Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Hoogmade vergelijken

Een koele woning en een fijne schaduwrijke plek met zonwering in Hoogmade? Zonwering is beschikbaar voor buiten en binnen. Het is er al vanaf €82,50. Degelijke buitenzonwering zoals een rolluik werkt erg goed om de zon buitenshuis te houden. In veel gevallen win je met een zonnescherm een schaduwrijke en windvrije plek in de tuin. Binnenzonwering zoals o.a. gordijnen of lamellen is doorgaans wat voordeliger en geeft je woning ook warme uitstraling. Je hebt de keuze uit tientallen verschillende systemen. Op dit platform bieden we een praktische handleiding waar we alle mogelijkheden bespreken. Op dezelfde wijze bekijk je een indicatie van de kosten en een lijst met regionale zonwering specialisten in Hoogmade en de omliggende regio.

Belangrijke voordelen van een zonnescherm

 • Een koele woonkamer en lekkere temperatuur in de slaapkamer.
 • Buiten heb je een fijne plek in de schaduw op het terras.
 • Het isoleert jouw huis wat zorgt voor lagere energiekosten.
 • Voorkomt verkleuring van meubels.
 • Rolluiken maken je woning minder aantrekkelijk voor inbrekers.
zonwering-vergelijken-hoogmade

Zonnescherm laten plaatsen in Hoogmade

Wil jij het laten monteren door een vakman en is het belangrijk dat het deskundig wordt opgehangen? Een voordelig zonnescherm installeren in Hoogmade middels een lokale zonwering specialist is dan een uitstekend idee. Je kunt er dan op vertrouwen dat het scherm op de juiste wijze opgehangen wordt, dat de garantie niet vervalt en dat het geheel goed werkt. Via deze vergelijker vind je heel eenvoudig experts die werkzaam zijn in de regio. In het onderstaande blok lees je precies wat je moet doen.

Een zonnescherm laten aanbrengen door een expert

 1. Welk type heb ik nodig?

  De beginvraag is altijd om er achter te komen welk soort systeem geschikt is voor jouw woning. Buitenzonwering komt aan de buitenkant van het gebouw te zitten. Binnenzonwering bevindt zich in het woongedeelte. Beschrijf ook het belangrijkste doel van het zonnescherm of de shutters. Zonwering kan diverse rollen vervullen: een kamer koel maken, energie besparen, inkijk verminderen, inbraakkans verminderen, extra schaduw, een kamer verduisteren of de sfeer in huis versterken.

 2. Hoe breed en lang is je raam?

  Selecteer de gewenste afmetingen van het product. Noteer ook waar het aangebracht moet worden. Je kunt kiezen voor o.a. aan de zijkant van het huis of boven bij de slaapvertrekken. Upload foto’s of bouwtekeningen om de monteur duidelijke instructies te geven.

 3. Maak een keuze voor de bediening

  Kies de gewenste bediening. De meest gunstige producten zijn de zonwering met handmatige bediening (met stang of band). Je kunt ook gaan voor elektrische bediening. Je kunt het dan bedienen met een draaiknop, soms ook uitgevoerd met tijdschakelaar. De meest exclusieve en comfortabelste manier is draadloze bediening middels een afstandsbediening of mobiele app.

 4. Vergelijk winkels en producenten

  Heb je jouw project helemaal in kaart gebracht? Vul dan jouw postcode, huisnummer en contactgegevens in. Je zal dan diverse offertes ontvangen van relevante zonweringsbedrijven uit Hoogmade en omgeving. Vergelijk de prijsindicaties en check betalingscondities, kosten en nazorg. Kies de meest aantrekkelijke aanbieding en neem contact op met de betreffende partij.

 5. Monteren

  Ruim de oude zonwering netjes op en zorg dat er genoeg werkruimte is voor het installatiebedrijf. Het installatiebedrijf monteert het knikarmscherm of de shutters op de gewenste manier. Check of het product goed is geïnstalleerd. Een demonstratie is gebruikelijk. Eventuele gebreken kan je het beste direct uitsluiten. Mogelijk bieden ze ook een onderhoudscontract aan.

Direct zonwering offertes in je mail?

Offerte op maat van raambekleders in Hoogmade

Buitenzonwering kopen: bekijk alle opties

Buitenzonwering Hoogmade wordt gebruikt om je woning wat te verkoelen. Ook is het ideaal om een fijn schaduwplekje te maken op buitenplekken. Het maakt het leven binnen en buiten net wat prettiger. Veel toepassingen zoals het welbekende rolluik schrikken inbrekers af en isoleren de woning tegen warmte, kou en geluid. Zonwering voor buiten kan je bestellen in veel verschillende prints en maten. De gemiddelde tarieven liggen tussen de €225 tot wel €2925. In het stukje hierna lees je informatie over de meest gekozen types.

