Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Ter Aar vergelijken

Zoek jij naar leveranciers van zonwering in Ter Aar? Zonwering heb je in een binnen- en buitenuitvoering. Het is er al vanaf €75,00. Buitenzonwering zoals bijvoorbeeld een zonnescherm is ideaal om zonnewarmte buiten te houden. Soms win je met een zonnescherm een groot aantal vierkante meters aan schaduw in de tuin. Binnenzonwering als gordijnen of luxaflex kan je kopen voor een lagere prijs en zorgt bovendien voor extra sfeer in huis. Winkels verkopen tegenwoordig gigantisch veel afzonderlijke oplossing. Op dit platform vind je een concreet advies waar we alle soorten systemen behandelen. Bovendien doorzoek je gemiddelde tarieven en een tabel met lokale zonwering specialisten in Ter Aar en omgeving.

De praktische voordelen van een zonnescherm

 • Zorgen voor een aangename temperatuur in huis.
 • Buiten heb je een fijne plek in de schaduw op het terras.
 • Het isoleert jouw huis wat zorgt voor lagere energiekosten.
 • Het verhoogt jouw privacy.
 • Het werkt inbraakvertragend.
zonwering-vergelijken-ter-aar

Zonnescherm laten plaatsen in Ter Aar

Ben je zelf niet technisch aangelegd of wil je snel genieten van je nieuwe aankoop? Een voordelig zonnescherm installeren in Ter Aar middels een regionale zonwering specialist is dan wel zo verstandig. Je bent er dan zeker van dat het geheel op de goede manier geïnstalleerd wordt, dat niets beschadigt en dat de afstandsbediening ook goed werkt. Op dit platform vind je razendsnel leveranciers die werkzaam zijn in de regio. In het onderstaande blok geven we een toelichting hoe dat in z’n werk gaat.

Een zonnescherm laten ophangen door een vakspecialist

 1. Kies een systeem

  Je begint met na te denken over welk type systeem matcht met jouw woning en wensen. Kies je voor buitenzonwering, dan wordt dit gemonteerd aan de buitenmuur. Binnenzonwering bevindt zich in het woongedeelte. Beschrijf ook het belangrijkste doel van het terrasscherm of de plissé gordijnen. Interessante functionaliteiten zijn bijv. een kamer koel maken, het verminderen van energiegebruik, je privacy verhogen, inbraakpreventie, extra schaduw, lichtinval tegengaan of de sfeer in huis versterken.

 2. Wat zijn de afmetingen?

  Selecteer de gewenste afmetingen van het gewenste model. Noteer ook waar het opgehangen moet worden. Bijvoorbeeld aan de voorkant of in de badkamer. Voeg foto’s toe om jouw project verder te verduidelijken.

 3. Maak een keuze voor de bediening

  Er zijn verschillende soorten bediening. De voordeligste bediening is zonwering met handmatige bediening (men gebruikt dan een opwindmechanisme of slinger). Wil je iets meer comfort, dan kies je de elektrische bediening. Dat werkt middels een praktische draaischakelaar, eventueel beschikbaar met tijdschakelaar. De duurste en effectiefste oplossing is draadloze bediening die werkt via je telefoon (App), zender of afstandsbediening.

 4. Vergelijk leveranciers

  Alles ingevuld? Vul dan jouw postcode, huisnummer en contactgegevens in. Je ontvangt tot 3 vrijblijvende offertes van professionele zonweringsbedrijven uit Ter Aar en omliggende plekken. Vergelijk de prijsindicaties en check kwaliteit, garantie, nazorg, klantenservice. Ga in op de meest gunstige aanbieding en contacteer het bedrijf.

 5. Het ophangen van het systeem

  Verwijder de oude zonwering en leg de nieuwe producten klaar voor de experts. De monteur installeert het terrasscherm of gordijnen zoals besproken. Toets of het netjes is gemonteerd. Probeer alles direct even uit. Mocht er iets zijn wat niet werkt, dan kan dit direct hersteld worden. Eventueel kan je een onderhoudscontract nemen voor een jaarlijkse inspectie.

Online offerte aanvragen voor zonwering

Snel een prijsindicatie van raambekleders in Ter Aar

Buitenzonwering kopen: bekijk alle opties

Buitenzonwering Ter Aar werkt erg goed om meer schaduw rondom je huis te realiseren. Daarnaast werkt het ook ideaal om een ruime schaduwplek te maken op jouw terras. Je profiteert dus zowel binnen als buiten. Bekende opties zoals het welbekende rolluik zorgen voor het verlagen van de inbraakkans en hebben uitstekende isolatiewaardes. Zonwering voor buiten is tegenwoordig op de markt in allerlei kleuren en groottes. De kosten liggen zeer uiteen. Tussen de €200 tot €2950. In het stukje hierna vind je info, kosten en voordelen van de meest verkochte modellen.

