Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Rijnsaterwoude vergelijken

Wil jij een koele woning met zonwering in Rijnsaterwoude? Zonwering heb je in een binnen- en buitenuitvoering. Het is er al vanaf €55,00. Buitenzonwering zoals een uitvalscherm is zeer handig om de zon en warmte te weren. Mogelijk geeft een zonnescherm schaduwrijke plekken waar jij, als het warm is, kunt zitten. Binnenzonwering als o.a. gordijnen of plissés is globaal gezien goedkoper en geeft je woning ook warme uitstraling. Tegenwoordig heb je geweldig veel afzonderlijke combinaties. Op dit platform vind je een uitgebreide uitleg waarmee jij inzicht krijgt in de opties. Daarbij bieden we de geschatte kosten en adresgegevens van lokale zonwering specialisten in Rijnsaterwoude en omstreken.

De praktische voordelen van een zonnescherm

 • Een koele woonkamer en lekkere temperatuur in de slaapkamer.
 • Geeft je woning een mooie uitstraling.
 • Heeft een isolerende werking en verminderd stookkosten.
 • Het voorkomt inkijk.
 • Rolluiken maken je woning minder aantrekkelijk voor inbrekers.
zonwering-vergelijken-rijnsaterwoude

Zonnescherm laten plaatsen in Rijnsaterwoude

Ben je zelf niet handig of wil je tijd besparen? Een voordelig zonnescherm installeren in Rijnsaterwoude via een goed aangeschreven zonwering specialist is dan absoluut het overwegen waard. Je bent dan verzekerd dat alles op de juiste manier aangesloten wordt, dat jouw garantie behouden blijft en de vakman zal bovendien een korte demo geven. Via onze vergelijkingstool vind je snel en zonder gedoe specialisten in de gemeente. Hieronder vertellen we je stap-voor-stap wat daarvoor nodig is.

Een zonnescherm laten ophangen door een vakman

 1. Bepaal welk systeem je gaat toepassen

  De eerste vraag is wat voor soort installatie je nodig hebt. Een buitenzonwering wordt aan de gevel bevestigd (buitenkant). Aan de andere kant heb je binnenzonwering dat juist voor in huis is. Beschrijf ook het belangrijkste doel van het knikarmscherm of de gordijnen. Belangrijke functies zijn: de warmte buitenshuis houden, het verminderen van energiegebruik, zorgen voor meer privacy, inbraakpreventie, een fijne plek in de schaduw maken, lichtinval tegengaan of een aanvulling aanbrengen op jouw interieur.

 2. Meet de maten op

  Bereken de ideale maten van het gekozen product. Bepaal ook meteen waar het geïnstalleerd moet worden. Zoals aan de voorkant of in de badkamer. Upload foto’s of bouwtekeningen zodat de vakman vooraf over alle info beschikt.

 3. Handmatige of elektrische bediening

  Er bestaan verschillende verschillende bedieningsmogelijkheden. De standaard modellen zijn de zonwering met handmatige bediening (met stang of band). Een andere gangbare keuze is elektrische bediening. Doorgaans werkt dit met een draaischakelaar, optioneel met tijdschakelaar. De hoogst geprijsde en innovatiefste manier is draadloze bediening met app voor je telefoon of met afstandsbediening.

 4. Vergelijk merken en vakmannen

  Al jouw wensen doorgegeven? Voer jouw adresgegevens in. Houdt vervolgens rekening met drie offertes van professionele zonweringsbedrijven uit Rijnsaterwoude en regio. Vergelijk de offertes, en kijk goed naar referenties, garantie en betalingscondities. Ga voor de beste aanbieding en plan een montageafspraak in.

 5. Monteren

  Zorg ervoor dat je de oude zonwering verwijderd en leg eventuele spullen al klaar voor het installatiebedrijf. De vakman plaatst het zonneschermen of de vouwgordijnen zoals besproken. Loop na of het nieuwe apparaat goed is aangesloten. Een demonstratie is gebruikelijk. Wanneer er iets mis is, dan kom je er direct achter. Tevens kan je een onderhoudscontract nemen voor een jaarlijkse inspectie.

Direct zonwering offertes in je mail?

Offerte op maat van raambekleders in Rijnsaterwoude

Buitenzonwering kopen: welk systeem past bij mij?