Prijzen en voordelen van knikarmschermen & terrasschermen

De betekenis van een knikarmscherm is een zonnescherm dat aan de buitengevel geïnstalleerd wordt. Met behulp van de speciale knikarmen komt het schermdoek uit de cassette. Zo blijft de ruimte gewoon beloopbaar en heb je een mooie schaduwrijke plek in de tuin. Tip: het systeem kan verkleuren bij langdurig gebruik. De tarieven komen uit tussen de €925 tot zo’n €2025.

 • Veel gekozen model als terraszonwering.
 • Ingedraaid zie je er maar weinig van.
 • Handmatige of elektrische bediening.

Waar kiezen voor uitvalschermen

Een uitvalscherm is een veel gekozen en een goedkope manier om de zon buitenshuis te houden. Het realiseert op een paar m2 veel schaduw zodat het lekker koel blijft binnen. Een uitkomst voor kleine ramen waar je in principe niet onder door hoeft te lopen. Je ziet ze dan ook dikwijls bij flats en kantoren. In de achtertuin heb je er mogelijk zelfs last van. De tarieven liggen tussen de €350 tot zo’n €1375.

 • Dit zonnescherm is verkrijgbaar in veel prijssegmenten.
 • Iets meer privacy in huis (ramen worden half afgeschermd).
 • Kan goed tegen een stootje.

Informatie over screens

Screens op maat laten maken in Hoogmade is zeer geschikt als je zoekt naar een mooie en strakke oplossing. Zonnescreens zijn perfect in staat om warmte en zonlicht te beperken en zijn bestand tegen weersinvloeden. De materialen van het doek zijn o.a. glasvezel of polyester. Je kiest vooraf wat je wensen zijn qua lichtdoorlatendheid. Met daglicht kan je altijd van binnen naar buiten kijken, van buiten naar binnen gaat niet. Voorwaarden: als het screendoek omlaag is kan je het raam niet gebruiken om te luchten. De tarieven variëren tussen de €200 – €1075.

 • Compact en elegant systeem.
 • Houdt zon en warmte uitstekend buiten.
 • Je bepaalt zelf de lichtdoorlatendheid.

Prijzen en voordelen van rolluiken

Rolluiken zie je steeds vaker hangen. En dat is niet vreemd: ze zijn erg gemakkelijk te bedienen, je geniet van een aangenaam klimaat in huis, mensen kunnen niet naar binnen kijken, en draagt ook in de winter bij aan minder stookkosten. Tevens schrikken ze inbrekers af. Tegenwoordig heb je 3 modellen: een voorzetluik plaatst men in een kast boven of op het raam, het opbouwrolluik wordt in het kozijn geplaatst (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt helemaal weggewerkt in de gevel. De verwachte tarieven variëren tussen de €320 t/m €1500 voor rolluiken bestellen in Hoogmade.

 • Ramen en kozijnen beschermd tegen extreem weer.
 • Ideaal als je graag helemaal in het donker slaapt.
 • Meer privacy en inbraakwerend.

Uitleg over markiezen

Een markies is een prachtige oud-Hollandse buitenzonwering wat direct zal opvallen (authentieke uitstraling). Het is eigenlijk een stevig frame van hout of aluminium dat afgespannen wordt middels een doek. Dit markiezen-systeem zie je vaak nog bij klassiek getinte huizen. Ze beïnvloeden de authenticiteit van (bedrijfs)panden. Los van het normale model heb je ook het klapmodel en het petmodel die je vaak bij winkels ziet. De verwachte prijzen liggen zo tussen de €730 – €1875.

 • Geeft een sfeervolle uitstraling aan het pand.
 • Zon wordt tegengehouden, je kunt nog prima naar buiten kijken.
 • Robuust systeem dat niet erg windgevoelig is.

Overige modellen voor buiten

 • Verandazonwering: beschutting op jouw veranda met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: overal neer te hangen door de ogen en touwen die worden meegeleverd.
 • Terrasoverkapping: grote parasols die je kunt verrijden met wieltjes.
 • Buitenjaloezieën: het hele jaar door een aangenaam koele woning.

Een goede temperatuur in huis via buitenzonwering!