Het installeren van terrasschermen / knikarmschermen

Een knikarmscherm houdt in een zonnescherm dat aan de gevel gemonteerd wordt. Aan de hand van de knikarmen kan het schermdoek met een lichte helling horizontaal uitgedraaid worden. Omdat het scherm op hoogte wordt geplaatst behoud je de vrije doorloop en levert het systeem veel schaduw op op het terras. Tip: het doek moet je direct inklappen bij harde wind. De gemiddelde tarieven schommelen tussen de €925 – €2050.

 • Tijdens warme zomers een fijne terraszonwering.
 • Je ziet er weinig van wanneer het scherm is ingedraaid.
 • In verschillende kleuren, aanpasbaar op jouw woning.

Laten plaatsen van uitvalschermen

Een uitvalscherm is een effectieve en een eenvoudige manier om te voorkomen dat het zonlicht naar binnen schijnt. Daardoor heb je plaatselijk veel schaduw zodat je binnen niet verblind raakt door de zonnestralen. Een goede keuze bij vaste ramen en waar geen doorloop vereist is. Je ziet ze dan ook dikwijls bij flats en kantoren. Het is dus minder geschikt voor een achtertuin. De gemiddelde tarieven bedragen tussen de €425 tot €1225.

 • Een zonnescherm voor een gunstige prijs.
 • Voor ramen waaronder geen doorloop is.
 • Minder gevoelig voor wind en regen.

Prijzen en voordelen van screens

Screens op maat laten maken in Ter Aar komt perfect tot z’n recht als je wilt dat je nog deels naar buiten kan kijken. Zonnescreens houden het warme zonlicht tegen en zijn bestand tegen extreem weer. Het materiaal glasvezel of polyester met een PVC-coating. Je kunt kiezen voor lichtdoorlatende en verduisterende screens. In het geval van daglicht is er voldoende zicht naar buiten. Maar van buiten naar binnen is dit niet mogelijk. Let op: als het screendoek omlaag zit zal het raam niet te gebruiken zijn. De gemiddelde prijzen komen uit tussen de €250 tot wel €1025.

 • Beschikbaar voor ieders budget.
 • Zowel de cassette als het doek in diverse kleuren beschikbaar.
 • Je kunt er wel door naar buiten kijken, maar niet andersom.

Waarom kiezen voor rolluiken

Rolluiken zijn ontzettend populair in Nederland. Er zijn duidelijke pluspunten: je kunt ze heel eenvoudig bedienen, ze weerkaatsen het zonlicht, ze houden geluiden van straat uitstekend buiten en draagt ook in de winter bij aan minder stookkosten. Daarbij dragen ze bij aan de veiligheid van jouw woning. Tegenwoordig heb je 3 opties: voorzetrolluiken worden aan de buitengevel voor het raam gezet, bij opbouwrolluiken vormt het raam en de rolluikkast één geheel (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt boven het raamkozijn achter de gevelstenen gemonteerd. De tarieven variëren tussen de €320 tot €1225 voor rolluiken bestellen in Ter Aar.

 • Op te rollen in enkele seconden.
 • Een volledig verduisterde kamer.
 • Positief effect op inbraakpreventie.

Kosten en pluspunten van markiezen

Een markies heeft een opvallende ronde of bolle uitstraling wat je huis een kenmerkende uitstraling biedt. Het bestaat uit een constructie van hout of aluminium waar het doek overheen wordt gespannen. Markiezen wordt vaak gekozen door eigenaren van monumenten. Het levert een bijdrage aan de authenticiteit van (bedrijfs)panden. Daarnaast kan je ook kiezen voor een petmodel of klapmodel. Daar kun je onderdoor lopen / onder schuilen. De totale investeringen komen uit tussen de €690 – €1875.

 • Stijlvol en klassiek.
 • Zon wordt tegengehouden, je kunt nog prima naar buiten kijken.
 • Houdt de zon ook van opzij tegen.

Alternatieve systemen voor buiten

 • Verandazonwering: koele zomers en aangename winters met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: een los doek dat je overal kunt monteren.
 • Terrasoverkapping: een parasol met verrijdbare parasolvoet (multifunctioneel).
 • Buitenjaloezieën: een hypermodern systeem voor jouw woning.

Altijd de juiste temperatuur binnen en buiten via buitenzonwering!

