Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Zwammerdam vergelijken

Zoek jij meer informatie over zonwering in Zwammerdam? Zonwering is er voor binnen en buiten. Een goedkoop systeem is er al voor €82,50. Buitenzonwering zoals bijvoorbeeld een uitvalscherm is het meest effectief om de zon buitenshuis te houden. In veel situaties geeft een zonnescherm een schaduwrijke en windvrije plek waar je ontspannen kunt zitten. Binnenzonwering als o.a. gordijnen of duetten is in de basis wat betaalbaarder en is een prima aanvulling op jouw interieur. Er bestaan gigantisch veel afzonderlijke producten. Via onze site doorzoek je een concreet advies waarin we alle mogelijkheden bespreken. Eveneens vind je een indicatie van de kosten en contactgegevens van regionale zonwering specialisten in Zwammerdam en omstreken.

5 belangrijkste voordelen zonnescherm

 • Je woning voelt koeler aan van binnen.
 • Het kan bijdragen aan de uitstraling van de woning.
 • Je bespaart op de energierekening.
 • Het creëert extra privacy in huis.
 • Het schrikt inbrekers af.
zonwering-vergelijken-zwammerdam

Zonnescherm laten plaatsen in Zwammerdam

Wil je alles vakkundig laten installeren of wil je tijd besparen? Een voordelig zonnescherm installeren in Zwammerdam middels een goed aangeschreven zonwering specialist kan dan uitkomst bieden. Je weet dan 100% zeker het scherm op de juiste manier opgehangen wordt, dat er niks kapot gaat en de installateur laat precies zien hoe het werkt. Op deze website vind je gemakkelijk bedrijven in de gemeente. Hieronder bieden we jouw concrete handvatten om dit te realiseren.

Een zonnescherm laten aanleggen door een expert

 1. Welk type heb ik nodig?

  Je begint met na te denken over welk soort zonwering matcht met jouw woning en wensen. Een buitenzonwering wordt aan de gevel bevestigd (buitenkant). Een binnenzonwering wordt in de woning opgehangen (binnenkant). Krijg voor jezelf duidelijk waarom je zou kiezen voor het knikarmscherm of de vouwgordijnen. Je kunt het gebruiken voor o.a. het huis koeler maken, de energiekosten verlagen, je privacy verhogen, inbraak belemmerend, een schaduwplekje creëren, de lichtinval bepalen of een toevoeging voor het interieur.

 2. Meet de maten op

  Selecteer de gewenste afmetingen van het product. Geef ook door waar het geïnstalleerd moet worden. Zoals aan de overkapping of op de eerste verdieping. Selecteer eventueel foto’s zodat de installateur precies weet hoe alles eruit ziet.

 3. Opties voor de bediening

  Er zijn verschillende soorten bediening. De voordeligste mogelijkheid is zonwering met handmatige bediening (hierbij gebruik je een slinger / opwindmechanisme). In aanvulling hierop hebben we ook nog elektrische bediening. Meestal met een knop aan de muur, soms ook uitgevoerd met tijdschakelaar. De meest luxe en meest comfortabele keuze is draadloze bediening die werkt via je telefoon (App), zender of afstandsbediening.

 4. Vergelijk merken en vakmannen

  Heb je jouw project helemaal in kaart gebracht? Geef dan jouw contactgegevens door. Houdt vervolgens rekening met drie offertes van erkende zonweringsbedrijven uit Zwammerdam en de directe omgeving. Vergelijk de voorgestelde tarieven en bekijk kwaliteit, garantie, nazorg, klantenservice. Kies de beste totaal-aanbieding en teken de opdrachtbevestiging.

 5. Installatie van het systeem

  Probeer de oude zonwering te demonteren en zorg voor een opgeruimde werkplek voor de installateurs. De professional monteert de screens of de houten jaloezieën zoals overeengekomen. Controleer zorgvuldig of de totale constructie correct is geïnstalleerd. Meestal geeft de monteur een korte demo. Eventuele gebreken kunnen direct worden opgelost. Mogelijk kan je kiezen voor een onderhoudscontract.

Online offerte aanvragen voor zonwering

Snel een prijsindicatie van raambekleders in Zwammerdam

Buitenzonwering kopen en laten plaatsen

Buitenzonwering Zwammerdam is geschikt om warmte in huis tegen te gaan. Daarnaast zorgt het voor een aangename schaduwplek op jouw terras. Het geeft dus een fijn klimaat, zowel binnen als buiten. Veel varianten zoals het rolluik zorgen voor het verlagen van de inbraakkans en isoleren zeer goed. Zonwering voor buiten is verkrijgbaar in diverse kleuren en formaten. Gemiddeld betaal je een bedrag tussen de €275 t/m €2675. In het volgende hoofdstuk bespreken we de meest bekende toepassingen.

