Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Kruiningen vergelijken

Wil je extra verkoeling of meer privacy met zonwering in Kruiningen? Zonwering bestel je online eenvoudig voor de buiten- en binnenkant van je woning en kan je al kopen vanaf €52,50. Degelijke buitenzonwering zoals een knikarmscherm is het meest effectief tegen hevige zon. Meestal win je met een zonnescherm een schaduwrijke en windvrije plek op jouw terrasruimte. Binnenzonwering als o.a. gordijnen of rolgordijnen kan je kopen voor een lagere prijs en geeft je woning ook warme uitstraling. Je kunt kiezen uit bijzonder veel afzonderlijke soorten. Via onze site delen we een praktische keuzegids waarmee jij inzicht krijgt in de opties. Eveneens doorzoek je gemiddelde tarieven en adresgegevens van regionale zonwering specialisten in Kruiningen en omstreken.

5 belangrijkste voordelen zonnescherm

 • Op warme dagen beschutting zoeken in je woning.
 • Het kan bijdragen aan de uitstraling van de woning.
 • Het isolerende effect maakt dat jouw energieverbruik kan dalen.
 • Voorkomt verkleuring van meubels.
 • Rolluiken maken je woning minder aantrekkelijk voor inbrekers.
zonwering-vergelijken-kruiningen

Zonnescherm laten plaatsen in Kruiningen

Beschik je niet over het juiste gereedschap of heb je geen tijd? Een voordelig zonnescherm installeren in Kruiningen middels een goede zonwering specialist kan dan uitkomst bieden. Je bent dan verzekerd dat het scherm goed opgehangen wordt, dat er niks kapot gaat en dat het geheel goed werkt. Op dit platform vind je razendsnel specialisten die actief zijn in jouw postcodegebied. In het volgende stappenplan bieden we jouw concrete handvatten om dit te realiseren.

Een zonnescherm laten installeren door een professional

 1. Zoek een geschikt model / systeem

  De beginvraag is altijd om er achter te komen welk type systeem geschikt is voor jouw woning. Buitenzonwering plaats je aan de buitenkant. Maar je hebt ook binnenzonwering dat binnenshuis wordt geplaatst. Denk ook na over de functie van het zonnescherm of de shutters. Belangrijke elementen zijn: de warmte buitenshuis houden, energie besparen, de inkijk beperken (privacy), inbraakwerend, een schaduwplekje creëren, lichtinval regelen of een aanvulling aanbrengen op jouw interieur.

 2. Maten doorgeven

  Kies de afmetingen van het systeem. Geef ook door waar het opgehangen moet worden. Je kunt kiezen voor o.a. aan de zijkant van het huis of bij de slaapkamers. Voeg schetsen toe om de opdracht te verduidelijken.

 3. Hoe wil je het bedienen?

  Er zijn verschillende soorten bediening. De goedkoopste keuze is zonwering met handmatige bediening (men gebruikt dan een opwindmechanisme of slinger). Een alternatief is elektrische bediening. Meestal met een knop aan de muur, die ook als tijdschakelaar kan werken. De meest kostbare en meest actuele keuzemogelijkheid is draadloze bediening met app voor je telefoon of met afstandsbediening.

 4. Fabrikanten en verkopers vergelijken

  Heb je jouw project helemaal in kaart gebracht? Dan moet je de gegevens van je woning (adres) en telefoon/mail doorgeven. Per mail ontvang je dan enkele offertes van professionele zonweringsbedrijven uit Kruiningen en de directe omgeving. Vergelijk de prijsindicaties en check prijs, referenties, merk producten en nazorg. Kies de beste aanbieding en zoek contact met de leverancier.

 5. Het ophangen van het systeem

  Verwijder de oude zonwering en zorg dat er genoeg werkruimte is voor het montageteam. De monteur levert de screens of de vouwgordijnen zoals gewenst. Ga altijd na of het netjes is opgehangen. Inspecteer de werking en onderdelen goed. Eventuele gebreken kunnen direct worden opgelost. In sommige gevallen kan je een onderhoudscontract afsluiten.

Online offerte aanvragen voor zonwering

Offerte op maat van raambekleders in Kruiningen

Buitenzonwering kopen: bekijk alle opties

Buitenzonwering Kruiningen is geschikt om een fijn binnenklimaat te creëren. Verder is het perfect om snel een schaduwplek te creëren in je tuin of op het terras. Binnen en buiten kun je dus fijne temperaturen ervaren. Bekende toepassingen zoals het rolluik houden inbrekers buiten de deur en hebben uitstekende isolatiewaardes. Zonwering voor buiten kan je bestellen in veel verschillende kleuren en afmetingen. De kosten liggen zeer uiteen. Tussen de €300 en €2600. In het stukje hierna beoordelen we de meest praktische oplossingen.

