Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Kwintsheul vergelijken

Wil je extra verkoeling of meer privacy met zonwering in Kwintsheul? Zonwering kan je aan de binnenkant en aan de buitenkant aanbrengen en regel je al vanaf €70,00. Professionele buitenzonwering als een screen is geschikt om een aangenaam binnenklimaat te realiseren. Vaak geeft een zonnescherm schaduwrijke plekken om lekker te eten. Binnenzonwering als o.a. gordijnen of rolgordijnen is minder duur en is direct een aanvulling op jouw interieur. Gordijnwinkels hebben tientallen afzonderlijke oplossing. Via onze site verstrekken we een uitgebreide keuzehulp waar we de voor- en nadelen van ieder systeem bespreken. Op dezelfde wijze delen we gemiddelde tarieven en een tabel met erkende zonwering specialisten in Kwintsheul (werkgebied).

5 belangrijkste voordelen zonnescherm

 • Zorgen voor een aangename temperatuur in huis.
 • Sfeervolle toevoeging op uitstraling huis.
 • Het isoleert waardoor je energiekosten bespaart.
 • Het verhoogt jouw privacy.
 • Verminder de inbraakkans (preventieve werking van robuuste rolluiken).
zonwering-vergelijken-kwintsheul

Zonnescherm laten plaatsen in Kwintsheul

Heb je geen ervaring met het plaatsen van zonwering of wil je snel genieten van je nieuwe aankoop? Een voordelig zonnescherm installeren in Kwintsheul via een erkende zonwering specialist is dan absoluut het overwegen waard. Je bent er dan zeker van dat het geheel juist gemonteerd wordt, dat de garantie niet vervalt en dat het geheel goed werkt. Via onze vergelijkingstool vind je gemakkelijk vakmannen die actief zijn in jouw postcodegebied. Hieronder lees je precies wat je moet doen.

Een zonnescherm laten aanleggen door een professional

 1. Welk type heb ik nodig?

  Kies allereerst welk soort systeem past bij jouw wensen. Buitenzonwering komt aan de buitenkant van het gebouw te zitten. Binnenzonwering is juist bedoeld voor plaatsing in huis. Waarom wil je bijvoorbeeld gebruik maken van het uitvalscherm of de rolgordijnen. Belangrijke functies zijn: een ruimte afkoelen, extra isolatie, je privacy verhogen, inbraken beperken, een fijne schaduwplek maken, een kamer verduisteren of je interieur een meer warme uitstraling geven.

 2. Breedte en lengte opmeten

  Bereken de ideale maten van het model dat je hebt uitgezocht. Verduidelijk ook waar het geplaatst moet worden. Bijvoorbeeld aan de overkapping of op zolder / in de slaapkamer. Voeg schetsen toe om jouw project verder te verduidelijken.

 3. Handmatige of elektrische bediening

  Er bestaan verschillende verschillende bedieningsmogelijkheden. De voordeligste optie is zonwering met handmatige bediening (hierbij gebruik je een slinger / opwindmechanisme). Je kunt ook gaan voor elektrische bediening. Je kunt het dan bedienen met een knop/schakelaar in huis, eventueel beschikbaar met tijdschakelaar. De meest luxe en handigste mogelijkheid is draadloze bediening via je smartphone (app) of kleine afstandsbediening.

 4. Vergelijk leveranciers

  Alles geïnventariseerd? Voer dan je telefoonnummer, email en adresgegevens in. Je zal dan diverse offertes ontvangen van betrouwbare zonweringsbedrijven uit Kwintsheul en nabije omgeving. Vergelijk alle prijsvoorstellen en analyseer keurmerken, garantie, levertijd. Ga voor de beste aanbieding en maak de deal rond.

 5. Installatie van het systeem

  Probeer de oude zonwering te demonteren en leg de nieuwe producten klaar voor de installateurs. De montage-specialist plaatst het zonneschermen of de rolgordijnen zoals jij dat wilt. Check of het nieuwe apparaat goed is aangebracht. Vraag altijd om een demonstratie. Mocht er iets zijn wat niet werkt, dan kan dit direct hersteld worden. Soms bieden ze ook een onderhoudscontract aan.

Vraag gratis zonwering offerte op

Een gespecificeerde prijsopgave van raambekleders in Kwintsheul

Buitenzonwering kopen en laten monteren

Buitenzonwering Kwintsheul is geschikt om een fijn binnenklimaat te creëren. Tevens geeft het je een prettige schaduwplek op je kavel (dicht bij de muren). Ideaal dus voor zowel binnen als buitengebruik. Enkele artikelen zoals rolluiken hebben een inbraakwerende werking en kunnen de isolatie van een huis verbeteren. Zonwering voor buiten is verkrijgbaar in allerlei materialen en maten. De kosten liggen zeer uiteen. Tussen de €425 tot zo’n €2675. In de keuzegids hieronder lees je de voordelen en nadelen van de meest populaire producten.