Buitenzonwering Rijnsaterwoude is het meest effectief om een fijn binnenklimaat te creëren. Bovendien is het ideaal om een fijn schaduwplekje te maken op jouw terras. Het verhoogt het comfort binnen en buiten. Sommige modellen zoals met name rolluiken verkleinen zelfs de kans op inbraak en kunnen de isolatie van een huis verbeteren. Zonwering voor buiten is verkrijgbaar in velerlei vormen en kan je zowel zelf installeren als laten monteren. Houd rekening met kosten tussen de €475 tot wel €2750. In het gedeelte hieronder lees je informatie over de meest gekozen modellen.

Genieten van knikarmschermen & terrasschermen

De betekenis van een knikarmscherm is een zonnescherm dat aan de buitengevel geïnstalleerd wordt. Met behulp van 2 telescopische knikarmen kan het schermdoek worden uitgedraaid. Doordat het scherm hoog hangt kan je er gewoon onderdoor lopen en heb je een mooie schaduwrijke plek op het terras. Belangrijk: het schermdoek moet je meteen weer indraaien als het gaat waaien. De normale prijzen liggen tussen de €800 tot €2150.

 • Prettige en comfortabele terraszonwering.
 • Je ziet er weinig van wanneer het scherm is ingedraaid.
 • Te bestellen met draadloze bediening.

De pluspunten van uitvalschermen

Een uitvalscherm is een populaire en een goedkope manier om de zon buitenshuis te houden. Het zorgt voor ramen die bijna helemaal afgedekt worden zodat het lekker koel blijft binnen. Handig voor kleinere ramen en waar geen doorloop onder het scherm nodig is. Om die reden zie je ze ook vaak bij flats en kantoren. Het is dus minder geschikt voor een achtertuin. De verwachte kosten schommelen tussen de €425 en €1200.

 • Een zonnescherm voor een gunstige prijs.
 • Zorgt voor veel schaduw in huis.
 • Kan goed tegen een stootje.

Laten plaatsen van screens

Screens op maat laten maken in Rijnsaterwoude is de perfecte keuze als je een systeem zoekt dat weinig ruimte inneemt. Zonnescreens houden het warme zonlicht tegen en zijn niet zo vatbaar voor wind. Ze worden vaak gemaakt van glasvezel of polyester. Je kunt het doek van het screen zelf samenstellen. In situaties met daglicht is er voldoende zicht vanuit de woning, maar buitenstaanders kunnen niet naar binnen kijken. Belangrijk: wanneer je het screendoek uitdraait kan je het raam niet gebruiken om te luchten. De normale tarieven liggen tussen de €200 tot wel €1125.

 • De montage kan in de dag en op de dag.
 • Uitdraaien kost maar weinig tijd.
 • Te integreren in het kozijn.

Prijzen en voordelen van rolluiken

We komen rolluiken tegen bij veel huizen. Er zijn duidelijke pluspunten: je kunt ze heel eenvoudig bedienen, je geniet van een aangenaam klimaat in huis, je hebt geen inkijk, en realiseren een duidelijke energiebesparing. Als extra pluspunt houden ze inbrekers buiten de deur. Je kunt kiezen uit 3 producten: het voorzetrolluik is geschikt voor bestaande bouw, de opbouwrolluiken komen op het kozijn / gevel te liggen (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt helemaal weggewerkt in de gevel. De kosten variëren tussen de €300 tot wel €1200 voor rolluiken bestellen in Rijnsaterwoude.

 • Te monteren op praktische elke gevel.
 • Werkt isolerend en geluiddempend.
 • Positief effect op inbraakpreventie.

Nieuwe markiezen

Een markies is een prachtige oud-Hollandse buitenzonwering met een prachtige uitstraling. Het is eigenlijk een stevig frame van hout of aluminium wat afgewerkt is met een sterk doek. Markiezen veelvuldig toegepast bij landelijke huizen. Ze beïnvloeden een unieke uitstraling van huizen. Naast de basismodellen kan je ook gaan voor een petmodel of klapmodel die je vaak bij winkels ziet. De verwachte kosten variëren tussen de €680 en €1700.

 • Bijzondere kleuren en motieven beschikbaar.
 • Er blijven voldoende zichtlijnen over.
 • Zeer effectief dankzij de zijschotten.

Overige modellen voor buiten

 • Verandazonwering: koele zomers en aangename winters met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: een los te spannen doek voor in de tuin, op straat of andere plekken.
 • Terrasoverkapping: grote parasols die je kunt verrijden met wieltjes.
 • Buitenjaloezieën: een prachtig product met een luxe uitstraling.

Een fijne temperatuur binnen en buiten door buitenzonwering!

