Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Aarlanderveen vergelijken

Wil jij een koele woning met zonwering in Aarlanderveen? Zonwering is er voor binnen en buiten en is al verkrijgbaar voor €92,50. Kwalitatieve buitenzonwering zoals o.a. een knikarmscherm werkt erg goed om een aangenaam binnenklimaat te realiseren. Daarnaast verkrijg je middels een zonnescherm een schaduwrijke plek om lekker te eten. Binnenzonwering zoals o.a. gordijnen of lamellen is vaak aantrekkelijk geprijsd en is een prima aanvulling op jouw interieur. Er bestaan gigantisch veel verschillende modellen. Op dit platform check je een uitgebreide uitleg waarin we alle mogelijkheden bespreken. In aanvulling daarop vind je de huidige tarieven en namen van verschillende zonwering specialisten in Aarlanderveen en omliggende plekken.

Waarom kiezen voor een zonnescherm

 • Altijd een lekkere temperatuur in de woning.
 • In de zomer heb je ook buiten altijd beschutting.
 • Besparen op de stookkosten door isolerende werking.
 • Je interieur zal minder snel verkleuren.
 • Het sluit de openingen in huis goed af (inbraakpreventief).
zonwering-vergelijken-aarlanderveen

Zonnescherm laten plaatsen in Aarlanderveen

Beschik je niet over het juiste gereedschap en is het belangrijk dat het deskundig wordt opgehangen? Een voordelig zonnescherm installeren in Aarlanderveen via een regionale zonwering specialist kan dan uitkomst bieden. Je bent dan verzekerd dat het scherm op de juiste wijze bevestigd wordt, dat er niks kapot gaat en je krijgt een uitgebreide demonstratie. Via dit platform vind je snel en zonder gedoe bedrijven die werkzaam zijn in de regio. In de onderstaande koopgids geven we een toelichting hoe dat in z’n werk gaat.

Een zonnescherm laten installeren door een specialist

 1. Kies een systeem

  De beginvraag is altijd om er achter te komen welk model aansluit bij jouw eisen. Een buitenzonwering wordt aan de gevel bevestigd (buitenkant). Binnenzonwering is juist bedoeld voor plaatsing in huis. Kies bewust: denk na over de functionaliteiten van bijv. het zonnescherm of de jaloezieën. Dit kan bijvoorbeeld zijn: een aangenaam binnenklimaat, de energiekosten verlagen, de privacy verbeteren, inbrekers afschrikken, schaduwplekken realiseren, lichtinval tegengaan of een aanvulling aanbrengen op jouw interieur.

 2. Meet de maten op

  Geef de maten door van het product. Verduidelijk ook waar het aangebracht moet worden. Dit kan zijn aan de overkapping of boven bij de slaapvertrekken. Upload foto’s of bouwtekeningen om de monteur duidelijke instructies te geven.

 3. Kies bediening

  Geef aan hoe je het systeem wilt bedienen. De voordeligste optie is zonwering met handmatige bediening (met slingerstang of windwerk). In aanvulling hierop hebben we ook nog elektrische bediening. Je kunt het dan bedienen met een draaiknop, optioneel met tijdschakelaar. De meest kostbare en meest nieuwe manier is draadloze bediening met app voor je telefoon of met afstandsbediening.

 4. Vergelijk leveranciers

  Alles geïnventariseerd? Dan moet je de gegevens van je woning (adres) en telefoon/mail doorgeven. Je krijgt snel en volledig vrijblijvend offertes van vakkundige zonweringsbedrijven uit Aarlanderveen en regio. Vergelijk alle prijzen en duik in de prijs, garantie review en klantenservice. Ga voor de beste aanbieding en maak de deal rond.

 5. Installatie van het systeem

  Haal de oude zonwering van de muur af en zorg dat alles opgeruimd is voor het montagebedrijf. Het installatiebedrijf installeert het knikarmscherm of de shutters zoals besproken. Toets of alles juist is gemonteerd. Meestal geeft de monteur een korte demo. Eventuele gebreken kunnen direct worden opgelost. Mogelijk kan je een onderhoudscontract afsluiten.

Vraag gratis zonwering offerte op

Krijg verschillende prijsvoorstellen van raambekleders in Aarlanderveen

Buitenzonwering kopen: alle soorten op een rij

Buitenzonwering Aarlanderveen is zeer handig om meer schaduw rondom je huis te realiseren. Tevens werkt het ook ideaal om een ruime schaduwplek te maken op je kavel (dicht bij de muren). Ideaal dus voor zowel binnen als buitengebruik. Veel opties zoals met name rolluiken zorgen voor het verlagen van de inbraakkans en hebben een warmte- en geluidsisolerende werking. Zonwering voor buiten is tegenwoordig op de markt in tientallen verschillende dessins en maten. Houd rekening met kosten tussen de €325 tot wel €2875. In het volgende hoofdstuk lees je de voordelen en nadelen van de meest gekozen modellen.