Genieten van knikarmschermen / terrasschermen

De betekenis van een knikarmscherm is een zonnescherm dat je buiten aan je huis vast monteert. Via de scharnierende knikarmen kan het schermdoek worden uitgedraaid. Daardoor blijft de ruimte gewoon beloopbaar en zal het veel schaduw geven om te zitten. Noemenswaardig: het systeem is kwetsbaar bij harde wind. De gemiddelde tarieven komen uit tussen de €925 t/m €2150.

 • Wordt vaak gekozen als terraszonwering.
 • Een nette en strakke cassette aan de muur.
 • Handmatige of elektrische bediening.

Meer informatie over uitvalschermen

Het uitvalscherm is een doeltreffende en een betaalbare manier om te voorkomen dat het zonlicht naar binnen schijnt. Je kunt rekenen op plaatselijk veel schaduw zodat je binnen niet verblind raakt door de zonnestralen. Een goede keuze bij grotere ramen waar je in principe niet onder door hoeft te lopen. Met name bij flats zie je dit systeem vaak en kantoren. Het is dus minder geschikt voor een achtertuin. De totale investeringen liggen zo tussen de €425 tot zo’n €1250.

 • Veel keuze in zonnescherm: van budget tot luxe.
 • Voor ramen waaronder geen doorloop is.
 • Voorkomt inkijk en zorgt voor meer privacy.

Details over screens

Screens op maat laten maken in Kwintsheul is ideaal als je een mooi weggewerkt systeem zoekt. Zonnescreens zijn goed in het filteren van zonlicht en zijn bestand tegen weersinvloeden. Het doek bestaat veelal uit vezels van polyester of glasvezel. Tijdens het bestellen moet je doorgeven hoe verduisterend ze moeten zijn. In het geval van daglicht kan je van binnenuit goed naar buiten kijken, andersom is dat niet het geval. Belangrijk: wanneer je het screendoek uitdraait kan je het raam niet even op een kier zetten. De tarieven liggen zo tussen de €200 tot €1150.

 • Bedekt het hele raam.
 • Houdt zon en warmte uitstekend buiten.
 • Ze laten wel licht, maar geen zicht door.

Alles wat je moet weten over rolluiken

Rolluiken zijn een van de meest gekozen opties. Dat is goed te verklaren: de bediening is eenvoudig (hand- of elektrische bediening), ze houden de warmte buiten het huis, mensen kunnen niet naar binnen kijken, en je bespaart er energie door (in zomer en winter). Bovendien schrikken ze inbrekers af. Je hebt 3 type systemen: een voorzetluik plaatst men in een kast boven of op het raam, bij opbouwrolluiken vormt het raam en de rolluikkast één geheel (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt toegepast bij montage van het kozijn (achter de buitenmuur). De gemiddelde prijzen liggen tussen de €340 tot €1425 voor rolluiken bestellen in Kwintsheul.

 • Ramen en kozijnen beschermd tegen extreem weer.
 • Een volledig verduisterde kamer.
 • Enorm lange levensduur.

Investeren in markiezen

Een markies is een markante vorm van zonwering die de zon ook van opzij tegenhoudt. Het gaat hier om een stevig frame van hout of aluminium dat afgespannen wordt middels een doek. Markiezen wordt vaak gekozen door eigenaren van klassieke woningen of restaurants. Ze dragen bij aan het karakter van van het huis. Naast de basismodellen kan je ook kiezen voor een petmodel of klapmodel die doorloop mogelijk maken. De verwachte prijzen liggen zo tussen de €670 en €1750.

 • Geven het huis een unieke en charmante uitstraling.
 • Er blijven voldoende zichtlijnen over.
 • Zeer effectief dankzij de zijschotten.

Overige modellen voor buiten

 • Verandazonwering: het hele jaar genieten in je tuin dankzij serrezonwering.
 • Zonweringdoek: beschermt effectief tegen uv-straling en warmte.
 • Terrasoverkapping: een grote parasol voor gebruik op diverse plekken (verplaatsbaar).
 • Buitenjaloezieën: het hele jaar door een aangenaam koele woning.

Een fijne temperatuur in de kamer d.m.v. buitenzonwering!