Korte info over terrasschermen & knikarmschermen

Een knikarmscherm houdt in een zonnescherm dat direct aan de buitengevel wordt gemonteerd. Aan de hand van de scharnierende knikarmen zal het schermdoek naar buiten worden gedraaid. Omdat het scherm op hoogte wordt geplaatst kan je er gewoon onderdoor lopen en geniet je van een fijne schaduwplek op het terras. Let op: het doek moet je meteen weer indraaien als het gaat waaien. De verwachte tarieven schommelen tussen de €850 – €2025.

 • Wordt vaak gekozen als terraszonwering.
 • Uitval tot wel drie meter.
 • Te koop met afstandsbediening en schakelaar.

Informatie en voordelen van uitvalschermen

Een uitvalscherm is een effectieve en een voordelige manier om de zon buitenshuis te houden. Het geeft voldoende schaduw zodat je bijvoorbeeld lekker tv kunt kijken. Een vaak gekozen optie bij ramen zonder openslaande delen en waar geen doorloop vereist is. Erg populair bij flats, appartementen en kantoren. Voor de achtertuin kun je beter wat anders kiezen. De prijzen liggen zo tussen de €425 tot €1200.

 • Een goedkoop zonnescherm voor iedere woning.
 • Zeer geschikt voor hoge kantoren, flats en gebouwen.
 • Kwalitatief product dat windvast is.

Prijzen en voordelen van screens

Screens op maat laten maken in Zwammerdam komt perfect tot z’n recht als je zoekt naar een mooie en strakke oplossing. Zonnescreens zijn perfect in staat om warmte en zonlicht te beperken en zijn eenvoudig schoon te houden. Het wordt gemaakt van acryl of een combinatie van glasvezel en polyestervezels. Je hebt zowel lichtdoorlatende als verduisterende modellen. Tijdens daglicht kan je altijd van binnen naar buiten kijken. Andersom kan dat niet. Kanttekening: in de situatie waarbij het screendoek naar beneden is zal het raam niet te gebruiken zijn. De onkosten variëren tussen de €350 t/m €1000.

 • De montage kan in de dag en op de dag.
 • Houdt zon en warmte uitstekend buiten.
 • Mogelijkheid om te integreren in het kozijn.

De beste rolluiken

Rolluiken zijn bijzonder populair. Dat is goed te verklaren: je kunt ze heel eenvoudig bedienen, ze weren de zon ontzettend goed, ze houden geluiden van straat uitstekend buiten en draagt ook in de winter bij aan minder stookkosten. Tevens schrikken ze inbrekers af. Binnen dit segment heb je 3 keuzes: een voorzetrolluik wordt voor het raam gemonteerd, een opbouwrolluik plaatst men voor voor het venster (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt toegepast bij montage van het kozijn (achter de buitenmuur). De normale tarieven liggen zo tussen de €260 – €1475 voor rolluiken bestellen in Zwammerdam.

 • Te bestellen op kozijnkleur.
 • Een fijne donkere slaapkamer zonder lawaai.
 • Meer privacy en inbraakwerend.

De pluspunten van markiezen

Een markies is een traditionele zonwering met een prachtige uitstraling. Het wordt gekenmerkt door een constructie van hout of aluminium wat afgedekt wordt door middel van een doek. De markiezen zie je veel bij sfeervolle woningen. Ze geven een boost aan een romantische uitstraling van (bedrijfs)panden. Los van het normale model heb je de keuze uit een petmodel of klapmodel. Doorloop blijft dan gewoon mogelijk. De normale tarieven komen uit tussen de €620 – €1925.

 • Authentiek maatwerk mogelijk.
 • Er blijven voldoende zichtlijnen over.
 • Robuust systeem dat niet erg windgevoelig is.

Andere modellen en systemen

 • Verandazonwering: het hele jaar genieten in je tuin dankzij serrezonwering.
 • Zonweringdoek: een los te spannen doek voor in de tuin, op straat of andere plekken.
 • Terrasoverkapping: een parasol met verrijdbare parasolvoet (multifunctioneel).
 • Buitenjaloezieën: eenvoudig open, dicht of half dicht te draaien.

Een goede temperatuur in de woonkamer d.m.v. buitenzonwering!