Kiezen voor knikarmschermen / terrasschermen

Met een knikarmscherm wordt bedoeld een zonnescherm dat je buiten aan je huis vast monteert. Aan de hand van 2 telescopische knikarmen kan het schermdoek worden weggedrukt. Door dit mechanisme is de ruimte vrij toegankelijk en biedt het geheel veel schaduw bij de muren. Belangrijk: het schermdoek moet je direct inklappen bij harde wind. De prijzen komen uit tussen de €875 t/m €2275.

 • Zeer geschikt als terraszonwering.
 • Een nette en strakke cassette aan de muur.
 • Te bestellen met draadloze bediening.

De pluspunten van uitvalschermen

Het uitvalscherm is een doeltreffende en een eenvoudige manier om de zon in jouw woning te weren. Je krijgt hierdoor plaatselijk veel schaduw zodat je ongestoord een boek kunt lezen of tv kunt kijken. Zeer praktisch bij kleinere ramen en waar geen doorloop vereist is. Erg populair bij flats, appartementen en kantoren. In de achtertuin heb je er mogelijk zelfs last van. De gemiddelde tarieven liggen tussen de €350 – €1250.

 • Een aantrekkelijk geprijsd type zonnescherm.
 • Voor ramen die alleen naar binnen opengaan.
 • Met sterke wind- en stormvaste armen.

Koopgids screens

Screens op maat laten maken in Aarlanderveen is het beste advies als je zoekt naar een mooie en strakke oplossing. Zonnescreens houden de warmte buitenshuis en behouden het zicht van binnen naar buiten. De doeken worden gefabriceerd van acryl of een combinatie van glasvezel en polyestervezels. Je hebt zowel lichtdoorlatende als verduisterende modellen. Met daglicht heb je altijd zicht naar buiten, maar andersom is niet mogelijk. Aandachtspunt: in het geval je het screendoek hebt uitgedraaid kan je het raam niet openen. De kosten liggen zo tussen de €225 en €1200.

 • Compact en elegant systeem.
 • Weersbestendig en houden jouw raam schoon.
 • Je kunt er wel door naar buiten kijken, maar niet andersom.

Offerte voor rolluiken

Rolluiken zijn ontzettend populair in Nederland. Dat is niet zo gek: de bediening is eenvoudig (hand- of elektrische bediening), eenvoudig in te meten, ze zijn geluiddempend en hebben een isolerende werking. Bovendien werken ze ook inbraakpreventief. Binnen dit segment heb je 3 keuzes: een voorzetluik bevestigt men aan de buitenzijde van het raam, het opbouwrolluik wordt in het kozijn geplaatst (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt in de muur onzichtbaar weggewerkt. De gemiddelde prijzen bedragen tussen de €300 en €1275 voor rolluiken bestellen in Aarlanderveen.

 • Houd de warmte buiten je huis.
 • Ideaal als je graag helemaal in het donker slaapt.
 • Enorm lange levensduur.

Informatie en voordelen van markiezen

Een markies is een traditionele zonwering die de zon niet alleen van voren – maar ook van opzij weert. Het bestaat uit een frame fout hout of aluminium wat afgedekt wordt door middel van een doek. Dit markiezen-systeem zie je vaak nog bij sfeervolle woningen. Ze geven een boost aan een nostalgische uitstraling van de woning. Behalve dit model is er nog een petmodel en klapmodel. Handig voor winkels/horeca als schuilplek voor regen. De gemiddelde tarieven schommelen tussen de €670 en €1725.

 • Geeft een sfeervolle uitstraling aan het pand.
 • Je uitzicht blijft behouden.
 • Je kunt er goed onderdoor lopen.

Andere modellen en systemen

 • Verandazonwering: reguleer eenvoudig de temperatuur op de veranda met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: een doek dat je kun spannen tussen huizen, bomen of palen.
 • Terrasoverkapping: handige verrijdbare parasol voor het terras.
 • Buitenjaloezieën: eenvoudig open, dicht of half dicht te draaien.

Een heerlijke temperatuur in je woning via buitenzonwering!

