen en je kunt ze perfect afstellen op het zonlicht. Luxueuze raamdeco die een toffe twist geeft aan jouw interieur. Je hebt allerlei modellen plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan de voorkant en achterkant verschillende stoffen (honingraat). Top down – bottom up kan je van boven en onder openen. Je moet denken aan prijzen van €47,5 tot wel €165.

 • Voor elke stijl, van industrieel tot landelijk.
 • Uitstekende isolatiewaarden en dus energiebesparend.
 • Dupligordijnen op maat: geschikte maten voor elk type kozijn.

Jaloezieën Nieuwe Wetering: praktische info en voordelen

Jaloezieën zijn horizontale lamellen die omhoog gehaald kunnen worden met een koord of zelfs met afstandsbediening. Je kunt een selectie maken uit gigantisch veel vormen en materialen zoals kunststof, aluminium, PVC, bamboe, stof. Door de houten jaloezieën ben je zelf in control wat betreft de gewenste lichtinval en privacy. Disclaimer: je moet ze wel regelmatig afstoffen en onderhouden. Denk aan kosten van €80 oplopend tot €280.

 • Elke kamer optimaal belichten.
 • Jaloezieënwinkel: bamboe maakt het gordijn eenvoudig en licht te bedienen.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: werkt met natuurproducten en milieuvriendelijke onderdelen.

Lamellen: functioneel en gebruiksvriendelijk

Lamellen zijn verticale strookjes gefabriceerd van o.a. pvc, aluminium, bamboe, stof, hout. Perfect voor kolossale / grote ramen en zie je vaak terug bij een strak en standaard interieur. Verticale lamellen zijn praktisch in gebruik, vragen niet om veel onderhoud en zijn ook geschikt voor vochtige ruimtes. De kostprijzen starten vanaf €55. Voor een grote raampartij betaal je zo’n €200.

 • Van elegant tot robuust.
 • Prima binnenzonwering voor hoge ramen en brede kozijnen.
 • Montage kunststof kozijn: eenvoudig aan te brengen.

Shutters: luxe raambekleding in Nieuwe Wetering professioneel geïnstalleerd

Shutters zijn strakke binnenluiken met een luxueuze uitstraling. Het zijn unieke producten die je interieur de finishing touch geven. Blinds zijn erg gewild, ze verhogen de waarde van jouw woning en een milieuvriendelijke keuze. Past op bijna elk raam zoals dakramen, ronde ramen, schuiframen, valramen, draaikiepramen, vaste ramen. Advies: shutters zijn niet heel erg voordelig. De onkosten starten bij om en nabij de €470. Voor dure modellen kun je rekenen op €900.

 • Verhogen de waarde van de woning.
 • Ook geschikt als roomdivider of kastdeur.
 • Houten kozijnen: de combinaties van hout maken het een luxe geheel.

Alles wat je moet weten over horren en hordeuren

Maatwerk horren in Nieuwe Wetering zorgen voor ventilatie in huis en weren bovendien vliegen en muggen. Vergelijk verschillende producten zoals: inzethor, rolhor, hor met scharnier, lamellenhor, voorzethor, hordeur. Allergieën of hooikoorts? Overweeg dan ook een pollenwerende hor. Belangrijk: horren werken niet als zonnewering. Je kunt je dan beter verdiepen in een speciale duo-plissé hor. Dit type weert vliegen, muggen en insecten en houdt ook nog eens de zon buiten. De kostprijzen beginnen bij zo’n €87,5. Voor luxe versie moet je rekening houden met €625.

 • Past op bijna elk raam: valraam, draai-kiepraam, uitzetraam, schuifraam, tuimelraam, draairaam.
 • Je woning ventileren op een gebruiksvriendelijke manier.
 • Voor iedereen die last heeft van ongedierte.