Ontvang gratis offertes in jouw mailbox

Raamdecoratie Ter Aar: alles over inmeten en ophangen

Bij binnenzonwering worden de producten aan de binnenzijde van het raam geplaatst. D.m.v. raambekleding is de lichtinval goed te sturen. Dit beperkt dat er veel licht in de woning komt zodat je de hitte buiten kunt houden. Ook heeft het ook een decoratieve functie. Een leuke bijkomstigheid: met raamdecoratie verbeter jij de isolatie van je huis. De minimale investeringen schommelen tussen de €310 tot €900. In het bijgaande stukje lees je informatie over de meest aantrekkelijke installaties.

Rolgordijnen: wat zijn de voordelen?

Een rolgordijn is een gordijn dat je kunt oprollen. Het is een goedkoop model, eenvoudig op te hangen, eenvoudig in gebruik en de garanties zijn vaak goed. Rolgordijnen zijn verkrijgbaar in veel soorten materialen en kleuren zodat het altijd aansluit op jouw interieur. Men biedt allerlei soorten zoals waterafstotende, transparante, dakraam, kiepkantelraam, elektrische, verduisterende en de duo rolgordijnen. De kosten variëren tussen de €65,00 – €175.

 • Handige optie voor tijdelijke of goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Ter Aar: zonder problemen zelf te plaatsen.
 • Te koop in mooie stoffen en indrukwekkende uitvoeringen.

Vouwgordijnen: waarom is dit interessant?

Vouwgordijnen geven een speelse en rustieke uitstraling aan een ruimte. De bediening is heel erg gemakkelijk. Voor jouw vouwgordijn kan je kiezen uit diverse stoffen. Bij het kiezen van een stof kies je dus ook hoe lichtdoorlatend het gordijn is. Bovendien zorgen ze voor een betere geluidsbeleving en akoestiek. Je moet denken aan een kostenplaatje van €105 tot €325.

 • Zowel open en dicht nemen ze weinig ruimte in.
 • 100% maatwerk is mogelijk.
 • Eenvoudig onderhoud: gemakkelijk wassen op 30 graden.

Plissé: alle informatie op een rij

Plissé gordijnen zijn gordijnen waarbij de stof opvouwt als een accordeon. De bediening is erg simpel en het past op bijna ieder raam. Een stijlvolle raamdeco die een toffe twist geeft aan jouw interieur. Je kunt kiezen uit allerlei types plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes herken je aan de honingraatstructuur. Top down – bottom up modellen zijn op verschillende standen te openen. Houd rekening met onkosten van €52,5 tot €175.

 • Laten jouw ruimte sfeervol tot leven komen.
 • Eenvoudig aan te brengen d.m.v. plakstrips.
 • Dupligordijnen op maat: geschikte maten voor elk type kozijn.

Jaloezieën Ter Aar: een veelzijdig aanbod

Jaloezieën zijn horizontale platen die omhoog gehaald kunnen worden met een koord of band. Tijdens het bestellen kan je kiezen uit tientallen dessins en materialen zoals o.a. stof, PVC, bamboe, aluminium, kunststof. Via de houten jaloezieën regel je super eenvoudig de zichtlijnen, licht en beschutting. Tip: je moet ze regelmatig afstoffen. Raambekleders werken met tarieven van €70 tot €210.

 • Zonder moeite open te zetten (of te sluiten).
 • Jaloezieënwinkel: bamboe geeft een natuurlijke look.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: kies bewust voor natuurlijke en duurzame systemen.

Lamellen: stijlvol en trendy systeem

Lamellen zijn verticale stroken die worden gemaakt van stof, hout, pvc, aluminium, bamboe. Handig voor lange / grote ramen en sluiten goed aan op een eigentijds en zakelijk interieur. Verticale lamellen zijn praktisch in gebruik, zijn makkelijk te reinigen en kan je ook prima toepassen in de badkamer. De tarieven starten bij om en nabij de €65 en kunnen oplopen tot €175.

 • Past heel mooi bij een lang en brede raampartij.
 • Voor hoge/lange ramen een van de beste binnenzonwering.
 • Montage kunststof kozijn: 100% maatwerk en eenvoudig zelf plaatsen.

Shutters: luxe raambekleding in Ter Aar voor jouw woning

Shutters zijn houten binnenluiken met een heel stoere look. Het zijn ambachtelijke modellen die je in maar weinig woningen zal tegenkomen. Blinds zijn sfeervol, ze zijn overal toepasbaar en een milieuvriendelijke keuze. Past op bijna elk raam zoals ronde ramen, dakramen, vaste ramen, valramen, schuiframen, uitzetramen. Advies: shutters zijn vaak wel wat duurder. De kostprijzen beginnen bij circa €450. Voor een grote raampartij betaal je zo’n €960.