Vraag de mogelijkheden op bij installateurs

Raamdecoratie Kwintsheul: alle systemen voor binnen

Wanneer je kiest voor systemen aan de binnenkant van een raam spreken we over binnenzonwering. Via raambekleding is de lichtinval goed te sturen. Dit maakt de kans kleiner dat er veel licht in de woning komt zodat het minder heet wordt in huis. Tevens zorgt het voor meer sfeer in huis. Goed om te weten: raamdecoratie zorgt voor een stukje extra isolatie. De onkosten liggen zo tussen de €310 en €950. In het onderstaande stuk geven we een toelichting op de veelbesproken toepassingen.

Rolgordijnen: bestellen in verschillende materialen

Een rolgordijn kan je – zoals de naam al zegt – op- en afrollen. Een zeer betaalbaar systeem, makkelijk zelf te plaatsen, iedereen kan het gebruiken en het kan toegepast worden op ieder raam. Rolgordijnen kan je op maat laten maken in honderden prints en kleuren. zodat het in iedere woning past. Er zijn diverse modellen zoals lichtdoorlatende, transparante, dakraam, kiepkantelraam, elektrische, waterafstotende en speciale duo rolgordijnen. De prijzen bedragen tussen de €47,50 en €175.

 • Een vorm van goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Kwintsheul: voor iedereen zelf te bevestigen.
 • Aanbod in mooie stoffen en luxueuze uitvoeringen.

Vouwgordijnen: een veelzijdig aanbod

Vouwgordijnen dragen bij aan een sfeervolle en unieke ambiance aan je huis. Ze hebben een handig bedieningssysteem. Een vouwgordijn wordt gemaakt van stof. Bij het kiezen van een stof kies je dus ook de mate van lichtdoorlatendheid van de gordijnen. Verder helpen ze tegen een slechte akoestiek. Voorzie kosten van €100 tot wel €350.

 • Nemen weinig plek in beslag.
 • Eenvoudig op maat laten maken (maatwerk).
 • Moeiteloos te onderhouden: reinigen d.m.v. een handwas.

Plissé: bekijk voordelen en info

Plissé gordijnen kan je zowel aan de boven- als onderkant omhoog en omlaag doen. Door middel van een simpel koord kan je het bedienen en je bepaalt zelf de lichtinval. Kortom: luxe en gebruiksvriendelijke raamdeco die weinig ruimte in beslag neemt. Je hebt de keuze uit diverse modellen plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan de achterkant een isolerende stof (honingraat uitstraling). Top down – bottom up systemen kun je op diverse manieren openzetten. Je moet denken aan prijzen van €65 tot €175.

 • Je bepaalt zelf de lichtdoorlatendheid.
 • Eenvoudig aan te brengen d.m.v. plakstrips.
 • Dupligordijnen op maat: voor bijna ieder raam geschikt.

Jaloezieën Kwintsheul: verkrijgbaar in veel kleuren

Jaloezieën zijn horizontale paneeltjes die je 2 kanten op kan openzetten met een koord of stang. Je kunt kiezen uit gigantisch veel systemen en materialen als onder andere hout, PVC, kunststof, aluminium, stof. Door te kiezen voor houten jaloezieën heb je 100% controle over de zichtlijnen, licht en beschutting. Let op: je moet veel schoonmaken (stof dwarrelt neer op de strips). Denk aan een prijs van €72,5 tot €260.

 • Eenvoudig zelf de lichtinval bepalen.
 • Jaloezieënwinkel: bamboe geeft nog meer sfeer in huis.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: makkelijker schoonmaken en duurzaam.

Lamellen: binnengordijn voor ieder budget

Lamellen zijn verticale stroken gemaakt van bijv. aluminium, kunststof, hout, pvc, bamboe. Perfect voor grote ramen en passen perfect bij een smaakvol en minimalistisch interieur. Verticale lamellen zijn makkelijk met de hand te sluiten, zijn goed schoon te houden en kan je ook in een badkamer ophangen. De kostprijzen starten bij om en nabij de €55 en bedragen voor een luxe model zo’n €180.

 • De koordbediening zorgt voor snel openen en sluiten.
 • Voor hoge kozijnen is deze binnenzonwering een ideale oplossing.
 • Montage kunststof kozijn: online samenstellen, gemakkelijk zelf plaatsen.

Shutters: luxe raambekleding in Kwintsheul direct van de fabriek

Shutters zijn luxe binnenluiken met een frisse uitstraling. Het zijn echte blikvangers die jouw interieur echt afmaken. Blinds zijn authentiek, dragen veel bij aan de waarde van je huis en zijn erg duurzaam. Past op bijna elk raam zoals vaste ramen, schuiframen, valramen, uitzetramen, ronde ramen, dakramen. Let op: shutters zijn niet goedkoop! De prijsindicaties beginnen bij circa €440. Voor een grote raampartij betaal je zo’n €850.