Check de huidige marktprijzen

Raamdecoratie Rijnsaterwoude: alles over inmeten en ophangen

Het monteren van binnenzonwering wordt gedaan aan de binnenkant van een gevel / kozijn. D.m.v. raambekleding is de lichtinval goed te sturen. Dit maakt de kans kleiner dat de zonnestralen jouw woning binnenkomen zodat je geniet van een koel huis. Evenzeer haal je hiermee extra sfeer in huis. Belangrijk: met raamdecoratie verbeter jij de isolatie van je huis. De minimale investeringen liggen tussen de €300 – €925. In het onderstaande stuk lees je informatie over de meest populaire modellen.

Rolgordijnen: soorten, kleuren en kosten

Een rolgordijn kan je – zoals de naam al zegt – op- en afrollen. Voordelig maatwerk, moeiteloos zelf te plaatsen, simpel af te rollen en het past op praktisch ieder kozijn. Rolgordijnen kun jij kopen in velerlei designs en kleuren zodat het in iedere woning past. Je hebt diverse modellen zoals lichtdoorlatende, kiepkantelraam, transparante, verduisterende, dakraam, elektrische en een duo rolgordijn. De prijsindicaties liggen zo tussen de €65,00 tot €190.

 • Goede keuze voor goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Rijnsaterwoude: gemakkelijk zelf te installeren.
 • Te bestellen in diverse stoffen en exclusieve uitvoeringen.

Vouwgordijnen: soorten, kleuren en kosten

Vouwgordijnen helpen mee voor een speelse en rustieke uitstraling aan je woning. Je kunt ze gemakkelijk in hoogte verstellen. Voor jouw vouwgordijn kan je kiezen uit diverse stoffen. Je kunt zelf keuzes maken omtrent de lichtdoorlatende werking van het gordijn. Verder maken ze het mogelijk om de akoestiek in een ruimte te sturen. Wees voorbereid op een prijskaartje van €95 tot +/- €350.

 • Gemakkelijk zelf in hoogte te verstellen.
 • Gemakkelijk te installeren dankzij maatwerk.
 • Handig in onderhoud: zelf wassen op maximaal 30 graden.

Plissé: wat zijn de voordelen?

Plissé gordijnen kan je aan de bovenkant en onderkant open laten. Door middel van een simpel koord kan je het bedienen en ze zijn erg zonwerend. Een prachtig type raamdeco die bij elke woonstijl past. Ze verkopen diverse uitvoeringen plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes kun je herkennen aan de honingraat vouw. Top down – bottom up modellen zijn op verschillende standen te openen. Houd rekening met onkosten van €65 tot €175.

 • Een speels en vrolijk systeem.
 • Honingraad structuur voor extra isolerende werking.
 • Dupligordijnen op maat: zelf inmeten of laten opmeten.

Jaloezieën Rijnsaterwoude: bekijk het aanbod

Jaloezieën zijn horizontale panelen die je kunt kantelen of omhoog kunt trekken met een koord of band. In het assortiment zitten tientallen soorten en materialen zoals bijvoorbeeld kunststof, aluminium, PVC, bamboe, stof. Door de houten jaloezieën bepaal je zelf sfeer, licht en privacy. Advies: je moet veel schoonmaken (stof dwarrelt neer op de strips). Denk aan een tarief van €82,5 tot €220.

 • Eventueel ook half open te zetten.
 • Jaloezieënwinkel: kies voor Bamboe voor een natuurlijke look
 • PVC / Aluminium jaloezieën: een trendy uitstraling.

Lamellen: stijlvol en trendy systeem

Lamellen zijn verticale panelen die worden gemaakt van kunststof, aluminium, stof, pvc, bamboe. Toe te passen voor imposante / grote ramen en passen perfect bij een modern en zakelijk interieur. Verticale lamellen zijn met 1 beweging te openen, zijn goed schoon te houden en geven een lang en elegant beeld van de kamer. De prijsindicaties beginnen bij €50. Voor een grote raampartij betaal je zo’n €205.

 • Snel open en dicht draaien met het handkoord.
 • Zeer praktische binnenzonwering voor lange ramen.
 • Montage kunststof kozijn: eenvoudig aan te brengen.

Shutters: luxe raambekleding in Rijnsaterwoude in alle vormen en maten

Shutters zijn luxe binnenluiken met een luxe uitstraling. Het zijn unieke systemen die je interieur een boost geven. De blinds houden de zon perfect buiten, ze zijn overal toepasbaar en een duurzame keuze. Aan te brengen op diverse ramen zoals vaste ramen, uitzetramen, draaikiepramen, valramen, schuiframen, dakramen. Noemenswaardig: shutters zijn wel relatief duur. De prijzen beginnen bij zo’n €420. Voor een grote raampartij betaal je zo’n €910.

