Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Roelofarendsveen vergelijken

Een koele woning en een fijne schaduwrijke plek met zonwering in Roelofarendsveen? Zonwering kan je zowel buiten als binnen toepassen en regel je al vanaf €80,00. Professionele buitenzonwering als een rolluik is praktisch om zonnewarmte buiten te houden. Meestal realiseert een zonnescherm een schaduwrijke en windvrije plek om lekker te eten. Binnenzonwering als o.a. gordijnen of jaloezieën is in de basis wat betaalbaarder en zorgt bovendien voor extra sfeer in huis. Je kunt kiezen uit ontzettend veel afzonderlijke soorten. Op deze pagina doorzoek je een complete gids dat zorgt dat je goed voorbereid een offerte kan aanvragen. Daarnaast bieden we de huidige tarieven en een tabel met diverse zonwering specialisten in Roelofarendsveen en omliggende plekken.

Top 5 voordelen van een zonnescherm

 • Zorgen voor een aangename temperatuur in huis.
 • Een verzorgd uitstraling van de woning (mooie afwerking).
 • Ze houden je energierekening lager.
 • Je interieur zal minder snel verkleuren.
 • Een veilige woning met rolluiken (inbraakpreventie).
zonwering-vergelijken-roelofarendsveen

Zonnescherm laten plaatsen in Roelofarendsveen

Ben je zelf niet technisch aangelegd en wil je zeker zijn dat het goed wordt aangesloten? Een voordelig zonnescherm installeren in Roelofarendsveen via een bekende zonwering specialist kan jouw dan veel voordeel opleveren. Je bent dan verzekerd dat het systeem volgens de documentatie aangesloten wordt, dat je recht blijft houden op garantie en de installateur laat precies zien hoe het werkt. Via dit platform vind je gemakkelijk experts die actief zijn in jouw postcodegebied. In het onderstaande blok bieden we jouw concrete handvatten om dit te realiseren.

Een zonnescherm laten aanleggen door een specialist

 1. Zoek een geschikt model / systeem

  De beginvraag is altijd om er achter te komen wat voor soort installatie geschikt is voor jouw woning. Buitenzonwering komt aan jouw buitengevel te zitten. Een binnenzonwering wordt in de woning opgehangen (binnenkant). Beschrijf ook het belangrijkste doel van het zonnescherm of de vouwgordijnen. Zonwering kan diverse rollen vervullen: een aangenaam binnenklimaat, het verminderen van energiegebruik, inkijk verminderen, inbraakwerend, een fijne schaduwplek maken, lichtinval beter controleren of een twist geven aan jouw interieur.

 2. Maten doorgeven

  Meet alle maten goed op van het product. Bepaal ook meteen waar het geïnstalleerd moet worden. Bijvoorbeeld plaatsing achter het huis of op de eerste verdieping. Selecteer eventueel foto’s voor een compleet en actueel beeld.

 3. Kies bediening

  Er zijn verschillende soorten bediening. De simpelste bediening is zonwering met handmatige bediening (men gebruikt dan een opwindmechanisme of slinger). In aanvulling hierop hebben we ook nog elektrische bediening. Vaak gaat dit met een knop aan de muur, soms ook uitgevoerd met tijdschakelaar. De hoogst geprijsde en leukste manier is draadloze bediening met app voor je telefoon of met afstandsbediening.

 4. Vakbedrijven vergelijken

  Heb je jouw project helemaal in kaart gebracht? Geef dan jouw contactgegevens door. Je kan dan rekenen op meerdere offertes van relevante zonweringsbedrijven uit Roelofarendsveen en nabije omgeving. Vergelijk alle prijsvoorstellen en analyseer keurmerken, garantie, levertijd. Neem de beste aanbieding en plan de klus in.

 5. Het ophangen van het systeem

  Zorg ervoor dat je de oude zonwering verwijderd en leg de nieuwe producten klaar voor de installateurs. De professional plaatst het terrasscherm of de jaloezieën zoals afgesproken. Check of het nieuwe apparaat goed is aangebracht. Vraag altijd om een demonstratie. In dat geval kan de monteur eventuele gebreken nog herstellen. Vaak bieden ze ook een onderhoudscontract aan.

Zonwering offerte in jouw mailbox

Ontvang offerte van raambekleders in Roelofarendsveen

Buitenzonwering kopen: bekijk alle opties

Buitenzonwering Roelofarendsveen is praktisch om de temperatuur in de woning te beperken. In aanvulling daarop zorgt het voor een aangename schaduwplek op buitenplekken. Je kunt er dus zowel binnen als buiten van genieten. Meerdere artikelen zoals het welbekende rolluik werken inbraakwerend en kunnen de isolatie van een huis verbeteren. Zonwering voor buiten is er vandaag de dag in veel vormen en formaten. Gemiddeld betaal je een bedrag tussen de €225 t/m €2825. In het volgende gedeelte beoordelen we de meest gekozen oplossingen.