Ontvang gratis offertes in jouw mailbox

Raamdecoratie Aarlanderveen: alle gordijnen voor binnen

Binnenzonwering wordt altijd aan de binnenzijde van het raam gemonteerd. Via raambekleding bepaal je zelf de mate van lichtinval. Dit maakt de kans kleiner dat er warm zonlicht in huis komt zodat het minder heet wordt in huis. Bovendien heeft het ook een decoratieve functie. Noemenswaardig: met raamdecoratie verbeter jij de isolatie van je huis. De verwachte prijzen schommelen tussen de €380 tot €975. In het stukje hieronder lees je de voordelen en nadelen van de meest populaire systemen.

Rolgordijnen: soorten, kleuren en kosten

Een rolgordijn is een gordijn dat je afrolt richting de kamerkant. Een zeer betaalbaar systeem, probleemloos aan te brengen, simpele bediening en het is geschikt voor ieder kozijn. Rolgordijnen zijn te koop in tientallen kleurtjes en motiefjes wat ervoor zorgt dat het past in jouw interieur. Ze verkopen diverse varianten zoals waterafstotende, dakraam, verduisterende, elektrische, transparante, lichtdoorlatende en de duo rolgordijnen. De verwachte prijzen liggen zo tussen de €47,50 – €190.

 • Ruim aanbod binnen het segment goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Aarlanderveen: gemakkelijk zelf op te hangen.
 • Aanbod in verschillende stoffen en unieke uitvoeringen.

Vouwgordijnen: praktische bestelinformatie

Vouwgordijnen dragen bij aan een sfeervolle en karaktervolle uitstraling aan een kamer. Je bepaalt zelf welk deel van het raam bedekt wordt. Voor jouw vouwgordijn kan je kiezen uit diverse stoffen. Je kunt zelf keuzes maken omtrent hoeveel licht er doorheen komt (lichtdoorlatendheid). Daarbij helpen ze tegen een slechte akoestiek. Voorzie kosten van €115 tot wel €375.

 • Nemen weinig ruimte in beslag.
 • Eenvoudig te monteren dankzij maatwerk.
 • Goed te onderhouden: wassen met het wolwasprogramma (30 graden).

Plissé: informatie en voordelen

Plissé gordijnen kan je aan de bovenkant en onderkant open laten. Door middel van een simpel koord kan je het bedienen en ze houden de zon goed tegen. Een stijlvolle raamdeco die bij vrijwel ieder interieur past. Er bestaan allerlei soorten plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan de voorkant en achterkant verschillende stoffen (honingraat). Top down – bottom up kan je van boven en onder openen. Je moet denken aan een kostenplaatje van €52,5 oplopend tot €165.

 • Zeer flexibel en elegant systeem.
 • Uitstekende isolatiewaarden en dus energiebesparend.
 • Dupligordijnen op maat: de inmeetservice komt bij je thuis.

Jaloezieën Aarlanderveen: wat zijn de voordelen?

Jaloezieën zijn horizontale stroken die je kunt kantelen en kunt optrekken met een handig koord of ketting. Leveranciers bieden ontzettend veel soorten en materialen als onder andere PVC, stof, kunststof, bamboe, hout. Dankzij houten jaloezieën kun je zelf de perfecte stand kiezen voor de privacy en hoeveelheid licht die naar binnen komt. Tip: je moet ze wel regelmatig afstoffen en onderhouden. Denk aan een tarief van €85 tot +/- €240.

 • Helemaal opgetrokken zie je weinig van de constructie.
 • Jaloezieënwinkel: bamboe geeft een rank en verfijnd karakter aan het raam.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: sfeervolle en stoere uitstraling.

Lamellen: stijlvol en trendy systeem

Lamellen zijn verticale platen gemaakt van bijv. kunststof, hout, stof, pvc, bamboe. Perfect voor brede / grote ramen en matchen goed met een modern en minimalistisch interieur. Verticale lamellen zijn met 1 beweging te openen, vragen niet om veel onderhoud en zijn vochtbestendig (en dus geschikt voor de badkamer). De kostprijzen starten bij gemiddeld €65. Voor luxe versie moet je rekening houden met €180.

 • Eenvoudig lichtinval en inkijk bepalen.
 • Perfect voor grote ramen.
 • Montage kunststof kozijn: eenvoudig aanbrengen en monteren.

Shutters: luxe raambekleding in Aarlanderveen met exclusieve afwerking

Shutters zijn populaire binnenluiken met een heel stoere look. Het zijn ambachtelijke modellen die iets toevoegen aan jouw interieur. Blinds zijn sfeervol, je kunt ze zelfs financieren met je hypotheek en bovendien erg milieuvriendelijk. Toepasbaar op vrijwel elk raam zoals dakramen, uitzetramen, vaste ramen, schuiframen, draaikiepramen, ronde ramen. Goed om te weten: shutters zijn relatief kostbaar. De onkosten starten bij om en nabij de €430. Voor luxe versie moet je rekening houden met €920.