Bekijk de producten van verschillende aanbieders

Raamdecoratie Zwammerdam: bekijk de verschillende gordijnen voor binnen

Wanneer je kiest voor systemen aan de binnenkant van een raam spreken we over binnenzonwering. Door raambekleding is lichtinval heel nauwkeurig te beïnvloeden. Dit verkleint de kans dat de zon de hele dag de kamer in schijnt zodat de warmte geweerd wordt. Daarbij heeft het ook een decoratieve functie. Handig om te noemen: je kunt ook de isolatie verbeteren met raamdecoratie. De kosten variëren tussen de €310 en €850. In het gedeelte hieronder behandelen we de meest geplaatste opties.

Rolgordijnen: informatie en voordelen

Een rolgordijn kan je eenvoudig oprollen en afrollen. Ze zijn voordelig, gemakkelijk op te hangen, iedereen kan het gebruiken en het is heel breed inzetbaar Rolgordijnen zijn verkrijgbaar in talloze kleurtjes en motiefjes zodat ze niet misstaan bij je interieur. Er zijn verschillende varianten zoals dakraam, lichtdoorlatende, kiepkantelraam, verduisterende, transparante, waterafstotende en speciale duo rolgordijnen. De tarieven komen uit tussen de €50,00 en €180.

 • Zeer aantrekkelijke en goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Zwammerdam: heel simpel zelf te bevestigen.
 • Assortiment in prachtige stoffen en luxe modellen.

Vouwgordijnen: bekijk voordelen en info

Vouwgordijnen zijn zeer populair, ze geven een exclusieve en unieke ambiance aan een ruimte. Ze hebben een handig bedieningssysteem. Er zijn meerdere vouwgordijn-stoffen beschikbaar. Je kiest zelf hoeveel licht er doorheen komt (lichtdoorlatendheid). Verder zorgen ze voor minder lawaai en een betere akoestiek. Voorzie een prijskaartje van €110 oplopend tot €400.

 • Gemakkelijk zelf in hoogte te verstellen.
 • Ruime kleurkeuze en altijd maatwerk.
 • Praktisch te onderhouden: wassen met het wolwasprogramma (30 graden).

Plissé: praktische info en voordelen

Plissé gordijnen kan je dankzij de plooi eenvoudig omhoog en omlaag doen. De bediening is erg simpel en je kunt spelen met de lichtinval. Een stijlvolle raamdeco die weinig ruimte in beslag neemt. Je hebt de keuze uit veel systemen binnen de plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan de voorkant en achterkant verschillende stoffen (honingraat). Met Top down – bottom kan je een specifiek deel van je raam afschermen. Raambekleders werken met prijsindicaties van €55 tot +/- €155.

 • Je bepaalt zelf de lichtdoorlatendheid.
 • Eenvoudige montage (zonder boren).
 • Dupligordijnen op maat: zelf inmeten of laten opmeten.

Jaloezieën Zwammerdam: specificaties en kosten

Jaloezieën zijn horizontale platen die je kunt ophalen of kunt kantelen met een koord of stang. In het assortiment zitten ontzettend veel dessins en materialen als onder andere aluminium, stof, kunststof, bamboe, hout. Dankzij houten jaloezieën regel je met één beweging de privacy en hoeveelheid licht die naar binnen komt. Disclaimer: je moet ze wel regelmatig afstoffen en onderhouden. Wees voorbereid op een tarief van €82,5 tot zo’n €220.

 • De hele dag door de stand eenvoudig veranderen.
 • Jaloezieënwinkel: lichtgewicht bamboe biedt een ruimte een bijzondere sfeer.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: sfeervolle en stoere uitstraling.

Lamellen: functioneel en gebruiksvriendelijk

Lamellen zijn verticale strookjes van materialen zoals kunststof, stof, hout, aluminium, bamboe. Praktisch voor hoge / grote ramen en sluiten goed aan op een eigentijds en eenvoudig interieur. Verticale lamellen zijn makkelijk met de hand te sluiten, zijn goed schoon te houden en kan je ook in een badkamer ophangen. De prijsindicaties beginnen bij €60 en lopen op tot €175.

 • Eenvoudig lichtinval en inkijk bepalen.
 • Deze binnenzonwering wordt veel toegepast in grotere panden.
 • Montage kunststof kozijn: 100% maatwerk en eenvoudig zelf plaatsen.

Shutters: luxe raambekleding in Zwammerdam voor jouw woning

Shutters zijn populaire binnenluiken met een exclusieve uitstraling. Het zijn ambachtelijke modellen die jouw interieur echt afmaken. Blinds zijn erg gewild, dragen veel bij aan de waarde van je huis en bovendien erg milieuvriendelijk. Aan te brengen op diverse ramen zoals dakramen, vaste ramen, ronde ramen, draaikiepramen, valramen, uitzetramen. Noemenswaardig: shutters zijn vaak wel wat duurder. De onkosten starten vanaf €420. Voor meer exclusieve lijnen ga je naar de €920.