Bestellen van terrasschermen / knikarmschermen

Een knikarmscherm is feitelijk een zonnescherm dat aan de buitengevel van je huis wordt geplaatst. Aan de hand van 2 uitstraai-knikarmen kan het schermdoek worden uitgedraaid. Omdat het scherm op hoogte wordt geplaatst is er een vrije doorloop en geniet je van een fijne schaduwplek bij de ramen. Noemenswaardig: dit model is vatbaar voor extreme weersomstandigheden zoals storm. De normale tarieven liggen zo tussen de €850 en €2100.

 • Voor iedere woning een geschikte terraszonwering.
 • Ingedraaid zie je er maar weinig van.
 • Optioneel met zon- en windsensor.

Offerte voor uitvalschermen

Het uitvalscherm is een doeltreffende en een voordelige manier om en zonlicht en warmte te verminderen. Het biedt lekker veel schaduw in huis zodat je ongestoord een boek kunt lezen of tv kunt kijken. Veel gekozen bij ramen die dicht blijven of naar binnen toe opengaan of plekken waar geen doorloop nodig is. Ze worden vaak gebruikt bij flatgebouwen en kantoren. In de achtertuin heb je er mogelijk zelfs last van. De gemiddelde tarieven variëren tussen de €375 tot wel €1225.

 • Een goedkoop zonnescherm voor iedere woning.
 • Iets meer privacy in huis (ramen worden half afgeschermd).
 • Is bestand tegen hoge temperaturen.

Waar kiezen voor screens

Screens op maat laten maken in Kruiningen biedt je design rolluiken voor als je een systeem zoekt dat weinig ruimte inneemt. Zonnescreens houden het warme zonlicht tegen en zijn redelijk ongevoelig voor wind. Het doek wordt samengesteld met acryl of een combinatie van glasvezel en polyestervezels. Je kunt kiezen voor lichtdoorlatende en verduisterende screens. Bij daglicht kan je van binnenuit goed naar buiten kijken, maar andersom is niet mogelijk. Let op: in het geval je het screendoek hebt uitgedraaid moet het raam dicht blijven. De prijzen komen uit tussen de €350 tot zo’n €1025.

 • Bedekt het hele raam.
 • Ook in de winter te gebruiken ter isolatie.
 • Je behoudt jouw privacy.

Informatie en voordelen van rolluiken

Rolluiken zijn erg gewild. De voordelen zijn eindeloos: je kunt ze heel eenvoudig bedienen, op maat te bestellen, ze houden lawaai tegen, en je bespaart op de energiekosten dankzij de isolerende werking. Tevens houden ze inbrekers buiten de deur. Binnen dit segment heb je 3 types: voorzetrolluiken worden aan de buitengevel voor het raam gezet, de opbouwrolluiken komen op het kozijn / gevel te liggen (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt helemaal weggewerkt in de gevel. De onkosten liggen tussen de €360 tot wel €1400 voor rolluiken bestellen in Kruiningen.

 • Ramen en kozijnen beschermd tegen extreem weer.
 • De gehele slaapkamer is donker.
 • Belangrijke inbraakwerende eigenschappen.

Effecten van markiezen

Een markies heeft een opvallende ronde of bolle uitstraling met een prachtige uitstraling. Het is eigenlijk een constructie van hout / aluminium waar het doek overheen wordt gespannen. De markiezen zie je veel bij klassieke woningen. Ze dragen bij aan de authenticiteit van gebouwen. In aanvulling op de standaard markiezen kan je ook kiezen voor een petmodel of klapmodel zodat de doorloop niet in gedrang komt. De gemiddelde tarieven schommelen tussen de €720 tot zo’n €1800.

 • Volledig te customizen (kleur, thema’s en afmetingen).
 • Er blijven voldoende zichtlijnen over.
 • Kan prima tegen een stootje (weersomstandigheden).

Andere systemen voor buiten

 • Verandazonwering: een aangenaam koele terrasoverkapping met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: beschermt effectief tegen uv-straling en warmte.
 • Terrasoverkapping: handige parasols die je eenvoudig kunt verplaatsen.
 • Buitenjaloezieën: eenvoudig open, dicht of half dicht te draaien.

Een aangename temperatuur in de kamer met buitenzonwering!