 • Houtproducten worden afgelakt met speciale verf.
 • Ook geschikt als roomdivider of kastdeur.
 • Houten kozijnen: eenvoudig op maat laten aansluiten.

Informatie over horren en hordeuren

Maatwerk horren in Rijnsaterwoude zorgen voor ventilatie in huis en zijn goed in het tegenhouden van vliegen en muggen. Voor elk raam of deur is er een geschikt model: rolhor, hordeur, plissé hor, lamellenhor, hor met scharnier, inzethor. Heb je ieder jaar weer last van hooikoorts of allergieën? Bekijk dan alles over de pollenwerende hor. Opmerking: je kunt geen zonlicht blokkeren met horren. Wel zit er in het assortiment een speciale duo-plissé hor. Deze houdt kleine dieren tegen en houdt tevens de warmte van de zon buiten. De tarieven starten vanaf €70 en lopen op tot €750.

 • Past op bijna elk type raam: tuimelraam, uitzetraam, draairaam, valraam, draai-kiepraam, schuifraam.
 • Je woning ventileren op een gebruiksvriendelijke manier.
 • Ideaal voor mensen met hooikoorts.

De perfecte raamdecoratie voor elke interieurstijl

Vrijblijvend 3 aanbiedingen van professionele winkels

Vergelijk kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op zondag, 21 april 2024 zijn afhankelijk van allerlei onderdelen: het model, type materiaal, de maximale lengte en de bedieningsopties. In de onderstaande tabel vergelijk je de actuele prijzen van het laten plaatsen van zonwering in Rijnsaterwoude in april 2024.

Model zonweringGrootteGemiddelde onkosten
Knikarmscherm2 – 6 meter breed€855 – €2350
Uitvalscherm2 – 4 meter breed€370 – €1475
Screens1 – 4 meter breed€245 – €1100
Rolluik100 cm – 400 cm breed€310 – €1275
Rolgordijn120 x 100 cm€55 – €150
Lamellen200 x 180 cm€75 – €195
Jaloezieën150 x 180 cm€65 – €200
Plisségordijnen150 cm breed€110 – €330
Gemiddelde kosten zonnewering met montage in de Provincie Zuid-Holland.

Populaire merken zonwering

Bezig met zonwering kopen? Er bestaan veel fabrikanten die goede producten en service leveren. Elke fabrikant heeft zo zijn eigenschappen en prijscategorieën. Vaak gewoon te koop bij de lokale gordijnwinkel in Rijnsaterwoude. In de tabel hieronder vergelijk je een aanvulling op de beste verkochte merken. Dankzij deze vergelijking kan jij misschien een betere keuze maken.

 • Sunmaster: functioneel, stijlvol en duurzame zonneschermen en rolluiken.
 • SunCircle: levert een groot aantal producten overal in Nederland.
 • Verano: altijd 100% passende maatwerk producten voor jouw woning.
 • Zonnelux: voor elk raamtype en ruimte de juiste raamdeco.
 • Heroal: systeemoplossingen voor een lager energieverbruik en maximale efficiëntie.
 • Stobag: met het Pergolino doek voorzie je grote oppervlaktes van terrasscherm.
 • Renson: ongekend mooie en unieke design gevelbekleding voor scherpe prijzen.
 • Velux: verduisterend plisségordijnen voor lichtkoepels en lichtstraten.
 • Luxaflex: groot assortiment in alle categorieën binnen- en buitenzonwering.
 • Somfy: slimme elektrische zonneschermen die geregeld wordt door sensoren.
 • Unilux / Fractions: robuuste horren op maat voor elk raam of deur.
 • Veneta: gratis meetverzekering dus bestellen zonder risico.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Hubo, Gamma, Praxis, IKEA, Karwei en Leen Bakker, Bol.com, Kwantum, Formido, Wehkamp.
 • Bekijk ook: Novoferm, Husol, Toppoint, Bece, Roma, Weinor en Lumenguard, Copaco, Sunway, Milano, Swela, Dickson.

Zonwering experts zoeken in de buurt van Kaag en Braassem

Goedkope zonwering kopen in Rijnsaterwoude? Of ben je op zoek naar een hoog aangeschreven zonweringsbedrijf uit de buurt? In het volgende blokje delen we bedrijven en adresgegevens van woonwinkels en gordijnwinkels in deze gemeente. Eventueel kan je hier terecht voor meer informatie. Op dit portaal check je ook monteurs en verkooppunten in Nieuwveen, Zwammerdam en Aarlanderveen.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Uitleg over zonwering per ruimte

Elke raampartij heeft unieke afmetingen en vitrage behoefte die perfect past bij de stijl van de kamer. We geven nu een toelichting op de mooiste zonwering types voor iedere ruimte in de woning.