 • Een zeer exclusieve vorm van raamdecoratie.
 • Gemakkelijk open te vouwen.
 • Houten kozijnen: de houtstructuren komen mooi overeen.

Horren en hordeur op maat

Maatwerk horren in Zwammerdam bieden frisse lucht in de woning en hebben een gunstig effect op muggen, vliegen, spinnen en ander ongedierte. Er zijn diverse modellen: rolhor, lamellenhor, hordeur, hor met scharnier, inzethor, plissé hor. Hooikoorts of allergieën? Overweeg dan ook een pollenwerende hor. Belangrijk: horren werken niet als zonnewering. Wel zit er in het assortiment een intelligente duo-plissé hor. Dit systeem houdt muggen en vliegen buitenshuis en houdt ook nog eens de zon buiten. De prijsindicaties starten vanaf €80. Voor luxe versie moet je rekening houden met €650.

 • Past op bijna elk raam: uitzetraam, tuimelraam, vast raam, draai-kiepraam, valraam, draairaam.
 • Je woning ventileren op een gebruiksvriendelijke manier.
 • Ook ideaal voor hooikoortspatiënten.

Vind de perfecte raamdecoratie voor iedere ruimte in huis

Ontvang verschillende aanbiedingen van professionele winkels

Kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op zondag, 21 april 2024 worden berekend door te kijken naar een aantal thema’s: het type systeem, het gewenste materiaal, de grootte van het systeem en de bedieningsopties. In het overzicht hierna verstrekken we de huidige kosten van het laten plaatsen van zonwering in Zwammerdam in april 2024.

Zonwering typeAfmetingVerwachte tarieven
Knikarmscherm1 – 6 meter breed€855 – €2275
Uitvalscherm100 – 500 cm breed€390 – €1400
Screens1 – 4 meter breed€245 – €1125
Rolluiktot 4,5 meter breed€295 – €1275
Rolgordijn200 x 60 cm€65 – €140
Lamellen200 x 200 cm€75 – €210
Jaloezieën100 x 200 cm€60 – €200
Plisségordijnen100 breed€100 – €340
Gemiddelde kosten zonnewering inclusief montage in de Provincie Zuid-Holland.

Vergelijk merken zonwering

Ook geïnteresseerd in zonwering kopen? Er bestaan veel aanbieders die je in je vergelijking kan meenemen. Iedere leverancier heeft zo zijn eigenschappen en prijskaartje. Vaak gewoon verkrijgbaar bij de gordijnwinkel in Zwammerdam. Hieronder vind je informatie over de meest bekende merken. Daardoor kun je wellicht gerichter gaan zoeken.

 • Sunmaster: sterke en duurzame materialen met veel aandacht voor design.
 • SunCircle: tot 7 jaar garantie op alle geregistreerde producten.
 • Verano: geproduceerd in Nederland, volgens alle richtlijnen.
 • Zonnelux: voor ieder raam een passende oplossing.
 • Heroal: innovatieven oplossingen voor ramen en (schuif)deuren.
 • Stobag: met het Pergolino doek voorzie je grote oppervlaktes van terrasscherm.
 • Renson: ongekend mooie en unieke design gevelbekleding voor scherpe prijzen.
 • Velux: binnengordijnen in alle kleuren en dessins.
 • Luxaflex: zelf ophangen of laten monteren door een ervaren monteur.
 • Somfy: de beste elektrische zonneschermen en slimme motoren voor raamdecoratie.
 • Unilux / Fractions: sterke horren voor elke raam of deur.
 • Veneta: zonder risico bestellen dankzij de gratis meetverzekering.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Karwei, Gamma, IKEA, Hornbach, Praxis & Wehkamp, Kwantum, Leen Bakker, FonQ, Formido.
 • Ook interessant: Deponti, Weinor, Bece, Husol, Toppoint, Novoferm & Dickson, Sunway, Swela, Schlappi, Lumenguard, Copaco.

Zonwering experts in de buurt van Alphen aan den Rijn

Goedkope zonwering kopen in Zwammerdam? Of zoek je een professioneel zonweringsbedrijf in jouw omgeving? In het overzicht hierna bieden wij namen en adressen van zonnescherm installateurs en en gordijnwinkels in jouw omgeving. Vaak kunnen zij jou verder helpen bij jouw klus. Via deze website bekijk je ook installateurs en winkels in Aarlanderveen, Woubrugge en Ter Aar.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Informatie zonwering per ruimte

Elke gevel heeft unieke afmetingen en vitrage behoefte die in lijn is met de stijl van de woning. We gaan nu verder in op de meest populaire zonwering types voor alle ruimtes in de woning.