Doorzoek het aanbod van populaire merken

Raamdecoratie Hoogmade: alle soorten voor binnen op een rij

Bij binnenzonwering worden de producten aan de binnenzijde van het raam geplaatst. Door raambekleding kan je zelf de lichtinval regelen. Het voorkomt dat er warm zonlicht in huis komt zodat het minder heet wordt in huis. Ook zorgt het voor meer sfeer in huis. Goed om te weten: raamdecoratie heeft ook een isolerende werking. De kosten komen uit tussen de €380 tot €850. In het boxje hieronder bespreken we de veelbesproken installaties.

Rolgordijnen: praktische info en voordelen

Een rolgordijn is een gordijn dat je afrolt richting de kamerkant. De prijzen hiervan zijn laag, simpel op te hangen, eenvoudig in gebruik en de garanties zijn vaak goed. Rolgordijnen zijn verkrijgbaar in verscheidene soorten materialen en kleuren zodat ze niet misstaan bij je interieur. Men biedt diverse modellen zoals lichtdoorlatende, transparante, kiepkantelraam, dakraam, elektrische, waterafstotende en een duo rolgordijn. De prijzen bedragen tussen de €55,00 tot €155.

 • Zeer aantrekkelijke en goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Hoogmade: gemakkelijk zelf te bevestigen.
 • Beschikbaar in prachtige stoffen en unieke uitvoeringen.

Vouwgordijnen: informatie en voordelen

Vouwgordijnen zijn zeer populair, ze geven een speelse en rustieke uitstraling aan je huis. Ze zijn eenvoudig te bedienen. Ze zijn verkrijgbaar in veel verschillende stoffen. Bij de stofkeuze heb je zelf invloed op hoe lichtdoorlatend het systeem is. Ook helpen ze tegen een slechte akoestiek. Je moet denken aan prijzen van €90 tot zo’n €350.

 • Zowel met lichtdoorlatende als verduisterende stof.
 • Direct te plaatsen dankzij maatwerk.
 • Weinig onderhoud: zelf wassen op maximaal 30 graden.

Plissé: een veelzijdig aanbod

Plissé gordijnen kan je zowel aan de boven- als onderkant omhoog en omlaag doen. Je kan ze moeiteloos bedienen en je kan het zonlicht overal goed tegenhouden. Een stijlvolle raamdeco die weinig ruimte in beslag neemt. In de winkel vind je verschillende types plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan de voorkant en achterkant verschillende stoffen (honingraat). Met Top down – bottom kan je zelf de lichtinval bepalen. Wees voorbereid op een prijskaartje van €65 tot zo’n €180.

 • Zeer flexibel en elegant systeem.
 • Zowel voor houten- als kunststof kozijnen.
 • Dupligordijnen op maat: laat een vakman de producten inmeten.

Jaloezieën Hoogmade: verkrijgbaar in veel kleuren

Jaloezieën zijn horizontale panelen die je kunt kantelen en kunt optrekken met een koord of elektrisch systeem. Tijdens het bestellen kan je kiezen uit mega veel soorten en materialen als hout, stof, aluminium, PVC, kunststof. Door de houten jaloezieën heb je de volledige vrijheid betreffende de hoeveelheid licht en mate van privacy. Suggestie: je moet ze regelmatig afstoffen. Voorzie kosten van €67,5 oplopend tot €230.

 • Helemaal opgetrokken zie je weinig van de constructie.
 • Jaloezieënwinkel: kies voor bamboe voor een geraffineerde look.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: sfeervolle en stoere uitstraling.

Lamellen: functioneel en gebruiksvriendelijk

Lamellen zijn verticale jaloezieën gemaakt van bijv. pvc, kunststof, hout, aluminium, bamboe. Praktisch voor lange / grote ramen en passen perfect bij een rustig en zakelijk interieur. Verticale lamellen zijn simpel te bedienen, eenvoudig te reinigen en zijn ook geschikt voor vochtige ruimtes. De kostprijzen beginnen bij €60. Voor grotere ramen ga je al gauw richting de €175.

 • Makkelijker schoon te houden dan horizontale lamellen.
 • Een populaire keuze bij grote raampartijen.
 • Montage kunststof kozijn: 100% maatwerk en eenvoudig zelf plaatsen.

Shutters: luxe raambekleding in Hoogmade op maat gemaakt

Shutters zijn populaire binnenluiken met een frisse uitstraling. Het zijn bijzondere waardevolle modellen die jouw interieur echt afmaken. De blinds houden de zon perfect buiten, je kunt ze zelfs financieren met je hypotheek en een duurzame optie (goed voor het milieu). Toepasbaar op vrijwel elk raam zoals vaste ramen, uitzetramen, draaikiepramen, ronde ramen, valramen, schuiframen. Opmerking: shutters vergen een behoorlijke investering. De kosten starten vanaf €400 en bedragen voor een luxe model zo’n €880.