Offerte voor knikarmschermen / terrasschermen

Bij een knikarmscherm hebben we het over een zonnescherm dat geïnstalleerd wordt aan de buitengevel van je woning. D.m.v. de twee knikarmen kan het schermdoek worden uitgedraaid. Omdat het scherm op hoogte wordt geplaatst is de ruimte vrij toegankelijk en geniet je van een fijne schaduwplek bij de muren. Noemenswaardig: het doek kan vies worden door regen. De gemiddelde prijzen variëren tussen de €900 t/m €2125.

 • Zorg voor een aangename terraszonwering.
 • Binnen in huis blijft het heerlijk koel.
 • Te koop met afstandsbediening en schakelaar.

Adviezen over uitvalschermen

Het uitvalscherm is een doeltreffende en een slimme manier om een raam in de schaduw te brengen. Daardoor heb je lekker veel schaduw in huis zodat de binnentemperatuur niet te veel oploopt. Een goede keuze bij kleine ramen waar je in principe niet onder door hoeft te lopen. Erg populair bij flats, appartementen en kantoren. Het is dus minder geschikt voor een achtertuin. De verwachte kosten bedragen tussen de €450 tot €1350.

 • Een zonnescherm voor een gunstige prijs.
 • Houdt de zon buiten en zorgt voor extra privacy.
 • Zeer windbestendig.

Laten monteren van screens

Screens op maat laten maken in Roelofarendsveen is een uitstekende keuze als je zoekt naar een mooie en strakke oplossing. Zonnescreens houden het warme zonlicht tegen en zijn redelijk ongevoelig voor wind. Het wordt gemaakt van polyestervezels of glasvezel. De lichtdoorlatendheid kan je zelf bepalen. Bij daglicht kan je vanuit de kamer wel naar buiten kijken, maar niet andersom. Voorwaarden: op het moment dat het screendoek uit is kan je het raam niet gebruiken om te luchten. De verwachte tarieven liggen tussen de €275 en €1175.

 • Zowel in het kozijn als op het kozijn mogelijk.
 • Ook in de winter te gebruiken ter isolatie.
 • Vanuit de kamer kan je wel naar buiten kijken, niet andersom.

Details over rolluiken

Rolluiken zijn populair in woonwijken. De voordelen zijn eindeloos: je kunt ze heel eenvoudig bedienen, simpel op te meten en te monteren, ze houden geluiden van straat uitstekend buiten en je bespaart op de energiekosten dankzij de isolerende werking. Tevens schrikken ze inbrekers af. Er zijn 3 keuzes: het voorzetrolluik is geschikt voor bestaande bouw, het opbouwrolluik wordt geïnstalleerd boven de ramen / het kozijn (op de dag / in de dag montage) en een inbouwrolluik (wordt tussen het kozijn en de buitenmuur gezet). De normale prijzen liggen tussen de €310 en €1475 voor rolluiken bestellen in Roelofarendsveen.

 • Te monteren op praktische elke gevel.
 • Werkt isolerend en geluiddempend.
 • Houd inbrekers buiten de deur.

Laten monteren van markiezen

Een markies is een markante vorm van zonwering dat een unieke uitstraling aan de woning geeft. Het wordt gekenmerkt door een constructie van hout / aluminium waar het doek overheen wordt gespannen. Markiezen zie je met name bij landelijke huizen. Het heeft een positief effect op de uitstraling van huizen. Behalve dit model kan je ook gaan voor een petmodel of klapmodel die je bij terrassen en etalages vaak ziet. De gemiddelde tarieven variëren tussen de €620 en €1675.

 • Idyllische uitstraling door de vele kleuren en dessins.
 • Gemakkelijk schoon te houden.
 • Er blijft loopruimte over onder de constructie.

Andere systemen voor buiten

 • Verandazonwering: reguleer eenvoudig de temperatuur op de veranda met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: uitstekende bescherming tegen UV-straling.
 • Terrasoverkapping: handige verrijdbare parasol voor het terras.
 • Buitenjaloezieën: vervaardigd uit lamellen met hoge weerkaatsing van zonlicht.

Een koele temperatuur binnen en buiten door buitenzonwering!