 • Een zeer exclusieve vorm van raamdecoratie.
 • Makkelijk te bedienen en goed schoon te maken.
 • Houten kozijnen: de combinaties van hout maken het een luxe geheel.

Voordelige horren en hordeuren voor elk huis

Maatwerk horren in Kwintsheul bieden frisse lucht in de woning en blokkeren de toegang voor vliegen en muggen. Er zijn talloze opties: hordeur, lamellenhor, rolhor, hor met scharnier, inzethor, voorzethor. Heb je ieder jaar weer last van hooikoorts of allergieën? Kies dan voor een pollenwerende hor (met speciaal gaas). Kooptip: de hor houdt de zon niet tegen. Er bestaat ook een speciale duo-plissé hor. Dit systeem weert insecten en zorgt bovendien voor een aangenaam klimaat in huis. De prijsverwachtingen starten bij om en nabij de €85 en bedragen voor een luxe model zo’n €725.

 • Breed inzetbaar: tuimelraam, vast raam, draai-kiepraam, draairaam, uitzetraam, valraam.
 • Het hele jaar door zorgeloos je woning ventileren.
 • Houden insecten en ongedierte buiten de deur.

De juiste raamdecoratie voor elk raam of deur

Vrijblijvend 3 aanbiedingen in je mailbox

De actuele kosten van zonwering 2024

De prijzen van zonwering op donderdag, 25 april 2024 hangen af van velerlei keuzes: het type systeem, het materiaal, de grootte (lengte en breedte) en afwerking plus bediening. Hieronder vind je de actuele kosten van het laten plaatsen van zonwering in Kwintsheul in april 2024.

Soort zonweringAfmetingGemiddelde tarieven
Knikarmscherm200 – 600 cm breed€855 – €2325
Uitvalscherm2 – 6 meter breed€355 – €1375
Screenstot 4 meter breed€240 – €975
Rolluik200 cm – 400 cm breed€295 – €1450
Rolgordijn200 x 60 cm€55 – €175
Lamellen100 x 250 cm€60 – €195
Jaloezieën100 x 160 cm€65 – €220
Plisségordijnen140 cm breed€100 – €330
Gemiddelde kosten zonnewering inclusief monteren in de Provincie Zuid-Holland.

Vergelijk merken zonwering

Ben je bezig met zonwering kopen? Er zijn tal van merken die je in je vergelijking kan meenemen. Elke montagepartner heeft zijn pluspunten en prijsklasse. Verkrijgbaar bij een gordijnwinkel in Kwintsheul. In de volgende tabel vind je informatie over de meest verkochte merken. Zodoende kan jij een afgewogen keuze maken.

 • Sunmaster: degelijk merk met een uitgebreid montagenetwerk.
 • SunCircle: strakke en luxe modellen en kwalitatieve hoogwaardige producten.
 • Verano: staat garantie voor maximale kwaliteit en garantie.
 • Zonnelux: voor grote als kleine ramen mooie op maat gemaakte raambekleding.
 • Heroal: tot 95% gerecycled aluminium gebruikt in de productie.
 • Stobag: extra comfort door de automatisering en besturingssystemen.
 • Renson: hele mooie gevelbekleding voor elke type woning of tuin.
 • Velux: complete ramen inclusief gordijnen en horren.
 • Luxaflex: grote variatie aan o.a. horren, jaloezieën, shades, en gordijnen.
 • Somfy: de meest gemakkelijke bediening van jouw elektrische zonnescherm.
 • Unilux / Fractions: de hoogste kwaliteit hordeuren en raamhorren.
 • Veneta: gratis kleurstalen, direct van de fabriek.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: IKEA, Hubo, Praxis, Karwei, Gamma & Formido, Bol.com, Wehkamp, Kwantum, FonQ.
 • Ook interessant: Weinor, Toppoint, Novoferm, Roma, Bece, Husol & Swela, Copaco, Milano, Lumenguard, Schlappi, Sunway.

Bekijk zonwering experts in de buurt van Westland

Goedkope zonwering kopen in Kwintsheul? Of ben je op zoek naar een ervaren zonweringsbedrijf in de regio? In de tabel hierna bekijk je gegevens en adressen van zonnescherm installateurs en en gordijnwinkels in dit postcodegebied. Wellicht kunnen zij jou verder helpen bij jouw klus. Op deze site ontdek je ook montagebedrijven en bedrijven in Leidschendam, Hoogmade en Voorburg.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Details over zonwering per ruimte

Elke kamer behoeft een vitrage die matcht met de uitstraling van de kamer. We beschrijven nu de meest handige zonwering voor buiten en binnen per ruimte en kamer.