 • Verhogen de waarde van de woning.
 • Makkelijk te bedienen en goed schoon te maken.
 • Houten kozijnen: online samenstellen en eenvoudig ophangen.

Alles wat je moet weten over horren en hordeuren

Maatwerk horren in Hoogmade zorgen voor voldoende ventilatie en zorgen dat je eindelijk af bent van muggen, vliegen en ander ongedierte. Voor elk raam of deur is er een geschikt model: lamellenhor, rolhor, voorzethor, hor met scharnier, inzethor, hordeur. Hooikoorts (of andere allergieën? Overweeg dan ook een pollenwerende hor. Let op: je kunt geen zonlicht blokkeren met horren. Tip: vraag eens om een vernuftige duo-plissé hor. Deze variant weert muggen en vliegen en zorgt ook dat de zon niet fel naar binnen schijnt. De onkosten starten bij om en nabij de €80. Voor dure modellen kun je rekenen op €525.

 • Geschikt voor o.a.: draairaam, tuimelraam, uitzetraam, draai-kiepraam, schuifraam, valraam.
 • Je woning ventileren op een gebruiksvriendelijke manier.
 • Voor iedereen die last heeft van ongedierte.

Vind de perfecte raamdecoratie voor elke ruimte in huis

Krijg tot 3 gratis aanbiedingen van regionale montagebedrijven

Bekijk de kosten van zonwering 2024

De prijzen van zonwering op vrijdag, 12 april 2024 hangen af van een aantal onderdelen: het model, de materiaalkeuze, de afmetingen en de manier van bedienen. In de onderstaande tabel bieden wij de huidige prijzen van het laten plaatsen van zonwering in Hoogmade in april 2024.

Categorie zonweringFormaatVerwachte tarieven
Knikarmschermtot 6 meter breed€845 – €2075
Uitvalschermtot 5 meter breed€365 – €1450
Screens1 – 3 meter breed€270 – €1150
Rolluik100 cm – 400 cm breed€330 – €1350
RolgordijnTot 300 cm breed€65 – €175
Lamellen250 x 250 cm€70 – €225
Jaloezieën100 x 160 cm€85 – €260
Plisségordijnen170 cm breed€125 – €370
Verwachte kosten zonnewering incl. monteren in de Provincie Zuid-Holland.

Alle merken zonwering op een rij

Sta je op het punt van zonwering kopen? Er bestaan flink wat merken om uit te kiezen. Elke leveranciers heeft zijn unieke toepassingen en adviesprijs. Vaak te koop via de gordijnwinkel in Hoogmade. Hierna bekijk je uitleg over de meest verkochte merken. Zodoende hopen we jou te helpen bij het maken van een keuze.

 • Sunmaster: aandacht voor lifestyle en design.
 • SunCircle: eersteklas kwaliteit door productie in eigen handen.
 • Verano: altijd 100% passende maatwerk producten voor jouw woning.
 • Zonnelux: familiebedrijf (1974) met de beste maatwerkproducten voor binnen.
 • Heroal: individueel ontwerp qua maat, materiaal, kleur en afwerking.
 • Stobag: innovatieve producten die wind en regenbestendig zijn.
 • Renson: sterk netwerk van lokale specialisten voor al jouw gevelbekleding.
 • Velux: de beste dakramen met verduisterend rolgordijn.
 • Luxaflex: zelf ophangen of laten monteren door een ervaren monteur.
 • Somfy: innovatieve en gemakkelijk te bedienen elektrische zonneschermen.
 • Unilux / Fractions: tot de millimeter op maat gemaakte hordeuren en raamhorren.
 • Veneta: volledig op maat gemaakt, levering in heel Nederland.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Karwei, Hornbach, Praxis, Hubo, IKEA en FonQ, Bol.com, Wehkamp, Leen Bakker, Formido.
 • Ook interessant: Roma, Husol, Novoferm, Weinor, Deponti, Bece en Dickson, Milano, Copaco, Schlappi, Lumenguard, Sunway.

Zoek zonwering experts in de regio Kaag en Braassem

Goedkope zonwering kopen in Hoogmade? Wil jij contact leggen met een gespecialiseerd zonweringsbedrijf in de omgeving? Hierna bespreken we namen en adressen van zonnescherm installateurs en en gordijnwinkels in jouw omgeving. Vaak kunnen deze specialisten jou voorzien van tips en advies. Via deze vergelijker bekijk je ook montagepartners en verkooppunten in Voorburg, Warmond en Wateringen.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Details over zonwering per ruimte

Elk kozijn vraagt weer om een ander type vitrage die in lijn is met de woonbehoefte en woonstijl. We vertellen graag wat meer over de meest gekochte zonweringssystemen voor de meest gangbare ruimtes.