Check de huidige marktprijzen

Raamdecoratie Roelofarendsveen: alle systemen voor binnen

Bij binnenzonwering worden de producten aan de binnenzijde van het raam geplaatst. Via raambekleding bepaal je zelf de mate van lichtinval. Zo kan je voorkomen dat er heel veel zonnestralen de kamer binnenkomen waardoor de temperatuur in huis aangenaam blijft. Ook is het een toevoeging aan jouw interieur. Een leuke bijkomstigheid: de raamdecoratie zorgt ook voor een isolerende laag. De verwachte prijzen variëren tussen de €330 – €800. In de onderstaande keuzegids vind je info, kosten en voordelen van de meest gekochte systemen.

Rolgordijnen: bestellen in verschillende materialen

Een rolgordijn is een gordijn dat je kunt oprollen. Voordelig maatwerk, makkelijk te monteren, simpele bediening en het is geschikt voor bijna elk raam. Rolgordijnen kan je op maat laten maken in praktisch alle kleuren en prints wat het mooie aanvulling op je interieur maakt. Er bestaan diverse varianten zoals verduisterende, lichtdoorlatende, waterafstotende, transparante, dakraam, kiepkantelraam en een duo rolgordijn. De prijsindicaties bedragen tussen de €52,50 en €150.

 • De juiste keuze als het gaat om goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Roelofarendsveen: voor iedereen zelf te bevestigen.
 • Snel bezorgd in diverse stoffen en exclusieve modellen.

Vouwgordijnen: assortiment, info en prijzen

Vouwgordijnen helpen mee voor een sfeervolle en unieke ambiance aan je woning. Ze zijn eenvoudig te bedienen. Voor jouw vouwgordijn kan je kiezen uit diverse stoffen. Bij de stofkeuze heb je zelf invloed op hoe lichtdoorlatend het systeem is. Daarnaast kunnen ze een bijdrage leveren aan de akoestiek in huis. Wees voorbereid op een tarief van €110 oplopend tot €350.

 • Nemen weinig ruimte in beslag.
 • Gemakkelijk te installeren dankzij maatwerk.
 • Simpel onderhoud: reinig de stof met water/zeep in een handwas.

Plissé: verkrijgbaar in veel kleuren

Plissé gordijnen kan je op soepele wijze omhoog en omlaag doen. Je kan ze moeiteloos bedienen en ze zijn erg zonwerend. Luxueuze raamdeco die een toffe twist geeft aan jouw interieur. In de winkel vind je veel uitvoeringen plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan de voorkant en achterkant verschillende stoffen (honingraat). Met Top down – bottom heb je nog meer vrijheid in lichtinval en privacy. Verwacht een prijs van €55 oplopend tot €150.

 • Een subtiel product voor ieder raam.
 • Extra isolerende werking.
 • Dupligordijnen op maat: voor elk raam een geschikte maat.

Jaloezieën Roelofarendsveen: vind het perfecte model

Jaloezieën zijn horizontale stroken die je in verschillende standen kunt zetten met een ophaalsysteem. Leveranciers bieden tientallen modellen en materialen zoals o.a. aluminium, stof, kunststof, PVC, hout. Door de houten jaloezieën heb je 100% controle over de hoeveelheid licht en mate van privacy. Advies: ze vergen wel wat meer onderhoud dan andere type gordijnen. Wees voorbereid op tarieven van €85 tot €230.

 • Zelf de controle over de hoeveelheid licht in een kamer.
 • Jaloezieënwinkel: mooie uitstraling met bamboe producten.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: werkt met natuurproducten en milieuvriendelijke onderdelen.

Lamellen: stijlvolle gordijnen voor binnen

Lamellen zijn verticale jaloezieën die je hebt van kunststof, stof, aluminium, hout, pvc. Toe te passen voor hoge / grote ramen en sluiten goed aan op een strak en basis interieur. Verticale lamellen zijn met 1 beweging te openen, makkelijker schoon te houden dan horizontale lamellen en geven een lang en elegant beeld van de kamer. De prijzen starten vanaf €80. Voor meer exclusieve lijnen ga je naar de €180.

 • Geven een lang en elegant beeld van de ruimte.
 • Zeer praktische binnenzonwering voor lange ramen.
 • Montage kunststof kozijn: eenvoudig aanbrengen en monteren.

Shutters: luxe raambekleding in Roelofarendsveen op maat

Shutters zijn prachtige binnenluiken met een frisse uitstraling. Het zijn unieke systemen die je in maar weinig woningen zal tegenkomen. Blinds zijn sfeervol, je kunt ze meefinancieren in jouw hypotheek en bovendien erg milieuvriendelijk. Geschikt voor bijna elk raam zoals ronde ramen, dakramen, vaste ramen, draaikiepramen, valramen, schuiframen. Goed om te weten: shutters zijn behoorlijk kostbaar. De prijsindicaties beginnen bij zo’n €460. Voor dure modellen kun je rekenen op €890.