Bekijk de producten van verschillende aanbieders

Raamdecoratie Kruiningen: alle gordijnen voor binnen

Wanneer je kiest voor systemen aan de binnenkant van een raam spreken we over binnenzonwering. Door raambekleding kan jij de lichtinval volledig zelf controleren. Dit beperkt dat de zon de hele dag de kamer in schijnt zodat de warmte geweerd wordt. Daarbij heeft het ook een decoratieve functie. Handig om te noemen: de raamdecoratie zorgt ook voor een isolerende laag. De kosten schommelen tussen de €340 tot €900. In deze koopgids beoordelen we de meest populaire opties.

Rolgordijnen: een veelzijdig aanbod

Een rolgordijn kan je eenvoudig oprollen en afrollen. Ze hebben gunstige prijzen, gemakkelijk te plaatsen, iedereen kan het gebruiken en het past op praktisch ieder kozijn. Rolgordijnen kun jij kopen in honderden kleurtjes en motiefjes zodat het altijd aansluit op jouw interieur. Je hebt verschillende varianten zoals waterafstotende, lichtdoorlatende, elektrische, dakraam, kiepkantelraam, transparante en de duo rolgordijnen. De minimale investeringen bedragen tussen de €62,50 – €190.

 • Een vorm van goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Kruiningen: heel simpel zelf te monteren.
 • Snel bezorgd in kleurrijke stoffen en unieke modellen.

Vouwgordijnen: wanneer is dit geschikt?

Vouwgordijnen bieden een luxueuze en karakteristieke ambiance aan je huis. Ze zijn eenvoudig te bedienen. Een vouwgordijn wordt gemaakt van stof. De stof bepaalt hoe lichtdoorlatend het systeem is. Daarbij kunnen ze de akoestiek in huis verbeteren. Raambekleders werken met een kostenplaatje van €90 tot +/- €325.

 • Eenvoudig in hoogte verstelbaar.
 • Eenvoudig op maat laten maken (maatwerk).
 • Weinig onderhoud: je kan ze zelf wassen.

Plissé: wat zijn de voordelen?

Plissé gordijnen kun je open zetten zoals jij wat wilt. Ze zijn erg eenvoudig te bedienen en jij hebt de volledige controle over de lichtinval. Een prachtig type raamdeco die een toffe twist geeft aan jouw interieur. Raambekleders bieden velerlei producten binnen de plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan de achterkant een isolerende stof (honingraat uitstraling). Met Top down – bottom kan je zelf de lichtinval bepalen. Wees voorbereid op prijsindicaties van €50 tot €185.

 • Voor elke stijl, van industrieel tot landelijk.
 • Kies voor honingraad structuur voor extra isolatie.
 • Dupligordijnen op maat: zelf inmeten of laten opmeten.

Jaloezieën Kruiningen: alle informatie op een rij

Jaloezieën zijn horizontale lamellen die je kunt ophalen of kunt kantelen met een trekkoord. Het aanbod bestaat uit mega veel systemen en materialen zoals o.a. hout, aluminium, bamboe, stof, kunststof. Dankzij houten jaloezieën speel je eenvoudig met de gewenste lichtinval en privacy. Suggestie: ze vergen wel wat meer onderhoud dan andere type gordijnen. Je moet denken aan kosten van €80 tot wel €280.

 • De hele dag door de stand eenvoudig veranderen.
 • Jaloezieënwinkel: bamboe maakt het gordijn eenvoudig en licht te bedienen.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: ga voor duurzame en recyclebare modellen.

Lamellen: stijlvol en trendy systeem

Lamellen zijn verticale platen die worden gemaakt van pvc, aluminium, kunststof, stof, bamboe. Praktisch voor imposante / grote ramen en sluiten goed aan op een rustig en simpel interieur. Verticale lamellen zijn simpel te bedienen, makkelijker schoon te houden dan horizontale lamellen en kan je ook ophangen in de badkamer. De prijsverwachtingen starten bij om en nabij de €75. Voor dure modellen kun je rekenen op €185.

 • Makkelijk de lichtinval bepalen.
 • Binnenzonwering voor grote raampartijen.
 • Montage kunststof kozijn: 100% maatwerk en eenvoudig zelf plaatsen.

Shutters: luxe raambekleding in Kruiningen op maat geproduceerd

Shutters zijn houten binnenluiken met een heel stoere look. Het zijn bijzondere waardevolle modellen die direct sfeer toevoegen aan jouw woning. Blinds zijn bijzonder, je kunt ze zelfs financieren met je hypotheek en een duurzame optie (goed voor het milieu). Geschikt voor bijna elk raam zoals uitzetramen, schuiframen, dakramen, ronde ramen, valramen, vaste ramen. Noemenswaardig: shutters zijn niet heel erg voordelig. De kostprijzen beginnen bij €430 en kunnen oplopen tot €860.