 • Een zeer exclusieve vorm van raamdecoratie.
 • Je kunt het snel reinigen met een vochtige doek.
 • Houten kozijnen: altijd maatwerk zodat het naadloos aansluit.

Horren en hordeuren bestellen

Maatwerk horren in Aarlanderveen zorgen voor frisse lucht in huis en werken uitstekend tegen vliegen, motten, wespen en muggen. Je kunt o.a. kiezen uit: inzethor, voorzethor, plissé hor, hordeur, lamellenhor, rolhor. Heb je ieder jaar weer last van hooikoorts of allergieën? Bekijk dan alles over de pollenwerende hor. Opmerking: horren hebben geen zonwerend effect. Je kunt je dan beter verdiepen in een totaaloplossing, de duo-plissé hor. Dit model beschermt tegen insecten en houdt ook nog eens de zon buiten. De kosten starten bij gemiddeld €77,5. Voor grotere ramen ga je al gauw richting de €675.

 • Breed inzetbaar: valraam, schuifraam, draairaam, uitzetraam, draai-kiepraam, tuimelraam.
 • Eenvoudig en gebruiksvriendelijk je woning ventileren.
 • Voor iedereen die last heeft van ongedierte.

De leukste raamdecoratie voor elk raam of deur

Krijg tot 3 gratis aanbiedingen van lokale specialisten

De actuele kosten van zonwering 2024

De prijzen van zonwering op woensdag, 24 juli 2024 worden gecalculeerd via diverse factoren: het type systeem, de materiaaltypes, het inmeten (afmetingen) en handmatige of elektrische bediening. Hierna bekijk je de gemiddelde prijzen van het laten plaatsen van zonwering in Aarlanderveen in juli 2024.

Model zonweringFormaatVerwachte tarieven
Knikarmscherm2 – 6 meter breed€820 – €2175
Uitvalscherm200 – 400 cm breed€380 – €1550
Screenstot 4 meter breed€275 – €1100
Rolluik300 – 450 cm breed€290 – €1300
Rolgordijn100 x 175 cm€55 – €150
Lamellen180 x 180 cm€50 – €190
Jaloezieën100 x 160 cm€75 – €200
Plisségordijnen170 cm breed€120 – €340
Gemiddelde kosten zonnewering met monteren in de Provincie Zuid-Holland.

De beste merken zonwering

Ben je bezig met zonwering kopen? Er zijn veel merken en fabrikanten met een uitstekend aanbod. Welke winkelier heeft zijn voordelen en prijskaartje. Vaak gewoon verkrijgbaar bij de gordijnwinkel in Aarlanderveen. In het schema hierna bekijk je informatie over de meest verkochte merken. Dankzij deze vergelijking kan jij misschien een betere keuze maken.

 • Sunmaster: ruim 50 jaar toonaangevende producent van buitenzonwering.
 • SunCircle: strakke lijnen, een luxe uitstraling en een kwalitatief product.
 • Verano: gratis brochure en gratis kleurstalen opvraagbaar.
 • Zonnelux: flexibel maatwerk voor elk type raam of kozijn.
 • Heroal: ook veel oplossingen voor overkappingen en tuinhuizen.
 • Stobag: bieden normale acryldoeken en zogenaamde screen-doeken (transparantie).
 • Renson: unieke totaalconcepten voor gevelbekleding projecten groot en klein.
 • Velux: binnengordijnen in alle kleuren en dessins.
 • Luxaflex: uitgebreide collectie met raamdeco en binnenzonwering.
 • Somfy: leverancier van motoren voor elektrische zonneschermen.
 • Unilux / Fractions: extra comfort in huis met design shutters en horren.
 • Veneta: productielocaties in China, Portugal, Tsjechië en Nederland.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Karwei, Hubo, Praxis, Gamma, IKEA en Bol.com, Wehkamp, FonQ, Leen Bakker, Kwantum.
 • Check ook: Toppoint, Husol, Novoferm, Weinor, Deponti, Bece & Sunway, Lumenguard, Milano, Swela, Dickson, Copaco.

Zonwering experts in de buurt van Alphen aan den Rijn

Goedkope zonwering kopen in Aarlanderveen? Zoeken naar een goed zonweringsbedrijf uit de buurt? In het volgende schema vind je contactgegevens van woonwinkels en gordijnwinkels in jouw omgeving. Wellicht kunnen deze specialisten jou voorzien van tips en advies. Via dit platform kom je ook in contact met montagebedrijven en winkels in Noorden, Ter Aar en Zevenhoven.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Advies over zonwering per ruimte

Elke raampartij vraagt om passende vitrage die perfect past bij jouw interieurstijl. We geven je nu een verdieping in de meest gekochte soorten zonwering voor de meest gangbare ruimtes.