Passende raamdecoratie voor elk raam of deur

Ontvang gratis 3 aanbiedingen van erkende aanbieders

Bekijk de kosten van zonwering 2024

De prijzen van zonwering op zondag, 26 mei 2024 hangen af van meerdere onderdelen: het type systeem, het materiaal, de grootte van het systeem en afwerking plus bediening. In de onderstaande tabel bekijk je de verwachte kosten van het laten plaatsen van zonwering in Nieuwe Wetering in mei 2024.

ZonweringFormaatPrijsindicatie
Knikarmscherm1 – 6 meter breed€815 – €2000
Uitvalscherm200 – 500 cm breed€370 – €1325
Screens2 – 4 meter breed€250 – €1000
Rolluik300 – 450 cm breed€325 – €1400
RolgordijnTot 250 cm breed€45 – €155
Lamellen100 x 250 cm€45 – €210
Jaloezieën100 x 200 cm€75 – €280
Plisségordijnen100 x 220 cm€120 – €300
Gemiddelde kosten zonnewering incl. montage in de Provincie Zuid-Holland.

Alle merken zonwering op een rij

Plannen om zonwering te kopen? Er zijn tal van merken die goede producten en service leveren. Iedere leveranciers heeft zo zijn eigenschappen en prijsklasse. Verkrijgbaar bij een gordijnwinkel in Nieuwe Wetering. In de tabel hieronder bekijk je een aanvulling op de populairste merken. Zodoende kan jij een afgewogen keuze maken.

 • Sunmaster: toonaangevende fabrikant van zonschermen, screens en rolluiken.
 • SunCircle: altijd gemonteerd door ervaren en deskundige monteurs.
 • Verano: winnaar van verschillende Red Dot Awards.
 • Zonnelux: voor grote als kleine ramen mooie op maat gemaakte raambekleding.
 • Heroal: hoogwaardige aluminium systemen.
 • Stobag: de beste oplossingen tegen zon, wind en regen.
 • Renson: unieke totaalconcepten voor gevelbekleding projecten groot en klein.
 • Velux: complete ramen inclusief gordijnen en horren.
 • Luxaflex: raambekleding op maat gemaakt.
 • Somfy: koppel je elektrische zonneschermen, screens, luiken en raamdeco aan een smart-home app.
 • Unilux / Fractions: de hoogste kwaliteit hordeuren en raamhorren.
 • Veneta: zonder risico bestellen dankzij de gratis meetverzekering.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Karwei, IKEA, Gamma, Hornbach, Hubo en Bol.com, Wehkamp, Formido, Leen Bakker, FonQ.
 • Andere merken: Novoferm, Deponti, Roma, Toppoint, Husol, Weinor & Swela, Sunway, Schlappi, Copaco, Dickson, Milano.

Vergelijk zonwering experts in de regio Kaag en Braassem

Goedkope zonwering kopen in Nieuwe Wetering? In contact komen met een gespecialiseerd zonweringsbedrijf in jouw regio? In het schema hierna tref je adresgegevens van woonwinkels en gordijnwinkels in deze gemeente. Vaak kunnen deze specialisten jou voorzien van tips en advies. Op dit portaal vind je ook monteurs en shops in Roelofarendsveen, Oude Wetering en Oud Ade.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Vergelijk soorten zonwering per ruimte

Ieder pand heeft een bepaalde vitrage nodig die perfect past bij de uitstraling van de kamer. We beschrijven nu de meest praktische zonweringsmodellen per ruimte en kamer.

 • Keuken: praktisch en sfeervol kunnen perfect samengaan.
 • Badkamer: let met name op vochtbestendigheid en privacy in de douche.
 • Woonkamer: dankzij verduisterende gordijnen koelt het minder af in te winder en houd je de warmte buiten in de zomer.
 • Slaapkamer: maak jouw slaapkamer helemaal geluidsdicht met geluidswerende gordijnen.
 • Zolderraam: voordelige raamdeco voor een draai-kiepraam op thuiskantoor of hobbykamer.
 • Dakkapel: bestel rolgordijnen op maat en laat het vakkundig plaatsen (of doe het zelf).
 • Balkon: kies voor een balkondoek of zonnescherm voor schaduw op hoogte.