 • Een bijzondere eyecatcher.
 • Vochtbestendig dus ook voor de badkamer geschikt.
 • Houten kozijnen: op verschillende manier te monteren.

Informatie over horren en hordeuren

Maatwerk horren in Kruiningen zorgen voor een hygiënische leefomgeving en zijn erg doeltreffend tegen vliegen, motten, wespen en muggen. Je kunt o.a. kiezen uit: inzethor, hordeur, rolhor, plissé hor, voorzethor, lamellenhor. Allergieën of hooikoorts? Overweeg dan ook een pollenwerende hor. Belangrijk: het zonlicht komt wel door het horgaas geen. Wel zit er in het assortiment een vernuftige duo-plissé hor. Dit type weert kleine dieren en houdt ook nog eens de zon buiten. De prijsindicaties starten bij gemiddeld €70. Voor grotere ramen ga je al gauw richting de €550.

 • Breed inzetbaar: schuifraam, vast raam, uitzetraam, valraam, draai-kiepraam, draairaam.
 • Ventileren zonder dat er insecten je huis binnenkomen.
 • Voor mensen die een hekel hebben aan insecten.

Multifunctionele raamdecoratie voor elke interieurstijl

Snel een aanbieding in je mailbox

Gemiddelde kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op zondag, 3 maart 2024 worden berekend door te kijken naar verschillende opties: de productcategorie, het soort materiaal, de noodzakelijke afmetingen en het soort bediening. In de tabel hierna bieden wij de actuele tarieven van het laten plaatsen van zonwering in Kruiningen in maart 2024.

Soort zonweringAfmetingKostenindicatie
Knikarmscherm200 – 600 cm breed€815 – €2375
Uitvalscherm100 – 400 cm breed€375 – €1325
Screens1 – 4 meter breed€240 – €975
Rolluik3 – 4 meter breed€295 – €1325
Rolgordijn150 x 250 cm€50 – €155
Lamellen100 x 50 cm€75 – €225
Jaloezieën100 x 220 cm€85 – €210
Plisségordijnen140 cm breed€110 – €310
Prijsindicatie zonnewering met montage in de Provincie Zeeland.

De beste merken zonwering

Ook geïnteresseerd in zonwering kopen? Er zijn ontzettend veel merken met een groot assortiment. Welke winkelier heeft zijn unieke toepassingen en richtprijs. Deze vind je vaak wel bij de gordijnwinkel in Kruiningen. In de onderstaande tabel bekijk je details over de beste verkochte merken. Daarmee hopen we jou te helpen bij het maken van een keuze.

 • Sunmaster: functioneel, stijlvol en duurzame zonneschermen en rolluiken.
 • SunCircle: montage door ervaren en deskundige monteurs.
 • Verano: jarenlange ervaring op het gebied van buitenzonwering.
 • Zonnelux: breed assortiment aan kwalitatieve raamdecoratie.
 • Heroal: systeemoplossingen voor een lager energieverbruik en maximale efficiëntie.
 • Stobag: van zonnerolgordijnen uit textiel tot en met glazen terrasdak.
 • Renson: innovatieve gevelbekleding met aluminium lamellen.
 • Velux: modulaire lichtstraten en dakramen inclusief verduistering.
 • Luxaflex: de marktleider op het gebied van raambekleding.
 • Somfy: slimme elektrische zonneschermen die geregeld wordt door sensoren.
 • Unilux / Fractions: shutters en horren om jouw woning af te maken.
 • Veneta: direct van de fabriek dus tot wel 40% goedkoper dan de winkel.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: IKEA, Hubo, Karwei, Gamma, Hornbach & Formido, Leen Bakker, Wehkamp, Kwantum, Bol.com.
 • Bekijk ook: Roma, Bece, Husol, Deponti, Toppoint, Novoferm en Sunway, Dickson, Lumenguard, Milano, Copaco, Schlappi.

Gegevens van regionale zonwering experts rondom Reimerswaal

Goedkope zonwering kopen in Kruiningen? Of ben je op zoek naar een vakkundig zonweringsbedrijf in je direct omgeving? In de volgende tabel bespreken we gegevens en adressen van raambekleders en gordijnwinkels in deze gemeente. Eventueel kunnen deze specialisten jou voorzien van tips en advies. Op deze site kom je ook in contact met fabrikanten en winkels in Krabbendijke, Hansweert en Waarde.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Uitleg over zonwering per ruimte

Elke raampartij vraagt om een ander soort vitrage die aansluit bij de uitstraling van de kamer. We delen nu de meest verkochte zonweringsmodellen voor iedere ruimte in de woning.