 • Keuken: ga voor een type dat zowel praktisch is als stijlvol.
 • Badkamer: kies voor raamdeco in de douche die veel privacy biedt en vochtbestendig is.
 • Woonkamer: bestel direct verduisterende gordijnen op maat om de belangrijkste plekken in huis te koelen.
 • Slaapkamer: maak jouw slaapkamer helemaal geluidsdicht met geluidswerende gordijnen.
 • Zolderraam: kies bijvoorbeeld voor betaalbare rolgordijnen voor jouw draai-kiepraam.
 • Dakkapel: bestel rolgordijnen op maat en laat het vakkundig plaatsen (of doe het zelf).
 • Balkon: een goedkoop zonnescherm realiseer je met een balkondoek.

Terras en Serre
In de de zomermaanden wordt het al gauw 30 graden of warmer. Het actuele aanbod bestaat uit veel modellen buiten- en serrezonwering. Tegenwoordig heb je o.a. automatisch zonneschermen & terrasoverkapping, innovatie parasols of speciale houten buitenjaloezieën voor serre of overkapping. Systemen voor een glazen dak kan je zowel vanaf binnen als buiten laten ophangen. Bekijk ook meer informatie over: Buitenzonwering.

FAQ: meer schaduw en een gekoeld huis

De beste zonwering, hoe kan ik die bestellen?

Elke huis heeft weer andere wensen. De perfecte zonnewering voor jouw situatie realiseer je door te kijken naar: de raamgrootte, hoe je tuin gelegen is, de buitenmuren (kozijnen) en wat je maximaal wilt uitgeven. Het fijne van binnenzonnewering is dat het te bestellen is in oneindig veel kleuren, soorten materialen en afmetingen. Het kozijn moet hiervoor natuurlijk wel geschikt zijn. Buitenzonwering werkt nog een stuk effectiever, brengt significante verkoeling, maar trekt wel meer de aandacht (vanaf de buitenkant).

Wat zijn de kosten van zonnewering in Zwammerdam?

De tarieven van zonwering zijn weer anders per woning. De verwachte prijsindicaties hebben wij voor je op een rijtje gezet. Voor markiezen betaal je zo’n €700. Buitenscreens €250 per raam / kozijn. In het geval van een knikarmscherm betaal je al snel €1225. Wil je besparen? Neem dan een uitvalscherm (+/- €825). Een handmatig-rolluik kost €465. Bij jaloezieën voor binnen ben je wat goedkoper uit met €250 per raam. Shutters zijn een stuk duurder (zo’n €775). Betaalbare soorten raambekleding zijn lamellen, plisse gordijnen en rolgordijnen (te bestellen vanaf €145 per kozijn). De totale investeringen worden beïnvloed door: de gewenste producten, de noodzakelijke afmetingen, bediening, materiaalgebruik, motiefjes en kosten van installatie.

Wat is het voordeel van de inmeetservice en montageservice in Zwammerdam?

Rondom zonweringsproducten kan het soms lastig zijn om iets te kiezen. Zoek vooraf alles goed uit omtrent het inmeten en monteren. Je kan ervoor kiezen om de maatwerkproducten zelf in te meten, echt kan je ook profiteren van de montage en inmeetservice in Zwammerdam. In dat geval komt in gespecialiseerde professional die de raampartij inmeet bij je thuis. Vervolgens kan de expert het systeem fatsoenlijk bevestigen. Dankzij deze dienstverlening ben je zeker van effectieve zonnewering, garantie en service en eventueel een jaarlijks onderhoud.

Wat zijn de voordelen van slimme zonnewering?

In de basis kennen we handbediening, handzender of een domotica systeem met WiFi? Slimme zonwering wordt door steeds meer mensen gekocht. Een handmatig zonnescherm met stang of band is voldoende, echter het kan simpeler. Draadloze bediening (middels een mobiele app, draaiknop, afstandsbediening, handzender) wordt steeds vaker gekozen omdat het veel tijd bespaart bij het gebruik. Bij extreem weer kan je het zonnescherm automatisch laten indraaien. In de zomerperiode met warm zonlicht kan jij een screen of rolluik automatisch laten dichtzakken. Gordijnen, jaloezieën en shutters kunnen op tijd automatisch open en dicht. Een product dat werkt met internet maakt jouw woning dus een stuk slimmer. De onkosten van smart rolluiken en screens zitten op zo’n €575.

Geschreven door: Nancy. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 2470, 2471

Plaats een reactie