 • Meefinancieren bij het afsluiten van hypotheek.
 • Geen touwtjes waar kinderen in vast kunnen blijven zitten.
 • Houten kozijnen: de combinaties van hout maken het een luxe geheel.

Horren en hordeuren bestellen

Maatwerk horren in Ter Aar bieden frisse lucht in de woning en zorgen dat je eindelijk af bent van ongedierte en andere insecten. Je kunt o.a. kiezen uit: plissé hor, hor met scharnier, rolhor, hordeur, lamellenhor, inzethor. Hooikoorts of allergieën? Koop dan een unieke pollenwerende hor. Disclaimer: horren hebben geen zonwerend effect. Tip: vraag eens om een speciale duo-plissé hor. Dit type houdt kleine dieren buiten de deur en houdt ook nog eens de zon buiten. De prijzen beginnen bij circa €70. Voor luxe versie moet je rekening houden met €725.

 • Voor bijna ieder raamtype: schuifraam, vast raam, draai-kiepraam, draairaam, uitzetraam, tuimelraam.
 • Je woning ventileren op een gebruiksvriendelijke manier.
 • Voor mensen die een hekel hebben aan insecten.

Passende raamdecoratie voor elk raam of deur

Ontvang gratis 3 aanbiedingen per e-mail

De actuele kosten van zonwering 2024

De prijzen van zonwering op vrijdag, 12 april 2024 worden gecalculeerd op basis van een aantal onderdelen: het model, het gewenste materiaal, het formaat en de bedieningsopties. In de volgende tabel vergelijk je de actuele prijzen van het laten plaatsen van zonwering in Ter Aar in april 2024.

Zonwering typeAfmetingVerwachte kosten
Knikarmscherm1 – 6 meter breed€865 – €2175
Uitvalscherm100 – 500 cm breed€400 – €1550
Screens1 – 3 meter breed€270 – €1125
Rolluik300 – 450 cm breed€285 – €1275
Rolgordijn200 x 100 cm€70 – €155
Lamellen180 x 180 cm€45 – €215
Jaloezieën100 x 130 cm€70 – €270
Plisségordijnen110 cm breed€115 – €380
Gemiddelde tarieven zonnewering incl. montage in de Provincie Zuid-Holland.

Alle merken zonwering op een rij

Wil je zonwering kopen? Er zijn ontzettend veel merken die je kunt kiezen. Elk merk heeft zo zijn eigenschappen en adviesprijs. Vaak te koop via de gordijnwinkel in Ter Aar. In de tabel hierna vergelijk je informatie over de meest gekozen merken. Op basis daarvan kan jij misschien een betere keuze maken.

 • Sunmaster: degelijk merk met een uitgebreid montagenetwerk.
 • SunCircle: buiten comfort in alle seizoenen.
 • Verano: topproducten altijd 100% op maat.
 • Zonnelux: raamdecoratie op maat gemaakt.
 • Heroal: individueel ontwerp qua maat, materiaal, kleur en afwerking.
 • Stobag: bieden normale acryldoeken en zogenaamde screen-doeken (transparantie).
 • Renson: hoogwaardige architecturale gevelbekleding.
 • Velux: een naam die staat voor hoge kwaliteit dakramen en raamdeco.
 • Luxaflex: uitgebreide collectie met raamdeco en binnenzonwering.
 • Somfy: koppel je elektrische zonneschermen, screens, luiken en raamdeco aan een smart-home app.
 • Unilux / Fractions: design horren, shutters en raamdecoratie.
 • Veneta: meer dan 3.200.000 ramen bekleed.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Hornbach, Karwei, Hubo, Praxis, IKEA en Kwantum, Bol.com, Formido, Leen Bakker, Wehkamp.
 • Bekijk ook: Roma, Husol, Deponti, Bece, Toppoint, Novoferm & Schlappi, Swela, Milano, Dickson, Lumenguard, Sunway.

Bekijk zonwering experts in de buurt van Nieuwkoop

Goedkope zonwering kopen in Ter Aar? Meer informatie over een hoog aangeschreven zonweringsbedrijf in de omgeving? In de onderstaande tabel tonen wij gegevens en adressen van woonwinkels en gordijnwinkels in de regio. Tevens kan jij de klus uitbesteden aan deze vakmannen. Via deze vergelijker check je ook installatiepartners en showrooms in Zevenhoven, Rijnsaterwoude en Nieuwveen.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Toelichtingen op zonwering per ruimte

Elke woning vraagt om een uniek type vitrage die rijmt met de woonbehoefte en woonstijl. We verstrekken hieronder wat details over de mooiste zonwering types voor verschillende soorten ruimtes.