Opties voor terras & serre
In de de zomermaanden kan het al snel 30 graden worden. Het huidige assortiment bestaat uit allerlei type buiten- en serrezonwering. Tegenwoordig heb je o.a. automatisch zonneschermen of terrasoverkapping, eenvoudige parasols of luxueuze houten buitenjaloezieën voor serre of overkapping. Een zonnescherm voor een glazen dak kan je vanaf binnen of buiten laten installeren. Bekijk ook meer informatie over: Rolluiken.

FAQ: meer schaduw en een gekoeld huis

Wat is voor mij de beste zonwering?

Elke huis heeft weer andere wensen. De meest geschikte zonnewering voor jouw pand heeft te maken met: de breedte van de ramen, hoe je tuin ligt, jouw woonsituatie en je budget. De grootste pluspunten van binnenzonnewering zijn dat je het kunt kopen in een groot aantal kleuren, materiaaltypes en prijzen. Er komt echter wel altijd wat licht binnen. Buitenzonwering houdt het zonlicht echt buiten de deur, brengt significante verkoeling, maar valt wel meer op (het zit aan de buitengevel vast).

Wat zijn de huidige kosten van zonnewering in Nieuwe Wetering?

De kosten van zonwering zijn van veel factoren afhankelijk. De normale onkosten vind je hieronder. Denk bij markiezen aan +/- €725. Screens €265 per kozijn. Gaat je voorkeur uit naar een terraszonwering betaal je ongeveer €1250. Een uitvalscherm is vergelijkbaar maar een stuk goedkoper (+/- €700). Een basis rolluik kost €465. Jaloezieën zijn nog weer een stukje voordeliger, al vanaf €275 per raam / kozijn. Stijlvolle shutters zijn iets duurder (+/- €755). Alternatieve soorten raamdecoratie zijn rolgordijnen, lamellen en plisségordijnen (reken op minimaal €120 per kozijn). De totale bedragen hangen af van: het product, het inmeten (afmetingen), soort bediening, het gewenste materiaal, kleur en installatiekosten.

Wat zijn de pluspunten van inmeten en montageservice in Nieuwe Wetering?

Ten aanzien van zonweringsproducten heb je veel keuze. Daarbij moet je zeker goed letten op het juist inmeten en monteren van de producten. De mogelijkheid bestaat om voor maatwerkproducten zelf de afmetingen door te geven, maar je kunt ook kiezen voor montage plus inmeetservice in Nieuwe Wetering. Er komt dan een ervaren monteur die kozijnen, gevels en ramen inspecteert, gewoon op locatie. Kort daarna kan de expert het zonnescherm volgens de documentatie vastzetten. Dankzij deze dienstverlening ben je verzekerd van effectieve zonnewering, garantie en nazorg en een uitgebreide demonstratie.

Wat zijn de voordelen van slimme zonnewering?

Wil jij een handmatig met slingerstang of band, bediening met een afstandsbediening of een compleet domotica systeem met app? Slimme zonwering is de toekomst. Een handmatige installatie met opwindmechanisme is acceptabel, toch kan het makkelijker. Draadloze bediening (via een draaiknop, mobiele app, tijdschakelaar, handzender) wordt steeds vaker gekozen omdat je op afstand de installatie kan bedienen. Bij extreem weer kan het zonnescherm zich automatisch inklappen Als de zon gaat schijnen kan jij een screen of rolluik automatisch laten dichtzakken. Jaloezieën, gordijnen en shutters kan je zelfs tijdens je vakantie automatisch open en dicht laten gaan. Een toepassing met online functies biedt nieuwe mogelijkheden. De prijzen van smart rolluiken en screens zitten op zo’n €525.

Geschreven door: Nancy. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 2376

Plaats een reactie