 • Keuken: jaloezieën, shutters en plissés zijn de meest gekozen opties.
 • Badkamer: kies een vochtbestendig materiaal zoals PVC of kunststof in de douche.
 • Woonkamer: kies bijvoorbeeld voor een verduisterend gordijn voor extra isolatie.
 • Slaapkamer: kies voor geluidswerend rolluiken of screens om rustig en ontspannen de nacht door te komen.
 • Zolderraam: kies bijvoorbeeld voor betaalbare rolgordijnen voor jouw draai-kiepraam.
 • Dakkapel: goedkope rolgordijnen op maat kan je zelf plaatsen.
 • Balkon: ook met hoge temperaturen lekker koel zitten onder je balkondoek of zonnescherm.

Terras of Serre
Ook in Nederland kunnen de dagelijkse temperaturen zeer hoog worden. Het huidige assortiment bestaat uit diverse producten buiten- en serrezonwering. Zo kan je kiezen voor automatisch zonneschermen & terrasoverkapping, betaalbare parasols of houten buitenjaloezieën voor een serre, overdekt terras of overkapping. Systemen voor een glazen dak kan je zowel vanaf binnen als buiten laten monteren. Check ook aanvullende info over: Buitenzonwering.

Vragen en antwoorden rondom woning verkoelen

Wat is op dit moment de beste zonwering?

Iedere woning is anders. De beste zonnewering voor jouw pand hangt af van het type raam, de ligging van je huis, de staat van de gevels en het kozijn en natuurlijk jouw maximale budget. Waarom wij binnenzonnewering aanraden? Omdat het verkrijgbaar is in praktisch alle kleuren, prints en prijssegmenten. Het laat vaak wel wat zonlicht door. Buitenzonwering is doorgaans net wat effectiever, geeft ook meer verkoeling, maar valt wel meer op (je monteert het aan de gevel of kozijn).

Wat zijn de actuele kosten van zonnewering in Kruiningen?

De investingen in zonwering zijn voor iedereen anders. De gemiddelde prijsindicaties bieden we hierna aan. Voor markiezen betaal je zo’n €700. Zonnescreens €220 op basis van één kozijn. Kies je voor een terras-knikarmscherm ben je zeker een bedrag kwijt van +/- €1150. Een uitvalscherm is vergelijkbaar maar een stuk goedkoper (+/- €650). Een instap-rolluik kost €450. Producten zoals jaloezieën zijn nog voordeliger, vanaf €255 per raampartij. Shutters zijn een stuk kostbaarder (zo’n €765). Alternatieve soorten raambekleding zijn lamellen, rolgordijnen en plissegordijnen (te bestellen vanaf €130 op basis van één kozijn). De totale onkosten worden beïnvloed door: de gekozen constructie, de maximale lengte, de keuzes in bediening, het gewenste materiaal, kleuren en aanlegkosten.

Waarom kiezen voor inmeten en montageservice in Kruiningen?

Rondom zonweringsproducten is het assortiment enorm. Zoek vooraf alles goed uit omtrent het opmeten en monteren. Je kunt zelf maatwerkproducten inmeten, echter kun jij soms beter kiezen voor de montage plus inmeetservice in Kruiningen. Hierbij komt er een lokale expert die kozijnen, gevels en ramen bekijkt en opmeet. Hij zal daarna de benodigde producten bestellen. Kort daarna komt de vakman het systeem op de juiste manier monteren. Met deze klusservice heb je gegarandeerd efficiënte zonnewering, garantie en nazorg en een fraai afgewerkt product.

Wat zijn de voordelen van slimme zonnewering?

In de basis heb je de normale handbediening, bediening met een afstandsbediening of een compleet domotica systeem met app? Slimme zonwering is een wens van veel huishoudens. Een handmatig model met slinger of band is acceptabel, niettemin kan het eenvoudiger. Draadloze bediening (via een draaiknop, handzender, tijdschakelaar, afstandsbediening) biedt al voordeel dat je daarmee flink wat tijd kunt besparen. Als het flink gaat waaien kunnen de rolluiken of screens automatisch aangestuurd worden. Als de zon doorkomt zal het scherm direct sluiten om jouw woning te beschermen. Gordijnen, jaloezieën en shutters kan je – ook als je niet thuis bent – automatisch open en dicht laten gaan. Een systeem dat je online kunt beheren maakt jouw woning slimmer. De onkosten van smart rolluiken en schermen liggen rond de €475.

Geschreven door: Hans. Laatste update: 1 maart 2024
Postcodegebied: 4416

Plaats een reactie