 • Keuken: kies bij voorkeur voor een vuil- en vochtbestendig materiaal.
 • Badkamer: privacy verhogen in de douche met vochtbestendige producten.
 • Woonkamer: kies normale verduisterende gordijnen of screens aan de buitenzijde van de woning.
 • Slaapkamer: door rolluiken (geluidswerend) te installeren maak jij de ruimte koel, stil en aangenaam.
 • Zolderraam: kies bijvoorbeeld voor betaalbare rolgordijnen voor jouw draai-kiepraam.
 • Dakkapel: denk aan rolgordijnen op maat (die je gemakkelijk zelf kunt plaatsen).
 • Balkon: kies voor een balkondoek of zonnescherm voor schaduw op hoogte.

Opties voor terras & serre
Tijdens de warme zomerdagen kunnen de temperaturen behoorlijk hoog zijn. Men biedt allerlei soorten buiten- en serrezonwering. Neem nou bijvoorbeeld automatisch zonneschermen & terrasoverkapping, gewoon parasols of luxe houten buitenjaloezieën voor een serre, overdekt terras of overkapping. Een zonnescherm voor een glazen dak kun je van binnenuit of buitenaf laten aanbrengen. Check ook aanvullende info over: Shutters.

FAQ: hoe kan ik mijn huis koel houden?

Wat is de beste zonwering om te installeren?

Elke woning is anders. De beste zonnewering voor jouw pand komt tot stand door: de grootte van je ramen, de actuele situatie rondom de woning (tuin), het karakter van jouw huis en je financiële middelen. Het handige aan binnenzonnewering is dat het geleverd kan worden in een heleboel kleuren, dessins en prijsgroepen. Het kozijn moet hiervoor natuurlijk wel geschikt zijn. Buitenzonwering is meer effectief in het tegenhouden van de zon, geeft een gezond binnenklimaat, maar zit wel altijd in het zicht (je ziet het altijd zitten op de gevel of het kozijn).

Wat zijn de actuele kosten van zonnewering in Ter Aar?

De verwachte prijzen van zonwering zijn per situatie anders. De actuele prijsindicaties tref je hierna. Voor markiezen betaal je zo’n €750. Screens €205 per raampartij. Op het moment dat je kiest voor een terraszonwering betaal je al snel €1225. Je kunt iets besparen met een uitvalscherm (+/- €775). Een normaal rolluik kost €500. Liever jaloezieën? Dan betaal je zo’n €270 op basis van 1 raam. Shutters zijn een stuk duurder (plusminus €755). Alternatieve soorten raambekleding zijn rolgordijnen, plissé gordijnen en lamellen (te koop vanaf €120 op basis van één kozijn). De totale kosten zijn afhankelijk van; het type / model, de grootte van het systeem, elektrische of handmatige bediening, het materiaal, kleur en montage.

Wat is het voordeel van de inmeetservice en montageservice in Ter Aar?

Ten aanzien van zonweringsproducten zijn de keuzes enorm. Bepaal vooraf wat je wilt doen als het gaat om de afmetingen en montage-eisen. Het is een optie om maatwerkproducten zelf thuis in te meten, maar er is soms ook een optie voor de montage en inmeetservice in Ter Aar. In dat geval komt in gediplomeerde monteur die kozijnen, gevels en ramen deskundig bekijkt en opmeet. Als alle dingen zijn besteld komt de installateur het product op de juiste manier monteren. Zo geniet je altijd van uitstekende zonnewering, langere garantie, klantenservice en een perfect aangesloten product.

Wat is slimme zonwering?

Ga jij voor de de standaard handbediening, elektrische bediening met zender of een compleet domotica systeem met app? Slimme zonwering wordt door steeds meer mensen gekocht. Handmatige zonwering met slinger werkt in de basis mooi, niettemin kan het gebruiksvriendelijker. Draadloze bediening (handzender, tijdschakelaar, draaiknop, mobiele app) is steeds meer in opkomst omdat je gemakkelijker het scherm kunt bedienen. Als het regent kan je het zonnescherm automatisch laten indraaien. In de zomerperiode met warm zonlicht zal het scherm ook direct reageren. Shutters, gordijnen en jaloezieën kunnen op tijd automatisch open en dicht. Bediening via internet geeft je nog meer grip op het klimaat in huis. De verwachte kosten van smart rolluiken & screens zitten op zo’n €500.

Geschreven door: Joost. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 2460, 2461

Plaats een reactie