 • Keuken: jaloezieën, shutters en plissés zijn de meest gekozen opties.
 • Badkamer: onbezorgd douchen met waterafstotende jaloezieën en extra beschutting.
 • Woonkamer: met een verduisterend gordijn houd je de warme in de winter binnen.
 • Slaapkamer: speciale geluidswerende gordijnen zorgen voor een rustige en stille kamer.
 • Zolderraam: handig duettes, horren en plissés voor de draai-kiepramen op zolder.
 • Dakkapel: ideaal voor producten zoals rolgordijnen op maat en plaats ze zelf.
 • Balkon: met een balkondoek creëer je jouw eigen zonnescherm.

Serre & Terras
Tijdens hete dagen kan het al snel 30 graden worden. Er zijn veel modellen buiten- en serrezonwering. Zo kan je kiezen voor automatisch zonneschermen & terrasoverkapping, innovatie parasols of luxueuze houten buitenjaloezieën voor een serre, overdekt terras of overkapping. Een zonnescherm voor een glazen dak kan je vanaf de binnenkant of buitenkant laten toepassen. Bezoek ook onze pagina over: Rolgordijnen.

FAQ: zo kan jij je woning eenvoudig verkoelen

Hoe kan ik de beste zonwering kopen?

Elke situatie is weer verschillend. De perfecte zonnewering die past bij jouw wensen kan jij opzoeken door een check te doen op: het type raam, hoe je tuin gelegen is, de staat van de gevels en het kozijn en natuurlijk jouw maximale budget. Het fijne van binnenzonnewering is dat het geleverd kan worden in verschillende kleuren, modellen en afmetingen. Je interieur moet hier natuur wel schikt voor zijn. Buitenzonwering houdt de zon al tegen voordat het de woning binnenkomt, geeft ook meer verkoeling, maar zit wel altijd in het zicht (vanaf de buitenkant).

Hoe zit het met de kosten van zonnewering in Hoogmade?

De kosten van zonwering lopen flink uiteen. De actuele onkosten hebben we voor je uitgezocht. Voor markiezen rekenen ze doorgaans wel €575. Zonnescreens €255 per kozijn. Op het moment dat je kiest voor een terraszonwering betaal je ongeveer €1250. Wil je besparen? Neem dan een uitvalscherm (+/- €650). Een basis rolluik kost €460. Voor hippe jaloezieën ga je richting de €295 op basis van 1 raam. Voor shutters ben je meer kwijt (+/- €840). Betaalbare soorten raambekleding zijn plissegordijnen, rolgordijnen en lamellen (te verkrijgen vanaf €135 per kozijn). De totale kosten worden opgesteld door te kijken naar het model, de grootte (lengte en breedte), elektrische of handmatige bediening, materiaalgebruik, prints en kosten van installatie.

Wat zijn de mogelijkheden rondom inmeten en montageservice in Hoogmade?

Zoek je zonweringsproducten? Dan zijn de keuzes enorm. Houdt wel altijd rekening met correct inmeten en de montage. Het is mogelijk om maatwerkproducten zelfstandig op te meten, maar er is soms ook een optie voor montage & inmeetservice in Hoogmade. Hierbij komt een gespecialiseerde monteur die ieder raam goed inspecteert en opmeet. Hierna zal de professional de zonwering op de juiste manier bevestigen. Op die manier geniet je van correct werkende zonnewering, een gunstige garantieperiode en een uitgebreide demonstratie.

Wat zijn slimme rolluiken, screens en raamdecoratie?

In de basis kennen we de standaard handmatige bediening, draadloze bediening of een domotica systeem met WiFi? Slimme zonwering heeft veel voordelen. Handmatige zonwering met slinger of band is voldoende, maar het kan toch nog slimmer. Draadloze bediening (via een draaiknop, tijdschakelaar, afstandsbediening, mobiele app) maakt het mogelijk dat je van een afstand jouw schermen kunt beheren. Als het flink gaat waaien kunnen de rolluiken of screens automatisch aangestuurd worden. Wanneer de zon aanwezig is laat je een rolluik of screen automatisch zakken. Jaloezieën, gordijnen en shutters kan je zo instellen dat deze automatisch open en dicht gaan. Een toepassing met online functies heeft veel voordelen. De prijzen van smart rolluiken en schermen komen uit rond de €525.

Geschreven door: Joost. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 2355

Plaats een reactie