 • Duurzaam product.
 • Erg gemakkelijk in gebruik.
 • Houten kozijnen: mooie combinatie van natuurlijke producten.

Informatie over horren en hordeuren

Maatwerk horren in Roelofarendsveen zorgen voor ventilatie in huis en hebben een gunstig effect op insecten en ongedierte. Er zijn diverse modellen: voorzethor, plissé hor, lamellenhor, hordeur, inzethor, hor met scharnier. Hooikoorts of allergieën? Koop dan een unieke pollenwerende hor. Kooptip: horren werken niet als zonnewering. Je kunt wel kiezen voor een speciale duo-plissé hor. Dit alternatief houdt muggen en vliegen buiten de deur maar heeft ook een zonwerend doek. De kosten starten bij gemiddeld €82,5. Meer exclusieve modellen kosten zo’n €625.

 • Voor bijna ieder raamtype: draairaam, draai-kiepraam, tuimelraam, uitzetraam, valraam, vast raam.
 • Eenvoudiger en veiliger ventileren.
 • Voor iedereen die last heeft van ongedierte.

De perfecte raamdecoratie voor elke ruimte in huis

Gratis een aanbieding in je mailbox

De actuele kosten van zonwering 2024

De prijzen van zonwering op zondag, 21 juli 2024 hangen af van meerdere keuzes: het artikel, de materiaaltypes, de afmeting en de keuzes qua bediening (handmatig of automatisch). In de tabel hierna tref je de huidige tarieven van het laten plaatsen van zonwering in Roelofarendsveen in juli 2024.

Model zonweringFormaatGemiddelde onkosten
Knikarmscherm1 – 6 meter breed€810 – €2025
Uitvalscherm200 – 400 cm breed€395 – €1500
Screens100 cm – 300 cm breed€260 – €1200
Rolluik3 – 4 meter breed€300 – €1375
Rolgordijn150 x 100 cm€60 – €160
Lamellen100 x 50 cm€60 – €210
Jaloezieën100 x 220 cm€80 – €250
Plisségordijnen190 cm breed€125 – €320
Prijsindicatie zonnewering inclusief montage in de Provincie Zuid-Holland.

Populaire merken zonwering

Plannen om zonwering te kopen? Er zijn tal van merken die goede producten en service leveren. Elk merk heeft zijn pluspunten en prijskaartje. Vaak gewoon verkrijgbaar bij de gordijnwinkel in Roelofarendsveen. Hieronder vind je een overzicht met de grootste merken. Daarmee hopen we jou te helpen bij het maken van een keuze.

 • Sunmaster: sterke en gebruiksvriendelijke producten met een mooi design.
 • SunCircle: oer-Hollandse leverancier met groot aanbod.
 • Verano: altijd tot op de millimeter nauwkeurig.
 • Zonnelux: voor elk raamtype en ruimte de juiste raamdeco.
 • Heroal: familiebedrijf sinds meer dan 140 jaar.
 • Stobag: zonwering en weerbescherming op maat.
 • Renson: laat de gevelbekleding inmeten en plaatsen door echte professionals.
 • Velux: expert in dakramen, dakkapellen, lichtkoepels en raamdecoratie.
 • Luxaflex: werken met materialen zoals Stof, Hout, Aluminium en PVC.
 • Somfy: langer genieten van je terras met elektrische zonneschermen.
 • Unilux / Fractions: design horren, shutters en raamdecoratie.
 • Veneta: productielocaties in China, Portugal, Tsjechië en Nederland.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Karwei, Hubo, Gamma, Hornbach, Praxis & Wehkamp, Formido, Leen Bakker, FonQ, Kwantum.
 • Andere merken: Bece, Novoferm, Weinor, Deponti, Toppoint, Husol & Sunway, Lumenguard, Dickson, Milano, Schlappi, Copaco.

Vergelijk zonwering experts in de regio Kaag en Braassem

Goedkope zonwering kopen in Roelofarendsveen? Of ben je op zoek naar een ervaren zonweringsbedrijf in jouw omgeving? Hierna vergelijk je namen en adressen van raambekleding winkels en gordijnwinkels in deze gemeente. Misschien kan je hier terecht voor meer informatie. Op dit portaal ontdek je ook installateurs en shops in Kwintsheul, Oud Ade en Hoogmade.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Toelichtingen op zonwering per ruimte

Iedere ruimte vraagt om een ander soort vitrage die perfect past bij jouw interieurstijl. We beschrijven nu de meest bestelde zonweringsproducten voor alle ruimtes in de woning.