 • Keuken: zorgt voor sfeer en heeft een praktische functie.
 • Badkamer: let met name op vochtbestendigheid en privacy in de douche.
 • Woonkamer: kies voor verduisterende gordijnen om comfortabel in huis te kunnen zitten.
 • Slaapkamer: kies voor geluidswerend rolluiken of screens om rustig en ontspannen de nacht door te komen.
 • Zolderraam: voordelige raamdeco voor een draai-kiepraam op thuiskantoor of hobbykamer.
 • Dakkapel: goedkope rolgordijnen op maat kan je zelf plaatsen.
 • Balkon: kies voor een balkondoek of zonnescherm voor schaduw op hoogte.

Serre of Terras
In de zomerperiode kan het anders erg warm worden. We onderscheiden diverse soorten buiten- en serrezonwering. Je kunt bijvoorbeeld investeren in automatisch zonneschermen & terrasoverkapping, basic-parasols of unieke houten buitenjaloezieën voor je overkapping of serre. Een zonnescherm voor een glazen dak kan je van buiten en binnen laten integreren. Bekijk ook meer informatie over: Houten jaloezieën.

FAQ: zo kan jij je woning eenvoudig verkoelen

Hoe kan ik de beste zonwering kopen?

Elke situatie is weer verschillend. De beste zonnewering voor jouw pand kan jij opzoeken door een check te doen op: de raamgrootte, hoe jouw tuin is ingericht, jouw stijl en smaak en natuurlijk jouw maximale budget. Veel mensen geven de voorkeur aan binnenzonnewering omdat het verkrijgbaar is in een groot aantal kleuren, dessins en prijscategorieën. Helaas kan er wel altijd wat licht doorschijnen. Buitenzonwering is meer effectief in het tegenhouden van de zon, geeft een gezond binnenklimaat, maar zal wel wat meer opvallen (vanaf de buitenkant).

Hoe hoog zijn de kosten van zonnewering in Kwintsheul?

De prijsindicaties van zonwering beginnen bij €100 en lopen op tot duizenden euro’s. De standaard tarieven hebben we kort uiteengezet. Denk bij markiezen aan +/- €675. Zonnescreens €265 per raam. Gaat je voorkeur uit naar een terraszonwering moet je denken aan minimaal €1075. Bij een uitvalscherm ben je goedkoper uit (+/- €725). Een normaal rolluik kost €485. Bij jaloezieën voor binnen ben je wat goedkoper uit met €270 per raam. Shutters zijn een stuk kostbaarder (zo’n €770). Overige gordijnen voor binnen zijn lamellen, rolgordijnen en plissegordijnen (verkrijgbaar vanaf €130 per raam / kozijn). De totale tarieven worden beïnvloed door: type systeem, de maximale breedte, de bedieningsmogelijkheden, het materiaal, vormen / kleuren en montagekosten.

Wat zijn de mogelijkheden rondom inmeten en montageservice in Kwintsheul?

Voor het bestellen van zonweringsproducten is het aanbod gigantisch groot. Houdt wel altijd rekening met het inmeten en monteren. Je kunt zelf maatwerkproducten inmeten, echter kun jij soms beter kiezen voor montage en inmeetservice in Kwintsheul. Hierbij komt een ervaren monteur die elk raam / kozijn deskundig bekijkt en opmeet. Als alle spullen binnen zijn kan de monteur het product juist monteren. Dankzij deze service heb je gegarandeerd effectieve zonnewering, extra fabrieksgarantie en soms een onderhoudsbeurt.

Wat zijn slimme rolluiken, screens en raamdecoratie?

Kies jij voor de normale handmatige bediening, handzender of ga jij voor een all-in domotica systeem? Slimme zonwering zal de nieuwe standaard worden. Handmatige zonwering met windwerk of slingerstang is werkbaar, alleen het kan gebruiksvriendelijker. Draadloze bediening (via een handzender, mobiele app, draaiknop, tijdschakelaar) biedt al voordeel dat je daarmee flink wat tijd kunt besparen. Bij regen of wind kun jij ervoor kiezen dat het zonnescherm direct automatisch in zal klappen. Als de zon doorbreekt kunnen de screens automatisch sluiten. Gordijnen, jaloezieën en shutters kan je op ingestelde tijden automatisch open en dicht laten gaan. Een product dat werkt met internet maakt jouw woning zuiniger en slimmer. De tarieven van smart rolluiken en schermen starten bij €450.

Geschreven door: Joost. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 2295

Plaats een reactie