 • Keuken: ga voor een type dat zowel praktisch is als stijlvol.
 • Badkamer: onbezorgd douchen met waterafstotende jaloezieën en extra beschutting.
 • Woonkamer: door het toepassen van verduisterende gordijnen of duettes bepaal je zelf hoeveel lichtinval je hebt.
 • Slaapkamer: kies voor goed verduisterende en geluidswerende gordijnen voor rustige nacht.
 • Zolderraam: handig duettes, horren en plissés voor de draai-kiepramen op zolder.
 • Dakkapel: laat jouw rolgordijnen op maat bestellen voor een uitbouw.
 • Balkon: in de zomer heerlijk genieten van je privé dakterras met balkondoek en/of zonnescherm.

Producten voor serre & terras
Van juni t/m september zijn temperaturen van 30 graden of meer geen uitzondering meer. Er zijn diverse modellen buiten- en serrezonwering. Je kunt bijvoorbeeld investeren in automatisch zonneschermen & terrasoverkapping, betaalbare parasols of exclusieve houten buitenjaloezieën voor een overkapping. Buitenzonwering voor een glazen dak kan je van buiten en binnen laten installeren. Klik eventueel direct verder naar: Zonwering offerte.

Veelgestelde vragen omtrent het koelen van je huis

De beste zonwering voor je woning zoeken?

Elk pand is uniek. De perfecte zonnewering die aansluit op jouw behoefte komt tot stand door: de afmetingen van je ramen, hoe je tuin gelegen is, jouw woonsituatie en wat je maximaal wilt uitgeven. Het fijne van binnenzonnewering is dat het te koop is in een groot aantal kleuren, stoffen en afmetingen. Het laat vaak wel wat zonlicht door. Buitenzonwering is een stuk doeltreffender, brengt significante verkoeling, maar zal wel wat meer opvallen (je ziet het altijd zitten op de gevel of het kozijn).

Hoe zit het met de kosten van zonnewering in Rijnsaterwoude?

De kosten van zonwering zijn van veel factoren afhankelijk. De normale investeringen hebben we kort uiteengezet. Markiezen kosten zo’n €725. Screens €215 op basis van 1 raam. Kies je voor een terraszonwering betaal je ongeveer €1175. Een uitvalscherm is minder duur (+/- €600). Een instap-rolluik kost €460. Bij jaloezieën voor binnen ben je wat goedkoper uit met €275 per kozijn. Shutters zijn ook voor binnen, maar wel een stukje duurder (zo’n €780). Overige soorten raambekleding zijn plisségordijnen, lamellen en rolgordijnen (verkrijgbaar vanaf €120 per raam / kozijn). De totale investeringen hangen af van: de gekozen constructie, de grootte (lengte en breedte), de bedieningsopties, het soort materiaal, kleuren en kosten van installatie.

Wat betekent inmeten en de montageservice in Rijnsaterwoude?

Rondom zonweringsproducten is het assortiment enorm. Daarbij moet je zeker goed letten op het inmeten en monteren. Je kan ervoor kiezen om de maatwerkproducten zelf in te meten, echt kan je ook profiteren van de montage met inmeetservice in Rijnsaterwoude. Hierbij komt een lokale monteur die de deuren en/of ramen goed inspecteert en opmeet. Kort daarna kan de installateur het model goed monteren. Zo ben je verzekerd van effectieve zonnewering, garantie en nazorg en een uitgebreide demonstratie.

Wat is slimme zonwering?

Ga jij voor de de normale handbediening, afstandsbediening of een compleet domotica systeem met app? Slimme zonwering levert veel op. Handmatige bediening met windwerk of slingerstang is op zich ok, maar het kan gebruiksvriendelijker. Draadloze bediening (via een mobiele app, tijdschakelaar, handzender, draaiknop) heeft als effect dat je op afstand de installatie kan bedienen. Als het flink gaat waaien is het mogelijk dat jouw zonnescherm direct automatisch ingedraaid wordt. Als de zon doorkomt zal het scherm ook direct reageren. Gordijnen, jaloezieën en shutters kan je – ook als je niet thuis bent – automatisch open en dicht laten gaan. Een model dat je kunt aansluiten op het internet maakt jouw woning dus een stuk slimmer. De verwachte prijzen van smart rolluiken en screens bedragen zo’n €550.

Geschreven door: Sandra. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 2465

Plaats een reactie