 • Keuken: moet vochtbestendig zijn en gemakkelijk schoon te maken.
 • Badkamer: plisségordijn in de douche kan je makkelijk schoonmaken en eenvoudig bedienen.
 • Woonkamer: kies voor vitrage, inbetween of verduisterende gordijnen.
 • Slaapkamer: kies voor geluidswerend rolluiken of screens om rustig en ontspannen de nacht door te komen.
 • Zolderraam: voordelige raamdeco voor een draai-kiepraam op thuiskantoor of hobbykamer.
 • Dakkapel: stel rolgordijnen op maat online samen en plaats ze zelf.
 • Balkon: kies voor een balkondoek of zonnescherm voor schaduw op hoogte.

Serre of Terras
In de de zomermaanden kan het al snel 30 graden worden. Er bestaan diverse soorten buiten- en serrezonwering. Je kunt bijvoorbeeld investeren in automatisch zonneschermen / terrasoverkapping, betaalbare parasols of luxe houten buitenjaloezieën voor serre of overkapping. Systemen voor een glazen dak kan je zowel vanaf binnen als buiten laten integreren. Bezoek ook onze pagina over: Shutters.

FAQ: zo kan jij je woning eenvoudig verkoelen

Wat is de beste zonwering om te installeren?

Elke woning heeft eigen karakteristieken. De meest optimale zonnewering is afhankelijk van de grootte van je ramen, de ligging van je huis, jouw stijl en smaak en jouw maximale budget. Veel mensen geven de voorkeur aan binnenzonnewering omdat het te bestellen is in een groot aantal kleuren, materiaaltypes en maatvoeringen. Je interieur moet hier natuur wel schikt voor zijn. Buitenzonwering houdt het zonlicht echt buiten de deur, geeft je meer controle over temperatuurbeheersing, maar is wel meer zichtbaar (je ziet het altijd zitten op de gevel of het kozijn).

Wat zijn de huidige kosten van zonnewering in Roelofarendsveen?

De verwachte prijzen van zonwering wisselen enorm. De huidige investeringen hebben we hierna voor je opgesomd. Markiezen zijn zo’n €675. Zonnescreens €250 per raampartij. Gaat je voorkeur uit naar een zonnescherm ben je zeker een bedrag kwijt van +/- €1150. Een uitvalscherm is wat voordeliger (+/- €675). Een gemiddeld rolluik kost €460. Voor hippe jaloezieën ga je richting de €280 per raam / kozijn. Shutters zijn een stuk duurder (+/- €755). Overige keuzes zijn plissegordijnen, rolgordijnen en lamellen (reken op minimaal €100 op basis van 1 raam). De totale kosten worden beïnvloed door: type systeem, het formaat, handmatige of elektrische bediening, de materiaalsoort, kleur en montagekosten.

Wat zijn de pluspunten van inmeten en montageservice in Roelofarendsveen?

Ten aanzien van zonweringsproducten zijn de keuzes enorm. Daarbij moet je zeker goed letten op het opmeten en monteren. Je kan ervoor kiezen om de maatwerkproducten zelf in te meten, maar er is soms ook een optie voor montage & inmeetservice in Roelofarendsveen. Er komt dan een lokale expert die ieder kozijn bekijkt en opmeet. Als je aankoop binnen is gekomen bij de winkel kom een professional de zonwering juist ophangen. Met deze klusservice geniet je van correct werkende zonnewering, langere garantieperiodes en een fraai afgewerkt product.

Wat zijn de voordelen van slimme zonnewering?

In de basis heb je de standaard handbediening, bediening met een afstandsbediening of wil je jouw rolluiken opnemen in het domotica systeem? Slimme zonwering gaan we de komende jaren veel zien. Een handmatig zonnescherm met windwerk of slingerstang is acceptabel, maar het kan toch nog slimmer. Draadloze bediening (met een afstandsbediening, tijdschakelaar, mobiele app, draaiknop) biedt al voordeel dat het veel tijd bespaart bij het gebruik. Bij extreem weer kan je ervoor zorgen dat het zonnescherm automatisch zal inklappen. In het geval van een felle zon gaat het scherm automatisch omlaag. Shutters, gordijnen en jaloezieën kan je op ingestelde tijden automatisch open en dicht laten gaan. Een product dat werkt met internet maakt jouw woning dus een stuk slimmer. De gemiddelde kosten van smart rolluiken of schermen komen uit rond de €425.

Geschreven door: Joost. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 2370, 2371

Plaats een reactie