 • Keuken: let goed op vochtbestendigheid en hoe makkelijk het te reinigen is.
 • Badkamer: let met name op vochtbestendigheid en privacy in de douche.
 • Woonkamer: verduisterende gordijnen maken de centrale ruimtes in huis tot een aangename plek.
 • Slaapkamer: het monteren van geluidswerende rolluiken is aan te raden voor een koelere en stillere ruimte.
 • Zolderraam: ook goede oplossingen voor draai-kiepramen op de zolder.
 • Dakkapel: gemakkelijk rolgordijnen op maat bestellen en zelf plaatsen.
 • Balkon: ook met hoge temperaturen lekker koel zitten onder je balkondoek of zonnescherm.

Opties voor terras & serre
In de zomerperiode kan de temperatuur flink oplopen. Er zijn diverse producten buiten- en serrezonwering. Populaire opties zijn automatisch zonneschermen / terrasoverkapping, betaalbare parasols of bijzondere houten buitenjaloezieën voor je overkapping of serre. Een zonnescherm voor een glazen dak kan je zowel vanaf binnen als buiten laten ophangen. Klik eventueel direct verder naar: Plissegordijnen.

Wat moet ik weten over mijn woning verkoelen?

Wat is de beste zonwering om te installeren?

Elke woning heeft eigen karakteristieken. De perfecte zonnewering voor jouw huis heeft te maken met: de afmetingen van je ramen, de ligging van je huis, de gevels / kozijnen en wat je maximaal wilt uitgeven. Waarom jij voor binnenzonnewering moet kiezen? Omdat het te bestellen is in verschillende kleuren, materiaaltypes en prijsgroepen. Het zijn niet de meest effectieve producten. Buitenzonwering werkt nog een stuk effectiever, geeft ook meer verkoeling, maar zit wel altijd in het zicht (vanaf de buitenkant).

Hoe zit het met de kosten van zonnewering in Aarlanderveen?

De verwachte prijzen van zonwering lopen flink uiteen. De standaard onkosten hebben we voor je uitgezocht. Voor markiezen moet je rekenen op minimaal €725. Screens €220 op basis van 1 raam. Gaat je voorkeur uit naar een terrasscherm lopen de kosten op tot zo’n €1250. Bij een uitvalscherm ben je goedkoper uit (+/- €725). Een normaal rolluik kost €480. Jaloezieën zijn nog weer een stukje voordeliger, al vanaf €290 op basis van 1 raam. Voor shutters is de investering wat hoger (plusminus €785). Betaalbare producten voor binnen zijn rolgordijnen, plissé gordijnen en lamellen (te bestellen vanaf €105 op basis van één kozijn). De totale tarieven worden opgesteld door te kijken naar het type / model, het inmeten (afmetingen), bediening, het materiaal, dessins en installatiewerk.

Kan ik ook gebruik maken van de inmeetservice en montageservice in Aarlanderveen?

Als je kijkt naar zonweringsproducten, dan zijn de keuzes enorm. Daarbij moet je zeker goed letten op inmeten en montage. Je kan ervoor kiezen om de maatwerkproducten zelf in te meten, echter kun jij soms beter kiezen voor de montage plus inmeetservice in Aarlanderveen. Hierbij komt een gediplomeerde installateur die elk raam / kozijn bekijkt en opmeet. Hij zal daarna de benodigde producten bestellen. Kort daarna komt de installateur het model juist ophangen. Dankzij deze service geniet je van efficiënte zonnewering, garantie en service en een mooi passend product.

Wat is slimme zonwering?

Kies jij voor de standaard handmatige bediening, afstandsbediening of ga jij voor een all-in domotica systeem? Slimme zonwering kent diverse pluspunten. Handmatige bediening met stang of band werkt in de basis mooi, maar het kan toch nog eenvoudiger. Draadloze bediening (via een tijdschakelaar, mobiele app, afstandsbediening, handzender) wordt steeds vaker gekozen omdat je van een afstand jouw schermen kunt beheren. Als het regent kan je het zonnescherm automatisch laten indraaien. Als de zon doorbreekt zal het scherm direct sluiten om jouw woning te beschermen. Shutters, gordijnen en jaloezieën kun je ook automatisch open en dicht laten gaan. Bediening via internet maakt jouw woning dus een stuk slimmer. De prijzen van smart rolluiken en schermen bedragen zo’n €425.

Geschreven door: Michiel. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 2445

Plaats een reactie